-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snooze
veterán
sziasztok!
a legutolso frissités óta nekem a tv bekapcsolásakor bejön az a menüsor,mintha a home gombot nyomnám meg..aztán pár másodprc után eltünik..valaki tapasztalta ezt? -
válasz
TeeJay #102737 üzenetére
Hopsz erről megfeledkeztem: UN7000 / UN7100 review
"The LG UN7000 uses an RGBW sub-pixel structure, which is less accurate and doesn't display a perfect 4k image. There are artifacts in the tiles of the roof and the fold of the sails in the picture above. Small text is also blurry. This is much like the LG UM6900.
... In Europe, this TV is sold as the UN7100..."Szóval az UN7300 alá nem érdemes menni.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy 2019es LG 49SM8200 as tévé.
Holnaptól a LIDL ben akciós lesz egy bluetoth os fejhallgató.
Szerintetek össze lehet párosítani a 2 eszközt? Mik a feltételei ennek? -
TeeJay
félisten
válasz
rainman72 #102734 üzenetére
16 zónába osztva szabályozza? Tehát lehet 160-320 LED is benne de nem tudja egyesével szabályozni őket. Nekem előző TV-n volt LD de első alkalommal ki is nyomtam mert sötét képen világos résztnél körbe fátyol volt mindig és zavart
Biztos jó valamilyen módban de engem nem győzött meg -
Sonex79
aktív tag
válasz
TeeJay #102725 üzenetére
Elvileg direct led-es volt ez is. Volt um7400-asom is azzal valóban nem volt felhősödés, annak csak a színei nem voltak annyira jók. 2-t össze lehetett volna mixelni..
Még nem tudom mi legyen utána, lehet samsung irányba megyek el, csak finoman szólva is drágák, már amik tényleg jók.
-
Xutor
csendes tag
válasz
FoD85 #102707 üzenetére
Szia!
A múlt héten vettem 50nano793-ast az Xbox series x-em mellé. Játékra teljesen alkalmas mivel ez is rendelkezik alacsony bemeneti késleltetéssel. A képe szerintem baromi szép szemből ülve meg ha kicsit variálsz a kép beállításával. Én nem bántam meg hasonló árkategóriában nem nagyon találni jobbat. A nanocella miatt pedig a feketék se szürkék hanem tényleg feketék. Ráadásul a szín hőmérsékletet lehet rajta állítani mert ezen is alapból sok helyen kék van beállítva de de én 0 ra rakom és számomra tökéletes 😀.
Remélem segítettem -
Sonex79
aktív tag
Sajnos egyre több műsorban (főleg sport) tapasztaltam a felhősödést, illetve bizonyos mozgási bizonytalanságokat, belassulásokat, így a gyönyörű színei ellenére inkább mégis visszaküldtem a tv-t (55nano793).
-
válasz
TheMarci #102717 üzenetére
Az az rca bemenet.
Optikai-jack átalakító kell neked.
Hangerő szabályzós kábelre neked nincs szükséged,gondolom a fejesen van hangerő szabályzó.
Mondjuk kérdés mekkora lenne a max hangerő.A tv menüjéből tudod állítani melyik kimenetet akarod használni (optikai,optikai+tv hangszóró,hdmi arc,belső hangszóró,bt)
-
TheMarci
addikt
Sziasztok,
Az a kérdésem, hogy van egy UK6300MLB típusu TV-m, szereztem hozzá egy jack bemenetes, de rádiós fejhallgatót. Viszont most látom, hogy a TV-n nincsen jack kimenet. Ha veszek egy ilyen kábelt: [link] azzal működhet a fejhallgató? RCA csatlakozó van a TV-n: [link]
Illetve hogy működik, honnan tudja a TV, hogy most a fülhallgató szóljon, és ne a TV? -
MerLinh
senior tag
Sziasztok, nemrég szereztem egy 55nano90net, majdnem minden jó, a táv bekapcsoló gombja fél méterről érzekeli és csak középen (a visszajelző led vonalában). amugy a táv rendesen müxik mind az egér, mind a többi gombok távolrol. Nincs vmi beállitás rá?
Köszi -
bokacsata
újonc
válasz
rekata #102708 üzenetére
Ha inkább napközben fogtok tv-t nézni, akkor nyugodt szívvel válaszd az 55-öset. Szebb színek, jobb a tükröződés kezelése is. Viszont, ha éjszaka is tervezitek nézni, akkor az 50-es fog kelleni. De ha az alacsony kontraszt arány nem zavaró neked és esetleg a felhősödéssel is meg tudsz barátkozni, akkor az IPS is jó választás lehet. Vannak nagyon elégedett IPS tv használók, szóval tényleg ízlések és pofonok. A VA sem varázslat, ott sem kapsz oled szintű feketét, de lényegesen jobb a jelenetek láthatósága, jobban el tudod különíteni a részleteket.
-
rekata
csendes tag
Sziasztok! Egy LG NANO793 -s TV-t szeretnék venni. Az LG promoter kimondottan az 55 -s méretet ajánlotta az IPS panel miatt. Viszont most kicsit elbizonytalanodtam, mert olvastam itt a fórumon hozzászólásokat korábbról is és az vehető ki, hogy megoszlanak a vélemények. Nappaliban lenne a TV, ablaktól 2 méterre és nem ablakkal szemben lenne.
Kimondottan filmnézésre, TV nézésre lenne véve és kb 2-2.5 méterról nézve. Nem sok az az 5 coll különbség és akkor VA-s a panel. Nem kell, hogy a fekete koromfekete legyen. Melyiket javasoljátok? Jelenleg is LG TV-m van és márkahű vagyok, így maradnék most is ennél. A NANO793 -s szériáról meg nagyon jókat hallottam. Előre is köszönöm a segítséget.
-
FoD85
csendes tag
Sziasztok!
Akinek van NANO793-asa, használja játékra? Nekem PS4 Pro-m van de vacillálok mert a Samsungot jobban ajánlják játékra, főleg arra lenne illetve blu-ray filmek,netflix,hbogo nézésére. Samsungból a TU8502-őt néztem, az láttam helyszínenen is de engem nagyon zavar, hogy kék tónusa van.
köszi előre is! -
Atish19
őstag
Sziasztok. Beállításban kérnék segítséget. Megoldható valahogyan, hogy Nano793 készüléknél kikapcsolt állapotban ne lássa a számítógép? Jelenleg hiába kapcsolom ki a TV-t látja a számítógépem és korlátozza emiatt a monitorom képfrissítését.
-
gery08
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy a két típus közül melyik lenne a jobb választás: 55NANO863NA vagy 55NANO913NA? Nem találtam lényeges különbséget köztük az oldalukon, mindkettő IPS paneles, azonos frissítéssi tartománnyal. Új generációs konzolhoz vásárolnám, valamint film nézésre.
-
Wolverine
félisten
válasz
AxBattler #102690 üzenetére
Tudtommal a 6000-es sorozat volt az utolsó RGBW-s, de lehet, hogy tévedek.
Jackre talán a Fiio Taishan jó megoldás.
-
nikos21
aktív tag
Sziasztok ma reggel jelzett a tv, hogy frissítés elérhető "05.00.02" . jelenleg 04.80.02 van rajta.
tv: LG 55SM9010PLA Érdemi változás lehet a 4-es hez képest? -
Egyébként Ti hogy oldjátok meg, ha 3.5mm-es jack-el akartok eszközt csatlakoztatni az új LG modellekre?
Ugye ezekről a készülékekről már lespórolták a kimenetet... -
amtibacsi
aktív tag
válasz
Rasnac #102680 üzenetére
Szerintem támogatja is, csak nem azonos funkciójukat. Telefon is tud többféle eszközt, de két fülest egyszerre az sem. Autóban van bt kihangosító és OBD2 adapter. Gond nélkül kezeli mindkettőt egyszerre, de két fülest már nem. Szereznék egy 3.5-es audio elosztót és két bt adót tennék rá. Ebayen nem drágák a bt transzmitterek.
-
Kisbre
tag
válasz
TeeJay #102685 üzenetére
Sajnos a jelenlegi keret nem engedte meg, hogy nagyobbat válasszak.
Kicsit tartok tőle, hogy Youtube-on kívül mást nem fogok látni a tv, azt is a gyerek fogja nézni.
Aztán majd meglátjuk.
Köszönöm a segítséget a választás erre esett:
LG 55UN73003LA -
TeeJay
félisten
-
Navonmizu2
csendes tag
válasz
Navonmizu2 #102549 üzenetére
Sziasztok! Erre valaki tud valamit mondani?
-
bokacsata
újonc
Nos a mai napon megérkezett az 50-es UN7400-asom, leírom néhány tapasztalatomat. Párommal eddig egy 24 collos IPS monitoron néztük a filmeket, szóval ez mindenféle szempontból ugrás a számunkra. Az első dolog, hogy a színek nagyon jól mutatnak. Rálőttem pár 4K-s videót és nagyon látványos volt, habár tény, hogy a színek az 5 éves IPS monitoromon is mutatnak elgalább ilyen jól, csak nem 4K-ban. Viszont előfordult párszor, hogy a színátmenetek egy "koncentrikus kör" érzetét keltették, úgy vélem itt van jelentősége a NANO rétegnek, hogy ezen javítson. Nem zavaró egyébként egyáltalán, és csak azért figyelem, mert tudom mit látok, amúgyis jó, ha 15-20 percenként van egy ilyen képkocka, vagy jelenet és sokszor akkor is alig észrevehető. A képernyő közepe kicsit világosabb, de ez tényleg annyira minimális, hogy nem is nevezném felhősödésnek.Ezt is csak azért látom, mert direkt kerestem.Sarkok rendben vannak. A kontraszt jó, nekünk nagy ugrás a monitorunkhoz képest, bár azt nem tudom, hogy egy IPS tv-hez képest ez hogy viszonyulna. Tökéletesnek nem tökéletes, észrevehetően világosabb a feketénél a TV feketéje, de amikor tartalom is volt a fekete háttér előtt, akkor ott jól látszódott, hogy a kontraszt jelentősen növeli a jelenet élvezhetőségét, szépen látszanak a formák, alakok, nem mosódik el. Monitornál néha kifolyt a szemem, úgy kellett keresni mit is nézzek egy-egy sötétebb jelenetnél. A betekintési szöge szerintem kifejezetten jó, nekünk most kipróbálásra az ágy melletti asztalra lett féloldalasan felrakva, mert a fali konzol holnap érkezik csak. Így ágyból fekve erősen oldalról néztem, de egy minimális szürkésedésen kívül se a színek, se a fényerő nem szenvedett nagyobb kárt, bőven az élvezhetőség határain belül volt. Alkalmazások jól működnek, a TV bekapcsolást követően egy kis "ébredési" idő után már fürgén követi az utasításokat. Szóval eddig nekem nagyon jók a tapasztalataim, de majd a használattal elválik, hogy hosszú távon hogy válik be.
-
Eyesis
őstag
válasz
Pokolika #102264 üzenetére
Na de jó, én részben azért választottam ez az 55NANO793-at, mert IPS és meg 100Hz-s.
Erre a lg weboldalon: "Képminőségi Index Értéke 100Hz", a vertical frequency meg nemes egyszerűséggel nincs is kiírva.
Amúgy konkrétan erről a modellről nem láttam sehol review, mint kiderült egy másik hasonló NANO LG TV volt, amit néztem
Most már mindegy, kibontom és megnézem, de szerintem ha nem lesz nagyon rossz, akkor marad -
Rasnac
aktív tag
Sziasztok
Elakadtam, elvileg a webos 5.0 támogatja (vagy támogatnia kéne) a több bt eszköz egyidejű megszolaltatását.
Namoat vagy az lg chatje a hülye és ők adtak false infot
Vagy én vagyok teljesen 100as,
Adott két bt eszköz (két külön márka de bt5.0 mind2)
Párosítom és csak az egyiken van mindig kimenet.
(a cél az hogy szeretnénk úgy tvzni párommal hogy hangosabban szóljon egy film, anélkül hogy a gyerek felkelne rá, hamár 4k hdr meg minden ne csak a kép legyen fsza)
Szoval ha van valakinek tippje, akár egy külső eszköz akár más dobjátok kérlek ide nekem.
Köszi -
mcll
senior tag
válasz
Kisbre #102678 üzenetére
Így van, mivel a Diginél a kártya és a box párosítva van. Így pl a te kártyád egy másik tök ugyanilyen boxban sem fog működni, így máshol sem. Próbálj meg szerezni box nélküli verziót azaz CI modulost. Ott a kártya a CI modullal van párosítva, és azt be tudod tolni a tévébe. De ahogy hallom nem nagyon adnak modulos verziót már.
-
blakey
titán
válasz
porker #102669 üzenetére
Megtanultuk a szolgáltatói sorrendet így nem használunk kedvenceket és saját sorrendet sem. Ahogy a szolgáltató küldi, módosítja úgy marad. 15 év elég volt ahhoz, hogy nagyjából követni tudjuk. Amiket nézünk már fejből tudjuk, hogy melyik csatornán vannak. Nem így a legjobb, de számunkra már kényelmesnek mondható. 20-30 adóig tudtam követni és vállaltam, hogy minden TV-n beállítom, de amint 3-4X több csatornára bővült a kínálat, feladtam, azt már nem rendszerezem sehol, ennyit nem ér.
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek mert beárazós topikot hirtelen nem találtam.
Kérdés 1 éves Lg 55UM7610PLB menniyt érhet?köszi
-
Kisbre
tag
válasz
Kisbre #102510 üzenetére
Sziasztok,
A fent említett felhasználásra melyiket választanátok ezek közül:
LG 55UN70003LA
LG 55UN73003LAIlletve mi a két készülék között a különbség?
Köszönöm szépen.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
szimszonos #102653 üzenetére
Nekem az 55nano793 van, tukrodozes van, ha olyan szögben nézem. Nekem szemből nincs gondom, ha oldalról nézem az ablak már bőven tükröződik. Sávos dolog az inkább beállítások miatt lehet, illetve azért nem a legerősebb proci van benne, tehát kellhet neki idő esetenként bizonyos mozgásoknál és tűnhet úgy. Felhősödés is előfordulhat, de ezek erősen adásminoseg és beállítás függő dolgok, jó minőségű FHD, UHD nem tapasztaltam még egyáltalán. Amit pl nem javaslok a truemotion beállítás természetes szinten, azt lejjebb kell venni, de bizonyos képmódban a dinamikus kontraszt, dinamikus szín is erősen ajánlott állítani. Még csak egy hete van meg, de egyre jobban eltalalom a megfelelő beállítást, nagyon jó kis tv.
-
Attila432
tag
Sziasztok, tapasztalatokra lennék kiváncsi a 55NANO863NA-val kapcsolatban. Megéri egyáltalán szerintetek? 2.1 hdmi és 100Hz miatt szemezek vele, eddig 65NANO793NE volt kinézve, de lehet a kisebb, de jobb fele mennék ebben az árkategoriában. Most 230k körül lehet kapni.
-
Ironhide
tag
válasz
szimszonos #102653 üzenetére
Szia. Eddig a 793-al csak jó tapasztalat van. Mondjuk én is itt kaptam infót, az alapján péntek óta ez van.
Jelenleg ajánlani tudom.
-
szimszonos
őstag
-
castiels
addikt
Alaplapot cserélni bonyi?
-
Pokolika
tag
válasz
szimszonos #102649 üzenetére
Vedd meg bátran a 793-as NANOT, VA /SHARP S-MWA az már kiderült/ tehát minőség+ még jobb betekintési szög. Direct led nem lesz sávosodás, bevilágítás, tapasztalatok alapján sincs. Nem tudom azt véleményt hol láttad?! Én még nem találkoztam vele azoknál akik használják. 803-ast meg ne vedd elsírod magad
IPS, Edge led szép sávos stb.
Miért NANO? [link]
-
blakey
titán
válasz
szimszonos #102647 üzenetére
Maradjon az 50-es, VA panel miatt kontrasztosabb lesz a kép és a NANO réteg miatt talán a betekintési szög sem olyan rossz így IPS közeli betekintési szöggel rendelkező TV-t kapsz ami közel VA szintű kontrasztaránnyal bír.
-
blakey
titán
válasz
asdf_ #102644 üzenetére
Az LG másképp gondolja, náluk lehet okoskodni.
Menüben lépkedve minden olvasni tudó felhasználó eligazodik, aki nem, annak a kézikönyv vagy az útmutató sem segít.#102645 szimszonos
Az első linken az 50-es NANO jó választás, legalábbis a panel miatt, a másik link nem működik. -
szimszonos
őstag
10éves LG 42LD550 LCD full hd tévémet szeretném lecserélni egy újabbra.Max 160ezer a keret.Vagy sima led vagy olcsóbb nanocell fér bele a keretbe.2 kiszemeltem van a nanocellből az anyagiak miatt az egyik ez [link] a másik pedig ez lenne [link] mindkettő hasonló árban van.Természetesen szóba jöhet sima 49-50 colos led is nem csak nanocell.Filmezésre lenne meg Xbox konzolhoz.Ti mit javasolnátok és miért:Nanocell tv-n szebb a kép?Vagy a sima led tévén is van olyan szép a kép?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
blakey
titán
válasz
Samott #102642 üzenetére
Ez a "rendes" kézikönyv. Az OS használatáról nincs csak interaktív. Android OS-ról sincs pdf, Tizenről sincs. Csak a hagyományos OS-ról van több. Képtelenség a webOS használatáról pdf-et csinálni, én csináltam kézikönyvet ami nem ennyire bonyolult OS-ről szólt és rengeteg oldal lett, ez akkora lenne, hogy egyáltalán nem érné meg ráadásul még a klikkelgetést is meg kell oldani, mert anélkül nehéz lenne kiigazodni. Szóval én a kérdésre válaszoltam, okoskodni, tovább gondolni én is tudok. a kérdést másképp kell feltenni, pl. a webOS használatáról miért nincs pdf? Akkor arra válaszoltam volna. Nem kvíz-kérdés volt. Találgatni, tovább gondolni én is tudok, de a kérdésre kell válaszolni.
Pontosan ez volt a kérdés, erre válaszoltam
"Az komoly, hogy egy LG TV-hez nincs egy nyamvadt Felhasználói kézikönyv PDF-ben???? Csak Javascriptben megírt, menüvel teletűzdelt, olvashatatlan, kvázi html!"
A pdf-ek fölött mi szerepel?
Felhasználói kézikönyv, szóval a válaszom helyes.
A másiknál Felhasználói útmutató van ami a webOS-ről szól, nem ez volt a kérdés vagy rosszul tette fel, ettől a válaszom pontos és helyes. -
maseratigt
csendes tag
Nano863
Hangvezérlést hogy tudom életre kelteni? Elvileg tud olyat, hogy hangvezérléssel sávot vált/hangerőt módosít. Azt írja minden beállítás azonos ország legyen, nálam HUN, ez a baja? Eddig csak keresés megy hanggal. -
porker
tag
Az komoly, hogy egy LG TV-hez nincs egy nyamvadt Felhasználói kézikönyv PDF-ben???? Csak Javascriptben megírt, menüvel teletűzdelt, olvashatatlan, kvázi html!
-
rainman72
nagyúr
Van vkinek 43LM6300 tip.tvje?
Talpak távolsága érdekelne? -
Ironhide
tag
Hali.
Minden időzítőt kikapcsoltam a 65nano793ne tv-n, de még mindig ki akar kapcsolni.
Elalvásidőzítő:ki
Összes beállítás/általános/idő/időzítők: mindegyik ki.
Még hol van vmi beállítás, amiért ki akarja kapcsolni a tv-t?
Köszi. -
ajapi
tag
Távirányitót párositottam egy set top boxszal tudtam is vele csatornát váltani.. Áttettem egy az stb-t egy másik HDMI bemenetre, de hibába próbálom azzal párositani a távirányitót (a remote resetelése után is), már nem csak azt irja ki, hogy "már kapcsolódva". A kis képen csakugyan látszik a futó műsor, csak éppen csatornát váltani nem tudok.
Ha visszamegyek a HDMI-vel az eredeti bemenetre, akkor már ott sem működik a csatornaváltás.
Mit tehetnék? -
Castelejo
újonc
Sziasztok, van egy LG LED tv-m, most vettem a szobába egy új LG monitort, ami tv-ként is működik. A probléma, hogy az egyik távirányítója a másikat is működteti: ha bekapcsolom az egyiket, a másik is bekapcsolódik, stb. Szerintetek hogy lehet szeparálni a távirányítókat? Köszönöm
-
kamant
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG 32LH6047-es tévém van. Helyi hálózatról, egy NAS-ról szeretnék képeket és videót lejátszani a házikó menüben a "Képek és videók"-kal . A videókkal (első ránézésre legalábbis) nincs különösebb gond.
De a képeket csak nagyon kis méretben (533×400) vetíti, akármekkorák is legyenek (800×600,1920×1440, stb.), ha a teljes méretet választom, akkor is csak ezt a felbontást nagyítja ki. Ugyanitt az "LG Mintafotó"-k képeit rendesen, teljes felbontásban és teljes képernyőn vetíti.
Hogyan lehet beállítani, hogy rendes méretben/felbontásban mutassa a képeket?
Köszönöm. -
válasz
ferrike #102616 üzenetére
Ne keverjük a dolgokat.
Attól,hogy az erősítő tudja értelmezni a táv jelét,még nem lesz az optikai kimenet hangerő vezérelt (hiába régi az erősítő,az lg mai távjainak alapfunkciói jobbára ugyanazok mint régen.15éves LG távval tudok csatornát váltani és hangerőt szabályozni a 2 éves tévémen).
Ha egy eszköz nem tudja értelmezni a táv jelét,nem is fog működni.Egy egyszerűbb eszköz (távos pc hangfal,olcsó soundbarok stb),nagy eséllyel nem fog LG távval működni,nem lesz hangerő szabályozás. -
mcll
senior tag
válasz
Sys85 #102614 üzenetére
Igen, ez engem is dühített, mivel a régi LG-men volt fejhallgató kimenet és fixen rá volt kötve egy 2.1-es rendszer, ami szintén akkor kapcsolt be mikor a tévét bekapcsoltam. De most az új TV-n ez sajna már nem opció. LG soundbar-ok nem olcsók, ráadásul így ugye -1 HDMI bemenet, mert oda kell bedugni, csak ott működik a hangerőszabályzás. Szóval ezen még gondolkodok, de lehet marad a TV saját hangszórója. Optikán rá van kötve a HiFi-re, így ha pl zenét akarok hallgatni/nézni, vagy mozizni, akkor bekapcsolom hozzá a hifit is.
Vagy esetleg még egy opció lehet, a Blutooth-os hangrendszer. Ott elvileg van hangerőszabályzás is.
-
Ál/Arc
újonc
válasz
Sys85 #102610 üzenetére
Köszi! Eddig vettem optika- RCA átalakítót utána optika -Bluetooth átalakítót utána vettem optika- jack átalakítót ,mindegyikel működött viszont hangerőt nem tudtam állítani. Az egy távirányítóhoz ragaszkodnék... Van egy csodálatos microlab 6c m nagyon szeretem.... De nem jó semmire... Gusztustalan az LG ebből a szempontból... Értem én hogy lakossági belépő kategória.... De akkor is...
-
válasz
Ál/Arc #102608 üzenetére
Nem fogod tudni szabályozni a hangerőt a tv-ről a tv távjával.
Az LG-nél van valami sound sync nevezetű funkció,ami csak az LG soundbarokkal működik együtt,minden másra csak a digitális jelet küldi ki hangerő módosítás nélkül.
Csak olyan hangfalat vegyél,aminek van saját távja (tudtommal ennek az Edifiernek van),mert csak azzal fogsz tudni hangerőt módosítani. -
Ál/Arc
újonc
Sziasztok! Utolsó kísérletként LG um7100pla szeretnék külső aktív hangfalat csatlakoztatni (Edifier R1280DB ) mivel ezen az átkozott tvn egy db optikai kimenet van, ha optikával kötöm össze a tv-t a hangfalal akkor tudom a hangerőt szabályozni a távirányítóval? Megtehetem az optikás hangfalat? Köszi a segitséget...
-
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Használ valaki újabb Lg tv-t telekomos modemmel? Arra lennék kíváncsi, hogy lehet-e úgy tv-t nézni, hogy ne kelljen használni gyakorlatilag a modemet a külön távirányítóval
-
Attila432
tag
Sziasztok! Szeretném eladni régi tévémet és segítséget kérnék az árazáshoz.
2013-as LG 42LM660S, tartozékai rendben.Megéri egyáltalán eladni vagy tegyem be a hálóba?
-
BIOS
tag
Sziasztok! Hogyan lehet a topikról leirítkozni?
-
gab.gergely
tag
válasz
OldMike #102582 üzenetére
Nincsenek tévénézési szokásaink, mert nincs kábeltévénk. Egy lassan egy nálam is öregebb 40es filipszet használunk kb. 1. generációs chromecast-tal. A legnagyobb veszély sztem ez utóbbi "home"képernyője lenne(vagy a spotify). Az XSX/4K vinne rá a váltásra, az a néhány cikk, amit(félig) olvastam, szinte mind a CX-et ajánlja, de az én szintemen szerintem a BX is bőven elég
-
k.joco899
csendes tag
Sziasztok! Még tudnátok mondani, hogy LG 32lm6300pla tvhez ezt a bluetooth fülest hozzá lehet csatlakoztatni?
[link] -
hulkobb
tag
Sziasztok! PS5 mellé vennék új TV-t. Hosszabb nézelődés után ezt a modelt néztem ki magamnak: LG 49NANO86
Jól látom ugye, hogy ez a TV rendelkezik minden olyan funkcióval ami, a nextgen jatékélményhez szükséges? 120Hz, HDMI 2.1.
Külföldi oldalkon sok tesztet olvastam, legtöbben azt említik negatívként, hogy nem túl jók a fekete színek. Tényleg ennyire gagyi lenne? Valkinek tapasztalat? Köszi szépen -
snooze
veterán
sziasztok!
használ valaki bt-s jbl hangszorot a tv-hez? -
blakey
titán
-
rainman72
nagyúr
válasz
Sys85 #102583 üzenetére
Nálam pont ugyan ez a helyzet!
Sokszor csak tv bekapcs. és megy egész nap!
Filmezni meg van egy 120s vászon meg egy projektor,már egy pár éves Hds készülékkel is jó képet lehet vetíteni!
De ha van keret 2-300 körül már jó full hdsak is vannak vagy akár ki lehet fogni 4K-t is! -
válasz
OldMike #102582 üzenetére
Én is gondolkodtam már oleden,de nekem nem lenne jó.
4K filmezésre ideális lenne,de sokat mennek amolyan háttérzajnak tv csatornák is (CC,TV2 Comedy,Humor+ stb),akár napi 6-7órát is.
Utóbbiaknál a beégés csak idő kérdése.
Na most vagy 2 tv kéne (szerintem kivitelezhetetlen a helyigény miatt),vagy megtartom a mostani IPS paneles LG-t tv-zni és egy jobb oled árából veszek egy projektort+vásznat filmezni. -
OldMike
őstag
válasz
gab.gergely #102575 üzenetére
Lebeszélni csak akkor lehetne, ha ismernénk a tévénézési szokásaidat. A beégési probléma megítélése mostanra már nem annyira egyértelmű, de azért egy ilyen árú tévét már nem ajánlott kockára tenni. Tehát ha jellemzően tévéműsorokat néznél, netán hosszú ideig azonos csatornát, akkor nem feltétlenül ajánlanám. Olyan felhasználási módokra jobb, ahol nincs, vagy csak rövid időre van statikus tartalom a képernyőn, vagy annak egy részén.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
WebOS 5.0 frissítést valaki feltette már? Mi változott?
-
Wolverine
félisten
válasz
Miért beszélnénk le?
Ez egy jó tévé, bár az OLED-ek között belépő szintnek számít.
Saját kérdés: pár hete megjelent az LG Content Store-ban egy gyári Twitch app, amit nagy lelkesen le is töltöttem és megpróbáltam valahogy összehozni a meglevő Twitch-accountommal, ami viszont sehogy sem akar összejönni. A tv-s app kiír egy 8 karakteres kódot, amit böngészőben vagy mobilon kéne megadni a Twitchen, de mindig "hibás kód" hibaüzenetet kapok vissza (böngészőből végigpróbáltam a Vivaldi-Firefox-Edge triót). Valakinek esetleg sikerült ezt megcsinálnia?
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Vegyél inkább olcsó lg tv-t, több pénzed marad
-
rainman72
nagyúr
válasz
Oled topic mit mond?
Ne hogy már egy Oled tv is rossz legyen mert akkor már tényleg nincs mit venni!! -
gab.gergely
tag
Le tudna valaki [link] erről beszélni, mert nagyon közel állok hogy megrendeljem.
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Segítsetek kicsit!
A gyerek 3 éves 48"-os LG TV-je reggel bekapcsolás után ilyen képpel fogadott:Nem esett le, nem sérült a panel. Este jó volt még reggelre nem.
Mit lehet ezzel csinálni? Gondolok itt arra, hogy van valami szerviz ahol ezt javítani tudják esetleg? Vagy elektronika csere? Mennyire kompatibilisek az LG TV-k elektronikája, gondolok itta arra, hogy full tipus azonos elektronikája jó csak bele?
Köszi a válaszokat előre is -
menledge
senior tag
Egy kérdés felmerült bennem is a medicarddal kapcsolatban.
A hozzá adott leírás alapján kábel bedug, csatorna keresés majd a mediacard bedug és kodolás feloldása. Viszont a voda jútubén kábel és mediacard bedug és utána csatorna keresés.
Most akkor melyik módszer a valid? vagy édes mind1? -
blakey
titán
válasz
pinnacle #102563 üzenetére
Sok furcsaság van, de 10 évvel ezelőtt nem volt kötelező a sorrend, minden szolgáltató más sorrendet alkalmazott, azokon a készülékeken a mai napig átrendezhető a csatorna-lista szolgáltatót választva, tehát UPC-nél is.
DIGI nem arról híres, hogy minden szabályt betart. Elég sűrűn próbálok ki új TV-ket, idén találkoztam először (egy tavalyi TV-nél) olyannal, hogy a csatornák hangolásánál volt DIGI is, eddig UPC és Egyéb-el találkoztam, tehát utóbbin minden gond nélkül szerkeszthető a lista.
LG-ről is kimenthető és visszatölthető, de "Egyéb-hangolás" kell hozzá.#102564 arfer
ha NEM a szolgáltatóra hangolsz, és NEM Magyarországot választod régiónak... - igen, de ezt eldönteni, hogy kinek a balf@szsága már kérdéses, mindenki a másikra mutat. LG-n pl. nincs kis kép EPG esetében, Panasonic-nál van. Szerencsére engem ezek nem zavarnak mivel mint írtam, én szolgáltatót választok, mert nálunk mindenki azt a sorrendet tudja. Teljesen mindegy, hogy a kedvenc csatornám a 102-esen van vagy az 1-esen, gyorsan oda tudok menni. És ami még fontos, jók az ékezetek. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #102559 üzenetére
Köszi mindenkinek! Akkor viszont minden szolgáltatóra, TV gyártó cégre igaz kell, hogy legyen. Viszont az a furcsa, hogy UPC mediacarddal a 29-es körzetben, illetve a XIII. kerületben, régi 10 éves Panasonic TV-n szabadon szerkeszthetők a csatornák, illetve a DIGI-nél, Sony TV-vel USB-re letöltve, majd vissza. Akkor ezek szerint az LG az USB-re mentés sem működik UPC Mediacardnál.
-
blakey
titán
válasz
pinnacle #102558 üzenetére
Ez így nem igaz, rendelet alapján a közszolgálati adók sorrendje fix, emiatt a TV-gyártóknak biztosítani kell azt a sorrendet amit a szolgáltató nyújt, emiatt a szolgáltatót választva fix lesz a sorrend, nem módosítható viszont kedvenceket bármikor fel lehet venni és az ékezetek jók. Egyébre állítva már minden módosítható viszont a karakterek lehet, hogy hibásak lesznek. A másikra mutogatni divat, de szerencsére van olyan üfsz-es amelyik mindezt el tudja magyarázni.
Nem tudom milyen országra kell állítani, gyári sorrendet használunk, 15 év alatt megtanultuk, hogy mi hol van és már így egyszerűbb és hibátlan.
-
válasz
pinnacle #102550 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani,de mintha régebben lett volna szó itt olyamiről,hogy nem kell szolgáltatót beállítani keresésnél és teljes keresést kell lefuttatni,akkor szerkeszthető lesz a lista.
De javítson ki valaki aki jobban otthon van ebben,vagy pontosítson,mert nekem csak rémlik a téma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Robotporszívók
- PlayStation 5
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest