- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
magickonfig
tag
Összes Lord of the Rings set egy terepasztalon, storyban. Jópofa videó : [link]
-
sb
veterán
A PaB több sebből vérzik, oda nem árt ha megvan a szállítási limit, meg a két kategória limit is. Max akkor lenne jó ha vki bedobná a saját rendelése végére ezeket... és ha nincs benne standard elem +1 hónap várakozásra.
De van. A 4+4 alj+tetőből 7 "legkelendőbb", az megjönne kb. 4-5 nap alatt DPD-vel. És egyetlen elem, a lime tető standard, vagyis 1 hónap+posta.Szummázva nincs jó megoldás az LSHun-on kívül. Senkiháziak kezében van a lego lufielem-ellátás szakma!!4!
-
tocsek18
senior tag
válasz adalbert1 #65992 üzenetére
tutira nem, mert korai még és ez a 21335 Motorizált világítótorony
[ Szerkesztve ]
-
y@no
tag
-
geriand76
csendes tag
Valaki már megépítette a Lego technic Bugatti Bolide Abarth MOC-ot?
Én végivittem, de nem volt egyszerű. Az egyik legnehezebb építésem volt és így is maradt pár kérdéses csatlakozás.
Illetve felhszanálta szerintem az extra alkatrészeket is.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
ok, megnézem, kockaáruháznál max 2 szín lenne, piros+lime, PAB-ot elengedném, nincs arra se időm, se kitartásom, hogy várjam a sima levélként feladott cuccot
ps. érdekes, hogy pl eu-nál az első 25 helyen lévő boltoknál is csak alja van a lufiknak, tető sehol (készleten lévő elemek száma szerint)
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
sb
veterán
válasz Throme #65977 üzenetére
Az a baj, hogy ott is van pár alkatrész ami vagy olcsóbb vagy egyszerűen nincs máshol. És ha még jön mellé ajándék is, főleg ami szintén nem nagyon kapható máshol, akkor azért jó néha kihasználni ilyen "értelmes" vásárlásra is, nemcsak a webshop+30%-osra...
Az bosszant, hogy mi a *****-ért nem lehet legalább némi értelmet mutató választ adni? Legalább aminek a kérdéshez köze van. Ill. ha nem is mindig sikerül, legalább ne 5-ből 5x legyen már MINDEN elb*szva.
Megírom, hogy utólag kerül ki... ő válaszol, hogy azért nem került be...
Írja, hogy nincs benne a PaB... de bakker, a limitet átvitte a készlet is ami 21k volt a limit meg 19k...
Most azt érthető okokból nem részletezem, de a 26.5k limites nyuszis cucc ott van most is... na azt nem vitte át PaB nélkül a 21k-s vásárolt készlet... mégse törölték a rendelésből.Értem, hogy ügyfélszolgálat meg nemértenekhozzászegények, de olyan fokon értelmetlen, hogy akkor ne legyen. Persze kell, hogy legyen, de így csak papíron elég. Ami egy vizsgálatnál ugyanúgy nem menne át, nem véletlen, hogy a megszületett hülye válaszok is totál fogyasztóellenesek. Így ekvivalens azzal mintha nem lenne és ugyanúgy repülne a büntetés.
Nem tudom, én is ügyfelekkel foglalkozom csak szakmaibb vonalon. Ha f*sságokat mondanék akkor repülnék. És végül is ez is szakmai, ami felmerül fogyasztói oldalról arra kéne megfelelő választ adni.
-
csabi0805
senior tag
Köszönöm srácok már megijedtem hogy kihagyok valamit folyamatosan. De akkor letudom ellenőrizni szerencsére.
Egyenlőre nagyon élem az építést.
Kumma jó ahogy rakod össze az elemeket és építed rá az alvázra és úgy épül fel az egész.
Nagyon baba.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Megnéztem lufikat, már az is necces. Egyetlen helyet látok ahol megvan a 4 alj+tető egyben: LSHun(=kockahu). Már ha a zöld a lime-ot jelenti, a készletből úgy látom. Amúgy sima zöld aljból 5db van összesen 1db BL eladónál a teljes magyar piacon... a PaB-on meg egyse.
(Még a magenta is necces, 2db magyar BL boltban van az is csak hámhúsz/darab áron.)Másik verzió, hogy a PaB-on is van minden ha lime kell...
Amúgy a kérdésre:
A buy all boltlistánál látszik, hogy mennyit talált adott boltban. Bal oldalon tudsz váltani wanted list-ről wanted items-re és amelyik bolt ki van választva sárgával, arra mutatja pontosan melyik elemből mennyi van/marad ki.
B. verzió, hogy megnyomod a bolton a select gombot is és ha minden van akkor kiürül a lista. Ha maradt még elem ami nem volt ott akkor újrakalkulálja a boltlistát (és ugyanúgy működik a wanted items fül bal oldalon). -
LÁZ
Topikgazda
válasz Mozaart #65982 üzenetére
akkor van baj ezzel a fícsörrel
a 165 elemből 132-t talált meg 5 különböző helyről a 104 boltból, ennyire azért nem kellenek speckó elemek, csak lufik mostly a házhoz
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Mozaart
aktív tag
válasz csabi0805 #65979 üzenetére
Ha kivancsi vagy hogy tenyleg mindent beepitettel nezd meg pl BrickLinken az adott szettet. Az alkatreszek alatt legalul talalod Extra items néven. Amennyire jol tudom ez megyegyezik a tenyleges Extra elemekkel.
Az epitesi utmutato vegen levo lista pedig egyben mutat minden alkatreszt. Es itt nincs beleszamolva az Extra alkatresz. Csak ami kell az Épitéshez.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
LÁZ
Topikgazda
minden készletben van maradék elem, van amelyikben több, van amelyikben kevesebb, manualban online/papír listázva vannak az elemek, de adott készletre rákeresel (spare parts), biztos kidobja mik a maradék elemek.
-
kbalage2
aktív tag
Bizonyos kisebb / könnyű elemekből többet is raknak bele. Általános ökölszabályként mondhatjuk hogy ami 1x1-nél nagyobb abból csak annyi van amit fel kell használni, a kicsi elemekből találhatsz többet, illetve még rudak és hasonló elemek esetén lehet pótalkatrész. Bricklink-en vagy Rebrickable-ön ha megnézed az adott szett elemlistáját akkor a végén általában ki van az is listázva hogy miből mennyi extra elemet tartalmaz.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
csabi0805
senior tag
Srácok a csomagokban darabra pontosan annyi elem van mint amennyit fel is kell használni vagy egy egy elemből többet raknak?
-
LÁZ
Topikgazda
adott egy bricklink wanted list, nyomtam egy buy all-t, listázva a magyar helyeket, azt honnan kéne lássam, hogy melyik helyen van meg minden a listámból
kicsit vakon vagyok
-
Throme
veterán
Nekem is hívogatnom kellett a S@H-t mikor a PaB témát rendeltem (több részletben, ahogy elérhetők voltak a cuccok). Korábban nem vettem alkatrészeket és beleütköztem ebbe a hülyeségbe, hogy standard meg mittudoménmármilyen alkatrészek, szeparálva, különböző szállítással.....
Velem normálisak voltak, elmondták mi hogy megy, sőt egyik rendelésnél hiányom volt és normálisan kezelték, nem lettem kérdőre vonva, hogy biiiiiztos?!Ettől függetlenül kerülöm a PaB-et mert hülyét kapok ettől az összevisszaságtól, hogy a megrendelésben van kép, a számlán nincs csak cikkszám, de külön szállítják ...stb. , aztán azonosítsam be mi jött meg, mi nem....hát b+ öreg vagyok én már ehhez .
Marad a szett rendelés hébe-hóba.
-
Dilikutya
félisten
Kis Füles 1295-ért:
30590
30641
30638
30644
30655Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sb
veterán
S@H +%"=(!"=% - Benny Hill show:
Nyuszi+tavaszi VIP polybagre rendelni akartam egyet. Bedobtam egy Triceratops készletet (az most nálunk nagyon megy), a maradékot meg hozzáraktam szokásosan PaB-ból, hogy meglegyen a limit. (A felét annak ami ki volt válogatva, amúgy több alkatrész is lett volna).Utolsó este 23 órakor odaültem, hogy leadom, előjött az idióta PaB szűrő-access denied hibájuk 4-5x, így sikerült odáig eljutni szumma laza 30-40 perc kitiltással a teljes lego.com-ról, hogy 23:55 körül adtam le a rendelést. Benne minden, készlet, PaB, nyuszi, zacsi.
A fizetés már átcsúszott 0 órán, de ott volt a rohadt megrendelésben a polybag. Mire visszajött a paypal ablak és megjött a visszaigazoló email (szokásos inkább szar mint viccesen rossz képekkel) már nem volt benne a polybag.Írtam nekik egy mail, húsvét lévén. Egy semmitmondó válasz jött, hogy:
1. Weboldal hibára sablon cucc: cache/cookie törlés, ki-bejelentkezés. Fél oldalon keresztül írtam le nekik, hogy SEMMI nem működik, nem böngésző- és eszközfüggő (vmi IP tiltás lehet mert ilyenkor minden eszközről elérhetetlen a lego.com arról az IP-ről)
2. Polybag-re az jött, hogy nem része a PaB a promóciónak azért nem adta a kosárhoz. De b+ benne volt. A nyúl most is a rendelés része pedig gwp. Érdekes módon az került ki aminek a határideje lejárt.
3. Rendelés törölni nem tudnak.Ennyire totál fogalmatlan bandát meg rendszert... és hiába készségesek telefonon ha minden szarhoz az kell, amellett meg nem megy át két megrendelés normálisan. Vagy türelmesen várom a rendszer javulását 3-4 napig, nem szólok minden szaros hibára és/vagy hétvége van, nincs telefonos elérés... de aztán jön a 2-3-4-5. hiba is, kitartóan, akár többféle, amíg végül sikerül együttállással kihozni, hogy nem sikerül a rendelés.
A default írásbeli megoldásuk pedig gyk. mindenre GVH/fogyvédelmi kategória. (Nincs, lóf*sz, eltűnt utólag, nem szólunk, nem indoklunk, 1 hónap múlva törlünk megrendelést, stb...)
Most tényleg ne vásároljon az ember? Vagy minden ilyen és minden hiba után telefon a fogalmatlanokkal és megpróbálni megmagyarázni ami nem igazán megy át? -
adalbert1
veterán
válasz manokaj #65972 üzenetére
Azta, ez nagyon menő így egymás mellett. A Sanctum Sanctorum nekünk is megvan, de még nem raktam össze, kicsit várni akarok, hogy nőjön még a gyerkőc, és ne bontsa le játék közben. A hírharsona eleinte annyira nem tetszett, de minél többet nézegetem, annál inkább azt érzem, hogy be kellene azt is szerezni.
-
sb
veterán
válasz apholyon #65971 üzenetére
Én is úgy voltam vele mikor megjelentek, hogy kell mind. De aztán a City méretű állatok is gyűltek menet közben, a gyerek is nagyobb kicsit, így maradtak a kisebbek.
Nem lehet, hogy a doboz nagy a boxhoz? Vagy csak simán elcseszték...
@Throme
AK nem jelez be, 1-2 hete küldtem amikor bejelzett másnap egy emag akcióra, már sehol nem volt a cucc nyilván. De ez a kivétel volt, én soha egy darab jelzést nem kaptam még ezen kívül, így 1 nap késéssel sem.Sokszor amúgy békeidős emag árak sincsenek fent az AK-n. Valami érdekel, rákeresek AK-n, kilistáz 20 boltot és utána külön rákeresek az emag.hu-n is mert abszolút nem volt az AK listában.
@manokaj
Jól néznek ki. Nem tudom mennyire autentikus, hogy a polcról a "szakadék" mellett állnak a készletek, de nekem külön tetszik a repülő vasembernél és a kecskéknél, hogy nem a föld felett lógnak simán hanem a nagy semmiben.[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz Throme #65968 üzenetére
Mérhetetlenül örülök nekik... Gyerkőc szereti ezeket, gondoltam meglepem. Amikor ezt néztem egyébként még volt a Ford-ból (bár az nekem kívül esik az érdeklődési körömön és amúgy sem sokan vannak ébren 2-3 felé...).
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
-
Djuree
félisten
bakker ha ezt tudom. én még pár éve váltottam be elég sokat, fene tudta hogy lejár, nemrég fel akartam használni és persze nem volt sehol.
de már nem írok, már vagy fél éve volt mikor fel akartam használni, azóta már többször is rendeltem.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
apholyon
aktív tag
Ötlet, hogy ezt miért nem tudom easybox-ba kérni?
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
LÁZ
Topikgazda
Írjál a supportnak, és ecseteld, hogy mennyire menmyire, és nem tudtál róla, hogy lejárhat, 1x sztem mindenkinek visszaállítják, de többször nem.
Ps. Egyébként valóban csak 60 napig jó, 1x benéztem én is, és visszaállították...
-
balint82
senior tag
Sziasztok emagon best buy áron van a Technic Ford Gt:
32990 (!)
Google Pixel 4a
-
xcvbxcvb
aktív tag
Oda van írva, 60 napig érvényesek.
How do I redeem my discount online?
To redeem your discount online, enter the code in the Payment section during checkout, and it will be applied to your order.The LEGO® VIP Discount is valid for 60 days from the point of Redemption.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
rbgm
csendes tag
sziasztok!
lehet, h volt már róla szó, de tudja vki, h hogy van az, h tavaly (2022) november végén vmi akció keretében beváltottam egy csomó VIP-pontomat vmi kedvezményre a S@H-ban, kaptam róluk kódokat, erre most, amikor be akarnám váltani, azt mondja a rencer, h nem érvényes?
lehet, h lejárt?... :-o...ja, még annyi, h az emailben, amiben a kódokat küldték, van 1-1 link, a FAQ és a Terms & Conditions, és egyik sem él... :-/
(nekem meg nem küldték ki csatolmányként, mint jó pár más cég szokta)lehet ilyet csinálni, nem ellenkezik ez vmi fogyasztóvédelmi tv.-nyel?...
van vkinek jó tanácsa?
köszi :-(
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
LEGO® City játéktároló jár emag-on pl ehhez vagy ehhez és máshoz is
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #65952 üzenetére
Ezeknél a szetteknél nem a rugóút a szűk keresztmetszet, persze meg lehet oldani sokféleképpen. Bár azt továbbra is vitatom hogy lenne bármi értelme a dolognak az 1:10/1:12 méretarányban mert itt tényleg 1-2 mm-ről beszélünk, 1:8-nál még éppen hogy értelmezhető ez a felfüggesztés.
Ezeknél a kocsiknál mint a Peugeot új felniket és gumikat kéne tervezni amik jobban kitöltik a kerékívet, és úgy látszik hogy ehhez az ár- és méretkategóriához nem akar külön ilyeneket gyártani a LEGO. A Batmobile erre is jó példa, a felfüggesztés nélküli felállás miatt jobbak az arányok (legalábbis hátul), cserébe a gumi/felni méret arány teljesen rossz az eredeti kocsihoz képest. Egyedi elemeket kellett volna tervezni csak ehhez a szetthez és ez úgy látszik nem fért bele.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #65949 üzenetére
Nekem az 1:8 Technic supercar-okból a Sián van meg. Ott megoldották a rugózást. Kicsi rugóút és esztétikailag is rendben van a dolog. Tudom ezekben vízszintesen vannak a rugók (legalább is a Siánban). de mégis korrekt.
De mondok mást.
Rugóút határolással is megoldhatók lennének, hogy nem tud a rugós tag teljesen összenyomódni, ehhez semmilyen új alkatrész, kerékív, rugó, akármi nem kell.
Pl az extreme adventure szett első rugói nem tudnak teljesen benyomódni (vagy csak én építettem meg xarul ). -
sb
veterán
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #65947 üzenetére
El kell dönteni hogy mit szeretne az ember, realisztikusabb kinézetet vagy játékfunkciókat, a kettő együtt nem fog menni. Elméletben lehetne 2mm-es rugóúttal rendelkező felfüggesztést is gyártani csak minek? A LEGO nem precíziós fémépítő szóval sok értelme nem lenne, ennyi mozgástér simán benne van a műanyagban alapból is. Az Icons autók is ragyogóan elmuzsikálnak felfüggesztés nélkül, egyedül a terepjárónál érezték szükségét hogy belerakják.
Szerintem ugyanezt a filozófiát lehetne Technic fronton is alkamazni, ha már az utóbbi években ennyire rámentek a licenszelt autókra, a külcsínre és a minél egybefüggőbb panelezésre, akkor logikus lenne a kerekek környékét is rendbetenni látványilag. Cserébe lehetne egyéb funkciókat belerakni, pl négykerék-hajtás ami ebben tuti nem lesz.
-
ZsZso
Közösségépítő
Megpróbáltam megkeresni, de nem találtam meg azt a képet, ahol valaki felpimpelte a Tallnecket virágokkal. Az nagyon bejött. Találtam Alt buildet a rebruickable -ön, de az nem tetszett. Valószínűleg oda fogom adni a lányaimnak, hogy építgessenek rá, de azért jó lenne referenciának egy kép. Ha látja aki készítette, vagy tudjátok hol találom, akkor bedobnátok? Köszi!
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #65919 üzenetére
"El kéne felejteni a felfüggesztést "
Ha meg kihagyja a Lego ezt a funkciót, akkor tuti jön az, hogy sok pénzért még kevesebbet kapunk, gyatrább az előző szettnél...stb stb. Tuti az összes YT videóban ki lenne hangsúlyozva.
Egyébként meg jó ez a funkció, csak változtatni kéne rajta valamelyik irányból.
Tudom a teljes elhagyás az egyszerűbb.A Batman autónál igaz, hogy kihagyták, de legalább adtak is hozzá valamit.
A világítás - főleg hátul az átlátszó hengerekkel - jó ötlet volt és még új alkatrészt se kellett kitalálni. -
LÁZ
Topikgazda
UP ház lufi projekt
az alábbi elemek kellenének, lehetőleg 1 helyről (kockaáruháznál sajnos csak piros+lime lufik vannak, de kellene még kék-zöld-sárga-magenta
ha esetleg vkinek van most aktuális bricklink rendelése
3262x5 15395x5 medium azure
3262x5 24947x5 magenta
3262x5 24947x5 sárga
3262x5 15395x5 zöldlátatlanban sztem elég lesz ennyi
-
LÁZ
Topikgazda
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET A TOPIKLAKÓKNAK
-
Dilikutya
félisten
Boldog nyulat
31133 megpimpelve.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
wolfcsibe84
csendes tag
"Húsvéti" nyuszi újragondolva!
-
Melezor
csendes tag
Már napok óta érzek késztetést az építésre, bár lehet az is közrejátszik, hogy a feleségem modulárisai kiköltöztek a vitrinemből, így jöhetnek az odaszánt szettek a doboz mélyéről (meg amúgy is sw sorozatokat pörgetünk), a 75243 és a 75211 lesz kirakva, majd fotót rakok fel.
-
RapaNui1
aktív tag
Nálunk épül a Titanic, a Technic BMW motor, és az SW Boba fett trónterme. Épít az egész család. A gyerkőc azt mondja a motor elég bonyolult még ő is kihagyott 2 alkatrészt építés közben, szóval nagyon oda kell figyelni. A párom a Titanic utolsó modulját építi, míg nekem Boba fett trónterme jutott. Rájöttem, hogy engem ezek a pár száz darabos készletek nem hoznak lázba, nincs bennük kihívás, nehézség, szóval maradni fogok a több ezer darabos, összetetteb és komplexebb szetteknél még ha drágábbak is vagy kicsit többet kell gyűjteni egy-egy készlet megvásárlására. Egy kivétel van a karácsonyi szettek, de az összes többi kisebb szettemet szerintem idővel el fogom adni.
-
yozsika75
friss újonc
Kellemes estét Mindenkinek!
Új fórumozó vagyok, lelkes LEGO rajongó. Főként az "olasz piros" sportautó ragadott meg, de itthon a gyerkőccel bármit építgetek. -
Krajczi
tag
Köszi.
Az tényleg nincs meg.#65935 Throme Minden azért nekem sincs meg.
Az általad mutatottak közül a 397, 897 és bár nem nekem "küldted", de itt csak a régebbi, még sárga kockákból épített vár van: 375, illetve az eredeti Forest Hideout, a Forestmen: 6066.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz RapaNui1 #65929 üzenetére
Köszi. Valójában most megnéztem a polcomat, elfér majd rajta a kantin, csak azóta már annyi új készletet vettem, hogy az SW hajók már most elfoglalnak 1,5 polcot, ott vannak még a diorámák meg az 50+ figura, szóval a legalsó polc az teljes mértékben a kantiné lesz, majd bele lesznek még pakolva a készleten kívüli rohamosztagosok meg birodalmi tisztek, végül is, ők is lehetnek szomjasak.
Szóval marad egy fél polcom a maradék 10 bontatlan készletnek, amik között van még 1-2 nagyobb 700- 1000 körüli, vagy afeletti darabszámmal... szóóóóval, valószínű a Speed Champions autók lesznek egy teljesen más polcra átrakva, azzal úgy felszabadul olyan.... 2 SW hajónak a hely.[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
válasz Ciccuka #65926 üzenetére
Szerintem ez inkabb minosegbiztositas mint manipulacio. A zacskokban levego van hogy vedje az alkatreszeket. Mig regen muanyag talcas megoldas volt ugyanerre. Tudjatok hogy kilehetett hajtani az oldalat a dobozban az uzletben. De valaki cafoljon rám.
Viszont az is tény hogy biztos ennek ellenere tenyleg nagyobb a csomagolas is mint kellene.
Ugyanez van a chips nel is. Nem mentek ossze az evek alatt. Ugyannyi a tolto tomeg csak a szem csalodik.+1
Amit mondasz 2015tol mar kevesbe igaz, itt egy cikk miert. Roviden a Lego erre is reagalt es 2015tol tenyleg kisebbiti a dobozait. LINK
Egyebkent mindig elamulok ettol a vallalattol. Ennyire reaktánsak. Hamar lereagaljak a piaci igenyeket / standardokat stb..
.
Peldaul Redditten olvastam egy gyerek altal irt levelet amit a TLGnek cimzett. Amiben egy LOTR szett kapcsan irt panaszt hogy a Hobbitoknak nincs cipojuk. Nem tudom hogy mennyire urban legend de hiszek benne a Lego olvasta a levelet. Es tudjuk hogy a Hobbit minifiguraknak mar nem cipo a labuk aljan hanem mezitlab. De az osidokben még volt cipojuk.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Ciccuka #65926 üzenetére
Ez semmi más mint pszichológia. Ha a nagyobb csomagolással nem tudnának több vevőt bevonzani, akkor hidd el kisebb lenne a doboz, de az is lehet még doboz sem lenne. Csak az emberek többsége, szerintem én is imádjuk, ha szép a csomagolás, ha meg nagy az még jobb mert úgy érzed hogy a pénzedért többet kapsz. Láttam egyszer egy doku filmet, hihetetlen hogy hogyan manipulálják az embereket és veszik rá őket a még több fogyasztásra, egy egész tudományág épült rá erre az egészre. Mondani egyébként meg én is sokmindent tudok, jól hangzik és ezzel még több vásárlóm lesz.
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
RapaNui1
aktív tag
Jól néz ki, amit ki lehetett hozni az 1000 darabból azt ki is hozták.
Ettől függetlenül a UCS készletek a legszebb és legrészletesebb darabok, azonban azokhoz hely is kell, ez epdig elfér egy vitrinben is.
Ha ez szép élmény volt akkor a Cantina felemelő lesz, azonban ott is a méreteivel vannak bajok, bár amikor nekem megvolt még nem volt meg a Liatorp szekrényem, szerintem abban az is elférne.
Gartula hozzá.
-
manokaj
tag
válasz Krajczi #65927 üzenetére
Én is most gondolkodok a padláson ami nincs beépítve, hogy oda kéne költöztetni a készleteket. Nálunk is csak egy feljaro létra van, semmi más.Kb 3-4 millaba meg is állna, hogy elfogadható legyen a hely Hülyének is megéri.Kiderült, hogy nem is a lego drága, hanem a hely ami kell neki
-
Krajczi
tag
válasz Tyler Durden #65907 üzenetére
Egy padlás "csak" az enyém. Igaz, folyóvíz nincs azon a szinten, ezért a takarítás némi akadályba ütközik, mert a felvezető létra sem annyira kényelmes a szállításhoz.
#65906 Throme: nem tudom, milyen buszmegállóra gondolsz.
Köszönöm a dicséreteket, legalább 45 év gyűjtése. A bátyám kezdte.
Ez a kép kimaradt az előző hozzászólásomból.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Lego környezetvédelem így meg úgy, aztán most jobban átnéztem a dobozokat és arra a megállapításra jutottam, hogy a 2/3-ad része levegő.
Tehát maga a lényegi rész harmad akkora dobozban is elférne a legtöbb esetben.
Elég bosszantó, mert ugye a nagyobb csomagolást is meg kell fizetni.Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
ripla
addikt
Elkészült a Razor Crest.
Ez volt az eddigi legintenzívebb összerakási élményem, arra jöttem rá, hogy imádom az ilyen szetteket, amiket hosszú órákon/napokon keresztül lehet összerakni. Ez itt 3 napig készült, napi átlag 2 órával, így lett 6 és fél óra a vége.
Amúgy masszív és nehéz lett a hajó, a vázat Technics elemek adják, és még ezek az elemek is különböző pontokon 8 darab ilyen rögzítővel vannak egymáshoz erősítve.Imádtam ezt a készletet, kíváncsi leszek az SW univerzum ékkövére, a Millennium Falconra a maga 1353 építőelemével, szerintem az is lesz 3-4 nap. A Razor Crest "csak" 1023 darabból állt, és így tartott 6 és fél órát, 3 napra elosztva. Plusz még itt a polcon a Mos Eisley kantin is, a maga 3187 darabjával, erre olyan 1 hetet tippelek, napi 2-2 és fél órával számolva. Már csak helyet kéne keresnem hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
válasz backdraft81 #65923 üzenetére
A 206-t és a taxi-s Peugeot példát csak azért írtam, mert nekem speciel azok ugrottak be először a márka hallatán. Technic szettre ezek közül egyik sem esélyes.
Ez a 24 órás kocsi nekem olyan semmilyen. Se nem tradicionális, se nem klasszik supercar. Egy Porsche, egy Lambo, egy Bugatti kb már a nevük eladja őket technic supercar fronton, de ezt gyanítom sokan csak azért fogják megvenni, hogy továbbra is teljes legyen a sorozat.
Gondolom összeálltak a Peugeot-val és ki kellett valamit találni, hogy mi legyen.Google Pixel 4a
-
backdraft81
csendes tag
válasz balint82 #65916 üzenetére
Nekem így ránézésre nem jön be ez a Peugeot, egyszerűen nem ismerem ezt a típust. Írtad, hogy 206 jobb lett volna. Ezzel részben egyetértek, de mivel jómagam is voltam 206 tulajdonos, azért abban a kocsiban minden tiszta ív és görbe, nincs benne szinte semmi egyenes, nem a legjobb megalkotni az ilyen kocsikat LEGO-ból. Bár, ez Technic, de valahogy nem adta volna szerintem igazán. Meg a 206-nak mi lehetett volna idén az aktualitása? Talán annyi, hogy negyed évszázados belőle az első. Maximum, de semmi sem indokolja ezen kívül a megjelenését.
Én lehet túl retró vagyok, de jobban tetszenek a régi, még licenc nélkül készült Technic járgányok, pl. 8868, 8880, stb. Ezeket mai napig jó nézni, építeni. Nem egy konkrét típus, hanem bármi erdei rönkrakódó vagy sportkocsi belelátható.
-
Neurotoxin
őstag
válasz wolfcsibe84 #65908 üzenetére
Nagy Peugeot-os vagyok, de ez most így látatlanban valamiért nem adja. Aztán lehet, hogy ha már lesz review videó a YouTube-on, rákívánok.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
RapaNui1
aktív tag
Szétszedve szortírozva mind a 3 készlet. Jelenleg nem állok még neki az építésnek, fel kel dolgozni a szétszedést és szortírozást, de így visszagondolva nem volt akkora trauma mint gondoltam volna, sőt inkább megvolt a maga szépsége. Egyébként azt mondom, hogy szétszedni a piros darut volt nehezebb mint a lapátkerekes kotrót, látszik rajt hogy sokkal összetettebb bonyolultabb szerkezet mint a másik, szóval azt sokkal nehezebb is volt szétszedni.
Kellemes és Legóban gazdag Húsvétot Mindenkinek!
-
draco31
veterán
200 dollárt írnak rá.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #65917 üzenetére
A Ferrari-féle kerékív-szűkítés nagyon kevés kocsinak áll jól, egyszerűen azért mert nagyon kevés autón domborodik így a lemez a kerék környékén. Ha megnézed a valódi Peugeot odalát, totál lapos az egész, a LEGO változat már így is mást mutat, pláne ha lenne még benne egy lépcső meg plusz domborítás...
El kéne felejteni a felfüggesztést egy csomó kategóriában, ilyen egyszerű. Ezeknél az autóknál van kb 2 cm rugóút a valóságban, ezt a mozgást bármelyik fixre épített LEGO futómű be tudná mutatni bármi lengéscsillapítás nélkül A Technic Batmobile-nál sikerült ez felvállalni, mondjuk ott a gumi/felni arány van elrontva de ez egy más kérdés...
-
Throme
veterán
... kieg.
Megnéztem a videóban [#65909Vistaboy] látható képeket.
Kicsi a kerék hozzá és azt nem értem, hogy a Technics Ferráriban már alkalmazott kerékjárati ív szűkítőket mi a francért nem használják (értelem szerűen színhelyesen persze)?
Minden bemutatóban rávilágítanak a sportkocsik túlzó építési magasságára a méretre kb egyforma méretű rugós tagok miatt....
Hány ilyen videó kell még hozzá, hogy a rugóutat csökkentsék, vagy kasztni trükköket vessenek be?!
.. bár mindig oda lyukadunk ki, hogy így is veszik, mint a cukrot és minek erőltessék meg magukat.
Komolyan, a Speed champions-ban több az újítás, pedig 260db egy verda, nem 1500-2500db...#65916balint82
Akkor perverz vagyok, mert nekem tetszik ez a szett
Kicsit még csicsázhatták volna színekkel, vagy azt a sárgászöldet több helyen alkalmazhatták volna...[ Szerkesztve ]
-
-
-
Throme
veterán
Szerintem, ha már egy dísztárcsával feldobják, az nem lehet olyan nagy megterhelés, mint egy zsír új felni.
Felni maradhat, csak legyen még benne valami.
Nem rossz ez a felni, ne essék félreértés, csak uncsi már nagyon. Még azzal variáltak, hogy forgatták - külső/belső - és néha legyártották feketétől eltérő színben (pl ralli autó).Sajnos várható a levezetésed... csak én vagyok naív, hogy 40k körül megkapjuk....
Ahogy nézem mostanában ezeket a szetteket (db szám és licensz) sajnos nem várható 60-70k alá webshopokban sem.Ráadásul ezzel a pofával még egy frankó MOC is nézhet belőle....
Persze hivatalos infókat megvárom...szerk:
Marad a jól bevált speed champion Ha már megjelent a márka legóban, lehet lejön ide is tized annyiért, tized akkorában...[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Krajczi #65904 üzenetére
Mindig lazán beírom ide hogy rajtam alig fog a nosztalgia, erre ezek a képek... elvarázsolt azonnal. Nagyon szép gyűjtemény, bármelyik részét elfogadnám most is, gyerekkoromban pedig ezek után sóvárogtam.
Többiek: megvannak ilyen készletek, mint a reptér, space (nem space fanként írom) és valahol el vannak süllyesztve?
@RapaNui1
Hát ez durva lesz. Írni akartam a korábbi hsz-edre, hogy ne legyenek fenntartásaid, a Lego kockák ezt szeretik: szétbontva, összekeverve, új készletet alkotva. Ez a küldetésük.
De gondoltam ha leírom akkor ez a mondtad fog beleégni az agyadba amikor szentségelsz a szétszedés/szortírozás/építés sokadik munkanapjában. Vagy amikor mennek érted a kényszerzubonnyal ezek után.Tipp #2: Ha ez megvan, összeraktad és szétkaptad akkor szerintem alig pár elem fog hiányozni a Xerionhoz is.
-
sb
veterán
válasz Throme #65910 üzenetére
50cm hosszú, annyi mint a 911. Sián/SP3: 60cm.
Ha jól számolom a szélessége is 911-es: 25 pötty (20cm vs Supercar 25cm)
1800db, 911=1600db, Supercarok: 3700-3800db.
Ár: 200EUR=84-86e HUF (vs 190e)Elég nagy a gap árfolyamban mostanság, a Defender is 100k hivatalosan, németeknél 190EUR=72k 380 körüli árfolyammal számolva. Persze ebben a 230 vs 190 EUR kedvezmény is benne van (meg az ÁFA-különbözet...)
Azért várhatóan lesz ennél olcsóbb, gondolom 65k körül várható, talán 60.Ez a kerék/felni téma érdekes. Mondjuk az SP3-é nagyon ott van de valahogy engem Legonál ez nem zavar, hogy egyedi, sőt. Ha átépítés akkor jobb is, én eleve innen nézem.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Kíváncsi leszek a méretére, hogy követik-e az arányosságot, mint a Ford GT esetében.
Hogy valami dísztárcsával nem dobják fel a kereket... ha már nincs , csak ez az egy típus.....
...ja és az ára, az sok mindent eldönt....
-
Vistaboy
veterán
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
addikt
-
Throme
veterán
válasz Krajczi #65904 üzenetére
A gyerekkorom space legóit nem vettem még elő, mert nincs nagyon helyem, de ahogy látom a polcodat előjött a nosztalgia érzés. A rakéta kilövő járgány, az űrhajó kilövő/felszálló űrbázis és takarásban az űrsiklót szállító űrhajó nekem is megvan.
Terepasztalon hátul raptér nekem is megvan. Buszmegállót nem látok, ami szintén valahol megvan.Szép gyűjtemény!
-
-
RapaNui1
aktív tag
A lapátkerék és a kis teherautó kivételével a 2 készlet szétszedve fajtánként szortírozva. Innen már gyerekjáték lesz az autószállító tréler válogatása. Zacskó kibont elszortíroz, aztán így tovább. Már csak azt kell kitalálnom, hogy hol és hogyan fogok építeni, mivel a sok doboz teljesen elfoglalja az asztalt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest