Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
japunk
aktív tag
válasz #75376384 #52099 üzenetére
Magyarán akkor augusztus 3-án menjek be a legközelebbi Lego Store-ba és imádkozzak hogy van 10305 meg 10497? Jól hangzik. Bár legalább a pontokat megkapnám a profilomra ígyis-úgyis és az a 10% kedvezmény sem lenne rossz ekkora összegnél.
[ Szerkesztve ]
The owls are not what they seem.
-
sb
veterán
válasz japunk #52088 üzenetére
Szerintem ezek azonos árban jönnek kocka.hu-ra is, mint a S@H-ra vagy a Store-ba. Így utóbbi kettő a pontokkal, kapcsolat kártyával jobb lehet. Ekkora rendelésnél szemmel látható összeg.
Az augusztusban visszatérő Forestmen Hideout pletykáról van esetleg frissebb híre valakinek? A korábbiak szerint 08.01-én indulnak az új készletek és a Hideout 08.02-án tér vissza. Nem vagyok benne biztos, hogy kihúzzák az új szettek addig.
A kastély nálam kizárva, de sajnos a Galaxy Explorer annyira jó lett így téma- és nosztalgiasemlegesen is, hogy erősen gondolkodom rajta. Kis korrekcióval árban sem vészes a méretéhez képest.Szerencsére az Atari és társai nem mozgatnak, bár biztos ezek is ötletesek és profik lesznek a maguk nemében. Vigyázni kell, hogy ne nézzek meg róluk semmilyen review-t.
Sajnos a Technic heliről is ugyanezt gondoltam de ott már végignéztem Balázs bemutatóját.Más:
Volt a Lego.com-on egy-két nyereményjáték 10 pontokért. A kemény 50-60 pontommal nem tudtam mit kezdeni így jelentkeztem. Ezekről hol van infó, van valakinek tapasztalata?
- Az oldal üres, a jelentkezési rész nyilván rég eltűnt.
- Jött egy mail, de abban semmi, csak, hogy jún. elején lezárult.
- A "VIP-nyereményjáték korábbi nyertesei" oldalon nincs semmi, csak régebbi játékok. -
apholyon
aktív tag
BB topicból (ZsZso) - Kocka.hu akciók:
40174 - 18k (ez egyébként lego.com-on 20k és van készleten, csak kiskerekben ilyen kib*szott drága)
40517 - 4k (hivatalos oldalon oos)
40220 - 5k (ezt hivatalos magyar lego oldalon nem találtam, de egyébként 10$)[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Throme
veterán
válasz zbundy #52092 üzenetére
Szerintem az Atari, C=64, Sinclair Spectrum, Sega, Nintendo korszakalkotó "nagy" dolgok voltak.
Az x-box/ps tucattermékek. Jók, nem mondom, hogy rosszak, de nem bírnak olyan jelentőséggel, mint a régi "nagyok".
Olyan "mindenkinek van" kategória, mint egy mobil.
Nézd csak meg, hogy X360-at említed meg, miközben volt előtte már x-box és az is kb 20 éve volt... más kérdés - és nagyon szvsz - hogy a Lego már nem tud ott lenni 20 év múlva ahol most van.
[ Szerkesztve ]
-
zbundy
aktív tag
Én mondjuk 20 év múlva simán megvennék egy lego xbox360at sok szép emlék köt hozzá. Fiatalabb generáció vagyok na 😀 nes, atari semmit nem váltanak ki belőlem
-
Throme
veterán
Biztos vannak az "alkalmi" vásárlók, akik, ha LEgo-ból megjelenik olyan, ami nosztalgiával töltik el, akkor megveszik.
Vagy ott van a technic-Creator (Icon, 18+ , kutyafaxa elnevezésű ) vonal ahol kedvenc márkájából jön egy szett.
Most egy 2-3-400 dolcsis szett nekik nem pénz.Feltételezem a stadionokat, focistákat is azért ad ki a gyártó, hogy ezeket, az amúgy pénzzel rendelkező rétegeket is bevonza.
Szóval az, hogy 50+ az még nem kizáró ok, hogy fogyni fog az atari.
Usa éppen elég felvevő piac és ott nagyon népszerű volt. Még Steve Jobs is dolgozott ott, így még egy S. J. /Apple fan is lehet potenciális vásárló.Van, hogy én is rácsodálkozok szettekre, hogy ki a fene fog érte pénzt adni, de szerintem ezek a "régiségek" kelendők lesznek, csak nem itt a fórumozók körében.
Amúgy én is C=64-es voltam, de nem hiszem, hogy legóból megvenném.
Mondjuk még mindig megvan a gép és PC-re is van emulátor, szóval nem a Legoval fogok nosztalgiázni, ha kijönne (esetleg egy nagyon kedvező árazás esetén... de ilyen meg már nincs legóéknál...).#52083kbalage2
JAh, az elején a lambó ajtaja könnyedén lecsukódott, magától, ha nem a nyitó mechanizmussal nyitottam fel, most les se csukódik tökéletesen....
-
japunk
aktív tag
Van esetleg valami infó arról, hogy pl a kocka.hu-n mikor lesz előrendelhető/rendelhető az új Galaxy Explorer? Leadnék egy nagyon fájdalmas rendelést a 10305-tel együtt.
The owls are not what they seem.
-
kbalage2
aktív tag
válasz stellaz #52084 üzenetére
Valóban van $299.99-es ár de az ausztrál dollár
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
apholyon
aktív tag
Engem ezek szerencsére nem érdekelnek, gyerekkoromban csak egy, SEGA-m volt, ahhoz is csak alap sárga kazetta... De ha most kijönne egy SEGA, arra sem ugranék rá... Így is nagy keresztem a klasszikus SW szettek... Most meg ami nagyon bekattant, azok a karácsonyi szettek (tudom, július közepe van...), mert azoknak szerintem rendkívül jó a feelingje. Más kérdés, hogy a kifutottak továbbra is tabuk és a tárolás sem megoldott egyelőre. DeLorean-t is kezdem elengedni, bár még fel-fellángol, illetve a Sesame str - Muppet figurák kombón jár az agyam... Pedig az eszemet sem tudtam még, mikor adták, de annyira jópofák...
-
Crus
őstag
válasz #75376384 #52076 üzenetére
85 körül kezdtem a gaminget, szóval elvileg lehetnék a célcsoport, de az akkori C64-ek ezeket a rom Atarikat keresztbe és hosszába 2x megcsinálták minden portjukba
Nekem a NES Lego nem volt kérdés, hogy tuti vétel (C64 mellett volt ilyen gépem), de ott ugye nem csak az alapgép jár, hanem egy őrületesen király, mozgatható dioráma is egy TV készülékben, méghozzá a Super Mario 1 pályájából... ehhez még vettem egy Lego Mario-t és kb. a csodájára járnak, hiszen azzal a figura már reagál a "tv"-ben látható dolgokra. Pazar a cucc és ami a lényeg, hogy még a Mario-s kiegészítéssel is olcsóbb...
De ez? Ki a célcsoport? Az Atari a C64 előtt hódított és jellemzően nem Európában, hanem az USA-ban... tehát ott lehet felvevő piaca esetleg, de azok akik Atarin szocializálódtak cirka 50+ évesek...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
sb
veterán
válasz tocsek18 #52062 üzenetére
A legkézenfekvőbb válasz, hogy 1955-ből jött vissza a doboz.
@koncsik
Jah, látom akkor hamar megjött a 20k-s ár mégiscsak.Egyébként engem sem mozgatnak ezek a szuperhősös izék. Még ez sem, pedig ennek szerintem volt stílusa az újabbakhoz képest. Egy Batman autót mindenki megjegyzett a filmekből míg mostaniakban semmi hasonló nincs. Ez a kicsi megfogott úgyhogy nálam is lapul egy majd későbbi bontásra.
A nagy Tumbler valahogy kevésbé (bár a reklámár segített volna ), a Technic verda sem igazán, max mint "normál" autó. Viszont a nemrég itt linkelt MOC-ja a régebbi Batman járgányra szintén nagyon menő lett.
-
sb
veterán
Erre elfelejtettem válaszolni...
Néztem előtte a linket. Sok szürke izé a nagy szürke izéhez.
A lényeg, hogy bedobom akkor ezt is ha eljutottam a listáig. Jövő héten referálok, hogy mit dobott a gép rá. (Ránézésre nem tűnik extrémnek, gondolom nem kell 6 helyről összegereblyézni. ) -
törölt tag
válasz RapaNui1 #52075 üzenetére
Mondjuk inkább azt, hogy nem neked készült. Ettől még nem kell minősíteni.
netes fórumokon simán megy a körrecska amikor valaki bedob egy “nézd mit találtam” képet valami ősrégi cuccrol. Na ez nekik készült.
Ettől függetlenül el kell ismerni hogy baromi jól néz ki szvsz. -
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
képek az atarihoz....azért ez parádé lett megint
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Pötyi
őstag
válasz kbalage2 #52058 üzenetére
Ha pedig átformázta volna a júzer linkké a készletazonosítót, akkor még többet spórolt volna nekem... Nehogy már én dolgozzak más helyett, nehogy már én telepítsek egy komplett programot, csak hogy spóroljak egy klikkelést! Hát én lusta vagyok! Uram, uram, a kurva életbe már!
Más: a korábban linkelt középkori készleteket, várakat a mai napon kitették a Wesselényi utcai boltban az eladótérbe.
QNX is cool!
-
draco31
veterán
Nem vagyok nagy Technices, fél éve kaptam két nagyobb szettet, a fehér Porsche meg az új Batman szekér. Illetve 1 éve a kicsi Mclaren.
Nincsenek mozgatva, állnak a polcon. A Porsche már talán 3 hét után mondtam, hogy szorulni kezdett a hátsó kereke, pedig amikor összeraktam, nagyon szépen gurult.
Most valamelyik nap a Batman-en nyomtam le a világítós részeket, és új is maradtak, kézzel kellett visszahúzni. Ennyit gyengülnek ezek az elemek így az állásban?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Segal
veterán
válasz tocsek18 #52062 üzenetére
Aztaqrva
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
tocsek18
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #52053 üzenetére
Végre valaki! Már azt hittem mindenki duplaklikkel.
szerk:
@Pötyi
Ez Firefoxban is 3 klikk.@HUN_Sector
Egyéb oldalakon már korábban is írták, persze biztos amikor valóban eltűnik. Itt már írják, hogy a de és uk oldalakról beszélnek, valóban sold out.@mindenki:
Akinek esetleg kell, német boltban még épp van akciósan 32 EUR-ért. (Nem rendeltem még innen, de elvileg ide is szállítanak 15 EUR-ért, 3db-nál már 15e/db körül kijön.
Vagy esetleg postázásban német címen keresztül tudok segíteni, akkor talán még olcsóbb.)szerk: Ja, most látom, hogy van még itthon is 17-ért. Akkor nem szóltam. Azt hittem már csak a 20k+ helyek maradtak.
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz Lana102 #52048 üzenetére
Igazság szerint nem veszek befektetésnek Legot. Amit el akarok cserélni/passzolni GwP is költségcsökkentés céljából lett behúzva... Amit megveszek, az általában marad. De majd bedobom ide, ha látok, mint ahogy a jobb akciókat is szoktam.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz HUN_Sector #52037 üzenetére
hat azert neztem, hogy a nagy tumbler 200 euro es kaphato, a kicsiert meg nem tudom ki ad ki 100 eurot
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
apholyon
aktív tag
Nyilván szubjektív, de nekem pont, hogy nagyon bejött. Pedig nem vagyok nagy Batman fan...
#52040 Janaboy Egy <300 db., csupa fehér aprólékból álló készletről beszélünk ráadásul...
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
A 21022 tényleg 30et ér?
De most nézem wall-e nek is szépen felment az ára.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
sb
veterán
Egyébként hol írták ki? Nem mintha számítana, de a magyaron ideiglenes készlethiány van még kiírva, us-en meg available.
@zbundy
Ez kemény ilyen árú kifutott készletnél. Vajon ilyenkor mit csinál a Lego, ha megírja az ember nekik a listát a hibás elemekről de pl. évekkel ezelőttiek, esetleg nincsenek gyártásban? -
proci985
MODERÁTOR
válasz HUN_Sector #52035 üzenetére
most tudjuk am melyikrol beszelsz
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
HUN_Sector
őstag
Szerintem ritka ronda egy készlet, nekem 7000ft-ot sem érne meg Nem tudom ki fog érte 30-40-et fizetni.
-
apholyon
aktív tag
válasz HUN_Sector #52024 üzenetére
2 hete vettem meg...
-
balint82
senior tag
-
Pötyi
őstag
válasz zbundy #52023 üzenetére
Ennél a barna színnél (reddish brown), különösen azokban az évben ez az elrepedés sajnos köztudott porbléma volt: Lego cég közleménye elrepedő reddish brown alkatrészek ügyében
QNX is cool!
-
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
pont tegnap akartam írni, hogy out of stock, csak elvitt a net , kb biztos voltam benne, hogy idén kivezetik, meg sztem a classic-al is ez lesz a történet
Tyler Durden: ez a kicsi, nem a nagy
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
edgR
őstag
válasz Tyler Durden #52025 üzenetére
ez nem az a készlet, amire gondolsz.
-
PowerBuldog
veterán
Ez nem most jelent meg pár hónapja?
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
addikt
Basszus ne már, kb nem tudom mihez kapjak.. Mennyire szokott megugrani az áruk ilyenkor? 60-62k körül most még lehet lőni bontatlan dobozost.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
HUN_Sector
őstag
Dc tumbler 76239 end of life
-
zbundy
aktív tag
válasz zbundy #52022 üzenetére
Gyors első tapasztalatok. 3 zacskóval végeztem. De tulajdonképpen a 3. zacskóval kezdődik a hajó építése ami tele van barna elemekkel. 2014es készlet. Mint mondtam bontatlan. És 5 törésnél tartok. Mint ha ropi lenne nem jó kilátások. Nagyon óvatosan kell építenem.
[ Szerkesztve ]
-
zbundy
aktív tag
Első és utolsó olyan készlet amit kifutás után veszek meg. Sajnos ez a készlet mindig is mozgatta a fantáziámat és valamelyik nap felbukkant az egyik csoportban bontatlanul bricklink legolcsóbb ár alatt valamivel, szóval jelnek vettem. Mégis csak egy hajó, azokat meg szeretem ezzel a képzeletbeli lego bakancslista letudva és maradok továbbra is az aktuálisan megjelent készleteknél, azoknak is bőven el van szállva már az ára manapság
-
addikt
válasz szombatitomi #52020 üzenetére
Köszi, rajta van a listámon, ha ennyire ajánlott, előre veszem. Tetszik nagyon pacekra, de megmondom őszintén nem is figyeltem a darabszámot.. Azt hittem jóval kevesebb, mint a legnagyobbak, de most látom 2500+.
Sejtettem, hogy ez az ok, mondjuk nekem /tudom ez egyeni/ pont az tetszik a legkevésbé, de ettől még nyílván jó lenne a gyűjteménybe. Az a bajom az árfekvéssel, hogy ha ekkora összeget kiadnék, mint a porsche ára, akkor inkább a Titanicot venném.. /mondom ezt úgy, hogy az autós technic vonal a szívem csücske/"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
szombatitomi
senior tag
válasz Tyler Durden #52007 üzenetére
Köszi szépen, tényleg nagy élmény. Nagyon tudom ajánlani a 42110 Land Rover Defendert, ha bejön ez a vonal, építési élményben nagyon közel van ezekhez (darabszámban is csak kb 150-nel kevesebb, mint a Porsche) és nagyon jól is néz ki összerakva. Egyszer összeraktam már az eredetijét, aztán átépítettem motorizáltra, majd írok arról is egy hosszabb beszámolót hamarosan. Igen, sajnos a Porsche ára nagyon elszaladt, én még annyiért tudtam megvenni mint a mostani Bugatti árukeresős ár, durva, hogy azóta a legolcsóbb is kb 100k-val több már, de igen, a legfőbb oka a példányszám, az volt a legkevesebb ideig forgalomban az autók közül, sorozat első tagja, covid miatti keresletnövekedés, stb.
#52006 Sundesz: Használd egészséggel!
#52013 RapaNui1: Köszi szépen, igazán jól az egész sorozat mutatna egyben, de kell nekik hely bőven. Még a Mustang és sárga Fiat is a dobozban várnak az építésre, de egyelőre azokat sem tudnám hová tenni.
-
sb
veterán
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Tyler Durden #52016 üzenetére
Nemrég láttam egy videót egy csávóról a neten, aki szerintem csak azért vett egy nagy házat, mert annak minden helyiségének minden falát körben szekrényekkel töltötte meg amire a kirakott Legoit pakolta, és még mindig rengeteg állt neki a földön karton dobozokban ami még kipaklásra várt. Szóval ne értsetek félre, de pl ha nekem is lenne akkora felesleges plusz anyagi forrásom, hogy csak ezért tudjak csak erre a célra egy házat, vagy raktárat stb venni vagy bérelni, hogy a kirakott legokat tároljam, na meg persze ha folyamatosan lenne ez mellet még keret a legora is, szívem szerint én sem adnék el egy darabot sem, de leginkább a helyhiány a probléma, dobozban pedig mi értelme lenne tárolni ha egyszer kiraktam, így inkább ha tehetem eladom, hogy más is élvezhesse ennek örömét, de sem elítélni, sem kritizálni nem akarok másokat, megértem és tiszteletben tartom mindneki érveit, nézeteit, hisz pont ez a jó ebben, hogy mindenki másképp látja és másképp gondolkodunk, de ettől még közös szenvedélyünk, az aszony és a gyerekek után a Lego.
-
addikt
válasz RapaNui1 #52011 üzenetére
Én egyelőre mivel nemrég startoltam, nem tartok ott, hogy bármit is eladnék. Mostani eszemmel azt mondanám, hogy a nagyobb szetteket meg fogom tartani mindenképp, a kisebbekből majd mehet összerakás után eladásra esetleg.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
válasz apholyon #52014 üzenetére
A probléma ott kezdődik hogy annyi a jó készlet, hogy szívem szerint én is sokat megtartanék, csak a hely, na meg az anygi része is véges, így megtanultam elengedni. Persze megértem azokat is akik meg szeretnék a gyűjteményt tartani, nekem is van pár dolog amitől vagy nem tudok, vagy nem szeretnék megválni, de málam ez sokkal kevesebb készletre korlátozódik, mint azok amiket meg szeretnék építeni. Nálam ezért is cserélődnek gyakrabban a készletek, mert engem jobban érdekel maga az építés élménye, minthogy nézegessem a vitrinben, de lehet ha már lesz unoka akkor ez is változni fog. ( győzöm majd a szekrényt zárva tartani)
-
apholyon
aktív tag
válasz RapaNui1 #52012 üzenetére
Nyilván ez mindenkinek egyedi, én eddig konkrétan utazáson kívül semmilyen hobbira nem költöttem folyamatosan. Anno vettem egy bringát, pár airsoft fegyvert és felszerelést, de ennyi. Az utazás sokat elvitt, de sosem bántam. Mióta nem tudunk utazgatni és be voltunk zárva, kezdtem el ismét Legozni... De hasonlóan hozzád, ennél jobban semmi nem kapcsol ki. Pedig pici gyerek mellett nehéz... Ellentétben veled viszont próbálok csak olyan készleteket megvenni, amiket meg szeretnék tartani... És ezért is bitang nehéz. Többet megvennék, mint amennyit el tudok helyezni, így szigorúan szűrni kell... Ami legalább jót tesz a bankszámlámnak is... Csak hát mindig bekattan valami... Most épp a Sesame str + Muppet figurák kombóról próbálom lebeszélni magam. De még a Delorean-t sem sikerült teljesen elengedni, illetve most ezek a téli szettek nagyon elkaptak hangulatban (így nyár közepén ), de azt tárolni... Plusz sok kifutott.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz szombatitomi #52005 üzenetére
Jók a fotók, jól mutatnak együtt.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz #75376384 #52008 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy meg lehet találni az egészséges közép utat. Tudni kell megválni is a szettektől és sajnos néha be kell vállalni azt is hogy nem lehet minden egyes szetten keresni főleg ha az ember kibontotta, kiélvezte az összerakás élményèt. Erre én úgy tekintek, mintha színházban vagy moziban lettem volna, ott sem sajnálod a kiadott összeget, mert egy emlékkel, egy élménnyel gazdagodsz, szóval az esetleges itt elkönyvelt bukóra is így tekintek. A lényeg hogy a birtoklási vágy ne legyen erősebb, tudni kell néha elengedni is. Ez nem azt jelenti hogy egy-egy készlet nem maradhat meg. Nekem pl ps játék sincs egy darab sem, ha valamivel szeretnék játszani megveszem a lemezes verziót játszom vele majd eladom. Digitális letöltésem nincs, és gyűjteményem sem. Persze nem lehet mindent megvenni, nem szakadt rám a nemzeti bank, de szeretek legozni és amíg tehetem megoldom valahogy. Persze az ember életében mindig változnak a prioritások, az orientációk, így meg tudlak érteni téged is, és egyáltalan ne ítélem el a látásmódod.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Tyler Durden #52010 üzenetére
Ne is mond. Épp most számoltam össze hogy amit jelenleg kinéztem az mennyibe is kerülne. Ezért is kell eladnom jó pár dolgot, bár a többiek már ismernek tudják, hogy megveszem, megépítem és az esetek többségében eladom a legot. Egyrészt helyhiány, másrészt miután megépítem nagyon kevés olyan dolog van amit meg is tartok. Azt is eladnám amit a páromtól kaptam, de azok jelenleg tabu targyát képezik, na meg nem is merném meghirdetni.
-
addikt
válasz #75376384 #52008 üzenetére
Nekem, ahogy írtam a topikban már, egya nagyobbik fiamnak szánt ajándék indította el a lavinàt. Mivel 0-ról indultam, így kb mindent is megvennék jelenleg ami érdekel /creatorból pár, iconsból 10300, technic vonalon meg elég sokminden/
A pénzmag nyílván véges, így amit itt is tanácsoltak xls-be beírom mi a prioritás és havi szinten megy X forint a lego alapba. Beesik valami, akkor abból megveszem. A jelenlegi helyzet persze ezt is felülírja/írhatja meglássuk. Nyílván én sem mindenáron akarok birtokolni, de nem sokminden van, ami ennyire kikapcsolna, mint a legóval való foglalatoskodás/építés/szöszmötölés."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Đusty
addikt
-
törölt tag
válasz Tyler Durden #52004 üzenetére
Igen, ez meg tud szaladni, ha az ember nem képes kritikus szemmel nézni magára. Én azt vettem eszre így, úgymond visszajove, hogy anno megtetszett egy vonal (modular) és 1-2 keszlet. majd egyre több és több minden. Végül ez már túl sok volt, aztán az élet úgy hozta más területen, hogy a Lego valahova nagyon hatra csúszott az életben és rájöttem hogy nekem ez mennyire nem “kell”.
Tavaly nyár óta volt egy-két cmf zacsi, pár apróbb bl rendelés (plusz a bl-es vár, amit elloptak) és most lesz az új 90 éves vár. Bar ezen is gondolkodom hogy lemondom.
A “kell” határai is visszacsúsztak a kezdeti helyre (modular és par apróság). Azonban már erre is sajnálom a pénzt. Összeségében nem bánom a dolgot, mert belegondolva ezek csak műanyag kockák.
-
addikt
Uhh igazi vizuális orgazmus, legalábbis annak aki /mint én is/, ezekért lelkesedik (: Őszintén bevallom irígykedem a képek láttán, hatalmas élmény lehet egy ilyet megépíteni.. A bugattival én is kacérkodom, most pár helyen láttam dobozost jóáron, a porsche viszont nekem a közeljövőben tutti nem fog beleférni.. A porsche amúgy példányszám/ritkaság miatt drágább ennyivel? A bugatti/lambo/Ferrari az ami részemről még vállalható anyagi kategória.
-
Sundesz
őstag
-
szombatitomi
senior tag
Megépítettem a legendát.
Imádom, nem véletlenül van ekkora hype körülötte, bár az is lehet, hogy Porsche rajongóként elfogult vagyok. Amikor az RSR-t összeraktuk tesómmal karácsony előtt, végig a Bugattiról áradozott, hogy mennyire bejön neki. Még akkor este elkezdtem nézegetni, és nekem is nagyon megtetszett, aztán láttam, hogy hamarosan kivezetik, szóval meg is rendeltem, gondoltam januárban úgyis diplomaosztója lesz, ez meg emlékezetes ajándék lenne neki. Épp akciós volt, úgyhogy nem bírtam magammal és megrendeltem magamnak is.
Az akkori diplomaosztó kicsit, hát... megcsúszott úgyhogy azóta a szekrényemben pihent, persze amikor kiderült, hogy fél évet még erre várnom kell, akkor az enyémet összeraktam, viszont tudtam, hogy néha itt lurkol read onlyban, szóval emiatt nem is posztoltam róla, de a napokban végre összeraktuk őket.
Szerencsém volt a Porschével, még februárban találtam egy bontatlant marketplace-en nagyon jó áron, az eladóval néha azóta is dumálunk és üzletelünk. Pár hétig beszélgettünk róla, hogy hogy csináljuk az átvételt, aztán végül postázás lett és éppen a háború kitörésének reggelén jött meg, ez sokat elvett az örömből, amikor végül megérkezett.
Szóval egy hétvégén nekiültünk, és 3 nap alatt raktuk össze őket, végig nagy élmény volt.
Az abszolút kedvenc rész a marriage volt, kb egyszerre értünk oda. A Porsche egyszerűbb, nekem a Bugatti is elsőre sikerült, de tesóm egy másfél óra szenvedés után átpasszolta, hogy csináljam inkább én. A Bugatti építése közben végighallgattam a podcasteket, sokat hozzáadott ez is.
A W16-os motort egyértelműen jobb volt építeni (még ha nem is valós W16, a 3 külön forgattyús tengely miatt) mint a Porsche hathengeresét. Összességében nekem a Porsche alváza jobban tetszett, de a Bugattié a marriage után jóval masszívabb.
A matricázást nem szerettem, de azért sikerült szépen felrakni őket, az RSR után már lett benne gyakorlatom... A beltér kidolgozottsága persze ég és föld, a Bugattiban sokkal több részlet van, és nagyon jól mutatnak a bézs ülések, persze a GT3 RS igazából is jóval puritánabb.
A karosszériaelemek felrakása már nagyon hasonló volt mindkét autónál. Mindkettő sokkal jobban néz ki élőben, mint a képeken, viszont míg a Bugattinak a hátulja, a Porschének az eleje tetszik jobban.
Végül egy pár kép együtt:
Alig várom, hogy teljes legyen a szuperautó gyűjtemény, de mostanában nem hiszem, hogy be fogom szerezni a Lamborghinit és a Ferrarit, egy ideig még úgyis a piacon lesznek.
Köszi a végigolvasást, krumpli helyett egy ajándék 2000 forintos emag kupon 15k feletti vásárláshoz, holnapig érvényes:
8171-0873-9054-7113
-
addikt
válasz #75376384 #51994 üzenetére
Nekem “könnyű” dolgom van, nagylányom/fiam nem legózik már, kicsi meg még nem, illetve neki az ilyen duplo meg egyszerűbb lego-k be vannak tárazva. Viszont amiket magamnak szeretnék ott sokszor 50-60k a jónapot kívánok, így nem tudok számolatlanul vásárolni, illetve asszony is csak egy darabig nézi jószemmel (:
Azzal meg egyet értek, hogy a jövő kérdéses, szerintem a jelenlegi háborús/energiaáras helyzetben, mindenkinél kevesebb marad majd a hobbijára, meglássuk ez hogyan fogja befolyásolni az árakat. Most azt làtom, hogy ha lenne 1M amit csak legóra költhetnék, hát nem lenne nehéz dolgom"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
apholyon
aktív tag
válasz mancer7151 #52001 üzenetére
A képernyőfotó utána volt, de az "első" 8-at sem engedte megrendelni... mindegy, biztos én vagyok b@lf@sz...
Megrendeltem másik boltból (találtam ott még, ami kell és ez is csak pár forinttal drágább).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Parfüm topik