Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint82
senior tag
válasz
Janaboy #26095 üzenetére
A kicsi ám ingyenes szetteket (40289,40291, 40293) érdemes tartogatni, mert évről évre megy feljebb az áruk, és pénz meg nem áll bennük.
A kicsi diótörő jó kérdés, mert kapható a s@h oldalon, ha épp van készleten, 2400 huf-ért. Karácsony körül 4e körül simán el lehetett őket pattintani (akkor még 3400 huf volt a shop.on).
A dolgozói diótörő ha eladó lesz, akkor szólnál kérlek, mert lehet, hogy érdekelne.
-
kbalage2
aktív tag
válasz
Janaboy #26095 üzenetére
Szerintem sacc/kb (már ha eladni akarsz és nem csak hirdetni
)
75105 - Falcon (közepes méretű) - 40-45e
4002016 - Vonat dolgozói - 45e
4002017 - Diotoro dolgozói - 35e
4002018 - Mikulas dolgozói - 30-35e (talán ezt még érdemes elrakni mert elég új és nem annyira aktuális már)A többiből sztem van jófogáson is, onnan meg bricklinkről tudsz nézni egy értelmes átlagárat (esetleg egy nagyobb magyar Legos Facebook csoportban is rákereshetsz)
-
Peathee
senior tag
-
Janaboy
veterán
válasz
Janaboy #26089 üzenetére
Íme :
75105 - Falcon (közepes méretű)
4002016 - Vonat dolgozói
4002017 - Diotoro dolgozói
4002018 - Mikulas dolgozói
75149 - Resistance X wing
40220 - kicsi London busz
40293 - karácsonyi valami
40254 - kis Diotoro
40289 - HP - Diagon Alley
40320 - Noveny
40253 - Karácsonyi 24in1
40252 - Mini VW Beetle
40291- Hans könyve
40221 - bontott mini szett
40222 - bontott karácsonyi 24in1 -
qqzs
őstag
Amiota (nem regen) olvasgatom a forumot csak set osszerakasrol van szo. Ti nem szoktatok legozni? Tudjatok amikor turkaltok egy nagy dobozba es majd lesz belole valami. Vagy az kulon mufaj? Lego freestyle?
-
törölt tag
válasz
unclefucka #26087 üzenetére
Ma olvastam redditen, hogy elvileg fel fogják pakolni a lego oldalára is a hivatalos összerakót is, csak idő kérdése.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Lenne egy par szettem amiket ugyse fogok osszerakni, akkor minek foglalja a helyet, de eladni nem sürgős, csak akkor ha van értelme (nem nőne az értéke már sokat).
Amit megszeretnek tudni, hogy mennyit ér a szett és erdemes-e várni még az eladással.
Persze csak ha koxx is egyetért egy ilyen poszttalTudtok segíteni?
Üdv
-
hulp01
senior tag
Azta, eddig azt hittem magamról, hogy szöszmötölve építek, de azért ez elég durva. Mivel nagyon szeretem az Architecture témát, ezért rengeteg 1x1-es plate-et kell beépítenem. Ezeken szerencsére nincs nagyon látható Lego felirat, szóval erre nem figyelek. Arra viszont nagyon kényes vagyok, hogy ezek a kis csempék szépen álljanak, ne pedig össze-vissza. Ez egy kis negatívuma az épületes készleteknek, mert egy idő után azért elég fárasztó ezzel foglalkozni, ráadásul van, hogy építés közben elmozdul a szépen beállított elem.
Technicnél arra szoktam figyelni, hogy a tengelyre húzott gyűrűk/távtartók réselése egy irányba essen. Remélem érthető, hogy mire gondolok.(#26080) flashpointer Régebben nálam is ez volt, de legutóbb a darut már nem így építettem. Inkább minden nap néhány órát, ahelyett, hogy kétszer 8 óra alatt összeraktam volna. Azért 6-7 óra építés után eléggé meg lehet már unni a dolgot. Így meg még a negyedik napon is örömmel álltam neki az építésnek. Meg egyre többször állok meg az építés során (Technic legonál), hogy tüzetesebben megnézzem, hogy melyik fogaskerék mit hajt, és hogy megértsem az egész koncepciót (merre vezetik éppen a meghajtást). Persze ennek inkább csak nagyobb készleteknél van értelme, ahol nem egyértelmű elsőre.
-
unclefucka
senior tag
A LEGO honlapján egy darabig volt fenn egy "elérhetetlen" készítői videó a homokfutó és Ultra Katty szimbiózisáról, de mára eltűnt még a linkje is, csak a képek maradtak.
Egyelőre a képek alapján megépítettem és kárpótlásul belevittem némi alkotói szabadságot, elvégre ez a lényeg!
Most már értem, hogy miért gömbcsuklóval van rögzítve a turbina a homokfutó hátulján, és a kipufogók előtti gömbcsukló is hasonló indok miatt van odahelyezve.
Remélem, holnap is lesz napsütés, akkor lövök néhány jó képet.
Ja és a homokfutónak kész az LDD modellje, ha valakit érdekel.
-
wrrs
tag
válasz
flashpointer #26080 üzenetére
Régóta tervezem feltenni a kérdést, hogy csak én vagyok-e ilyen.
Szóval arról van szó, hogy a stud-okon lévő LEGO feliratokat én egy irányba/vízszintesen/függőlegesen rakom ki. Tehát nem úgy ahogy a kezem ügyébe esik. A csempéket és egyéb elemeket pedig úgy, hogy a fröccsöntés pici nyoma mindig rejtve maradjon.
Más is ilyen elvetemült barom?Egy moduláris ház így 2-3 órával később épül meg. Lehet ez lenne a megoldás a lassításra?
-
thesound
addikt
válasz
Csak akkor építs, ha kedved van. Ha csak pörgeted, hogy minél hamarabb kész legyen akkor rakd félre. Magától nem fog elmúlni szvsz.
A rohanó világ átka.Lassíts ha tudsz és úgy érzed, hogy jobb lenne úgy. Nem könnyű, tapasztalat.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Szerintem elmúlik majd. Esetleg nézz építés közben a témához kapcsolódó filmet, az lelassít valamennyire.
-
flashpointer
őstag
Kb egy honapja szereztem be vagy 15 ev kihagyas utan ujra az elso szettet, aztan azota meg jott melle 2 ksiebb, viszont pont ami a cel lett volna, az onfeledt epites az nem nagyon van meg, hanem inkabb porgetem mint a gep csak hogy minel gyorsabban ki legyen pipalva, szakmai artalom : )
Feltelezem nem vagyok ezzel egyedul, mit erdemes kitalalni vagy par szett utan magatol elmulik? -
adalbert1
veterán
válasz
csubi82 #26069 üzenetére
Én is nagyon szerettem őket, pár figura még meg is van a régi készleteimből valamelyik doboz mélyén
thesound: köszi, és azt lehet tudni, hogy az újak megint ilyen fél év után kifutnak? Mert a nagy készletek néha 4-5-6 éves ciklusával szemben ez kicsit nevetséges. Oké, hogy 1-2 ebéd árából megvan egy szimpla Brickheadz, szóval nem egy nagy összeg, de azért a fél év csak kevésnek tűnik.
Djuree: ebből melyik ér 10k-t? De akkor ezek szerint megéri a 22 figura 29k-ért, nem? Ha amúgy is tervezek a mostani sorozatból pár HP készletet megvenni, akkor van olyan figura, ami azokban nincs benne, és csak ezekben van?
-
-
Djuree
félisten
válasz
Fr0z3n #26074 üzenetére
van par fajta alkatresz ami konnyen torik, a vekony reszeknel el szokott repedni a hasznalt lego, foleg a jatszott meg a napon levo keszleteknel. a pinek is ilyenek pl. de van tobb is, en mar tudom miket kell megnezni egybol es altalaban van is mindig par torott, repedt ezekbol ha hasznaltat veszek. mar nem is veszek hasznaltat csak ha nagyon muszaj. csak az ideg van mindig belole.
-
qqzs
őstag
LEGO Technic 8856 meger 9ezret oszerakva leiras doboz nelkul? 1981es es kerdeztem mar de ennyi evesen jol szetszedheto allapotban vannak a legok? az uv nem karositja amitol torekeny lesz?
-
törölt tag
válasz
csubi82 #26062 üzenetére
Ez szerintem attól is függ, hogy melyik országról beszélünk. Épp kint vagyok anyuméknál Zürichben és tegnap futottunk tesommal egy kört a városban. 6 v 7 boltot megnézve kb mindenhol volt jó pár darab belőlük. És olyan helyre is mentünk mint Toys”r”us. Úgy gondolnám, hogy ahol látják a legoban lévő potenciált és lehet fillérbszoskodni ott jellemzőbb az általad is leírt helyzet. Nem mondom, jó dolog az, ha vannak ilyen boltosok, mert rengeteg régi készlet is beszerezhető. Azt viszont én se értem miért kell már most halmozni és drágábban adni...
Ami viszont érdekes volt. Minden idei készletet kiraktak már kivéve a speed champions autókat. Elsősorban azokat kerestük, de semmit se találtunk. City, ninjago, technic, lego movie mindenhol volt.
-
adalbert1
veterán
válasz
csubi82 #26062 üzenetére
Szerintem pár nap/hét múlva újra lesz, mivel még csak most jelent meg, csak a kezdő készleteket gyorsan lerabolták. Szerintem a space figurák miatt biztos ez lesz a leginkább keresett készlet ebből a sorozatból.
Mit szeretnél kezdeni ennyi space figurával?LÁZ: akkor most mégis maradnak a Birckheadz-ek? Vagy hivatalos álláspont legóék részéről továbbra sincs az ügyben, csak pletykák? Ma végül rendeltem bricklinkről egy Hermione Granger-t, itthon amit még tegnap hozott az árukereső, az az üzlet ma visszaírt, hogy bizonytalan a beszerzése.
-
gondolom ez már az ikeás kollaboringből jön majd.
-
lm83
őstag
Ha sima kockákat 1x2, 1x4, 2x4 meg ilyen laposakat szeretnék venni, használtan, akkor hol érdemes venni.
Meg kb mennyiért éri meg ezeknek darabja?
kockabirodalom (itt asszem 25 ft mindegyik kocka) kockajátékba (itt változó) szoktam itt pesten járni. -
qqzs
őstag
A 31070 creator auto most akcioban szallitassal 14500 valoban jo ar? honnan lehet megtudni hogy kamu vagy valodi az akcio?
-
csubi82
kezdő
válasz
adalbert1 #26051 üzenetére
Kicsit szerintem elszámolták magukat a LEGO-nál a Benny űrosztagos készletnél mert csomó helyen még meg sem jelent vagy már nincs,pedig én minimum 8 dobozzal szeretnék,még szerencse,hogy decemberben vettem 3-al ...A ,,V" betűs aukciós oldalon már van fenn egy közel duplaáron..Azért durva lenne ha még így év elején kifogynának belőle :/
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Nem tud valaki valami kihagyhatatlan Tesco/Auchan/ Spar, stb. kiárusítást Legokra?
-
törölt tag
Lehet olyat venni, hogy adott cmf széria dobozban vagy hogy érdemes beszerezni egy komplett (vagy több) szériát?
Néztem a kockaáruház oldalán ezt:[link]Itt a dobozt adják vagy csak 22 figurát?
-
Throme
veterán
Újabb lopás lepin módra....
Jól bemutatja a különbségeket... -
adalbert1
veterán
válasz
Throme #26050 üzenetére
Ma beugrottam az alle-ban található store-ba (köszi az ajándék készlet tippért unclefucka-nak, sajnos Lego Movie 2-ből a classic space figurás készlet már nem volt), és ott is azt mondta az eladó srác, hogy szerinte már csak szezonális brickheadz figurák lesznek néha. Eddig én egy Stormtrooper-t vettem, egy Boba Fett-et, Harry Pottert és Hedviget, illetve Dumbledore-t és Ron Weasly-t (illetve egy hálaadás napi pulykát is
). Amiket még megrendeltem, azok Hermione Granger és Darth Vader.
Amin még gondolkozom, az Homer és Krusty, illetve a Vissza a jövőbe figurák.Eddig nekem sem tetszettek, csak most kezdtem el olvasni a Harry Pottereket, és mikor láttam, hogy van ilyen Brickheadz, akkor gondoltam beszerzem, illetve még volt pár ötletes, ami megfogott mellette.
szerk:
b12gege: Nem, akkor elhoztam volna abból is egyet, ahelyett, hogy megrendeljem valahonnan- a klasszikus HP-ből csak a Ron Weasley és Dumbledore készlett volt, illetve ott volt még a Fantastic Beastesből is pár darab.
-
Throme
veterán
válasz
adalbert1 #26044 üzenetére
Itt a fórumon írtak már olyat, hogy a lego végez a BH sorozattal. Aztán ezt cáfolta valaki más... nem tudom hol tart a dolog.
Engem csak az utóbbi fél évben kapott el a dolog, mert előtte egyáltalán nem foglalkoztatott ez az irány.
Gyorsan be is szereztem ami tetszett, mert sose lehet tudni meddig tartanak piacon egyes szetteket. Aztán megjelennek 2x-es 3x-os áron.
A szuperhősös vonal és a star warsos vonal ki is maradt, de a Karácsonyi Lidércnyomás, Ghostbusters, Harry Potter, Vissza a jövőbe, a mikulás dupla szett (Mr és Mrs mikulás.....) beszerezve.
Kíváncsian várom, hogy lesz még ilyen BH figura. -
wrrs
tag
Ezek már a 2019-es készletek?
-
unclefucka
senior tag
Pontosan ezért esett a választás erre a két szettre!
Holnap megpróbálom ráépíteni Katty-t a homokfutóra.
Azt már most megmondhatom, hogy a két hivatalos útmutató egyike sem tartalmazza az összeépítést.
Majd kutatok.A homokfutó beszarás, hogy mennyire vagány (jobb szót nem tudok), Katty is csinoska.
-
thesound
addikt
75192 Millenium Falcon
Kerülgettem, mint a macska azt a bizonyost, végül csak megvettem. A lego értelmezésében célcsoport vagyok, meg is találtak, vezérhangya elindult. A teljes árhoz képest azért jóval kedvezőbben meg lehet venni a készletet, viszont így is próbálja az ember magának (a párjának
) megindokolni, hogy ennyi pénzt "hogyan" lehet elkölteni egyetlen szettre.
Egyébként darab/súly/ár arányban a teljesen átlagos SW szettek árát mutatja.Először is nagy. NAGY. A neten láttam rengeteg videot, képet, cipeltem a lakásba, így azt gondoltam van fogalmam arról mekkora lesz. Amikor kibontottam, az összerakásitól majdnem sokkot kaptam méretben és súlyban is egyaránt. A sokkra bedobtam pár szaloncukrot, de tényleg böszme nagy az összerakási útmutató. Illetve a cockpit nyomtatott eleme ad némi előzetest a méretből.
Másfél órát biztos eltöltöttem avval, hogy kinyitottam a dobozokat, szétszortíroztam a számozott zacskókat (a 4 belső dobozban össze vissza vannak a zacskók, így kiborítottam mindet és visszadobozoltam emelkedő sorszámban őket, így nem kell kiborítani mindig mindent), elolvastam az UCS interjúkat és gyerekként bámultam a képeket.
Az építéshez csak a szönyeg jöhetet szóba, szóval párna a seggem alá, 1 tálca és 1 műnyagdoboz az éppen kibontott zacskóknak, az építési és maga az épülő Falcon.Az első két zacskó semmi extra, a rutinos legosnak egyetlen arcizma sem rándul. Rakja az ember a vázat, talpakat és merevít, végül is valaminek meg kell tartani ezt az irdatlan mennyiségű legot.
A harmadik zacskónál kezdtem mosolyogni, hogy na ez faszagányos! (tm by Stephen King: A Fekete Ház (remek könyv, de a Talizmánt olvassátok el előtte, úgy üt igazán)). Előkerültek az első minifigek, akik innentől követték az építést.
Itt már vannak érdekesebb építési technikák is, amit pl. az UCS Milanoban láttam először. Négyzetes technik liftarmok, alul és felül is befedve lapos elemekkel, így marha stabil az épülő falcon váza.
Személy szerint az alulról kiugró kis fegyver toltóajtós megoldása is ötletes a gumi ellenállással.
Itt jönnek az első matricák is. Amúgy próbáltátok már ezt a hivatalos javaslatot a felragasztásnál? Én maradtam a hagyományos verziónál, viszont a hallway-es matricák szerintem nagyon jóra sikerültek, tetszik. Persze, persze lehetne nyomtatott a legnagyobb hivatalos lego készletnél... Maga a hallway-t körülvevő épített ívek és 180 fokos fordítás nagyon tetszik (milyen egyszerű az illegális technikákhoz képest), a matricával együtt nagyon adják a hangulatot. A negyedik zacskó újabb szoba, szerintem remek kis apró részletekkel.Már amikor megvettem a szetett akkor nézegettem, hogy milyen stand is kellene a falconnak. Az efferman féle technic standra esett a választás, bricklinken összevadásztam. A megépítése 2 óra és egy iszonyat stabil cucc. A negyedik zacskó után fel is raktam rá a falcont. Így még egyedül tudtam ezt kivitelezni (a kész falcont állítólag két embernek érdemes felrakni).
Az állványra így nagyon könnyen fel tudtam rakni és rögzíteni. Az építésnél csak forgatni kellett az állványt, igaz picit az alsó részek befedésénél nyújtogatni kell a nyakunkat, hogy odalássunk ahova kell. Így félkészen is nagyon impresszíven mutat a sólyom az állványon.Az ötödik zacskónál kezdődik a greebling avagy bizbasz ország. Én élveztem még ezt is, hogy milyen elemekből milyen minta fog kisülni a végén. A kész burkoló elemet felrakva meg lehet csodálni ismét az építményt. Érdekesség, hogy a 6 hajtómű csőből az egyik 1 cm-rel hosszabb volt, mint a többi. Ollóval megoldottam, beépítettem, perfekt.
Folytatódik a mandibles vázával és oldalsó greeblingjével. Így, hogy váltogatva van az építés én kifejezetten élvezettel rakosgatok és nincsenek olyan hosszú panel építési session-ök eddig, hogy megunjam. Kis panel-, kis váz-, kis greebling építés és felrakás után jó érzés hátradőlni és ránézni egészében.A lenyíló rámpa "mechanikája" számomra elég valószerűen mozog. A 11. zacskó környékén felmerült, hogy lehet az a titka a falcon panel kirakásának, hogy napi 2-4 óránál többet ne rakjon az ember. A 15 zacskónál a légzsilip építése felüdülés. Valójában nem untam a burkolást sem, mert mindig "kéznél" volt a kész mű, nem éreztem, hogy nem egy űrhajót építek.
Természetesen vannak hibái is vagy nem olyan jól sikerült részei is, de így is azt gondolom, hogy írtó nagy teljesítmény egy ilyet megtervezni. Még akkor is, ha az előd ott volt mintának.
A cockpit belsején módosítani kell, hogy 4 minifig (az egyik Chewie) rendesen beférjen székkel együtt. Illetve a hajtómű körüli hajótestet kicsit meg lehet lapítani, hogy ne ívelt, hanem vízszintes legyen a panel alul és felül is.
A neten rengeteg mod van (felhajtható panelek, mandibles insert, cockpit mod, posable turret seat, vents rotation angle...stb.), amik közül egynémelyik elég ötletes, de az biztos, hogy a készítők az egyik szoba helyet direkt hagyták üresen, hogy oda lehessen kreatívkodni.
A portalanítés érdekes lesz, lehet nekem is valami vitrines megoldás után kellene néznem hamarosan.
A stand nagyon jól teszi a dolgát, pöpecül lehet reptetni (inkább súlyzózni) vele a Falcont.Nettó építési idő: 32 óra + 2 óra az efferman stand, 7 napon keresztül. Ez ~5 óra/nap. Volt, hogy többet raktam, volt, hogy kevesebbet. Nem siettem az építéssel, volt, hogy közben Tango és Cash-t néztem, volt, hogy iszogattam...
A végeredmény nagyon tetszik, élményt volt számomra összerakni. Örültség volt megvenni, de ha újra lenne lehetőségem, újra megvenném.A két kép minősége nem a legjobb, de ennyi szöveghez nélkülözhetetlen:
-
adalbert1
veterán
Most nézem csak, hogy a lego shop szerint a 41619 már retired product? A brickheadz szériánál tényleg ilyen rövid a termékciklus egy készletnél?
Ez nem egy fél éve kijött készlet?
Esetleg van valami tippetek, hogy itthon hol érdemes nézni? Mert az árukereső kb. 2 helyet hoz rá, az egyiknél 5 nap a beszerzés (ha egyáltalán tudnak szerezni), a másik hely meg valami totál ismeretlen webárúház. -
wrrs
tag
válasz
unclefucka #26042 üzenetére
A legkirályabb, hogy a két készlet, a 70827 és a 70829 összeépíthető!
Valaki esetleg talált erről valami videót, vagy jobb képet, hogy hogyan is néz ki?
Mert csak dobozképen láttam eddig.
Illetve hát akkor légyszi építsd már meg és várjuk a képeket! -
unclefucka
senior tag
Benny űrosztaga készen áll, hogy kiszabadítsa Emett-éket a dobozok fogságából:
A LEGO boltokban (Allee, Westend, Árkád) mától 15k feletti Movie 2 szett vásárlása után LEGO Movie 2 gyerek esernyő, 10k felett pedig Szülinapi dekoráció jár. A kettő akció együtt nem megy!
-
Baltincs
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék nem tudtok e olyan vitrinrol vagy komodszerusegrol amibe vagy amire a roxfort kastély 71043 belefér/ráfér? Nem nagyon találunk a párommal, a Lego meg már karacsony óta felépült
Előre is köszönöm a segítséget. -
Throme
veterán
válasz
Sirandrish #26033 üzenetére
próbáltam ugyanonnan fotózni:
Az ajtón látszik, hogy nincs teljesen nyitva, ha a motortértető is nyitva van...Nem nagy dolog, csak ha egyszerre akarsz megmutatni minden funkciót, akkor összeakadnak....
Igen, egy kb 2300 darabos szettnél (hozzátéve, hogy évfordulós kiadás és eggyel a "zászlóshajó" alatti téma) jól jönne a zacsi számozás. Nehezen fértem az asztalon az elején....
Az építés és a végeredmény kárpótolt...
-
Throme
veterán
válasz
Sirandrish #26029 üzenetére
Egyetlen hátrányt tapasztaltam ennél a szettnél, hogy a motortértető és az ajtók egyszerre történő nyitásánál ezek összeérnek.
Erre azért - szerintem - figyelhetnének a dizjánerek. -
válasz
Sirandrish #26029 üzenetére
Zsíír. Mi most tartunk a 330. lépésnél, de (a doboz bontást követő rendszerezéstől eltekintve) minden pillanata élvezetes.
-
-
qqzs
őstag
válasz
Throme #26026 üzenetére
Koszi az auto tetszik de meretet nem talalom. Es most szallitassal 14500 akcioban valoban jo ar?
Szerintetek regi technicet erdemes venni szet es osszeszerelest birjak ha mondjuk 25 evet egy polcon allt osszeszerelve? Egy 8856 os doboz leiras nelkul osszerakva lenne 10eft. Arra gondolok hogy uv-tol nem lesz torekeny?
-
Throme
veterán
Szerintem youtube-on előre meg tudod nézni egyes lego szettek funkcióit.
Technic fronton lehet a munkagépek környékén tudsz nézelődni. Funkciók számának növekedésével arányosan nő az elemszám és az ár.
Vagy esetleg nézd meg a 31070 creator "verseny" autót. Az ajtó mercis lepkeszárny szerűen nyílik és azt egy egyszerű mechanizmus mozgatja. Igaz a kerekei nem kanyarodnak, de nyílnak az ajtók.
A dobozon lévő további 2 verzión felül a neten van még vagy 10. Sajnos ezekből csak párnak lehet elérni az összerakási (megépítési, felépítési, kirakási...akármi... de jó hogy már nem kell nyelvészkedni...) útmutatóját.
Én vettem ebből a szettből 2-t. Egyik építmény az eredeti - nevezzük A modellnek - a másik most jelenleg egy Dodge Challenger MOC. Ez utóbbiban mondjuk nincs semmilyen mechanizmus, amihez fogaskerék kellene, de számomra jól néz ki. Előtte egy porsche-t építettem, ami szintén MOC.Komolyabb szett a 42039, ami nem biztos, hogy kissrácoknak való, viszont ebből is lehet 2 gyári szettet építeni és további lehetőségek vannak a neten, pl fűnyíró
.
A segítségeddel biztos élvezné a gyerkőc...szerk: azt nem vettem figyelembe, hogy a 42039 már kifutott és nem biztos, hogy olcsón hozzájuthatsz
szvsz
-
LÁZ
Topikgazda
-
LÁZ
Topikgazda
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Lego technic kerdes lenne.
5 es fel eves a fiam mar egy csomo 3in1 creator epit atepit nagy tuzoltohajot meg city policet epit teljesen egyedul. Foleg a kis 3in1 creatorokat szereti mert konnyu atepiteni es kombinalni ujat alkotni ugye ami a lego ertelme lenne. Gondoltam lepjunk feljebb es egy egyszeru lego technik jo otlet lenne. A 42073ast vettuk meg. Hat eleg kiabrandito volt. Azt hittem a pullback motort majd mi rakjuk ossze.kozben meg kesz motorblokk van benne, meg a crash dolog is valami komoly. Szinte semmi nem mozog benne egy tobb oras tulbonyolitott osszerakas utan lett egy tobb ezer forintos hatrahuzos muanyag autonk ami ha szembol utkozik egy flottyentyu leppattintja a motorhaztetot. Meg szerencse hogy jol nez ki.
Nezegettem regi technicet. Pl volt egy piros talan mentohelikopter talan nyolcvanas vagy kilencvenes evekbol. Eleg gagyin nezett ki ehhez kepest mert nem voltak rajta spec elemek de rotor dontheto volt botkormannyal, hatsorotorral egyutt forgott harom kereke behuzhato volt, csorlot ki be lehett huzni,stb
A kerdes hogy erre kell szamitani a technic sorozatnal?
Az biztos hogy nem szedjuk szet olyan macera osszerakni meg valahogy a fantazia se indult be ra. Meg az alajen elveztuk de mikor lattam egy egy csomo tok felesleges elembol pakoltat ossze egyszeru alvazat mar elment a kedvem. Vagy mi a velemenyetek merre erdemes menni? -
Fr0z3n
őstag
Aki közelében van müller, a téli vasútállomás 17ért pótolható ha esetleg nincs meg.
-
Teszla_
senior tag
Én az évet lezártam egy Saturn V-tel és egy London busszal, a többi építgetést áttolom 2019-re
-
balint82
senior tag
-
törölt tag
válasz
Djuree #26008 üzenetére
Az már nyilvánvaló, hogy nem te vagy a célközönség. Itt a classic space kedvelőinek akartak kedveskedni. Ha kiad egy bazi nagy készletet, akkor is csak a figura lett volna a lényeg, mert minden más elem kapható, míg az a négy emberke nem és így moc-hoz ez is tökéletes lehet. Sokkal jobban kihozták mintha visszahoztak volna egy olyan témát, amit nem sokan szerettek volna. Nem igazán értem miért nem lehet ezt megérteni és elfogadni.
-
dime27
őstag
válasz
pweaver #26006 üzenetére
Egy két éve vettem egy majdhogynem bontatlan állapotút egy magyarországi gyűjtőtől! Még az eredeti matricaív is érintetlenül áll a dobozában ami szintén marhajó állapotban van.Gyűrődésmentes nem szakadt és foltos összerakási útmutatóval hófehér nem sárgult kerekekkel illetve belső elemekkel! Még a sárga műanyag tálca is benne volt a dobozában! Ha jól emlékszem 42-45e körül vásároltam meg azóta várja az összerakást amire ha minden jól megy jövő év elején sort is kerítek majd!
Azt tudtam már akkor is amikor a sajátomat vettem h a kicsit sárga elemekkel hiánytalan összerakottak mentek 25-30e környékén összerakási útmutató nélkül! -
válasz
lazioforever #26009 üzenetére
Nekem csak a Ford kocsik vannak meg. 😁
-
lazioforever
tag
Köszi a válaszokat.
Most kicsit megnyugodtam, hogy nem csak engem fogtak meg ezekkel a készletekkel. Végignéztem, mi jelent meg eddig a sorozatban, a Mustang és a Fiesta mellé talán 3-4 készlet van jelenleg, ami érdekelni fog. Mindet nem akarom összeszedni, azt már túlzásnak érezném.
Ellenben már azon agyalok, hogy lehetne őket egy mini Lego-s jelenetbe beilleszteni. Egy versenypálya kanyarra gondolok, vagy ilyesmi, lelátóval, és jó pár figurával. Milyen jól is mutatna egy ilyen a szoba egyik sarkában, külön kis asztalon, vagy polcon. Azt hiszem, bajban vagyok, sok év után megint elkapott a dolog. -
pweaver
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég sikerült beszereznem egy 8880-at, kicsit sárgult elemekkel, de hiánytalan. Régi vágyam volt hozzájutni, 7 éves voltam, amikor megjelent. A kérdésem az lenne, hogy emlékszik valaki, hogy 1994-1995 tájékán mennyibe került ez a szett? Játékboltban csak az rémlik, hogy a legfelső polcon volt és iskolai osztálytársak közül is csak egy gyerek kapta meg karácsonyra.
-
Szóval ezek a kis versenyautók ennyire keresettek? Van pár ami nagyon tetszik... Mustang, Dodge. Ajjaj...
-
xedos
addikt
válasz
lazioforever #25995 üzenetére
-
Throme
veterán
válasz
lazioforever #25995 üzenetére
Az SC évről évre jobb. Nekem úgy tűnik látnak benne fantáziát legoéknál és kicsit többet agyalnak a verdákon. 2019 is jó év lesz ebből a szempontból, de csatlakozom az előttem szólóhoz. Évjáratok szerint nézd, és kezd a régiekkel az ismerjedést. Ha kifutnak megugrik az áruk.
Itt nics olyan, hogy melyiket érdemes. Szubjektív a buli. Az biztos, hogy nagyobb részüknek az alapja ugyanaz. Nézz róluk videókat. Van amelyiknek van műszerfala is, van amelyiken rohad sok a matrica a többihez képest, van amelyiknek van alternatív orrkúpja....stb.
Jó szórakozást! 😃
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest