Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Billentyűzet gondom van
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint82
senior tag
-
HUN_Sector
őstag
10314 vadvirág csokor szfv auchanban 17990. Szerintem máshol is ennyi lehet. ÁK alatti ár
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Throme #66696 üzenetére
Igen jól láttad, a sarokban egy TV monitor van. Tényleg mintha visszamentün volna az időben. Anno volt egy kollégánk, még a régi időkben. Kergetett egy autót a régi 7-es főúton a Balaton mellett, és berádiózott, hogy mik a keresett gépjármű ismertető jegyei. Nem igazán volt jó az angol kiejtése, szóval így hangzott a közlemény. Amit keresünk az egy vévé bus a tetején meg egy surf. Na ez kb olyan a tetején gumikacsa úszógumival, hátul meg vagy 2 gumicsónak vagy 2 szörf ezt még nem tudtam eldönteni pontosan, de inkább szörfdeszka lesz az.
Közben meghirdetttem a rakétaszállító MOC-ot is eladásra. Imádom, de túl nagy helyet foglal, most vagy sikerül eladni, vagy szétszedem és megépítem belőle a másik hármat. -
mancer7151
tag
válasz HUN_Sector #66694 üzenetére
-
HUN_Sector
őstag
-
mancer7151
tag
válasz RapaNui1 #66692 üzenetére
Vagy a lapátos az sufni nem öltöző A fehér habkarika a kék öltözőnél az mi? kagyló?
@kbalage2 én bekötöttem liftarmot a rugók helyére, a hidak/lengőkarok lógnak a bakolásnál. Az rc gumik egész télen oldalukon pihiztek. Szivacsot kéne venni valami jó nagyot (autómosós) és karikát vágni betétnek. Mókás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a tengerparti lakóautó. Imádom ezeket a készleteket. Nagyszerű lett. Stabil, pont jó a mérete, szép színes, teljesen jól játszható darab. Maga az autó nagyon jól berendezett, ággyal lehajtható asztalkával, hűtővel, vagy sütővel, ki minek gondolja, főzőlappal, kávéfőző, mosogató, Tv, stb. Nagyon hozza a retro, vagy hippi hangulatot. A kocsi teteje levehető, a tetőn 2db gumicsónak, és egy gumikacsa kapott helyet. Kis tengerparti részlet 2db minifigurával, kazettás magnóval pálmafával, sirállyal, rákkal, budival és öltözővel. A speed championssal ellentétben ez tényleg játékra tervezett, stabil szép színes jól játszható készlet. Maga az építése is eltartott 2-3 órát, hát még egy gyereknek egy teljes napi kikapcsolódás. Csak dícsérni tudom ezt a készletet nagyon szép és nagyon jó lett és az ára is baráti. Hátul létra, utazó bőrönd, kinyitható oldalajtó egy kis virággal, elől duplaosztott szélvédő lehajtható motorháztetővel. Megfoghatod, felemelheted, ránehezedhetsz nem esik szét, gyönyörűen gurul, tologatható játszható. Játékra termett és kész. Gondolom az öltözőben azért van lapát ha telemegy homokkal ki tudjuk lapátolni, de lehet azért ha elakadnánk a homokban az autóval akkor tudjunk magunkon segíteni. Ha valakinek van jobb ötlete ossza meg velünk
0[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Scholes9 #66688 üzenetére
Jelenleg szerintem a vár a legjobb vétel. A 2 ajándékot ami jár hozzá 5-5 ezer forintért tuti el lehet adni, ha türelmes vagy még többért is így a vár végösszege megáll 130 ezerben ami a jelenlegi árakat nézve már nem rossz vétel. A Völgyzugoly ára másodpiacon lassan már 160k én szerintem ott a 150k ami még elérhető annál olcsóbb már nemigen lesz tekintve hogy népszerű a készlet, de ha a 175-ből levonjuk az ajándékok árát és 165-re jön ki a készlet, akkor már az sem rossz vétel. Én csak a Völgyzugolyt építettem még meg, de az valami fantasztikus és szerintem kinézetre is jobban néz ki, szóval ha meg nem az anyagi részét nézem akkor tuti azt választanám.
-
kbalage2
aktív tag
válasz mancer7151 #66685 üzenetére
Azért nincs lejjebb gyárilag mert a beépített rugótól függően általában igyekeznek a teljes rugóutat meghagyni és ez a konfiguráció ezt adja ki. Ezért néz ki a Porsche 911 RSR meg a Ferrari 488 úgy mintha a Dakarra készülnének éppen És ezért jó a Peugeot egészen más megközelítésű felfüggesztése, technikailag is sokkal érdekesebb, és a rés se olyan nagy a kerék és az panel között.
Egyébként valóban, ha valaki csak a polcon nézegetni akarja akkor nyugodtan ki is lehet venni a rugós elemeket és fixre kötni az egészet.
[ Szerkesztve ]
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Gondolkodom, hogy beszerzem a 10316-os Völgyzugoly vagy a 10305-ös Az oroszlánlovagok kastélya készlet közül az egyiket. Kockán most akciósan, ajándékokkal elfogadhatóbb az áruk. Melyiket lehet érdemesebb a 2 közül választani?
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
mancer7151
tag
válasz Neurotoxin #66684 üzenetére
A rugót ki is lehet akasztani vagy venni. Néztem a szetet, egy sorral feljebb kéne tenni a felső felét illetve középvonal velé de azt komoly szerelés lenne. Én kivenném. Na mindegy csak kötekedek Szép a szet, tetszik. (Na jó a lámpa nem.) Nem értem miért nincs lejjebb gyárilag.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz mancer7151 #66683 üzenetére
+1, nekem is ez a meglátásom. Mondjuk a supercarok kivételével, talán akkora súlyt nem kell elviselniük a rugóstagoknak egy szettben sem. Az alábakolást értem, de akkor még butábban nézne ki a kerékjárati ív. Idővel ha elfáradnak a rugók, legalább még pengébben fog kinézni a verda! Én, így 30 plusszosan, úgysem fogom a polcon szemléltetni a rugóutat
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
mancer7151
tag
válasz Neurotoxin #66682 üzenetére
A rugó idővel elfog gyengülni mert összenyomva tartja vagy a rugóelem szára elgörbül. Ezért kéne a polcon tartott rugózó szeteket alábakolni hogy a rugón ne legyen terhelés. A gumin is látszhat a sok állás mondjuk lego elég keményet gyárt, ez inkább hőmérséklet függő.
-
Neurotoxin
őstag
válasz bordi10 #66678 üzenetére
Nagyon köszönöm! Az eleje gyakorlatilag a francia csókának a megoldása, amit korábban linkeltem, nem tudom, hogy találkoztál-e vele, a hátsó futóműre is van ötlete. [link] Ami nekem továbbra sem tetszik, hogy feleslegesen feszülnek és terhelés alatt vannak az elemek...
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
RapaNui1
aktív tag
Ezen ügyködtem mostanság. Technic 42042 Régóta szerettem volna megvásárolni és megépíteni most végre eljött az ideje. Használtan sikerült hozzájutnom kissé megviselt dobozával és építési útmutatóval lelkiismeretesen leszámolt darabszámmal. Nagyon élveztem az építést, nem túl bonyolult és nem is nagy darabszámú készletről van szó, de mégis pont elég egy kellemes napi időtöltésnek. Nekem ezek az 1500-2000 db-os készletek jönnek be a legjobban melyek már nem túl egyszerűek, de nem is hetekig tart az építésük. Szeretem a nagy darabszámú és bonyolult szetteket is, de azokhoz külön hangulat és rengeteg idő kell. Ez megy előre hátra, a teteje fordul balra jobbra, a gémet emeli fel és le, illetve a kanalat ereszti és húzza. További játék funkció a kanál manuális kiengedése és becsukása. Tetszik a színe is, nagyon szép kis szett és másod kézből az ára is elviselhető volt. Szeretem ezeket a Technic munkagépeket.
-
bordi10
senior tag
válasz Neurotoxin #66666 üzenetére
Persze. Első kerekeknél:
Kerekek le, piros gömb mellé egy tüskét beszúrsz, közben a felfüggesztést a "kerékagynál" feltolod, amíg bepattintod.Hátsó kerekeknél picit furmányosabb, az itthoni maradék elemekből ezt sikerült kihozni, úgy hogy ez a korong elem még bőven ne érjen le. Ezt majd még finomítom, h stabilabb legyen a lengőkarok megtartása:
[ Szerkesztve ]
Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 PRO | PSN Id: bordi10
-
Dilikutya
félisten
42140 most 29990 a Tescoban.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
ripla
addikt
válasz mancer7151 #66670 üzenetére
-
Guiles
csendes tag
válasz Neurotoxin #66664 üzenetére
Köszi
-
RapaNui1
aktív tag
Tegnap kibontottuk a Tengerparti lakóautót. A doboz design nagyon szép a doboz meglepően nagy és nehéz volt. Meglepődtem a sok alkatrész láttán. Gyerekkoromban ha nekem egy ilyen 500+ darabos készletem lett volna örömömben a földhöz vertem volna a hátsóm. Az összerakásig még nem jutottam el. A 3 füzet közül az első elég vaskos, na nem olyan vastagságú mint egy komolyabb szett esetében, de azért látszik rajt hogy ez már nem egy 100-300db-os készlet. Kiváncsian várom a végeredményt. Megjött mellé az Otthonos ház és a fel ház is. Az otthonos ház doboza még nagyobb és nehezebb mint ez. A Fel ház doboza pedig egyszerűen lenyűgöző. Na de mindent csak sorjában.
-
addikt
Sziasztok!
Pont a Deloreant rakom ki és rátaláltam erre a topikra
Egy ideje már küzdök a kerekek beállításával, de valahogy sose akar tökéletesre sikerülni, hogy egyforma legyen, van valami trükk, hogyan kell jól felrakni a fogaskerekeket? -
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #66658 üzenetére
Én nem keverném össze a stabilitást a levehető szélvédővel.
A stabilitás abban áll, hogy ha megfogod ahol más is megfogná és ott nem marad a kezedben egy oldal panel, vagy nem mozdul el.
Erre is lehet példát mondani, stabilra is.Ez nem csak SC gond. Pl T1 VW, vagy ahogy korábban itt írta Balázs a T2 is ilyen.
Lehet gyerkőcöt nem érdekli, hogy szétmorzsol egy SC autót a kezében .
-
sb
veterán
válasz Throme #66655 üzenetére
Én is polcdísznek gondolnám elsősorban, olyan részletekre mennek rá a dizájnban ami gyereket játékra nem igazán érint meg. Ettől még árban és a rányomott év alapján végül is semmi nem akadályozza meg ebben sem... a szétesést kivéve.
A téma kétélű ha innen visszakanyarodunk a review-khoz, van egy rakás szubjektív tényező szerintem is. A befogadás is az ha valaki véleményt vár bemutatás helyett hiszen mindenki mást vár el.
Ettől viszont a review lehetne objektív - pl. annyival, hogy felsorolja a tényeket, aztán mindenki eldönti ez neki megfelelő-e vagy égbekiáltó hiba. Más megoldás nagyon nincs...De persze a review sem objektív műfaj, sokan nem is ezt várják tőle... meg - ugyan nem vagyok benne a témában - de a Youtube népszerűségét ismerve nem nehéz kitalálni, hogy tuti van egy rakás kókler is a "szakmában" ahol eleve nehéz lesz érdemi tartalmat és objektivitást várni, akár a Lego az oka, akár más.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Throme #66655 üzenetére
Az hogy szétesik most téged idegesít, mint felnőttet, vagy a gyermeked, mert nálunk én polcdísznek tettem ki a speed champions szettet azt a párat ami van, de a szomszéd 2 és fél éves kisgyerek meg játszani használja. Imádja hogy az Aston Martinnak leszedi a tetejét és ki-be rakosgatja a minifigurát. Marhára nem érdekli hogy szétesik-e vagy sem ugyan úgy játszik vele mintha stabilabb lenne, sőt ha túl stabil lenne szerintem már széttörte volna hogy hozzájusson a minifigurához. Persze gyerekeknél ez korfüggő is lehet, de nem tudom ez hány gyereket idegesíthet. Ez inkább a szülőnek lehet méreg aki a gyerek után rakosgathatja újra össze.
-
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #66653 üzenetére
Azért egy speed champion szettet polcdísznek nevezni erős túlzás, még ha itt többen, köztük nekem is polcon van, erre használjuk. De ez a korunkból adódik, mert hogy 30-40-50+ nem fogunk brummogni hozzá....
Már csak azért sem polcdísz mert kb 2m-en kívül xar se látható a részletekből és inkább egy nagyobb szettre fog tévedni a vendégek szeme.(Ha valóban polcdísz lenne akkor nem vennék sokan a nagyobb szetteket... szvsz ... mert árban mindent is ver)
Szerintem a SC vonalon a stabilitás igen is számít és ezzel gyerekek is játszanak.
Mi csak nézegetjük, ez igaz, de közelről
Nekünk sem olyan vicces, ha megfogjuk (akár takarítás, akár egy kis nézelődés, vagy valakinek bemutatás végett) és lehullik róla valami, vagy elmozdul rajta valami... stb
Szerencsére a legtöbb jól összerakott.Egy UCS már kevésbé játék, főleg, ha batár nagy szettekre gondolunk. Egy gyerek alig tudja megmozdítani.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #66651 üzenetére
Na akkor itt az eltérés a gondolkodásunkban a témáról: Szerintem egy UCS készlet nem csak játék... sőt. Ez egyrészt egy gyűjtői, másrészt egy kiállítási darab. Valahol azt hiszem ez lehet a probléma gyökere, hogy a Lego se nagyon tudja, hogy most ilyen esetben mit is akarjon... játékot gyártani, vagy asztal/polcdíszt és általában ha mind a kettőt akarjuk, akkor az gyakran nem jön össze. Meg se fordulna a fejemben, hogy egy City készletet ilyen kritikus szemmel nézzek.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
kbalage2
aktív tag
Én továbbra is azt mondom hogy pl. a szettekhez mostanában itt a topicban felsorolt hibák többsége szubjektív. Ha valami tényleg el van rontva, pl. a Technic Ferrari váltója az instrukció szerint rossz sorrendben váltott, vagy kihagytak 2 elemet az objektíven azonosítható hiba. Ha reped egy elem vagy nem illeszkedik az is az, bár ez gyártástechnológiai kérdés és nem feltétlenül a szettnek kell felróni. Vannak különbségek amik egyesek szerint hibának számítanak, de én pl nem fogom minden egyes alkalommal megemlíteni ha 22961-es elemet látok hogy más az árnyalata mint a többi alkatrésznek. Más anyagból van és kész, tudjuk, ez ilyen.
De ahogy írtad pl egy stabilitási kérdés már nem annyira egyértelmű. Sajnos csak autós példák jutnak eszembe a közelmúltból, de pl a Speed Champions szetteknél előjött hogy játszani nem elég stabil, leeshetnek részek. Ez bizonyos emberek szerint hiba, mások szerint meg ezek inkább polcdíszek ezért legyen inkább részletes mint atomstabil, arra ott van a City. Ugyanez halmozottan igaz pl a Tumblerre, ha ránézel közelről már leesnek róla dolgok, mégis egy csomó ember szerint legyen autentikus a kinézet, nem számít a stabilitás.
Az ár megint egy abszolút relatív dolog. A LEGO önmagában drága dolog egy csomó piacon, szetteket nagyon nehéz összehasonlítani egymással, ez egy örök vita hogy ár-érték arányban mi éri meg és mi nem.
De hozhatom példának az UCS X-winget. Van aki arra koncentrál hogy végre normális formája van a hajótestnek tök jó, van aki szerint meg mennyire gáz hogy aránytalanok a szárnyak. Olvastam olyan review-t ahol megemlítették hogy a filmekben / sorozatokban is változott a X-wingek kinézete, akkor most melyik verzió szerint kell autentikusnak lenni? Vagy ott van a minifigura kérdése, full aránytalan a hajóhoz képest, teljesen egyértelmű hogy extraként van benne, mégis kifogás hogy nem fér bele normálisan a fülkébe. Miért is lenne jó ha beleférne, akkor is úgy nézne ki mintha egy gyereket akarnál belerakni...
Tavaly nekem nagyon nem tetszett pl. a McLaren F1 szett, megúszósnak éreztem a technikai megoldásokat, teljesen zagyvának a kivitelezést az általános formával és a kevert festéssel. Ehhez képest több tucat kommentelő kérte ki magának hogy mit szőrözök én ilyen dolgokon, végre egy szett az F1 fanoknak, ez a legkirályabb dolog amit a LEGO valaha kiadott. Nem annyira egyszerű műfaj ez az objektív hibakeresés...
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Tervezési hibák mindenhol előfordulhatnak és elő is fordulnak, csak némely területen ezek a hibák katasztrófához vezetnek. Megint más területeken ha észreveszik orvosolni lehet vagy tudják azt. Gondolom itt is azért nem kevés ideig tesztelnek próbálgatnak egy készletet és végül a lehető legjobb megoldás kerül a piacra mégha nem is tökéletes. Azért ez mégiscsak egy játék ha hiba is kerül a gépezetbe nem fogják visszahívni mint egy autót és nem akkora égbekialtó probléma egy tervezési hiba mint mondjuk egy épület esetében, ami azért jó ha nem omlik össze. Aztán itt jönnek képbe a MOC gyártók, akik majd megoldják a hibát és lehet a Lego legközelebb okulván a történtekből átveszi ezeket a megoldásokat. Ettől persze még idegesítő a dolog én is agyaltam, hogy megvegyem-e de ezek után nem fogom, de épp ti írtátok itt sokan, majd jön egy 15. ráncfelvarott verzió, nem kell ezt túlgondolni.
-
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #66648 üzenetére
Igen, csak a gyógyszer esetében teljeskörűen elfogadott, hogy lehetnek mellékhatások. Ezt megemlíteni a reklámban emiatt nem is kell, csak a mellécsomagolt tájékoztatón. Ellenben a fentebb tárgyalt hibák nem minden készletnél vannak jelen és nem is szabad, hogy természetes legyen, hogy "hát ez így sikerült". Cirka 10 milliárd $ bevételű cégről van szó, nem egy startupról akiket mentegetni kellene... ráadásul tudjuk, hogy igenis képesek arra, hogy profi munkát végezzenek.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
RapaNui1
aktív tag
Mondjuk most egy kicsit elgondolkodtam azokon amit itt írtok egymásnak és most épp az ugrott be hirtelen, hogy pl egy gyógyszer reklámban sem sorolják fel a mellékhatásokat pedig az is van, csak azt hogy mire jó hogy minél több terméket eladjanak. Valahol ezeknek a bemutatóknak is ez lehet a lényege tisztelet a kivételnek, nem véletlenül adja őket a Lego
-
apholyon
aktív tag
válasz mancer7151 #66633 üzenetére
Nagyon tetszenek ezek a Mad Max feelinges poszt-apokaliptikus gépek, hatalmas plusz pont az ingyenes összerakási és elemlista. A mérete nekem már kicsit nagy, nincs helyem, de egyébként simán kellene.
Más: szeretem az órákat és a Lego-t is, biztosan láttatok már komolyabb szerkezeteket, engem teljesen lenyűgöznek, ez sem rossz, de ez az igazi...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Crus
őstag
válasz kbalage2 #66637 üzenetére
Írtam, hogy is-is, mert ha valami gond volt a készlettel, arról is volt szó. Ellenben nem egy, nem kető Lego nagykövet esetén (nem rólad van szó, autós tartalmat soha nem nézek, not my style) a problémák vagy egyáltalán nincsenek megemlítve, pedig még képen és videón is remekül látszik, vagy meg van említve, de rögtön el is van véve az éle, mintha a feje felett lógna Damoklész kardja.
(Mivel nem tudom a tartalmaidban mikor és mi hangzott el, mennyire mertél kritikus lenni adott esetben, így ebből következtetni se tudok semmire. De most nem fogok ótós' rivjúkat nézni az tuti, mert azzal meg lehetne ölni.)
Azt gondolom, hogy aki odáig eljut a Lego rajongásban, hogy rivjúkat néz rendszeresen, azokat szinte mind érdekli a kritika is, legfeljebb nem kapják meg és majd otthon fröccsen az arcukba a H2SO4.
Az nagyon szerencsés, ha egy kritika egészen a fejlesztőig eljut, mert ha abban a hitben él, hogy minden a legnagyobb rendben, akkor egy hamis illúzióban tengeti az életét.
Abszolút nem szerettem volna sztereotip lenni, tisztában vagyok vele, hogy ilyen és olyan rivjúer' is akad, de az elmúlt években még hozzám is jutott el pletyka(?), hogy xy azért került ki a körből, mert mert őszinte lenni.
Az objektivitás szerintem igen is megoldható. Az nem szubjektív szempont, hogy nem pontosan illeszkedik, hogy nagyon gyenge lábakon áll, hogy látszanak hibák, hogy az ár nincs arányban a minőséggel, stb. Ezek nagyon is objektív szempontok.
De ahogy Láz szokta volt mondani: Engedjük el. Ezennel el is engedtem.
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz tPedro_ #66638 üzenetére
Mert így működik a világ, valamivel meg kell különböztetned magad a többiektől. Jang abból csinált brandet hogy ő független, szponzorálatlan, stb. Én bírom a stílusát és nagy általánosságban osztom a nézeteit, de ezzel a pozícionálásával nem feltétlen értek egyet. Így kvázi valami ellen foglal állást, hiszen ha ő azért hiteles mert nem a LEGO-tól kapja a szettet akkor ez azt is jelenti hogy aki onnan kapja az bizony nem hiteles.
A múltkor valaki kommentelte is nálam hogy bezzeg Jang saját zsebből vesz mindent, az az igazi! Jang ezt szemmel láthatólag főállásban csinálja. Honnan is van a pénz abba a saját zsebbe? Hát a kedves nézőktől, vagy YouTube-on közvetve, vagy Patreonon keresztül direktben szponzorálja őt a nép. Innentől kezdve mi a biztosíték hogy tényleg saját, minden befolyástól mentes véleményt mond, vagy esetleg olyat amiről tapasztaltból tudja hogy nagyobb nézettséget hoz? Több nézettség, több bevétel, több szett...
És mielőtt bárki azt gondolná, nem állítom hogy Jang ilyen vagy olyan, egyszerűen aki ilyen szinten űzi ezt a LEGO review dolgot ott már szinte irreleváns hogy honnan jön a szett, nem attól lesz valaki igazabb a másiknál. Van aki a saját véleményét osztja meg (legyen az bármilyen), és vannak nagy nézettségű csatornák akikről elég könnyű megállapítani hogy csak a drámára játszanak, a Mónika show-nak is megvolt a célközönsége ugyebár.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
tPedro_
őstag
válasz kbalage2 #66637 üzenetére
Én elhiszem, hogy így van, de akkor pl mi a jelentőssége annak, hogy Jang mindig elmondja (sőt, sok videójában kiírva is láttam), hogy a szetteket saját maga vásárolja és nem a LEGO-tól kapja?
Biztos neki is jól jönne, ha nem kéne pénzt költenie és a hivatalos megjelenés előtt megkapná a szetteket. Így hátrányból indul a többi reviewerrel szemben.
-
kbalage2
aktív tag
Nem igazán értem, akkor most volt kritika vagy nem volt kritika? Mert előtte azt írtad hogy általánosságban nem mernek kritikát megfogalmazni mert a gonosz LEGO jujujj lecsap...
Mivel én ebben pont benne vagyok és fogalmaztam már meg kritikát nem egyszer és nem kétszer ezért teljesen nyugodt lelkiismerettel elmondhatom - nem csap le. Az nagy LEGO-t nem érdekli a kritika. Az érdekli őket hogy tartalom szülessen, és utána az mint egy jó multinál le legyen riportolva, ennyi.
A kritikában az a jó hogy ha van akkor az a baj, hiszen egy csomó embert nem érdeklik azok a nüanszok amik adott esetben téged igen, ők csak simán össze akarják rakni azt a király szettet. Ha meg nincs akkor fanboy vagy és félted az ingyen szettjeidet...
Tudod kinek fáj a kritika leginkább? A tervezőnek. Ő is emberből van, és van aki nehezen viseli hogy rá van kenve egy rossz megoldás, ami egyébként lehet hogy azért született mert bele kellett férni a büdzsébe, vagy adott elemeket lehetett csak használni, vagy bármi ami rajta kívülálló ok. Persze az is lehet hogy csak simán rámondták hogy "jóvanazúgy", láttunk már ilyet is. Szerencsére van ellenpélda is, van akiket kifejezetten érdekel a kiritka (már ami konstruktív), sőt kérik, és ad absurdum még tanulnak is belőle!
A LEGO reviewer meg nem egy kaptafára működő állatfaj. Van aki belerakja a melót és próbál a nagyközönség fejével/nézőpontjából is gondolkozni és úgy véleményezni a szettet, van aki meg egyszerűen rajong az adott témáért vagy szettért és rózsaszín szemüvegen keresztül mesél róla. Biztos van olyan is aki fél kritikus lenni, vagy nyalizni akar, nem tudom, de szerintem botorság generalizálni hogy márpedig mindenki így vagy úgy működik. Van aki a LEGO-tól kapja a szetteket, van akinek a nézők kalapozzák össze havonta rá a zsét, vagy éppen boltja van és igazából csak azt akarja promózni. Mindegyikre rá lehet könnyen húzni hogy miért nem lehet objektív, de a végén úgyis az adott egyéntől függ és nem attól hogy milyen módon jut hozzá a szettekhez.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz kbalage2 #66635 üzenetére
Term. nem vagyok a Legóval semmilyen viszonyban a vásárlásokon kívül. Sajnos azzal se leszek hiteles, ha azt mondom, hogy xy külföldi arccal anno állítólag ez történt. Ez lehet igaz is, meg nem is.
Viszont adott fan media előtte 5-10 készletnél nagyon is pozitív kritikát fogalmazott meg, amivel az én szigorú fejem is abszolút egyet tudott érteni (főleg miután bevásároltam) a problémásabb készleteknél viszont őszintén elmondta mi a gond.
Vannak akik megalapozott, kulturáltan előadott kritikát is fröcsögésnek, meg drámának veszik, pedig valójában mindannyiunk érdeke, hogy az adott hobbinkban a megvásárolt termék közel tökéletes legyen a pénzünkért és sok örömünket leljük benne.
Ha mindenki csak hallgat és bólogat, akkor a mamut cégek tényleg bármit megtehetnek, egyre drágábban fognak adni egyre kevesebbet.(A gaming rivjú' témában viszont évekig benne voltam, több helyre írtam külsősként és ott nem egyszer az volt, hogy a főszerk. jelezte, hogy ki kell vágni a hibákról szóló részt, mert ha nincs kulcs, nincs játék, nincs teszt, nincs eladás/bevétel. De olyan is volt, hogy nem szóltak, csak vagdostak... Ezt úgy hidd el, hogy 2003-ban offline médiában is ez volt, meg 20 évvel később még mindig online felületen totálisan másik bagázsnál. Nesze neked elfogulatlanság...)
-
kbalage2
aktív tag
Nekem meg látod az a vesszőparipám hogy unalmas az összes Fan Media-t egy kalap alatt látni, merthogy úgy is hazudik a nyomoronc, fél a LEGO-tól. Láttál olyat akit negatív kritika miatt rúgtak ki a programból? Ha netán ezt is állítja bárki akkor tuti hogy az úgy történt? És aki nem Fan Media az mind az igazat mondja, nem lehet hogy azért fröcsög mert ez a menő manapság, dráma kell a népnek másképp nincs nézettség?
-
Throme
veterán
válasz bordi10 #66631 üzenetére
Lego-nak ennyi érzéke lehetett volna, hogy alapból fehér felnikkel adja ki ezt a szett.
Tényleg jobb, mint a fekete.Nálam építésre vár ez a szett. Tuti én is elszöszölök vele. Nem vagyok gyorsépítő.
#66628Crus
Egyik "jutubert" pont emiatt ignoráltam. Többek egybehangzó véleménye szerint elcseszték ezt az UCS x szárnyút .... erre nekiáll a méretaránnyal védekezni.
Mindig felhívják a figyelmet arra, hogy ők aztán mindent elmondanak, ha negatív azt is....
El is mondják többnyire, de egyből elkezdik védeni a Lego-t, hogy hát az nem is hiba.... Ha meg ezt szóvá teszed, akkor elkezd okoskodni...
Majd megnézem a külföldi videókat, na nem azért mert ők jobbak lennének, hanem ha nem figyelek oda a szövegre legalább nem értem mit hord össze...[ Szerkesztve ]
-
mancer7151
tag
3 éves dolog, tegnap találtam rá. [link]
-
bordi10
senior tag
Kész lett a Ford GT. Majd 9 óra volt, nem siettem vele. Sikerült leültetni pár tüskével. Nem a kasztni ment lejjebb hanem a felfüggesztés "akad meg" hamarabb, így csökken a kerékjáratokban a távolság. Ugyanitt 4 db feka felni eladó
Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 PRO | PSN Id: bordi10
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mozaart #66160 üzenetére
---AT-AT---
Fej _ 100%
Minden szegletében újra terveztem. A két éves modell 1091 db volt, ez "csak" 950 db lett.
+ sokkal stabilabb szerkezet +merevítést is kapott (pl. bukó keret)
+ minden pontjában maximalista forma : a tetején is íves lett a slope tető forma ; a hasán a lövegek teljesen hasonlítanak végre
+ az arc kisebb lett, nekem olyan hatása van mintha egy pók lenne de ilyen az eredeti modell is | külön érdekesség, hogy a 75313-ban is ekkora stud széles maga az arc, de még így is bután keskeny
+ az arcon lévő szem oldal panele egy harmadik kialakítást kapott (ez egy törékeny része lett, de kiállítási darab lesz)
+ az arcon lévő fogak kialakításra kerültekNyak _ 100%
+ további merevítést kapott : Technic, Liftarm, Modified Triangle Thin 3 x 5 with Short Supports
+ a korábbi 3 csukló helyett, 2 csuklóban fordul - egyrészt kiállítási darab lesz, nem fogom forgatni állandóan, másrészt, arányosítás közben rövidebb lett és túl kicsi lett volna már a köztes csukló rész, féltem hogy ha ráengedem a fej súlyát letörik, így a középső 2 > 1 nagy rész lettRenderek
[kép] [kép] [kép] [kép]Szerk.:
Még a 4 láb van hátra.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Crus
őstag
válasz bobafett #66626 üzenetére
A szép kis listámból kimaradt még a vesszőparipám, sorry: Nem telt 5 forintos nejlonra a szélvédőre, csak úgy á la nature bele van csapva a dobozva. Na most nekem gaming témában olyan gyűjtő dolgaim is akadnak, amihez képest ez a szett zacskós tej szint és ott még az ennél drasztikusan olcsóbbak között se találkoztam ilyen trehánysággal. Ez sajnos azért van, mert a Lego-nak nincs valódi konkurenciája, csak futottak még kínai valamik, ezért szó szerint bármit megtehet.
A másik probléma a YT-erek/Lego nagykövetek. Mondj rosszat és nem fognak támogatni előbb-utóbb, ergo az esetleges problémákat rém óvatosan meri csak 1-1 YT-er elmondani, mert könnyen körül kívül találhatja magát. Mondjuk ez a gaming sajtó témában is dettó úgy működik... ha a hibákról beszélsz, nagyon hamar eléred az adott kiadónál, hogy az életben többet nem fog keyt adni tesztelésre.
Minap olvastam, hogy a távlati tervek között a lassú és folyamatos nyomtatott manual kivezetés is szerepel. Érdekes, amikor a Lego nem kezdi érteni a saját terméke lényegét! -.-
-
ripla
addikt
Kockaáruházban már bent van a 2 dioráma IS, mindkettő cirka 5000 forinttal kevesebbe kerül, mint a hivatalos oldalon az árak. Érdekesség viszont, hogy már raktáron vannak, rendelhetőek és szállítják is, pedig elvileg május 1 a megjelenés.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Throme #66618 üzenetére
Azt gondolom, hogy a HC SW Lego fanoknak lehet most eltartott kisujjal azt mondani, hogy de mer' ez UCS és azért nem fér bele, de valójában szerintem(!) ez egy borzalmasan hibás koncepció, hogy adok egy kultikus kiállítási tárgyhoz egy kultikus figet, de a tetőt nem tudom ráhajtani. Tudom, hogy sokan vagytok, akik mindent is elnéznek a Legónak, én meg egy rohadék vagyok, aki a sok pénzéért jó termékeket vár el, de ez esetben számomra itt túl sok a hiba.
Mindamellett az összkép -távolról- a polcon nagyon szép, ezt egy percig sem vitatom, de az ördög nálam a részletekben rejlik és baromira háklis vagyok ezekre.
Nekem még csak 4 "komolyabb" SW készletem van a rakás egyéb mellett, SW fan sem vagyok, nem is akarok ebből rendszert csinálni, de ezek a kultikus darabok azért nálam is betalálnak és el-elcsábulok. Most nagyon nem.
#66615: Ebben a formában egyértelműen kihagyom és bocsánat a ciki megjegyzésért, de inkább még veszek 4-et a 75301-ből, a ház minden sarkába a polcra, mint ebből egyet.
#66617:
Természetesen elfogadom, nekem a kisebb jobban tetszett, a filmből is valamiért úgy maradt meg az emlékezetemben, hogy nem ennyire hangsúlyos a 4 hajtómű eleje.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Throme
veterán
Ezzel a hülye indokkal jönnek, hogy nem arányos ezért nem lehet lecsukni a tetőt. A Többi UCS (vagy nem volt UCS de böszme nagy) sem volt teljesen arányos és a minifigek befértek.
Aránytól függetlenül is, ha már adnak hozzá figurát és nyitható a pilótafülke akkor ki az akinek ez a két dolog nem kombinálódik össze a fejében?? Aztán koppan, hogy ne csukódik.....
Szerencsére nem vagyok SW vásárló.#66615edgR
Itthon nem lesz nagyon nehéz "szavazni", de gyanítom külföldön így is kifosztják a boltokat, ahogy majdnem mindig is és jön a következő UCS valami más hülyeséggel... -
bobafett
tag
Az illesztés és a szétpotyogás kérdés ére majd vissza kell térni, ha már összeraktam, akkor tudok csak érdemben reagálni, videó alapján ez sosem ment. A hajtómű méretével nekem nincs gondom, a korábbiban annyira kicsi volt, hogy nagyon zavaró volt, itt egész jó az arány.
A fröccsöntési nyom meg a hivatalos képeken való kimaszatolás után valóban ultra gáz. :)
-
Crus
őstag
válasz bobafett #66611 üzenetére
Amit én látok komoly problémának, egy 100 ezres szettnél (ha ez egy 40 ezres lenne, egy szót nem szólnék)
- illesztési hézagok... néhol nevetségesen nagyok
- az egyes elemek pontos illeszkedése erősen hagy kívánnivalót maga után
- matricák, amik egy ilyen UCS-nál, ennyiért... hátizé
- ha kiállítási darab, miért került bele játék funkció, ha nem kiállítási darab, miért potyog szét érintésre
- R2 szépen beleültethető, Luke is, de a tető már nem csukható le... igen értem, nem arányos, meg lehetett volna oldani? Naná.
- több helyen olvastam/láttam, hogy a hajótest építése se éppen nagy öröm, mivel erősen hajlamos már akkor is szétpotyogni, mivel két ponton tart
- a hajtómű mérete kisebbe kellene legyen
- a plaketton fröccsöntési nyom
- a csúcs kissé eláll felfelé ott is illesztési gondok vannak
- el kéne dönteni, hogy mekkora is egy X-Wing méterben, mert vagy itt szerepel hibásan, vagy máshol... ööö mindenhol
- árHivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
sb
veterán
válasz apholyon #66610 üzenetére
Fyi
https://prohardver.hu/tema/lego_klub_mindenkinek_tippek_trukkok_tanacsok_segi/hsz_66312-66312.htmlItt mondjuk vannak ajtó elemek is, azok szélesebbek/stabilabbak, de vékonyabbak is mint a kockák. Ezt a monstrumot is elbírják.
1x2x5-ös brickre egész nagy cuccokat, modularokat is rá szoktak tenni. Persze meglökni nem szabad őket de ekkora űrhajókat tuti elbírnak. -
HUN_Sector
őstag
válasz richardbill #66602 üzenetére
Én a madridi reptéren dekkolok, itt nincs
-
apholyon
aktív tag
válasz mancer7151 #66609 üzenetére
Ugyan nem vagyok jártas ezeken az oldalakon, de amiket linkeltél, mind picik... ott nem probléma... 75300 és 75301 méretű dolgok alá kellenek (persze ezek sem UCS méret, de nem örülnék, ha leborulna majd 2 méter magasról...).
-
apholyon
aktív tag
válasz Mozaart #66607 üzenetére
Köszönöm, eddig ez tűnik a legjobbnak (fix darabot nem találtam sehol). Igazából átlátszó darabokból szeretnék építeni állványokat az űrhajók alá. Tudom, hogy lehet kapni egyben fröccsöntött műanyagokat, de első körben Lego kockákból szeretném megoldani, ha lehetséges. Ha valakinek van tapasztalata ebben a témában, akkor kérem ne tartsa magában!
Eddig ezek a nyertes variációk:
Nem tudom melyik mutatna szebben, vagy melyik stabilabb... igazából nem kellene magasra építeni, max 10 cm.
-
Mozaart
aktív tag
válasz apholyon #66603 üzenetére
Erre van két elem, ami egyébként 1
Hinge Brick 1 x 2 Base + Hinge Brick 2 x 2 Top PlateAT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
richardbill
csendes tag
válasz HUN_Sector #66574 üzenetére
Van valami "megérős" ajánlat? Volt valaki ma Tescoban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest