- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krajczi
tag
válasz manokaj #64305 üzenetére
Nekem egy legalább 65 alaplapból álló városom épül a házunk tetőterében. Ennek túlnyomó része gyári készlet, én ezt szeretem.
Volt már készen, de aztán a bővülés miatt elkezdtem átrendezni, de idő hiányában (= megszületett a kislányom, aki jelenleg csak, mint Godzilla venne ebben részt ) ez félbeszakadt. Inkább új készletek összerakásával szórakozok, ha lehetőségem nyílik.
A fórum olvasásával is le vagyok maradva.
De már csak kb. 1000 kommenttel. -
Throme
veterán
Szerintem, ha valaki szereti a technic autókat, annak egyszer érdemes behúzni egy supercar-t.
Nagyon drága és lehet egy profi munkagéphez képest kevesebb a funkció, de valahogy nagyon állat egy ilyen szett... még a polcon is .
Gyűjteni nem fogom, mert zabálja a helyet és már eggyel is meg van az élmény. Ráadásul, amit írtatok páran, hogy a Creator autók szépen ki vannak dolgozva.
Sajnos ezek is bedrágultak. Camaro-hoz felhúztak mindent.A peugeot-t pedig megvárom, míg kijön speed champion-ban jó az úgy is.
Ugyanígy jó lenne egy porsche gtr4, sián, esetleg bugatti. Tudom voltak már ilyenek/hasonlók 6 széles verzióban. -
RapaNui1
aktív tag
Nézegettem ezeket az India Jones készleteket. Gondolkodom azon a repülős szetten, de kizárólag egyik kedvenc színészem Sir Thomas Sean Connery minifigurája miatt. Egyébként egyik készlet sem fogott meg igazán.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz mancer7151 #65483 üzenetére
Mondhatjuk ezt is, de jól áll a készletnek, harmonizálnak a színek, amúgy is retro hullám van nem igaz?
-
sb
veterán
válasz Tyler Durden #65239 üzenetére
A játék nálunk megy, az építés még eddig nem igazán, vagyis Duplóval valamelyest, de ott sem az a fókusz. A nagyobbik meg csak épített mindig, alig játszik vele.
Viszont a kicsi most kapta meg szülinapra a 60346 - Pajta és háziállatok készletet, játszani, merthogy itt is sok az állatka. Aztán minimális segítséggel gyakorlatilag összerakta. Nyilván ez kezdő cucc, 4 éves kortól való és a leírása is ehhez igazodik, elég szellős és egyértelmű, de még így is ügyes volt, hogy dekódolta mi hova való.
(Gugli segített, a 42156 elvileg csak májusban jön. Korán kirakták.)[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Alzára kitették a 42156-ot, ez a Technic Peugeot lesz 87.5k-ért, ha minden igaz. De mikor is?
Ill. van egy bontott Bookshop 55k-ért ha valakit érdekel.
@RapaNui1
Jópofák. Tök jól játszható nálunk is a többi állat (ez még nincs meg) de kicsit kezd már a sok állatnál is ugyanaz az érzés a hatalmába keríteni amit fentebb írtak: minek? Még egy... és még egy. Pedig nyilván mind más, de mégis.@maross
Nálam is hasonló, a Creator méret itt hamar kifulladt, "oda" már csak olcsóbb Technic jön a GT személyében meg esetleg ha lesz még más, de ott is max 1-2-ig látok esélyt. Supercar 0db, pedig amúgy érdekelne, de dísznek mégsem, gyűjteni pedig sok/nagy. Az SC az egyetlen amiből sokat begyűjtöttünk de nemrég épp ezt fejtegettem, hogy 30db SC ad-e annyit, mint mondjuk 10-15db és a maradék 15-20db meg alsó hangon, 6k-val számolva 90-120k... Olcsó az SC, de ilyen mennyiségben mégsem , ebből kijött volna 1-2(-3) épület (ehh, anno 55-60k körül Assembly Square volt az emagon) -
mancer7151
tag
válasz mancer7151 #65483 üzenetére
Semmi reakció...
-
RapaNui1
aktív tag
Na ezt vegyétek, nem fogjátok megbánni. Húsvétra, alkalomra, vagy csak úgy. Mozog fülük, lábuk, fejük, farkuk mancsuk. Állnak, ülnek, fekszenek stb. Nagyon szépek, pont jó méret, jó játszhatóság, pórázzal, fésűvel, labdával, kutya tállal és táppal, pórázzal. Az egzotikus papagáj elbújhat mellette, ha szemeztél vele ne habozz nem.fogod megbánni, örülni fog neki kicsi és nagy, család, anya apa, gyerek stb. Ráadásul ez csak az alap, hisz tudjuk 3in1.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz mancer7151 #65485 üzenetére
A mai árfolyammal 180 dollár annyira jön ki. Mondjuk tippre amint átrakják euróba az árakat, a magyar árak is feljebb kúsznak olyan 8000 forinttal.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz mancer7151 #65482 üzenetére
Arányaiban a legó mindig drága volt.
Most a fizetések is százezrek. Amikor meg 1500-2000ft volt akkor a legó volt több száz forint...
A társadalom is sokat változott. Régen bélyeget gyűjtöttek, most legót a polcra. Kvázi mindkettő értelmetlen , de ezt hívják hobbinak.Ha a saját gyerekkorodat keresed, nem fogod megtalálni, de ettől még nem xarabb, mint volt.
Jah nem moc-olnak, hanem képernyőt nyomkodnak, mert most ez a menő.
Mi azért nem nyomkodtunk, mert nem volt mit. Ha lett volna, akkor nyomkodtunk volna mi is, legó helyett, légy nyugodt. -
ripla
addikt
válasz mancer7151 #65482 üzenetére
Az a baj, hogy ez így átszámolva a 2 szett olyan 64.000 forintra jön ki, mellé rakom még az Executort, a kalóz vadászgépet, és a pókdroidot, és máris ott vagyok, hogy 3 diorámáért meg 2 szettért fizettem cirka 130.000 forintot, +- aktuális forint árfolyam és webshopok árazása.
Hát nem tudom... szerintem első körben a 3 diorámát fogom behúzni, a 2 szettet meg majd később.
Illetve jó lenne ha minél előbb felkerülnének webshopba, lehetőleg még ma, mert most elég erős a forint, 363 körül megy 1 dollár.[ Szerkesztve ]
-
mancer7151
tag
"A Lego utóbbi 2-3 évben csúcsot döntött bevételben." Áremelésekkel és ekkora - licenszelt - szetekkel százezrekért nem nehéz bevételt növelni. Azt meg nem a gyerek veszi mert már nem célközönség hanem a felnőttek. A gyerek mással játszik meg képernyőt tapogat. Mondottam volt, amíg veszik addig fognak emelni.
-
RapaNui1
aktív tag
Nekiálltam a Riwendell közepének. Az építési útmutató 4 nagyobb részre szedi az építést. Ebből idáig kettővel vagyok kész. Az alaplapi csempék vadi újak, ebben a készletben debütáltak. Nagyon megdobják a szett hangulatát, de eddig a legjobb része a belső diszítő elemek. Elbíbelődik velük az ember egy darabig mire végül úgy állnak össze ahogy annak lennie kell, de maga a rögzítés az egésznek is iszonyatosan jó és ötletes. Tényleg hatalmas az alapterület már maga és erre még jön majd a tető illetve a tanács a hatalmas fával.
-
Throme
veterán
válasz mancer7151 #65473 üzenetére
Ezért jó ez a fórum, mert ide betolhatod a saját ötleteket, építéseket.
Hátha a "polcosok" is kedvet kapnak.Abban nincs igazad, hogy nem kell a francnak se ilyen árakon. A Lego utóbbi 2-3 évben csúcsot döntött bevételben.
Többek közt ez is oka az emelésnek, mert drágábban is veszik.
Biztos vannak (voltak és lesznek) olyan szettek, amik nem arattak akkora sikert, mint várták, de van helyette olyan, amin meg gennyesre keresik magukat. -
Major Lion
senior tag
válasz mancer7151 #65473 üzenetére
Most mar csak az erdekelne hogy ezeket mire alapozod, volt valami tanulmany arrol hogy a mai gyereket hogyan jatszanak a LEGO-val? Kimutattak hogy ma mar nem epitenek maguktol?
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
mancer7151
tag
Fáj
https://www.vatera.hu/lego-6991-unitron-monorail-3258090581.html
Ha valaki nem tudja, ebben a sínek aranyáron mennek. A lego elesett a licenszétől (eladta nemtom) így nincs belőle pótlás. Gyönyörű!
-
mancer7151
tag
válasz Major Lion #65472 üzenetére
Az van Végignézek minden katalógust ma is de nem látom az erőfeszítést (mint régen). Van jó is csak kevés. Persze a net összehozta a világot (sajnos) ott a milliónyi ötlet nehéz újat alkotni.
Nézem a kiadott szetek megoldásait, mocokat, megértem a miértpontúgyot, levonom a konzekvenciát és építek magam. Hálistennek sokan vagyunk még így. Tesómmal legón nőttünk fel, ő sem tud már útmutató nélkül épiteni. Régen ment. Misztikum. Ami ma a moc az régen természetes volt.[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
válasz mancer7151 #65470 üzenetére
Kis regenmindenjobbvot szagot erzek
Beleneztem az idei ev katalogusaba City temakorben, nem latok polcosokat, viszont csomo jo cuccot meg igen, barcsak most lehetnek gyerek es meg lenne mindOn a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
mancer7151
tag
válasz Major Lion #65469 üzenetére
Igen ma már minden van nem kell őket sajnálni, csak miért van ennyi kiárúsítás és sale mert nem kell a francnak se ennyiért. Miért esik a drága dolgok ára 20-30%-ot miután megjelenik. Még nyugaton is.
[ Szerkesztve ]
-
mancer7151
tag
válasz Major Lion #65465 üzenetére
Major Lion Ezt írtam igen.
Nem az a baj hogy polcosok vannak hanem hogy már mind az. Nézz meg egy 20 éves katalógust vagy egy 40 évest. Tudom haladni kell csak azokban van élet. A régi minik, van is jópár:
http://www.artpeter.net/Data/Lego/Katalogy/Small/1991.php
A Land Rover szerintem egy marha jó szett lett de nem lesz meg sose. Ennyiért polcra nem az én világom. A régi technicet viszont azóta is vadászom. Futómű tuning, motorizálni, rc gumik, gyerünk ki vele
-
Major Lion
senior tag
válasz mancer7151 #65462 üzenetére
huu, azert ne tulozzunk mar ennyire, meg mindig 100x tobb a gyerek szett mint a felnott, egy gyerekkor nem lenne eleg mindet osszerakni... arrol nem is beszelve hogy a sok gyerek szettbol mennyi mindent lehet epiteni. En meg gyerekkent nehany szettbol jatszottam, most meg sajnaljam a mai gyerekeket mert kijott egy Land Rover, Porsche vagy Saturn V? pff
-
-
RapaNui1
aktív tag
Én sem vitázni szeretnék. Ott van például a Creator 3in1 vár. Sajnos már szinte mindenhol még jófogáson is 35-40k ért árulják. A Legon 40k ingyenes szállítással plusz 3db ajándék amit vagy megtartasz és odaadod húsvétra a gyerkőcöknek vagy eladod. 5k ért még ma elviszik őket, így a vár olcsóbbra jön ki mintha itthon vetted volna meg és még valamennyi pontot is kaptál cserébe. Én is így kezdtem. Tudom nem mindenki teheti meg hogy megvegye a Riwendell szettet még 150k ért sem, de szerintem már 10-20k környékén is vannak nagyon jó szettek. Nekem pl megvan a városi tésztátó, a tengerparti ház szörfösöknek és legalább annyira élvezetes volt építeni mint a Riwendell szettet, szóval azért szerintem nem teljesen reménytelen a dolog. Arról pedig nem tehetünk hogy a magyar valuta 1 év leforgása alatt 300 ról 420 ra kúszott fel és erre jött még ehy szokásos emelés is a legotól. Korábban is írták hogy mi annyira kis piac vagyunk ha itt bojkottálnánk a lego vásárlásokat az kb annyit jelentene a legonak mint porszem a vállán. Megrázná magát és menne tovább.
-
Major Lion
senior tag
válasz mancer7151 #65459 üzenetére
En meg erre mondom, hogy fogadd el hogy masnak meg annyit er, hogy kifizeti elso napon. Az hogy valami olcso vagy draga az nem a te penztarcadhoz van merve, hanem az relativ. A gondolkodoknak ott a lehetoseg hogy varjanak.
-
Mozaart
aktív tag
válasz adalbert1 #65463 üzenetére
Az 1999-től elindult licenszelés hatását esszük én úgy gondolom, el kell fogadni, hogy mást emelsz le a polcról mint 1999 előtt.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
adalbert1
veterán
Rakd össze és rohadjon egy polcon - én pont a Land Rover és hasonló készleteknél érzem ezt.
Nagyon tetszik, szerintem nagyon eltalálták azt a készletet, de játszhatósága kb. 0, szóval ha megvenném, akkor lenne egy drága polcdíszem.
Ennél a már összeépített bookshopnak is több értelmét látom, azt legalább néha levesszük a polcról, és játszunk vele a gyerekkel.
Illetve a gyereknek vásárolt Ninjago készletek nagy részénél is az csalódást kelt, hogy egyszer összeépíted, de utána kb. semmi másra nem tudod használni, ha valamelyik nagy készletet órákig építetted, akkor nem szívesen szeded már szét, hogy valami mást rakj össze belőle, ráadásul nagy részéből nem is lehetne, annyi speciális elem van bennük.
Így van egy nagyobb, drága játékod.
Talán a 3 in 1 creator készleteknél és az ömleszettt kocka szetteknél van meg az, mint gyerekkoromban, hogy tényleg jól lehet újraépíteni, átépíteni, szabadjára engedni a képzeletet. -
mancer7151
tag
válasz RapaNui1 #65461 üzenetére
Értem én és oké is. Mondjuk te azért veszed hogy aztán eladd, nem sok ilyen lehet mint te. A gyűjtői dolgok meg pont azért drágák.
És pont ezért lassan minden gyűjtői náluk. Rakd össze és rohadjon egy polcon. Vegyél másik drágát. A lego sajnos rég nem játék és nem a gyerek a célközönség, nade ezt tudjuk. Nem akarok vitát szítani.
Még nem vettem másolatot még a bl-ről jött dolgokat is eldobáltam bár ha ez így megy tovább...
-
RapaNui1
aktív tag
Na akkor ezekre csak 2 példa és nem mondom, hogy részben nem értek egyet az alattam szólókkal, de nem teljesen fedi a realitás talaját.
1. Az Eiffel tornyot 15k pont beváltásával megvásároltam a megjelenés napján ajándék Eiffel apatmanjával, Tisztelgés a Lego House előtt, Téli manók, Dragon Adventure Ride gwp vel együtt. A készlet nekem 245k ba került. Az Eiffel apartmant 20-25 k körül vitték el, a Téli manók is elkopott 5-10k körül, a Lego House 10-15 körül már nem emlékszem pontosan, az Adventure is elmegy 5-10k körül, továbbá ingyenes szállítással jött, valamint kaptam 4900 pontot ami kb 5k értéket jelent.
Ha ezt összeadjuk és csak nagyon az alapokkal számolok akkor az Eiffel torony nekem kb 200k ba került. Megépítettem majd elvitték 195 ért. Egy mozijegyembe került az élmény, de lehet még annyiba sem. Nem tudom most mennyi az Eiffel torony de szerintem nem lehet sokkal olcsóbban hozzájutni most sem.
2. A Völgyzugolyt másodkezből 171k ért vettem Ha megjelenéskor megveszem ajándék szettekkel, beváltok rá 30k pontot, ingyenes szállítás, plusz ismételt VIP pontok számolgattam hogy 160k ra jött volna ki nekem. Jelenleg 170k alatt nem nagyon látok és szerintem idővel sem megy alább az ára 150-160 k környékére.
Szóval okosan lehet vásárolni a lego oldaláról is, jókor, jó időben, jó sok ajándékkal vagy dupla VIP ponttal és szerintem nem jársz rosszabbul mintha vársz hónapokat vagy éveket arra hogy talán majd lemegy egy készlet ára, de lehet hogy úgy jár az ember mtnt a Colosseum, Batmobile, vagy az Ideas Bartacuda esetében.
-
mancer7151
tag
#65458 edgR pontosan.Ez drága! Basszus ez kell...
Ami meg ugye ebből jön hogy lego maga alatt vágja a fát. Jönnek a másolatok - némelyik lekörözi már most minőségben - olcsóbban és nagyobb palettával, ezért is veszik sokan. Tudom hogy bazi nagy a piacuk és tudom mennyi lego fogy, rengeteg. Mondjuk nem nálunk mert itt minden pab dublája mint máshol.
De már a dizájn is eltünt az útmutatókból, semmitmondó fehér boritó de azért 1 oldal 1 lépés nehogymá nézni kelljen több dolgot egy oldalon (másszóval hülyének néznek igaz butul az átlag), spórolnak a festéken, védjük a természetet aztán 800 oldalas lexikon az 1000 darabos szetben...
Áremelés van mert többe kerül a termelés a szállítás? Akkor minden szet többe kerülne majd egyformán, mégsem ez van. Az drágul ami tuti fogyMindig elröhögöm magam mikor látom a nagy pirost piacos oldalon használt 80 új 160 ezerért, 60e-ért vettem polcról nulla kopás, vezettem érte, dobozzal, lexikonnal. Tudtam várni.
Szerk: arra költi a pénzét mindenki amire akarja, csak sose értem a kínlódást amikor kétkézzel szórják a pénzt feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
mancer7151
tag
válasz Major Lion #65457 üzenetére
Azért írtam hogy "sokan".
Titanic, zugoly, sw ucs-ek, bl szetek, mind nagyon drágán indult. Mindig látok eladókat tízezrekkel olcsóbban.
Ugyanilyen dolog az ajándék is. Sokan megvesznek egy szétárazott szetet hogy az ajándék járjon vele. Később aztán olcsóbb is lesz mondjuk 15-30%-al az ajándék meg fent lesz piacos oldalon tipikusan pár ezerért. Csak várni kell. Sokan nem gondolkodnak.[ Szerkesztve ]
-
edgR
őstag
válasz mancer7151 #65456 üzenetére
Pontosan.
Itt megy a sírás, hogy "45-50e"...
Nyilván annyi, ha hülyék az emberek és meg is veszik annyiért, meg előrendelik, stb
Ha türelmetlenek és megveszik első nap max. áron, akkor milyen üzenetet küldenek ezzel a LEGO felé? Pontosan az ellenkezőjét annak, ami miatt sírnak!A "45-50e"-s kolléga is remekül illusztrálja ezt a gondolkodást. Ha eddig terjed a tudomány, hogy az ajánlott kiskerárat fizeti ki mindenért mert türelmetlen vagy egyszerűen csak lusta, akkor lehet várni a LEGO árazási szokásainak kedvező változását egy darabig.
-
Major Lion
senior tag
válasz mancer7151 #65456 üzenetére
Azt hiszem a mert kell eleg sokunknal jatszik, fuggetlenul attol hogy mennyit vagyunk hajlandoak ra kifizetni. Csak mert valakinek a megjelenes heten, napjan kell valami nem jelenti azt hogy amugy nem "gondolkodik", csak annyit hogy neki megert annyit amit a Lego elkert erte akkor.
-
kbalage2
aktív tag
Így van, praktikusan megszűnt a consumer programozási vonal hiszen már se Boost, se Mindstorms nincsen. Maradt az Education berkein belül a Spike Prime és a Spike Essential. Azt a vonalat nem olyan egyszerű beszántani egy tollvonással, pláne az amerikai piacon mert rengeteg iskola használja a készleteket.
Nagyon remélem egyébként hogy ez a húzás kvázi a kudarc beismerése és egy átszervezés/újragondolás jele hogy valami jóval átgondoltabb és nem csak papíron kompatibilis termékvonallal álljanak elő pár éven belül.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #65452 üzenetére
Köszi.
Nem tudtam, hogy ekkora eszközzel vajon foglalkoznak-e, bár illene. Közben eszembe jutott, hogy talán balint82 írta, hogy Duplo vonat hubot is cseréltek neki.A másik meg a hiba jellege ami kérdéses, mivel még működik... a Boost készletek viszont úgy látom 17101-es robotossal megszűntek teljesen létezni. Még a hub kapható külön, de ki tudja meddig.
Írok a supportnak.Amúgy meg erősen kérdéses lesz-e bármi ezeknek a helyén, kb. minden megszűnt a programozható vonalról.
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz balint82 #65449 üzenetére
A tapasztalt (és a logika is) azt mondja hogy időszakosan lövik be az árfolyamot a cégek a nemzetközi piacon, nem fogják mindig leköveni az új megjelenések az aktuális árfolyamingadozásokat. Sanszos hogy amikor a 2023 első negyed/harmad/fél/stb. év árfolyamát meghatározták valamikor 2022 vége felé a LEGO-nál akkor még nem állt ennyire fényesen kedvenc nemzeti fizetőeszközünk. Persze ez csak megerősíti azt az amúgy is elég nyílvánvaló tényt hogy nem a lego.com-ról kell magyarként vásárolni
#65451sb - nekem már cseréltek PU LED-et illetve 2x PU motort is minden probléma nélkül. Mivel a Boost hub elérhető jelenleg is ezért szerintem ezzel se lesz gond.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
sb
veterán
válasz balint82 #65449 üzenetére
420-al árazták újra a legtöbb készletet tavaly. Ilyen szempontból a 425 is kicsit fura, de azért annyira nem, mintha 380-hoz néznénk.
380-al csak a gwp limiteket szokták átszámolni. Azért ilyen alacsonyak.@kbalage2
A #65357 hsz-el kapcsolatban mi a meglátásod, van ilyenre nagyobb komponens cserére esély? -
kbalage2
aktív tag
A fotók Kanadában készültek szóval nem érdemes az USD árral összehasonlítani A várható német hivatalos ár a cikk szerint 99.99 EUR, ez 10-zel több mint a szemétzúzó. Annak a hivatalos magyar ára 38e, itthoni aktuális ára 30e de az ünnepi időszakban volt az 25e is. Ez alapján ezt is bőven meg lehet venni majd 30e körül egy normálisabb akcióban.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
czanga
őstag
válasz HUN_Sector #65438 üzenetére
Majd a hazai árazás összehúzza a fenékgyűrűmet, de annak ellenére, hogy valóban összementek picit, nagyon tetszenek. Főleg a Speeder Bike dioráma.
Jöhetnek.
-
RapaNui1
aktív tag
Egyetlen bajom ezekkel a diorámákkal, hogy ez az egyetlen SW dolog ami bejött és tetszik, ráadásul az első 3 még jó árban is volt. Sem a sisakokat, sem az UCS szetteket sem egyéb mást nem gyűjtök belőle, szóval itt adilemma hogy mi legyen, meglegyen a sorozat, vagy engedjem el mert drága lett? Az első diorámákat az elsők közt vettem meg a legótól aztán kb 50%-al olcsóbban is meg lehetett venni őket, szóval majd meglátjuk.
-
Mozaart
aktív tag
Én azt mondanám, hogy a tavalyi év volt a beetetés. Ha azt megvette valaki most úgy érzi, ezt is megkell vegye különben ő érzi magát rosszul
Egyébként még nem volt egy beharangozott Jabba Palace Diorama? Az is a ROTJ-ban van. Lesz még egy Jabbánk.
Annak ellenére hogy borsós áruk van, én ha lenne keretem rá, biztosan ezeket is begyűjteném, viszont ennél a dioráma témánál fokozattabban érvényes, hogy legalább kettőt, mivel ez biztosan érték lesz, márcsak a limitált idézetes festett elemek miatt.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Llew
senior tag
válasz HUN_Sector #65438 üzenetére
Mintha kicsit összementek volna méretben ezek a diorámák. Vagy csak nekem tűnek kisebbnek a korábbiaknál?
Elsőre kisebbnek tűnnek, mint a korábbik, de elemszámra ott vannak.
Viszont az árcédulák durván elszaladtak.
A szemétzúzó ugyanennyi elemmel (+5) $89.99 ez $129.99.
Az árokfutam ~60-al több és $69.99 ez 99.99.
Ez +~44%. Ez kurva sok. Normálisak ezek? Tudom mindig az árak miatt sírunk, de ezt valaki nagyon túlhúzta már szerintem a ceruzával.[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
balint82
senior tag
Google Pixel 4a
-
HUN_Sector
őstag
Lego lik’ [link]
[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
-
mancer7151
tag
-
RapaNui1
aktív tag
válasz mancer7151 #65430 üzenetére
Nagyon durva. Megnéztem róla a videót. A baj csak az hogy a Saturn V rakétán kívül a másik hármat szét kéne bontani szortírozni válogatni és összerakni. Egy agyrém lenne az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz mancer7151 #65430 üzenetére
Inkább a laprugós futómű-megoldás linkjét dobd át privátban!
QNX is cool!
-
mancer7151
tag
Nemtom, így maradt meg.
-
Pötyi
őstag
válasz mancer7151 #65426 üzenetére
1946. óta hívják Flatironnak, nem értem, hogy miért hívod erőszakosan Fullernek...
QNX is cool!
-
Ciccuka
veterán
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
válasz Neurotoxin #65412 üzenetére
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
mancer7151
tag
Fuller buildingként leesett, mondjuk nem ismertem fel Adják veszik ezt is, újítgatják összevissza.
Bevonzás: keresem a megoldást jó ideje egy jó futóműre technichez, mivel ugye nincs laprugó legonál. Rendeltem blről 2 hete dolgokat és találtam egy frankó konstrukciót, pont azok kellenek hozzá amiket hozatok...
-
Pötyi
őstag
válasz mancer7151 #65382 üzenetére
Tessék, szóba kerül itt, a fórumon - és máris megjelenik róla egy hír.
Ezt hívják bevonzásnak.
QNX is cool!
-
Throme
veterán
válasz mancer7151 #65421 üzenetére
A hiba nálad lesz....
-
Dilikutya
félisten
válasz mancer7151 #65421 üzenetére
Nekem telón és PC-n is rendben megy.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
mancer7151
tag
Döglődik az oldal a sok nagy képtől.
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a torony is. Már önmagában ez a kettő egy hihetetlen építési élmény, tele jobbnál jobb részletekkel. Szépek és jól kidolgozottak a minifigurák is, a 110 éves Bilbo figura itt jelenik meg először. A torony végül is az ő hálószobája ahol a történeteit leírja, az ágyával, íróasztalával, székével stb. Maga a torony is nagyon összetett és nagyon szépen kidolgozott. Nem találok benne hibát, legalább olyan szép és jó volt építeni mint az Armouryt. Mindegyik nagyon masszív minőségi, jól megtervezett és kivitelezett darab. Azt kell mondjam, hogy azon legok közül melyeket eddig megépítettem most ez tetszik a legjobban. Szerintem megéri a 160-170.000.ft-ot, már most is csak gyönyörködöm benne és mosolygok és még hol van a legnagyobb rész a közepe. Bátran ki merem jelenteni hogy ha eddig szemeztél vele nyugodtan fektess bele, nem fogod megbánni, hihetetlen utazásban lesz részed az építése során, mondom ezt úgy is hogy még csak kb fele van készen. Ha az Assembly Square a modulárok királya, akkor ez ebben a témában és a hasonló legok között viszi a pálmát. Jól eltalált színek, szép minifigurák, aprólékosan kidolgozott részletek, szemet gyönyörködtető és szívet melengető végeredmény.
-
Face8814
őstag
Nézegettem tutorialokat a fák moccolásához. Alapjában véve csak a lombkoronát kellene sűríteni más gond nincs.
El is kezdtem összevadászni az elemeket bricklinken (közel 400db különböző színű és fajtájú levél elemre van szükség). Sajnos elég brutál a szórás ár tekintetében ugyan azon elem különböző színei között. Lenne 20Ft-os és 250Ft-os is. Ahogy számolgatom 36-37000Ft lenne mindennel együtt ami nagyon sok 3db fáért. Asszem ez felejtősAz ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
LÁZ
Topikgazda
C&C-t adom
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Napfénysüti
nagyúr
Ez nagyon jó! Gyerekkoromban én is játszottam a Red Alerttel.
Més que un club!
-
RapaNui1
aktív tag
Ú mennyit játszottam vele anno, Red Alert és Cossacks volt a két nyerő játék nálam. Imádtam őket.
-
RapaNui1
aktív tag
Elkezdtem a Tower építését. Tegnap el is felejtettem mondani, hogy most már értem miért ennyi darabos szettről van szó. Egy-egy elem vagy részlet hihetetlen sok darabból áll össze, nagyon összetett és komplex az egész. Pl a lenti képeken látható könyvespolc is számtalan darabból állt össze, de az őrt álló figurák, illetve azok talapzata is egy összetett szerkezet. Ezek a szürke figurák élőben nagyon jól mutatnak és nagyon jól megdobják az egész hangulatát képi világát. Jó húzás volt a lego részéről ez a lépés. Továbbra is tűpontos szorosan illeszkedő elemek.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Nem tudom, hogy volt-e már, de mint nagy Red Alert fan, nagyon megérintett ez a MOC:
Command & Conquer Red Alert - Soviet Base in LEGO
Created by arqocHallom közben a fülemben az intro zenéjét is...
[link][ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Napfénysüti
nagyúr
-
[link] Up, T-5 nap (ha meg elerheto)
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
llaszlo
veterán
Nekem van olyan elosztó fejem amihez 9 ledet tudsz csatlakoztatni. Mint pl az is amit egy későbbi képen mutattál. Azokat ugye csak egyszerre tudod fel és lekapcsolni az igaz. Viszont sokkal kisebb helyet foglal, mintha a lego ledjei lennének. Abból van szerintem eladóm is.
-
sb
veterán
Ez mintha kicsit korán jött volna:
Játékshop: 'Up" house 43217 18k@Face8814
Youtube-on érdemes szerintem szétnézni, van jó pár fa tutorial. Ahhoz hasonlóak is mint az eredeti faháznál. -
RapaNui1
aktív tag
Nem tudom mi lehet az oka, lehet csak az én példányom esetében, de valóban hihetetlen szorosan illeszkednek az elemek egymáshoz, sőt néha már zavaróan szoros egy-egy kötés. Ennyire passzentos elemekkel egyébként eddig még én sem találkoztam egyetlen készletben sem. Nem azt mondom, hogy más készletekben szétestek volna az elemek, de itt sok esetben majdnem még a műanyag szétszedőke is kevésnek bizonyult hogy szétszedjek két egymáshoz illesztett elemet, ráadásul ekkora erővel egy készletben sem kellett összenyomnom az elemeket hogy illeszkedjenek egymáshoz. Wc ülőke ide vagy oda, eddig nagyon jó ez a készlet és bár 210k az ára 165-170k ért már megvásárolható ami jelenleg egy ekkora készletért már elfogadható ár.
-
Face8814
őstag
A 21338-as alpesi faház fáira nem tudok valami jó mocot? Bár jobban néz ki élőben mint képeken, de lehetne rajta azért javítani.
Viszont egyelőre nem találok sehol mocot....Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #65385 üzenetére
"Ezt nem lehet és nem is kell elkapkodni. Minden egyes pillanatat ki szeretnék élvezni."
Ezzel egyet tudok érteni!
Videókból, innen-onnan lehet látni, hallani, hogy egy adott szett x óra alatt elkészül. Nekem mindig több. Nem csak azért mert lassabb vagyok ezeknél az expert embereknél, hanem mert nem rohanok (meg közben magamnak készítek pár fotót).
Az építés nem a sebességről szól, legalább is is nem arról kellene szólnia.Akkor szoktam hülyét kapni, mikor a szimmetrikus építményeknél rendre a nehezebben látható oldalt mutatják elsőként (építési útmutató), aztán jön a másik oldal, egy másik nézetből, ami sokkal egyszerűbben bemutatja azt a lépést .
Szépen haladsz, szerintem ne foglalkozz (konkrétan sz@rd le) az idő tényezővel.
Minden szett megépítéséhez pont annyi idő kell és az az optimális, amennyi idő alatt elkészül.Ha lenne végtelen helyem és zsém, ez a szett meglenne nekem is...
-
Melezor
csendes tag
Soroksár auchan helyzetjelentés:
Ma délután voltam, akciós star warsok lesöpörve, csak a citysből volt akciós. (szerencsére enegm most hidegen hagytak ezek a szettek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- CPU léghűtés kibeszélő
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Projektor topic