- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
aktív tag
-
wolfcsibe84
csendes tag
Keleti szomszédunk már össze is rakta...
-
Melezor
csendes tag
sírba visz ez a pab, most van oroszlános torzó de már láb nincs hozzá, meg viking sisak sincs, sebaj inkább majd megrendelem külön őket ha lesznek..
-
Djuree
félisten
itt picsogtok a doboz miatt én meg örülnék ha akár doboz nélkül jutott volna a csillagvizsgálóból.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
addikt
válasz Vistaboy #64978 üzenetére
A miénk most pisált a kanapéra, szerintem jobban jártál
Djuree: engem ekkor még nem húzott vissza a lego, így sajna szintén totál lemaradtam az egészről
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
zsuha
aktív tag
válasz xcvbxcvb #64991 üzenetére
Írj a supportnak a weboldalon keresztül, szerintem kapsz egy csomó VIP pontot.
Ne akard visszaküldeni, szerintem biztosan nem tudják cserélni. Persze egy kérdést megér, de én nem küldeném vissza, akkor se ha bármit mondanak.
Extrém esetben még az is lehet hogy megígérik hogy cserélik, visszaküldöd, aztán bedarálják és bocsika (ez csak kitaláció ).[ Szerkesztve ]
-
-
balint82
senior tag
Mindkét BL szettem (csillagvizsgáló, téli házikó) futárnál van, őszintén remélem, hogy sikerült most már megoldaniuk a biztonságos csomagolást,mert korábban nem mindig sikerült
Google Pixel 4a
-
Bazsi1987
őstag
Sziasztok! Picit tudatlan vagyok segitetek bearazni két bontatlan szettet?
76239 és 76181
Hol tudom gyorsan egyszerűen eladni őket? -
Djuree
félisten
válasz HUN_Sector #64980 üzenetére
sose volt...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
HUN_Sector
őstag
Oroszlános torzó nincs
-
zsuha
aktív tag
Pick a brick: van MINDEN.
Pajzsok, és konkrétan minden upper és lower part összes fajta lovaghoz, hunterhez.
Ajándék nyuszival meg csibékkel is 26500 ft felett. -
Vistaboy
veterán
Jó reggelt. Két dobozzal lettem kész tegnap, plusz a szekrényre felraktam a LED-világítást. Sajnos egy baleset is történt, lefekvés után arra riadtam, hogy a macskám leverte a legfelső polcról a Discovery-t, amiről jó pár darab elem levált, plusz a hátsó szárnyak jó része és a raktér ajtók is leestek. Mivel az összerakási útmutatókat a dobozokkal együtt levittem a pincébe, így a telómmal az építés közben készített fotók alapján tudtam összerakni.
Éjfélre lettem kész, sajnos nem lett tökéletes, három kis elem kimaradt valahonnan, és a kerekek közül a két hátsót csak kézzel lehet kiengedni, a mechanika nem nyitja. Mindegy, egyelőre így marad, a kimaradt elemeket betettem a tartalékok közé, ha végeztem a Lamborghinivel és még lesz rá időm, később lemegyek a füzetért és kijavítom. Addig letettem a legalsó polcra, ott még ha fel is löki, maximum csak pár elem esik le róla, amit könnyű visszatenni.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #64975 üzenetére
"Ettől még ugyanúgy nincs benne difi, váltó, mozgó motor stb"
így van "még"Kezdődött a kormányzással, most már megvan a rugó is, innen csak 2-3 lépés és technic alapokon nyugvó creator expert lesz az icon. Amúgy nekem nem baj.
A defendernek is jót tett, hogy nem a hagyományos technic kasztni burkolatokból fércelték össze a külsejét.Igen, ezt a tavalyi batman verdán is látni, hogy rugók nélkül szépen beül a kerék a kerékívbe.
Én inkább azt az irányt pártolnám, hogy a rugóutat csökkentsék le, de maradjon meg a rugózás.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz RapaNui1 #64974 üzenetére
Valahogy a technic supercarok nekem se adják. Pedig gyerekkorom óta nagy autó*zi vagyok.
De dettó jobban érdekelnek a munkagépek. Jöhetne pl egy nagy, komplex szemetes kocsi. Az még szerintem a lányaimnak is bejönne.
Viszont ezek a creator exper készletek tetszenek mert jól néznek ki.kbalage2 : Dakaron indultak annó 959-es Porschéval is. Lehet előttük tiszteleg a Lego.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #64973 üzenetére
Nem hiszem hogy az ötletek fogynának ki. Eddig soha nem volt off-road Creator autó, a többiből meg egyáltalán nem hiányzott a felfüggesztés. Most csináltak egy terepjárót, így adta magát a dolog. Ettől még ugyanúgy nincs benne difi, váltó, mozgó motor stb, helyette van kidolgozott külső-belső. Icons vonalon egyébként nem hiszem hogy jellemzővé válna a HOG, ahhoz hogy valóban játszhatóak legyenek azért hiányzik a stabilitás.
Egy csomó Technic kocsiban egyébként kb felesleges a rugózás, ha realisztikus akarna lenni az adott méretarányban akkor az átlagnak kb 2mm rugóútja kéne hogy legyen. De ragaszkodnak hozzá a tervezők, ezért néz ki úgy az összes 1:10-es arányú kocsi mintha Dakar kiadás lenne. A Ford GT-ből például egész nyugodtan ki lehetett volna hagyni, sokkal harmonikusabb lett volna a végeredmény.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Napfénysüti #64972 üzenetére
Az a baj, hogy autó téren nekem a creator expert, illetve az Icons autók jönnek be, míg technics téren a munkagépek. Volt már Bugattim Siánom, Porschém stb de akkor is a Volvo 6x6, Cat dózer, Piros daru, és egyéb munkagépek jönnek be technics téren. Nem vitatom a technics autók megoldásait, de valahogy nekem kicsit durvák, nem olyan letisztultak kifinomultak és kisimultak mint a creator autók épp ezért is vettek meg ezzel az új Deffendreel. Megvolt a technics verzió is ahogy sok más belőle, de mind eladásra kerültek nem nőttek a szívemhez és számomra ez is fontos, hogy kötődjek hozzá ne akarjam építés után eladni stb.
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #64971 üzenetére
Nekem úgy tűnik, ha egy 911turbo/targa, mustang, camaro... kapna HOG kormányzást, akkor a játszhatóság is közel ki lenne maxolva.
Nekem elég stabilnak tűnnek.Egy VW T1-en már a HOG se segít, mert nagyon óvatosan kell kezelni.
Talán az egyetlen szett, amitől úgymond el van tiltva a gyerkőc.Nem lehet, hogy ez a keresztezés (technic-creator cuccok) egy kicsit az ötletek kimerülésének a jeleire egy válasz?
Ahogy írod a z egyszerűbb technic-ek ugyanazt tudják, csak más a kasztni, de ez megfigyelhető a creator expert vonalon is (F40, bogár, fiat 500, mini). Oké utóbbiaknál kicsit tudtak cifrázni a kiegészítőkkel (piknik, utazás/művészet, nyaralás...) -
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #64969 üzenetére
Én örülnék egy ilyen vegyes felállásnak, meglátjuk a Defendernél hogy sikerült a dolog. Funkcióiban már nem sokban tér el a gyengébb Technic szettektől, mint pl a Ferrari 488 Igazából a Technicnél a stabilitásnak a játszhatóság miatt van értelme, pláne ha valaminek mozgó alkatrészei vannak. Ha túl sok a System elem akkor ezt elég nehéz megtartani.
-
RapaNui1
aktív tag
No megvan a Völgyzugoly, már alig várom hogy összerakjam pedig félig szétszedve itt áll az Assembly Square, Japunk kollégának köszönhetően jön a Rendőrkapitányság, de ha van valakinek jó árban eladó könyvesboltja az is érdekelne. De nemsokára remélem bemutatok jó pár creator 3in1 szettet is amik nem kerülnek sokba, és a közel jövőben jön a középkori vár 5x MOC is. De idővel jön a Land Rover is. Nem iszom, nem dohányzom, nem csajozok csak Legozok. Nekem ez a szenvedélyem és amíg ki bírom fizetni marad is.
-
Throme
veterán
Az vitán felül áll, hogy az új - icons - defender jól néz ki. Ezzel szerintem minden legózó - profi, amatőr - egyet ért.
#64929kbalage2
A videód hozzászolásai közt ez tetszett:
"Technic defender had so many system parts, now its revenge time, to put so many technic parts to system model"Azért itt van összemosódás, ahogy ez a fenti hsz jól le is írja.
Régi egy creatoar elemeket tartalmazó technic, míg ez egy technic elemeket tartalmzó creator (oké icons....).Valamit éreznek legóék is, mert utóbbi időben kicsit mozdult a creator expert a technic irányba. Gondolok itt a kormányzásra.
Most meg tovább léptek és jött a rugózott felfüggesztés.
... lassan meg is érkeznek a technic-hez -
Nálam is kiszállítva, de ha lego oldalán a mellette levő kis bekarikázott i betűt megnézed, ott megnyugtatóbb a szöveg. Szerencsére nem vontak semmit kétszer, így is 2000 forintom maradt a számlán
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Lajti
tag
Nekem küldtek vagy 5 levelet legóék, hogy beszerzés alatt a készletek, aztán most kettőnél (+ajándékok) Rendelésed úton van, állapot: kiszállítva. Viszont levonták az összesért a pénzt, az egyiket kétszer persze, plusz egy 20e-s tétel, az nem tudom, mi lehet. Egy rossz vicc. Nektek is így írják, hogy "kiszállítva"?
-
Mauzes
addikt
válasz HUN_Sector #64964 üzenetére
Az mondjuk szerintem nem vészes. Több ezer vételi lehetőség per szett, több tucat drága szett per év.
-
kbalage2
aktív tag
Nem miattad írtam a modular vs Technic témát, ez jutott eszembe ahol eléggé látványosan eltér az árazás hasonló elemszám mellett Egyébként nekem az látszik a LEGO árazási stratégiáján, hogy ami nagyobbnak látszik, arra bátrabban rakják a vaskosabb árcédulát, függetlenül attól hogy mennyi elemet tartalmaz vagy ilyesmi. Egyszerűen ami látványosan nagyobb azért az emberek hajlamosak több pénzt kifizetni.
Nem hiszem egyébként hogy egy ekkora cégnek termékre lebontott árazási stratégiája lenne, simán lehet hogy egy modular vagy az Eiffel torony "fizeti meg" pár kisebb szett költségét. A részletesebb, látványosabb Icons autókért úgy fest hajlandó a nép többet leszurkolni mint egy Technic szettért. Mondjuk a Technic amúgy is mostohagyerek az egész sztoriban, látszik hogy ahol nincs elektronika és nem slágertermék mint a nagyobb autók, ott mostanában óvatosabban fog a ceruza (a többiekhez képest persze).
Más - szolgálati közlemény - egész hétvégén az AMTS-en lehetőség van összehasonlítgatni mindenféle Technic / Creator Expert / Speed Champions járgányt, gyárit, egyedit mindenfélét (ez itt még kipakolás közben készült)
-
manokaj
tag
válasz Napfénysüti #64957 üzenetére
Nálam kb, fél óra múlva visszahívtak, és flottul ment minden. Érdemes ezek szerint többször hívni őket, gondolom el vannak havazva a sok bricklink készlet problémával. Talán holnap nekem is megjön az egyik készlet, a másik meg jövőheten elvileg.
-
RapaNui1
aktív tag
Na már a vasútállomás is raktárban, a többi úton.
Napfénysüti, egyszer már kértem én is visszahívást, de mivel azon a napon nem hívtak hívtam őket én újra. Aztán már nem vagyok benne biztos, de mintha másnap vagy harmadnap jelentkeztek volna, de akkor már közöltem hogy köszönöm de megoldódott.
Hiába én türelmetlen vagyok. -
Napfénysüti
nagyúr
Valakinek van tapasztalata hogy ha ügyfélszolgálatnál visszahívást kértem akkor tényleg keresni fognak vagy ez csak lerázás és próbáljam hívni őket újra?
Més que un club!
-
addikt
válasz RapaNui1 #64953 üzenetére
Ezzel szemben mondjuk USA-t néztem egyik youtubernél, ott ezt írták: /retail supervisor Ohio-ból/
30% off for the first 90 days and then 50% off both in store and online. Ehhez képest, akkor itthon megint sikerült elintézni a fillérb@szást..Mauzes: gondolom csak lenne ennek vmi betartható formája, ahelyett, hogy baltával faragnak. Nyílván a nepperüzemmód az nem elfogadható..
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
válasz HUN_Sector #64944 üzenetére
Akkor mi értelme a boltnak a gyárban ezek után, vagy sajnálják azt a kis pénzt is az amúgy is kis pénzt kereső 3 műszakban güriző szalagmunkástól?
[ Szerkesztve ]
-
Nono_ka
csendes tag
Ezt hogy érted?
Egy készlet akciósan és ennyi? -
válasz balint82 #64949 üzenetére
Nem annyira nagy az eves keret, hogy ne tudjak elloni arra a par kapos szettre (es ket ev utan ugyis kivonulnak). Nem oszt nem szoroz szerintem, gondolom lego fejjel azt gondoltak, hogy igy esetleg kicsit alatesznek a neppereknek, es tobb kulonbozo szett marad otthonra a gyereknek, amire eredetileg szantak ezt a programot. Persze igy sem lesz, de kenytelenek lesznek nem csak az aktualis legkaposabb, hanem a 2.3. legkaposabbat is megvenni, szegenyek
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
Nem lesz több jóáras Vidiyo?
-
balint82
senior tag
Lol hát ez így witzig.
Gondolom évi 1x. Vagy akkora válság van náluk is (nem, lsd. 2022-es eredményes brosijukat),hogy még ezzel is megvágják a sori dolgozókat? Szegény nyíregyi nepperek
Google Pixel 4a
-
zsuha
aktív tag
Ez komoly? Ezentúl minden dolgozó egyetlen egy készletet vehet összesen, míg ott dolgozik?
Eddig sem vettem Nyíregyről, de azért érdekes, na. -
LÁZ
Topikgazda
beszarsz o-O
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
válasz balint82 #64943 üzenetére
Szokasos 30% akcioval 70k, nemi gwp-s csalassal kevesebb. Regi land rover is mar siman 60 lenne (s@h-ban meg vagy 90). Draga, mint mindegyik, Fordot leszamitva .
#64944: ha van a neppereknel az a baj, ha nincs, az a baj[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Mauzes #64932 üzenetére
Egy dolgot kihagytam:
Azt viszont nem írtam és szerintem Throme sem, hogy ez meglepő vagy egyedi lenne.
(Sőt, ha engem kérdezel én azzal értettem egyet már 10 éve is, hogy kb. ide érkezünk meg a 2008-as (meg azutáni) válságból majd egyszer.)
Minden drágul, sok dolog ennél is jobban és sokkal fontosabbak is. Vannak komolyabb gondok. Itt nálunk meg hatványozva, ami szerintem helyi probléma 100%-ban, végképp nem a Lego generálja. De ebbe az irányba felesleges a vitát elvinni.Ami ezeken felül függetlenül kijelenthető, hogy azért nagyot emelt a Lego, nem a lista végén kullognak és hogy korábban is drágának számítottak, a fejlett régiókban is. Ezt szerintem ki lehet jelenteni, innen majd mindenki eldönti jó-e ez és hol a határ - amit talán épp azért könnyű átlépni mert nem musthave a Lego. Könnyebben sülhet el visszafelé.
De a többi tényleg teljesen felesleges szájtépés, hogy mással és főleg itthon hasonlítgassuk. -
sb
veterán
válasz Mauzes #64932 üzenetére
Nem akartam és nem is érdemes szerintem részleteiben belemenni. Túl sok minden keveredik, régi árak, újak, s@h listaárak, webshopok és akciós árak.
De azért érezzük szerintem nagy vonalakban, hogy:
1. honnan hová tartunk árban,
2. hogy van különbség árakban, diszkontokban, témák és egyéb paraméterek (méret, licensz, darab, stb...) szerint is,
3. és még a régi és új árak között is, bár az nem túl fair összehasonlítás, de mégis van ilyen szempont mert az emelések sem voltak egyformák.
(4. és témák, méretek, stb... között is van különbség: Technic 1500db=500 pin. Azonos darab, nagyobb méret=általában nagyobb ár, stb...)De hogy mégis legyen konkrétum: 3000db+ a Hotel és 97k. 2900+ a Rendőrkapitányság és "csak" 85k. 2500db a Könyvesbolt, de mindkét utóbbi webshopban 60-65k körül van. Persze lehet, hogy lesz ilyesmi a Defender is de én pl. kétlem.
Amit Balázs írt, gondolom elsősorban nekem célozta mert én vetettem fel a Creator autó vs modular kérdést... itt meg elkezdünk átmenni szubjektív irányba. Nyilván nekem ér meg ennyit alma helyett a körte. De ez szerintem alapvető és nem igaz, hogy nincs átjárás. Akár a tök más témáktól bezárólag a majdnem azonos modellig vagy annak színéig. Lásd Fiat 500 sárga vs kék. Ezeken látszik, hogy maga a Lego is tök más árazást használ darabszám, téma és modell szerint is. Igenis számít a darab, méret, stb...
Ezt nem értem miért ne számítana ha áll otthon 1(X) Defender akkor vmi másfelé húzna a vevő? Méretben miért ne válogatna, vagy méret/ár szerint? De azzal sem lehetek egyedül a világon, hogy nem egyetlen vonal érdekel egyféle megvalósítással hanem pl. a City vonat is ott van a Creator autó, Technic akármik és modularok mellett. Szerintem a vevők meg inkább nagy részben ide tartoznak és váltogatnak. Almát körtével. Legvégső esetben már csak épp a pénz miatt, hogy visszatérjünk az eredeti ár témára. Amikor tetszik 10 féle cucc és csak 2-re van keret akkor még az új TV, szekrény vagy akár az "alma" is versenyezhet a Legoval. Meg bármivel.[ Szerkesztve ]
-
Igen, azt lattam en is, de nem gondolnam, hogy az lenne a teteje, biztos sokan vannak 1m folott. Bar most ujra belegondolva, annyira nem lehet elszallva ez a szam, mert erosen limitalva van az adott keszletekbol vasarolhato maximalis darabszam.
-
-
-
-
Mauzes
addikt
Szerintem almát almával hasonlítsunk. Nincs 3-4000db-os modular ennyiért, a Jazz klub kerül ennyibe, ami 2899 db-os. Másodpiacon van, de a Defender is olcsóbb lesz másodpiacon.
Máshonnan nézve, a Defender pont annyiba fog kerülni, mint a hasonló elemszámú "régi" (de megemelt árú) Ecto-1. Sok? Igen. Kiugró vagy meglepő a múltbeli fejlemények alapján? Nem.Azt meg tökre nem látom, miért ne lenne majd ez is ugyanannyival olcsóbb a másodpiacon, idővel, mint bármely más készlet.
-
zsuha
aktív tag
válasz Throme #64926 üzenetére
Nézem az ár összehasonlításod, és egyre inkább rájövök, hogy elfogadható árazás, drágulás ez.
Egyrészt a technic szettek mindig is olcsóbban voltak ár/db arányban, másrészt az új defender ára teljesen beleillik a creator expert/icons autók árazásába. Semmi meglepő nincs benne. Nem kell megvenni, aki drágállja. Én is drágállom és nem fogom megvenni, de tény, jól néz ki. -
Crus
őstag
válasz apholyon #64901 üzenetére
Azonnal vedd meg. Ez valószínűleg egy reakció a pár nappal ezelőtt még 378-as €-ra, ami tegnap 400 körül volt, most kicsit barátibb, de ahogy egy ismerősöm szokta mondani: "Az egyetlen ami biztos a világon, az a forint fokozatos gyengülése az €-val szemben."
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #64928 üzenetére
Tényleg nem értem szerinted miért van bármi köze a Technic és az Icons Defendernek egymáshoz. Semmit se emeltek ki sehonnan, volt egy modern Technic Defender 3 éve, ez meg most az elődje Icons kiadásban. Volt egy új Porsche 911 Technic-ben, aztán lett egy klasszik Creator Expertben, meg Speed Championsben közben még nem tudom mennyi. Ezek a témák egymástól tök függetlenül futnak, nem úgy megy hogy ha valami befutott Technicben akkor utána rápróbálunk egy másik témában is. Vannak licensz-szerződések amiket a cég nem akar csak 1-1 együttműködésre elhasználni.
Lehet összehasonlítgatni a darabszámot meg az árat, csak szerintem nem érdemes. Ha hasonlítani akarod akkor nézd meg a tavaly kiadott Icons / Creator Expert kocsik árát és darabszámát, ahhoz lehet viszonyítani, szerintem nem kiugró.
Hogy ettől függetlenül érdemes-e 100e Ft-ot kiadni egy statikus LEGO autó szoborért, az egy teljesen más kérdéskör, ezt mindenki maga kell hogy mérlegelje. Csak ne csináljunk úgy mintha a LEGO drágulna egyedül a világon, 3 éve vehettél egy autót 10 millióért, most ugyanaz a kategória 15 millió legalább. Ez megy épp a világban, és mivel a LEGO nem létszükséglet, valóban nem kötelező megvenni.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #64927 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy egy technic szettet - ha jól látom az lesz lényegében, hasonlóan az elődhöz - miért emelnek ki a kategóriájából és tesznek egy olyan helyre, ahol az árak magasabb szinten vannak?
Ez az Icons az ex-Creator Expert ha jól tudom. Nézd meg mit műveltek ebben a kategóriában (porsche, mustang emelt árak, camaro alapból magas, ha 1-2 webshopot nem nézek akkor ott a noname pick-up is).Technic ferrári 488 az egy nagy sikertörténet.....(itt a fórum táblázatban se viszik el 35 rugóért se - legalább is sokáig ott volt, most nem néztem lehet még ott van- ).
Nem értelek titeket. Azt akarjátok megmagyarázni, hogy teljesen rendben vannak az árazások és a kategóriákkal való zsonglőrködés elég magyarázat arra, ami Icons annak az ára úgy jó ahogy van?
Nem nézitek a produktumot magát, hogy kapsz 200db alkatrésszel kevesebb terméket, ami az előd átpofozása (mert képről a felépítmény ugyanannak tűnik, csak más a "pofája") és kifizetsz 25%-kall többet érte?
(most az árfolyamot nem kevertem ide, az nem a Lego sara, de több mint 25% különbözet nekünk itthon forintban, sajnos)Lehet tévedek, de az Icons árak nem szoktak annyit esni webshopokban, mint a technics. Bár manapság minden kusza. Régen ugye az Ideas volt ilyen. hogy webshopban se volt sokkal olcsóbb...
.. de akkor feléd is módosítok. Én drágállom, annak ellenére, hogy rendben van az árazása, a kategória besorolása, meg úgy minden ...
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #64926 üzenetére
Ezt a "benyomták Icons"-ba dolgot eléggé furán értelmezed. Miért ne lehetne egy régi Defendert kiadni ebben a témában? Technic elvitte az újjal stipistopi kész nincs több lehetőség? Hány Porsche 911 variációt adott már ki a LEGO, de Ferrari-ból is volt egy szakajtónyi...
Eléggé egyértelművé vált a leosztás a témák között az utóbbi években autó fronton. Technic kapja a modern autókat, Icons a klasszikusokat, Speed Champions is inkább modern 1-1 klasszikust közészúrva, mozis dolgok pedig mindhárom témában felbukkannak.
Darabszámra összehasonlítani az árakat 2 téma között ugyan lehet, de nem érdemes. A Ford GT-nek meg a Jazz Clubnak pl majdnem ugyanaz az elemszáma, az egyik $120 a másik meg $230. De ott van a Technic Ferrari 488 nem sokkal több elemmel, az meg $200.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #64920 üzenetére
" küzdeni akarok nem beletörődni"
Vannak dolgok amin nem tudsz változtatni, ha megfeszülsz se, de ezt hagyjuk.
Ezt hívják: széllel szemben pis....Nézd meg az új defendert,
új vs régi
240€ vs 199€
2336 db vs 2573dbEz simán vehető 25%-os emelésnek.
(..és hogy ez ne legyen gond benyomták az Icons-ba hogy hát húúú az aztán a menő kategória, meg új, meg minden, szemben a kis fisifosi Technic-el ... ).
Ezek szerint azért sokaknál működni fog ez a húzás.Nem tudom mennyire ütötte meg az alapanyag hiány, meg a növényalapú (vagy milyen) műanyagra való áttérés (ami meg további kérdéseket vet fel... ) de nem kicsit növekvő profit mellett ekkorát emelni azért -szvsz- pofátlanság.
Tudom, hogy vannak fanatikusok, akik nem nézik az árcédulát, meg nem érzik pofátlanságnak ezeket az árakat (drága hobbi ellenére), de azzal se legyen már baj, ha valaki racionalizál, mert vannak fontosabb dolgok, vagy más érdekes szettek, amiknek az ára szerencsére - legó terminológiában véve - elfogadható.
Szóval módosítok: "nem kötelező - szerencsére - idei legó defendert venni"[ Szerkesztve ]
-
zbundy
aktív tag
Na reggel levonták nekem is a téli faház árát. A státusza pedig átváltott “utánrendelve” állapotból “feldolgozás alatt”-ra
-
Segal
veterán
válasz Vistaboy #64897 üzenetére
Mivel az enyem nem eredeti hanem kinai koppintas, ezert ezt nem tudom megvalaszolni. Abban nem volt hiba
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Vistaboy
veterán
válasz mancer7151 #64898 üzenetére
A Ferrari leírás hibáiról már tudok, fentebb linkelte nekem az eredeti videót a készítője. Én a Lamborghini Sián leírására gondolok, állítólag abban is van egy nyomtatási hiba az első lámpáknál, de én a füzetben nem látok semmit, ami feltűnne, hogy rosszul van mutatva. Ezért kérdem, hátha ti jobban tudjátok. Még nagyon messze az elején járok, szóval lehet, hogy csak 1-2 nap múlva érek oda, de addig jó lenne tudni, hogy jók-e a könyvben szereplő rajzok, vagy tényleg oda kell figyelni egy nyomtatási hibára...
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
mancer7151
tag
válasz RapaNui1 #64920 üzenetére
Nekünk magyarnak (is) mindigis drága volt mert kisebb volt a fizetés és alacsonyabb az életszínvonal. Most meg még drágul. A háború meg nem segít túlzottan ugye mindenen spórolunk, már aki.
Nem, nem kötelező venni. Mindenkinél más a keret szánjon akinek van, ne szánjon akinek nincs. Kár ezen vitázni srácok. -
RapaNui1
aktív tag
válasz Napfénysüti #64919 üzenetére
Igen mondjunk le mindenről, változatos étrend sem kell, telefon sem kell, tulajdonképp az élethez elegendő a víz meg némi élelem más nem is kell, tanítsuk erre gyermekeinket is, de nem akarom, küzdeni akarok nem beletörődni, harcolni és nem feladni, amit elértem megtartani és nem alább adni, inkább fejlődni, előrébb lépni és gyarapodni, ezért nem értek egyet ezzel a felfogással és érveléssel. Sajnos valóban nem a Lego a drága a többit pedig nem is folytatom tudja mindenki a veleményem és nem ellentek vagy veletek szemben szól, csak nekem más aeglátásom. Be is fejezem ezzel ha valaki szeretne hozzászólni tegye meg nekem azt privátban. Köszönöm.
-
mancer7151
tag
válasz adalbert1 #64863 üzenetére
Igen röhej. Hozattam csehból technic és 90es space cuccokat mert kb nincs máshol, olaszból szeteket és németből sisakot mert még így is olcsóbb mint itt akárhogy.
Nem tudom mennyit BL-ezel, de idővel meglesznek a bejáratott boltok és rááll a szemed a dolgokra. Ments te is kedvenc bolt listát először mindig azt nézem. Sokszor elengedtek költséget vagy néztek nekem is darabokat, volt hogy egyik Bp-i eladó átadta a másiknak hogy postát spóroljak mert ismerték egymást. Kimaradt dolgokat eltettek hetekre kövi rendelésbe. Ha gondolod adok listát. -
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #64913 üzenetére
Rosszabb nem lesz, mert nem kötelező - szerencsére - legót venni
#64912balint82
Szerintem elég lesz átstrukturálni a vásárlásokat, meg érdeklődési kört leszűkíteni.
Így nem maradsz kockák nélkül.
Ha nem ebbe a hülye icons kategóriába teszik maradhatott volna 200€ alatt.
Mindegy, defenderből van egy, az is elég és még több kockából is áll.#64914sb
a Ford gt tényleg a jelenlegi szituhoz képest még éppen emészthető árazással jött, de szerintem nincs jobb kidolgozottsága, mint egy creator expert mustang, porsche... vonalnak. -
sb
veterán
válasz balint82 #64912 üzenetére
A 240-es árat (100k) már lehetett tudni régóta.
Erről filozofáltam nemrég, hogy ezek a 75k-s Camarot és 100k-s társait már nagyon nem tudom befogadni. (Annyiért inkább veszek 3-4000db-os, szintén 90-100-ra felhízott modulart, de akadnak azok még olcsóbban is).
Anno a nagyon olcsó beszerzésekről már lecsúsztam de ajándékkal én is 40k alatt jutottam még a Mustang, 911-es pároshoz. Ja és ott a még mindig erősen jóáras 38k-s Pickup is.
Persze van még akció, a Camaro is befut néha 45-50k körül, de ott meg erősen lefedi a Mustang azt a vonalat, hogy még úgy se legyen annyira vonzó (nekem). A Land Rover, ami tök más modell meg már aligha lesz 70-80k alatt. Vagy ki tudja, lehet, hogy Optimus sorsára jut ilyen áron.
És erre jött most a Technic Ford GT... amiről azt hittem a szintén bedrágult 1:10 Technic vonalat tolja majd, de kb. Creator méretben, jobb kidolgozottsággal/tömörséggel ezek mellé 40k alatti áron ajándék szvsz.@RapaNui1
Lesz ez még rosszabb is ha elszalad a forint árfolyam.
Hát most egy hét alatt szaladt kb. 8%-ot, 2-3 nap alatt 5%. És az a gond, hogy még így is relatíve jól állunk.[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
240 eur?
Aztán gyorsan felmentem az oldalukra, az Ecto-1 100+, a Delorean 85, Mustang 71. (ecto1-et 31ért vettem, két kocka hiányzott belőle, Delorean 50alatt emag-ról, Mustang meg 37 volt szintén emag - mindegyiket egy éven belül vettem).
Félő, hogy ezt a Defendert nem lehet megcsípni majd értelmes áron).Háát lassan elengedem ezt a vonalat (sajnos / szerencsére) eddig megvan az összes, így nehezebb lesz, de elmeháborodott áraik vannak
Google Pixel 4a
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #64900 üzenetére
Úgymondd megjelölte a forrást, nem sajátjaként adta elő.
Egyébként az idei speed champions-os videód után jelentek meg az építsd fel srác videói és szépen felsorolta, amiket Te is elmondtál, képek! alapján (akkor még nem építette meg).
Pl a pagani farában lévő 4 city kisautó ajtót is simán kiszúrta képről . azt is, hogy lejjebb került a vezető az új alváz elem végett...Persze nem lehet bizonyítani, de érdekes minden esetre .
... vagy a defendernél is, ha jól emlékszem a váltó recsegés kapcsán más is csinált videót és ő is megemlítette a csatornád, hogy ott is látható egy megoldás
Tuti nézik a videóidat, mert bizonyos szettekkel elég korán megjelensz és el is tudod magyarázni, ráadásul angolul (megkönnyíted az életüket).
Népszerű vagy nincs mit tenni[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz mancer7151 #64908 üzenetére
Én kérek elnézést hogy merészeltem megjegyzést tenni a dologra, tényleg. Ha túlteszem magam rajta akkor is az a bajom hogy ez messze nem az összes hiba, de egy kereséssel te is ezt találtad és osztottad meg és nem a teljes listát.
-
mancer7151
tag
válasz kbalage2 #64904 üzenetére
20 évig modoltam játékokat, hány linket adjak mit hol találtam meg amiket hetek hónapok volt összerakni 3dsmax photoshop meg kismillió progi-val. Ez megy a világban. Én évekkel ezelőtt túltettem magam rajta.
Izélhetsz rajta ez így volt van és lesz. Naivság ha azt hiszed nem. Ezen kiakadni. Legalább odatette a forrást. Na mindegy. -
kbalage2
aktív tag
válasz jackal79 #64905 üzenetére
Nem egy rettentően bonyolult dolog, ha láttad már a zöld Mustangot vagy az autószállító kék kocsiját akkor kb pont ugyanaz a forma, csak más színekben és tele matricával. Nem rossz az összhatás a maga módján de azért nem egy kiállítási darab.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok, a NASCAR® Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 (42153) vki már összerakta? Mennyire mutat jól élőben?
-
kbalage2
aktív tag
válasz mancer7151 #64902 üzenetére
Így van, hadd csináljon... én melózzak vele, rakjam össze a szettet, keressem ki a hibákat, ő meg rendkívül nagy energiabefektetéssel lescreenshotolja a tartalmat aztán örül a nézettségnek. Valóban ez így tök rendben van.
-
apholyon
aktív tag
75347 is alakul, már 19k alatt... szerintetek megy még lejjebb? Még így is necces /db ára van (mondjuk már SW átlag körül legalább).
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest