Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- A NEX üzletágat is leválasztaná az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
mancer7151
tag
válasz
kbalage2 #64098 üzenetére
Eneloopok, a nagy pf 6xAA box (nem buheráltam meg +7. elemre), alap 7.2+volt ~6x1.25kb. Azt tudom hogy sbrick 11 volt felett vág de a teljesítményfelvételen filózok, nem akarom megsütni.
Szerk: idei célom egy rendes 6x6 crawler 3 xl hajt 1 l kormányoz, kéne diffzár is. Egy sbrick nem tudom birná-e. Gondoltam 1 portra 2xlnél többet csak nem kéne tenni. Igaz lekajálja az elemeket hamar dehát ez van. Még mindig nem találtam közeget akivel lehetne játszani/összegyülni egy kis trialra.
-
kbalage2
aktív tag
válasz
mancer7151 #64096 üzenetére
Hogy őszinte legyek évek óta nem vettem elő az SBrick-et, hasraütsszerűen szerintem elbírná, persze az se mindegy hogy mi az áramforrás.
-
mancer7151
tag
@kbalage2
Szerinted egy sbrick kibírná azt ha 3 pf xl motor hajtana és egy pf l motor kormányozna? így 4 port foglalva.
Vagy esetleg stackelni hogy 1. porton 2xl hajt 2. porton 1xl hajt 3. 1 l kormány 4.port m vagy l csörlőnek/diffzár? Mennyire lehet terhelni? -
kbalage2
aktív tag
Brickset alkatrészlista szempontjából sajnos elég megbízhatatlan, többször futottam bele olyanba hogy egyszerűen nem volt adott alkatrész listázva egy szettben. Talán a rebrickable adatbázisa a legjobb (tapasztaltom szerint), és ott nagyon gyorsan megvan az új szettek feltöltése is. Bricklink ebből a szempontból gyalázat, van hogy 1 hónapot kell várni mire egy új szettnek lesz alkatrészlistája...
-
sb
veterán
https://www.stonewars.de/lego-2023/
Ez mennyire megbízható?
Mintha lenne benne egy-két keveredés, de ha nagyrészt jó, akkor a nevek alapján érdekes cuccok várhatóak City-Friends-Creator vonalon.@Llew
Nekem eddig nem volt gondom a BL-en a kódokkal. Új készleteknél mondjuk feltűnt, hogy sokkal előbb fent van az alkatrészlista Brickseten mint BL-en. Azoknál én is inkább az előbbit szoktam nézegetni. -
sb
veterán
Van pár ilyen anomália.
A korábban vásárolt süllyesztett vonat alap is két kódon fut most:
CHASSIS 6X16X2 2/3
6448372/3362 922 Ft
6334384/64954 837 FtAz egyik id párost a BL sem ismeri de brickowl-on össze van kötve. Esetleg lehetne új rev. de az id-k nem erre mutatnak és ebből csak egyféle volt 1 éve az tuti. Előtte meg egy sem.
Az íjnál érdekes módon mindkét id-t ismeri a BL de egy linkre rak. Csak adminisztrációs gond lehet a két kód?
-
Llew
senior tag
PAB-nál - szerintem pozitív - változás, hogy egyes népszerű elemeknél maximálva lett a rendelhető létszám, így nem rabolják le annyira talán.
Pl.
Forestman pajzs, kalap, (gondolom a torzó is ha van) viking torzók - max 50
Szarvas, a 10305-ből a lion és civil torzók, pajzsok, foci fejek/torzók - max 35
Lion palást+zászlók - max 20Két kódon ugyanaz. A drága korlátozott, az olcsóbb nem.
-
goran78
tag
Sziasztok, kisebb szettekhez esetleg érdekes lehet:
SKUFFEN Cipőtartó doboz, átlátszó, 36x29x21 cm - IKEA -
balint82
senior tag
Már megy is az fb-n a nepperkedés a felpatkolt lovakkal :
Falcon Lovag : 14.000 Ft
Figura + Kard, Pajzs,
+ Vaj színű hátsó lábára ágaskodni tudó ló és ló palást.Oroszlán Lovag : 19.000 Ft
Figura + Kard, Pajzs, Haj és Diadém, Figura Palást,
+ Barna színű hátsó lábára ágaskodni tudó ló és ló palást. -
-
Llew
senior tag
-
sb
veterán
Tényleg benne van az element id. Pedig eléggé átnéztem anno, bár az is igaz, hogy ez elég régen volt. Lehet, hogy azóta változhatott?
A PaB felületen azért látható, hogy fejlesztgetik. Most mondjuk a képek nem mindenhol sikerültek jól, meg nálam a szűrő még mindig access denied-ra fut
, de legalább itt látható, hogy próbálnak fejlődni.
-
sb
veterán
-
kbalage2
aktív tag
Ha megnézem a rendeléseimet a lego.com-on akkor látom a legutóbbi Pick a Brick listát tételesen, külön a standard és a bestseller elemeket, név, ID, ár minden ott van. Kép ugyan nincs hozzá és az ID alapján kell kikeresni a színkombinációt ha kíváncsi vagyok rá, de az információ legalább elérhető.
Külön meglepetés volt hogy a bestseller elemek trackelve DPD-vel jöttek, relatíve gyorsan. Kevésbé örülök annak hogy a standard elemekről nem esik szó egyáltalán hogy hol tartanak, csak hogy akár 25 munkanap is lehet a kiszállítás. -
sb
veterán
Ez gondolom licensz kérdése is. Emlékeim szerint Playmobilból láttam már az autót.
@HUN_Sector
a lego meg az ő képei a pick a brick termékek visszaigazolásában....
Az első rendelés után szentségelve vontam le a konklúziót, de persze sokszor én is elfelejtem azóta is, hogy a kosárról printscreen kell. Sehol a világon többé nem látod, hogy pontosan mit, milyen színben rendeltél... egészen a papír alapú kinyomtatott listáig amit a megrendelés végén átvehetsz. -
csigay2k
csendes tag
Akit még nem evett meg LEGO T-rex, annak itt a lehetőség:
[link]
8K-ban tettem fel, de a gépem csak a 4K-t bírja lejátszani -
Llew
senior tag
válasz
Djuree #64061 üzenetére
Nézőpont kérdése.
A sima nyereg ennyi a bricklinken, ez meg 9-10 ezer között.
Az meg, hogy mennyi kell belőle megint csak egyéni lehetőség és preferencia. Szerintem ez a vezéreknek van, a többi lehet sima lovas.
Persze ha valaki asztalnyi sereget akar ilyenből annak zsebbe kell nyúlnia. -
-
balint82
senior tag
Egészen szuperek ezek a Microscale szettek.
-
Llew
senior tag
válasz
magickonfig #64052 üzenetére
Az, azért olyan drágák
-
Llew
senior tag
Még egy PAB dolog:
A textil cuccokból is mind van, bár azok rohadt drágák.
A Lion palást és zászlók mellé viszont érdemes tudni, hogy azért 4450 mindegyik, mert egybe csomagolva szállítják, tehát ha bármelyik a kosárba kerül akkor a máik kettő is jön. Bár így sem olcsók, de bőven belesimulnak árban a többi közé. -
magickonfig
tag
Uhh És lesz végre kék magic hat és siska rostély két változatban
...shut up Lego and take my money
-
HUN_Sector
őstag
a prémium tételek alá tartozó rendelési elemeket nem lehet valahol megnézni? Azokat egy tételként listázza utólag "11998 LEGO Factory PAB-online V121"
-
Llew
senior tag
válasz
xcvbxcvb #64041 üzenetére
Ott van a másik is mellette.
De tessék itt a saját Castle + ez-az PAB listám, bedobom a közösbe.
Ez meg pár amit eurobricksen gyűjtöttem:
Viking, állatok, falcon+forestman, castle fegyverek, pajzs+páncél#64042 HUN_Sector Ezen a profizmuson én is röhögtem valamelyik nap
-
Llew
senior tag
válasz
timar88 #64039 üzenetére
Amcsiknál már régóta voltak, szóval biztos lesz még egy darabig. Bár most majd jól lerabolják, lesz pár hét mire állandóan készleten lesz, mint a falcon torzók.
Mondjuk fur mert legujjabbakra nézve nem frissnek teszi be a bardingokat sem, sőt jóval visszább ott vannak készlet hiányosnak jelölve a lion torzók meg lábak is. -
timar88
tag
Jó lenne, ha jönnének az oroszlános lovagok is lassan. Ha van pajzs, biztos lesz figura is.
-
timar88
tag
válasz
HUN_Sector #64036 üzenetére
Nekem eddig mindig kiküldték pedig elvileg nem járna.
Llew: ismerős
-
HUN_Sector
őstag
Ez nekem új, hogy a GWP-t is adja a pick a brickhez?
És van sisakrács is
-
timar88
tag
válasz
HUN_Sector #64034 üzenetére
Az. Keress rá elemszám alapján, kidobja
-
timar88
tag
Gyerekek futás pab-ra, 10305-ből a kétféle lópalást, illetve az oroszlános pajzsokból 3 fajta is, plusz egy új minifigura is elérhető.
-
RapaNui1
aktív tag
Megérkezett az Alpesi házikó. 15 zacskó egy 150 és egy 103 oldalas építési útmutató, melynek nagyon tetszik a garfikája. Milne Micimackójára, illetve a könyvben található illusztrációkra emlékeztet. Kiváncsi is vagyok hogy ha elkészül mondjuk hogyan mutat a Micimackó, vagy az Old fishing Store készlet mellett, egyáltalán illik-e bármihez is, akár a Középkori kovácshoz stb.
-
Mauzes
addikt
Ezt nem fogjuk tényszerűen megtudni. Márc 6 előtt is indulhat a levonás, de ha 1 hónapig tart az összes rendelést teljesíteni, akkor lehet március végén is.
Szerintem az lenne jó, hogy ide a fórumba beírná az első fecske, és ebből következtethető, hogy a magyar rendelések jönnek.
-
Mauzes
addikt
válasz
balint82 #63811 üzenetére
Na pont az van, amit mondtam, nekem tök más infót mondott az ügyfélszolgálat.
Neked azt mondták, hogy ha nem tudja a fizetést levonni a rendszer, akkor törlik a rendelést. Nekem meg azt mondták, hogy ilyenkor kap üzenetet az ügyfél, hogy gond volt a fizetéssel és hívja fel az ügyfélszolgálatot.
Az viszont alapvető náluk, hogy csak telefonon keresztül lehet bankkártya adatokat változtatni. Mikor mondtam, hogy ez a bediktálósdi aggályosnak tűnik, akkor azt válaszolta a nő, hogy ugyan ő nem jogász, de mivel évek óta így csinálja a cég minden országban, így szerinte rendben van. Sőt, nem csak a bankkártya változásnál van ez, hanem csomóan rendelnek telefonon és ott is fullra be kell diktálni a kártya adatokat. Szóval ez jóval szélesebb körű gyakorlat, mint gondoltam. Talán mégis rendben van ez így jogilag
Egyéb érdekes infó: elvileg március 6-án indulnak a BDP kiszállítások.
-
Llew
senior tag
válasz
Throme #64013 üzenetére
Nem, a Hoth-ona hósikló volt (75144)
Az A-wing az ami keresztül megy a super star destroyer hidján 75275Venator vagy Jedi Cruiser neven is megy.
Az elő trilógia csillagromboloja, csak sokkal erdekesebb fazonnal mint az eredeti SD-ek.
A RtS elején eleg látványosan szerepel
de a Clone Wars sorozatban is rengetegszer feltűnik. Szerintem jól menne. Igaz, nem is 250 dollar lenne
-
-
Dilikutya
félisten
A Venator-on nekem is kellett gondolkodni, melyik hajó, a neve a filmben nem hangzik el. Annyira amúgy nem ikonikus szerintem. Az A-Wing sem igazán, először nem is voltam benne biztos, hogy filmből emlékszem rá, vagy játékból.
Még 1-2 szériát el lehet adni UCS-ből a régi filmek hajóival, de lassan felnő egy olyan korosztály, akiket már nem vonzanak a régi filmek. Egy mai 20 évesnek a régi trilógia baromi régi, az akkori trükkök (amik szerintem ma is zseniálisak) sokaknak nem tetszenek.Egy jó Halálcsillag kéne, az eddigiek mind olyan bénák, hiába a brutális elemszám, nagyon gyerekjáték jellege van. Ami nem baj, tudtam volna vele mit kezdeni anno, csak annak meg drága.
-
-
Ebben mondjuk egyetértek, én szeretem az SW UCS vonalat de Landspeeder meg Awing max vmi nagyon nyomott áron érdekelne. Viszont az nem meglepő, hogy egy ilyen rég kiadott és ikonikus hajót újra kidobnak. Falconnál 10 év kellett ehhez, ugyanígy 10 év az xwingnél. A Tydiriumnál meg már 13 év eltelt, a régi aranyáron megy és szintén elég népszerű hajó..
-
Throme
veterán
válasz
kbalage2 #64009 üzenetére
... akkor x-winget, tie-fghtert, falcont, lépegetőt, halálcsillagot nem érdemes elspájzolni...
#64012Llew
mint felületes SW rajongó googliztam, hogy mi ez a venator... látva a képeket már láttam valahol ...... az is igaz nem veszek ucs-t,
A-wingben ültek Luke-ék, mikor elgáncsolták a lépegetőket, nem? Azért az ismert járgány. Régen a SW játékokban is párszor A-wingben ülve kellett teljesíteni a küldetéseket
-
maross
nagyúr
Alza szaraz virag 16990
-
kbalage2
aktív tag
A kép a kék házról az A-frame cabin-ban nem a Santa's Cottage-ról van mintázva, az csak egy átdolgozása volt az eredetinek ami nem meglepő módon Blue Cottage néven futott. Így nem csak a forma stimmel hanem a környezet meg a kocsi is
-
kbalage2
aktív tag
Úgy jön ide hogy ezek jutottak eszembe mint UCS szett próbálkozások olyan Star Wars járművekről amik egy átlag vásárlót nem különösebben hoznak lázba, és ez pl jól tükröződik a BL árukon is.
Lehet hogy a Venator neked ikonikus, de hidd el hogy rengetegen vannak akik ugyan még be tudnak azonosítani egy X-winget, de fogalmuk sincs hogy a Venator micsoda vagy honnan jött. -
Pötyi
őstag
válasz
Scherier #64003 üzenetére
Már próbáltam utángyártatni pár évvel ezelőtt, de nekem akkor nem volt szerencsém, a legközelebbi üzem az ország másik felén volt és bemondtak egy ezer darabos minimum rendelést, ami alatt be se kapcsolják a gépet. (Nekem két darab kellett volna...) Olcsóbb volt venni a BrickLinken.
-
Mozaart
aktív tag
PH! LEGO klub: cserebereadokveszek
Kedves Ismeretlen, ha itt vagy és olvasol, csupán a táblához hozzáférés kérése nem fog sikerülni. Csatlakozáshoz hozzáférés igénylés szükséges --> LÁZ -
Scherier
csendes tag
Sziasztok! Ha van valakinek bb0217 számú rugója (elsősorban targoncánál használták), le tudná nekem mérni? Szükségem lenne az átmérőjére, az anyag vastagságra és az alaphelyzetben lévő hosszára. Google-t próbáltam sajnos sikertelenül. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest