Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
válasz Djuree #86308 üzenetére
Az újság más, egyrészt nem hiánycikk, másrészt nem zsákbamacska. Zsákbamacskás figura alkatrészt a lego sem tud pótolni, lefutottam már velük ezt a kört a 14. szériánál.
Az újságot a blue ocean adja ki. Egyszer ejelztem nekik, hogy a figurának nincs sisakja. Kiküldték újra a figurát zacskóstul. Aztán kiküldték két hétre rá megint. Aztán két hétre rá megint. Bíztam benne hogy kéthetetnte megismétlik, de itt véget ért a mázli
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Djuree #86260 üzenetére
Hát ja, minden megdrágul ha kifut.
De itt érdekes hogy nagyon sok helyen bőven s@h ár felett árulják, már a multik is, és nem nagyon van akció.#86262 HUN_Sector Eladom jó pénzért, vagy belerakom a figurákat és ebben tárolom.
Mondjuk jó nagy kicseszés ez a papírdoboz, sokkal több helyet foglalnak mint a zacsik. Izéljen sünt aki kitalálta.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Mozaart
aktív tag
válasz Djuree #86212 üzenetére
Szuper. NagyGrat. Securityjükkel kellene foglalkozni.
Hetekben is megint volt valami emailjuk feltoressel kapcs.Ehelyett kivezetik a Classicot. Tudom mielott barki leszolna szoltak elotte. De ez olyan kb mintha megszuntetnenek egy uditobol az addig eredeti izvilagot. Csak mert. De szoltunk rola..
Hozzaszokik majd a szem. De ezzek csak a torzsbazis usereket hessegetik el a felulettol. Utanpotlas? Ugyanmar.. de biztos tudnak valamit.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
ssgk
aktív tag
válasz Djuree #86044 üzenetére
Igen értelemszerűen ennyi doboz akárhogy hajtva is foglalni fogja a helyet de jól hajtva arányaiba semmi hely igénye nincs egy bontatlan/nem lapítotthoz képest. Amúgy kb. pont 10 van összehajtva jól megtippelted . Viszont visszacsomagolt / bontatlan egy teljes (kis) szobát foglalnak azok roppant hely igényesek...
#86064 Crus: Igen én mindig kaptam elmailbe elektronikusan.
bravotel_uzlethazak_kft_inv-xxxxxxx Így néz ki és E-Számla a tárgy. -
RapaNui1
aktív tag
válasz Djuree #86047 üzenetére
Hát nem tudom, hogy mekkora az az összeg amennyiért még érdemes egyáltalán eladni. Én úgy gondolom, hogy pl ha egy dolgozó tegyük fel hogy megkapja 50%-os áron az 55 ezer forint. Mivel ő is keresni szeretne rajt eladja 65-ért, aki megveszi szintén keresni akar, de ha nem keres rajt ő is legalább egy tízest miért érné meg megvenni és tovább adni, szóval én úgy gondolom, hacsak nem dolgozó vagy és nem saját magad akarsz foglalkozni az eladásával akkor ez 75 eulzernél olcsóbb nem nagyon lesz. Az már több mint sah-30%. Persze egy akcióban vagy egy-egy elvetemült eladónál akinél csak az számít hogy, ne álljon benne a pénze összejöhet a sah-40%, ami kb 65-70 ezret jelent, de hogy annyiért én nem válnék meg tőle az is biztos, annál számomra sokkal jobban tetszik.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Djuree #86022 üzenetére
vanik [topiktya] , én majd ps5ön próbálkozom vele...
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
M1995
aktív tag
válasz Djuree #85919 üzenetére
Á, úgy kellett volna, 2-án vagy 3-án rendelni és bosszankodni miért nem érkezik meg Mikulásra.
Így aztán élmény lehet a főzés, nagyon jól mutat! Ez igen, tetszik!#85938
Tippelek, az előre utalásos aliexpress tételed nem egy 270 ezer forintos Titanic készlet, mint a cikkben az egyik példa? Jobb helyeken ilyesmit hitelkártyával divat fizetni, ha probléma van chargeback és onnantól a bank dolga intézkedni. Nem az embernek kell bosszankodni, rendőrségre futni a pénze után. Valóban a bizalmon működik a világ, de azért figyelni kell attól függően ki hol él. -
Neurotoxin
őstag
válasz Djuree #85608 üzenetére
Huhh, hát pár nap lemaradásban vagyok, még itt sincs a Karácsony, de felpörgött a topik
Doboz nélkül? Pont kibeszéltük a Bricklinkes doboz nélküli hirdetést, tudjuk "honnan" van, elvből nem vennék ilyet.....valószínűleg jól megdézsmálták valakinek a csomagját
@vtommy #85635: Még szerencsém, hogy nem tetszik Egyébként én is néztem, hogy a szín nagyon nem stimmel, mint az SC-s Aston Martin esetében sem....pedig a kék színe miatt tetszene is, nagyon jól áll ez a szín és árnyalatai LEGO-éknak. A livery már közelít az erdetihez, de továbbra is meh úgy, hogy "licensed" készlet. Ebben az a legszomorúbb, hogy ha már 18+-os készlet és valószínűleg a felnőtt rajongók veszik, oda lehetne figyelni erre..
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Xboxone40
csendes tag
válasz Djuree #85593 üzenetére
Igen, de most 3db GWP van és bár itt nincs -6000, ill ajándék -4500 de kizárt, hogy ennél jobban megérje. A DND árzuhanás sem jött be, a Középkori piac tér sem, mert Exklusivok. Ez sem lesz Tesco, Emag, Madaras Tesco, szóval olyan nagy áresés nem várható.... Szerintem vegye meg most mert nem hiszem, hogy jobban jarna később és azért egy 50% árzuhanás itt nem várható.... A 40-sem, sőt.... És a csónak a történet aktív része még mindig úgy gondolom az nélkül félkarú óriás A Legó oldalán már el is fogyott...
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Djuree #85593 üzenetére
Áááá én nem vagyok ilyen eladogatós, a vonat frankó, a lemezjátszót ajándékba gondoltam egy ismerősnek, a csónak meg a nagy csónak meg építgetni, vagy hálóba dísznek, mert már makett szint. /ver a víz, hogy d.u. mire hazaérek már ne legyen
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Djuree #85322 üzenetére
Én meg már régóta nem a biznisz miatt veszek legot. A legutolsó még a covid idején vásárolt ilyen készleteket nemrég adtam el. Jelenleg kizárólag csak saját szórakozásomra építési szándékkal vásárolok, aztán ha úgy van eladom őket bontottan ár alatt. Már régen felismertem és saját bőrömön is tapasztaltam, hogy ez már nem olyan biznisz mint régebben volt, egyrész a vásárló erő hiánya miatt, másrészt a töménytelen mennyiségű újonnan érkező készletek és a Lego gyárfejlesztései, gyárbővítései miatt. Már nincs hiany semmiből és a megannyi készlet miatt a kifutott szetteket sem lehet már eladni drágábbam exra haszonnal max beszerzési áron ahogy írod is. Vége az aranykornak és aki ezt nem látja be, az rossz vizeken evez.
-
HellGreg
őstag
válasz Djuree #85297 üzenetére
Szétnyitva nekem is elég hézagosnak és instabilnak fest, de láttam már ennél sokkal rosszabb eredeti Lego tervet is, pl. ez konkrétan olyan mintha random elemeket fújt volna össze a szél. Nem is tudják eladni, amint látom. Azért a pofátlanságnak is van határa.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz Djuree #85297 üzenetére
Mint egykori 7 éves, kikérem magamnak. Én pl. nagyon próbáltam a gyári, meg a TV-ben látott klasszikus lovagvárakat másolni, ami persze némi régi Basic-re, meg egy fehér színű farmra alapozva nem volt túl sikeres, de a formákban tetten érhető volt. Rusnya egy tákolmány, ezerszer jobb moc is van a várhoz, nem mintha az a vár erre nagyon rászorulna.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sb
veterán
válasz Djuree #85283 üzenetére
Az nem sokat jelent. Kb. 2.5 éve van piacon, az Eldorado 1.5 év után tűnik el most pl.
Ofc ránéztem most az EOL listákra és nyoma sincs a várnak egyikben sem... de biztosabb ha rákérdezek. Voltak közben kavarások, arra már nem emlékszem ennél is volt-e. Köszi mindenkinek a megerősítést!
-
Mozaart
aktív tag
válasz Djuree #85111 üzenetére
Sabine Wren
Marmint hol kaphato? Ujsagarusok. Relay. Spar. Ilyen helyek. =)
De kollega mondta mar masnap nem talalt. Igy most picit ideges vagyok..[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
-
addikt
-
Throme
veterán
válasz Djuree #84880 üzenetére
valószínűleg így is van bevételük
az itteniek is profitorientáltak, ha nem lenne bevétel lehet lejjebb mennének árban..amúgy más területen azért vannak jó árak, lehet a legó nem az aranytojás tojó tyúk
ezek a nagy webshopok árulnak mindent is és azért a két nagynál (román/cseh) egész évben el lehetett csípni legót jó áronjó legós árakkal inkább a legós szakboltoknak kéne előugrani.... ott mi a helyzet?
a bf-t meg hagyjuk. Az nem bf, ha valami olcsóbb 5-10--20%-kal... csak itthon hívják annak, hogy ne legyen unalmas az "akció" szó
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Djuree #84883 üzenetére
Magát a kiszerelést nem tudom értelmezni. Ki az aki BF-en arra várt, hogy 70k helyett 60-ért vehessen egy tonna színes baseplate-et? Akár igaz, akár nem...
szerk: Ugyanitt eladó valóban kedvezményes, reklámáron... rézf*szú bagoly. Fából. 4000db-os kiszerelésben, 5G-vel, PH semleges. Bazz: AI!!! kimaradt a legfontosabb.
Olyan mintha a fordításon felül a BF termékeket és árakat is a chatbotjuk választotta volna ki idén. Már nem dolgozik ott élő ember!?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Throme
veterán
válasz Djuree #84339 üzenetére
"erre kibontom itthon, ebben csak ruha van alkatrészek sehol.
valami népviseleti cucc."tudom nem illik a más baján mulatni, de ezen még mindig röhögök...
B+ ez nagyon durva.Régen kollégák mentek Malaysia-ba céges dolgok miatt. Az egyikük felkészült, mert hallotta ott nem túl jó a kaja. Tett a nagybőröndbe szalámikat, kenyeret...
Megérkeztek, reptéren felvette a bőröndöt. Szálláson már gyanus volt, hogy nehezen nyílt és mikor sikerült kinyitni női ruha volt benne . Hasonló volt a két koffer és nem nézték a címkét. Elkezdődött az ügyintézés.
Mire hazaért, addigra rendeződött.... és visszakapta a sajátját...benne volt a szalámi...gondolhatod milyen állapotban...[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz Djuree #84339 üzenetére
Magyar Posta kritikán aluli. Postán maradóra kért csomagot kiviszik házhoz, majd lerakják a postán, de már szarul van felírva a név, cím, ide se adták, amíg a feladó nem kérte a címmódosítást (posta baszta el, a csomagon nyomtatva ott volt a jó címzes is). Majd miután módositva lett újra a jóra, megint kivitték. Bementem a postára, csomag sehol, a kézbesítő visszavitte az elosztóba, hogy a címzett nem kereste, majd nem vette át. Ekkor már a pultban a leányzó is kezdett morci lenni a faszakodástól.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
Llew
senior tag
válasz Djuree #84252 üzenetére
az oroszlánszagú vár elbújhat mögötte
Max azért mert ez majd kétszer annyi kockából épülve nagyobb.
Egyébként meg nem sok értelme van összehasonlítani a kettőt teljesen más a cél mögöttük.
Az LKC a legnagyobb kiállítós/játszós vár rengeteg érdekes apró részlettel vegyes technikákkal.
Ez meg egy sokkal nagyobb alapanyag készletből, minden extrát nélkülöző, alap technikákkal épült, realisztikusabbnak ható építmény.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Diesel38
tag
válasz Djuree #83955 üzenetére
Lehet, nem vagyok nagy bl expert. Bár nekem sok listám van és még nem láttam máshol azokat az elemeket, hogy Have-ként jelölné más wanted listekbe is.
Akkor amit sb kollega ír az Apply order?
Vagy a törlést hogy tudod egy nagy wanted listből ha 1000 ből 400 megérkezik? Gondolom nem egyesével.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
válasz Djuree #83397 üzenetére
Az inkább éves keret De ez ettől picit bonyolultabb.
Nagyobb szettekből (65e+) csak havi 1-et lehet venni a gyári boltban és azzal ki is merült a keret a hónapra.Amúgy biztos van olyan, hogy aki más keretére vásárol némi aprópénzért, de az ilyen emberekre azért rászállnak és könnyen munkát veszítheti, ezért általában óvatosak az emberek már.
De a limit és egyéb nyűgök miatt annyira nem nagy biznisz ez, persze biztos van aki 5000 Ft-ért is csinálja.Janaboy
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Djuree #83121 üzenetére
De miért? Máshol más országokban nem reklamálnak az emberek? Mindenhol mindenki birka és beletörődik mindenbe, mindegy hogyan, milyen állapotban kapja meg legyen az bármi is? Most nem azért, de szerintem a te hozzáállásod a nem jó. Amennyiben neked jó akárhogy is, azért ő had engedje meg már magának, hogy neki meg nem, és ezért nem megyünk neki a másiknak.
-
Crus
őstag
válasz Djuree #83121 üzenetére
De ne már... Vett valamit a tisztességesen megkeresett pénzéből. Kutya szájából kirángatva érkezett meg. Innentől vannak elvárásai, jogosan.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Neurotoxin
őstag
válasz Djuree #83062 üzenetére
Nem tudom, hogy speciel kivel szállítanak, de az én megnyomorgatott eseteim 2x is AlzaBox-ba történő szállításnál történtek...Lehet, hogy tévesen gondolom, hogy belső szállítójuk teljesíti az automatákba történő szállításokat, de az nagyon nem oké, ha onnan is úgy kell kivennem, mintha a kutya szájából történt volna. Viszont egyszer konkrétan láttam, ahogy egy dobozt úgy passzírozott be a szállító a Foxpost automatába.
@RapaNui1: +1.Ez az új, hajszálvékony doboz dizájn egy borzalom, még úgy is, hogy marketingelve lett, hogy milyen egyszerű összehajtani, lehet benne építeni is akár, stb stb...
-
sb
veterán
És ha főzök valamit, mert éttermem van annak se kell jónak lennie. Senki nem kötelez. A hülye vevő majd eldönti. Ha nem hülye akkor nem szívatja magát, majd megy máshova ha ott szar volt... aztán azt veszed észre, hogy nincs hova menni.
Az a gond, hogy amit írsz az lefordítva a csináld magad, ha azt akarod, hogy jó legyen.
Amiről sajnos az ország 90%-ban szól, és nem a dobozokra értem, hanem mindenre.
Ez így k*ra nem működik, azért tartunk ott, ahol. Nem így kellene működnie.
És ismét nyilván nem egy műanyag játék dobozára értem elsősorban, de ebben - amit a futárokról írtál - is az tükröződik.Nálam ez hullámzik, nyilván nem mehet erre minden energia, hogy mindenbe beleálljon az ember. De amikor kerülgetem ezeket akkor egy idő után elfog az érzés, hogy:
1. Nem tudok ennyit kerülgetni.
2. Ha kerülöm akkor csak megerősítem, hogy jóóóvanezígy. -
RapaNui1
aktív tag
Egyébként érdekes dolog, hogy a Lego nagyon drága, de a karton ócska vékony, míg egy másik konkurens márkának az újrahasznosított karton dobozai minimum dupla olyan vastagok és legalább 2x-3x olyan erősek, így eleve kisebb az esély arra, hogy a karton nagyobb erőbehatás esetén benyomódik vagy sérül, a termékeik mégis töredék áron vannak, mint a Lego. Vicc
-
czanga
őstag
válasz Djuree #83054 üzenetére
Borzasztó rosszul látod a helyzetet, de ez a te dolgod. üdv
@nyul105
Lehet, de jól emlékszem nekem cseréltek mér, vagy lehet az az Emag volt? Fene se tudja már. Kiderül.@Lew
Én is, roppant sokszor. Legutoljára pár hete, egy másik diorámát. Az sem volt dobozban, de nem volt gond.@sb
Pontosan. Miért kellene kizárni? Inkább jelezni kell kultúráltan, ha nem megfelelő a szolgáltatás, hogy javíthassanak rajta, és segítsenek megoldani a problémádat. Más nagy cégnek is sikerült már javítani a dolgokon, miután sokan jelezték ezt.@Neurotoxin
Teljesen egyetértek, ez az álláspontom nekem is.[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz Djuree #83050 üzenetére
Uhh, Redditen jött velem szembe, pont ma, kéne
czanga esetére válaszolva: Szerintem bőven nem “user error”, 2024-ben joggal várná az ember, hogy egy ekkora cég ne nyomorgassa meg a dobozokat. Biztosan másnál sem az első eset, anyum karácsonyi ajándéka, a Vadvirág készlet bubis fóliába került az AlzaBoxba, egy minimális sérüléssel. Viszont nekem jött más termék összenyomorgatva, kaptam egy 1.000 Ft-os kupont..Ha gyűjtenivaló dologról lett volna szó, élből visszaküldtem volna…. Ettől függetlenül szeretem Alzáékat.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Djuree #83054 üzenetére
Ez tök random, hogy mit törnek össze és mit nem. Felesleges ezért kizárni boltot... ill. nem megoldás mert ilyen alapon kb. mindet ki lehetne.
Én Alzából "felbontott" dobozokat is hoztam már el úgy, hogy se ilyen, se más törés nem volt rajta... és felbontva sem volt. Szóval teljesen véletlenszerű.
Pár hete viszont egy doboz ramot - amit a súlya/mérete alapján jóval nehezebb tönkretenni - sikerült úgy átvennem, hogy be volt szakítva a zsír új kis doboz.
-
tPedro_
őstag
válasz Djuree #82968 üzenetére
Én egyelőre csak itt találtam meg, korábban is innen rendeltem, ha szükség volt teljes sorra:
https://www.kockavaros.hu/71047-2-LEGO-Minifigurak-Dungeons-Dragons-Teljes-s -
Mozaart
aktív tag
válasz Djuree #82739 üzenetére
Masodjara hany evet vartatok ha szabad tudni?
Mi 2022.09.30an jelentkeztunk e-mailben. Lassan ideje lenne sorra kerulnunk. : / Nagyon sokat adna elmenyben. Mégha nem is a Star Wars Designer Team-mel talalkoznek de akkor is Lego! =)
Koszi!
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Dilikutya
félisten
válasz Djuree #82783 üzenetére
Goonies alap ifjúsági kalandfilm a 80-as évekből. Richard Donner rendezte, Chris Colombus és Spielberg írta, főszerepben meg a kis hobbit Sean Austin meg az ifjú Thanos, Josh Brolin.
Mondjuk nekem sem annyira szívem csücske, bírom a fenti urakat, a műfajt is, a 80-as éveket is, de annyira nem ütött nálam nagyot, igaz, erősen felnőtt fejjel láttam először. Bár ez nem szokott gondot okozni.
Gizmo meg a Szörnyecskék / Gremlins egyik címszereplője. Ne érje víz, ne adj neki éjfél után enni... . Szórakoztató horror-vígjáték, szintén Chris Colombus írta, Joe Dante rendezte, akinek szintén köszönhetünk pár kultfilmet ebből az időből. Ezt már jobban szeretem. Valami Xbox játékhoz volt is a filmből figura, itthon nem forgalmazták, Bricklinken 4-6 ezer körül mozog. Egyszer lehet rászánom magam.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
qky
tag
válasz Djuree #82739 üzenetére
Mi is pénteken voltunk, a reggel 9-es csoportban.
Mi egy Triceratopsz jelmezes rajongót és egy Sprintert kaptunk. A világítós dupló kocka tényleg király.
Maga a gyár így elsőre elég komoly, főleg a fröccsöntő gépek sokasága és ahogy "köpködik" magukból az elemeket.
Ami viszont nem tetszett az az, hogy alig lehetett hallani valamit a hölgy mondandójából a gépek és a fejünk feletti futószalag miatt.40512 - 3,5k/db (2 db)
-
Pötyi
őstag
válasz Djuree #82666 üzenetére
Hogy a topiknál maradjunk: Legoból is van Michael Knight
QNX is cool!
-
Crus
őstag
válasz Djuree #82666 üzenetére
Ugh... tényleg, ez gyors volt. Pedig agyaltam rajta 10 percet, hogy hát ez nem Lego, de hát K.I.T.T, meg ultra nosztalgia. Néztem ÁK árat, alapból az a 25k+ eléggé felejtős ár érte, de ennyiért szerintem BB volt az ilyen vén hülyéknek, mint amilyen én is vagyok.
A mellszőr valóban hiányzik, de sajna ezek a PM figek alapból se nagyon részletesek. Van korábbról egy Heidi Playmobil még az nagyon ötletes volt, papírból kellett a teljes dioráma hátteret megalkotni és rakás fig, meg állat járt hozzá... pl. alapból 3 kecske is, mert ugye itt kecske fétis van :-D Karácsonykor mindig összeszórjuk, nagyon adja :-)
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest