Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kopasz93
csendes tag
válasz
RapaNui1 #84064 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót! Habár első blikkre még bejött a szett, de ahogy nézegettem, meg olvastam a beszámolót, nem kaptam hirtelen kedvet az egészhez. De persze, lehet, nem én vagyok a célközönség, hanem a gyerekek?
Na mindegy, majd remélhetőleg az idei Black Fridayen szórnak valami jó akciót, és belefér. Ha nem ez, akkor majd az Alpesi házikó
-
sb
veterán
válasz
Mozaart #84098 üzenetére
Mindig lehet bármit, hisz ez Lego.
Azért ha már hasonló, szerintem a múzeumhoz képesti 4-6 (magasságban talán kevesebb, hogy ne túl hosszúkásnak tűnjön) plusz kocka jót tett volna neki. A szűkebb belső helynél szerintem a magassághiány a dizájnra is hatással van. Ez nem egy kis belmagasságú épület.
Nem kell rögtön 6000db-os, dupla ekkora építményben gondolkodni, hiába nagy az eredeti.
Meg szokták ezt oldani, hogy kisebb méretbe, de azért még elegendőbe beférjen. -
Melezor
csendes tag
Én azt nem értem, hogy a hivatalos figura képen nem szerepel de a dobozon igen Grey kisasszony
Egyébként én X-ekből pont a figurákat gyűjtőm tök jó volt, hogy a gyüjthetőkből és a Jet szettből is beszerezhetőek voltak újak, erre kijön egy nagy készlet, amiben 10 figurából a fele már bezerezhető volt, az újak persze külön horror áron lesznek, és sajnos az épület sem olyan impozáns (csak az ára), hogy anyát rábeszéljem itthon milyen remekül illeszkedne a moduláris épületei közé. Na meg lehetne Magneton kívül mást is be illeszteni ellenfélnek (minfig méretben).
-
sb
veterán
Ha nem rontottam el akkor ilyesmi az arány. De kb. stimmelhet a 4, homlokzattal 5-6 kocka különbség.
De ami belülről szűkösnek tűnt az főleg a mélység. Még kialakításban is egyből a múzeum ugrott be nekem is, a külső részek és a fő rész mélyebb, két keskenyebb összekötő szakasszal.
Ezek azok amiket írtam, hogy 10-12 vs 16-18 stud körüli az arány. -
sb
veterán
válasz
Kopasz93 #84093 üzenetére
Mikor bedobtam ide a pletykát, hogy ez jön, kép nélkül akkor én is írtam, hogy elég wtf.
Ahhoz képest szerintem hangulatos lett és berakható a téli faluba.Nem csak a kisautóhoz képest furcsa, de a korábbi (több) mikulásszánnal összeeresztve még inkább kérdéses, hogy minek is plusz légi jármű.
Persze ezzel a manók viszik a leveleket vagy ilyesmi... a videó szerint. -
ripla
addikt
- November 1
- 3093 darabos
- 10 figura
- 330 euróEz pedig az ajándék szett lesz hozzá.
-
RapaNui1
aktív tag
-
RapaNui1
aktív tag
El is készült. Az építésben nem volt semmi extra, kellemes kis kikapcsolódás.
Méreteit tekintve pont jó, beleillik a téli világ házikóinak méretvilágába. Egyszerű, szép, karácsonyi,hiánypótló készlet.
Az árát tekintve szerintem kb 5-6.000.ft lenne a reális ára, inkább 5.
Egyedül az a pár matrica nem kellett volna bele, egyszerüen sose tudom pontosan egyenesen és pontosan középre felragasztani, utána meg leszedni szinte lehetetlen.
Szépen gurul masszív lett és pár apró játékfunkció is van benne.
A hátulja lehajtható az oldala kihajtható, a teteje levehető a karácsonyfa levehető és köré rakhatóak az autóban található ajándékok.
Mindent egybevéve jó kiegészítóje lehet a téli falunak, de akár önálló ajándékként is megállja a helyét bármely gyerek számára és a költségek sem szaladnak el. -
RapaNui1
aktív tag
Ahogy ígértem akkor jöjjön egy kisebb készlet a 40746 A Mikulás postás autója.
5 zacskót tartalmaz a készlet, mely 224 darabos, valamint egy pici matrica ívet és egy 65 oldalas építési útmutatót.
Csak számomra érdekesség, hogy itt zárószalagos nyitási megoldást használtak, illetve nem papír tasakos hanem régi műanyag tasakok vannak.
Közelebbről megnézve a zacskókon 2017 és 2018-as feliratok vannak, most akkor ez 5-6 éve porosodott valahol a raktárban? Vagy ez már volt valamikor korábban csak megmaradt a raktárkészlet, vagy ennyire előre gondolkodik és gyárt a Lego?
-
leogecc
csendes tag
Valakinél nincs fölösbe egy 40696 Pékség GWP készlet?
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mozaart #84071 üzenetére
Nagyon kiváncsi.leszek rá, ha egyszer eljut a fizikai megvalósításig, egyrészt a méretei, másrészt a stabilitása miatt, mivel nekem megvolt a lego ucs verziója is és az nagyon instabilnak tűnt, sőt az is volt, ingott jobbra balra stb és ha a lábai nem megfelelő helyzetben voltak mindig attól tartottam hogy szétesik az egész.
Ez az x-men ház nekem kicsit fura, maga a ház kicsit egyhangú, de a mellé adott részletekkel meg kicsot túl csicsás, olyan Friends hatású, jár Marvel rajongóknak boztosan kötelező darab.
Nekem megvan a Sanctum, így elsőre az nekem sokkal jobban tetszik, de majd kiderül élőben ezek mindig jobban mutatnak.
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat.
Most azon gondolkodom, hogy következő építésben a D&D szettet vagy a Technic Land Rover vs Merci G500-at építsem meg, de előtte még bemutatok egy sokak által beszerezni kívánt szettet 40746 A Mikulás postás autóját.
-
sb
veterán
válasz
adalbert1 #84070 üzenetére
Összehatásban nem rossz, de kicsit stilizált és egyszerű lett az épület nekem dizájnra. Bár az eredeti is hasonló, szóval ez gond.
Plusz valahogy ez is összement, nem tűnik olyan grandiózusnak amilyennek egy ilyesmi méretű háznak lennie kéne szvsz.A mélysége 12 stud, 10 a belső méret (ill. van keskenyebb szakasz is), modularoknál sztem a standard 16 stud. Ill. a szintmagasság, alul 9-10 stud szokott lenni, felül is 8 legalább. Ez itt 7 stud alatt van, alig magasabb 6-nál.
A nagyon hasonló múzeum pl. 16-18 stud mély és 2x9 magas.@Pötyi
Igen, ott van Kevin felül. Kicsit megfázott a hidegben. -
Mozaart
aktív tag
válasz
RapaNui1 #84047 üzenetére
Tudom sracok tudom. Amikor csak eszembe jut rosszul erzem magam hogy áll. =)
Annyit kell tudni rola, hogy az elokeszitese mar megtortent. Olyannyira hogy edgr kollegaval azt is sikerult megoldanunk hogy a terdei fixen bealljanak barmilyen pozicioban. (Ez kb a 4. Prototipus ami mar elesben osszelett rakva es mukodik is! ) Es ehhez uj lego elemet sem kellett kitalalni mint a Legonak. Persze ez majd epitesnel fog kiderulni h valoban mukodik e.
Most mar a Beszerzesnel tartana a folyamat. Csak elkell kezdenem. De most vannak mas prioritasok sajnos. De az is igaz hogy keretem mar most meg lenne ra.. : D Szoval nincs mentsegem. Az asszonynak valahogy bekellene adagolnom hogy ez miert fontos most nekem.. hogy a papa bolond.. : D
Nincs elfelejtve tehat. Csak nagyon lassu ember vagyok ilyen szempontbol. -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #84066 üzenetére
Kis kiegészítők régebbi szettekhez is van bőven. El lehet dönteni, hogy kiteszed vagy sem. Nem tudom, hogy kapnánk-e érezhetően nagyobb épületet, ha ez a kockamennyiség menne a főépületbe.
Világító kockából a kötelező egyet beletették, de szerintem is lehetett volna itt +1 a kandallóhoz....
Lehet inkább forró csoki gép
.
Ahogy látom szépen illeszkedni fog a karácsonyi "falu" témakörbe.
-
-
RapaNui1
aktív tag
Egymás mellé rakva a hármat valóban nem sok különbség van, sőt nekem a jelenlegi tetőszerkezet a vastagabb hótakaró sokkal jobban bejön, mint a másik kettő esetében és ott van még a hőlégballon is ami szintén szuperül sikerült és feldobja az egész készletet.
Építési élmény és az építés hosszúság tekintetében sem volt rossz.
2 dolgot azért kiemelnék amin a felfelé kúszó árakat tekintve szerintem a lego változtathatna a jövőben.
Az egyik, a kandallóból kispórolt plusz világító kocka
A másik pedig hogy a kiegészítők használhatóságát, játszhatóságát és praktikusságát tekintve a másik 2 készlet szerintem sokk jobb és szebb, játszhatóbb értelmesebb és praktikusabb kiegészítőkkel remdelkezik, mint ez.
Mondhatjuk, hogy ok, de itt meg itt van a hőlégballon.
Ok értem én de akkor sem kell darabszám növelő semmit érő dolgokat belepakolni, csak azért hogy legyen.
Tipikus példája annak hogy sokszor a kevesebb több.
Ettől eltekintve szerintem szép és jó készlet lett, megállja a helyét a sorozat többi tagja között, nem kell félni a megvásárlásától.
Remélem tudtam segíteni, jó építést mindenkinek.
-
RapaNui1
aktív tag
El is felejtettem írni, hogy van egy pici matricaív is. Nem nagy és nem sok, de van. Hála égnek a sok apró mütyűr legtöbbje printelve van.
Elkeszültek a kiegészítők is.
A manó hogyan fog ki a jeges vízből horgászbottal levelet nem értem, de még ha léket is vágott, hogy a fenébe nem ázik el a levél.
Logikai buktató kettő.
Na meg mit keres ott egy fóka?
A karácsonyfa egy csúfolmány.
2 zacskót emésztett fel a 10-ből ez a sok értelmetlen dolog.
Értem én hogy gyerekeknek készült és ők lehet örülnek a sok kiegészítőnek, de inkább építették volna be a házba vagy csináltak volna belőle egyetlen értelmes dolgot.
Na ezen húzom itt fel magam, pedig az összehasonlító készletek még mellé sem kerültek.
Játékgyártó automata, vagy szortírozó nem is tudom micsoda, de gyertyával világítunk, vagy az akkor kell ha elmegy az áram -
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a tető és a hőlégballon.
A tetőszerkezet egy mozdulattal leszedhető, szóval szállításkor ajánlatos előtte levenni
A mikulás nappalijának a teteje is levehető, de csak akkor ha a kéményt eltávolítjuk egy mozdulattal előtte.
Nagyon jó lett a hőlégballon, eltérő a megszokottól és ez az ami egyben a pluszt is adja a készlet mellé.
Az eleje gyönyörű, a ballon is szép, de nekem kicsit megúszósra sikerült a belső kialakítás, illetve a mélységgel sem vagyok kibékülve, bár egy terepasztalra meg pont nem kell ennél nagyobb épület.
Kettős érzésem van, mert az eleje és a ballon nagyon tetszik de a hátulja a belső berendezés és a mélység nem annyira jön be.
A kiegészítők még hátra vannak, na azoknak meg végképp nem látom jelenleg még értelmét, akkor inkább már a hátulja lett volna 1-2 studdal szélesebb.
Hiányzik a kandalló világítása is, ennyi pénzért igazán beleférhetett volna még 1 világító kocka.
Mindent egybevéve nem lett rossz készlet, előről mutat igazán és onnan nézve tényleg gyönyörű, de az összképet számomra mégis beárnyékolja az a pár apróság amit korábban leírtam.
Meglátjuk ha mellé kerül 2 korábbi szett változik-e a véleményem.
-
RapaNui1
aktív tag
Kivettem hogy jobban lehessen látni. Szerintem ez egy kávégép a mellette lévő barna dologból is következtetve, hogy az meg a darálható kávé.
-
RapaNui1
aktív tag
Azért vannak itt jó dolgok is. A homlokzat díszítése nagyon szép lett. A posta kürt kialakítása, az alatta futó zöld növényzet, a kandalló mellett található lámpás, a hóember.
Nagyon ötletesre sikeredett a bejárat feletti havas tető megvalósítása, illetve a két oldalt található cukorsüveg lámpák. A tetővel tényleg nagyon jól imitálták a rettentő nagy hótömeget amely a tetőszerkezetet nyomja.
Aztán az emeleten ott van a mikulás dolgozószobája a sok levéllel. Hátulról nézve még mindig kicsi, de az eleje valami pompázatos eddig.
-
sb
veterán
válasz
RapaNui1 #84059 üzenetére
A hangulat miatt kell a gyertyafény.
(meg az sem baj ha 1-2 kívánság-levél véletlenül elszenesedne olvasás közben, majd kérnek a gyerekek jövőre is
)
Szokásos keskeny ház (annyira nem is mint más), viszont elég széles. Én tegnap láttam élőben, a 32-es lap szélesség több mint korrekt, a miniatűr szó nem jutna róla eszembe.
Nem véletlenül lóg ki az alaplap, +2-3 kockányi fal.Elférne benne 1800-2000 elem és akkor mélységre is jó lenne, csak akkor meg az ára nem lenne az egyik legjobb megfizethetős/játszós karácsonyi szett.
-
RapaNui1
aktív tag
A 5-ös tasakból elkészült a bejárat mögötti előtér a bejárati ajtó mögött, mellett a kiszállításra váró ajándékokkal, mikulás zsákjával és egy automata kávéfőzővel, mellette cukorral. Csak akkor azt nem értem a mikulás szobájában miért gyertyával világítanak, ha az előtérben meg automata kávégép várja a mikulást.
Hoppá egy logikai bukfenc.
A 6-os zacskót már érdekesebb volt építeni, megépült a hőlégballon talapzata és a csúzda rendszer amit elég élvezetes volt építeni, látni ahogy az egész összeáll és kialakul.
Közben rájöttem, hogy a gardrób egy válogató, szortírozó felület, nem is tároló.
Az eleje is szépen diszítődik, a lelógó jégcsapok a havas ablakok jól mutatnak.
A szélessége megfelelő az épületnek, de a mélysége már most látszik hogy siralmas.
Nagyon keskeny, minden össze van zsúfolva.
Ez már nem Winter village, nem ház, hanem winter dioráma miniatür méretben. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Throme #84055 üzenetére
Nem mondtam hogy probléma lenne, csak annyit hogy nekem jobban bejön a zárószalagos megoldás.
Kész a 3-4 zacskó.
Az 1-2 az a kiegészítők azzal most nem foglalkoztam.Nem mondok még konkrét véleményt. Elsőként a mikulás lyuka készült el. Nem mondanám szobának inkább csak egy lyuk. Szegény mikulás, nagyon sajnálom. Ott ül egy lyukban a levelek a lábai előtt hevernek a lista az asztalán, a kandallóba nem jutott megvilágítás, mert azt az egyetlen light bricket elvitte a hőlégballon. Kapott azért egy szép könyvespolcot egy földgömböt és egy szál gyertyát.
Viszont amit jó volt eddig megépíteni az a szoba túloldalán található cipős szekrény és tároló vagy gardrób, nem is tudom minek nevezzem, viszont az tényleg ötletes dolog.
Na majd konkrét véleményt a végén ha minden megvan összehasonlítva a korábbi évek készleteivel.
-
sb
veterán
válasz
RapaNui1 #84054 üzenetére
Nah, ez gyorsan ment. Pedig ez a készlet nem is tetszett neked annyira. Rábeszéltelek?
@maross
A fásulás, lassulás szerintem benne van amúgy is ciklikusan bármiben. Szerintem normális, hogy időnként lentebb hagy a kedv, főleg mivel itt azért sokat foglalkozunk a témával. Én írtam, hogy nálam a nagy készletdömping is ilyen hatással van a Legótól.
Hiába lennék lelkes, én témafüggetlenül rá tudom vetni magam pusztán technikai érdekességek alapján is minden második készletre, de ez nyilván irreális. Ez gyorsan szembe jön. Ha pedig elengedi az ember akkor rájön, hogy nem dőlt össze a világ, lehet, hogy elég volt - példaként - az a 2 kiválasztott készlet a másik +3 musthave-nek érzett, meg még +5 "jólenneazis" készlet helyett. A többi korlát, hely(pénz), és főleg idő pedig mindenkinél rádolgozik még erre.Bemutatók: Nálunk tök más az építés, 90% gyerekekkel, eleve nem bemutatós a sztori. Lassabb is az új bontás, sok az ömlesztett építgetés. De ha van az sem olyan a fenti miatt ami review-olható igazán.(És időm sem lenne rá, aki képes, hosszabb beszámolókat küld az előtt le a kalappal.) Én max tapasztalatokat szoktam összefoglalni 1-1 szettnél, azt is inkább Technicből, mert a többi, gyerekesebb témák itt nem annyira relevánsak.
-
-
RapaNui1
aktív tag
Visszahoztátok a lelkesedésem, köszönöm mindenkinek.
Ennek örömére össze is rakom a 10339 Mikulás postahivatala készletet és ha nem haragszotok elmondom róla a tapasztalataimat az én meglátásom szerint hátha segít valakinek a döntésben.
Maga a készlet 1440db-os.
Sajnos a doboz nyitása az a benyomós fajta, bár én jobban szeretem a zárószalaggal lezárt szetteket, mivel azok jobban és szebben visszacsomagolhatóak, bár még újfajta dobozzal nem volt dolgom és tapasztalatom.
Na mindegy ezeket én késsel bontom fel nem nyomkodom össze, egyszerűen óvatosan elvágom a ragasztási pontok mentén, így nem nyomódik össze a doboz, bár ez sem sikerül mindig tökéletesen.
Összesen 10 zacskó van a dobozban és 2 db építési útmutató egy kisebb 51 oldalas és egy nagyobb 193 oldalas.
Belül szürke háttérrel, ami szerintem megkönnyíti az építést és a láthatóságot, ráadásul mintha maga a papír sem fénylene annyira mint régebben, bár ez attól függ hogyan éri a fény.
Maga a készlet a pontjaimat leszámítva nekem kb 10 ezer forintomba van, mert beváltottam 15 ezerért pontokat eladtam a mini Ninjagot 10 ért és a töklámpást 12-ért, szóval ilyen téren nem panaszkodom. A pontok meg úgy is azért vannak hogy felhasználjam őket.
Akkor kezdődjön az építés.
-
Throme
veterán
válasz
maross #84052 üzenetére
Én élvezem a nepperkedés visszaszorulását, nem mintha sok legó vennék, de legalább át lehet gondolni mit veszek meg, hova tudom még besúvasztani, nem kell éjszakázni, mert a gwp miatt az első 10 perben elfogy az akciós termék...
Az okát nem tudom, de nagyon örülök, hogy pl az idei karácsonyi manós ajándék szállító kis járgányt hagyományos módon meg lehet venni boltokban és nem gwp. A Lego már annyira felvitte a limiteket, hogy ilyennel nem is foglalkozok.
Elérhető korábbi gwp boltokban is, ez is szimpatikus. Onnan nagyobb bizalommal veszek meg bármit is, mint magánszemélytől.
Mindig is bicskanyitogató volt, hogy akciós áron kínált szetteket a legót szeretők, vagy családok nem tudták megvenni, mert mások tucatszám söpörték a polcokat, nem saját felhasználásra (értsd építés, gyereknek ajándék...), hanem haszonszerzésből.
Tudom erről sokat beszélgettünk már itt a fórumon....Szerintem még vannak elérhető árú szettek, amik kielégítik/csillapítják a "legóéhséget" .
Habár nem veszek star wars szetteket, de ott pl az tetszik, hogy több méretben is elérhető szinte ugyanaz. Pénztárcához mérten lehet beszerezni pl egy falcont.Lego maga is elmozdult a baromi nagy elemszámú szettek felé. Értem, hogy úgy lehet kimaxolni a részletességet, csak drasztikusan meg is növeli az árakat.
Ez után megy a BL is. Legtöbb megvásárolható szett 2-3k db-tól felfelé jön ki.#84046Mozaart
"amit nem szeretek itt. Hogy hangot adunk annak hogy atterunk alternativara"
Ez egy folyamat. Nem csak a Lego fórumnak van meg az alternatívája. Szép lassan lesz másnak is.
Ráadásul az nem annyira kötött (ami valahol érthető is persze) ezért szabadabban lehet beszélgetni.
Nincs, vagy kevesebb a tabu. -
maross
nagyúr
válasz
apholyon #84050 üzenetére
Teljesen jogosan van lealdozoban, de en azota sem erzem a varva vart neppermentes elet pozitivumait. Plusz belefasultam en is, fognam a helyhianyra, de meg osszerakni sincs kedvem/erom a creator varbol a sima helyett a duplat vagy triplat, pedig mar megvan ra az alapanyag. Atcsatornaztam a folos idot mozgasba, ujrakezdtem a roplabdat.
-
manokaj
tag
válasz
RapaNui1 #84045 üzenetére
Remélem azért kis pihenő után visszatérsz,sokszor én is a te építésed után vettem meg egy szettet. Amúgy az is benne lehet szerintem, hogy nyár volt, nyilván a legozás háttérbe szorult. Majd most,hogy jön a szar idő lehet újra kezdeni. Plusz ez a lego dömping, amit ránk nyomnak(jó sok pénzért), nem csodálom ha vki besokkal. Új szettet én is kb 3-4 hónapja nem építettem, de tegnap megjött a city villamos, és az eső is😀.
-
apholyon
aktív tag
Nekem fontos a jó ár/érték arány, nem is bánom az akciók megosztását, ráadásul ahogy látom legtöbben leálltak a nepperkedéssel is, mert már nem éri meg foglalkozni vele. Én rendszeresen veszek Lego-t, főként a gyerkőcnek és leginkább akcióban (bár inkább kisebb és közepes készleteket). Saját részre a Viking falu volt az utolsó (még dobozban), de most a hónapban terveztem kis Halloween-es témát kirakni, igaz, ahhoz még nem sok mindenem van... Csak hát sajnos mivel javarészt egyedül vagyok a gyerekre + melóváltás volt, így kevés az idő, este 10-kor meg már kuka vagyok építgetni, így kedvem sincs... + amit mások is írtak, macera közben fényképezgetni, pedig terveztem...
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Kopasz93 #84044 üzenetére
De nem kell nekunk is teljesen felgyorsulni. Bar mi is nezunk alkalmankent instagram videokat. De tudni kell lelassulni is.
Na de hogy ON is legyek.
Bár nekem nem jelent annyira sokat de en is sokkalta szivesebben latok egy lego reviewt egy elmenyt adott epitesrol. Mintsem hogy mikor hol olcso micsoda. Mindkettonek megvan a helye. De neha tenyleg az utobbi kap teret.
A masik amit nem szeretek itt. Hogy hangot adunk annak hogy atterunk alternativara. A motivaciot ertem. De erre van mas topic. Lassan tenyleg mi magunk vesszuk el a helyet az igazi legotol itt a forumon. : ) -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Kopasz93 #84044 üzenetére
Nagyon jól megragadtad a lényeget, mert nem egyszer voltam már én is úgy, hogy itt olvasott beszámoló, képek stb. alapján döntöttem éppen egy készlet mellett, vagy vetettem el a vásárlás gondolatát.
Sőt az a jó ha minél többen írnak egy adott készletről, hisz mindenkinek más a lényeg, mindenki másban látja egy készlet előnyét vagy épp a hátrányát és valóban jó olvasni ezekről a dolgokról, mert az ember tapasztalatokat tud gyűjteni hogy végül érdemes, vagy sem megvásárolni az adott szettet.
Ugyanakkor egyszerűen csak jó olvasni ezeket az építési történeteket és jó nézni a képeket, legyen az építési fotó,vagy elkészült alkotás, város részlet, téli világ, halloween, vagy bármilyen más téma.
-
Kopasz93
csendes tag
Én azért is szeretek olvasni építési beszámolókat, mert simán rá tudnak világítani egy olyan pontra, ami felett én elsiklottam, és utólag is el tudod kapni egy kis jóleső érzés.
Én kis készletek bemutatásának még lehet, jobban is örülnék, mert pénztárcabarátabb, ha kedvet kapok hozzá
amikor írtam egy mechről (War machine mech), az is egy beszélgetésfolyamot indított, hogy ki, miért szereti vagy nem szereti, plusz akkor tudatosult bennem a Bionicleös párhuzam, építés közben nem. És nem is tart egy ilyenről olyan sokáig írni egy lájti összefoglalót. A rövid összefoglalónak is van előnye, [főleg a felgyorsult világban, ahol pár mp figyelem jut egy dologra (lásd tiktok)], meg a hosszúaknak is. Tisztára, mint a kis és nagy lego készletek - kinek mire van ideje
-
RapaNui1
aktív tag
Nem is az akciókkal van bajom, hisz az is szerves részét képezi az egésznek és én sem vagyok a pénztárcám ellensége, csak néha ami sok az már sok ennyi az egész, de ezt is már párszor kibeszéltük nem is mennék bele jobban. Tudom ha nem tetszik nem kell olvasni, ezt is teszem már egy ideje, ami érdemi elolvasom ami meg nem átpörgetem, csak mostanában szinte csak pörgetek
-
Crus
őstag
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes #84037 üzenetére
Én meg egyszerűen csak szerettem, szeretem leírni a tapasztalataimat és a vélemenyemet egy-egy készletről. Nem azért hogy feltünősködjek, hisz ahogy korábban írtam is nem vagyok semmiféle közösségi oldal regisztrált tagja, kivéve ezt a fórumot, ha ezt annak lehet tekinteni, de akkor inkább írjak social médát. Egyszer elkezdtem aztán rajtam ragadt. Én is a saját szórakozásom miatt építettem, építek és nem azt mondtam, hogy nem szeretem a Legot, vagy hogy abbahagytam volna, csak mostanában nem volt kedvem építeni. Lehet ahogy jönnek a hosszabb téli esték, úgy megjön majd a kedvem is, sőt Kopasz93 és mások csak meghozzák hozzá a kedvem. Én elfogadom azt is ha másnak nincs ideje vagy kedve a legos topikban megosztani a legos tapasztalatait, de sokszor napokon vagy heteken keresztül tényleg csak az megy itt, hogy hol, mikor, mekkora akció van és ez számomra nagyon illúzió romboló tud lenni.
-
Crus
őstag
válasz
Throme #84035 üzenetére
Pl. én azért nem írok hasonlókat, mert amit RapaNui1 szokott csinálni, azon a színvonalon, az elég sok idő. Szépen lefotózni, normális szöveget írni mellé. Szerintem simán 1 óra. Nekem 2423423 db. hobbim és elfoglaltságom van, erről írni már nem nagyon fér bele.
Mi idehaza 3-an is építünk... nejem, gyerkőc, én. Most éppen a nejem kattant rá és szerintem a tegnap befutott Hokuaszaira is rá fog pörögni, csak most a Ninjagós templomot rakosgatja nagy élvezettel.
Jelenleg én nem építek semmit, mivel amíg kicsit is jó idő van kint, inkább sportolok. (Terepfutás, kerékpározás.) A Lego az nálam szigorúan a rossz idők hobbija... lesz még bőven eső, latyak, meg fagy, meg a hülye óraátállítás miatt nemsokára már 16:30-kor sötétség... na majd akkor kell Legózni. Úgy fel vagyok szerelkezve, ha most soha többet nem vennék Legót, nevetve akkor is kitartana éveken át ilyen rossz időkben az 100%.
-
Crus
őstag
válasz
backdraft81 #84032 üzenetére
+1
-
Tony21
tag
válasz
Throme #84035 üzenetére
Asszem én nem fogadkoztam, aztán mégis leálltam, vétellel (kb. 1 éve), összerakással, saját kútfőből MOC-olással (ezzekkel kb. fél éve).
Gyereknek még van bőven elrakva készlet, magamnak meg biztosan semmit, szóval egyelőre ennyi
Talán télen HA lesz kedvem ÉS időm, építgetek majd valamit az itthon fellelhető dolgokból, de nem prioritás. -
Throme
veterán
válasz
Melezor #84034 üzenetére
Időről időre mennek itt a fogadkozások, hogy többen leállnak a legó vásárlásokkal, ilyen-olyan okokból, aztán elég egy BL szett rendelős hír, vagy 2x vip pontos (vagy ez a kettő egyszerre), akár különböző akciók áruházakban, webshopokban és özönlenek a hsz-ek, kik hogyan, mit és mennyit vásároltak.
#84030Kopasz93
Azt nem értem, hogy más miért nem ír hasonlókat? Nem csak a nagy, komoly szetteket lehet itt bemutatni.
Azért vannak rendesen vásárlások.
Lehet itt mindenki eladásokra gyúr, nem építésre?
Miért kéne világvége hangulatnak lenni, ha 1 valaki bejelenti, hogy nem, vagy csak keveset épít a jövőben?Egyébként az említett fórumtárs nem először ír olyat, hogy vége, ennyi, roló...stb
-
Melezor
csendes tag
válasz
HUN_Sector #84025 üzenetére
Pont a minap tapasztaltam, a gyerek kapott játszani a gyüjthetökből egy gomba kislányt (nem nagyon nyüstöli) mindkét karja repedt..
Ami meg a lego hanyagsága, kibontottuk a 76281-et hát annak is karcos a szélvédője, mert egybe van csomagolva a többi kockával, ugyanez volt az évfordulós slave 1-el akkor küldtek cserét, de ez akkor is gáz.
Lassan én is kezdek leállni, van itthon bőven, hogy évekig ellegyek, a gyerekeknek is van pár dobozzal előre így drasztikusan csökkeni fognak a vásárlásaim. -
backdraft81
csendes tag
-
Kopasz93
csendes tag
válasz
RapaNui1 #84021 üzenetére
Én ezt kicsit szomorúan olvasom, ugyanis a Te kommentjeidet olvastam a legszívesebben, mert kb Te írtál egyedül hosszabban, számomra érdekesen legozásról, legózásélményről a fórumban, amióta olvasom (1 éve kb). Miattad hittem el, hogy működik, hogy megveszem, összerakom, továbbadom, hogy egyrészt rotáljam a készleteket, másrészt csökkentsem a legoban álló összegeket, és azóta nem is pörgök nagyon ezen. Meg azt is, hogy bármilyen kis és nagy készletben is újra fel lehet fedezni megoldásokat, amik feldobnak
Remélem, mihamarabb visszatér a fellángolásod és lelkesedésed
-
Kopasz93
csendes tag
Végül telefonon lemondtam, és egyből jóvá is írták a pontegyenlegemen, úgyhogy ez így működik. Csak utána valamiért meghalt kicsit a kedvezmény beváltó része a honlapnak, úgyhogy egy második kört is telefonáltam, generáltak egy kódot a pontjaimból, úgyhogy végül siker volt az újrarendelés.
Köszi a tippet az insider pont x2 vel kapcsolatban -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Én meg raknám is meg nem is, aztán így mennek a napok, de szerintem 2-3 hónapja 1 lego zacskót sem bontottam ki. A minap láttam egy 1x összeakott G Mercit mire rákérdeztem már elkelt. A következő legóm a winter készlet lesz, de a listámon van a Barad dúr, G Merci, középkori város főtere stb, de megvárom a black fridayt hátha lesz valami jó akció bár áz euró árfolyamot elnézve aligha hiszem. A Jabba hajót megvettem lett rajt 12 ezer hasznom, meg megmaradt a City naptár ajándékba, nem sok de már ennek is örülök.
-
Djuree
félisten
válasz
Én már áttértem alternatívra, nem törik, nem reped. Nem szarakodnak a bio fossal, nincsenek rájuk erőltetve az eu faxságai. Echte ABS műanyagból gyártanak, ami kb. sose bomlik le, legóból meg ez nekem nem hátrány.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
RapaNui1 #84021 üzenetére
Engem a minőségben tapasztalt változás tántorított el végleg. Ami össze van rakva ahhoz meg nem emrek hozzányúlni, nehogy repedéseket találjak megint. Ami meg tetszik, azon kívül hogy drága, nem jövőtálló. Így minek vegyek legot?
Keresni is alig keresik, az eladás is megállt. -
Crus
őstag
Ezúton és újfent szeretném megköszönni RapaNui1-nek a S@H-ot nevetve elverő szolgáltatás és áruminőséget.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
HUN_Sector #84014 üzenetére
Van egy lista a fejemben, nézegetem folyamatosan a topikot meg a legokat is, de nincs kedvem legozni. Van pár készletem ami kirakásra vár, talán majd a télen, de este lámpafénynél már egyáltalán nem szeretek legózni, napközben meg lekötöm magam mással. Próbálom a korábban megvásárolt készletek nagy részét eladni és várok a balck firdayra, de annyira megnőttek a kiadások amennyivel csökentek a bevételek is, szóval jelenleg én mintha 2x árdrágulást élnék át. Egyszerűen a Lego háttérbe szorul, nem élvez akkora prioritást mint régen, de igazából ha lenne rá keret akkor is elmúlt az a fellángolás, melyet a kezdetekkor éreztem.
-
Throme
veterán
válasz
Kvelstadt #84019 üzenetére
A HoG-ot leveheted róla és akkor már nem látszik.
Mondjuk a defender nekem is megvan és a merci kb 2x annyiba kerül, szóval én is elengedem.#84014HUN_Sector
Simán elmennek a végletekig.
Miért ne tennék? Mióta megy a panaszkodás, hogy emelkednek az árak és erre jön, hogy a Lego növelte a bevételét...
Még mindig veszik az emberek.
-
-
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #84014 üzenetére
PaB-ot nézegetve elég folyamatosnak tűnik a drágulás. A múltkor bedobott üvegpaneles tételek azóta csak nőttek ami igazából a kakukktojás (az ártöbbszörözés miatt). A sima out of stock és új színnel megjelenő új elemek között meg elég sok helyen "szokásos" 10-20%-os ugrások vannak.
Most vmi új 2025-ös Technic szettnél ütötte meg a szemem a 60EUR-os ár a a korábbi 50 körüliről a 7-900db-os autóknál. De a várható 1:8 F1-esek is 100k körül nyitnak majd elvileg. Bár ez a mostaniak után már nem nagy meglepetés, de valahogy a régi indulóár és az akciós F1 McLaren ár 50k körüli/alatti árára lennék kalibrálva egy 1500db-os, ráadásul Technic (=pár 100 pin) készletnél.
-
Srácok ez a 42177es merci terepjáró hogy szerepel a köztudatban? Csak mert most a smyths beakciózta 219£ról 152£ra ami jól hangzik ki de gyanús is.
Egyébként mit tud ez amit a techic defender nem? -
HUN_Sector
őstag
Úgy tűnik globális átrendeződést látunk a lego piacán…
Nem törvényszerű, hogy az éves emelésekkel a bevételeik örökké pozitívban lesznek. Lehet kellene nekik egy ezredfordulós para. -
Mauzes
addikt
válasz
HUN_Sector #83996 üzenetére
Mégsem eszik olyan forrón a kását... A csokigyár talán még kifut a következő 16 napban, de a Harbormaster's office egyáltalán nem biztos.
MÁS: a Lego.com továbbra is a topon van. A főoldal nem taláható
-
sb
veterán
Bár nem annyira izgalmas, de ha már írtam akkor megvan az eltérés.
Ugye BL-ről indul a vásárlás, a gomb beteszi a kosárba és meg is nyitja a kosár felületet a lego.com-on. Na itt rossz a pont... (ill. ez F5-re betesz még egy készletet, mivel az eredeti hozzáadós linket frissíti. Továbbra is rosszul számolt pontokkal.)
Egy "sima" kosarat megnyitva viszont már átszámolja a pontokat duplára. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #83996 üzenetére
Ki kellene írnia a dupla pontot ha kosárba kerül a BDP?
Kipróbáltam, de nálam 1db BDP készlettel 1x pontot ír ki a kosárnál.
Ha beteszek egy normál készletet is akkor viszont 2x pontot ír, a teljes kosárértékre, nem csak a sima készletre.Szokásos bug? Vagy feature?
-
sb
veterán
A múltkor bedobtam ide, hogy - szerintem - necces lehet az ára alapján.
Plusz nemrég néztem végig a megjelent íves üveg elemeket és már megfordult a fejemben, hogy nem hozzák vissza a régi, nagy paneleket ha jöttek (kisebb) újak.A kép alapján végképp megerősödött a régi érzés, hogy versenyképes (főleg több) Friends botanikus készlet ezzel. A nagy üvegpanel ránézésre kuka (talán középen van vmi egyedi), a dizájn nagyon hasonló, fehér-homokzöld ablakok. Az ára pedig...
Egyébként első pillantásra rávágnám, hogy baromi jó. Mert az. Kár, hogy láttam az eredeti koncepciót és a várható árát.
-
HUN_Sector
őstag
A borító ajándék figjei szoktak néha más sziluettet ölteni mint ami a végleges kiadásban megjelenik
-
nyul105
senior tag
válasz
HUN_Sector #84002 üzenetére
hogy kellene kinézzen a borito? a fig sziluett helyett a maul? vagy van egy 0ftos aminek a közepén darth maul áll, nem pedig the mandalorian
-
hami85
tag
válasz
HUN_Sector #84000 üzenetére
Ez biztos, hogy az? Teljesen más a borítója EAN stimmel de a kép nem..
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Energiaital topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest