Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz batmanéhes #10099 üzenetére
Itt is van: [link]
Eddig nem fedeztem fel, hogy vannak extrak."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Legyszi segitsetek, letoltheto LEGO WALL-E EV3 utasitassal. En ezt a 99 ojros megoldast a pinterest-en nem tamogatnam. Meg ha 10 ojro lenne... node...
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Throme
veterán
válasz t_a_m_a_s #10077 üzenetére
Szerintem a legozás olcsóbb, mint a fotózás, vagy az órázás. Egy elfogadható hobbi lencse kb 70k-150k, esetleg 180k. Itt egy egész pofás, és 1000 + db kockából álló szett 25-30-35k. Már ha kapható boltban persze, mert ami nem, ott tényleg durvulatok mennek árképzés terén.
Az 50k-70k-150k lego szettek elég komolyak (pl: SW cuccok, vagy a technics porsche), ami olyan 70-200 f4, vagy f2.8, vagy 24-70 kategória objektívek tekintetében, és ezek olyan 3-4-500k körül mozognak, és akkor vázról nem beszéltünk...
Ráadásul itt dupla öröm érhet téged, mert a gyerek is tud vele kezdeni valamit, míg a nikon nem hiszem hogy nagyon meghatjaszvsz
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
Az is jópofa, én is néztem, és az is jöhetne bármikor. Mondjuk az árát elnézve lehet, hogy jobb lenne nem kibontani ezt a mostanit...
tvamos a Sonyt is annyiszor szeded szét, ahányszor akarod, és ott még tétje is van, hogy jól rakd össze.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
tvamos
nagyúr
+ Freddy76
Lassan egy A7S II araban vannak a Legoim. Es ez meg csak az, amit a gyereknek vettem, de csak akkor kapja majd meg, ha foldet dobnak ram.
De ezt annyit szedem szet, amennyit akarom!!!
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Novics
senior tag
Persze-persze...
Költözés okán az elmúlt hetekben szétválogattam, és elcsomagoltam a legokat. Hú de baromira untam már a végén! Szerencsére a melóból szereztem 50 db visszazárható zacsit, rendesen szét lehetett így válogatni őket, plusz mehet több zacskó egy dobozba. Teljes az öröm. A szülinapomra meg megvettem a 31051 világítótornyot, azt ma este összerakom. Vagy 20 éve ez az első ilyen alkalom.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Freddy76 #10076 üzenetére
Hehe Nem kezdek el legózni, szó nincs róla.
Csak a gyerek előkerestette velem a régi legómat, és örömmel tapasztaltam, hogy 1-2 apró kocka kivételével minden darabja megvan. A hétvégén összeraktuk, azóta tologatja mint a medzsókat Van még neki 3-4 pici SW meg ilyen 3 in 1 cucca, de azok itt gondolom nem ütik meg a szintet, ezért nem raktam be
Szóval nem, nem állok bele ebbe a hobbiba. se pénz, se idő... A fotózásról és az órázásról is lejöttem, már csak a topik olvasás maradt...Holnap majd jól beletépünk...
-
Freddy76
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
válasz thesound #10067 üzenetére
itthon sztem 27-30 környéke, talán bele lehet futni 25be is, vmi joy/müller napok alatt, a lego-nál sajna most drágább, 36k, viszont 1500at a pontok miatt levásárolhatsz később, és jár 20.áig egy ajándék adventi kalendárium is hozzá. sztem ebayen is ez a 30k a helytálló a posta miatt.
ps. lehetséges, hogy lesz egy plusz adventi kalendáriumom, ha érdekel vkit.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
thesound
addikt
Gyerekkori elmaradásomat pótolnám egy technic-kel. A lelkem mélyén mindig ki akartam egyet próbálni. A 42039-cel szemezek, mert ahogy látom elég sok alternatív moc(?) van hozzá a neten.
A kérdés, honnan érdemes vásárolni és szokott-e lenni valamiféle leárazás karácsonykor? Újban gondolkodom elsősorban. Külföldi rendelés is szóba jöhet, ha annyival jobb árak vannak.Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Jim-X
őstag
válasz bull84ghia #10061 üzenetére
Nagyon nagy kincsek egy Lego Technic fannak
A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
válasz bull84ghia #10058 üzenetére
Csak nem a 8880 ?
Baromi jo szett, le vele a padlasrol
A játék az nem játék!
-
Peathee
senior tag
válasz Sub-ZeRo #10053 üzenetére
Ebből a videóból lestem ki én is
90%-ban ugyan így építettem meg, csak egy világos szürke H alakú elemet pótoltam L alakúakkal, mert olyanom nem volt annyi.
A hátsó XL motorhoz pedig csak bontani kell, oda nem kell alkatrész lista sem
A motoroktól hosszabbítóval mennek a kábelek fel az infravevő(k)höz, az pedig vissza az akksira. -
bull84ghia
őstag
Akkor nem emlegetem.
Nem tudtam hogy több méret is létezik belőle, rá is guglizok. Köszi
De lehet lehozom neki a padlásról a technic legómat.. Van 2 nagyobb autó is, egy piros meg egy fekete. A fekete emlékeim szerint elég komoly volt sebesség váltó meg bukó lámpa is van rajta.[ Szerkesztve ]
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
LÁZ
Topikgazda
válasz bull84ghia #10054 üzenetére
falkonból több méret is van, pont ezért, érdemes akkor egy közepes vagy kisebb-el kezdeni, az ucs-el érdemes várni, talán kiadnak egy újat belőle, és akkor nem kell kiadni érte 5-600k-t, max 150et
7778, 7965, 4504, 75105 pl
vagy ajánlom az xwingeket is, 75102, 9493, 75149, vagy esetleg vmelyiket másik járművet a microfighters sorozatból
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Throme
veterán
Biztos van SW témában olcsóbb és egyszerűbb szett, aim szintén tetszhet a gyerkőcnek. Én első nekifutásra azzal próbálkoznék.
szvsz
-
Pötyi
őstag
Ebben a fórumtémában a kínai klónokat emlegetni törvényellenes! Blaszfémia!
QNX is cool!
-
bull84ghia
őstag
De jó kis topik. Gyerek koromban imádtam a legót. Most hogy a fiam 5 éves próbálom rávenni hogy együtt építsünk több kevesebb sikerrel. Elővettem a régi készleteket is neki.
Volna egy kérdésem is: szeretnék venni neki egy millenium falcon-t mert szeretni a Star warsos dolgokat. Táláltam Lego klón készletet jóval olcsóbban. Erről van valakinek tapasztalata? Ha elkapja a hév akkor veszünk neki eredetit de tesztként gondoltam egy ilyen másolatot.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
nagyúr
válasz Peathee #10052 üzenetére
Alkatrész listát tudsz adni, mit raktál be, hogy motorizált legyen?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Peathee
senior tag
válasz r.levente75 #10045 üzenetére
Nem gyorsan de nyomatékból jól viszi! Az L motor csak parkettán, vagy asztalon tudta megmozdítani. De az XL-es viszi a szőnyegen is
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Kisfiamat szeretném karácsonyra meglepni a 10508 és 10506 szettekkel.
Tud valaki akciósan? Esetleg nem dolgoztok a Lego gyárban?
Írjatok egy privátot ha tudtok segíteni.
Thx -
Jim-X
őstag
-
r.levente75
addikt
Szerintetek van rá esély, hogy a 7498-as szettet valahonnan be lehet szerezni, bontatlanul? Nekem jobban bejön mint az új, vagy tévedek?
-
-
Peathee
senior tag
Amilyen UV sugárzást így november eljén kapni fog kb 20 percig attól nem lesz gond
@r.levente75: Ez gyári szett, én csak a dupla kerekeket tuningoltam rá. (Egyenlőre... Aztán amikor az Arocs épp átépül B modellé villanyosítom előtte ezt is próbaképpen)
@batmanéhes: igen kb annyi volt, Bricklinkről vadásztam le az akkor legolcsóbbat. A felnivel csaltam, mert az fekete. Az jóval olcsóbb mint a piros. Bent úgysem látszik.
@Sub-ZeRo és r.levente75: Úgy viszi mint a fene! Van abban bőven erő ehhez pár elemet ki kellett bontani, hogy beférjen oda az L motor, de végülis nem volt vészes. A rugózó részhez van csak hozzáfogatva azzal a 2db 3 hosszú kékkel. A kormányzást a servo motor csinálja, majdnem ugyan úgy mint a "punng daddy" videóban van. (pár alkatrészem más csak, mert nem volt minden amit ő használt.) az eredeti funkciók is megvannak azokat továbbra is a kismotor hajtja.
Az infra vevők az anyósülés helyét foglalták el
Aki Arocs-ban járatos észrevehet még pár apróbb változást is az eredetihez képest
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz r.levente75 #10038 üzenetére
Szerintem a kormányzást elviszi, de arra meg ott a szervó motor.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Peathee #10025 üzenetére
Illetve az Arocs kapott egy L motort a kerekek meghajtására, meg két infra vevőt a távirányításhoz.
Ez viszont engem érdekelne, hogy oldottad meg!
-
Pötyi
őstag
válasz Throme #10032 üzenetére
Égésgátló, égéslassító adalék. Sokat beszélgettünk korábban róla, hogy raknak-e még az ABS műanyagba ilyet a Legónál, vagy már nem, de még mindig nem tudjuk biztosan. Merthogy korábban biztosan raktak, de ÁLLÍTÓLAG már nem raknak, amióta kiderült, hogy nagyon agresszívan támadja az ózonpajzsot, de érdekes módon még mindig, a mai napig meg tudnak sárgulni a kocekák. A legenda szerint állítólag kábé azóta nem raknak, amikor megjelentek a világos kékes-szürke és a sötét kékes-szürke színű elemek.
Kiegészítés: Rengeteg cikket olvashatsz a magyar legós blogokon is arról, hogy hidrogén-peroxiddal hogyan fehérítették ki többen a régi, brómkiválástól besárgult alkatrészeket.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
Atesz 666
aktív tag
válasz Peathee #10025 üzenetére
Üdv.
-Szép munka.
-Korábban nézegettem én is ezt a készletet,de most,hogy láttam a művedet nagyon kedvet kaptam hozzá.Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz r.levente75 #10021 üzenetére
igen, , akarok egy ilyen készletet
-
LÁZ
Topikgazda
-
nagyúr
válasz Throme #10015 üzenetére
De ha egyszer kiadják az alkatrészt akkor utána meg lehet venni.
-
Throme
veterán
Az új szélvédő az a buborék, panoráma ablak?
Nekem az tetszik. LA Ferrari-nak pl ilyen van.A sárvédő szintén tetszik. A lego city-nél is jobb.
Ahogy eddig néztem a dizájn videókat sokszor mutatnak be új alkatrészeket. Lehet ez az egyik oka, ne lehessen megépíteni meglévőből....
-
Djuree
félisten
válasz Djuree #10008 üzenetére
nem vettem semmit, várok inkább mennyi lóvém marad a flagship után, jövőhéten megjön nagyjából minden, de annyi biztos h elkezdhetek építkezni.
2 star wars moc-ot eladtam egy nasa-s fickónak, mert nem maradt pénz folytatni a falcont. hátha kiállítják az előtérben az apollo 11 modell mellé. XD azt írta ha lesz más azt is megveszi. van még csak az nem eladó.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
Djuree
félisten
Mullerben 20 szazalekos akcio. Veszek egy corner delit, igy minden kb. Annyi mint a legolcsobb boltban a kockavarosban. Igy megeri mar mert nincs posta es egybol nalam van ami kell.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
nagyúr
Igen, már láttam 3600 körül is, de már nem tudtam várni vele mert tetszik. Megy a Ferrari kamion mellé!
-
Pötyi
őstag
QNX is cool!
-
Pötyi
őstag
QNX is cool!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Tefal turmixgép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest