Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Ilyesmiket keresel? (vagy ez már megvolt?)
-
zogyori
csendes tag
Sziasztok! Nem tudja esetleg valaki, hogy van-e külön busza a Legonak? Vagy hogy honnan lehetne ilyet beszerezni? Köszi.
-
LÁZ
Topikgazda
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #93 üzenetére
Sokszor ki is lehet hajtani azt a kraftot mindenféle határokig meg azokon túl.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #90 üzenetére
a 8293-ba sima ceruza kell, AA, és 3 db
-
Napfénysüti
nagyúr
Felmerült egy kérdés bennem: ezekbe a mai Technic motors szettekbe AAA elemek kellenek? És ha igen magába egy motorba hány darab?
-
Napfénysüti
nagyúr
Na azt tudom hogy ez otthon megvan szóval a nagy halom Legoból meg lehetne építeni:
Sky RangerMost nézem hogy ez 1992-es akkor voltam 8 éves. Szegény szüleimnek nem lehetett olcsó móka hogy ezt kaptuk öcsémmel.
-
Napfénysüti
nagyúr
Talán ilyen 23.000 környékén láttam eddig legolcsóbban. De hálás lennék ha esetleg ajánlanátok jó beszerzési forrást.
Gyerekként engem is leginkább a Technic széria fogott meg. Aztán utána mindig magam építgettem belőlük rendes dolgokat (leginkább autókat mert autób*zi vagyok).
De az tuti ha lesz gyerekem akkor neki is veszek majd LEGO készleteket. Bár kezdésnek azért nem egy Unimoggal fogok nyitni. -
LÁZ
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #85 üzenetére
jó választás
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #85 üzenetére
(Persze, a linkelttől azért olcsóbb forrásból veszed, gondolom.)
BüszkefaterModeON
A 8110-et még azért nem rakja egyedül a fiam, de a 8065, 8066 meg a 9391 minimális atyai odafigyeléssel már megy. Lapával maximálisan egyetértek, 3-4 éves gyerek kezében stabilabb játék egy kis Technic szet, mint egy City (a 4433 és a 7239 a kedvencei ezekből), meg hát a statika/mechanika természetessége, azaz, hogy a fogaskerék, áttételek, pneumatika, ilyesmi hasonlóan készséggé válhat, mint a kézírás - hátha nem lesz műszaki analfabéta.
BüszkefaterModeOFF -
Napfénysüti
nagyúr
Na de jó hogy van ilyen topik. Gyerekkoromban rengeteget LEGOztam otthon szüleimnél még megvan a kockagyűjteményem.
Viszont mostanában a LEGOról olvasva megint kedvet kaptam hozzá és úgy néz ki karácsonyra meglepem magam egy ilyennel:
LEGO Technic 8109Remélem jó választás lesz hogy újra LEGOzzak egy jót.
-
-
DopeBob
addikt
Nah, tegnap jó napom volt, egész sok mindent sikerült kiválogatni a halomból, sajnos mindenhonnan hiányzik valami kis apróság, de azért össze lehetett tenni mindent. Még mindíg van egy csomó alkatrészem és sajnos fogalmam sincs, mik lehettek, átnézek majd régi katalógusokat, hátha beugrik valami :-)
Ezek vannak meg:
Hát egyenlőre ennyi kb... a többi nem tudom, hogy lesz meg mert jellemző alkatrészek sem nagyon vannak már :-(
-
Dyrtyho
őstag
Köszi a tippet a malug.hu oldalal kapcsolatban, azóta már rég felregisztráltam magam, és kiraktam a hirdetésemet hogy Star Warsos Trooper figurákat keresek, igaz még csak 1 ember jelentkezett, ráadásul olyan figurával ami pont nem jó, többek között azért nem mert vadászpilóta, és fekete az egész bábú. De majd csak jelentkezik egy olyan valaki is, akinek olyan bábja van amilyet én keresek
-
-
DopeBob
addikt
A gond egyenlőre abból adódik, hogy kitaláljam, mihez kell leírás
Worldbricks.com-ot nézegetem át, hátha beugrik, hogy mik voltak meg, illetve egy két alkatrészt talán felismerek, ami nem annyira általános.
Tegnap kb 5-6 órát legóztam, pedig már nem számítok fiatalnak, nagyon élveztem, mintha újra gyerek lennék
Összerakok mindent amit tudok, aztán szépen külön külön elcsomagolom őket, remélem nemsokára lesz akinek továbbadhatom
-
DopeBob
addikt
Hétvégén szüleimtől begyűjtöttem a régi legókat, megnézni, hogy mi milyen állapotban van. Sajnos ömlesztve lettek eltéve, amikor elköltöztem, egy nagy dobozban vannak, öröm keresgélni az alkatrészeket...
Leírások is eléggé hiányosak, eddig ezeket pakolgattam össsze :
-
Gondwana
addikt
Erre a szervóra gondolsz?
(csak mert a használhatóvátételéből kijön két távirányítható exkavátor) -
DopeBob
addikt
Összeraktam a quad-ot, menő
Elő kéne ásnom a régi Technik készleteket... ilyenem tuti volt, még Ausztriában vettük, apu segített összerakni, hát nem ma volt... [link]
Azt hiszem sürgősen szereznem kell egy motor készletet.
Ami ebben van motor az milyen? Kormányzást meg lehet vele oldani kultúráltan? Nem lehet leégetni? Van benne valami védelem? Gyerkőcnek is odaadnám majd a kész művet. Sajnos ezekben a dolgokban annyira nem vagyok otthon
-
DopeBob
addikt
Nah, csak nem bírtam magammal, hazafelé vettem egyet... a szempont annyi volt, hogy minél több minden mozogjon rajta :-) 9392 Rá esett a választás, este összerakom, még nem tudom melyiket
-
lapa
veterán
szerintem pont azért nincs rajta, mert félrevezető lenne.
modell kinéz (annyira azért nincs sok), leírás letölt, leírás végén van hivatalos motor belerakó útmutató. vagy nincs, és akkor úgy raksz bele motort, ahogy tetszik.
nekem volt olyan robotom régen, amiben a 7 motor egyike egy kilós aro hűtőventi-motor volt.
-
LÁZ
Topikgazda
-
DopeBob
addikt
a dzsip dobozán nincs rajta. Ami ilyen power functions feliratú doboz, ott adják hozzá alapból a motort. Hát nem értem miért nem lehet ezt rendesen leírni sehol... gondolom mindenhez hozzá lehet passzítani (mégis csak Lego) de engem az érdekelne, mi az amit már eleve így is terveztek meg, hogy szépen megvan neki a hely, működő funkciók stb. Lego oldalán semmi értelmes nincs
-
LÁZ
Topikgazda
sztem az alapkészletből csak 1 fajta van, ergo aminek a dobozára rá van irva, hogy power functions, azzal lehet használni, és ezen felül van külön nagyobb motor, ilyen-olyan távirányitó stb, de az alapkészlet mindennel kompatibilis, amire rá van nyomva a matrica.
Így van értelme
-
LÁZ
Topikgazda
rosszul gondoltam, moci nincs benne, de kompatibilis a motoros készlettel
-
DopeBob
addikt
Ezt szeretném elsőre, csak nem tudom, hogy ebbe pl lehet e motrot pakolászni
-
DopeBob
addikt
Sziasztok!
De jó, hogy találtam ilyen topikot is!
Hétvégén voltam egy játékboltban, és teljesen elkapott a régi legózás hangulata, egyesével végignézegettem az összes technic Legót, bár még nem vettem semmit.
Valami jó kis teherautó féleséget szeretnék majd :-)
Aminek a dobozás rajta van, hogy power functions ahhoz gond nélkül illeszthető a motor készlet?
-
FishAir
senior tag
Biztos forrásból értesültem, hogy az egyik üzletláncnál október 31-től, törzsváráslói kártyával történő 3000Ft feletti vásárlás esetén 50%-os engedmény lesz LEGO minifigurákra. Így 299Ft/db áron lehet hozzájuk jutni. Hogy milyen figurák még nem tudom. Készlet erejéig, max dec 31-ig fog tartani.
-
lapa
veterán
lehet, hogy már láttátok, de nekem a sakk és a böszme ember nagyságú robot is új volt.
-
Dyrtyho
őstag
Múltkor még 1x bementem az Árkádba lévő Monobrand üzletbe, és megkérdeztem ,hogy mégis hol lehet venni Birodalmi harcosokat külön, és ők meg erre közölték velem, hogy ilyet csak szettekben lehet venni....szóval teljesen feladtam, hogy egy magába találok ilyet, szóval marad az a verzió, hogy össze állítok egy bábot 600ftért, meg veszek egy 1800ft-os kulcstartó figurát.....
-
LÁZ
Topikgazda
ja, mi is nemrég értünk haza
-
lapa
veterán
itt meg már most. a broadband mappában van minden kép nagyobb verziója. nem lett mind túl éles, meg lassan is jön.
ja, mivel nekünk beletelt nem kevés időbe megtalálni: az uccsó képen látható egy templom. ott pont a hátunk mögött van a művház, az út túloldalán. szóval a hungária körútról indulva az út jobb oldalán van, nem a balon, ahol mi kerestük.
-
LÁZ
Topikgazda
Hunltc legokiállitás update mindjárt
-
LÁZ
Topikgazda
-
Gondwana
addikt
Pont most kellett lehalnia az eurobricks.com-nak, miközben inspirációt gyűjtök az Unimog széjjelhackeléséhez...
-
LÁZ
Topikgazda
-
Gondwana
addikt
8110 tapasztalatok vannak-e? (Még bontatlan a dobozunk, a fiam még egy picit nőhet a dologhoz, de már az első kibontáshoz elő akarom készíteni az IR távirányítósra átépítését, illetve agyalok az M-motor XL-re cserélésén is)
-
Sir Pocok
őstag
Sziasztok!
Régen sokat legoztam és nagyon érdekeltek a technics típusok.
A kérdésem az lenne, hogy használatan lehet-e alapkészletet vásárolni valahol itthon?
Az e-bay-en láttam olyan alapkészleteket, amik bizonyos számú kockákákat, fogaskerekeket és kötőelemeket tartalmazott.
Köszi!
-
LÁZ
Topikgazda
-
LÁZ
Topikgazda
-
Dyrtyho
őstag
Sziasztok ! Ne haragudjatok hogy ide irok, de hol lehet venni külön ilyen Lego Star Wars Troopert ? Mert most voltam az Árkádba lévö Lego üzletbe és nem láttam
-
FatalEror
addikt
Na lassan már lesz helyem,hogy toljak pár képet,addig egy kis ízelítő,hogy mivel jövök majd.[link]
-
FishAir
senior tag
Igaz Technic, de nagyon durvaa:
[link] -
LÁZ
Topikgazda
A következő pakolásom valószinűleg ez lesz.
de erősen gondolkozom az októberben megjelenő UCS B-Wingen is
-
FatalEror
addikt
Na nemsokára dobok pár képet a legókról.
-
FatalEror
addikt
Szeretném nektek ezt a jópofa játékot megmutatni:[link]
-
LÁZ
Topikgazda
Lego gyárlátogatás, akinek esetleg kimaradt
-
Eastman
addikt
lapa hogy-hogy nem járt még erre?
Szuper a lego, nekem is van gyermekkoromból egy dobozzal, imádtam, de nem gyűjtöm őket. Tavaly előtt vettünk egy ilyen szettet. Az a helyzet, hogy a mai minifig karaktereket (arcaikat) néha kicsit agresszívnek tartom. Nekem a régi "egymosolyos" lapa-face jobban tetszett. Mondhatom úgy is, hogy több karaktert el lehetett játszani velük. Most vagy szomorú, vagy vidám, vagy mérges, vagy valami megfejthetetlen baja van, stb...
De vannak jó ötletek és jól kidolgozott arcok is, az tény.
Brickipedia LEGO Wiki link is belefér a témába szerintem.
-
kmisi99
addikt
ÁÁ
A kockaáruházat legutóbb kihagytam pedig azonnal megtaláltam ezt a kis mocskot ő hiányzott és miatta az egész hajtásrendszer nem működött. kép
A bricklinken ha nem magyar az eladó akkor hol láthatom hogy postáz e ide? Mert én magyar üzletből nem veszek nem fogok 1000ft ot fizetni egy 1grammos cucc szállításáért aztán gondolom külföldön olcsóbb a posta.
-
LÁZ
Topikgazda
-
FatalEror
addikt
-Szóval aki szereti ezt az örök játékot akkor itt helye!
-Szívesen fogadunk képes építési naplót is!
-De nem csak egy szimpla klub ha valaki elakad akkor megpróbálunk segíteni!
-Mindenki megmutathatja gyűjteményét,illetve a kedvenc szériát,továbbá az álom darabot is!
-Szívesen segítünk hiányzó darabok beszerzésében!
-Egyéb ötleteket is várunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest