Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• X_C

tag

Volt időm kitakarítani és összerakni a saeco rézbojleres kis gépet, amit pár hónapja szereztem be. A nyomásfokozós karja helyett kapott egy la speziale kart az egyik olaszpresszo.hu-s cikk alapján. Szereltem bele egy opv-t is, már csak a PID-et kell beépítenem és kész is lenne a projekt.
    Illetve mégsem. A következő jelenséget tapasztalom:
    A gépet bekapcsolom, felfűt, kigyullad a lámpa, jelezve hogy a kávé készítéséhez megfelelő hőmérsékletű a víz. Csapolok kar nélkül annyit, hogy a lehűljön a bojler, kialszik a lámpa. Ekkor újra áramot kap a fűtőszál. Ekkor elkezd forrani a víz a bojlerben és a páratéri nyomás vizet tol át a felsőszűrőn.(meg úgy hallom, hogy némi gőzt is). A jelenségről készítettem videót is.

Miért forr a víz a bojlerben, ha nincs bekapcsolva a gőz termosztát? A termosztátok alá tettem hővezető pasztát becsületesen.
    A kazánban a felsőszűrő felett lévő szelepet (aminek ugye meg kellene gátolnia, hogy a gőznyomás kinyomja a vizet a felsőszűrőn gőzölés közben) nem cseréltem ki, de nem tűnt úgy hogy bármi baja lenne. Lehet hogy annak a rugó+ tömítőbogyó kombinációnak a cseréje megoldaná az 'eresztést'?

Új hozzászólás Aktív témák