Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casto
csendes tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Mindenek előtt mindenkinek köszönöm a sok segítő hozzászólást!

Valóban rosszul fogalmaztam, a 12 az espresso alja, de a finomabb oldalon. A legdurvább úgy emlékszem 18, ami még a presszó tartományban van. Szóval azért indultam innen, hogy a lehető legfinomabb legyen az őrlemény
Ha még finomabbra őrlöm, akkor mennyiségileg ugye még több kell bele és ilyenkor befullad (az OPV miatt 9 bar lesz a nyomás ilyenkor is, de ugye alig-alig csepeg ki valami).Ha jól emlékszem, paljocz valahol azt írta erre az őrlőre, hogy ő az espresso tartomány közepén, 15-ön használja.
Félre értés ne essék, nem sajnálom a kávé mennyiséget a minőség oltárán feláldozni!

Csak én ilyen reál beállítottságú ember vagyok és aggodalommal töltött el, hogy ha adott egy 10 grammos kosár, amibe 12-13 grammot kell töltenem, hogy jó legyen, vagy egy 14grammos kosár, amibe pedig 18 grammot, akkor biztos én rontok el valamit. De akkor ha jól értem, ezek nem ilyen egzakt dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fujifilm X
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- ASUS notebook topic
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Revolut
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Háztartási gépek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest