Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Még egy adalék a témához. Másfél hétig nálam vendégeskedett a Rocket R60V. Mivel 4 hete krónikus náthával küzdök így az ízekre nem nagyon tudtam figyelni. De mivel múlt hétfőn kóstolásban nálam sokkal jártasabb fanatikusok jöttek ki, ezért kértem a forgalmazót, hogy hagy maradjon még 1-2 napot a gép. Összekóstoltattam a Cremina és a csúcsrakéta eszpresszóit, azonos nyomásprofil, azonos (amennyire ez lehetséges) hőmérséklet, azonos kávé (közepes pörkölés), őrleményfinomság és - mennyiség (18,5g), valamint azonos shot volumen (38-40g) mellett. Az extrakció ideje is csak marginálisan tért el egymástól. Sajnos nem vakteszt volt. Ez lehetne a következő lépcső. A Cremina shot-ot sokkal teltebbnek, intenzívebbnek ítélték meg.
Ezzel nem a két gépet minősítették természetesen, mindössze annyi állapítható meg, hogy adott paraméterek mellett a Cremina optimumához voltunk közelebb, ami persze nem csoda, hiszen 3 éve csak azt használom, a Rocket meg túl azon, hogy csont új modell és kevés vele a tapasztalat, nálam is még csak egy hete időzött. Az alapvető különbség a kávépárna dimenziója volt. Azt nem gondolom, hogy kiérezhető lenne, hogy a Rocket nyomásprofil-lépcsőkre programozható, míg a Cremina úgymond fokozatmentes.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- World of Tanks - OFF topic
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest