- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Pár tény:
1. Attól, hogy átmentél súlyos személyeskedésbe, nem lesz igazad. Bizonyítás:
1.1 Ettél már tojást úgy, hogy soha nem tojtál tojást?
1.2 Állapítottad már meg tojásról, hogy romlott úgy, hogy soha nem tojtál tojást?
Ha ezek előfordultak, akkor miért érzed komoly érvnek, hogy valaki nem abban a szakmában dolgozik? Hint: komolytalan, csak személyeskedés.
2. Én a kábeltv világában dolgozom, és ott Európában a CCIR szabvány 8MHz-es csatornarasztert ír elő, és PAL színkódolási eljárást használ (hozzá tartozó sor számmal, stb). Az USA-ban NTSC rendszer van, 6MHz-es csatornaraszterrel. Tehát akkor miért nem egyféle szabvány van? De nem kérdezem meg tőled, mert te nem ebben a szakmában dolgozol, tehát tilos megszólalnod. lásd még: DOCSIS vs. EuroDOCSIS, T1 vs. E1.
3. A mobilok szabványa sem egységes.
4. Az áram sem egységes, a konnektor sem az, sem a szufla, sem a geometria.
5. A benzin minőségi szabványa sem egységes (oké, egy ideje már nem dolgozom az olajiparban, régebben volt hozzá kis közöm.) A benzin történet annyira nem egységes, hogy a bolond amcsik gasoline-nek, gázolajnak hívják a benzint! (
)
6. Ha valamiben fontos lenne, hogy egységes legyen a szabvány, az többek között a gmo. Nem az.És akkor amiről beszéltem:
Az, hogy a nyugat angolszász felén két módon írják a dátumot: van, ahol HH-NN-EEEE, van, ahol NN-HH-EEEE, és akkor az idióta eu a NN-HH-EEEE formátumot tette rendeletileg kötelezővé, nem az iso formátumot (ami pongyolán fogalmazva EEEE-HH-NN), az egyrészt idiotizmus, másrészt cáfolja az állításodat, miszerint ha van szabvány, használni fogják. Ja, egységes vonatbefolyásoló rendszer, mikor még a felsővezetékben levő delej sem egységes... usákoknál nincs is felsővezeték..szerk: ha már önvezetés topicban vagyunk: A világ egy részén jobbra tartasz, bal oldalon van a kormány, és ennek megfelelő aszimmetria van a fényszórókban.
-
miért hiszed azt, hogy ha az önvezetésre létezne szabvány, azt használnák az autógyártók
Azért gondolok mindenféle dolgokat ilyesmikről, mert - veled ellentétben - én ilyen téren dolgozok és - veled ellentétben - nagyjából képben vagyok azzal, hogy milyen követelmények vannak.
Az autógyárak (meg a mindenféle egyéb gyártók is) azokat a szabványokat követik, amiket a megrendelőik megkövetelnek, akár impliciten is (nyilván nem Kovács József egyszeri Suzuki-vásárló fogja követelni, hogy a Vitara lámpája feleljen meg a 74. sz. ENSZ előírásnak (ha már úgyis az UNECE-ről van szó), hanem ő csak azt szeretné, hogy kaphasson műszakit - viszont az UNECE szabványt használja az EU, az EU rendelkezéseit a magyar jogszabályok implementálják, szóval a vége mégiscsak az, hogy Kovács József kívánalmainak csak akkor fog megfelelni az autó, ha az megfelel az UNECE előírásnak).
Namármost, kb. minden más téren is ez van, hogy azoknál a dolgoknál, amiknél fontos, hogy legyen valami szabvány rá, ott, ha lehet, akkor ott általában az történik, hogy nem az adott állam próbál meg összerakni valami sajátot, hanem egyszerűen átveszi a nemzetközi szabványokat. Ennek ékes példája pl. az ETCS (European Train Control System), amit aztán használnak olyan kevéssé európai országokban is, mint Thaiföld, a Fülöp-szigetek vagy Új-Zéland.
-
bambano
titán
Próbáld meg elolvasni és azt belelátni a hsz-embe, amit írtam, nem azt, amiről te hallucinálsz.
Egy szót sem írtam arról, hogy nem létezik szabvány a dátumra. Azt írtam, hogy ha a dátumok terén létezik a szabvány, de mégsem azt foglalták jogszabályba, akkor miért hiszed azt, hogy ha az önvezetésre létezne szabvány, azt használnák az autógyártók.
Konkrétan ezt írtad: "senki sem áll neki újra feltalálni a langyos vizet, hanem azt használja": de, az eu-ban feltalálták újra a langyos vizet, az usában meg soha nem is foglalkoztak vele. Vagyis az állításod ellenpélda alapján nem megalapozott.
-
bambano
titán
"amúgy is teljesen nyilvánvaló, hogy ha ott van egy rendesen összerakott szabvány, akkor senki sem áll neki újra feltalálni a langyos vizet, hanem azt használja.": ja, az eu-ban és az usa-ban jelenleg nem tudnak helyesen leírni egy dátumot se.
Ennyire nyilvánvaló.
Itt max. az lett nyilvánvaló, hogy akkor lehet valakiből politikus, ha kontraszelektált idióta.szerk: [link]
-
A narancsbohóc lehet, hogy ezt előadja, de a tényleges szakmai munkának egyrészt tajga az NHTSA is, másrészt meg persze, hogy amúgy is teljesen nyilvánvaló, hogy ha ott van egy rendesen összerakott szabvány, akkor senki sem áll neki újra feltalálni a langyos vizet, hanem azt használja.
Meg amúgy nyilván az amerikai autógyártóknak (köztük a Teslának) is érdeke, hogy EGY darab szabványnak kelljen megfelelniük az egész világon, nem ezernek. -
Johnny001
senior tag
Most kukázzák az egész szervezetet!
-
Semplar
őstag
(ENSZ) „A név ismerős, de már az idejét sem tudom, mikor hallottam utoljára"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Joachim21
őstag
Ahhoz képest hogy épp megszűnnek csak nyomják a szarságokat.
-
kilua
senior tag
"Egy évtizeddel ezelőtt széles körben azt jósolták, hogy az automatizált vezetés 2020-ra megjelenik a közutakon. Azonban, miközben a technológia fejlődött, a feladat a vártnál összetettebbnek bizonyult"
Emiatt fog kipukkanni az egész ai lufi is és aztán nézhetjük mi lesz a világ gazdasággal
-
bambano
titán
Kérdés, hogy mi a veszélyesebb:
- publikus, elvileg ismert, szabályozott távoli vezetésen keresztül
- publikus, elvileg ismert, vezetésre elvileg nem alkalmas bejáratot feltörve
- nem publikus, de valószínűleg létező backdooron keresztül
bejutni az autóba és irányítani.szerk: mondjuk hogy a Fast & Furious című hiper-unrealisztikus akciómarhaságból tudományos dokumentumfilmet csináljanak, az kissé erős

-
jerry311
nagyúr
Tavloi beavatkozas mar most is van nagyon sok nem onvezeto autoban is.
Nem feltetlenul tervezett, leginkabb csak meghekkelt online funckiok. Volt mar ra PoC, hogy tavolrol vezereltek pl. az elektronikus kormanyszervot, de minden mast is lehet, aminek koze van az auto kozponti vezerlesehez, nem kizarolag mechanikus. -
Tök mimd1! Usa úgy sem foglalkozik vele - bár is lesz.
-
Ajándékok
aktív tag
Nagyon remélem, hogy végül nem lesz távoli beavatkozásra lehetőség.
Szerintem sokkal veszélyesebb, mint a telepített rendszer esetleges hibái.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Dell Precision 5750 17" UHD+ touch, i7 10850H, 16-64GB RAM, 6GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)