Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Kávé Kálmán #29356 üzenetére

"Ha több kávét akar az ember egy - azaz egy - Pavonival csinálni, akkor ne felejtse el lekapcsolni legalább arra az időre, amíg őröl, eloszt, tömörít. Miért fűtsön szegény? Hát hiszen túlforrósodik."

mert ez egy egzakt, reprodukálható idő? :N

lekapcsolom, nyilván... egyszer ennyit hűl, másszor annyit, hiszen egyszer gyorsan darálok, másszor lassan tömörítek. amúgy meg hőszalag, nyomásmérő, szonda, kutyafüle: persze, ha tudom mérni a gépet, akkor univerzálisabban használható. én pucéran használtam eddig csak.

"Azaz relatíve kevés az összefüggés van a bojler töltöttsége és a shot volumene között."

nem a shot volumene a lényeg, hanem, hogy ürül a bojler, második körben már kevesebb víz lesz benne, de még járt és pihent valamennyit a fűtőszál, nehéz ilyen körülmények között megint épp 88,5 fokos kilépő vízzel főzni.

stopperrel egyébként - nyilvánvalóan - azt tudod kimérni, hogy mennyi ideig melegedett a géped. mivel hidegen indítva a kiindulóállapot mindig ugyanaz, ezért ez egy reprodukálható dolog. tudod, hogy egy alacsonyabb hőigényű kávéhoz "5 percet" kell várni, a másik az "6,5 perces" stb. szóval valóban nem hőmérő a stopper, ám a hő és az idő korrelál, yattttaaaaa! :DDD

Új hozzászólás Aktív témák