Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• prandris

tag

Sziasztok! Kezdek belejönni a kávéfőzésbe a DeLonghi bar14f-el, most ilyen eszpresszót sikerült készítenem. [link] Viszont feltűnt, hogy sosem ugyanolyan az íze. Ugyanannyi örleményt teszek a szűrőbe és ugyanúgy tamperelek.
    A fórumon keresgélés, olvasás közben találkoztam kulcsszavakkal, mint pl.: hőegyensúly, hűtőcsapolás stb. Elkezdtem próbálkozni. Ha hűtőcsapolok, újra bekapcsol a termosztát, és újra csapoláskor gőz csapong ki, a kávé kicsit savanyú.

Soldier2 meg is válaszolta nekem, hogy a kisgépeknél a hűtőcsapolás felborítja a hőegyensúlyt, nem is csinálom inkább. De ha simán bekapcsolom a kávéfőzőt és hagyom átmelegedni jelen esetben 20 percig, akkor a csapolás megkezdése után pár másodperccel kialszik a "hőmérséklet ok" lámpa azaz csökkent a hőmérséklet és akkor kezd megint fűteni a bojler. A kávé nem az igazi, kicsit vizesebb.
    Nem sikerült rájönnöm, hogy a legfinomabb a kávé, sajnos elég véletlenszerűen tudok csak finomat inni. Esetleg tud valaki tippet adni, hogy mikor lenne a legoptimálisabb a csapolás?

Új hozzászólás Aktív témák