-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3985 üzenetére
Ha jól rémlik a PHP-ban van valamiféle natív SOAP is, bár az talán még rosszabb, mint a nusoap. Tavaly év elején mintha kísérleteztünk volna velük.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #3947 üzenetére
Rendben, jelezzetek privátban.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3947 üzenetére
Most komolyan egy szimpla .js kipróbálásához windows alatt tényleg nem kell semmi.
Nyitsz egy command line-t, majd cscript xy.js és már fut is a js-ünk. Sőt dupla kattintásra is elindul, csak ekkor nem a cscript hanem a wscript fogja futtatni. Rémlik ezeknél az üzenet kiírást másképp kell megoldani, mint böngészős futtatáskor, azaz wscript.echo(üzenet) vagy valami ilyesmi a szintaktikája.Vagy csinál valaki egy .hta-t, és abban futtatja.
Ahogy mondtam a lehetőségek száma végtelen.
Szerintem az a legjobb, ha magával a js futtatással nem foglalkozik a leírás, aki erre adja fejét, az csak meg fogja tudni oldani, hogy futtassa a js-ét
bármilyen módon.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3943 üzenetére
A node js-el jon egy js interpreter amivel a js fleodat tudod clin keresztul tesztelni. De a nodejs meg nincs alapbol felteve ezert le kellett irni hogy hogyan tegye fel az ember. A nodejs ebben az ertelemben csak a bongeszobe epitett interpreter alternativaja. Egyebkent tudtommal lehet kerni modositast a modkerben. Ha szerinted valami rossz akkor nyugodtan szedesd ki nem fogok megsertodni, bar szerintem pont ez a nodejs-es resz tok hasznos.
Nekem sokszor nagyon jól jött volna, ha ezt már korábban ismerem, például ha csak ki akarom próbálni élesben, hogy mit csinál a map(), akkor nem csinálok
- egy .js fájlt benne implementálva egy tömböt, meghívva rá a map-et.
- illetve egy html fájlt, amiben hivatkozok a js fájlra,
- majd a html fájlt megnyitom a böngészőbenVagy,
- nem nyitok egy firefoxot, benne egy konzolt
- meg egy scratchpad-etVagy megyek a jsfiddle-re
Hanem nyitok pl egy aptana studio-t, vagy a geditet (mindkettőben van embedded terminal) és sokkal gyorsabban tudom tesztelni a megírt kódomat, mint a fenti esetekben. Én csakis ezért írtam bele az összefoglalóba azt a részt. De mondom, ha tényleg kusza, akkor szedjük ki, vagy fogalmazzuk át.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #3943 üzenetére
Itt a raw, javítsátok, ahogy gondoljátok és frissítem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3938 üzenetére
Most nézem a Jim-Y jegyzetekkel kiegészített összefoglalót... na basszus, nem ártott volna még lektorálni előtte.
Én inkább az elején lévő linkekre koncentráltam, amiket be lehetett volna rakni, de vannak benne rendkívül összeszedetlen részek, például van egy ilyen rész: "Ha a saját gépünkön szeretnénk tesztelni a megírt js kódunkat" - utána meg az következik, hogy hogyan tudjuk felrakni a Node.js-t...
Mégis hogy jön ide? Vagy akkor miért nincs kiegészítve azzal, hogy mi a különbség a kliensoldali és szerveroldali JavaScript-kódok között? Egy olyan emberke, aki épp szeretné elsajátítani a JavaScriptet, az valószínűleg teljesen össze lesz zavarva ezek után.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3923 üzenetére
Szia, gondoltam csinálok egy alapot a téma-összefoglalónak, mert ha valaki nem kezdi el, akkor nem lesz belőle semmi
a bejegyzés végén van egy raw link, ami arra szolgál, hogyha valaki bővítené szeretné, vagy csinosítani/egyéb, akkor meglegyen a forrás. üdv
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #3923 üzenetére
Mit tekintünk ez esetben "tisztességes implementációnak"?
Például egy angularjs-t, ahol egyedi attribútumokkal kötöd össze a megfelelő html kódot a script modell vagy a controller objektumaival.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #3921 üzenetére
Ezzel nyugodtan alá lehetne támasztani azt is, hogy formvalidálásnál minden egyes inputra külön-külön dobjuk be mondjuk onblurre a validáló függvényt. Vagy akkor ez ne legyen, csak egyszer, magán a form csomóponton legyen egy onsubmit-attribútumba bedobott függvénynév, mert az épp a határon mozgolódik a tákolmány és a karbantartható kód között? Érted, ezzel a hozzáállással (mondjuk ha valaki ilyen tutorialt ír) a kezdők is kedvet kaphatnak hozzá, hogy na, akkor ilyen alapon mehet minden az attribútumokba, mert azt írták, hogy jó az, és akkor ránézek a HTML-kódra, és tök jó, hogy egyben látom a JavaScript-kódot is. De akkor ugyanígy nem lenne helytelen az sem, hogy valaki style-attribútumban határozza meg az adott elem kinézetét. Az sem magyarázható, bár elméletileg ezen az elven az is jó lehetne, mivel akkor tök jó, hogy helyben látja az illető, hogy fog kinézni az elem.
Nem azt írtam, hogy az elemek onevent attribútumainak használata jó, csak annyit, hogy van benne logika, és tisztességes implementációnál azt attribútum-eventbinddal nincs semmi gond. Az, hogy te mit tartasz jónak, meg logikusnak, meg karbantarthatónak, az ezen a véleményemen nem fog változtatni.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3917 üzenetére
attachEvent-re gondoltam csak régen volt már nem ugrott be
bind, on, live megvolt, többi sose kellettohh, nagyon sok oldalon van még most is inline js event, nem csak kezdőknél/kis siteokon
vajon miért nem kopik ki a köztudatból?a sok on-al nincs gondom, csak nem fogalmaztam jól sry
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3917 üzenetére
Nekem érthető volt. Ilyenkor derül ki, hogy az emberek használják a jquery-t, mert az milyen jó már, de mennyire nem értik a mögöttes folyamatokat.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3914 üzenetére
Most jól összezavartad...
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #3908 üzenetére
Éreztem én, hogy téged kell megszólítani
Szerintem lassan összedobhatnánk a fórumtársakkal egy sörözést és neked pár sört
Nagyon hasznos leírás, letisztult a kép azt hiszem. Még talán annyi, hogy ugye jQueryben az onclick is valójában .on?
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3908 üzenetére
Hihetetlen, hogy milyen kidolgozott profi válaszokat tudsz adni, kb. mindenkinek aki legalább felig ertelmes kerdest tesz fel, le a kalappal. Tenyleg.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #3901 üzenetére
Így van, ez továbbra is értelmezési probléma, nem szoftverfejlesztési. Amíg nem tudja leírni érthetően, mit szeretne, addig nincs értelme implementációs részletekkel foglalkozni. Ő is vaskosan keveri a két dolgot, volt itt "script", meg gif, meg jpg izé, épp csak a lényeget nem tudjuk. Azaz, hogy mit lásson a felhasználó az adott oldalon, és milyen interakciókat végezhessen el.
-
kivulallo
tag
válasz
Sk8erPeter #3888 üzenetére
annyi, hogy a táblába be van includeolva pár php fájl, amikben fsockopen funkciók vannak, és a tábla ezekkel kérdezi le a szerverek/portok státuszait. de ezek csak akkor frissülnek ha frissül az oldal. én szeretném ha csak a table rész frissülne.
-
G.F.
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #3874 üzenetére
Ja, nem js... Pont ebben segítettél anno... [link]
-
G.F.
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #3874 üzenetére
A padding: xxxpx, margin:-xxxpx-el oldottam meg. A menünél annyi van, hogyha rákattintasz, kinn hagyja az almenüt. Azóta sem értek a js-hez, nem tudom mi mást csinálhatnék...
-
G.F.
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #3869 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, végül sikerült egyik módszerrel megoldani. Amúgy a menün elkészítésénél segítettél még nyáron. Remélem így már tényleg jó lesz... Szóval köszönök mindent.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3869 üzenetére
"Néha jó 5 perc szünetet tartani"
-
G.F.
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #3866 üzenetére
Bocsánat, azért írtam a linket, mert ha rákattintasz jelentkezni kell annak a hibának, amit leírtam. Azt gondoltam, az többet ér, mint egy screenshot. Nem néztem senkit hülyének, pláne már segítettél nekem. De hát leírtam a hibajelenséget. Rakjak be screenshotot?
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3855 üzenetére
Ezek szerint ott vannak fogalmi zavaraid, hogy egyáltalán mi az a function (FÜGGVÉNY) és mi az a method (metódus).
Nyilván ezekkel tisztában vagyok, csak azt nem tudtam, hogy magyarul hogy van helyes a function szó.
A hibaüzenetekkel kapcsolatban: igazából ilyenkor szerintem mindig csak az a pár (másod)percnyi Guglizás marad ki az életedből, amivel megkönnyítenéd a dolgodat.
Na igen, ezt megpróbálom a jövőben pótolni
-
don.racz
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3847 üzenetére
Igen, gyakorlás, tanulás miatt szeretném csinálni. Már a 3. napja szórakozok éjjel nappal ezzel, hogy normális legyen, de nem akar sikerülni. Ha csak JavaScriptet használok jQuery nélkül, akkor is beszaggat.
Most csináltam egy ilyet, próbaképp:
var shift = 1;
var width = 1024;
setInterval(function(){document.getElementById("img1").style.margin = "0 0 0 "+shift+"px"; if(shift<width){shift++};}, 1);Tehát minden milisecundumban 1 pixellel eltolja jobbra míg ki nem tolódik a képernyőről. Szépen fut mindenütt kivéve a Safariban. Hogy a francba lehet ezt optimalizálni?
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3846 üzenetére
nézd meg jobban.
Valamennyire észre lehet venni azt a szaggatást, amiről beszél, a monitorok tetejét ha megnézed, egy picit mintha ottmaradna, némi késéssel követi csupán.
Na most vagy én nem látom a szaggatást, vagy nem tudom. Videó: [link]
============================================================================megpróbálhatnád végre értelmesen leírni
Igen, tudom, eléggé "semmit" nem adtam információ gyanánt.
Most nincs nagyon lelki erőm átbootolni Windows-ba, meg egy elég nagy projektet nyomogatok, de holnapután szvsz megnézem pontosan. Leginkább abból indultam ki, hogy azt hittem valamiért egy illuminált pillanatomban, hogy nincsenek globális metódusok (amúgy JS-ben is metódusnak hívják magyarul a function-öket, vagy funkciónak? - Mondjuk a funkció szó szerintem ilyen kontextusban nagyon ronda), ezért kérdeztem rá, majd jutottam arra a konklúzióra, hogy a VS hülye. De most meg megint úgy vagyok, hogy a VS valszeg sokkal okosabb, mint én, így nagyon sok esélyt látok arra, hogy én vagyok a hülye már megint és szarul állítottam be valamit. Na, majd megnézem!
(#3849) martonx
Hozzáteszem VS2012 - 2013 már alapból tartalmazza a jquery-s intellisense-eket.
A 2013 még knockout-ot, meg mittudomén még mi minden js libet támogat intellisense-el alapból.Na igen, ez meg a másik. Mondom, hogy én vagyok a hülye!
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3848 üzenetére
Hozzáteszem VS2012 - 2013 már alapból tartalmazza a jquery-s intellisense-eket.
A 2013 még knockout-ot, meg mittudomén még mi minden js libet támogat intellisense-el alapból. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3841 üzenetére
Na, akkor nem én vagyok a hülye
Az alapján tettem fel a kérdést, hogy a Visual Studio dobálgatta nekem a Build Error-okat, hogy ismeretlen function-öket hívok meg. De akkor ezek szerint a Visual Studio (2013 Pro) nem tudja kezelni ezeket? Vagy én csinálok valamit nagyon rosszul? Na megnézem mégegyszer..
-
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter #3816 üzenetére
Elég sokat keresgéltem, de ilyen jellegű problémája még nem volt senkinek, csodálkoztam is, úgy tűnik, hogy kevesen álltak még át a 4-es verzióra.
Köszönöm a segítséget, ez alapján már sikerült összehozni a megoldást:
setup: function(editor) {
editor.on('init', function(e) {
var width = parseInt($(editor.getElement()).css('width'));
var height = parseInt($(editor.getElement()).css('height'));
editor.theme.resizeTo(width, height);
});
} -
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter #3814 üzenetére
Sajnos ez nem jó opció, sok helyen van textarea és egy helyen, függvényben van benne a tinymce betöltése, 9 különböző elrendezésben és, pluginokkal. Emellett kb 50-100 különböző méretű textarea is lehet, amik egy része - mivel csak méretük tér el - inline css-be van beírva. Olyanra gondoltam, hogy talán valahogy elő lehet hívni a selectort az initbe és annak lekérdezni a méreteit, csak sajnos még nem találtam ilyet.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Sk8erPeter #3805 üzenetére
Ha nem sikerül megoldani akkor megcsinálom csak tele van php változókkal meg lekérésekkel amitől nemtudom csak így átrakni.
-
bazsika33
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3784 üzenetére
Tökéletes...
Mindegyik tooltip nálam tökéletesen működik. (de én azt használom ami itt található.)
Da ha már tooltip, akkor azzal annyi gond lehet h ha a marker a térkép alsó részében van, akkor bizony nem az egész része látszik... (bár talán ez már css probléma)
Köszönöm a segítséget, itt az eredmény... -
SirRasor
addikt
válasz
Sk8erPeter #3786 üzenetére
Hmm így tényleg működik. Az a vicces, hogy az én rossz megoldásomat egy lynda.com-os oktatóvideóból néztem
Így viszont kész csoda, hogy FF-ban működött
Nagyon köszönöm!
-
bazsika33
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3782 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a térkép lényegében működik. Egyedül a html-ből állítható zoom nem megy.
jsfiddle.net -
bazsika33
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3778 üzenetére
Picit buheráltam rajta és már jónak tűnik.
Még egy kérdés: nem lehetne h a 'lat' 'lng' mellett a zoom mértékét is a html-ben lehessen állítani? -
bazsika33
csendes tag
válasz
A kód nagy része egyébként innen van...
Szóval most már lehet a centert a html-ben módosítani (köszönet érte Sk8erPeter-nek), de a tooltip így nem működik... -
bazsika33
csendes tag
válasz
Köszönöm, erre gondoltam. Működik, igen... :-)
Még a tooltipet kellene visszaügyeskedni. A régiben működött. Nem én kérdeztem meg, de szinte biztos h innen vettem a kódot :-) -
bazsika33
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3776 üzenetére
A 0ról kezdtem felépíteni a gmap-omat, kevéske tudással. Néztem mintákat, fórumokat, ollóztam össze innen-onnan. Mivel a markerek száma folyamatosan nőni fog, így az adatokat mfképpen 1 js-ben szeretném tárolni. És a lényeg az lenne h az összes pont (az újak is) az összes html-en megjelenjen.
Konkrétan a data megoldásban tudnátok segíteni? Berakni vhogyan a parlament html-be a partlament marker 'latlng'-jét ide (hogy az legyen a parlament html-en a térképem centerje):
<div id="map">
<div id="map_canvas" style="width:100%; height:400px"></div>
</div> -
bazsika33
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3773 üzenetére
JS google map problémám a következő:
http://jsfiddle.net/kxQw8/
Nekem nem jelenik meg semmi, sztem rosszul töltöttem be... De ehhez annyira nem értek.
Amúgy a térkép itt található: http://googlemap.friweb.hu/Tehgát: minden egyes markerhez a saját html oldalán a marker centerjét szeretném beállítani. Tehát pl. a parlament html-en a parlament marker-je legyen a térképem központja.
A js-be meg kell adni egy centert és így minden html-ben jelenleg ugyanaz lesz a center (lánchíd) - még akkor is ha a centert a html-ben is megadom. Nekem ez a bajom...Tehát azt szeretném h a centert a html-ben tudjam beállítani. Minden további adatot pedig a js-em tartalmazza.
Közel 100 marker esetén ez nagy könnyítés lenne...
Tippek? Egyáltalán meg lehet ezt oldani vhogyan? Köszi... -
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3769 üzenetére
"Na várj, eleve miért kell duplaklikkelni a sample-feliratra, hogy elinduljon a lejátszás?"
Mert ez a sablon eredetileg audio anyagok eladására lett tervezve és az admin felületen van lehetőség több sample hanganyagot is feltölteni, mivel ugye ha egy 16 tracket tartalmazó CD-t akarsz eladni, akkor szeretnéd, hogy mindegyik dalba bele lehessen hallgatni. Ez a funkció a tulajnak nem kell, mivel neki csak egy sample hanganyag van minden termékhez, viszont a lejátszás csak duplakattal indul, mivel az első kattintás ugye kiválasztja a zenét, a második pedig indítja. Csak ez itt kicsit okafogyott, mert nincs mit kiválasztani egy sample fájl esetén.
A dupla klikkes angol szöveget is már én írtam oda, hogy egyértelmű legyen a dolog.
Az általad javasolt cserét megejtettem az ajax.js fájlban, de az eredmény továbbra is ugyanaz: Minden működik, de csak dupla kattintással, ahogy eddig is. Magától nem indul el így sem. Makacs egy jószág.
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3767 üzenetére
Kiszedtem a PHP fájlból a player javascript kódját. Az oldal és a sample hallgatás továbbra is működik, úgyhogy a duplikáció elvileg megszüntetve és így már a JS kód is külön van.
Tehát itt van a lényeg: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3765 üzenetére
Egyre inkább kezdem belátni, hogy ez a sablon egy gány munka. Ráadásul ezért fizetett a tulajdonos. Elvileg jár azonnali support hozzá. Erről meg annyit, hogy a privát fórumban 3 hete feltett kérdésemre azóta sem érkezett egy válasz sem.
Az ajax.js fájlban található hibát javítottam. Viszont ahogy lentebb görgettem megláttam ott is ugyanazt a jplayer kódot, mint amit pastebin-re töltöttem fel a PHP fájlból.
Akkor lehet azt kellene inkább szerkesztgetni?
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3762 üzenetére
"Külső JS-fájlba érdemes pakolni az ilyesmit, pluginnel behúzni, stb"
Ha tehetem én így csinálom, ez viszont most a sablonkészítők sara. Ez így egy az egyben maga a theme egyik PHP fájljában található. Javascript, PHP, CSS, minden egy helyen. Nem a legelegánsabb, de már nem is annyira izgat, csak működne minden. Jó ideje szenvedek ezzel a honlappal (szívességből ráadásul) és olyan dolgokat csináltam már meg rajta, amikre nem is tudtam, hogy képes vagyok
Viszont ez a Javascriptes autoplay most megint feladta a leckét.
A hiba megint az én figyelmetlenségem. Az egész estét erre szántam rá, de így a végére már alig látok. Mindenesetre javítottam a zárójel problémát is.
A segítséget és a tippeket viszont hálásan köszönöm!
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3760 üzenetére
A CDATA zárót a Wordpress rontja el. A kódban tökéletesen szerepel, bár szerintem ez nem okoz problémát.
A másik tényleg az én próbálkozásom egyik maradványa, azt javítottam (azaz visszatettem az eredetit).
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3758 üzenetére
Köszönöm!
Kicseréltem, de nincs változás. Ugyanúgy kattintásra indul a sample. Az oldalt is meg tudom mutatni, nem titok. Erről lenne szó: [link] Ez itt épp egy terméklap. A sample gomb ott van a kiskép alatt, arra kattintva indul el a bal oldalon a lejátszó. Az lenne a cél hogy minden terméklap megnyitásakor automatikusan elinduljon ez a sample. Természetesen ebből mindig csak egy darab van.
-
SirRasor
addikt
válasz
Sk8erPeter #3749 üzenetére
Na így már világos a dolog; akkor viszont legalább +1 dolog, amihez majd érteni fogok
Közben végignéztem/megtanultam az AJAX oktatóanyagot és már működik is, amit meg akartam csinálni
-
SirRasor
addikt
válasz
Sk8erPeter #3740 üzenetére
Mint írtam, az ajaxos feldolgozott PHP-ban nem működik a JS, de azért thx. EDIT: persze az is lehet, hogy az ingyenes webhostingos korlátozásról van szó, mert eleinte sessiont se akart.
EDIT2: A CSAK-ot meg úgy értem, hogy nem firtatom, hanem betartom.
Irónikusan jön ide a JAVA. Tehát JS-ből íratnak tesztet, mert JAVA kell nekik. Szerintem elég világos volt
-
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3734 üzenetére
Köszi, majd ráérő időmben tanulmányozni fogom ezeket.
-
válasz
Sk8erPeter #3722 üzenetére
Én meg a Sublime Textet nem ismerem.
A Bracketsben két elég jó feature-t használok intenzíven: a Chrome-mal összekötött live preview (minden módosítás a HTML/CSS-ben azonnal látszik, és amin éppen állok a szerkesztőben highligholódik a böngészőben), meg az intgrált JSLint. Meg a JS autocomplete is elég jó.
Teasüti: Azonnal.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3720 üzenetére
A programozói attitűdhöz: van egy-egy ilyen ismerősöm, köztük vérbeli kocka is, aki lehúzott redőnyökkel pijamában éli a magányos életét begubózva - van egy-két furcsasága az életszemléletében szó mi szó.
Van róla minimális fogalmam, milyen értékrendet követnek a programozók.
Aztán ott vannak a mérnökinfós szaktársak is. igaz ott is elég nagy a szórás az oda nem való emberek bulizós életvitelétől a burokban élő kockákig bezáróan.
Szóval itt sem lehet beskatulyázni mindenkit, talán ez a szűkebb réteg és amúgy egészséges családi életet él a többség. Nem fair általánosítani igazad van, de az ilyen heves reakciók erre engedtek következtetni. Elnézést érte!Ontopic:
jsFiddle nem futtatja le ezt akárhogy próbálkozom, mi lehet a hiba?
Egy tömb string elemének egy karakterére próbálok hivatkozni.
Array[j][0] ami a j elem első karakterét adja vissza.
Ez egészen addig működik, amíg manuálisan írom be a karakter indexét.
De megáll működni, amint változót próbálok használni:var d = Number(this[i].length);
flash('ok\n' + this[i][d]); //debug kiíratásVagy egyszerűbben:
this[i][this[i].length]
Undefined az eredményem. Nem értem.
Ki tudnátok segíteni? Így hirtelen azt se tudom hogy induljak el Google-n. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3715 üzenetére
JavaScriptben programozol hozzá, ezzel kapcsolatban, meg a környezettel kérdeztem.
Fingom sincs. Csak kontárkodok benne.De hogy mitől működik... Kézikönyvben nem esik szó a környezetről.
Egy-egy Android java referencia van hozzá, de sztem azok beemelt feature-ök. Vagy talán Android javascript interface - vagy ilyesmi.Eddig minden alkalommal megköszöntem a segítséget, ennél többet nem ajánlhatok fel. Nem kötelező válaszolnod, ha úgy látod jónak. Fura amúgy ez a programozói attitűd, már ha full time programozó vagy. Mindig olyan nagyra vannak az idejükkel - persze vhol jogosan, hisz ebből élnek. És elefántot csinálnak a bolhából, a konvenciókból.
De mindegy, itt én vagyok a vendég. A válaszod célt ért, ezt külön megköszönöm még egyszer. Nem érzem szükségességét tételesen reagálni rá. Az egy befejezett téma részemről.
Nem is értem miért van szükség magyarázkodásra.Amúgy tisztában vagyok a fórumos segítségnyújtás fogalmával, egy egész topikot én vezetek.
Most hozakodjak elő én is a magánéletemmel?Jah, amúgy nem. Nem programoztam ezelőtt egy nyelven sem. Középiskolás Pascal nyilván szánalmas példa lenne, ezért az nem is számít.
-
válasz
Sk8erPeter #3715 üzenetére
Dobj be egy Sn*ckerst, ha éhes vagy teljesen kifordulsz magadból...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3712 üzenetére
Én is erre jutottam.
Arra... nem akarok válaszolni. Fáradt voltam hozzá akkor, és most is.
Levontam belőle a tanulságot azért, köszi!
Tasker milyen program? Írtam róla egy cikket. De röviden szólva éppen ezt tudja, amit te is írtál.És ha nem jsFiddle-szerű helyeken szokás dolgozni, akkor hol?
Ti ajánlottátok nekem, hogy erre való...
Amúgy tetszik, elégedett vagyok vele. Mindig Karma lapjait szerkesztem, ahol elő van készítve a pálya.Tud indentálni, meg validálni is. Kell nekem ennél több?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3705 üzenetére
Amúgy meglehetősen gány, amit csinálsz, ez az összefűzögetős valami (annyira nem próbáltam meg értelmezni). Nem tudom, most hány elemmel kísérletezel, de amikor mondjuk lesz 1000 név a telefonkönyvben, amiből szűrni kell az általad mutatott módon, akkor nem biztos, hogy azonnal végezni fog vele például egy gyengébb procival rendelkező teló...
Feladat:
kellenek egy tömb - nem nulla - elemeinek indexei, de az elemek (számok) csökkenő sorrendjében.
Vagyis ki kell gyűjteni nem csak a legnagyobb elem indexét (haha rém egyszerű lenne egy közönséges Array.indexOf(Math.max()) függvénnyel, de az indexOf() megáll az első találatnál, szóval nem jó - kellenek a lehetséges alternatívák), hanem sorban az összeset.
Hogy fognál hozzá? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3705 üzenetére
Ha a Prohardveren beszúrsz egy kódot, akkor jelöld ki, és kattints a "Programkód" gombra, ne pedig simán a Monospace-re. Akkor megmarad indentálva.
Nem irónia, tényleg így néz ki a kód.Őőő, megvan, mi az a "result" szó, mit is jelent? Ne oda akarj írni, hanem pl. a HTML-, JS- vagy CSS-panelra...
[link] Itt is a result panelen van az eredmény.
Ezt így ahogy van másoltam a HTML kóddal együtt, de nekem nem működött a pre.innerHTML sor (ugye az küldi a result-ra a kimenetet?).Milyen natív környezetről beszélsz?
A telefont, ami végső soron a program fog futni.Amúgy nem értem, ez a zárójelezős téma hogy jött ide.
A fenti kód olvashatósága... az indentálás kapcsán.
Hogy én még nem zavarodtam bele.
Gondolom legalábbis, hogy ez miatt nehéz olvasni.Nem tudom, most hány elemmel kísérletezel, de amikor mondjuk lesz 1000 név a telefonkönyvben, amiből szűrni kell az általad mutatott módon, akkor nem biztos, hogy azonnal végezni fog vele például egy gyengébb procival rendelkező teló...
Igaz nálam csak olyan ~50 név lehet, de a telefonom elég gyenge, vagy 4 éves modell.
Nem hinném, hogy a mai 1+ ghz-es telefonoknak ez gondot okozhatna.Az utolsóra:
function akármi(izé) {
var "ez meg az";
return("ez meg az");
}
var "ez meg az" = function(izé);Na ez így jó vagy rossz?
Asszem ugyanez érvényes az Array.prototype-ra is, azt is a program elejébe illesztem be és nem tudom a benne hazsnált változók össze akadhatnak-e a program többi változójával.
Értsd: a function()-ben lévő változók "lokálisabbak-e", mint a programban lévők?
De mindjárt olvasom a linkeket... -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3694 üzenetére
Hát jah, RSS vagy webservice API nekem egyre megy az én szintemen.
A lényeg, hogy kicsi kompakt és könnyen feldolgozható adatot kell csak letölteni. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3692 üzenetére
Már megtértem a JSON-t illetően.
Google API-kon kívül még nem találkoztam ezzel a formátummal.
Most épp az időjárás rss szolgáltatással bíró oldalak keresgélése van terítéken, de hírből sem találkoztam még JSON-nal ezen a területen. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3658 üzenetére
Arra mi a bevett gyakorlat, ha nem akarom beágyazni a request utáni kódot az onreadystatechange függvénybe, hanem szisztematikusan szeretnék haladni tovább a sorban? (Több egymás utáni lekérésem van, amit nekem elég bonyolult lenne egymásba ágyazni a fenti módon.)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3650 üzenetére
Paraméterezésnél vannak olyan beépített funkcióim Android-on, hogy mondjuk egy alkalmazás indítása, ami így néz ki:
loadApp(str label,str data,boolean)
Ilyen esetben, ha nem akarok semmilyen adatot átadni az alkalmazásnak, jobban mondva, hogy egy köztes paramétert nem akarok definiálni egy függvényeben, akkor itt mi a teendő szintaktikailag?
Eddig így csináltam: loadApp('Viber','',false) ahol egy üres string-et írtam a középső paraméterbe.
Próbáltam e módon is: loadApp('Viber',false) de ez nem működött. Úgy tűnik nem lehet csak úgy kihagyni egy köztes paramétert.A protokoll nagy ötlet volt!! Most működik a letöltés!!!
Ezer köszönet, egy hete szenvedek vele és sehol nem került említésre sem, még az Android-os fórumokon is protokoll nélküli url címek szerepeltek a példákban!! -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3648 üzenetére
Igen ez már feltűnt, viszont egyáltalán semmilyen válaszom nincs.
Fel se megy a telefon a netre.Lekértem a ready state-et is menet közben e módon:
http.onreadystatechange = function() {flash(http.readyState}
El is számol 1-től 4-ig, de a 3 az kimarad.
És üres a responseText.
Bármilyen linket adok meg egyiket sem tölti le, mindig üres marad az adat.Már arra is rájöttem, hogy return csak akkor kell, ha function() szerepében hívom meg a kódot, amúgy meg egyszerűen flash(http.responseText) kódot használtam.
A flash() itt egy Android Toast üzenetet jelenít meg; olyasmi, mint az alert().MÁS:
Mi a helyzet akkor, ha kevesebb paramétert akarok átadni egy függvénynek, mint amennyi definiálva van?
Pl:
function hello(text1,text2)
{ blahblahblah }
hello(text1);
Ilyen esetben kötelező mindkét paramétert átadni?
Ezt nem csak a saját készítésű függvényekre értem, hanem a JavaScript-ben általában.
Nem találtam erre vonatkozó infót egyik tutorial-ban sem, hogy kötelező-e teljesen paraméterezni. -
gyga
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3643 üzenetére
Köszi. Majd csak összejön
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3635 üzenetére
Akkor egy példával én is szemléltetem, hogy mi értelme lehet:
var MyFunctions = (function (d,w) {
//ez egy publikus property
var value1 = 1;
//ez egy privát property
var value2 = 2;
//ez egy privát függvény
var function1 = function(){
return value1;
}
//ez egy publikus függvény
var function2 = function(){
return value2;
}
return: {
publicValue : value1,
publicFunction : function2
}
})(document, window); -
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3624 üzenetére
Mint látható, csak idézőjelben írtam a "minden"-t.
Tegnap egész este ezeket olvasgattam, meg még többet is, eredmény nélkül.
Egyébként "minden" ide vagy oda, nem is biztos hogy van megoldás ...
Firefox 22.0, mindig az aktuális.Másoknak is (sokaknak) volt már ez a problémája, és nekik megerősítették hogy úgy mint "sima" esetben, úgy valóban NEM lehet elérni xpi-ből a localStorage-t (tehát "jogos" az a NULL) , de "normális" megoldást nem adtak, az esetlegesen adott ötleteket meg már kipróbáltam, nálam (az én "egyszerű" környezetemben) nem működtek.
-
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3622 üzenetére
No, itt vagyok.
Erre a "var ls = window.content.localStorage;" sorra ezt mondja a Hibakonzol:
TypeError: window.content is nullEzt sejtettem, persze azt nem mondja hogy mi kell helyette ...
Ugyanez a kód böngésző ablakban remekül működik.
Mint írtam, "mindennel" próbálkoztam már, csak semmi nem jött be. -
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3620 üzenetére
Köszi, majd megnézem ezeket.
Amúgy szerintem az a hibám, hogy a localStorage hivatkozás nem jó, nem tudom elérni. -
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3615 üzenetére
Köszi a választ, de megkérdezném hogy ezekből neked melyik működött a gyakorlatban?
Ezt a linket én is elég hamar megtaláltam, és kipróbáltam az ott írtakat, de nálam egyik ötlet sem működött xpi-ben (és a többség böngésző-ablakban sem), persze lehet hogy valamit rosszul csináltam. Az XPCOM-nak is nekifutottam, de nincs meg hozzá a környezetem, és más ehhez hasonlóan "bonyolult" megoldáshoz sem, de "hátha" alapon azért kipróbáltam őket. Nem tudom használni a node.js-t, meg pl. a require parancsot sem. Én csak egy egyszerű szövegszerkesztőt használok fejlesztő eszköznek, szeretném ha a kódom 1 db HTML fájl lenne, és "megállna a saját lábán". -
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #3609 üzenetére
Innen szedtem a kódot. Letöltöttem, beilleszkedtem amit kért és igazából ennyi. Csak a form nem küldi el az adatokat a szervernek. :S
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3593 üzenetére
Akkor bocsánat, félre néztem valamit. Bár már magát a felvetést is furcsállottam, hogy ez ne menne, és meglátva a NodeList típust arra gyanakodtam, hogy az okozhatja.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #3582 üzenetére
Tényleg ez volt a mondanivalója? "izéke" + 1 = "izéke1", de "izéke" - 1 = NaN? Hát menten berosálok, hogy micsoda krézi típuskonverzók vannak ebben a gyávaszrkitben! Nahát!
De most te végre megint jól odamondtál a szkriptkiddiknek! Helyére tetted őket! Ma is tanultak valamit az itteni fórumszakértők, méghozzá szuperkúlos - poénos módon.
És nem vettem magadra, ne kamuzz! Épp te vetted magadra. Látszik a hülye szövegeden, amit idekanyarítottál. Vagy ez csak a szokásos grafomán nemmagadravevéses ömlengésed? Jó tudni!
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #3578 üzenetére
Megnézem, vicceske, meg minden, de mondanivalója zéró. Automatikus típuskonverzió, right from the beginning, mint szinte minden más scriptnyelvnél. Tudom, hogy az ún. komoly programozokóknak ez vörös posztó, de hát ez legyen az ő bajuk.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3578 üzenetére
A HTML+js+css kombó, már sokan sokfelé megmondták, hogy a vicc kategória. Minél komolyabban használod, annál tragikusabb.
Másrészt mindenen elfutnak, és ha nem kell bennük megváltani a világot, akkor azért tűrhető energia befektetéssel ki lehet hozni belőlük elég sokat. Ráadásul ha ilyen ütemben fejlődnek (plusz a böngészők, mobil eszközök beépített böngészői is), akkor tényleg ez lesz a jövő. A html+js+css kombó közül mostanra egyértelműen a js a leggyengébb láncszem, erre nagyon ráférne egy alapos ráncfelvarrás. -
válasz
Sk8erPeter #3576 üzenetére
Köszi, igazatok van, tudom, csak egyszerűbb volt megkérdezni kb 30mp alatt mint utána nézni.
Még egy dolgot kérdeznék, valami nagyon modern megoldásokat tartalmazó, a javascriptet alapjaitól bemutató video/dokumentáció/weboldal/könyv stb-t tudnátok ajánlani? (angol vagy magyar nyelven)
-
Hege1234
addikt
válasz
Sk8erPeter #3572 üzenetére
köszönöm szépen!
-
G.F.
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #3566 üzenetére
Köszönöm szépen a megoldásokat mindkettőtöknek...
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3564 üzenetére
Én ezt már csak annyival egészíteném ki, hogy a főmenükre állítanék egy listenert, és click event esetén hozzáadnám az itemhez, vagy elvenném belőle a current class-t. Így
Persze a className = '' helyett jobb lenne írni egy függvényt ami csak a currentet szedi ki, de azzal már nem akartam bonyolítani a kódot, és jquery-vel ez egyszerűbb is..
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #3559 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát! Utána nézek az anyagoknak.
-
nymarti
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3551 üzenetére
köszi nagyon!
- köszönöm a tanácsot, átneveztem a dolgokat, hogy később is tudjam, hogy mi micsoda.
- meghívtam a select15() és már működik, amit szerettem volna
- igen, azt kifelejtettem, hogy mi az s[16], de azt amúgy egy getElementById-val hoztam létre -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3539 üzenetére
Na.. pont ilyenre voltam kíváncsi, sajnos nem js-el dolgozom, így a gyakorlat nem tud az ilyenekre rávezetni, pedig nagyon szeretem a javascriptet. El is mentem a prezit, köszi
Többieknek is köszi a választ.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3537 üzenetére
Egyébként van arra vonatkozó ajánlás, vagy felhívás, hogy az inline miért rosszabb? azon kívül, hogy kevésbé lesz modulokra bontott a kód?! Egyébként igazad van, sokszor szerkesztettem az eredeti hsz-t, a végére lett csak paraméterben átadva az objektum. Jó lenne egyszer valami hivatalos irományt olvasni ilyen kódolási konvenciókról, mert láthatóan ha a saját fejem után megyek, az nem jó :/
-
ferensz
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3532 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, de szombatra el kellett készülnöm vele, így jquery accordionnal oldottam meg végül a dolgot, de tanulásképpen áttanulmányozom a kódodat
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #3524 üzenetére
Jah, de a miértjét csak most tudtam meg. (Bár ez full feleslegs volt
).
martonx: Lehet magamból indultam ki. Én nem értem, hogy miért nem engedte jQuery-ben... (Nem értem, hogy miért nem lehetett volna jQuery-ben ami már majdnem alapkövetelmény, és általában ezt is használják a webfejlesztők többsége.)
-
ferensz
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3526 üzenetére
Itt van a JSBinre felpakolva. Ha az adott link neve elé kattintasz, akkor lenyílik az "almenü". Nekem azt kellene valahogy elérnem, hogy ha nincs URL megadva az adott linkhez, akkor nyissa le az alatta lévő childokat, ha van URL-je és child elemei is, akkor az URL-re navigáljon, ha pedig nincsenek child elemei, de URL-je igen, akkor is navigáljon oda.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3504 üzenetére
Betöltéskor is simán lehet egy ilyen trükkel jópár %-kot faragni a kódod méretéből. Nézd meg a jquery-sek mit össze nem kínlódnak pár Kb-nyi csökkentésért. Plusz a namespace-be szervezés, amúgy is hasznos dolog, összetettebb javascript-es oldalnál.
Besimerem amúgy, hogy ez erősen szőrszál hasogatás persze, de ha már js topik, meg helyes módszertanok. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3501 üzenetére
Erről beszéltem. Egyébként ha már karakter baszók akarunk lenni
(mondjuk egy 1000 soros plain js-nél már számíthat méretben), érdemes var w = window illetve var d = document konvenciókat használni, és utána már csak d.getelement.byId, meg w.addeventlistener-eket használni.
Vagy eleve belerakod egy anonim önmeghívó funkcióba, így a js namespace probléma is pipa:(function(d,w){
//Itt jön a kódod
d.getelementbyid...
w.addevenetlistener...
})(document,window) -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3489 üzenetére
Nincs ötleted, hogy erre hogy kéne rákeresnem neten? Tökre rákeresnék, de nem tudok semmit beírni amire ilyen találatot dobna ki:/
"amikor a canvasra rákattintasz, és elkezded nyomni a kurzort valamelyik irányba, akkor elkezd rajzolódni egy vonal, de irányváltásnál van egy kis megakadás, amíg folytonosan kezd el haladni"
-
válasz
Sk8erPeter #3490 üzenetére
Callbackek passzolgatása helyett mostanában nekem a promise paradigma nagyon bejön. A when.js elég szimpi mint JavaScriptes implementáció.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3484 üzenetére
Igen, pont ezt szeretnék, vagyis pont ez lett volna a kérdés, kicsit átírtam énis, hogy legalább a vonal legyen normális.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3483 üzenetére
Nekem az aszinkron ajaxxal az a bajom, hogy a success ágban kéne mindent lekezelni, vagy meghívni egy másik függvényt, míg amikor aszinkron csináltam, akkor tudtam írni ilyen függvényt ami a saját logikámnak jobban feküdt:
Server.prototype.login = function(username, password){
var result;
$.ajax({
url: "php/server.php",
type: "POST",
data: {
action: "login",
username: username,
password: password
},
dataType: "json",
success: function(response){
if(response.success){
result = response.success;
}
},
async: false
});
return result;
}A rossz eset nincs lekezelve, de az kényelmessé teszi a szinkron hívást, hogy vissza tudok térni belőle, ez alkalmazás szinten így néz ki:
$("#loginBtn").click(function(){
uName = $("#unameField").val();
pwd = $("#pwdField").val();
if(uName === "" || pwd === ""){
alert("Missing username or password!");
} else {
if(server.login(uName, pwd) == 1){
// akarmi
client = new Client(uName, pwd);
}
}
});Most ha mindent amit sikeres login után akarnék véghezvinni az ajax succes ágában hívótt metódusban kéne megcsinálni, az rossz lenne
-
Nite
őstag
válasz
Sk8erPeter #3457 üzenetére
igen ezt termeszetesen tudom, hogy aszinkron, eppen ezert gondoltam, hogy mivel az atiranyitas elott hivom meg, az szepn aszinron modon elindul, az atiranyitastol fuggetlenul es majd valamikor vegez
-
sebastien19
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3459 üzenetére
Huh, sok minden van ott, nem értek mindent.. Összegezve, akkor kiszűrhető, hogy ki klikkel a makró vagy valódi egér? Nekem úgy tűnik, hogy nem. Illetve, amit láthatok az egészből, az csak az amit akkor nyom, amikor aktív a megnyitott oldal. Pl. ha a tálcára kattint, akkor onnantól a lenyomott billentyűk sem érzékelhetők, ugye?
köszi egyébként -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #3460 üzenetére
Ezt nem melóhelyen, bekapcsolt hangfalakkal kellett volna kipróbálnom...
-
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3462 üzenetére
Ilyet bedobok a vizsgamunkámba...nem tudom, hogy mit szólna hozzá a tanár.
-
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3460 üzenetére
Uram atyám....
-
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3455 üzenetére
Átszínezős scriptet is csináltunk. 3 gomb, 3 különböző színnel. Ha az egyikre kattintunk, akkor a honlap hátterét átszínezi a beprogramozott színre.
Mégegyszer köszi a segítséget, egyre jobban haladok a webshoppal.
-
sebastien19
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3391 üzenetére
S azt sehogy sem tudom érzékelni, hogy a felhasználó valóban kattint, vagy egy makró/program kattint, ugyanúgy csak kattintást érzékelek?
Illetve a billentyűkombinációk is csak akkor érzékelhetők, ha azt akkor nyomja, amikor az oldalamon van, aktívan, abban az esetben ha előtte hívja elő a makrót valami kombinációval késleltetve, akkor az egészből nem látok semmit, csak, hogy kattint, amit meg megint nem lehet kiszűrni, ugye? -
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3448 üzenetére
Illetve még egy kérdés:
Egy cookie-ban lehet több értéket tárolni? -
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3448 üzenetére
Köszi
Volt 5 JavaScript óránk. Megtanultuk a név megjegyzést cookival, egy bejelentkező/cover oldalt létrehozását előre meghatározott jelszóval, óra visszaszámlálós baromságot csinálni, számológépet csináltunk táblázattal,
illetve egy gyakorló óra. Erre a tanár megszólal, hogy csináljunk JavaScriptes webshoppot vizsgamunkának... -
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3446 üzenetére
Onnan van kiszedve..
Chrome-ot használok. Ez a Console-os hibakeresés egész jó.Ilyeneket miért nem mutatnak meg a suliban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Futás, futópályák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest