- Mini-ITX
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ZIDOO médialejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
Sk8erPeter #3786 üzenetére
Hmm így tényleg működik. Az a vicces, hogy az én rossz megoldásomat egy lynda.com-os oktatóvideóból néztem
Így viszont kész csoda, hogy FF-ban működött
Nagyon köszönöm!
-
SirRasor
addikt
Hoi!
Tudtok olyanról, hogy az IE10 meg a legújabb chrome nem támogatná az alábbi utasítást?
document.getElementById("azonosító").style="display:block";, vagy akár visiblity:visible.
Egyszerűen nem jelenik meg a DIV, de FF alatt gyönyörűen működik.CSS-ben a visiblity:hidden/display:none-val próbálkoztam, hogy legyen kezdő érték. Amikor kiszedtem, akkor működött, tehát a CSS parancsokat tudják értelmezni külön-külön a böngészők. Esetleg még arra tudok gondolni, hogy ennél a 2 böngészőnél ha beállítok értéket CSS-en keresztül, akkor JS-sel nem engedi megváltoztatni azokat. Csinálhatnak ilyet?
-
SirRasor
addikt
válasz
Sk8erPeter #3749 üzenetére
Na így már világos a dolog; akkor viszont legalább +1 dolog, amihez majd érteni fogok
Közben végignéztem/megtanultam az AJAX oktatóanyagot és már működik is, amit meg akartam csinálni
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #3745 üzenetére
Asszem meg is találtam a kellő példát gugliban, csak még ki kell bogarásznom. Tipikus példája az azt sem értem, hogy mit nem értem-nek. Na de találtam lynda.com-os AJAX oktatóanyagot, úgyhogy no para.
Nem keverem a java-t a javascripttel, csak azt nem értem, hogy egy java-s munkához miért elvárás a javascript és nem a java
Úgyhogy nagy nehezen eldöntöttem, hogy a JAVA-ra specializálódok és istenkirálycsászár profi leszek benne minden szinten, erre föl most tanulom a JS-t, mert csak úgy lehet bejutni
Szóval csak így jött ide.
-
SirRasor
addikt
Úúú a mocskos életbe megvan a megoldás és még egyszerű is volt eme pár óra távlatából
xmlhttp.send(); után hiába néztem meg az xmlhttp.responseText értékét, az aszinkron mód miatt mindig üres volt, ezért ezt a fajta megközelítést elvetettem már az elején és próbáltam máshol megoldást keresni. Viszont szinkron módban jön is vissza a válasz rendesen és így nem kell mélyebben gányolni
-
SirRasor
addikt
válasz
Sk8erPeter #3740 üzenetére
Mint írtam, az ajaxos feldolgozott PHP-ban nem működik a JS, de azért thx. EDIT: persze az is lehet, hogy az ingyenes webhostingos korlátozásról van szó, mert eleinte sessiont se akart.
EDIT2: A CSAK-ot meg úgy értem, hogy nem firtatom, hanem betartom.
Irónikusan jön ide a JAVA. Tehát JS-ből íratnak tesztet, mert JAVA kell nekik. Szerintem elég világos volt
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #3738 üzenetére
Edit: Rájöttem a megoldásra. Az okosok azt mondják, hogy szükség van szerver oldali ellenőrzésre is, mert CSAK.
A fenti példával meg sikeresen kikerültem azt, úgyhogy akkor az adatbázisos név/jelszóellenőrzés megy át nyers PHP-ba és készAkkor viszont nem kell ide ajax és megy simán az átirányítás.
Na még szerencse, hogy megkérdeztem, de azért thx a segítséget mindenkinek.
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Külön üdv martonx
JAVA-t kell tanulnom, mert a cég, amit kinéztem JAVA programozókat keres és ezért a közvetítőcégnél tesztet kell írni html+css+js-ből, azért foglalkozok most ezzel
Van egy honlap és a loginjét szerettem volna átírni JS-es ellenőrzősre. Eddig csak PHP-val volt megvalósítva, úgyhogy bele is vágtam. Név és jelszóhelyességeket rendesen kiszűrni, majd amikor minden ok, akkor AJAX(nem Jquery-s!)-osan lekérem az adatbázisból, hogy jó-e a név és a jelszó. Ha nem, akkor az ajaxban elküldött php-vel kiíratom, hogy rossz név meg jelszó, de ha jó, akkor irányítson át a kezdőlapra.
Nem megy az átirányítás
1. megoldás: header("Location: cím"); a PHP fájlban(amit elküld az ajax), ami sajnos csak az aktuális DIV-be tölti az egész oldalt, ami no go. Saját honlapomnál ezt használom és a fő DIV-ben csinálom, majd belenyomok mindent. Nem a legjobb, de ott nem gond és működik. Ide nem jó
2. megoldás: az elküldött PHP-n belül JS: window.location = "cím"; DE gondolom a feldolgozás miatt nem működik, mintha nem is értelmezné a JS->PHP->JS-t.
X. megoldás: vagy ha jók az adatok, akkor ne irányítson a kezdőlapra, hanem van jobb megoldás is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest