-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Teasüti #3704 üzenetére
"Nem, nem "indentálok"."
Gondolom ez csak irónia volt.Ha a Prohardveren beszúrsz egy kódot, akkor jelöld ki, és kattints a "Programkód" gombra, ne pedig simán a Monospace-re. Akkor megmarad indentálva. Ezeket a dolgokat tényleg el kell magyarázni?
"Néztem a jsFiddle-t, de nem tudom használni (próbáltam átírni te példáidat is, de a result panelra nem tudok írni... más debug kiíratás sem ment.)."
Őőő, megvan, mi az a "result" szó, mit is jelent? Ne oda akarj írni, hanem pl. a HTML-, JS- vagy CSS-panelra...Nyilván a JavaScript-kódok a JavaScript-panelra mennek, remélem, ezt nem kell elmagyarázni, miért.
A jsFiddle-nél pedig a TidyUp gomb szolgálja azt a célt, hogy a kódod szebb legyen, mindegyik panelban szépíti."Próbáltam a böngésző konzolját is, de az se túl felhasználóbarát."
Miért is kellene, hogy felhasználóbarát legyen? Nem az a dolga."Inkább marad a natív környezet."
Milyen natív környezetről beszélsz?"Eddig még nem szúrtam el a zárójelezést egyszer sem.
"
Botrány. Ezek a mai fiatalok...Majd el fogod. Amúgy nem értem, ez a zárójelezős téma hogy jött ide, amikor Karma tanácsokat adott a tömbhasználathoz és az algoritmusodhoz...
Amúgy meglehetősen gány, amit csinálsz, ez az összefűzögetős valami (annyira nem próbáltam meg értelmezni). Nem tudom, most hány elemmel kísérletezel, de amikor mondjuk lesz 1000 név a telefonkönyvben, amiből szűrni kell az általad mutatott módon, akkor nem biztos, hogy azonnal végezni fog vele például egy gyengébb procival rendelkező teló...
"a meghívott function()-ökben deklarált változók ugye elszeparáltak a programtól?"
Ez így elég rossz megfogalmazás, lokális változóknak hívják, amikről beszélsz, var kulcsszóval kell deklarálni őket JavaScriptben. Ha nincs var kulcsszó, akkor felmerülhet a probléma, hogy az adott függvényben esetleg globális változót felülírsz vele, aminek pontosan ugyanez a neve, és elérhető az adott scope-ból. Ha referenciákra vagy kíváncsi, kapcsolódó téma:
http://stackoverflow.com/questions/7744611/pass-variables-by-reference-in-javascript/7744623#7744623
http://stackoverflow.com/questions/518000/is-javascript-a-pass-by-reference-or-pass-by-value-language
http://stackoverflow.com/questions/13104494/does-javascript-pass-by-reference
csak hogy ne nekem kelljen elmagyarázni.
Egyébként más esetben a függvényeid nem fognak tudni egymás lokális változóiról.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest