Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Jim-Y #3945 üzenetére

Nem szántam offenzívnek, mert amúgy hasznos anyagokat gyűjtöttél össze, raktál bele energiát, bocs, ha úgy tűnt.
    Inkább jelezni szerettem volna, hogy az említett rész a Node.js-sel ebben a formában még egy kezdőt nagyon nagy eséllyel teljesen összezavar, mert abban a fázisban az sem tiszta, mi az a kliensoldali és szerveroldali JavaScript-kód, mi az a Node.js, és még kismilliónyi lehetőség van a Node.js telepítése előtt, amivel ki lehet próbálni a JS-kódot. Na meg akkor már a Windows-ra telepítés módszerét is meg kéne említeni. :P Mondjuk az csak egy installer-fájl a nodejs.org-ról: http://nodejs.org/. Amúgy érdekességként: Windows-on lehetséges Web Platform Installeren keresztül is bekattintani a Node.js telepítését.

"Nekem sokszor nagyon jól jött volna, ha ezt már korábban ismerem, például ha csak ki akarom próbálni élesben, hogy mit csinál a map(), akkor nem csinálok
    - egy .js fájlt benne implementálva egy tömböt, meghívva rá a map-et.
    - illetve egy html fájlt, amiben hivatkozok a js fájlra,
    - majd a html fájlt megnyitom a böngészőben
    Vagy,
    - nem nyitok egy firefoxot, benne egy konzolt
    - meg egy scratchpad-et
    Vagy megyek a jsfiddle-re"

Ezek például mind jó alternatívák, amiket meg lehet említeni. :)
    A böngészőt az ember úgyis folyton megnyitva tartja. :DDD Ott nyom egy Ctrl+Shift+I (vagy F12) billentyűkombót, és az ennek segítségével előhívható fejlesztői panelon keresztül, a Console fülön tud tenni egy gyorspróbát a JS-kódokkal; a fejlesztői panellel úgyis minden webfejlesztőnek meg kell ismerkednie.

"Hanem nyitok pl egy aptana studio-t, vagy a geditet (mindkettőben van embedded terminal) és sokkal gyorsabban tudom tesztelni a megírt kódomat, mint a fenti esetekben."
    Ez is egy módszer.
    Egy haladó részben esetleg azt is meg lehetne említeni, hogy mind böngészőn, mind integrált fejlesztőkörnyezeten (IDE) keresztül van lehetőség JavaScript-kód debuggolására, utóbbira példa a NetBeans Connector, ami szerintem nagyon hasznos, itt tettem róla említést:
    http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_10596-10596.html
    http://stackoverflow.com/questions/15801506/how-to-debug-javascript-and-php-togheter-in-the-same-netbeans-7-3-project/20809988#20809988

Szívesen foglalkoznék ezzel, de se időm, se energiám most erre. :(

(#3944) BomiBoogie :
    OK, köszi, reméljük, lesz előbb-utóbb valakinek ideje rá, vagy nekem, vagy másnak. :)

• martonx

veterán

válasz Jim-Y #3945 üzenetére

Szerintem vagy vegyük ki a node.js-es részt, vagy akkor már soroljuk fel a kismillió egyéb lehetőséget, ahogy lehet futtatni egy javascriptet.

Pl, hogy mást ne mondjak windows-on simán konzolból lehet futtatni, még node.js-se kell hozzá. Aztán ott van a kismillió fejlesztő környezet, mindenféle platformon, amikkel minddel lehet js-t futtatni, mindegyikkel egyszerű.

Új hozzászólás Aktív témák