Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

A node js-el jon egy js interpreter amivel a js fleodat tudod clin keresztul tesztelni. De a nodejs meg nincs alapbol felteve ezert le kellett irni hogy hogyan tegye fel az ember. A nodejs ebben az ertelemben csak a bongeszobe epitett interpreter alternativaja. Egyebkent tudtommal lehet kerni modositast a modkerben. Ha szerinted valami rossz akkor nyugodtan szedesd ki nem fogok megsertodni, bar szerintem pont ez a nodejs-es resz tok hasznos.

Nekem sokszor nagyon jól jött volna, ha ezt már korábban ismerem, például ha csak ki akarom próbálni élesben, hogy mit csinál a map(), akkor nem csinálok
    - egy .js fájlt benne implementálva egy tömböt, meghívva rá a map-et.
    - illetve egy html fájlt, amiben hivatkozok a js fájlra,
    - majd a html fájlt megnyitom a böngészőben

Vagy,
    - nem nyitok egy firefoxot, benne egy konzolt
    - meg egy scratchpad-et

Vagy megyek a jsfiddle-re

Hanem nyitok pl egy aptana studio-t, vagy a geditet (mindkettőben van embedded terminal) és sokkal gyorsabban tudom tesztelni a megírt kódomat, mint a fenti esetekben. Én csakis ezért írtam bele az összefoglalóba azt a részt. De mondom, ha tényleg kusza, akkor szedjük ki, vagy fogalmazzuk át.

Nem szántam offenzívnek, mert amúgy hasznos anyagokat gyűjtöttél össze, raktál bele energiát, bocs, ha úgy tűnt.
    Inkább jelezni szerettem volna, hogy az említett rész a Node.js-sel ebben a formában még egy kezdőt nagyon nagy eséllyel teljesen összezavar, mert abban a fázisban az sem tiszta, mi az a kliensoldali és szerveroldali JavaScript-kód, mi az a Node.js, és még kismilliónyi lehetőség van a Node.js telepítése előtt, amivel ki lehet próbálni a JS-kódot. Na meg akkor már a Windows-ra telepítés módszerét is meg kéne említeni. :P Mondjuk az csak egy installer-fájl a nodejs.org-ról: http://nodejs.org/. Amúgy érdekességként: Windows-on lehetséges Web Platform Installeren keresztül is bekattintani a Node.js telepítését.

"Nekem sokszor nagyon jól jött volna, ha ezt már korábban ismerem, például ha csak ki akarom próbálni élesben, hogy mit csinál a map(), akkor nem csinálok
    - egy .js fájlt benne implementálva egy tömböt, meghívva rá a map-et.
    - illetve egy html fájlt, amiben hivatkozok a js fájlra,
    - majd a html fájlt megnyitom a böngészőben
    Vagy,
    - nem nyitok egy firefoxot, benne egy konzolt
    - meg egy scratchpad-et
    Vagy megyek a jsfiddle-re"

Ezek például mind jó alternatívák, amiket meg lehet említeni. :)
    A böngészőt az ember úgyis folyton megnyitva tartja. :DDD Ott nyom egy Ctrl+Shift+I (vagy F12) billentyűkombót, és az ennek segítségével előhívható fejlesztői panelon keresztül, a Console fülön tud tenni egy gyorspróbát a JS-kódokkal; a fejlesztői panellel úgyis minden webfejlesztőnek meg kell ismerkednie.

"Hanem nyitok pl egy aptana studio-t, vagy a geditet (mindkettőben van embedded terminal) és sokkal gyorsabban tudom tesztelni a megírt kódomat, mint a fenti esetekben."
    Ez is egy módszer.
    Egy haladó részben esetleg azt is meg lehetne említeni, hogy mind böngészőn, mind integrált fejlesztőkörnyezeten (IDE) keresztül van lehetőség JavaScript-kód debuggolására, utóbbira példa a NetBeans Connector, ami szerintem nagyon hasznos, itt tettem róla említést:
    http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_10596-10596.html
    http://stackoverflow.com/questions/15801506/how-to-debug-javascript-and-php-togheter-in-the-same-netbeans-7-3-project/20809988#20809988

Szívesen foglalkoznék ezzel, de se időm, se energiám most erre. :(

(#3944) BomiBoogie :
    OK, köszi, reméljük, lesz előbb-utóbb valakinek ideje rá, vagy nekem, vagy másnak. :)

Új hozzászólás Aktív témák