- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- Fujifilm X
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci93
senior tag
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy egy előre megadott szóhoz kapcsolunk egy programozási parancsot?
Például, ha leírom azt, hogy kék, akkor a betű színe kékre változik azonnal vagy a form elküldése után.
Azért írtam ebbe a topikba, mert szerintem a JS felé kell keresni a megoldást.Köszi.

-
Joci93
senior tag
Ugye, milyen színvonalas?
Muszáj volt, tudtam, hogy rá fogtok kattintani.

Ilyet bedobok a vizsgamunkámba...nem tudom, hogy mit szólna hozzá a tanár.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Joci93
senior tag
dzone-on volt fent ez a rendkívül hasznos script, hátha valakinek szüksége lesz hasonlóra egy projekt során:
http://theonion.github.io/fartscroll.js/

Uram atyám....

-
Joci93
senior tag
Egyszerűen nem értem a tanítási koncepciót (hogy mit? Sokszor ilyen tanároknál nem biztos, hogy van olyan...). Számológép készítését erőltetik rátok, visszaszámlálós órát készíttetnek, "bejelentkezős" formot csináltatnak JavaScripttel (!!), aztán pedig WEBSHOPOT akar veletek készíttetni a tanár, CSAK JavaScript-alapokon - de mindeközben nem tanítja meg, hogyan lehet validálni normálisan egy űrlapot, hogyan lehet átszínezni oldalon lévő elemeket, stílust változtatni, meg egy csomó gyakorlatias feladatot fel lehetne sorolni, ami biztos, hogy előkerül egy honlapkészítés során. De egy visszaszámlálós óra, számológép? Ki a francot érdekel? Előkerülhet egy bizonyos projekt során ilyesmi, de a leggyakrabban előforduló feladatokat kellene először begyakoroltatni, megmutatni ilyeneket, mint a fejlesztőpanel használata, stb., nem pedig a diákokon kiélni a gyökér kreativitását. Tényleg elkeserítő a helyzet a webfejlesztés "tanítása" során... 
Átszínezős scriptet is csináltunk. 3 gomb, 3 különböző színnel. Ha az egyikre kattintunk, akkor a honlap hátterét átszínezi a beprogramozott színre.
Mégegyszer köszi a segítséget, egyre jobban haladok a webshoppal.

-
Joci93
senior tag
Ja hogy Te a forráskódból szedted, sorry, azt nem néztem
, csak azt néztem, ami magában a szövegben van, példaként bemutatva:function createCookie(name,value,days) {
if (days) {
var date = new Date();
date.setTime(date.getTime()+(days*24*60*60*1000));
var expires = "; expires="+date.toGMTString();
}
else var expires = "";
document.cookie = name+"="+value+expires+"; path=/";
}
function readCookie(name) {
var nameEQ = name + "=";
var ca = document.cookie.split(';');
for(var i=0;i < ca.length;i++) {
var c = ca[i];
while (c.charAt(0)==' ') c = c.substring(1,c.length);
if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length);
}
return null;
}
function eraseCookie(name) {
createCookie(name,"",-1);
}Na, de ha azt akarod használni, ami ott szerepel, akkor nézd tovább a forráskódot, láthatod, hogy ez a JavaScript-fájl is include-olva van:
http://www.quirksmode.org/quirksmode.jsitt pedig szerepel a Cookie objektum:
/* COOKIES */
var Cookies = {
init: function () {
var allCookies = document.cookie.split('; ');
for (var i=0;i<allCookies.length;i++) {
var cookiePair = allCookies[i].split('=');
this[cookiePair[0]] = cookiePair[1];
}
},
create: function (name,value,days) {
if (days) {
var date = new Date();
}
else var expires = "";
this[name] = value;
},
erase: function (name) {
this.create(name,'',-1);
this[name] = undefined;
}
};
Cookies.init();ha ezt is beteszed a kódba, már működni fog.
Felraktam neked a kódot, ami amúgy nem valami szép:
===
Az tényleg durva, hogy tanítanak nektek JavaScriptet, de nem mutatják meg a fejlesztőpanelek használatát...
Illetve még egy kérdés:
Egy cookie-ban lehet több értéket tárolni? -
Joci93
senior tag
Ja hogy Te a forráskódból szedted, sorry, azt nem néztem
, csak azt néztem, ami magában a szövegben van, példaként bemutatva:function createCookie(name,value,days) {
if (days) {
var date = new Date();
}
else var expires = "";
}
function readCookie(name) {
var nameEQ = name + "=";
var ca = document.cookie.split(';');
for(var i=0;i < ca.length;i++) {
var c = ca[i];
while (c.charAt(0)==' ') c = c.substring(1,c.length);
if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length);
}
return null;
}
function eraseCookie(name) {
createCookie(name,"",-1);
}Na, de ha azt akarod használni, ami ott szerepel, akkor nézd tovább a forráskódot, láthatod, hogy ez a JavaScript-fájl is include-olva van:
http://www.quirksmode.org/quirksmode.jsitt pedig szerepel a Cookie objektum:
/* COOKIES */
var Cookies = {
init: function () {
var allCookies = document.cookie.split('; ');
for (var i=0;i<allCookies.length;i++) {
var cookiePair = allCookies[i].split('=');
this[cookiePair[0]] = cookiePair[1];
}
},
create: function (name,value,days) {
if (days) {
var date = new Date();
}
else var expires = "";
this[name] = value;
},
erase: function (name) {
this.create(name,'',-1);
this[name] = undefined;
}
};
Cookies.init();ha ezt is beteszed a kódba, már működni fog.
Felraktam neked a kódot, ami amúgy nem valami szép:
===
Az tényleg durva, hogy tanítanak nektek JavaScriptet, de nem mutatják meg a fejlesztőpanelek használatát...
Köszi

Volt 5 JavaScript óránk. Megtanultuk a név megjegyzést cookival, egy bejelentkező/cover oldalt létrehozását előre meghatározott jelszóval, óra visszaszámlálós baromságot csinálni, számológépet csináltunk táblázattal,
illetve egy gyakorló óra. Erre a tanár megszólal, hogy csináljunk JavaScriptes webshoppot vizsgamunkának...
-
Joci93
senior tag
Ha nyitottál volna egy konzolt, elég gyorsan kiderült volna, mi a hiba.
Tehát első körben nyomj egy F12-t (vagy Ctrl+Shift+I), aztán kattints a Console panelre (ha FF-ot használsz, akkor ugye telepítve van a Firebug?). Aztán kezdd el kattintgatni a linkjeidet.
Gyorsan rájöhetsz, hogy valszeg elég hiányosan másoltad ki valahonnan az amúgy is szar kódot, mert se saveIt(), se readIt(), se eraseIt() függvényed nincs definiálva...Linkeltem neked egy oldalt, ahonnan szedhettél volna példakódot, arra nem reagáltál.

Onnan van kiszedve..

Chrome-ot használok. Ez a Console-os hibakeresés egész jó.
Ilyeneket miért nem mutatnak meg a suliban... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Joci93
senior tag
Próbálkozok még mindig a JS-es webshoppal, de még nem nagyon akar menni.
A cookie-ba mentést/kiolvasást/törlést próbálom, de nem működik....Itt van a kód... én nem találtam benne hibát...
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
<html lang="en">
<head>
<script type="text/javascript">
function saveIt(name) {
var x = document.forms['cookieform'].cookievalue.value;
if (!x)
alert('Please fill in a value in the input box.');
else {
Cookies.create(name,x,7);
alert('Cookie created');
}
}
function readIt(name) {
alert('The value of the cookie is ' + Cookies[name]);
}
function eraseIt(name) {
Cookies.erase(name);
alert('Cookie erased');
}
function init() {
for (var i=1;i<3;i++) {
var x = Cookies['ppkcookie' + i];
if (x) alert('Cookie ppkcookie' + i + '\nthat you set on a previous visit, is still active.\nIts value is ' + x);
}
}
</script>
</head>
<body>
<form name="cookieform" action="#"><p>
Érték <input name="cookievalue" />
</p></form>
<p><a href="javascript:saveIt('ppkcookie1')" class="page">Create cookie 1</a><br />
<a href="javascript:readIt('ppkcookie1')" class="page">Read cookie 1</a><br />
<a href="javascript:eraseIt('ppkcookie1')" class="page">Erase cookie 1</a>.</p>
</body>
</html> -
Joci93
senior tag
Simán meg lehet csinálni, és pont ahogy írtad - az alap weboldal tartalmazza az alapadatokat (és a placeholder elemeket a dinamikus tartalomnak). Cookie-ba (vagy HTML 5 local storage-ba) elmented, hogy az adott illető miből mennyit vásárolt. Az oldalmegjelenítésnél pedig nem szerveroldalon generálod le a dinamikus részeket, hanem kliensoldalon (a cookie-ban tárolt infó alapján).
Köszi, próbálkozom vele.

-
Joci93
senior tag
Feladat a suliba, hogy JavaScriptel csináljunk WebShoppot, ami menti a megvett dolgokat, illetve az árukat összegzi. HTML+CSS lehet mellé használni, de PHP-t nem.
A megvalósítását elég esélytelennek látom.
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
JavaScriptben lehet webshoppot csinálni? (Gondolom Cookie-ba mentenné a "megvett dolgokat.)
Kamu oldal lenne, a suliba.
Találtam néhány régebbi bejegyzést, ami használhatónak tűnik.
[link]
[link]
[link]Illetve nem tudom, hogy hogyan menti le a dolgokat, ha átmész egy másik oldalra...

Köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Eladó - Samsung Galaxy A7 64GB, 4GB RAM, Kártyafüggetlen, DualSim, Fekete
- új iPhone Air 256GB space black asztrofekete független Apple 1 év garancia
- Eladó - Samsung Galaxy A7 64GB, 4GB RAM, Kártyafüggetlen, DualSim, Fekete
- iPhone 16 Pro Max 256Gb
- Eladó - Samsung Galaxy S21 5G, 128GB, 8GB RAM, Kártyafüggetlen, DualSim, Phantom Gray
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ RTX A2000 6/12GB + RTX 4000 SFF 20GB ADA- Low profile (LP)
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Esetleg ennek van valami speciális elnevezése?
Muszáj volt, tudtam, hogy rá fogtok kattintani.

Egyszerűen nem értem a tanítási koncepciót (hogy mit? Sokszor ilyen tanároknál nem biztos, hogy van olyan...). Számológép készítését erőltetik rátok, visszaszámlálós órát készíttetnek, "bejelentkezős" formot csináltatnak JavaScripttel (!!), aztán pedig WEBSHOPOT akar veletek készíttetni a tanár, CSAK JavaScript-alapokon - de mindeközben nem tanítja meg, hogyan lehet validálni normálisan egy űrlapot, hogyan lehet átszínezni oldalon lévő elemeket, stílust változtatni, meg egy csomó gyakorlatias feladatot fel lehetne sorolni, ami biztos, hogy előkerül egy honlapkészítés során. De egy visszaszámlálós óra, számológép? Ki a francot érdekel? Előkerülhet egy bizonyos projekt során ilyesmi, de a leggyakrabban előforduló feladatokat kellene először begyakoroltatni, megmutatni ilyeneket, mint a fejlesztőpanel használata, stb., nem pedig a diákokon kiélni a gyökér kreativitását. Tényleg elkeserítő a helyzet a webfejlesztés "tanítása" során...
, csak azt néztem, ami magában a szövegben van, példaként bemutatva: