Hirdetés
- Újabb fekete képernyős hibát űz el a GeForce driver gyorsjavítása
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Megkérdeztem a Geminit:
A Facebookon egy felhasználó regisztrációs országának pontos meghatározása nem lehetséges a nyilvánosan elérhető információk alapján. A Facebook nem teszi nyilvánossá ezt az adatot a felhasználók adatvédelme érdekében.
Tehát a regisztrációs ország pontos meghatározása nem lehetséges a felhasználó engedélye nélkül. -
mpo
veterán
Nem vagyok a FB-on, de megkértek, hogy egy userről derítsem ki melyik országban van (nem a pillanatnyi helyét, hanem ahonnan regisztrált). A valódi adat érdekelne és nem az, amit megadott magáról.
Dél-koreai user, aki bárki lehet!
Ha nem publikus adat, akkor lehet, hogy nem is lehet lekérdezni, adatvédelmi okokból.
Ezt találtam, de syntax error jön és nem találom meg a hibát.
A JSON-nal már pár órája ismerkedem, nem nincs kedvem 68 évesen egy feladat miatt beleásni magam.
Ha a syntax error megszűnik, hogyan tudok egy user id-ről országot lekérdezni?
{
"data": [
{
"current_location": {
"city": "Turin",
"state": "Piemonte",
"country": "Italy",
"zip": "",
"id": 115351801811432,
"name": "Turin, Italy"
}
}
]
}
SELECT current_location FROM user WHERE uid=me()
"me()" can be any user ID. -
martonx
veterán
válasz
hiperFizikus #10347 üzenetére
Ugye a performance.now-al próbálkozol?
-
hiperFizikus
senior tag
Van egy problémám, nem tudom .js stopert csinálni az aszinkron működésű html tagokhoz és a konzolohoz ! Ha nem aszinkronban megy akkor jól megy, de ha aszinkronben megy akkor hamarább ad de hamis időt !
Az a gyanúm, hogy nem is lehet ? Én feladtam !
[ Szerkesztve ]
-
válasz
cattus #10345 üzenetére
Igen, és igazad is van.
Meg is oldódott azzal, hogy rácsekkoltam, hogy az adott tablazat[key] undefined-e, és ha igen, akkor kapott egy kezdeti üres tömb értéket.
if (tablazat[key] == undefined) tablazat[key] = [];
Ha netán létezik elegánsabb megoldás, akkor szívesen fogadom.
Köszönöm szépen!
-
Sziasztok!
Tudom, hogy ide OFF, de nincs jobb topik.
Typescript-tal szenvedek.Egy táblázat elemeit szeretném eltenni valamilyen adatstrukturába úgy, hogy minden oszlopnak van neve.
Eddig ez nem is gond, de nem tudom előre, hogy az oszlopoknak mik lesznek a nevei.A TS meg előre kérné, hogy a table.columnName deklarálva legyen.
Próbálkoztam egy olyannal, ami associative array névre hallgat, de az mindtha nem akarná key-t bevenni string változóból, csak kiírva, hogy 'oszlopnév'.
let tablazat: {[key: string]: string[] } = {};
...
fut a kod, a key és a cellastring változó kap értéket
...
tablazat[key].push(cellastring);
Es itt a tablazat[key]-re dob egy ilyet:
TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'push')
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
VSCode-ot használok, és egy függvényt hívok meg async fv-ből, await-tel.
A meghívott függvénynek a VSCode szerint is Promise<void> a visszatérési típusa, de mégis alápöttyözi az await szót, hogy szerinte erre nincs szükség.Ha Promise, akkor miért nem kell az await?
Kössz!
-
hiperFizikus
senior tag
Ez nem értelmetlenség ! Most JavaScripten van 5 GB -nyi adatom lexikonokból, és majd átköltözök egy PHP szerverre vele !
A lexikonok koncentrálják a tudást, és online sok 10 kilogrammnyi volt papír alapú lexikon lett feltéve az internetre ! Tehát nem értelmetlenség !
És azok a JavaScript funcion -jaim, amiket ehhez írtam, jól működnek ezen a több GB -nyi lexikonon futva !
A kérdéseitekre válaszolok, de a fel nem tett kérdésekre nem tudok válaszolni !
[ Szerkesztve ]
-
válasz
hiperFizikus #10336 üzenetére
Nincs arra valami korlátozás ezen a lapcsaládon, hogy egyazon személy maximum hány seggértelmetlen topik indításával szennyezheti be az internet ezen apró szegletét?!
-
hiperFizikus
senior tag
Ehhez mit tudnátok hozzátenni ? Van-e valami hasonló ? JavaScripten .js fájlokba szétdobva 3 GB -nyi sztring !
-
lanszelot
addikt
Felesleges a html.
Pár elem, pl képek egy div tagban.
A css -ből ki lehet olvasni.
"this" ebben az esetben nem jó, mert a div kell amiben a button tag van.
Azért is adta a "container" nevet, hogy ha vki nem tudná, hogy működik a "scrollBy" method.
De ahogy írtam úgy kell csinálni.
Értelmét akkor látom, ha több sorban is van, illetve különböző méretű elemekel. -
-
lanszelot
addikt
válasz
cattus #10329 üzenetére
Először is köszönöm szépen a segítséget.
Azt tudom hogyan kell a scrollBy -t használni, azt nem tudom abban a form ában html alól hogy adom meg a kért containert.
Mert a példa azt mutatja, hogy a html-ben abutton tag -hoz onclick -et adok, és ott adom meg a paramétert.
Nem tudom mi értelme,és hogy adom meg egy elem elérését onnan.Ezért kérdeztem.Ahogy írtam rá jöttem:
js-ben létrehozok egy változót, a tag elérési útjával, és a változó nevét írom a html -be paraméternek.[ Szerkesztve ]
-
válasz
rita7107 #10330 üzenetére
Ez egy egyszerűbb (feltételi jelző nélküli) összehasonlítás.
Ha a.subTreeConfig értéke nem egyenlő null-al (vagy a != végett undefinied-el), akkor végrehajta az utasítást. Ha az első feltétel igaz, akkor végrehajtásra kerül a második utasítás (this._layoutConfigs[r] =.......).Egy példa:
this.config.tags = {
tag1: { subTreeConfig: { /* valami adat */ } },
tag2: { /* nincs subTreeConfig */ },
tag3: { subTreeConfig: null }
};
tag1 esetén végrehajtásra kerül a kód, tag2 undefinied, tehát nem hajtódik végre, tag3 pedig kifejezetten null, így ebben az esetben sem hajtódik végre.
Tehát this._layoutConfigs[r] csak akkor kap értéket, ha a.subTreeConfig értéke nem null és nem is undefinied.
-
rita7107
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Kicsit másképp tanulok mint szokás. A gyakorlati példákból jobban megértem a dolgokat.
Van az alábbi kód részlet amiből a vastagított aláhúzott részt nem értem:
.....
for (var r in this.config.tags) {
var a = this.config.tags[r];
null != a.subTreeConfig && (this._layoutConfigs[r] =
..........Valaki "lefordítaná "magyarra"?
-
lanszelot
addikt
Hello
Ennél a videónál [link] 3:07 -nél a függvénynek mik a paraméterei?
onclick(nextMovies(?, ?)
container = ? , scrollDistance = ? -
nevemfel
senior tag
válasz
lanszelot #10324 üzenetére
Használhatod a foreachet is, teljesen mindegy. Én nem használom, legfeljebb tömbökön, mert a DOM nem tömböket ad vissza, hanem HTMLCollection-t (ennél nincs forEach, ezért először tömbbé kell konvertálni), vagy NodeList-et, aminél van forEach, de nincs meg a többi (map, reduce, filter).
Ha javascriptről és a DOM-ról van szó, és simán végig akarsz szaladni egy iterálható gyűjtemény elemein mindenféle nagy varázslat nélkül, akkor a leghülyebiztosabb a mezítlábas for ciklus.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #10323 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
Azért csinálom foreach-el, hogy tanuljak, pont ezek a hiányosságok miatt, amiket itt kérdezek
Sikerült megoldani foreach-el:
const array = Array.from(document.getElementsByTagName("details"));
array.forEach((element, index) => {
setTimeout(() => {
array.forEach((aa) => {aa.open = false;});
element.open = true;
}, index * 1000);
}); -
-
cattus
addikt
válasz
lanszelot #10321 üzenetére
Próbáld meg az itt leírt módszert.
function delay(ms) { return new Promise(res => setTimeout(res, ms)); }
async function task(el) {
el.open = true;
await delay(1000);
el.open = false;
}
const details = Array.from(document.getElementsByTagName("details"));
async function run() {
for (let i = 0; i < details.length; i++) {
await task(details[i])
}
}
run();Ahogy olvastam, forEach használatával nem fog menni amit szeretnél, mert annak a callback függvényében nem lehet await-et használni blockingra.
-
lanszelot
addikt
Hello
Azt szeretném, hogy nyissa ki a detail tag-et 1mp-re, zárja, be és nyissa meg a következőt, zárja be...stb})Array.from(document.getElementsByTagName("details")).forEach((element, index) => {
setTimeout(() => {
element.open = true;
}, index * 1000);
});
Ezzel egyesével kinyitom, de nem tudom hogy zárom be amit kinyitottam -
lanszelot
addikt
Boldog új évet !
Az összes details tag -et szeretném kinyitni.
Mit rontok el?document.getElementsByTagName("details").forEach((element) => {
element.open = true;
});Sikerült:
Array.from(document.getElementsByTagName("details")).forEach((element) => {
//console.log(index);
element.open = true;
});[ Szerkesztve ]
-
nevemfel
senior tag
válasz
hiperFizikus #10314 üzenetére
Az apjától olvastam a Villamosságtant, az Elméleti Villamosságtant és A fizika kultúrtörténete könyvet. Nagy koponya volt.
-
hiperFizikus
senior tag
Szeretnék evvel a linkkel boldog újévet kívánni minden JavaScriptes-nek !
https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/07/simonyi-karoly-szoftverfejleszto-urutazo-pecsre-latogatott
"Simonyi Károly szoftverfejlesztő, űrutazó Pécsre látogatott ! "
Ju-híí, már programozókat keresnek az űrállomásra is -
biker
nagyúr
válasz
martonx #10311 üzenetére
Szia, végül siker, az egyik körben a scope túl nagy volt, és rájöttem, felesleges a szülőket zárni, mindig a testvéreket elég, mert nem lehet több szülő eleve nyitva, csak egy, mert azok is egymás testvérei, így ez egy felesleges kör volt
[link]
Csak kellett 1-2 rúd beigli hozzá -
biker
nagyúr
válasz
martonx #10309 üzenetére
Tegnap 26x szerkesztettem a szólást, és mindig egy sorba tette a fórummotor, sajnálom.
igen, a menüszerű kis szart kellene nézni, felraktam ide [link]
a footerben a html végén van a kód, ami összecsukja a nyitott menüt ha másikat nyitok
ami jelenleg a testvérek mellett a saját szülőjét is becsukja, hiába próbálom meg bárhogy felismertetni, hogy a szülő ID-t ne
már az ul generáláskor elmentem a szülő ID-t is data-parent elembe, ezt össze tudom hasonlítani a becsukandó elemnél, ha a parent id és a becsukandó id egyezik akkor ne, de akkor is becsukja. valamit nem veszek észre... -
biker
nagyúr
üd urak, kicsit elakadtam. illetve nagyon, és már szénné izzasztottam a chatgpt-t is, de nem ad jobb választ, ennél csak rosszabb működést tud
Van egy oldal, amihez a tartalmat különböző gépek méréseiből generálják, ehhez generálás után hozzáadják a scripteket, amik már elkészültek, többek közt egy automatikus collapse menüt bootstrap alapokon
[link] itt megtekinthető
A gond a footerbe beszúrt kóddal lenne, amit sehogy nem tudok jobb működésre bírni.<script> /* GeriSoft added collapse menu close opened items which not need */ document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () { const menu = document.getElementById("menu"); // Ha egy "collapse" elem megnyílik menu.addEventListener("show.bs.collapse", function (e) { const target = e.target; // Bezárjuk az összes másik főmenüt (közvetlen gyerekek az id="menu"-n belül) const mainMenuItems = menu.querySelectorAll(':scope > .nav-item > .collapse.show'); mainMenuItems.forEach(item => { if (item !== target) { const parentul = document.getElementById(item.id); console.log("Becsukódó elem2 parent.id:", parentul.dataset.parent); const bsCollapse = bootstrap.Collapse.getInstance(item); if (bsCollapse) { bsCollapse.hide(); } } console.log("Megnyíló elem:", target); }); }); // Ha egy "collapse" elem bezárul menu.addEventListener("hide.bs.collapse", function (e) { const target = e.target; // Bezárjuk az összes gyermeket, kivéve az aktuálisan érintett elemet const childMenus = target.querySelectorAll(".collapse.show"); childMenus.forEach(item => { const parentul = document.getElementById(item.id); console.log("Becsukódó elem1 parent.id:", parentul.dataset.parent); console.log("Becsukódó elem1 item.id:", item.id); console.log("Becsukódó elem1 target.id:", target.id); if (item !== target) { // Csak azokat zárjuk, amelyek nem az aktuális célpont const bsCollapse = bootstrap.Collapse.getInstance(item); if (bsCollapse) { bsCollapse.hide(); } } }); console.log("Becsukódó elem:", target); }); }); </script>
A helyes működés az lenne, hogy egy szülő lehet nyitva, és annak egy ygermeke és annak gyermeke, ha beljebb megyünk, vagyis egy másik szülő nyitása bezárja a nyitott szülőt (ez jó), egy testvár megnyitása bezárja a másik testvért ami nyitva van (ez is jó) de a gyermek szülőjének, aminek a testvérét bezártuk, nyitva kellene maradnia, és jelenleg bezáródik a nyomorultja
már mindent kipróbáltam, az is megvan, hogy mi a bezáródó és a nyíló ul elem id-ja és mi a parent ul id-ja, de innen akármit próbálok a feltételbe brakni, akkor is bezárja a szülőt is
van valami tipp, mit kell javítani benne?miért így szúrja be a kódot??? bocs, próbálom javítani
[ Szerkesztve ]
-
hiperFizikus
senior tag
Valamelyikőtök használt már ilyet, mi a tapasztalatotok velük, mennyire váltak be a gyakorlatotokban ?
Gemini MI =>
Nagyszerű, hogy a kódod gyorsaságát szeretnéd növelni! A linterek és formázók olyan eszközök, amelyek segíthetnek ebben, de nem közvetlenül a végrehajtási sebességgel foglalkoznak. Inkább a kódod minőségével és következetességével.
Mi az a linter?
A linter egy olyan eszköz, amely elemzi a forráskódot, és figyelmeztet a potenciális hibákra, stílusbeli eltérésekre és egyéb problémákra. Gyakran észrevesz olyan hibákat, amelyek a futásidőben is problémát okozhatnak, de a fejlesztés során nem mindig láthatóak.
Mire jó egy linter?
Hibaelhárítás: Segít megtalálni a gyakori hibákat, mint például a le nem zárt zárójelek, a nem deklarált változók vagy a potenciális nullpointer kivételek. Kódminőség: Erősíti a kód következetességét és olvashatóságát azáltal, hogy egységes stílusra kényszeríti a kódot. Best practices: Segít betartani a legjobb gyakorlatokat, amelyek a kód karbantarthatóságát és hosszú távú fenntarthatóságát javítják. Mi az a formázó?
A formázó egy olyan eszköz, amely automatikusan formázza a kódot egy adott stílus szerint. Ez magában foglalja a behúzásokat, a szóközöket, a sorvégeket és egyéb formázási elemeket.
Mire jó egy formázó?
Olvashatóság: A formázott kód könnyebben olvasható és érthető, ami megkönnyíti a hibakeresést és a fejlesztést. Egyesítés: Ha több fejlesztő dolgozik ugyanazon a projekten, a formázó segít biztosítani, hogy a kód egységes stílusban legyen formázva. Csapatmunka: A formázó segít elkerülni a felesleges vitákat a kód formázásáról, így a csapat hatékonyabban tud együtt dolgozni.
Hogyan kapcsolódnak a linterek és a formázók a sebességhez?
Olvashatóság: A jól formázott és hibamentes kód könnyebben érthető, így gyorsabban tudod megtalálni a teljesítményproblémákat. Konzisztencia: A következetes kód stílus megkönnyíti a kódbázis áttekintését és módosítását, ami szintén hozzájárul a gyorsabb fejlesztéshez. Automatizálás: A linterek és formázók automatizálhatják a kódminőség ellenőrzését, így több időd marad a logika fejlesztésére. Néhány népszerű linter és formázó JavaScript-hez: ESLint: A legnépszerűbb linter, amely számos konfigurációs lehetőséget kínál. Prettier: Egy formázó, amely a kódodat egyetlen konzisztens stílusra formázza. Stylelint: A CSS stíluslapok ellenőrzésére szolgáló linter. Tslint: A TypeScript-hez készült linter.
Összefoglalva:
A linterek és formázók olyan eszközök, amelyek segítenek a kódod minőségének javításában, ami közvetve hozzájárulhat a teljesítmény növekedéséhez. Bár nem teszik a kódot gyorsabbá önmagukban, de megkönnyítik a fejlesztést és a hibakeresést, így több időd marad az igazi teljesítményoptimalizálásra.
Szeretnél többet tudni a linterek és formázók használatáról JavaScript projektekben? -
Panhard
tag
válasz
Panhard #10303 üzenetére
Meg is van: addressControl: false. Köszönöm még egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Újabb fekete képernyős hibát űz el a GeForce driver gyorsjavítása
- Politika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akvarisztika
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Elektromos autók - motorok
- New Game Blitz - 2025
- További aktív témák...