- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
martonx #10143 üzenetére
Én azt hittem lejött a beírásomból, hogy HTML + CSS. Semmiféle keretrendszer nincs, így nem is volt hova jobban paraméterezni a dolgot... (Egyszerű, kézzel megírt, bemutatkozó oldal, amolyan 'régivágású' faék egyszerű módon)
Ezzel együtt jutottam előre, nem volt hiábavaló az ideírás.
-
Igen, instant világ, instant 'elvárások'. És igen, türelmetlen voltam, vagyok - de amiatt is, mert ez képgaléria dolog ezer éves történet már és nem értem, hogy miért kell még ma is szarakodni vele, igenis számítanék rá hogy van egy jó leírás, rávezetés, kód, stb erre.
Sejtettem hogy a kutakodás marad.. Ha oda (nem) jutok akkor Bzozo-nál jelentkezem, köszönöm a felajánlást!
-
válasz
martonx #10135 üzenetére
Ha köcsög vagyok - és most ezzel az leszek - mondhatnám, hogy hát lehet is haza menni, hiszen ugyanúgy nem lesz itt se megoldás, akárcsak a chatgpt-nél...
Bedobok valami motiválót, fizetek pár nagy tábla csokit, annak megfelelő összeget ha valaki beledrótozza nekem! Aztán lehet hogy magam zabálom fel a csokikat ha kielemzem, 'script kiddy-ként' egy másik működő forráskódból, csak találjak egy agyon nem bonyolítottat..
-
Mondjuk ami tetszene - belenézve a filejaiba ez JS frameworkokhoz van, nagyon elaprózott filerendszerrel, meg json okkal, stb... itt pluginok vannak, minden egyes kis biszbaszhoz külön (css és egyéb) fileok, vagy 3 db JS file, html 'márcsak demo mutatóba' sehol - Huhh, hát én 'csak egy ilyen kis átlagos' funkciót szeretnék, nem toronyórát lánccal - azért gondoltam belekódolni..
-
Sziasztok!
Nem vagyok javascripthez értő...
Egy egyszerűnek tűnő képnézegető funkciót szeretnék egy HTML + CSS weboldalra tenni. Kezdésnek találtam egy stílusos 'alapot' ami egy HTML + CSS és szépen megjeleníti a képeket kisebb méretben, galériaszerűen, több oszlopban és sorban.Az a funkció kellene ehhez, hogy amikor egy képre külön rákattintunk akkor az nagyobb méretben megjelenjen, valamint kerüljön rá : következő - előző - vissza gomb, hogy lapozgatni lehessen a képek között, illetve a vissza gombra térjen vissza a galériához (itt gondolom lehetne egy sima fotogaleria.html oldal hívás is)
Nekiálltam 'megoldani' mindenféle verzióban chatgpt-vel, kb 1 órát eltökölve - javascript kódot íratva (úgy is hogy 'natúrban' írjon csak egy ilyen kódot ne használja fel a meglévő html + css-t) ám sehogy sem sikerült megoldani..
Odáig jut el a dolog hogy rákattintásra megjelenik nagyméretben a kép és ennyi.
Szóval most itt kérnék útbaigazítást hogyan tudnám megvalósítani ezt?
-
Sziasztok,
A múltkor kérdeztem hasonlót, ezúttal pontosítanék:
Meg lehet valósítani Javascript+AJAX-al egy olyan működést, hogy egy weboldal a szöveg (+ esetleg szöveg közbeni kép) tartalmát pl egy txt file-ból, (nem muszáj .txt-nek lennie, de talán ez a legkézenfekvőbb) vagy egy WYSIWYG editorral szerkesztett html-ből töltse be?
A lényeg az lenne, hogy egyszerű módon a weboldal gazdája tudja módosítani a weboldal információit/tartalmát.
Mivel már adott egy HTML+CSS+JQuery plugin-ekkel teletűzdelt, kialakult megjelenéssel, 'design'-al rendelkező oldal, így jó lenne ha nem kellene teljesen átszabni pl PHP-s alapokra.És ha ez megoldható, akkor az AJAX avagy HTML környékén mégis merre induljak el, melyik téma foglalkozik az ilyen file kezeléssel?
Ahogy nézegettem példákat azt találtam, hogy létezik valami FileAPI a legújabb html leírásban. (ami pl itt található: [link]) és részben ezzel oldják meg a filekezelést.
Arra sajnos nincs most idő, hogy hosszasan belemélyedjek az AJAX rejtelmeibe (bár tudom ezt kellene) ezért is próbáltam elsőre, hogy kész példakódokat nézegetek-elemzek, ám nem találtam pontosan ilyen megvalósítást még. -
válasz
martonx #3588 üzenetére
Ok. köszi.
Való igaz, csak úgy tudtam (inkább tanultam) hogy ez php-nél 'alap' megoldás. (ott pl session-id szerinti adatátadás egy következő menübe lépve)
Van erre az ajax-os - voltaképp weboldal részek betöltésére valami szemléltető - olvasható példa?
Vagy úgyis nulláról kezdjen neki inkább az ember? -
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem: Azt meg lehet oldani JS-ben, hogy egy weboldal nyitólapjának betöltődése után - aminek egyes részei (pl body, és abban header, footer) egyfajta keretként szolgálva 'megmaradnának' és a többi oldal tartalmát tölteni be az egész oldal újratöltése nélkül? (úgy ahogy ez PHP-ben 'szokás')
Van erre valami Js 'technika' amivel ez megvalósítható? -
válasz
Sk8erPeter #3576 üzenetére
Köszi, igazatok van, tudom, csak egyszerűbb volt megkérdezni kb 30mp alatt mint utána nézni.
Még egy dolgot kérdeznék, valami nagyon modern megoldásokat tartalmazó, a javascriptet alapjaitól bemutató video/dokumentáció/weboldal/könyv stb-t tudnátok ajánlani? (angol vagy magyar nyelven)
-
Sziasztok,
Ez a google maps js api miben tud többet ahhoz képest mikor kikeresünk egy adott helyszínt a google maps-en és annak a megosztólinkjét copypasteoljuk az oldal html forrásába?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Viccrovat
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged