-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
Hege1234 #8806 üzenetére
Szerintem innen ki tudsz indulni: https://www.google.com/advanced_search
pl: arra keresel, hogy 'index' - kiadja az index.hu-t
ha arra keresel, hogy 'index site:index.hu' - akkor csak az index.hu-n belül keres
de ha úgy keresel, hogy 'index -site:index.hu' - akkor nem lesz benne a találatokban az index.hunekem mondjuk ez az egész több macerának hangzik, mint amennyit ér, pláne ha még valóban valami js-es szütykölést is szeretnél regex-el az egészhez, de persze te tudod :-)
-
dqdb
nagyúr
válasz
Hege1234 #8802 üzenetére
Egyes oldalak a kérésekben a böngésző által küldött
Accept-Language
alapján megpróbálnak okosak lenni. Annyit tudsz tenni, hogy a böngésző beállításainál az angolt állítod át preferált nyelvre, ha főleg angol tartalmakat keresel (persze ilyenkor meg a magyar nyelvű tartalmat próbálják meg az ilyen oldalak angolra fordítani ...).Ez a header arra lenne jó, hogy egy többnyelvű oldal igazodjon a látogató által preferált nyelvhez, de nem arra, hogy mindezt semmire sem jó gépi fordítással érjék el.
-
disy68
aktív tag
válasz
Hege1234 #8800 üzenetére
"mi lehetne erre a megoldás, hogy csak az legyen tiltva ami az autó fordításért felel?"
Leginkább az, hogy kikapcsolod a chrome-ban az auto fordítást: http://assessmenttestingsupport.bbsupport.happyfox.com/kb/article/1552-disabling-google-chrome-automatic-translation-feature/
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Hege1234 #3568 üzenetére
Igazából majdnem elkezdtem magyarázószöveget írni a dokumentációk olvasásának fontosságáról, szépségéről, a Google Maps működéséről, aztán rájöttem, hogy copy-paste-tel, majd minimális módosítással a feladatod konkrétan 4 perc alatt megoldható, úgyhogy inkább nem írogattam, tessék, először is, ahonnan copy-ztam a kódot:
https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/examples/infowindow-simple
ezt úgy találtam meg, hogy beírtam Google-be, hogy "Google Maps API InfoWindow"
Aztán utána megnyitottam a jsbint, bedobtam a CSS-kódodat, meg a belinkelt oldalról a JS-kódot, és átírtam a koordinátádnak megfelelően, meg a szöveget módosítottam, zoomot gyorsan átállítottam, aztán kész:
-
Jim-Y
veterán
válasz
Hege1234 #3297 üzenetére
De ezen miért vagy meglepve?
A google maps api v3-at is úgy kell használni, hogy regisztrálsz egy privát kulcsot amit egy domainhez használhatsz fel, és ha jól tudom akkor 25000 lapletöltésig. Na most gondolom te két külön oldalhoz használod ugyanazt a privát kulcsot. Megoldás, hogy másik email címmel regelsz egy másik kulcsot. üdv
Itt tudsz igényelni api key-t: [link]
UPDATE: bár lehet rosszul tudtam, az egy domain, egy kulcs dolgot:
By default, a key can be used on any site. We strongly recommend that you restrict the use of your key to domains that you administer, to prevent use on unauthorized sites. You can specify which domains are allowed to use your API key by clicking the Edit allowed referrers... link for your key.Akkor elképzelhető, hogy nincs privát kulcsod és úgy használod az apit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.9.1, 3 hó garival
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- SzoftverPremium.hu
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest