- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lortech #4999 üzenetére
Akartam írni a multicast DNS-t, aztán a munka elvitte az időmet
Szerintem ha van rá lehetőség mindenképpen ebbe az irányba kéne terelni a dolgokat, mert nem kell szerver hozzá, pontosan erre találták ki, és a gyakorlatban is sok helyen sikerrel használják (ld. Apple Bonjour).
-
-
n00n
őstag
Van olyan aki pénzért vállalna egy kisebb JAVA alkalmazás megírását? Szerintem aki ért hozzá egy-két szóból összerakja, nagyon keveset kell tudnia a programnak. Privátban egyéb infók.
-
MrSealRD
veterán
Köszi.
Ezekre a lehetőségekre gondoltunk egyébként...
-
válasz
MrSealRD #4992 üzenetére
Helló!
Nem olyan vészes ez a dolog. Mivel a programoddal monitorozni szeretnéd az adott alhálózatot, ezért neked is az alhálózat tagja kell hogy legyél. Tehát tudod a subnet maszkot, ki tudod találni, hogy mekkora IP tartományt kell végignézned. Ezután már csak az adott portokra kell telnetelned és az adott válasz alapján eldönteni, hogy a te applikációd az vagy sem. Persze ehhez fel kell készíteni az applikációdat az adott porton, mit is küldjön vissza.
-
floatr
veterán
válasz
MrSealRD #4992 üzenetére
Első blikkre több dolog is az eszembe jutott. Mondjuk itt leírják, hogy hogyan lehet subnet mask-ot találni, az alapján meg végigszkennelheted a LAN-t.
De vannak olyan rendszerek, ahol az a bevált módszer, hogy egy központi szerverre jelentkezik be az össze kliens, hogy feladatokat kaphasson
-
trisztan94
őstag
válasz
MrSealRD #4992 üzenetére
Na most először is mondm, hogy soha nem csináltam még hálózatos cuccokat Java-val, így csak elméleti alapon:
Egy tömbbe lemented az összes ip-t, majd ciklussal végig mész rajtuk, a ciklusmagban, pedig nézed, hogy a port le van-e foglalva. Ha igen, akkor meg megnézed, hogy a te appod foglalja e.
De mondom, lehet ilyet nem lehet.
-
MrSealRD
veterán
Lehet bénán keresek, de valami mintát próbáltam találni, arra a problémára, hogy egy adott alhálózaton futó összes olyan kliens ip címét begyűjtsem amin egy általam írt alkalmazás ráült valamilyen konkrét portra...
Ötlet? -
Pitu
aktív tag
válasz
trisztan94 #4990 üzenetére
Ok, jogos. Próbáltam az "egyszerűbb" utat választani.
Ez szimpatikus lenne, de nem találtam róla egyelőre sok infót.
-
Pitu
aktív tag
Tudnátok ajánlani olyan java api-val rendelkező captcha-t ami csak számokat v. könnyen felismerhető elemeket tartalmaz? [recaptcha kiváltására kellene]
-
floatr
veterán
válasz
Ablakos #4987 üzenetére
Az ritkán szokta hozni az elvárt eredményt. Konkrétum nélkül annyit tudnék a dologhoz tenni, hogy GUI builder-ek nem szokták szeretni, ha belepiszkálsz, vagy más builder kódját akarod megetetni vele. Olyan is van, ami metaadatokat tárol a kódban, vagy járulékos fájlokban, és ha ezeket babrálod, kiesik a szinkronból.
-
Ablakos
őstag
Swinggel barátkozom. Legenerálta a kívánt gui objektumokat, és hozzáadtam az eseménykezelőket is. A kezelőket letettem a metódus végére, mert egymásra hivatkoznak. Igazából a működéssel nincs baj, de a source/design váltás elment. Nem bírom sehogyan rávenni az eclipset, hogy parsolja vissza a design nézetet.
Lehet, hogy nem szabad hozzápiszkálni a generált kódhoz, vagy nem tudom mi van ezzel? -
WonderCSabo
félisten
válasz
PandaMonium #4985 üzenetére
Ez a NetBeans által generált kód.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4980 üzenetére
Meg lehetne Spring-et is használni
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4978 üzenetére
Jó nagy, kb. 30-35 osztállyal, nagyon profin megcsinálva (legalábbis az én szemeimmel nézve).
Külső libek nincsenek szerencsére.
Köszi a tanácsokat, nekirugaszkodom, oszt' ha bajban leszek valamivel, ordítok (vagyis a C# topikba, ezt a kérdést is oda kellett volna feltennem, így utólag belegondolva)
-
n00n
őstag
válasz
WonderCSabo #4980 üzenetére
Köszönöm. Akkor, ha valamikor időm engedi teljesen újraírom a javaslatokkal.
-
WonderCSabo
félisten
Átfutottam a kódot. fordfairlane megjegyzése teljesen helytálló, azt kell mondjam. Gyakorlatilag a teljes programért az Asztal osztály felel. Nem túl szép, hogy a GUI, az eseménykezelést és az üzleti logikát mind egyetlen osztályba szuszakolod bele. Először is szét kéne választani a GUI-t és a logikát. Erre lehet használni mindneféle architektúrát, pl. MVC-t de az se kell ide, elég legyen annyi, hogy a különböző Swing-es leszármozott osztályaid nem tartalmaznak logikát, továbbá a logikáért felelős osztályok nem is tudnak a GUI-ról. Továbbá az egész kódot lehetne dekomponálni, modulárisabbá tenni. Egy ilyen kártyajátéknál ez egész könnyü, hiszen ez iskolapélda is, pl. ilyen szereplőkről lehetne beszélni: játékos, pakli, kártya, menedzser (lépéseket vezérli), stb.
-
MrSealRD
veterán
Köszi.
Kár, pedig éppen csak belejöttél...
Ha minden jól megy akkor jövő héten már próbálgatni fogom ezeket a dolgokat...Délutánra sikerült összeraknom "a szervert". CentOS 6.5 + jdk7_51 + wildfly8.0.0(szolgáltatásként futva)
Még az Iptables-el kell összebarátkoztatni és akkor jó lesz... -
válasz
trisztan94 #4973 üzenetére
Nem tudom mekkora programról van szó, de ha mondjuk 1 osztályból áll az egész és külső libeket nem használnak, akkor szerintem sima liba lesz, csak jól kell használnod a .NET-es osztályokat.
-
floatr
veterán
válasz
MrSealRD #4969 üzenetére
Ezzel még tartoztam a dilemma oldásához: Spring MVC eszköz a REST problémákra
Aztán ezzel leszállok a témáról. Nagyjából kiveséztem a magam részéről, ami legalábbis engem ebből érdekelt.
-
n00n
őstag
válasz
fordfairlane #4975 üzenetére
Nem vagyok az. De ezt írtam is. Ezért kérem ki olyanok véleményét akik értenek hozzá, hogy mi az ami nagyon rossz.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Írtam egy nagyon alap Black Jack-et JAVA-ban. Biztos, hogy profi szemmel nézve gányolás lehet néhány helyen a kód. Valaki nem nézne bele és mondaná el, hogy mi az ami nagyon nem jó és, hogy min kellene változtatni, csak hogy tanuljak belőle.
Letöltések:
Két java fileból áll. Egy BlackJack.java (JFrame), itt semmit nem csinálok szinte és egy Asztal.java-ból:
Megjegyzés: Van benne egy ékezetes függvény, az azóta javítottam. Gondolom nem célszerű használni.
Néhány kép:
-
floatr
veterán
-
válasz
trisztan94 #4970 üzenetére
A nyelv szintaktikája nagyon hasonló, a .NET és a JDK libek közötti különbségekre kell igazából figyelni. Jah és persze a kódolási konvenciókra... az nekem kicsit szokatlan volt.
C#-ban a metódusok nevét nagybetűvel írjuk, van kisbetűs String (mintha primitív típus lenne), a property-ket nagybetűvel írjuk és van get/set stb...
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Azt a feladatot kaptam, hogy egy Java-ban irt programot portoljak at C#-ra.
Milyen triviális buktatók vannak, amikre figyelni kellene?
-
MrSealRD
veterán
Ezt az ujratöltés bug-ot azért megjegyzem, ha előfordul valami akkor ne lepődjek meg.
Átolvastam eztHát nagyon hajlanak az ilyen könnyedebb cuccok felé. Dicsérik őket, bár a végén a JBoss nyer...
Tőlük elolvastam még a web framework tesztjüket is...na ott meg lehúzzák a Spring-et...azt elégég furcsának tartottam mikor a piaci részesedése igen magas...De jó, hogy ezt felhoztad. Az előzőbe pont kérdezni akartam, hogy több helyen olvastam, hogy a web profile részt használva kis túlzással cserélgethetem az alkalmazásszervereket mert nagy gond nem lehet belőle elvileg minimális konfiggal működnie kell...
-
floatr
veterán
válasz
MrSealRD #4967 üzenetére
Őszintén szólva sosem rajongtam az újratöltésért. Párszor belefutottam abba a pofonba, hogy a classloader nem szabadított egy rakás dolgot, és 3-4 alkalom után bedöglött az egész. Ezt meg nem nehéz eljátszani gyorsan, mert pl módosítod a web.xml-t, elgépelsz valamit, és még gyorsan kétszer rámentesz.
A Tomcat mellé mindenesetre vedd fel a listára a Jetty-t is, nem tudom észérvekkel magyarázni, de nekem az jobban bejött. Talán annyi, hogy régebben kerestem web socket támogatást, és csak a Jetty-ben volt. Most már a Spring-ben is van
Mondjuk a két servlet konténer gyakorlatilag bármikor cserélhető, úgyhogy inkább tényleg azt kéne eldönteni, hogy EJB vagy servlet konténer kell. Spring mellé nem nagyon kell EJB, bár a JBoss-nak egy kicsit már összetettebb a management része. Tudtommal van valami diagnosztikai cucca is, de nem sikerült ezt még megtapasztalnom, az adminokkal meg nem vagyunk beszélőviszonyban
-
MrSealRD
veterán
A vitát leszámítva akár én is lehetnék a bevezető alanya...
Ez már durvább téma volt kicsivel...viszont látom, hogy ha nálunk is ez lesz akkor tényleg ráborulok az asztalra, ahogy írod is...
Nehéz így technológiát választani, hogy nem használom készség szinten.
Ma addig jutottam az alkalmazásszerver témában, hogy JBoss és Tomcat-re szűkítettem a kört(Glassfish volt a harmadik). Nem véletlen, az egyik egy űrhajó ha másik egy vitorlázógép...
Azt gondolom, hogy ha később beesik valami nagyobb méretű dolog amihez a JBoss kéne akkor jól jön ha most bemelegítünk rajta. A másik, hogy full platform, szóval nem érhet meglepetés menet közben, hogy hopp hiányzik a Tomcat-ből valami...(Tudom ott lenne a TomEE) viszont ha változik a konfig akkor nem kell restart elég a reload...még akkor is ha ez nem sokszor fordul elő.
Néztem, hogy a memóriaigénye kb dupla az egyik oldal szerint. De hát ha az egyik 100MB-ot kér a másik meg 200MB-ot, akkor az elhanyagolható lesz az alkalmazás vagy az egész szerver méretéhez képest...Ezek miatt a JBoss felé húzok...Nem tudom mennyire teszem jól...
-
floatr
veterán
válasz
MrSealRD #4955 üzenetére
Megcsináltam a REST web service témát is. Én így látom a dolgot, kicsit borúsan.
Mondjuk kíváncsi lennék mások tapasztalataira is, lehet h én nézek be valamit.
-
M_AND_Ms
veterán
Még oda is írja a magyarázatba, hogy
"One interface might extended another interface, but a class cannot extend an interface"
és akkor megjelöli a D-t helyesnek, ahol meg:public CLASS Test EXTENDS SampleCloseable {
Public void close () throws java.IO.IOException {
// do something
}tehát, a D tuti hibás!
-
vgergo
aktív tag
1z0-803 vizsgára készülök és próbatesztekben is szerepel ez a kérdés és mindenhol a D-t jelölték jónak. pl.: [itt 8. kérdés]
-
vgergo
aktív tag
Sziasztok
Valaki elmagyarázná nekem, hogy miért a D a jó válasz. Szerintem az A.
interface SampleClosable {
public void close () throws java.io.IOException;
}A.
public class Test implements SampleCloseable {
Public void close () throws java.io.IOException {
/ / do something
}
}
B.
public class Test implements SampleCloseable {
Public void close () throws Exception {
/ / do something
}
}
C.
public class Test implementations SampleCloseable {
Public void close () throws Exception {
/ / do something
}
}
D.
public class Test extends SampleCloseable {
Public void close () throws java.IO.IOException {
/ / do something
}
}Előre is köszi a segíséget!
üdv.:
vgergo -
-
MrSealRD
veterán
Tyű...jó a stílus és emészthető volt az anyag. Amit láttam az alapján nagyon tetszik ez az eszköz...Köszi még egyszer, hogy megírtad.
Az is látszik, hogy azért kell egy-két dummy alkalmazást is összedobni majd a napokban, hogy ülepedjenek a dolgok...Ja és persze könyvjelzőbe felvéve.
-
eames
tag
Köszi!
-
Ablakos
őstag
Nagy Gusztáv: Java programozás jegyzete. Nekem nagyon jó kezdés volt.
-
eames
tag
Most kezdek ismerkedni a java-val. Tudnátok jó oldalakat, könyve(ke)t ajánlani az alapokhoz?
-
floatr
veterán
válasz
MrSealRD #4939 üzenetére
Megpróbálom összeszedni majd a dolgokat hozzá pár napon belül
A spring MVC már nagyon nem az a fajta állat, amikor a java kódnak bármi köze is lenne a html-hez. A legegyszerűbb felállás az -- ahogy struts esetében is van -- hogy egy adott URL-en van egy osztályod, ami reagál valami interakcióra, vagy listákat készít (bármi), meg egy JSP, ami a művelet eredményei megjeleníti. Az osztály az adatokat request-ben tárolja, az oldal meg onnét veszi ki, esetleg használhatsz hozzá taglib-et, de a magam részéről már régóta kerülök minden ilyent, max ha nagyon ostomba browserre kell optimalizálni.
pl ki akarod listázni a felhasználókat:
http://szerverem/users.html --> a spring mappeli a requestet a megadott osztály egyik metódusára, az kipréseli a listát adatbázisból, requestbe pakolja, majd a megmondja, hogy melyik JSP jeleníti meg. A spring megkeresi a JSP-t, onnantól meg rajtad múlik, hogy mennyire használsz java kódot. Ehhez képest a REST WS csak egy kicsit egyszerűbb: a metódus objektumot ad vissza, amiből beállítástól függően a spring pl. Jackson-nal JSON-t tol át, aztán egy kliens összerak belőle egy listát.
Szépen el van választva egymástól minden. Én is utálom, amikor kavarodnak a dolgok. -
MrSealRD
veterán
(#4926) floatr :
Köszi a részletes leírást. Nagyon hasznos volt. DWR-ről ha lenne cikked én biztosan elolvasnám.(#4937) floatr & (#4938) WonderCSabo :
A két projekt felépítésének a lehető legjobban meg kell egyeznie, hogy ne legyen szétaprózva mindenki és kvázi akárki hozzá tudjon nyúlni valamihez ha szükséges...ne legyen személyi függőség...hátha elüti a busz vagy ilyesmi... Persze teljesen egyforma nem lehet mert egyiknél a fix pont a .net a másiknál a java...
A html generálás alatt a servletekre gondoltam. Tehát kód szinten nem keveredhet a java meg a html... -
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4934 üzenetére
Amúgy nem értem miért ódzkodnak a spring MVC-től. Annyira egyszerű összerakni vele egy REST-es alapot, és bármikor jól jöhet az MVC egyéb képessége is, amikor a hagyományos JSP-alapú megoldás kerül elő néha, amolyan biztonsági tartalék. (nemtom mi ez a html-t generálni javaból)
-
-v-
addikt
-
@Override
protected Integer doInBackground() throws Exception {JFrame frame = new JFrame();
frame.setSize(400, 200);
frame.setLocationRelativeTo(null);
FileCopierPanel panel = new FileCopierPanel();
FileCopier fc = new FileCopier();
panel.setFileCopier(fc);
frame.add(panel);
frame.setVisible(true);fc.copy(copyJob);
return null;}
Itt null-t adsz vissza, és Integert specifikálsz. Nem biztos, hogy ez a hiba, de ez így biztosan nem az igazi.
-
n00n
őstag
Tudnátok segíteni nekem? Ezt akarom használni fájlmásolásra: http://filecopylibrary.sourceforge.net/
Van egy mentesFrame.java JFrame fájlom amin van egy mentesPanel.java JPanelem.
A mentesPanelen van egy gomb ami megnyomásakor grafikus felületen kellene másolnia a FileCopierPanel-nek, SwingWorker-be raktam, de mégse frissíti rendesen az ablakot:
private void mentesGombActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
mentesFunkciok mFunk = new mentesFunkciok();
try {
mFunk.doInBackground();
} catch (Exception ex) {
Logger.getLogger(mentesAblakPanel.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
}
}A mentesFunkciok fájl:
public class mentesFunkciok extends SwingWorker<Integer, Integer> {
Source[] sources = new Source[]{
new Source("D:\\Elektronikus dolgok\\teszt\\hostgep")
};
String[] destinations = new String[]{
"D:\\Elektronikus dolgok\\teszt\\celgep\\"
};
CopyJob copyJob = new CopyJob(sources, destinations);
@Override
protected Integer doInBackground() throws Exception {
JFrame frame = new JFrame();
frame.setSize(400, 200);
frame.setLocationRelativeTo(null);
FileCopierPanel panel = new FileCopierPanel();
FileCopier fc = new FileCopier();
panel.setFileCopier(fc);
frame.add(panel);
frame.setVisible(true);
fc.copy(copyJob);
return null;
}
}Min kellene változtatnom, hogy ne csak "fehérség" legyen az ablakban másolás végén?
-
floatr
veterán
válasz
MrSealRD #4923 üzenetére
Egy ideje ezen az architektúrán fejlesztek, úgyhogy csak ajánlani tudom. Ha a cél egy olyan vékony kliens, ami mobilon is életképes, akkor érdemes még fontolgatni az MVC-t, bár az újabb telefonok már az ExtJS/Sencha Touch elemekkel is jól kijönnek. Spring MVC-t nem feltétlenül kell használni egy ilyen projektben, mert sokkal több dolog van benne, mint ami kellhet. Adatkapcsolati eszközként én DWR-t használom.
JQuery: gyakorlatilag ipari standard bár verziófüggőségi problémákkal én rengeteget szoptam. A korábban frontenddel foglalkozó fejlesztők szeretik, mert közelebb áll az ő gondolkodásmódjukhoz, de ha komplexebb dolgot kell benne megvalósítani, akkor a pluginekkel elég nagy problémákat vesz a nyakába az ember, mivel elég sovány a támogatásuk. Ha az ember nem expert, akkor csak a pluginek közti turkálás lesz belőle.
ExtJS: én ezt használom régóta, és a legtöbbször ezt is javaslom. Jó a supportja, és elég sokrétű felhasználási lehetőségei vannak. Egyrészt a magja közelebb áll a Java-s fejlesztőkhöz, és kellően testreszabható ahhoz h saját komponenseket használj tetszőleges felületi elemekhez. Másrészt van egy elég komoly adatkezelési mechanizmusa, aminek szvsz még a dojo sem ér a nyomába. Aztán ott van a komponenskészlete, ami desktop alkalmazások építőelemeire hajaz, és ráadásul még az ie6 is támogatott.
DWR: ha nem ismered, akkor nosza rajta. Írni is akartam egy kisebb cikket ezzel kapcsolatban, mert sokaknak teljesen ufó a dolog. A lényege annyi, hogy egy webservice-szerű szolgáltatási réteget a szerveren bekonfigurálva generál egy javascript csomagot, amiben megtalálod a szolgáltatásaid metódusait, és az adathordozó osztályokat. Magyarán JS-ből közvetlenül eléred a Java szolgáltatásaidat úgy, hogy még a bean-jeidet is létre tudod hozni a kliensnél. ExtJS-hez pár bővítmény kell, hogy az adatkapcsolat kezelhető legyen (én írtam ilyent
)
Spring MVC: a DWR nem egy szabványos rendszer, ezért gyakran előfordul, hogy a spring RESTful webservice eszköztárára van szükség. Mondjuk ez sem teljesen szabványos, mint implementáció, de ezt legalább tudod használni bármilyen servlet konténerrel, nem kell hozzá vaskos JBoss. Jackson2-vel használva egy JS library számára az egyik legkezesebb eszköz. Tudok hozzá adni olyan komponenst ExtJS-hez, amivel majdnem DWR-szerű hívások szintjére lehet felhozni a kezelhetőségét.
Spring konténer: én enélkül el sem indulnék egy projektben
elsősorban XML-alapú konfigurációval.
Hibernate: próbáltam szabadulni tőle, de mindig ide jutottam vissza. Amikor hierarchikus adatmodelled van, nem mondom h megkerülhetetlen, de erősen ajánlott. Főként a komplexebb lekérdezéseknél jól jön a HQL és a natív SQL-binding. Spring-gel együtt használva érdemes a Spring Data/JPA oldaláról támadni, mert az mégiscsak modernebb, mint a HibernateTemplate. Kísérleteztem még QueryDSL-el is, de azt csak egyszerűbb lekérdezésekig érdemes használni -- mondjuk azokra mindenképpen érdemes.
-
MrSealRD
veterán
A vékony kliens részét is mi írjuk viszont van egy másik aspektusa is a történetnek.
2 meló indul közel azonos időben. Egyik .net a másik java alapú lesz. Az egyik fő szabály pedig az, hogy a körülményekhez képest a lehető legegyformább legyen a kettő...Ezért az "klasszikus" MVC-s megoldásokat mint a Spring MVC, és a Asp.net MVC kukába dobtuk. Magát a Spring fw-t nem csak az mvc részét. Mivel nem fogunk pl java kódból html-t generálni.A 3 réteg eddig vázlat szerűen így néz ki.(egyelőre)
1. Kliens oldalvékony) HTML5,CSS3,JS-> JQuery és/vagy Ext.JS technológiák használata. Gyakorlatilag statikus html oldalak amik a dizájnt határozzák meg. JavaScriptből AJAX hívásokon keresztül megyünk a második réteg felé...
2. Szerver oldal: .net oldalon wcf service, java oldalon valamilyen web service-ek vannak és minden komolyabb logika ide kerül...
ORM hibernate illetve nhibernate lesz.
3. DB oldalon pedig a .net-es történet oracle-ben végződik, a java-s még képlékeny...Bizonyos szempontból tök jó a dolog, viszont az, hogy heréltük a Spring egyik erős képességét, hát az annyira már nem...Na és akkor itt jön a történetbe az alkalmazásszerver kiválasztása...
Nekem ez így kicsit sántít egyelőre, de indokolni nem nagyon tudom, mert sok az ismeretlen az egyenletben.Köszi a segítséget.
-
MrSealRD
veterán
Na ezután a pár sor után érzem azt, hogy ez kemény menet lesz...
A "mivel írom meg" is nyitott...bár lövésem sincs mik a lehetőségek...jelen pillanatban a felhasználandó és az esetlegesen megtanulandó technológiák gyűjtése és lefixálása a cél...Mert tisztán látszik, hogy lesz mit tanulni...
Amit viszonylag fixen tudok az a webszerviz alapú működés...Felmerült még a Spring framework neve is. Bár eléggé bizonytalan mit tudnánk használni belőle.
-
-
MrSealRD
veterán
Java alkalmazás szerverekkel kapcsolatban érdeklődnék...
Ismeretlen terület ezért van nehézség a döntésben...Induló projektben elméletileg a (webes) vékony kliensből AJAX hívásokon keresztül webszervizeket hívnánk meg...
De talán esélyes lehet más forgatókönyv is.Melyik alkalmazásszerver lenne alkalmas a feladatra. Én eddig a JBoss-t nézegettem, bár az egy űrhajó ehhez képest...
Glassfish meg Tomcat volt/van még pakliban, de időtálló tudás és technológia miatt a JBoss tűnik jobb választásnak.
Mit gondoltok?
-
-v-
addikt
válasz
DopeBob #4911 üzenetére
Hát nem pontosan értem, mit keresel, de ha ilyen OOP meg design kérdések érdekelnek inkább, akkor olvasd el a Clean Code-ot, meg a Head First Design Patterns-t pl... Java-hoz elég jó az SCJP könyv, bár egy csomó dolog nincs benne.. vannak mock exam-ek is neten, bár egyik se éri el az éles vizsga nehézségét.
Ilyen általános algoritmusokra stb. meg elég jó a programming interviews exposed könyv pl... -
DopeBob
addikt
Megnézegetem, hogy itt miket lehet fellelni, köszi. Codingbat-ot nézegettem eddig. Valami olyasmit keresek, ami azért nem az egy-két osztályos minifeladat, hanem egy fokkal bonyorultabb, jó gazdag magyarázattal, hogy mi miért lett úgy megvalósítva, ahogy. Mondjuk ez nem is igazán java specifikus, inkább OOP, de ha java nyelven van hozzá a példa, az mégjobb
-
DopeBob
addikt
Tud esetleg valaki valami jópofa oldalt, ahol java oop gyakorló feladatok vannak megoldással/magyarázattal együtt? Java SE általános dolgok, főleg, tudás meg egy alap java, Head First könyv elolvasva, jól megértve
-
trisztan94
őstag
Bocsássatok meg az OFF-ért, de ezen jót mosolyogtam
A bunch of 17 year olds - ClassCast, IllegalArgument and ArrayOutOfBounds - decide to take their chances, and try to get served at the bar. The Bartender takes one look at them, and asks them for ID. ClassCast hands over his fake ID, IllegalArgument hands over his brother Throwable's ID, but ArrayOutOfBounds doesn't have any fake ID. The Bartender says "Sorry guys, you'll have to leave unless I can see some ID". ClassCast pleads with the barman "can't you just bend the rules for us?" and the barman says "Sorry, no Exceptions".
-
Mukorka
addikt
válasz
Ablakos #4905 üzenetére
Ránézésre azért mert nem hívod meg a connect függvényt a lekérdezés előtt így a connection null. Sőt, ahogy látom ott egy lokális változó a connection, így akkor se működne ha meghívnád
Érdemes lenne továbbá egy lezáró metódust is csinálni, ahol meghívód a close fv-t a connection-ön. -
Ablakos
őstag
Nem értem miért rossz a következő mysql lekérdezésem. NullPointer Exception a jutalmam.
package main;
import java.sql.ResultSet;
import java.sql.SQLException;
import query.Query;
public class Main {
public static void main(String[] args) throws SQLException {
Query query = new Query();
ResultSet res = query.getAllCountries();
while (res.next()) {
int cid = res.getInt("country_id");
String name = res.getString("name");
System.out.println(cid + "\t" + name);
}
}
}
package query;
import java.sql.Connection;
import java.sql.DriverManager;
import java.sql.ResultSet;
import java.sql.SQLException;
import java.sql.Statement;
import dbcfg.DbCfg;
public class Query {
private Connection connection;
public void connect() throws ClassNotFoundException, SQLException {
Class.forName(DbCfg.DRIVER);
Connection connection = DriverManager.getConnection(DbCfg.URL
+ DbCfg.DB_NAME, DbCfg.USER, DbCfg.PASSWORD);
}
public ResultSet getAllCountries() throws SQLException {
Statement s = connection.createStatement();
return s.executeQuery("Select country_id from countries");
}
}
package dbcfg;
public class DbCfg {
public static final String URL = "jdbc:mysql://192.168.1.80:3306/";
public static final String DB_NAME = "country";
public static final String DRIVER = "com.mysql.jdbc.Driver";
public static final String USER = "java";
public static final String PASSWORD = "java";
} -
Helló!
Nagyjából a standard File API alkalmas arra, amit szeretnél. Fájl másolás, meglétének validálása abszolút nem gond. Viszont a diszk mount/unmount témakör már kérdésesebb. A java.lang.Process csomaggal szerintem ezt is meg lehetne oldalni. Viszont, a privilégiumszint emelést (root jog "megszerzése") is meg kell oldanod.
Biztosan van olyan, aki nagyobb tapasztalattal rendelkezik a témában mint én, hátha van ennél egyszerűbb megoldás is.
-
floatr
veterán
Ha már adott a rendszer, és nem szégyellném használni az OS adottságait, és shell parancsokat osztogatnék
Persze meg lehet kézzel csinálni a file másolgatást is, de a binugz shell parancsokkal gyorsabban lehet haladni, bár ezzel kötöd magad a rendszerhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest