- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- Milyen házat vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
válasz
fatal` #11934 üzenetére
"An unmodifiable collection is not necessarily immutable. If the contained elements are mutable, the entire collection is clearly mutable, even though it might be unmodifiable. For example, consider two unmodifiable lists containing mutable elements. The result of calling list1.equals(list2) might differ from one call to the next if the elements had been mutated, even though both lists are unmodifiable. However, if an unmodifiable collection contains all immutable elements, it can be considered effectively immutable. "
-
Drizzt
nagyúr
válasz
fatal` #11682 üzenetére
Nem sok gratulalni valo van az Oracle-nek, mert a JDK 1.1-es verzio, 1997. februar ota van az ObjectOutputStream, akkor meg nem volt koze az Oracle-nek a Javahoz. Ehhez a reszehez az implementacionak meg kb. senki nem is nyult hozza azota(Oke, csak 7-es OpenJDK-ban latom, hogy mar az initial load commitban ugyanez volt 2007-ben). Az Oracle meg 2010-ben vette meg a Sunt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
fatal` #11680 üzenetére
Attol, hogy nyitva marad a stream, random adat nem fog belekerulni.
De direkt debugban vegiglepkedtem az idezett kodon, az Exception kiirasat az ObjectOutputStream.writeFatalException metodus vegzi az OutputStream-be.
A writeObject maga igy nez ki:public final void writeObject(Object obj) throws IOException {
if (enableOverride) {
writeObjectOverride(obj);
return;
}
try {
writeObject0(obj, false);
} catch (IOException ex) {
if (depth == 0) {
writeFatalException(ex);
}
throw ex;
}
}
11.0.11-es Oracle JDK-val neztem. -
bucihost
senior tag
válasz
fatal` #11133 üzenetére
Köszi de számomra ebből nem derül ki, hogy az xmx -et le is foglalja, vagy csak annál többet nem enged neki használni?
For example, starting a JVM like below will start it with 256 MB of memory and will allow the process to use up to 2048 MB of memory:
java -Xms256m -Xmx2048m
Mit jelent, hogy 256 MB-vel fog indulni?Mi történik, ha elhagyom a fenti kapcsolókat és simán "java - jar core.jar"-al indítok? (elhagyhatóak egyáltalán?)
-
Drizzt
nagyúr
válasz
fatal` #10881 üzenetére
"Az == a referenciát ellenőrzi, az pedig sosem lesz ugyanaz." Ez így nem teljesen igaz. Pl. ha ugyanarra a String literalra hivatkozol, akkor a referncia is ugyanaz lesz, mert a fordító észreveszi, hogy több referencia van ugyanarra a stringre már fordítási időben, így nem fogja kétszer ugyanazt a konstants elrakni a memória megfelelő szegmensébe.
-
Orionk
senior tag
válasz
fatal` #10796 üzenetére
Sziasztok,
Elnézést kérek, ha ez nem pont ehhez a topichoz kötődik, ezért off-ba teszem.
Segítséget szeretnék kérni, tanácsot a tapasztaltabb Java fejlesztőktől, interjú jelentkezéssel kapcsolatban.
Szoftverfejlesztésben 2.5 év tapasztalatom van, ebből ipari környezet 2év.
Ebből Java fejlesztésben 1 - 1.5 év tapasztalat. Karrieremet mostantól Java fejlesztéssel és ahhoz kötődő technológiákkal képzelem el.
Most nyit a városunkban irodát egy szoftverfejlesztő cég, akiknek Budapesten már van irodájuk ~350 fős fejlesztő részleggel.
Java és azon belül Spring fejlesztőket keresnek. A Seniorok után már kevesebb tapasztalatú embereket is elkezdtek keresni. Springgel még nem foglalkoztam, de 1 hete már elkezdtem tanulni és szeretnék sokat fejlődni, Standard Java tudásom folyamatosan fejlődik, angol nyelvvel pedig folyékony tárgyaló szinten vagyok.
Felhívtam a HR részlegüket és azt mondták, hogy adjam be a CV-t, de kicsit azt éreztem, hogy csak azért mondják, hogy minél több emberről legyen adatuk és azzal nem veszítenek, ha plusz egy ember beadja, mert az a biztos.
Mit javasolnátok, hogyan lenne érdemes érzékeltetni a CV-ben, hogy bár nem látnak tapasztalatot Springről, de tényleg érdekelne és fejlődni szeretnék benne és így Java-ban is ?
Azon aggódok, hogy ha nem érzékeltetem a CV-ben, akkor fel sem hívnak, nem hívnak be, mert nincs Spring tapasztalatom és alap Java-ból is kicsit több tapasztalat kellene.
köszönöm szépen. -
floatr
veterán
Szerintem hagyjuk ezt, mindenkinek más a preferenciája. Ha sorrendeket akarsz nézni, akkor regionálisan és globálisan is eltérő statisztikák vannak, de a lényeg megmarad, hogy a java .net php fejlesztések uralják a piac nagy részét, nagyon nem lehet egyikkel sem mellényúlni.
Én aszondom, hogy mindenki döntse el, hogy mi a személyes kedvence, és dolgozzon/tanuljon aszerint. És tárgyalja meg az adott architektúra problémáit a megfelelő topicban
-
Orionk
senior tag
Igen, köszönöm és a többieknek is. A Package maradt ki. Ezek szerint elfogadhatták volna a válaszaimat.
Bár nincs még tapasztalatom, de ha írok valami programot, akkor én sem jegyzek meg fejből minden nyelvi jellemzőt, hanem utánanézek weben. Ezek szerint állásinterjúra fejből be kell vágni dolgokat.Egy másik kérdésem volt, hogy :
Javaban van-e többszörös öröklődés ?
Azt válaszoltam rá, hogy nincs többszörös. C++ ban volt és van többszörös öröklődés, de ott is nehézségeket jelent a használata, mert ha van egy 'A' osztályod és abból származik 'B' és 'C' osztály, akkor B és C lemásolja magának a memóriába az A tulajdonságait. Majd ezután, ha 'B'ből és 'C' ből akarod örököltetni a 'D'-t, akkor vigyázni kell arra, hogy D-be ne másolódjon le kétszer A-nak a tulajdonságai, mert B-ben és C-ben is megvan.Tehát ezt írtam rá, hogy például ilyen nehézségek miatt a Java-ban nem valósították meg a többszörös öröklődést.
Erre a válaszomra meg szintén azt mondták, hogy nem tudják teljesen elfogadni.
Szerintetek, a ti tapasztalatotokkal mi lehetett volna a helyes válasz ?
köszi
-
kornyiktamas
aktív tag
elméletileg DELPHI-ben így néz ki:
program Project1;
{$APPTYPE CONSOLE}
uses
SysUtils;var
Evszam: string;
ev: integer;function TEvszam: integer;
var
i: integer;
szam: array[1..8] of integer;
szamok: string;
osszeg: integer;begin
szamok := Evszam[1] + Evszam[2] + Evszam[3] + Evszam[4] + Evszam[6] + Evszam[7] +
Evszam[9] + Evszam[10];i := 0;
for i := 0 to 8 - 1 do begin
szam[i+1] := strtoint(szamok[i+1]);
end;
osszeg := szam[1] + szam[2] + szam[3] + szam[4] +
szam[5] + szam[6] + szam[7] + szam[8];while osszeg > 9 do begin
szamok := inttostr(osszeg);
szam[1] := strtoint(szamok[1]);
szam[2] := strtoint(szamok[2]);
szam[3] := szam[1] + szam[2];
osszeg := szam[3];
end;result := osszeg;
end;
begin
{ TODO -oUser -cConsole Main : Insert code here }
readln(Evszam);
ev := TEvszam;
writeln(ev);
readln;
case ev of
1: writeln('Mars');
2: writeln('Jupiter');
9: writeln('valami');
end;
readln;end.
-
-v-
addikt
Sorry androidot nem láttam, ahhoz nem (sem
) értek
(#5288) floatr: hát részletkérdés az igaz, de szerintem rontja eléggé az olvashatóságot. És ha pár ilyen részletkérdés mind "rosszul" van és összeadódnak, akkor máris bajban lehet az ember ... vagy legalábbis nekem ez a tapasztalatom, de lehet csak én szopom be mindig az ótvar legacy code baseket
-
WonderCSabo
félisten
Nem jó sajnos, mert statikus függvénnyel is érem el a statikus változót, így nem tudom felüldefiniálni a függvényeket.
Mutatom mi a konkrét scenario:
public class DatabaseManager extends OrmLiteSqliteOpenHelper {
private static final AtomicInteger sUsageCounter = new AtomicInteger(0);
private static DatabaseManager sInstance = null;
public static synchronized DatabaseManager getHelper(Context context) {
if (sInstance == null) {
sInstance = new DatabaseManager(context);
}
sUsageCounter.incrementAndGet();
return sInstance;
}
@Override
public void close() {
if (sUsageCounter.decrementAndGet() == 0) {
super.close();
sInstance = null;
}
}
}Na most ebből lett két külön osztály, és ahhoz jelenleg ezt a kódot mind le kell kopiznom.
-
Aethelstone
addikt
Ez okosnak tűnik, de pont ezért van egy strict elválasztása az abstract osztálynak és az interfésznek, hogy ne keveredjenek a dolgok. Persze, tudom, hogy csak lehetőség, de használni fogják és onnantól igazából senki sem fogja tudni, hogy mit is kell valójában használni
-
WonderCSabo
félisten
Androidban nagyon ritka, hirtelen csak az IBinder jut eszembe. De nem is értettem, hogy miért nem konzisztensek magukkal.
sutszi: Ezeknek az elnevezéseknek nincs sok értelme manapság. Régen pl. volt a Hungarian notation, meg ilyenek, ezek mind azért voltak, mert nem volt egyértelmű, hogy egy változó, osztály, stb. pontosan micsoda is. De manapság az iszonyat okos IDEkkel ez teljességgel felesleges, mert rögtön látod a színéből, ikonjából, stb. Egyébként ezt nem csak én mondom, hanem Uncle Bob is.
-
MasterMark
titán
-
trisztan94
őstag
-
SirRasor
addikt
EDIT: semmi-semmi, már világos
Nah megyek folytatom a következő leckét. Már csak 12+e nap és profi leszek!
-
SirRasor
addikt
Hmm hát igen, hiába haladok sorba, ez kimaradt a tutorialból
Thx, ezzel már működik
Mondjuk igazából nem értem, hogy miért kell így, mert a tömblétrehozáskor megmondtam neki, hogy MI lesz benne és MENNYI. Szimpla változóknál működik is. Persze nem érteni kell, hanem megtanulni
-
Lortech
addikt
Lehet olyan externel tools launchot csinálni egy kamu batch filet indítva, aminek megadhatsz a refresh fülön tetszőleges, frissítendő projekt halmazt. Persze minden projektre ctrl + a és f5 gyorsabb, egyszerűbb.
Meg van ilyen opció is: Refresh using native hooks or polling - bár nem használom. -
Jó hát azért ezt semmiképp se szabad!
negyedes: A Contextnek az a lényege, hogy a felhasználói felülethez vagy rendszererőforrásokhoz kapcsolódó dolgokat az Android össze tudja kötni az alkalmazásod elemeivel. Például ha a páciens adatokat egy Activity-n akarod megjeleníteni (ami egyben az alkalmazásod egyetlen felülete is), akkor ebben az Activityben hozod létre a PatientData objektumod, átadva a szülő- (tulajdonos-) Activityt.
Vagy ha több helyről is egy példányt akarsz használni, szerezhetsz application contextet hozzá. Vagy ha igazán mérnöki/tankönyvi cucc lesz, egy Service kezelheti az adatokat, amivel a UI üzenetekkel kommunikál, és ez a Service a context...
De az adatosztály semmiképp se az! Ne higgy a kifejtős válasznak se...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Mobil flották
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden, ami Unreal Engine
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest