Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5197 üzenetére
Az van, hogy kidobnak egy új verziót, ami kvázi használhatatlan, ha egy hello world-nél összetettebb projektet akarsz kezelni. Aztán fél évre rá már tarthatatlan a sok bugreport miatt a helyzet, és kiadnak egy javítást SR1 néven, majd később a megmaradt nem kritikus hibák javításaira is adnak ki egy második javítást SR2 néven. Közben elkezdik összerakni a következő release-t. Szóval ha stabil Eclipse-re vágysz, akkor ahhoz az SR2 kiadások állnak a legközelebb, bár kicsit elgondolkodtat ez a frissen felbukkant java 8 támogatás.
Az a bosszantó, hogy az első kiadást soha nem tudtuk munkára fogni, mert annyira hemzsegett a hibáktól. Nem is értem, hogy ezt is miért nem hívják publikus bétának.
-
válasz
Megjelent persze, a Help/ Check updates menüpontban már el is érhető. Tegnap frissítettem, azóta örülök. :-)
-
fatal`
titán
válasz
Meg.
Gondolj úgy rá, mint egy egy service packre
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5195 üzenetére
Service Release 2
-
szabodani
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy kicsit elakadtam! 1,b feladatba hogyan töltsem fel és tároljam el a csúcsokat
Itt amit meg kellene csinálni:
1,Írj egy Teglalap osztályt is a geom csomagba téglalapok megvalósítására.
a) Egy téglalapnak van magassága, szélessége, valamint egy 4 elemű tömbben tárolja a 4 csúcsát.
b) A konstruktora kérje be a magasságot és a szélességet, valamint a bal felső csúcspontot. Ezek alapján állítsa be a mezők értékét, és a csúcsok tömbjét is töltse fel (bal fent, jobb fent, bal lent, jobb lent sorrendben)Eddig itt tartok:
package geom;
public class teglalap {
private int magassag;
private int szelesseg;
private pont[] csucsok;
public teglalap(int magassag, int szelesseg){
csucsok = new pont[4];
this.magassag=magassag;
this.szelesseg=szelesseg;
}
public void balFelso(pont l){
csucsok[0]=l;
}
}Előre is köszönöm a segítséget
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5188 üzenetére
Kétségtelen, hogy a smiley lemaradt a végéről, akként kéne kezelni is. Azért mondom, hogy RC, mert eddig minden új verzió hemzsegett a hibáktól. Az 1.7 realease fordítója alatt összeszakadt pár apache eszköz
A lambdáról meg vagy jót vagy semmit, így inkább hallgatok
-
válasz
WonderCSabo #5188 üzenetére
Helló!
Eclipse Kepler 4.3.2 SR2 támogatja a Java8-t, illetve a 4.4-es eclipse (Luna) is már így jön ki. Tegnap volt a hivatalos eclipse bejelentés. :-)
-
LonGleY
veterán
válasz
MrSealRD #5187 üzenetére
neszetools.hu (még nincs kész, letöltés is csak később)
-
WonderCSabo
félisten
Dehát a Java SE 8 most már final. Tegnap jött ki, a letöltő oldalon is ezt adja.
Annyira sok újdonság nincs benne, bár azért van egy nagy dolog:
* JSR 335, JEP 126: Language-level support for lambda expressions
* JSR 223, JEP 174: Project Nashorn, a JavaScript runtime which allows developers to embed JavaScript code within applications
* JSR 308, JEP 104: Annotations on Java Types for Unsigned Integer Arithmetic
* JSR 310, JEP 150: Date and Time APIÉn egyelőre nem rakom fel, mert nem sokat érnék vele, az Eclipse saját fordítója még nem támogatja. Az Eclipse Java 8 fordítója már RC státuszban van, és a Java8-at támogatja az Eclipse következő Luna verziója. Kérdés, hogy ez mikor fog megjelenni.
-
floatr
veterán
válasz
LonGleY #5178 üzenetére
Most néztem meg, hogy említetted. Kb fél napja dobták ki, de még nem mindenhol lehet leszedni
A gépemre egyelőre biztos hogy nem szedem le, de a másik laposon könyvelés fut, ott biztos hogy vár egy darabig. A múltkori frissítés is odavágott neki többek közt valami újonnan bevezetett hiányzó policy file miatt az abevjava-nak. Azt hittem, hogy leszúrom magam, amikor benyaltam.
szerk: akkor írd oda, hogy frissítése nem javasolt
-
LonGleY
veterán
Nem. :] Amúgy már van újabb.
Jah, közben én is megtaláltam az about-ot. Itt is keverik a szezont a fazonnal. A build az a 132, viszont mitől 1.8, ha egyszer v8? Tökömet az Oracle-be. Nem csodálom, ha össze-vissza jelzik a híroldalak is, ha maguk se tudják eldönteni, hogy miként verziózzanak. Hogy ez miért lényeges? Magam is híroldalra pakolnám a megjelent verziót. A sok igénytelen szutyok oldal szokása helyett az ilyeneket szeretem letisztázni, az információkat pontosan megjeleníteni.
-
chabeee
aktív tag
Sziasztok,
SQLite-tot próbálgatom, tökjól megy csak egyetlen dolgot nem értek. Fizikailag, mégis hol helyezi el ezeket a táblákat? A lentebbi kódban tisztán látszik hogy egy test.db nevezetű adatbázisban, de ez hol van?
eddigi kód:
package tryingSQLite;
import java.sql.*;
public class Main {
public static void main(String [] args){
Connection c = null;
Statement stmt = null;
try {
Class.forName("org.sqlite.JDBC");
c = DriverManager.getConnection("jdbc:sqlite:test.db");
System.out.println("Opened database successfully");
stmt = c.createStatement();
/*String sql = "CREATE TABLE COMPANY "+
"(ID INT PRIMARY KEY NOT NULL," +
" NAME TEXT NOT NULL," +
" AGE INT NOT NULL," +
" ADDRESS CHAR(50), " +
" SALARY REAL)";
stmt.executeUpdate(sql);*/
String sql = null;
sql = "INSERT INTO COMPANY (ID, NAME, AGE, ADDRESS, SALARY) VALUES "+
"(1, 'PAUL', 32, 'CALIFORNIA', 20000.00);";
stmt.executeUpdate(sql);
stmt.close();
c.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
//System.out.println("Table created successfully");
System.out.println("Records created successfully");
}
} -
Jim-Y
veterán
válasz
kemkriszt98 #5171 üzenetére
A java-t hogy hoztad össze a php-vel?
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #5170 üzenetére
Igen, valószínű, hogy a hiba oka, hogy a tegnapi nap előtt nem láttam php-kódot.... valószínűleg ott kutyultam össze valamit...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #5169 üzenetére
A mutatott kódrészlet alapján jónak kéne lennie. Nyilván akkor máshol van a gond (pl. a result mégse jó értéket vesz fel). Debugolj bele, specpec kiderül a probléma.
Pro tip: felejtsd el az ékezetes változóneveket, sőt ne is keverd egy kódban a magyart és az angolt. A legjobban akkor jársz, ha csak angolt használsz.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, adott ez a kód:
if(result.equalsIgnoreCase("error")){
........
}else{
String[] parts = result.split(Pattern.quote("+++"));
if(parts[1] == egyváltozó){
.....
}else{
......
}
}A result váltózónak biztos hogy csak két értéke lehet: error vagy blala+++balala
Ez alapján a a parts tömb hossza 2 lenne... mégis ArrayOutOfBounds kivételt kapok.... Ötlet? -
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5166 üzenetére
Agree
-
WonderCSabo
félisten
-
Aethelstone
addikt
Én ezért nem buildelek Eclipse alatt. Frankón fájlrendszerből megy az ant meg az mvn install.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5163 üzenetére
Szvsz ez az ECJ szempontjából nem hiba, egyszerűen csak gördülékenyebbé akarja tenni a folyamatos fordítást.
Télleg, ha ant buildet indítasz Eclipse alatt, akkor melyik fordítót használja? Elvileg a beállított JDK-ét, nem?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #5148 üzenetére
Bizony ez így van.
Engem többször megszívatott a Generics-szekkel. Megengedett olyat, amit a 'rendes' fordító hibára tett. -
válasz
WonderCSabo #5160 üzenetére
Egy dolog, hogy lövedéket indítok, és egy másik dolog annak becsapódása. Egész eddig az utóbbiról volt szó, de ha akarunk ilyen többféle lövést, az se mond ellent az "áldozat számol" sebzési logikának.
-
WonderCSabo
félisten
-
Oppenheimer
nagyúr
Lesz mellélövés, a tündék 50% eséllyel elkerülik a lövedékeket.
(#5158) Karma: iskolai feladat, és pont ez volt a cél, hogy ne ismerjen mindenki mindenkit, és ne egy valaki döntsön mindenről. Egyébként itt a feladatkiírás:
A két torony
A gonosz emberek, tündék, törpök és hobbitok szövetséget kötnek, hogy elpusztítsák az Egy Gyűrűt a Végzet Hegyénél. Szerencsére csak Mordor földjén keresztül tudnak eljutni a hegyhez, így jóságos Szarumánnak lehetősége van védelmi tornyokat építeni, hogy segítsen megvédeni Szauron hatalmát. A játék célja annak megakadályozása, hogy a Gyűrű szövetségének tagjai közül bárki is eljusson a Végzet Hegyéhez. Egy ellenség akkor pusztul el, ha összességében megfelelő mértékű sebzést kap a tornyokból származó lövedékektől. A tornyok építéséhez Szarumánnak a varázserejét kell használnia. Szarumán akkor tud tornyot építeni, ha megfelelő mennyiségű varázsereje van hozzá. A varázsereje minden egyes elpusztított ember, tünde, törp vagy hobbit után bizonyos mértékben növekszik.
A Gyűrű szövetségének tagjai különböző utakon juthatnak el a Végzet Hegyéhez. Az utakról nem térhetnek le. Szarumán az utakra nem tud tornyot építeni, csak az utak mellé. Az utakra azonban tehet akadályokat, amik az akadály területén lassítják az ellenség haladását. A tornyoknak van egy adott hatótávolsága és tüzelési gyakorisága. Szarumán a varázserejét arra is használhatja, hogy a tornyokat és akadályokat különböző varázskövekkel ruházza fel. A varázsköveknek több fajtája is létezik, és különböző hatásúak lehetnek. Egyes kövek növelhetik a tornyok hatótávolságát vagy tüzelési gyakoriságát, más kövek egy-egy típusú ellenfél esetén megnövelik a lövedékek sebzési erejét.A játék során az ellenségek folyamatosan jönnek. A játék elején ritkábban, később gyakrabban és nagyobb csoportokban, azonban számuk véges, előbb-utóbb elfogynak. A játék akkor ér véget, ha egy ellenség eljut a Végzet Hegyéhez, vagy ha már sikerült az összes ellenséget kiirtani. Az első esetben Szauron és Szarumán megsemmisül, utóbbi esetben fényes győzelmet aratnak és örökké uralni fogják a világot.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5155 üzenetére
Nincs mese, kell egy különálló sebzés manager
No de viccet félretéve a toronynak nem sok köze van elvileg a találat pontosságán kívül az elért hatáshoz. -
válasz
WonderCSabo #5155 üzenetére
Remek lehetőség erre az ellenség önmaga, aki ismeri a saját sebezhetőségeit, a DEF pontjait, és úgy egyébként minden megvan helyben ahhoz, hogy kiszámolja a lövedék által okozott sérülést.
Életszerű példával szemléltetve: ha belém csapódik egy tűzgolyó, akkor nem a küldője mérlegeli először, hogy mennyire haltam meg
-
WonderCSabo
félisten
Igaz, valóban nem kell eldöntenie a toronynak. Ebben az esetben igazad van. Azt nem olvastam el, hogy játékról van szó ahol kézi irányítás van, azt hittem, ez vmi sima OOP példa.
Bár van egy ilyen:
KRITERIUM: Minden toronynak eltérő mennyiséggel kell sebeznie a különböző típusú ellenségeket.
Na akkor azért mégis el kell dönteni valahol, hogy kit mennyivel tud sebezni.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #5152 üzenetére
Sőt. Egy igazi torony tud hibázni is. Lőjön mellé
És a mozgó támadók meg kapjanak becsapódási eseményeket, és aszerint döntsenek a sérülésről.
Ilyen szimulációt simán elbírnak a mai procik. -
válasz
WonderCSabo #5150 üzenetére
Nem sok olyan tower defense játékot ismerek, ahol egy torony többfélét lőne, vagy a cél ellenség kiválasztásán túl több logikával rendelkezne. Szvsz nem is következett a szövegből.
-
WonderCSabo
félisten
A túlterhelt doDamage() metódusok sztem se jó ötlet, viszont a toronynak magának kell eldöntenie, hogy melyik típusú ellenségnek melyik támadást adja be, és nem kívülről kell ezt átadni, legalábbis én így értelmezem a feladatot. Valakinek biztos el kell ezt dönteni.
Én valahogyan úgy csináltam volna, hogy az Entity szolgáltat magáról vmi vulnerabilities információt, és a torony ez alapján dönt - kb. ez az, mint a getType() metódus.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5148 üzenetére
Biztos, hogy velem vitáztál? Én nem emlékszem.
-
WonderCSabo
félisten
Régebben vitáztunk hunfatal kollégával az eclipse fordítóját illetően. Utólag szeretném a kollégát megkövetni, mivel az eclipse-ben valóban egy saját java fordító implementáció van. Ez nem is felel meg a szabványnak, mint kiderült...
-
hasman
tag
Még 1x köszönöm, megpróbálok előbb utóbb abból is felvenni magamra egy keveset
A szerkesztési körülmények alatt nem tudom mit értesz, de a struktúrák kialakítása, hogy az egyes hivatkozások jól legyenek megírva, az tényleg számomra másodrendű, nem vágyom bonyolult programokra, ha azt szeretnék, szerintem el sem kezdeném tanulni a JAVA-t mert az több év lenne mire össze tudnék rakni valamit. Egyelőre csak ismerkedem, tanulmányozom, aztán ha nem tetszik, vagy kifog rajtam megtanulok japánul, vagy valami hasonló hasznos dolgot -
hasman
tag
floatr: Rendben, ezt is megértem, sőt ki is próbálom hétvégén, de egyelőre a parancssoros meghívások nekem tökéletesen elég (jelenleg).
Nem az a célom a JAVA tanulásával, hogy akármit is megtervezzek, (lehet kisebb dolgokat magam is terveznék, ) inkább a cél az, hogy lássam a programozás korlátait, és ne olyan dolgot találjak ki amit mondjuk esélytelen leterveztetni.
A magam részéről egy hasonló program letervezését tűztem ki célul magam elé:
http://pf-prg.hu/trafo/trafo-4.php?mod=-3 -
floatr
veterán
Hát nehéz ehhez így bármit is írni kapásból. A PATH és JAVA_HOME változókat be kell állítani, hogy minden tudjon normálisan működni. Az osztály nevének és a file nevének egyeznie kell, meg sok ilyen apróságnak tűnő dolgon tud elcsúszni az egész.
Ott látom inkább a legnagyobb problémát, hogy normális IDE nélkül már nem is dolgozik senki. Nem is érdemes. Vagy egy Eclipse, vagy egy Netbeans a minimum, amiket sajnos alapszinten meg is kell tanulni használni. Érdemes egy hétvégét rászánni, ha tényleg akarsz vele érdemben foglalkozni.
-
Lortech
addikt
Röviden. Kétféle java "csomag" van:
-JRE: java alkalmazások futtatására
-JDK: JDK > JRE, java alkalmazások futtatására és fejlesztésére való
javac, a java compiler a JDK telepítővel jön, JRE-ben nincs benne. Ha a PATH környezeti változóba csak a JRE home bin könyvtárát teszed, akkor nem fogod tudni parancssorból elérni a javac-t, csakha megadod a teljes elérési útját minden alkalommal a jdk-nak.Windows parancsorban a SET paranccsal beállított környezeti változó elveszti értékét amint bezárod az ablakot.
Tehát vagy beállítod rendszer / felhasználói szinten a szükséges környezeti változókat a windows környezeti változói között ( control panel / system / advanced system settings fül / advanced fül / environment variables gomb) vagy minden alkalommal beállítod őket egy új paranccsor megnyitásánál, ez a művelet egy pici batch fájllal is automatizálható.pl. ha c:\jdk könyvtár a jdk home-od, akkor:
cmd
SET PATH=c:\jdk\bin;%PATH%
... javac ...
..java... -
válasz
Oppenheimer #5139 üzenetére
Sokkal rosszabb, de az eredeti felállás se jó.
Szerintem a legtisztábban úgy tudnád megoldani, hogy a modelledet kiegészíted egy kicsit: a doDamage nem egy számot vár, hanem egy olyan struktúrát, ami tartalmazza a sebzés mértékét (szám), típusát (pl. enum), távolságot (szám, ha akarsz shotgun jellegű fegyvert); az áldozat meg ezekből illetve a saját védelmi paramétereiből kiszámolja az okozott sebzést.
Így senkinek nem kell konkrétan ismernie a másik felet.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #5138 üzenetére
Most eszembejutott az hogy az entitynek lehetne tobb dodamage metódusa es mindegyik torony a magához valót hivja meg. Ez mennyivel jobb/rosszabb, mint a jelenlegi?
-
Oppenheimer
nagyúr
Nekem most egy nem szorosan Javához kapcsolódó, inkább általában vett objektumorientált tervezéshez kapcsolódó kérdésem lenne.
Tower Defense játékot tervezünk.
Van egy absztrakt Tower osztályom és ebből leszarmazik 3 különféle Tower.
Van egy absztakt entity osztály, amibol meg leszarmaznak a különféle ellenségek.KRITERIUM: Minden toronynak eltérő mennyiséggel kell sebeznie a különböző típusú ellenségeket.
Ugy van megtervezve a játék, hogy a tornyok ismerik a hatósugarukban lévő ellenségeket, es loveskor az egyiknek a doDamage metódusát hivja meg.
Hogyan lehetne megvalósítani a kritériumot getType() hivas nelkul? Most kulon kulcs-ertek parokban van tarolva a tornyokban, hogy mely tipusu ellenségeknek mely erteket kell átadni a doDamage metodusban. Ez nem valami szep megoldas, szeretném polimorfizmus segítségével megoldani, de nem tudom, hogy lehetséges.
-
hasman
tag
Üdv Kedves Fórumozók.
Úgy gondoltam, tágítom ismereteimet, és hogy használható ötletekkel áljak elő (amit pl javaban le lehet programozni) magam is megpróbálom elsajátítani az alapokat.
Sajnos kapásból a "heló világ!" feladatnál problémával szembesültem, miszerint, a parancssorban futtatható 'javac' parancs nem működött.
A path =%path% stb. parancsal behívtan a JDK Bin mappáját, ami megoldotta az aktuális feladatnál a problémát, és működött a javac parancs. Kiléptem parancssorból, és megpróbáltam ismételten működik-e (vajon elfelejti amire megkértem alapon).
Igen működött, majd gondolt egyet a parancssor és többé nem tette ezt meg, azaz már nem működik. Újból próbáltam a "path"-t elvégeztetni vele de nem akarja sehogy az én igazamat elfogadni (ez csak a javac fordítására igaz).
Megoldottam azzal, hogy a .java kiterjesztésű file-okat amiket készítettem kapásból a javac-al indítom.
Minden rendben is van, mert legenerálja nekem a .class-filet viszont ha debugra kerülne sor, egyszerűen nincs időm elolvasni a hibaüzenetet, mert a paranccsor rögtön kilép.Valakinek valami ötlete van, hogy legalább a fordítást könnyen el tudjam végezni? (amúgy a java .class file futtatásával parancssorból semmi probléma nincs, azt valamiért elvégzi...)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Remélem oltári baromságot nem írtam, tényleg csak most kezdtem belemélyedni, és annak idején a fősulin kb 10 óra BASIC-em volt, ami nem nagyon érdekelt, mert "egy környezetmérnöknek gondoltam nem lesz rá semmi szüksége". Tévedtem. -
Aethelstone
addikt
Agree. Ugye Java-ban van ez a remek package rendszer. Valaki korábban már említette, hogy package szerint is tök jól el lehet különíteni az osztályokat. Én is ennek a híve vagyok, ergó jelen pillanatban pl. az Eclipse nem sok segítséget ad. Annál inkább a hu.akarmi.iface és hu.akarmi.impl
A C/C++t meg annyira ismerem, amennyire a főiskolán kellett
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #5134 üzenetére
C/C++ esetében az IDE nem volt az embernek annyira barátja, hogy volt értelme használni. Java esetében már nem sokat tesz hozzá az életminőség javulásához...
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5132 üzenetére
Nyilván
Ez a hungarian cucc nekem sosem volt egyébként szimpi. Nem is használtam.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5130 üzenetére
Jogos, összekevertem az andEngine-nel, ami csak egy keretrendszer játékokhoz, abban pl. az összes interface I-vel kezdődik és azt többet használtam, mint a natív androidot.
(#5132) WonderCSabo: Szerintem van értelme (m -> member, s -> static). Ha idegen kódban turkálsz (pl. ROM), akkor szerintem egy hosszú függvény közepén jó látni, hogy most egy member változót állítgat, vagy egy lokális, függvény/blokk szintűt (azok előtt ugye nincs betű).
A classokat C-vel kezdeni szerintem felesleges (ezt még a C# sem alkalmazza, csak az I-t).
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5131 üzenetére
Én most nem arra gondoltam, hogy camelCase, meg CSUPA_NAGY_BETŰS_KONSTANS, hanem pl. az említett Hungarian notation, a nagy I-vel kezdőd interface, nagy C-vel kezdőd classnevek, stb. Az egyedüli ilyen dolog amit használok az az Androidban az m-el kezdődő membernevek, de értelme ennek sincs, csak kényszeredetten alkalmazkodom hozzá.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5130 üzenetére
Ettől függetlenül nyilván az ember jó, ha betart pár elnevezési konvenciót
-
WonderCSabo
félisten
Androidban nagyon ritka, hirtelen csak az IBinder jut eszembe. De nem is értettem, hogy miért nem konzisztensek magukkal.
sutszi: Ezeknek az elnevezéseknek nincs sok értelme manapság. Régen pl. volt a Hungarian notation, meg ilyenek, ezek mind azért voltak, mert nem volt egyértelmű, hogy egy változó, osztály, stb. pontosan micsoda is. De manapság az iszonyat okos IDEkkel ez teljességgel felesleges, mert rögtön látod a színéből, ikonjából, stb. Egyébként ezt nem csak én mondom, hanem Uncle Bob is.
-
MrSealRD
veterán
Köszi mindenkinek!
A második változatot használjuk mi is, csak nekem " annyira nem tetszik". Jó lenne ha egyből látnám valamiről, hogy az interface. Viszont ez rossz érv mert így is látható. A csomagelnevezésekből kiderül minden. Feltéve ha az jól van megcsinálva. Szóval a lényeg, hogy hozzá kell szoknom ehhez...
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5123 üzenetére
Nem szokás, de pl. androidon előfordul, hogy használják.
Én szeretem az I betűt használni Javaban is, mert egyből látszik, hogy az egy interface.
-
MrSealRD
veterán
Érdekelne, hogy ti milyen névkonvenciót használtok interface-ek esetén és az implementáló osztályok esetén.
Ilyesmire gondolok pl.:
public interface ImyInterface...
public class myClass implements ImyInterface...VAGY
public interface MyService...
public class MyServiceImpl implements MyService... -
Aethelstone
addikt
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #5117 üzenetére
He...?
Az egyik rendszerünk egy rugalmas DM eszköz, ami többek közt emaileket is kezel. Kicsit besokalltam már az emailhez kötődő RFC-ktől, meg az olyan API-któl, amiket úgy raktak össze, hogy a fejlesztők nem tudtak kibukni az RFC-ben megfogalmazottak bűvköréből. Tény h lehetne még ennél is alacsonyabb szintű
Ezt a springes dolgot meg nemtom miért akarod a számba adni. Már jó ideje azt használom mindenhez.
-
chabeee
aktív tag
hát eléggé, mivel rossz volt az import.
Részletesebben a multipart -ba nem tudtam MimeBodyPart típusú adattagot rakni, mert folyamatosan BodyPart-ot kért, akkor viszont máshol volt a hiba. (már nem emlékszem, reprodukálni meg nem sikerült) a vége ez lett
try {
MimeMessage msg = new MimeMessage(session);
msg.setFrom(new InternetAddress(username));
msg.addRecipient(Message.RecipientType.TO,
new InternetAddress(to));
msg.setSubject("Test Java Sending Zip File");
msg.setText("This is a message from a java program");
MimeBodyPart msgbodypart = new MimeBodyPart();
msgbodypart.setText("this is msg Body");
Multipart multipart = new MimeMultipart();
msgbodypart = new MimeBodyPart();
String filename = "MyFile.zip";
DataSource source = new FileDataSource(filename);
msgbodypart.setDataHandler(new DataHandler(source));
msgbodypart.setFileName("its_a_zipped_file.zip");
multipart.addBodyPart(msgbodypart);
msg.setContent(multipart);
System.out.println("-Sending");
Transport.send(msg);
System.out.println("Sent!");
}catch (MessagingException mex){
mex.printStackTrace();
} -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik, de hátha ti tudtok rá megoldást...
A java konzol frissítését lehet automatizálni, hogy ne kérdezzen rá mindig? (Jelen esetben win7 rendszerről van szó.) -
cacattila
csendes tag
válasz
Amartus #5111 üzenetére
Ha olyan POS terminállal akarsz soros porton kommunikálni, ami bankkártyákat is elfogad, valamint a terminál (és a rajta futó alkalmazás) hitelesített, azaz használható bankkártyás vásárlás során, akkor nagyon kevés esélyed van arra (inkább semmi) hogy érdemi információt nyerjél ki soros porton keresztül. Persze egészen más a helyzet, ha van lehetőséged a terminálra saját alkalmazást telepíteni, innentől kezdve nincsenek korlátozások
-
Aethelstone
addikt
-
Amartus
senior tag
válasz
Aethelstone #5110 üzenetére
Köszönöm, ez jó.
Arról esetleg tudsz valami infót adni, hogy ha POS terminált(bankkártya olvasó) szeretnék kezelni, adatot küldeni-fogadni, akkor jó helyen kutakodok, vagy keressek tovább, esetleg mást? -
axioma
veterán
válasz
Oppenheimer #5108 üzenetére
Koszi, akkor megprobalom a pipak nelkul, ha a cv nelkul is megy. Inkabb utobbi volt nalam a kerdes. (Meg akkor se toltenek fel, ha nem kotelezo, ha keresne'k: ne is tudjanak rola, hogy keresek, akkor jobb az alkupozicio
)
-
Oppenheimer
nagyúr
Én beleegyeztem a reklámokba, de amint jön egy, teszem is rá a spam szűrőt. De talán nem is kötelező azokat bepipálni, csak elég megcsinálni a swipe mozdulatot annál a csúszkánál. Nekem nem esett le időben, hogy miért nem tudok a Regisztráció befejezésére kattintani, ezért pipáltam ki mindent, és csak utána láttam meg a csúszkát. Aztán már lusta voltam kivenni a pipát.
CV-t nem töltöttem fel. Nem hinném, hogy akkora guru lennék másodéves egyetemistaként hogy állásajánlatot kapjak tőlük.
Egyébként már Rájöttem hogy kell a master-slave viszonyt kezelni.
-
axioma
veterán
válasz
Oppenheimer #5104 üzenetére
Me'g nem, bar terveztem, de ido nincs most ra igazan (na meg en netbeansben application-t fejlesztek, eclipse-et nem toltenek le emiatt pluszban, meg ra kene kicsit mennem az applet specialitasaira).
Viszont ha te mar bent vagy: a CV - ez is vicces, angol kell amikor itthonra keresnek? -, meg a reklamba beleegyezes az feltetel? Csak hogy mennyire kamu adatokat adjak megbar a valos cv egyszerubb lenne, az van. Viszont jelenleg hazai allasbol absz. nem erdekel masik.
-
Fenyo12
tag
Sziasztok!
Alap Java programozásban kérnék segítséget. (most tanulom)
Ez volt az alap, amiből indultam. (a SunAndCloud)
Az alapképernyőt megnövetlem és még egy képet betettem a nap mellé, ami előtűnik a felhő mögül.
A beszúrt objektumot meg szeretném forgatni a középpontja körül úgy, hogy a nap ne mozduljon meg.
Egy FOR ciklussal próbáltam, de szerintem eleve szintaktikai bajai is vannak.
Tudna valaki ebben segíteni?
A forgatást akkor kéne elkezdeni, amikor az 'alpha' változóm elérte a nullát, mert ez jelzi, hogy az áttűnés befejeződött.
Eddig működik jól, innen kéne valahogy beletenni a forgatást:package com.zetcode;
import java.awt.AlphaComposite;
import java.awt.Graphics;
import java.awt.Graphics2D;
import java.awt.Image;
import java.awt.event.ActionEvent;
import java.awt.event.ActionListener;
import java.awt.image.BufferedImage;
import javax.swing.ImageIcon;
import javax.swing.JPanel;
import javax.swing.Timer;
class Surface extends JPanel implements ActionListener {
private Image sun;
private Image cloud;
private Image bee;
private Timer timer;
private float alpha;
public Surface() {
loadImages();
initTimer();
}
private void loadImages() {
sun = new ImageIcon("sun.png").getImage();
cloud = new ImageIcon("cloud2.png").getImage();
bee = new ImageIcon("bee_3m.png").getImage();
}
private void initTimer() {
timer = new Timer(300, this);
timer.start();
alpha = 1f;
}
private void doDrawing(Graphics g) {
Graphics2D g2d = (Graphics2D) g;
BufferedImage buffImg = new BufferedImage(640, 480,
BufferedImage.TYPE_INT_ARGB);
Graphics2D gbi = buffImg.createGraphics();
AlphaComposite ac = AlphaComposite.getInstance(AlphaComposite.SRC_OVER, alpha);
gbi.drawImage(sun, 40, 30, null);
gbi.drawImage(bee, 350, 180, null);
gbi.setComposite(ac);
gbi.drawImage(cloud, 25, 50, 576, 301, this);
g2d.drawImage(buffImg, 20, 20, null);
}
@Override
public void paintComponent(Graphics g) {
super.paintComponent(g);
doDrawing(g);
}
@Override
public void actionPerformed(ActionEvent e) {
alpha -= 0.05;
if (alpha <= 0) {
alpha = 0;
timer.stop();
System.out.println("Jelenet vége.");
}
repaint();
}
} -
Amartus
senior tag
POS terminál kezelésére, konkrétan bankkártya olvasó, kellenne információt, dokumentációt összeszednem és megnézni a technológiát.
A google-ban megnéztem és találtam olyan példát, ami a javax.comm-ot használja, de ez nincs benne jdk7-ben. Az oracle honlapján is megtaláltam ugyanezt(javacomm api 3.0), de azzal sem értem semmit. Azt nehezen hiszem, hogy a soros porti kommunikáció kiment a divatból, legfeljebb a használata háttérbe szorult.Most akkor merre induljak?
-
Oppenheimer
nagyúr
Játszik valaki bitfectiont?
onJoin eventet nem értem hogy kell kezelni. onEvent metódusból kell visszatérnie a robotnak GameEvent.IDLE-vel a következő körben, ha azt akarom, hogy slave legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest