- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
trisztan94
őstag
válasz
MrSealRD #4992 üzenetére
Na most először is mondm, hogy soha nem csináltam még hálózatos cuccokat Java-val, így csak elméleti alapon:
Egy tömbbe lemented az összes ip-t, majd ciklussal végig mész rajtuk, a ciklusmagban, pedig nézed, hogy a port le van-e foglalva. Ha igen, akkor meg megnézed, hogy a te appod foglalja e.
De mondom, lehet ilyet nem lehet.
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4978 üzenetére
Jó nagy, kb. 30-35 osztállyal, nagyon profin megcsinálva (legalábbis az én szemeimmel nézve).
Külső libek nincsenek szerencsére.
Köszi a tanácsokat, nekirugaszkodom, oszt' ha bajban leszek valamivel, ordítok (vagyis a C# topikba, ezt a kérdést is oda kellett volna feltennem, így utólag belegondolva)
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Azt a feladatot kaptam, hogy egy Java-ban irt programot portoljak at C#-ra.
Milyen triviális buktatók vannak, amikre figyelni kellene?
-
trisztan94
őstag
Bocsássatok meg az OFF-ért, de ezen jót mosolyogtam
A bunch of 17 year olds - ClassCast, IllegalArgument and ArrayOutOfBounds - decide to take their chances, and try to get served at the bar. The Bartender takes one look at them, and asks them for ID. ClassCast hands over his fake ID, IllegalArgument hands over his brother Throwable's ID, but ArrayOutOfBounds doesn't have any fake ID. The Bartender says "Sorry guys, you'll have to leave unless I can see some ID". ClassCast pleads with the barman "can't you just bend the rules for us?" and the barman says "Sorry, no Exceptions".
-
trisztan94
őstag
válasz
PandaMonium #4668 üzenetére
hát igen, tervben van az is
Kicsit úgy érzem magam ezekkel a WYSIWYG szerkesztőkkel, mint anno a Dreamweaver-es korszakomban webes környezetben. Szerencsére gyorsan leszoktam róla
Apropó, ha már ez a téma: Nem tudtok egy baromi jó tutorialt Java GUI írásra? SWT-ben szoktam dolgozni, de igazából lényegtelen.
-
trisztan94
őstag
+ (#4666) PandaMonium
Köszi!
(#4665) Karma
Hát én C#-ról jöttem át Java-ra (vagyis nem teljesen, ingázok a kettő között. Ha cross-platform megoldás kell, akkor java, ha Windows (vagy MS közeli), akkor C#. A Visual Studioban lévő designer felület hiánya pedig nagyon, nagyon rossz, ezért keresek egy hasonló dolgot.
Vagy van valami jobb cucc?
-
trisztan94
őstag
Hali
Melyik verziója megy jól a Window Buildernek Eclipse Kepler-el?
-
trisztan94
őstag
válasz
Oppenheimer #4400 üzenetére
Csak nem Star Wars játék lesz?
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4383 üzenetére
Tényleg! Erre gondoltam, csak kevertem a try-catch-el
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4380 üzenetére
Na hoppá, akkor visszavonom
C#-ban ez jó megoldás viszont, nem? Nekünk suliban (legalábbi amikor rákérdeztem) azt mondták, hogy egy try-catch-be rakott int parse bőven elég erre.
-
trisztan94
őstag
válasz
kemkriszt98 #4378 üzenetére
legegyszerűbb egy try - catch-be rakott int konverzió. A try ágba rakod az int parse-olást, ha betűt ír a felhasználó, akkor exception-t dob amit elkap a catch.
try (Integer.parseInt(string-valtozo))
{
//művelet
}
catch (Exception e)
{
return;
} -
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
válasz
Oppenheimer #4356 üzenetére
Szerintem sokkal, de sokkal jobban járnál, ha libgdx-ben írnád a játékot. Igaz, hogy androidra van kitalálva, de desktopon nagyon szépen megy vele minden. Én már 2 kisebb játékot csináltam vele, nagyon jó
-
trisztan94
őstag
válasz
kemkriszt98 #4348 üzenetére
Informatika óra.
-
trisztan94
őstag
válasz
kemkriszt98 #4344 üzenetére
Több órán keresztül keresgéltem, de végül megtaláltam neked
-
trisztan94
őstag
A GWT RPC framework-je nem AJAX kommunikációt végez, ugye? Mivel lehet a legegyszerűbben AJAX kommunikálni?
(ha hülyeséget kérdezek, nyugodtan hülyézzetek le
)
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
GWT-vel kapcsolatban lenne még kérdésem.
Készítettem egy service-t, egy Model-t és egy adatbázis kapcsolódást.
Így néz ki az adatbázis kapcsolódás:
public class db_conn
{
public Connection con;
public db_conn()
{
}
public String ConnectToDB()
{
try
{
String host = "localhost";
String db = "test";
String driver = "com.mysql.jdbc.Driver";
String user = "root";
String pass = "pwd";
Class.forName(driver).newInstance();
con = DriverManager.getConnection(host+db, user, pass);
return "Connected to Database";
}
catch(Exception ex)
{
return ex.toString();
}
}
}Sikeresen kapcsolódik is az XAMPP-s adatbázishoz. Egy kérdésem maradt már csak: Hogyan tudok a mysql adatbázis felé query-ket küldeni, és visszakapni azok értékét? (Valami olyasmi kellene, mint PHP-ban a fetchAll, vagy valami hasonló)
-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Ha Tomcat 7 alatt tesztelem az app-ot (xampp), akkor az mekkora valoszinuseggel fog jol futni Tomcat 6 alatt?
-
trisztan94
őstag
Miért lesz kék egy betű, ha barna rgb-t adok meg neki? Bitmapfont
font.setColor(165, 126, 70, 1);
eredmény:
-
trisztan94
őstag
válasz
WonderCSabo #4285 üzenetére
Ja tényleg, ez nem a "rövidített" if
Köszi a linket, még sosem néztem utána, de nagyon ronda szerintem (és átláthatatlanabb sokkal, mint egy értelmesen megírt if() vagy switch())
Köszönöm a gyors válaszokat uraim, neveiteket imáimba foglalom!
-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
Azt hogy tudom megoldani, hogy egy textúra (jelen esetben egy felhő) kb 1 perc alatt a képernyő egyik oldaláról "átrepüljön" a képernyő másik oldalára, természetes mozgással? (Tehát ne "ugrálja" át a pixeleket) És mivel ugye az lesz utoljára draw-olva, lehessen rajta átkattintani, mert átlátszó lenne?
Köszönöm!
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4274 üzenetére
Nyomtam, nem segített. Újraindítottam a gépet, és lám, no problem. Néha tud érdekes dolgokat művelni ez a napfogyatkozás
Más:
Libgdx problémába ütköztem. Ugye egy aknakeresőt készítek, egy kész kód alapján, csak nagyon sok mindent módosítok rajta. (minesweeper-gdx google első találat)
Az input handling-gel gyűlt meg a bajom.
Van ez a metódusom:
if (in.justTouched()) {
int x = in.getX();
int y = H - in.getY();
if (isPaused) {
if (yesBox.contains(x, y)) {
Gdx.app.exit();
}
else if (noBox.contains(x, y)) {
isPaused = false;
}
}
else if (smileBox.contains(x, y)) {
MineFinder.Log.debug("restart touched");
clearGame();
}Az "in" változó korábban van deklarálva:
Input in = Gdx.app.getInput();Nos, ugye a smileBox-ra ha rányomnak, akkor újraindul a gém. A smileBox koordinátái: 610, 590.
Többször is rákattintottam, logoltam az x és az y koordinátát, jól kalkulálja ki, ilyenek jöttek ki: 600-600, 587, 612, stb, tehát nagyon közeliek, sőt, volt ami pont annyi volt, mégsem fogadja el, hogy rákattintottam.
Ez miért lehet? Ha gondoljátok, és ráértek, szívesen elküldöm a teljes forráskódot, (összesen kb ~600 sor) de azt privátban.
Köszönöm!
Szerk:
ja igen, a yesbox és a nobox-ra bezzeg elfogadja a kattintást, szóval végtelenül tanácstalan vagyok
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Google Code-ról checkout-oltam egy projektet.(minesweeper-gdx) Hogyan tudom Eclipse-be importálni a projektet?
Csináltam egy új workspace-t, rámentem a file->import->general->import existing projects into workspace. Kiválasztottam a mappát ahová lementettem, de semmi sem jelenik meg
Ötlet?
-
trisztan94
őstag
válasz
PandaMonium #4226 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, szerintem sem lesz vele gond, de azért ha bármi gond lenne ordítok
-
trisztan94
őstag
Nekünk pedig 4 éven keresztül azt tanították suliban, hogy ahhoz, hogy valaki jó programozó legyen, előbb algoritmust kell tudni írni, (ami MINDENKÉPP folyamatábra [struktogram]) nyelvfüggetlenül, és, hogy program írás előtt írjuk azt meg, utána kezdünk csak bele a tényleges kódolásba.
Keresgéltem, találtam is párat, arra voltam kíváncsi, hogy tud-e valaki azokon kívül valami jót
-
trisztan94
őstag
Egy felturbózott aknakeresőt akarok csinálni, és nagyon nem szeretném kigondolni, hogy mi hogy van, mit kell ellenőrizni, stb, ezért kellene egy algoritmus.
Na most lehet, hogy én vagyok a hülye, de egy algoritmus az nem az, ahol programnyelv-függetlenül le van írva egy program működése (struktogram pl) amit aztán lekódol a programozó?
-
trisztan94
őstag
Tud valaki egy jó aknakereső algoritmust?
-
trisztan94
őstag
válasz
alratar #4207 üzenetére
A <= es a >= logikai operatorok, jelentesuk: kisebb egyenlo, nagyobb egyenlo.
a => hozzafuzesre valo, amit irtal:
x => 10 azt jelenti, hogy x legyen egyenlo 10-el. Altalaban asszociativ tombnel hasznaljak leginkabb php-ban, pl: elem => 15 es akkor ugy hivatkozol ra, hogy array[elem] -> ennel az erteke 15
szerk: javitom magam: csak php-ban van ertelme (+ olyan nyelvekben ahhol vannak asszociativ tombok)
-
trisztan94
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #4198 üzenetére
Az eclipse egy java ide, igy tul sok mindent nem kell csinalni vele
en eclipse kepler-rel nyomom, eddig nem volt vele gond
-
trisztan94
őstag
Bocsi a négyszeres hsz.-ért
Na most ott tart a dolog, hogy sikerült felrakni a Tomcat bővítményt, a "Runtime Environements"-be is beraktam. Hogyan tudom developement mode-ban Google App Server helyett Tomcatben futtatni? Rákattintottam a "Start Tomcat" gombra, megy is a localhost:8080, de nem tudok az appra navigálni sehogy sem.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #4184 üzenetére
előbb kérdeztem, mint hogy megnéztem volna.
Köszönöm a segítséget uraim!
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4178 üzenetére
Ez az a plugin, nem? Hogyan tudom bele rakni Eclipse-be?
URL címet kér a help->install new software-ben, ha local-ra kattintok, akkor hiába tallózom be a zip fájlt vagy a kicsomagolt mappát, azt írja nem talált semmit
Többiek: Köszönöm!
Ezt az xml fájlt hova kell majd rakni?
Nagyon nem tudom, hogy mi van
-
trisztan94
őstag
Köszönöm az infót, akkor azzal fogom csinálni
Nem tudsz jó oktatóanyagot Gson GWT-ben való használatáról? Van user guide, de egyáltalán nem vagyok java pro, így ha magamtól kellene kitapasztalnom sokkal tovább tartana
szerk:
A mysql adatbázist nem támogatja a gwt local szervere, nem? Sima XAMPP-s adatbázis is használható?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Lőn egy ilyen feladat leírásom:
"A frontend ajax hívásokkal kommunikáljon a backenddel (preferált a JSON formátumú adatcsere). Az alkalmazás adatbázisa legyen hordozható (mysql/sqlite elég). "
GWT-vel lenne készítve a dolog.
Nézegettem a gwtproject.org-on lévő oktatóanyagokat, és szerintem a JSONphp az ami kell nekem.Ha jól értettem a leírást, akkor készítek egy php scriptet ami egy sima fetch-et küld a mysql adatbázis felé, majd visszaküldöm az értékeket JSON-ban a kliensoldalban (mint ahogy azt egy JSON-os javascript/jQuery ajax kérésnél csinálnám).
Kérdésem igazából annyi lenne, hogy szerintetek erre gondolt-e a (remélhetőleg) leendő munkáltatóm, vagy valahogy máshogy, esetleg RPC-vel implementálva kellene ennek zajlania?
Köszönöm!
Egy Junior webfejlesztő állásra jelentkeztem, egy próba feladatot kell megoldanom, mint kiválasztási gyakorlat (amivel nincs semmi gond). -
trisztan94
őstag
válasz
WonderCSabo #4079 üzenetére
f5-el jó lett, köszönöm
Más:
Tud valaki jó oktatóanyagot arról, hogy hogyan tudnék egy adatbázishoz kapcsolódni, (mysql leginkább) az abban található adatokat ajax-al JSON formátumban átküldeni a kliensoldali kódomnak?
Eddig a GWTproject.org-on található "Getting Started" tutorial-t lesem, de abban nem találtam ilyet, csak sima JSON-osat.
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4075 üzenetére
Köszönöm szépen!
Bocsi a n00b kérdések miatt
Más (eclipse érdekesség):
Beraktam a /war/ könyvtárba pár új mappát, név szerint egy css, egy js és egy img-t, ezekbe raktam pár fájlt amit használni fogok (html5bp és bootstrap css és js fájljait)
Na én ezt a műveletet Total Commanderrel végeztem, amikor kész volt nyomtam Eclipse-re egy project->clean-t, belinkeltem a fő host fájlba a css és js fájlokat.
Működni működik, mert pl a bootstrap grid rendszere tökéletesen megy, viszont valamiért az Eclipse Package Explorer-ében nem jelennek meg a mappák, így módosítani sem tudom a bennük lévő fájlokat.
Mit tegyek?
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4073 üzenetére
Na már a GWT tutorialon túl is vagyok, nagyon tetszik eddig a környezet
Már egy utolsó kérdésem lenne. Idézem a kiírt feladatomból:
"... a táblázat legyen rendezhető bármelyik oszlopra, kattintásra az adott név minden adata jelenjen meg inline ablakban. A táblázatos nézetben egy oldalon legfeljebb 10 rekord szerepelhet, ennél több rekord esetén lapozóval lehessen navigálni előre-hátra."
1: rendezhetőség
Erre melyik a jobb a FlexTable vagy a Grid?
2: inline ablak
PopupPanel-re gondoltam, így átfutva a GWT widgeteken
3: lapozó
Nem tudom, hogy erre van-e valami widget, vagy akármi, tudtok bármit amivel könnyen meg lehet oldani?
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4071 üzenetére
Köszi, akkor kezdek a GWT-vel.
Most egy érdekes dolog fogott meg viszont:
A GWT oldala az Eclipse 3.7-es verzióját ajánlja, ahhoz van dokumentáció. Fel tudom rakni majd a plugint 4.3-ra?
Más:
Ha web alkalmazásokra fog specializálódni a dolog, akkor elég a Java EE-s változat, vagy jobb, ha megvan a teljes telepítés?Szerk:
Azt írták a leírásba, hogy Tomcat 6-on kell futnia a dolognak. Mivel tényleg nem foglalkoztam még ezzel, a biztonság kedvéért erre is rákérdezek: Nincs annak valami bundle csomagja local fejlesztéshez? (mint az XAMPP sima apache-ra) -
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Jelentkeztem egy állásra, mint junior java fejlesztő, és egy próbafeladatot kell elkészítenem.
Alapvetően webes felületre fog történni a fejlesztés. Írták, hogy lehet mezei GWT-vel vagy Sencha GTX-el is készíteni az alkalmazást.
Mivel ezekkel még nem foglalkoztam, gondoltam titeket kérdezlek meg, hogy melyiket könnyebb megtanulni, melyiknek jobb a dokumentációja, egy előny-hátrány összehasonlítás nagoyn jó lenne
Vagy lehet, hogy orbitális nagy hülyeséget kérdezek, ha így lenne nyugodtan küldjetek el hűvösebb éghajlatra
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest