Új hozzászólás Aktív témák
-
plaschil
aktív tag
válasz
Aethelstone #5498 üzenetére
Hát ez az hogy nincsen.
Anno vajon hol szereztem be ezeket... Az eclipse nem képes ezt magától behúzni valahonnan netről? Ha nem, akkor hol keresgéljek jar fájlok után? -
Amartus
senior tag
Hibernate-ben kérnék segítséget. Csinálom, csinálnám a tutoriált a honlap alapján, de abba futottam bele, hogy az hibernateutil.java-ban lévő kód nem jó. Ugyanis azzal az üzenettel száll el, hogy a hibarnaze.dialect-et nem tudja betölteni. A neten keresgélve egy pakisztáni vagy indiai emberke szintén belefutott ebbe a problémába és írt is rá megoldást, de az azért nem tetszik, mert beleégette a hibernate.cfg-xml fájlnevet.
Itt a tutoriál kód, középtájon:[link]
Itt a srác megoldása:[link]
És megint más kódot generál az eclipse és a netbeans is, mint ami a tutorialban van.A kérdésem az, hogy aki használja a hibernate-et, leírná, hogy milyen módon valósítja meg a SessinFactory-t a hibernateutil-ban? Verzió: 4.3.5
Köszönöm.
-
plaschil
aktív tag
Hali!
Anno eclipse-ben írtam egy GUI-s adatbáziskezelőt, és most kicsit átnézném. Projektet be is töltöm meglévőből, de egy csomó import package-et nem talál. Pl. org.eclipse.* (swt, ui, jface). Hogy a p*csába van ez, nem értem. Régen csináltam már.
-
chabeee
aktív tag
valaki tudna segíteni elindulni, hogy hogyan kellene felépítenem egy play framework + vaadin + hibernate kombót?
-
Samifiu
tag
Sziasztok!
Bocsi hogy ilyesmit írok, de szükségem lenne egy java programozáshoz értő személyre, aki segíteni tudna nekem. Természetesen nem maradna el jutalom nélkül!(net beans)
SÜRGŐS,tehát csak most délutánról lenne szó! Írjatok privit,mert az előbb látom! -
válasz
WonderCSabo #5492 üzenetére
Szerintem ez egy elhanyagolható probléma, ha azt nézzük, hogy C# és Java között át tudja alakítani amit írsz.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok
egyszerű java-s jaték, kezdőknek, hátha segít valamit. Tegnap találtam, jópofa. Code Hunt C# vagy Java
-
válasz
Aethelstone #5488 üzenetére
...aminek a nagy része halott, és a magyar nyelvhez még irreleváns is.
Nekem a HunspellJNA, HunspellBridJ és a LanguageTool tűnik a legéletképesebbnek. Az előbbi kettő mondjuk natív libet illeszt be, aminek megvan a maga komplexitása.
-
Aethelstone
addikt
-
MrSealRD
veterán
Tudtok olyan helyesírás-ellenőrzést végző (csak magyar nyelvre) lib-et szótárral vagy kb bárhogy amit viszonylag egyszerűen lehet integrálni egy meglévő alkalmazásba?
-
válasz
minimumgame #5485 üzenetére
Tudom ajánlani a jasyptot.
Önálló programként, és beépíthető libként is príma – utóbbi jelentősen leegyszerűsíti a Java crypto framework használatát. -
minimumgame
tag
Üdv!
Valakinek nincs egy olyan programja, hogy a bevitt szöveget titkosítja ? Esetleg tud valaki segíteni ebben?
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5482 üzenetére
Odáig hirtelen el sem jutottam, ahogy rámömlött a forráskód, szori
(#5483) Aethelstone ebben a topicban hiénák vannak. Amit hibázol, szétkapnak
-
Aethelstone
addikt
Jól van Urak, mea klumpa. Benéztem, forrásként hivatkoztam egy nem megbízható forrásra. Ezért most ne akasszatok fel pls!
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #5478 üzenetére
Egyébként ha csak a logikáját átgondolod, akkor sem stimmelne a dolog. Ha csak megjelölné, akkor nem tudhatod, hogy mikor lesz 100%-osan az a pont, amikor lezárhatja a műveletet. Az iterációt bármikor meg lehet szakítani, nem csak a végén.
-
WonderCSabo
félisten
Csak magamat tudom ismételni:
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5475 üzenetére
Eh, igazad van. Kontrol nélkül átvettem
Sorry
-
PandaMonium
őstag
válasz
WonderCSabo #5475 üzenetére
Én írtam először, hogy a végén kiszedi az elemeket, Aethelstone is tőlem vette szerintem;
De ezek szerint hülyeség, és bocsánat ha bárkit is megvezettem, így jár az ember, ha elhiszi azt amit YouTube-on hall, meg netes tutorialokban olvas utánanézés nélkül. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5472 üzenetére
Ez nem igaz. Nézzük csak meg pl. az ArrayList iterátorának a forráskódját:
public void remove() {
if (lastRet < 0)
throw new IllegalStateException();
checkForComodification();
try {
ArrayList.this.remove(lastRet);
cursor = lastRet;
lastRet = -1;
expectedModCount = modCount;
} catch (IndexOutOfBoundsException ex) {
throw new ConcurrentModificationException();
}
}Ez simán ráhív a ArrayList.this.remove(lastRet) -ra ami ténylegesen kitörli az elemet.
Vagy nézzük meg az Androidos implementációt:
public void remove() {
Object[] a = array;
int removalIdx = removalIndex;
if (modCount != expectedModCount) {
throw new ConcurrentModificationException();
}
if (removalIdx < 0) {
throw new IllegalStateException();
}
System.arraycopy(a, removalIdx + 1, a, removalIdx, remaining);
a[--size] = null; // Prevent memory leak
removalIndex = -1;
expectedModCount = ++modCount;
}Itt még egyértelműbben látszik, hogy az arraycopyval odébb mozgatja az egészet eggyel.
Az állításod már ott megbukott, hogy a "végén kikapja az elemeket". Milyen végén? Itt nincs semmi esemény, amihez ezt köthetni lehetne, in-place kell kitörölni az elemet.
-
PandaMonium
őstag
válasz
kemkriszt98 #5473 üzenetére
Javaslom olvass utána, hogy működik Java-ban a multithreading.
Abból amit eddig bemásoltál nem egyértelmű mi lehet a gond okozója, de lehet, hogy egy sima synchronize megoldja, vagy valami hasonlóan triviális megoldás. -
kemkriszt98
tag
válasz
Aethelstone #5472 üzenetére
Hát több szál nem, de egy másodlagos szál x másodpercenként hívogatja azt a metódust melyben az általam bemásolt kódrészlet is van és előfordulhat, hogy az egyik még nem ért véget mikor megint meghívódik... (vagy valami ilyesmi
)
-
válasz
M_AND_Ms #5470 üzenetére
Ez egyébként érdekes kérdés, mert valamivel korábban PandaMonium azt írta, hogy az iterátor menet közben is tudja törölni az aktuális értéket.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
kemkriszt98 #5463 üzenetére
Amelyik Collection-t iterálod, abból nem szedegethetsz ki elemeket, hisz akkor már nem egyértelmű melyik lesz a következő elem.
-
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #5468 üzenetére
Ha megint előfordul, akkor nincs több ötletem
-
kemkriszt98
tag
válasz
Aethelstone #5467 üzenetére
Na, most egy másik lista kezdett kivételt dobni viszont azt is megoldotta a megoldás amit mondtál. Legalábbis úgy látszik most (biztosra nem mehetek mert ez eddig is egy időszakos probléma volt) úgyhogy ha sikerül megint előidézni még jövök
Addig is kösz a segítséget
-
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #5465 üzenetére
Nem nem...a stacktrace mit mond?
Egyébként Eclipse-ban CTRL+L
-
Aethelstone
addikt
válasz
Egyébként szerintem az a baj, hogy a bullets listád nem szinkronizált. Próbáld meg így:
List<Bullet> bullets = Collections.synchronizedList(new ArrayList<Bullet>());
bullets.add(new Bullet()); -
kemkriszt98
tag
válasz
Aethelstone #5464 üzenetére
Nem volt türelmem végigszámolni (az eclipse kiírja a sor számát de még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet a sorhoz ugrani, így feltételezem, hogy nem lehet...) vég de nem a törlés dobja? Dobhatja más is? Azonnal megszámolom.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Pontosan melyik sor dobja?
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, adott ez a kis kódrészlet. Eleinte a ki kommentezett részt használtam de ConcurentModificationException-t kaptam. Rákerestem Gugliban és az ott találtak alapján született a kommenten kívüli kód, viszont az is ugyan azt a kivételt dobja....
if (bullets.size() > 0) {
Iterator<Bullet> it = bullets.iterator();
while(it.hasNext()){
Bullet b = it.next();
if(b.getCx() > LevelView.screenWidth){
it.remove();
}else{
b.update();
}
}
/*for (int i = 0; i < bullets.size(); i++) {
Bullet b = bullets.get(i);
if (b.getCx() > LevelView.screenWidth) {
bullets.remove(i);
} else {
b.update();
}
}*/
} -
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5459 üzenetére
Ezekkel nekem csak az a problémám, hogy a "forradalmi" változásokat nehezen követi a kapcsolódó technológia, perzisztencia, szerializáció meg a többiek. A projektek meg még lassabban alkalmazkodnak.
Anélkül meg eléggé magának való -
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5459 üzenetére
Ach so. Köszönöm. Ezekre az aspektusokra sosem gondoltam.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5458 üzenetére
A Date egyes metódusai joggal deprecated-ek.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5455 üzenetére
Ez is igaz, Calendar-os megoldásra gondoltam én is első körben, de mivel Date fordult elő, maradtam annál. Egyébként alap, hogy ha egy mód van rá, akkor Calendar. Minden másra ott a Mastercard (illetve a Date)
-
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #5454 üzenetére
Jogos, nem figyeltem eléggé, bocsánat.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5454 üzenetére
Valóban deprecated a konstruktor, amit hunfatal javasolt. Viszont nem túl hatákony és szép SimpleDateFormat-ot létrehozni, majd String-é konkatenáni és abból visszakonvertálni Date-é. Inkább így:
Calendar instance = Calendar.getInstance();
instance.set(2014, 0, 1);
Date date = instance.getTime(); -
Aethelstone
addikt
válasz
plaschil #5452 üzenetére
A kolléga által javasolt megoldás jó, de a a new Date(yyyy,MM,dd) mintha deprecated lenne...
SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat("yyyy-MM-dd");
String dateInString = "2014-01-01";
Date date = sdf.parse(dateInString);És utána jöhet a Level, ahogy a kolléga javasolta, csak a létrehozott dátummal.
-
plaschil
aktív tag
Hali!
Adott a következő kód:
private String iktatoszam;
private String cimzett;
private Date keltezes;
private SimpleDateFormat dateFormat = new SimpleDateFormat("yyyy.MM.dd HH:mm");
public Level(String iktatoszam, String cimzett, Date keltezes) {
this.iktatoszam = iktatoszam;
this.cimzett = cimzett;
this.keltezes = keltezes;
}Hogyan példányosítom?
Level level = new Level("asd223", "dfsdf321", ???); -
-v-
addikt
válasz
Oppenheimer #5450 üzenetére
Hát ott a cs tanszéken senki sem szarral gurít
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
pokerecske1 #5449 üzenetére
Ejj, ezt nem is néztem meg. Nem semmi a tanárnő.
-
pokerecske1
csendes tag
válasz
Oppenheimer #5448 üzenetére
PhD (in mathematics) 1999, Budapest University of Technology and Economics
PhD (in Computer Science) 1994, The University of Chicago
MSc in mathematics 1983, Eötvös Loránd University -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Lortech #5447 üzenetére
Nalunk a bevezetes a szamitaselmeletbe 1-2 tárgyak alapozótárgyak voltak a kódolástechnikához és algoritmuselmelethez, ahol kő keményen olyan matek van, amit az informatikában alkalmaznak. De bsz1-2-nel is Kitért az oktató a különböző alkalmazasaira az tanult dolognak. Analízis 1-2 meg a jelek es rendszerek es szabalyozastechnika targyaknak az alapozó tárgyai. Ezek inkabb a villamosmernokoknek valo dolgok... Szerencsere a 2 targy egybe lesz vonva az uj tantervben. Adatbazisok targyat kifelejtettem, az az algoritmuselmelet utan jon, es ott az adatbazisok matematikai alapjait tanuljuk meg.
Ma pont keszultem algel vizsgara, es neztem a felvett eloadas videokat. Hashről volt szó, és mondta a tanárnő, hogyha a hashtáblába beszúrásnál linearis próbát alkalmazunk, akkor azert megyunk az indexeken negativ irányba, mert akkor a vegen 0-hoz kell hasonlitani, es a compilerek is minden osszehasonlitast 0-val valo osszehasonlitasra vezetnek le. Mig ha pozitiv iranyba mennenk, akkor a vegen M-1-gyel kene összehasonlítani. Valami ilyesmi volt, de a lenyeg, hogy nagyot neztem, hogy a matematikus tanárnő, hogy vagja a processzorok elvi mukodeset
nem vartam volna tole el.
Bocs a random ékezetek miatt, mobilrol irtam es neha hasznaltam a keyboard suggestion-jeit, neha meg nem.
-
Lortech
addikt
Ennyi erővel ezer + 1 dolgot sem tanítanak, csak java-n belül is végtelen időt el lehet tölteni különböző területek, technológiák tanulmányozásával. És nem elvárható, hogy az oktató fél évente új tananyagot gyártson, mert épp új android verzió vagy paradigmaváltás van egy technológián belül. Még aki teljes időben ezzel foglalkozik se tud mindent lekövetni, kipróbálni.
A matek alap viszont úgymond örök. Nekem inkább azzal volt bajom a felsőoktatásban a matek kapcsán, hogy nem hozták össze jobban az informatikai alkalmazásával. Nem biztos hogy ~ugyanazt a matekot kéne tanítani egy programozónak meg egy matekosnak, és ez alatt nem azt értem, hogy infósnak gyógymatek legyen, hanem hogy megpróbálják bemutatni, hogy miért fontos elsajátítani, mihez kellhez. Ehhez persze olyan oktató kell, aki több területen is aktív, nem csak jó matekos, hanem infós is.
Talán ki lehetne dolgozni egy jobb módszert, tananyagot is, aminek következtében az infós hallgató több értelmét látná a matektanulásnak, ezáltal nem csak a túlélésre játszana belőle, mint a többség. Aztán kilép államvizsgáról és már el is felejtette az egészet.. -
válasz
Aethelstone #5443 üzenetére
A matek az megint meger egy miset
nalunk az osszes matek vizsga (targyak fele) abbol all hogy bofogj vissza 150-200 tetelt es 50-70 bizonyitast.
Az androidrol meg loturot nem tanitanak, specit meg lehetetlen felvenni
-
floatr
veterán
Egyébként megdöglünk mind [link]
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5433 üzenetére
Nem igazán hozzáállásnak mondanám. Ahol megfordultam, mindenhol az volt a probléma, hogy egyrészt ostomba tölteléktárgyakkal volt az időnk elcseszve, másrészt meg nem volt sok köze az anyagnak (oktatónak?) a valósághoz.
Emellett apró tényező, hogy sokan simán hozták a megfelelő szintet, amit elvártak, de nem sok közük volt a szakmához.Voltunk páran, akik magunktól tanultunk gyakorlatilag mindent. Kiszemeltünk pár tanárt akikkel együtt lehetett dolgozni, aztán annyi. Közülünk sokan dolgozni kezdtek fősuli/egyetem mellett.
-
-
Oppenheimer
nagyúr
BME-n nem vészes a fizika, kis készüléssel simán hozható (nekem megajánlott 5 lett mindkettő). Viszont a programozás oktatása így van felépítve:
Első félév: prog alapjai 1 a C-n keresztül bevezet a programozásba. Heti 1 előadás, 1 gyakorlat, ahol papíron kódolunk és 1 labor, ahol gépen kódolunk. Félév végén laborból le kell adni egy legalább 500 soros házit.
Második félév: ugyan ez a felépítés, csak C++, és az OOP-be vezetnek be.
Harmadik félév: itt szoftvertechnológia van, ahol az OOP-t tovább mélyítik, és a "software process"-ről van szó. Itt igazából nagy szoftverek fejlesztésénél használatos modellezési elvekről és a fejlesztés folyamatáról tanítanak. Tesznek említést a coding standardról és a verziókezelőkről is. Ennek a kurzusnak a keretében van 4 Java előadás, ahol leadnak annyi anyagot, ami egy rendes kurzust kitenne, de ezt szoftverlabor 3-mon be is gyakoroljuk. Itt is van nagyházi persze.
Negyedik félév: szoftvertechnikák. C#, tervezési minták, és nem tudok nyilatkozni, mert nem jártam előadásra, és ZH-ig nagyjábból ennyi említésre méltó volt.
Utolsó előtti előadáson Charaff Hassan nagyon érdekes témákról beszélt. Kitekintés a jövőbe, cloud, nativ kliensek vs html5 appok, internet of things. Ebben a félévben van szoftlab 4, ahol 4-5 fős csapatokra oszlik az évfolyam és mindenkinek végig kell mennie egy RUP szoftver processzen, aminek az eredménye párszáz oldal doksi és egy játék. Itt értelemszerűen rá vagyunk kényszerülve verziókezelő használatára. Mi git-eztünk. A git miatt váltottam eclipse-ről Ideára, mert eclipsen nem tudtam beállítani a gitet.
5. félévben grafika lesz, amin C++ és opengl van. 5 játékot/programot adnak ki, ebből legalább 3-mat kell elkészíteni, de megajánlott jár, ha asszem legalább 4-et leadsz és megvéded őket.
A legnagyobb probléma itt az szerintem, hogy a többi tárgy mellett nincs elég idő, hogy az ember belemélyedjen a leadandó nagyházikba, nekem eddig mindig kapkodni kellett a végén, amiből gányolás lett és szarul strukturált program.
Ősztől amúgy új tanterv lesz az elsősöknek, irigylem őket miatta. Villanyos maradvány tárgyak egymásba konvergálódnak, amit nagyon hasznosnak tartok.
(#5439) axioma: A mérnök informatika kifejezésben a mérnök nem azt jelenti, hogy asseblyben a biteket baszogatja.
BTW ma volt méréslabor ellenörző mérés, ahol oszciloszkópos barmolás mellett assemblyzni is kellett. Na az ilyen tárgyaknak nem sok keresnivalójuk a mérnök infón. szerencsére nem ez dominál.
-
axioma
veterán
Igazabol eleg nehez megmondani, hogy mit kene tanitani ahhoz, hogy jo programozo legyen aki kijon. Szerintem peldaul annak idejen hianyzott, hogy nem meseltek egy szot sem a verziokezelo meg hibakatalogus rendszerekrol; vagy hogy mi az a kovetelmenykezeles, meg coding standard.
Masreszt meg en 98-ban jottem ki az egyetemrol, java-t csak egy speckoll-on, egy lelkes phd-stol hallgattunk egy fel evet (a C++ meg mint bevez. az oop-be a C-s felev fele volt). Az valtozik, hogy mi a nyelv, de az nem, hogy mi az hogy melysegi kereses vagy verem (nalunk azert ezt egesz jol tanitottak; aztan kesobb voltam demonstrator a gyakorlatan, de az akkori eloado mar kicsit mast rakott a tananyagba). Illetve nalunk nemigen volt csapatmunkas feladat, es pl. nem kellett dokumentaciot kesziteni (ma mar tudom, hogy javult legalabb a szakdolgozatnal az eloiras, pl. kotelezo lett a tesztstrategia es par eredmeny leirasa).Oppenheimer: mernokinfo szerintem az en idomben me'g nem is volt... de szo szerinti mernok nem is akartam volna lenni (nem az elektronok erdekelnek, hanem a magas szintu programnyelvekben alkotas), pont a masik iranybol kozelitettem, a matek absztrakt szintjerol. Amugy akkor me'g jate ttk.
-
válasz
Oppenheimer #5437 üzenetére
Fizika nálam offos
Nálunk önképzés van
csak tudnám minek fizetik a tanárokat, a googleből tanultam eddig a legtöbbet
-
válasz
Valóban hozzáállás kérdése? Programozási technológia II beadandó feladat egy android alkalmazás készítése. A félév során eddig csak javaztunk, ma az utolsó órán kezdtük el az androidot. Eljutottunk odáig, hogy mi az az activity. Én meg tudom csinálni a feladatot, mert hobbiból, meg a munkám miatt foglalkozom androiddal. De aki még sose csinált ilyet? Az megszívta?
Másik példa a sima JAVA kurzus. Hát az egy kész vicc volt. Az előadás és a vizsga nagyon nincs pariban egymással. Konkrétan nincs anyag amiből felkészülhetnél
leszeded az előadó diáit (ami 10 éve(!) volt utoljára frissítve) és végigrágod, aztán elmész vizsgázni és reménykedsz (mondom ezt úgy, hogy minden EA-n bennt voltam). Na szóval beülsz vizsgára ahol felraknak 10 kérdést. A felére kb tudod a választ, ponthatárt nem közölnek mert mint utóbb kiderül majd úgy húzzák meg, hogy x% átmenjen. Aztán kijavítják a dolgozatod és kurvára bukta és arra hivatkoznak hogy nem írtál le mindent. Te meg nem érted. Gondolkodsz, basszus én leírtam mindent a kérdéshez... És valóban tényleg válaszoltál a kérdésre. A probléma csak az, hogy nem elég válaszolni a kérdésre, hanem a kérdésben lévő fogalomról mindent le kell írni. Mondok egy példát. Kérdés: Mi a legabsztraktabb típus a JAVA-ban? Te benyögöd hogy az interface. De ők nem azt várják. Hanem azt hogy kifejted mi az interface, mikor használjuk, miért stb. Csak hát erről elfelejtenek szólni, te meg nézel bambán amikor kiderül hogy buktad a vizsgát.
És akkor még nem beszéltem az algoritmusokról, a sima prog tárgyról stb
ELTE IK proginf bsc
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
+1. En az egyetemen tanultam meg "programozni". Azert teszem idézőjelbe, mert még hurka vagyok.
-
-v-
addikt
válasz
Ebben is van igazság, meg abban is, hogy valóban szar az oktatás is ... persze attól is függ, melyik intézményről beszélünk.
-
axioma
veterán
De, az fake, szol mar a fejl.korny, hogy ket type mismatch van (merthogy parseInt van a toString helyett, irja is lent vmelyik comment).
Az viszont teny, hogy lehet idonkent talalni erdekes dolgokat. Az egyik m.tarsam kapta feladatul egy korabbi program atvetelet, javitasat. Annak a programozoja minden egyes feluleten megjeleno figyelmezteto ablakhoz kulon szalat nyitott... szegeny mire rendberakta, me'g evekkel kesobb is emlegette. -
válasz
Aethelstone #5422 üzenetére
Én ilyet már láttam élesben, nem fake
-
Aethelstone
addikt
válasz
Oppenheimer #5420 üzenetére
Ez egy kiváló poszt. Mivel nincs leírása a topicnak, ezt simán be lehetne tenni
-
Aethelstone
addikt
válasz
Oppenheimer #5423 üzenetére
Egyébként remek megoldás. Mert ha neadjisten lesz egy rendszer, ahol pl. a 1-5 pozitív szám lesz, de az 1+5 negatív, akkor is tökéletes megoldást fog adni
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Aethelstone #5422 üzenetére
Effective java
-
Aethelstone
addikt
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Oppenheimer #5420 üzenetére
-
Oppenheimer
nagyúr
-
Meezga
újonc
válasz
dangerzone #5397 üzenetére
Hello!
Ma én is megküzdöttem ezzel. Megoldás:
http://www.symantec.com/connect/articles/javanetmalformedurlexception-unknown-protocol-socket-console-sep-121 -
floatr
veterán
Kicsit kamion vettétek ezt a videót, nem?
Nyilván nem kell félteni sok vezérlőrendszert és automatikát a javatól, pláne hogy az Oracle kezében a kormány. -
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5416 üzenetére
Pontosan
Nyilván a Java nem a legjobb választás a real time rendszerekhez. Viszont természetesen megvan a maga helye a világban. Ezt itt mindannyian tanúsíthatjuk
C származék alatt egyébként C és C++ értek. Rohadt pointerek
-
válasz
Aethelstone #5414 üzenetére
A java is c-s származék nem?
-
válasz
Aethelstone #5412 üzenetére
Orvosi műszerek? Hát én biza nem bíznám a pacemakerem egy javas szoftverre
-
Aethelstone
addikt
válasz
Oppenheimer #5411 üzenetére
Annyira én sem vágom a témát, de Ez a cég csinál ilyeneket. Autók, orvois műszerek szoftverei ha jól látom...
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Aethelstone #5410 üzenetére
Mindkettő téma volt. Amúgy mondasz példát ilyen javas hard real time rendszerre? Kíváncsi lennék hol alkalmazzák.
-
Aethelstone
addikt
Hard real time volt a téma elsődlegesen, nem a repcsik
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Oppenheimer #5408 üzenetére
OK, rosszul emlékeztem, régebben ADA volt a fő programozási nyelv a repcsiknél, mi ezt még egyetemen tanultuk is. Ahogy most nézem valóban C/C++ -t használnak.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #5407 üzenetére
Azt inkább tudományos szimulációknál és kutatásoknál használják szvsz.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Oppenheimer #5406 üzenetére
C++ -ban fejlesztett repülő? Szerintem inkább FORTRAN-ban írják azok vezérlőszoftvereit.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Aethelstone #5405 üzenetére
En azert megmaradok a c/c++ban fejlesztett repulok mellett
nem hiaba nem tört be a java azokra a területekre ahol szamit a hatékonyság.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Oppenheimer #5404 üzenetére
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Aethelstone #5402 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy repülő vezérlésében mit írnak meg Java-ban, amikor ott minden hard real time kell jegyen....
Amúgy jók ezek a videók, kár, hogy nincs több ilyen. Megnéznék egy visszavágást az ms-től.
-
válasz
Aethelstone #5402 üzenetére
-
Aethelstone
addikt
-
floatr
veterán
válasz
Oppenheimer #5400 üzenetére
Épp hogy a pénz miatt problémázik, mert elesett a semmirevaló j2me bevételeitől. Hogy mi lesz, azt egyelőre csak találgatja mindenki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Elektromos cigaretta 🔞
- Windows 11
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Motoros topic
- The First Berserker: Khazan
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged