Új hozzászólás Aktív témák
-
Valami ilyesmi, annyi különbséggel, hogy a legtöbb JSON serializer libnek kell egy paraméter nélküli konstruktor is. Illetve konfigurációtól függően lehet, hogy kell egy JAXB annotáció (@XmlRootElement az osztályon).
Meg a new String() helyett "" is bőven elég.
Vasinger!: A Google-t kérdezted már? Van StackOverflown elég részletes válasz, meg amúgy külön doclet is hozzá, lehet hívni Antból, Mavenből, kézzel...
-
Vasinger!
nagyúr
Javadoc-ból lehet valahogy PDF-et varázsolni?
-
Muton
addikt
köszi!
tehát pl a json stringem így néz ki: {"data1": "sor", "data2": "bor"}, akkor kell egy ilyen osztály, hogy:
public class Obj {
private String data1 = new String();
private String data2 = new String();
public Obj(String data1, String data2) {
super();
this.data1 = data1;
this.data2 = data2;
}
public String work(Obj obje) {
obje.data1 += ", + meg egy sor";
obje.data2 += ", + meg egy bor";
return Json.stringify(obje);
}
}és a servicem meg ilyen:
@Path("/echo")
public class Echoservice {
@POST
@Produces("text/plain")
@ Consumes("application/json")
public void createResponse(Obj ob) {
work(ob);
}
}elvileg akkor ez így jó (azaz a body json stingjéből objektumot csinál, amire meg lehet hívni a work metódust)?
-
Tegyél egy Consumes("application/json") annotációt a metódusra, és készíts egy olyan osztályt, aminek a mezői rápasszolnak a JSON objektumra. A framework megcsinálja a deserializálást, persze ha jól van beállítva
Például a Jerseyhez egész fejezet van.
-
Muton
addikt
heló!
rest service-el kapcsolatban kérnék egy kis segítséget.
a kliensem összerak egy json stringet amit bodyban küld post-tal a .../echo url-re, tehát nem key-value párokban az urlben.
szeretném kiolvasni a body tartalmát, azt feldolgozni és visszaküldeni a kliensnek.hogy nézzen ki a dolog ha ilyesmiből indulok ki? tehát a body tartalmát hogy érem el, hogy adom meg a parse-oló függvénynek, hogy hivatkozok rá?
public String createMsg(String param1, String param2)
{
String result;
//... itt dolgozom fel a cuccot..
return result;
}
@Path("/echo")
public class Echoservice {
@POST
@Produces("text/plain")
return createMsg(dataFromBody1, dataFromBody2);
} -
Senhi
aktív tag
Az egyik szép megoldás hogy servlet-et használsz. Ennek át tudsz adni url paramétereket és az alapján könnyen megtalálod a videót (hangot) a fájlrendszerben.
Itt egy példa képekre, de videókra/hangokra is ez az elv: [link]
Arra figyelj, hogy ez nem stream, hanem egyben leszedi az egészet, de szerintem ez most nem probléma.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Java EE-s téma, remélem tudtok ebben is segíteni.
Van egy jsf oldalam, és az oldalon mp3-at szeretnék lejátszani html5 audio tag segítségével. Alap esetben egy "távoli szerveren" lennének a zenék eltárolva, ami jelenleg nem működik, úgyhogy tesztelési céllal gondoltam a gépemről adnék meg egy zenét.Nagyjából így próbálkoztam
<audio controls="true">
<source src="/home/jim/Music/music.mp3" type="audio/mpeg">
Your browser does not support the audio element.
</source>
</audio>Na most a probléma ezzel, hogy -szerintem- így nem találja meg a zenét az app. Megjelenik az oldalon az audio tag, de "szürke", gondolom azért mert a zene nincs az alkalmazásszerver (glassfish) kontextusában.
A kérdés, hogy hova tegyem a zenét, és hogy hivatkozzak rá, hogy működjön?üdv
megj: van egy módszer, amivel el tudom érni a fájlt, de az nagyon ocsmány, mondjuk már az alapkoncepció is az, úgyhogy mindegy. Na ami ugye bekerül a WEB fájlok közé az elérhető kívülről, szóval a /resources mappa mellé csináltam egy music mappát, abba belemásoltam a zenét, és azt linkeltem be:
<source src="http://localhost:8080/woowie/resources/music/music.mp3" type="audio/mpeg"> így sikerül is lejátszani, csak hát...Na mindegy ez most úgyis tesztüzem, meg az alkalmazás is csak gyakorlás, úgyhogy jó lesz akkor így.
-
scream
veterán
válasz
Superhun #4584 üzenetére
Igazából egy beadandóban kéne segédkezni, ezért nem akartam itt...
Sajnos jelenleg az egyetem mellett az OKJ-t most fejezem be és hirtelen mindenkire most jött rá a beadandók kiosztása ezért nincsen rá túl sok időm, se energiám és határidőre kell, de van magasabb prior -> OKJ szakdolgozat, már volt 1 majdnem kész, amire 3 hónapja rábólintottak, hogy jó, erre pár napja, utolsó konzultáción egy olyan indokkal, hogy hasonlít egy már készre, nem tudják elfogadni, csináljak újat, szóval most azzal vagyok elfoglalva, de ez egy hosszú sztori ...
Szóval az a lényeg, hogy ezt a beadandót 9-ig kell leadni, a szakdolgozatomat meg 12-ig, így ha az egyiket csinálom, a másikra nincsen időm + még a többi beadandó is.
Maga a feladat :
Futballbajnokság
Ezeket az osztályokat kell tartalmaznia (többet is lehet):
- bajnokság, csapat, meccs, játékos, támadójátékos, védőjátékos.
Egy futballbajnokság "szimulációja", több csapat között, mindenki-mindenkivel 1x játszik. A meccsek körökre vannak osztva, mely körök 1-1 támadást jelentenek egy védő és egy támadó játékossal, akik rendelkeznek egy támadási és egy védekezési értékkel, nyilván, ha nagyobb a támadási érték, mint a védekező, akkor gól születik a támadó csapatnak, amúgy meg a támadás sikertelen és jöhet a következő támadás (nincsen megadva, hogy hány támadást kell tartalmazni egy meccsnek, sőt még a félidőket sem kell számolni).
Továbbá szükséges feltételek :
- legalább összesen 7 osztály vagy interfész
- tartalmazzon származtatást, a származtatott osztályok objektumai legyenek polimorfikusan alkalmazva
- tartalmazzon absztrakt osztályt vagy interfészt
- az osztálystruktúrán kívül legyen egy tesztprogram (osztály), ami "csinál valamit" (-> "szimulál")
- a modell funkcionalitása legyen logikailag jól széttagolva az osztályok és azok függvényei között.Az interaktivitás nem követelmény. A főprogram dolgozhat beégetett adatok vagy pszeudovéletlenszámok alapján is.
Egyelőre elég volna számomra, egy helyes UML ábra, az alapján már el tudnék indulni valamerre.
Persze nem gond, ha valaki az egészben tudna segíteni. -
scream
veterán
Sziasztok!
Esetleg aki elég jól ért a JAVA-hoz és volna egy picivel több szabadideje, amit esetleg rám tudna áldozni, megtenné, hogy privátban megkeres?
Nagyon hálás lennék érte
-
Dolby
senior tag
Ha egy osztályba több ArrayList-em van, akkor lehet mindet egy file-ba kiírni? Amíg egy volt, addig így írtam ki:
public void exportData(String filename){
try {
ObjectOutputStream oos = new ObjectOutputStream(new FileOutputStream(filename));
oos.writeObject(data.pdata);
oos.close();
importdone.setText("Exportálás sikeres!");
}
catch(Exception ex){
importdone.setText("Exportálási hiba!");
}
}
A pdata egy ArrayList, emellé került be még GroupData és PositionData szintén arraylistek.
Az importálás is ment természetesen, a (List<Person>) konvertálással olvastattam be a file-t. Viszont ha több lista van egy fileban akkor meg tudja különböztetni, hogy meddig írta az egyes listákat magától? -
válasz
Spam123 #4576 üzenetére
1) A fájlodban használj UTF-8 kódolást, mert amellett hogy jó gyakorlat, megbízhatóan működik minden platformon és mindenki ezt használja. (Aki nem, az meg valószínűleg szeretné, de külső tényezők miatt nem tudja.)
2) Amikor olvasod fel a fájlt, használd az InputStreamReader osztályt, azon belül is a kétparaméteres konstruktorok közül amelyik szimpatikus, és ott add meg az UTF-8-at. Pl.: new InputStreamReader(stream, "UTF-8"); -
Spam123
tag
Újabb problémába ütköztem.
Hogyan tudok fájlból kiolvasni egy ékezetes szöveget, majd kiírna egy panelre? Beolvasni, majd kiírni sikerült a szöveget, csak az ékezetek szálltak el. Próbáltam már mindenféle kódolást, Windows-1250 elvileg ami tudja a magyar betűket, de nem működik.
Valamit talán beolvasásnál kéne konvertálni, vagy valami hasonló, de passz
Google se dobott ki semmi hasznosat.
-
válasz
Spam123 #4573 üzenetére
Vissza kell hoznod a teljes Collectiont a memóriába, hozzáadni az új elemeket, és újra kimenteni. Mondjuk ha nem léptél ki az alkalmazásból és nem engedted el az eredeti referenciát, akkor ezt a betöltést meg tudod spórolni, a teljes kimentést semmiképp.
Vagy más stratégiát kell választanod, például lokális adatbázist – ha az adataid meg az igények engedik.
-
Spam123
tag
Olyat lehet csinálni valahogy, hogy kiszerializálok egy collectiont és ha megint kimentem, akkor ne felülírja, hanem hozzáadja az új értékeket?
-
Spam123
tag
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha a menüben egy menüpontra rákattintok, akkor az előtérbe feldob egy ablakot, amibe kiír több sornyi szöveget?
Voltak próbálkozásaim, de amikor a public void actionPerformed(ActionEvent arg0) függvénybe írtam, hogy mit csináljon az a menüpont, amikor rákattintanak, akkor ugye onnan belülről nem látja a frame-t se semmit.
Köszi előre is!
-
Dolby
senior tag
-
válasz
#89874944 #4567 üzenetére
Az a baj a történettel, hogy az ImageIcon nem erre való, definíció szerint előre ismert és fix méretűek. Szerintem a tisztább megoldások egyike lenne az, hogy csinálj egy saját JLabel osztályt, ami a paintComponentben skálázva kirajzol egy képet, és ezt rakd bele a gombba.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #4553 üzenetére
Lehet, hogy Focus traversal policyt kene allitanom? Valahogy mindig a középső panelt kene Fókuszban tartani, es akkor talán tudnek mozogni az űrhajóval. Ezt hogy lehet megcsinálni?
-
Senhi
aktív tag
válasz
Spam123 #4559 üzenetére
Hát remélem, hogy továbbra is egy osztályon belül vannak csak nem egy metódusban.
Az okában én se vagyok teljesen biztos, de szerintem nagyjából ilyesmi:
Ugye a metódusban deklarált változó csak addig él amíg a metódusban vagy. Ha egy ilyen változót adsz át az névtelen osztálynak (nálad az ActionListener ez) akkor egy másolat jön létre a változóról és nem referencia. Itt már látszik, hogy mi a gond: ha módosítod akár 2 sorral később a változód akkor az ActionListener-nél továbbra is a régi verzió marad meg.
Osztályszintű változók mindaddig élnek amíg az osztály így ott nincs gond, gondolom ott nem másolat jön létre. -
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4560 üzenetére
Igazából ez a minden függvény külön class, ami új nekem. Persze ez utóbbi hiba cpp-ben is előjött volna.
M_AND_Ms:
Így már világos.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Spam123 #4557 üzenetére
A kiírásban egy belső névtelen osztályban használtad az everything -et.
Így akkor visszatérünk az eredeti kódodhoz és odarakjuk abba a blokkba az egész kiírást. (kérdés, hogy a help-et hol hozod létre, az nem látszik a kódban)Ennek csak annyi a hátránya, hogy a beolvsott szöveget nem tudod máshol felhasználni.
A kód: http://pastebin.com/RLmf5XHB
(elnézést, de mobilról vagyok, így kicsit nehézkes)
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #4548 üzenetére
Erre valaki? Valami iránymutatás is nagy segítség lenne.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Spam123 #4545 üzenetére
Az általad létrehozott final String everything csak abban a blokkban létezik, kijjebb már nem. Vagy ott rögvest felhasználod, vagy a String everything deklarációt kijjebb teszed, a legjobb az egész cucc elejére. De ne rakd final-ba, mert akkor nem tudsz neki értéket adni később, csak a deklaráció helyén!
Az értékadás rész maradhat ott, ahol most van:
everything = sb.toString();A felhasználás meg az egész kiolvasás végén:
JOptionPane.showMessageDialog( null, beolvasottstring,"Valami",JOptionPane.OK_CANCEL_OPTION) -
Oppenheimer
nagyúr
Előbb rosszul indultam neki az egész gombos mókának. Most újrakezdtem. A GameArea osztály megvalósítja a Runnable interfacet, és a run metódusában 20ms-onként meghívogatja a LeftPanel doJob metódusát. Mikor elindul a program, akkor egyből elindul a GameArea szállja is, ezért a LeftPanel threadRunning attribútumát true-val inicializálom. (Később majd hozzáadok egy start gombot, amire az első gombnyomás után setEnabled(false) metódust meghívom és elindítja a GameArea szállját, de ezt majd csak akkor, ha pause/resume működik.)
Akkor jöjjön a kód:
public class LeftPanel extends JPanel implements ActionListener {
/**
*
*/
private static final long serialVersionUID = 1L;
private JButton pause;
private boolean threadRunning;
public LeftPanel () {
threadRunning = true;
pause = new JButton();
pause.setBackground(Color.CYAN);
pause.addActionListener(this);
pause.setText("Pause");
pause.setVisible(true);
this.add(pause);
setFocusable(true);
pause.setFocusable(true);
}
public synchronized void doJob () throws InterruptedException {
while (!threadRunning) {
pause.setText("Resume");
wait();
}
pause.setText("Pause");
notify();
}
public void actionPerformed(ActionEvent ae) {
threadRunning = !threadRunning;
}
}Most olyat produkál, hogyha rányomok a gombra, akkor a Pauseról Resume feliratra vált, és megállnak az ellenséges űrhajók. Újbóli kattintgatásra marad a Resume felirat a gombon, és nem folytatódik a játék. Természetesen én a saját űrhajómmal már az elején se tudok mozogni. Valaki tudja erre a 2 problémára a megoldást?
Kiegészítésként itt a GameArea run() metódusa:
public void run() {
long startTime = System.currentTimeMillis();
long beforeTime = startTime;
try {
while (!Finished) {
repaint();
animator.animationCycle();
rightPanel.refresh(player.getHealth(), player.getBaseHealth(), player.hasArmor());
leftPanel.doJob();
//MEGCSINÁLNI A JÁTÉKMECHANIKÁT
//Thread.sleep(20 - (System.currentTimeMillis() - beforeTime));
Thread.sleep(19);
beforeTime = System.currentTimeMillis();
}
} catch (InterruptedException e) {
e.printStackTrace();
}
} -
Spam123
tag
Hogyan tudok fájlból kiírni grafikusan a képernyőre egy ablakra a fájl tartalmát?
Tehát van egy txt file-om, bene szöveggel. Ezt szeretném kiírni egy JOptionPane.showMessageDialog-ra mondjuk.
A txt-t beolvastam egy String-be, de nem tudom kiírni valamiért:
JOptionPane.showMessageDialog( null, beolvasottstring,"Valami",JOptionPane.OK_CANCEL_OPTION)
Pontosabban az a baj, hogy nem látja a beolvasottstring változót, amit így olvastam be:
BufferedReader br = null;
try {
br = new BufferedReader(new FileReader("file.txt"));
} catch (FileNotFoundException e1) {
// TODO Auto-generated catch block
e1.printStackTrace();
}
try {
StringBuilder sb = new StringBuilder();
String line = null;
try {
line = br.readLine();
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
while (line != null) {
sb.append(line);
sb.append('\n');
line = br.readLine();
}
final String everything = sb.toString();
e.printStackTrace();
} finally {
try {
br.close();
e.printStackTrace();
}
}Ötlet?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
M_AND_Ms #4543 üzenetére
Az újabb problémára esetleg tudod a megoldást? Szerintem a focus-szal lesz a baj. Beállítottam a gombot, a középső és a bal oldali panelt is focusablere, így mikor elindul a játék és elkezdem nyomogatni a spacet, akkor a gombra nincs hatással, de sajnos az űrhajót se tudom mozgatni. Ha egyszer rákattintok a pause-ra, akkor utána bárhova kattintok, a space lenyomására mindig a gomb fog reagálni.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Oppenheimer #4541 üzenetére
A gameArea null ez a baj. Mikor és hol adsz neki értéket? Ezt gondold végig!
Szerk: akkor ennek az oka megvan.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #4541 üzenetére
Lehet, hogy ezért van?
panelLeft = new LeftPanel(panelMiddle);
panelMiddle = new GameArea(panelLeft, panelRight);hmmm.... felcseréltem a két sort és már nem dobál exceptionöket. csak teljesen rosszul működik.
Most sehogy sem tudok mozogni az űrhajóval.
Mindig a gomb van kijelölve, így ha spacet nyomok, akkor is az nyomódik le, pedig az űrhajóval mozognék.
-
Oppenheimer
nagyúr
Sajnos így nem tudom megcsinálni, mert kb az alapjaitól újra kéne írnom mindent, és két nap nem elég rá.
Most elkezdtem úgy, hogy a bal oldali panelre ismeri a középsőt, és a középső is a bal oldalit. Hozzáadtam a bal oldalihoz egy pause/resume gombot. A gomb ActionListenere azt csinálja, hogy fut a játék és rákattintanak, akkor átírja a gomb szövegét pauseról resumra és a középső panel Paused változóját true-ra állítja. Ezt megcsináltam, de most ha lenyomom a spacet, hogy lőjek, egyből dob egy exceptiont a program és leáll. Lehet azzal van baja, hogy külön ActionListener van az űrhajónak és annak a gombnak? Hmmm nem hiszem. De akkor mitől lehet?
szerk: itt az excpetion:
Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.NullPointerException
at Game.LeftPanel.actionPerformed(LeftPanel.java:30)
at javax.swing.AbstractButton.fireActionPerformed(Unknown Source)
at javax.swing.AbstractButton$Handler.actionPerformed(Unknown Source)
at javax.swing.DefaultButtonModel.fireActionPerformed(Unknown Source)
at javax.swing.DefaultButtonModel.setPressed(Unknown Source)
at javax.swing.plaf.basic.BasicButtonListener$Actions.actionPerformed(Unknown Source)
at javax.swing.SwingUtilities.notifyAction(Unknown Source)
at javax.swing.JComponent.processKeyBinding(Unknown Source)
at javax.swing.JComponent.processKeyBindings(Unknown Source)
at javax.swing.JComponent.processKeyEvent(Unknown Source)
at java.awt.Component.processEvent(Unknown Source)
at java.awt.Container.processEvent(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.KeyboardFocusManager.redispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.DefaultKeyboardFocusManager.dispatchKeyEvent(Unknown Source)
at java.awt.DefaultKeyboardFocusManager.preDispatchKeyEvent(Unknown Source)
at java.awt.DefaultKeyboardFocusManager.typeAheadAssertions(Unknown Source)
at java.awt.DefaultKeyboardFocusManager.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Window.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.access$400(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$2.run(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$2.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.security.AccessControlContext$1.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)Ezen a helyen jön elő:
public void actionPerformed(ActionEvent ae) {
if (gameArea.isPaused()) { // itt dobódik a kivétel
pause.setText("Resume");
gameArea.setPaused(false);
}
else {
pause.setText("Pause");
gameArea.setPaused(true);
}
} -
válasz
Oppenheimer #4539 üzenetére
A-yup.
-
válasz
Oppenheimer #4537 üzenetére
A CardLayout például jó ilyesmire.
-
Oppenheimer
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretném megcsinálni, hogyha megnyomom az escape-et, akkor a játék szüneteljen, és a középső fekete részen egy másik JPanel, vagy akármi jelenjen meg, ahova hozzáadhatok gombokat és textfieldeket.
Mi legyen az az "akármi"? Mivel lehetne megvalósítani? JLayeredPane-re gondoltam, de úgy látom az nem erre való.
Megjegyzés: Jelenleg 3 JPanel van egy JFramebe rakva.
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4534 üzenetére
Oké. És egymás változóit, függvényeit hogy fogják látni az osztályok?
hunfatal:
Köszönöm!
-
caindwan
aktív tag
Valaki tök véletlenül nem hallott az Unity problémáról? Nem tudom androidra telepíteni az appot. Csak azért kérdem, mert hallottam, hogy valami a JDK-val lehet,..
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Ha olyat szeretnék megoldani, hogy egy osztály tudjon egy másik uolyan osztály beli objektumra mutatni (konkrétan csoportok egymásba ágyazódását szeretném modellezni) azt hogyan lehetne kódban szépen megoldani?
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4527 üzenetére
Hidd el, szívesen tenném, de nem szeretném közkincsé tenni a kódomat, később szívesen leírom a konklúziót, amit levontam a segítségedből, hogy más is tanuljon az esetből.
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4525 üzenetére
Küldtem PÜ.-t!
-
Spam123
tag
Tudom ,hogy amatőr kérdés de elakadtam. Ha egy osztályt szétszedem több osztályra egy packagen belül, akkor hogyan kéne megoldani, hogy lássák egymást?
Elvileg minden függvény és osztály public vagy package láthatóságú, de mégse látják egymást, tudják meghívni az egyik osztályból a másik osztály függvényeit.
-
modder
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #4521 üzenetére
Annyit hagy kössek bele a félreértések elkerülése végett, hogy nem minden kell, amit a Java SE tartalmaz.
Ezen a [link]-en a General purpose packages az, amit tényleg tudni kell használni, de Special purpose packages már feladatspecifikus, pedig az is a Java SE része.Egy egyszerű példával élve, ha webfejlesztéssel akar valaki foglalkozni, fölösleges magába erőltetnie a Java Swing tudást.
-
M_AND_Ms
veterán
Mondjuk elsőnek ezen rágd végig magad: [link]
Vagy az Ansgter Erszébet féle objektumorientált javás könyv (valaki itt pár napja leírta a pontos címét is)Azt, hogy miképp teszed magadévá a tudást, miképp szerzel némi gyakorlatot az nem szigorúan java kérdés. Általában egy gyakorlati tudásról elmondható, hogy úgy teszel szert rá, hogy csinálod, csinálod és csinálod. Persze jó, ha az elején van ami/aki vezeti a kezedet.
Jómagam, amikor a jelenlegi melóhelyemre kerültem nem javáztam semmit sem. Itt egy Java SE tanfolyamot végigültem, miközben már feladatokkal bombáztak. Azóta meg meg ebből élek úgy, hogy közben sok-sok új technikával, technológiával meg kellett ismerkednem. De ezek már mind specifikusan az adott feladathoz kapcsolódóan jöttek elő. Tehát itt már nincsenek konkrétumok. Mindent úgyse fogsz tudni magadévá tenni. De újra mondom, amit az SE tartalmaz abból szinte minden kell, akármerre mész is. -
1Laci
tag
Akkor kérdezem itt:
Suliban fél éve tanulunk Java-ban programozni (előző szemeszterekben c,c++ volt már), és ez végre tetszik is, de még nagyon kezdő szinten vagyok.
Lehet hülyén fog hangzani, de mi mindent kell tudni, mennyit kell gyakorolni, mennyire tapasztaltnak kell lennie ahhoz, hogy egy jobb java-programozói állást találj? Vagy mikor mondhatja az ember magáról azt, hogy "na én java programozó vagyok"? (jöhet saját tapasztalat is akár, tipp, minden...akár pm-ben, akár ide)
Jelenleg csak a jéghegy csúcsát látom az egész programozásból, nem vagyok még benne eléggé, de el tudnám magamat képzelni az 5. év után, hogy akár programozó legyek, ezért lenne szükségem pár ilyen helyrerázó infóra, pofra, hogy hogy is néz ki ez valójában.
Ha esetleg tudtok pár jó oldalt vagy akár könyvet ajánlani, jöhet mindenRemélem érthető volt a mondandóm,
A válaszokat köszi előre is, -
Lacces
őstag
Köszi mindenkinek
-
1Laci
tag
Hali, akad itt olyasvalaki, aki Java programozásból él? Mármint cégnek dolgozik, ahol Java-ban programoz, vagy esetleg csak megrendelésre csinál programokat? Lenne pár kérdésem pm-ben
-
Lacces
őstag
Hali.
Van olyan JAVA-s oldal, mint a .NET-eseknek a codeproject.com es codeplex.com, ahol tutorialok, kisebb projektek, feladatok kodjai vannak megosztva, mint a nettuts+ webeseknek. -
törölt tag
Sziasztok!
Nyomógombokra tettem képeket, így:
JButton button1;
//button 2,3....BufferedImage buttonIcon = ImageIO.read(new File("car.jpg"));
button1 = new JButton(new ImageIcon(buttonIcon));A probléma, hogy a képeknek csak egy részét teszi rá a nyomógombokra, (gondolom túl nagyok a képek). Ahogy átméretezem az ablakot, megnövelem, egyre nagyobb rész látszik a képekből. Én azt szeretném, hogy mindig látszódjon a teljes kép, és átméretezésnél legyenek nagyobbak. Hogy tudnám ezt megcsinálni?
A JFrame-en van két panel, a JFrame GridLayout-al van rendezve, a gombok az egyik panelen vannak, ezen belül szintén GridLayout-al.public class iconpanel extends JFrame{
JPanel row1 = new JPanel();
JPanel row2 = new JPanel();// panel a masodik sorhoz
JButton button1;
JButton button2;
JButton button3;
JButton button4;
public iconpanel() {
GridLayout layout = new GridLayout(2, 0);
setLayout(layout);
FlowLayout layoutl = new FlowLayout(FlowLayout.CENTER, 10, 10) ;
row1.setLayout(layoutl);
row1.add(foreignText);
add(row1);
GridLayout layout2 = new GridLayout(0,2);
row2.setLayout(layout2);
BufferedImage buttonIcon = ImageIO.read(new File("car.jpg"));
button1 = new JButton(new ImageIcon(buttonIcon));
row2.add(button1); -
alratar
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- One mobilszolgáltatások
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Asztalos klub
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Anime filmek és sorozatok
- E-roller topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest