- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni JAVA-ban, mert abszolút nem vagyok járatos benne és sehogy sem sikerül működésre bírni az elképzelésem.

PHP oldalon van egy HTML form, amiben 2db dropdown lista van. Mindkét lista MySQL lekérdezésből nyeri az értékét és a második lista értékei az első lista változásának megfelelően kerülnek szűrésre.
Ez eddig rendben is működött, az első listát beszűrve egy kis java script frissítette az oldal URL-jét az első listában választott értéknek megfelelően és a második lista ennek alapján jött létre.
Viszont most bele kellett passzíroznom ezt a működő kódot egy olyan oldalba, ahol már eleve egy dinamikusan változó URL kerül a java url frissítés által generálódot URL elé és teljese a káosz. :STehát van egy kezdő oldal a nevezeseim.php, amin kilistázza az adott felhasználó nevezéseit és minden nevezés mellett van egy módosítás gomb. Ha ezt választja átugrik a modositas.php?id=** oldalra, ahol egy kétszámjegyű szám, amit MySQL-ből nyer (felhasználó ID) és ez alapján tölti be a nevezési adatokat amiket módosíthat.
Itt jön be a két dropdown lista és a java, mert ha az első listát módosítom (ez a verseny kiválasztása) akkor a java script frissíti az URL-t és hozzá fűzi az eredeti URL-hez a '?cat=' részt plusz egy a verseny kategóriájának megfelelő számot, tehát valahogy így néz ki: http://xxx/modify.php?id=21?cat=1A probléma ott kezdődik, hogy ahányszor frissíti az oldalt verseny váltás miatt, annyiszor fűzi hozzá a java által generált URL részletet, tehát 2-3 verseny váltás után már a kód kb. így néz ki:
http://xxx/modify.php?id=21?cat=1?cat=4?cat=2Most a kód így néz ki:
<SCRIPT language=JavaScript>
function reload(form)
{
var val=form.cat.options[form.cat.options.selectedIndex].value;
var url = window.location
self.location= url + '?cat=' + val ;
}
</script>A kérdésem pedig az lenne, hogy van-e valami olyan java kód, amivel az URL egy bizonyos részét lehetne kivágni és akkor a self.location lehetne: 'modify.php?id=' + KIVÁGOTT RÉSZ + '?cat=' + val;

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült és előre is köszönöm a válaszokat!
Ugye az megvan hogy JAVA != Javascript?

A problémádra egyébként több megoldás is lehet. Megfelelő option value-k használata (abszolut url, kategória id..stb). Összefűzés helyett replace pl. ...stb. Ráadásul a mostani összefűzés eredménye nem szabályos url-t eredményez. -
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
Nem igazán foglalkoztam még titkosítással, most lenne egy olyan feladat, hogy cookie-ban titkosítva kellene tárolni adatokat. Ismertek esetleg valami jó módszert/csomagot erre?
Kb. úgy képzelném el hogy lenne egy nyilvános kulcs és ennek birtokában lehetne titkosítani/visszafejteni. Cookie-ban JSON formátumban tárolódnak az adatok.Nem ehhez a topichoz tartozik, de esetleg javascripttel is van erre lehetőség? A kulcs tárolása lehet problémás itt szerintem.
Tárgytalan, igyekszünk lebeszélni az ügyfelet a kliens oldalon tárolt titkosított adatokról.

-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
Nem igazán foglalkoztam még titkosítással, most lenne egy olyan feladat, hogy cookie-ban titkosítva kellene tárolni adatokat. Ismertek esetleg valami jó módszert/csomagot erre?
Kb. úgy képzelném el hogy lenne egy nyilvános kulcs és ennek birtokában lehetne titkosítani/visszafejteni. Cookie-ban JSON formátumban tárolódnak az adatok.Nem ehhez a topichoz tartozik, de esetleg javascripttel is van erre lehetőség? A kulcs tárolása lehet problémás itt szerintem.
-
Pitu
aktív tag
Tudnátok ajánlani olyan java api-val rendelkező captcha-t ami csak számokat v. könnyen felismerhető elemeket tartalmaz? [recaptcha kiváltására kellene]
-
Pitu
aktív tag
Van itt valakinek jboss 4.2.3 + jax-ws tapasztalata?
Frankón összeakad a java-s implementáció a jboss-ossal.
Ezt megcsináltam és így a kliens jó lett: [link], 1.6-os java van a szerveren.
Most viszont a service romlott el: java.lang.ClassCastException: com.sun.xml.messaging.saaj.soap.ver1_1.Message1_1Impl cannot be cast to org.jboss.ws.core.soap.SOAPMessageImpl -
Pitu
aktív tag
Jax-ws-el generáltam egy klienst. Inicializálásnál megadok egy wsdl url-t, ill. opcionálisan QName-t is lehet.
Ügyfél most azt kérte hogy paraméterezhető legyen a soap:address is:
<soap:address location="http://example.com/WSService"/>Még nem tudtam kipróbálni, de ez a megoldás jó lehet a problémára:
WSService_Service service = new WSService_Service(url, new QName("example.com/WSServices", "WSService"));
webservice = service.getWSServicePort();
((BindingProvider)webservice).getRequestContext().put(BindingProvider.ENDPOINT_ADDRESS_PROPERTY, endpointAddress);?Itt találtam ezt.
Kipróbáltam, működik ez.

-
Pitu
aktív tag
Jax-ws-el generáltam egy klienst. Inicializálásnál megadok egy wsdl url-t, ill. opcionálisan QName-t is lehet.
Ügyfél most azt kérte hogy paraméterezhető legyen a soap:address is:
<soap:address location="http://example.com/WSService"/>Még nem tudtam kipróbálni, de ez a megoldás jó lehet a problémára:
WSService_Service service = new WSService_Service(url, new QName("example.com/WSServices", "WSService"));
webservice = service.getWSServicePort();
((BindingProvider)webservice).getRequestContext().put(BindingProvider.ENDPOINT_ADDRESS_PROPERTY, endpointAddress);?Itt találtam ezt.
-
Pitu
aktív tag
MimeMessageHelper helper = new MimeMessageHelper(message, true);
ByteArrayOutputStream baos = new ByteArrayOutputStream();
baos.write(notificationBean.getFileAttachment());
helper.addAttachment(notificationBean.getAttachmentFileName(), ????)addAttachment második paramétere lehet File, InputStreamSource, DataSource. Tehát ezek valamelyikére kellene konvertálni a ByteArrayOutputStream-et, aminél nem találtam megfelelő metódust egyelőre.

Végül ez nyert: helper.addAttachment(notificationBean.getAttachmentFileName(), new ByteArrayResource(notificationBean.getFileAttachment()));

TBG köszi az iránymutatást! -
Pitu
aktív tag
ByteArrayOutputStream baos = new ByteArrayOutputStream();
baos.write(notificationBean.getFileAttachment());
helper.addAttachment(notificationBean.getAttachmentFileName(), ????)addAttachment második paramétere lehet File, InputStreamSource, DataSource. Tehát ezek valamelyikére kellene konvertálni a ByteArrayOutputStream-et, aminél nem találtam megfelelő metódust egyelőre.

-
Pitu
aktív tag
Bocs, ha alapkérdés.

Szóval, van egy byte tömböm + egy fájl nevem. Szeretném úgy csatolni mailben hogy ne mentődjön ez a szerverre (mert most mentődik). Tudnátok segíteni?Kód:
File someFile = new File(notificationBean.getAttachmentFileName());
FileOutputStream fos = new FileOutputStream(someFile);
fos.write( notificationBean.getFileAttachment());
//fos.flush();
fos.close();
helper.addAttachment(someFile.getName(), someFile);
flush()-t kiszedtem, de nem segített. -
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
YouTube api-t használt már innen valaki? 1 éve jól működő alkalmazásnál olyan problémám lépett fel nemrég, hogy a CategoryFilter-t figyelmen kívül hagyva nem a google account-hoz tartozó videókat listázza, hanem a publikus tartalomból próbál. Így exception lesz, mivel több mint 1000 videót akar lekérdezni az alkalmazás... a performancia problémáról nem is beszélve.
Van valakinek ötlete? Api változás lenne?
-
Pitu
aktív tag
Bár ilyen egyszerű lenne, ügyfélnél 1.5-ös verzió van
Mondjuk azt én sem értem hogy még miért... alkalmazkodnunk kell, ez van, többször is javasoltuk már a frissítést.
Még annyi problémám van, hogy így az ant scripttel történő generálás (wsimport) nem megy. 1.6/1.7jdk-val minden ok. -
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
jól látom hogy a jax-ws és 1.5 java nem kompatibilisek?
-
Pitu
aktív tag
igen, xml-re v. annotációra gondoltam (@Configuration).
A kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy melyik a "gyakoribb/életszerűbb"? xml talán könnyebben újrakonfigurálható, nem? -
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
meg lett a hiba
sajnos nem saját kódomban kellett javítani, és később kiderült hogy egymás után mentek a requestek eltérő paraméterezéssel. bővebb logolás és debug fényt derített erre. -
Pitu
aktív tag
Most kapásból pusztán elmélkedni tudok, de hátha:
- Véletlenül nem futtatod több szálból is ugyanazt a kérést?
- Esetleg a kétféle timeout ami látszólag ugyanannyira van állítva, nem eredményezi azt, hogy külön-külön önmaguk is indítanak még 1-1 kérést a timeout után?Esetleg debugger módban megnézném, hogy amikor fut a kérés akkor az pontosan honnan hívódott, a stacktraceben ennek szépen látszania kell.
Sianis
Gyorsan összedobtam egy egyszerű kérést localhoston. Meghívtam egy jsp-t aminek állítottam egy megfelelő sleep-et, hogy timeout-oljon a kérés. Teljesen jól működik ott.
Debug jó ötlet. A kétféle timeout biztosan nem indít újabb kérést. -
Pitu
aktív tag
Sziasztok,
olyan problémám lenne, hogy az alábbi beállítások mellett egy hívással többször is kimegy a request. (természetesen timeout esetén)
retryCount = 3,
connectionTimeout = 10000
A logból látszik hogy 10mp-enként timeout. De 3 próbálkozás helyett 12szer megy ki.Van valami ötletetek?
DefaultHttpClient client = new DefaultHttpClient();
client.setHttpRequestRetryHandler(new DefaultHttpRequestRetryHandler(retryCount, true));
HttpConnectionParams.setConnectionTimeout(client.getParams(),
connectionTimeout);
HttpConnectionParams.setSoTimeout(client.getParams(),
connectionTimeout);Köszönöm!
-
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
adatbázis + url tuti rendben van, mert eddig php-vel dolgoztam. classpath-ot a fejlesztő progiban állítottam, de nem nagyon vagyok otthon java-ban. windóz xp esetén hol tudom még állítani? jdk könyvtárban vm config fájl? bocs a lámaságért, előre is

-
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
A következő problémám lenne: java+mysql kapcsolatot akarom kipróbálni. Itt a kód:
import java.sql.*;
import java.util.*;
public class ConnTest {
public static void main(String[] args){
Connection conn = null;
try{
String userName=''********'';
String password=''*******'';
String url=''jdbc:mysql://valami.hu'';
Class.forName (''conn.mysql.jdbc.Driver'');
try{
conn=DriverManager.getConnection(url,userName,password);
System.out.println(''Adatbázis-kapcsolat létrejött!\n\n'');
}
catch (SQLException ex){
System.out.println(''SQLException: '' + ex.getMessage());
System.out.println(''SQLState: '' + ex.getSQLState());
System.out.println(''VendorError: '' + ex.getErrorCode());
}
}
catch (Exception ex){
System.err.println(''kapcsolódási hiba: '' + ex.getMessage());
}
finally{
if (conn!=null){
try{
conn.close();
System.out.println(''Adatbázis-kapcsolat vége!'');
}
catch (Exception ex){
}
}
}
}
}
Ezzel száll el: kapcsolódási hiba: conn.mysql.jdbc.Driver. mysql honlapjáról szedtem le drivert, de lehet rosszat és rossz helyre raktam. Valaki tudna segíteni? Mit és hova másoljak pontosan, hogy müködjön?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD FX
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ MacBook Pro 14" M2 Pro 16 GB - 512 GB GAR ÉS jótállás!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Legion Pro 5 - 16IRX10 - i9 14900HX - RTX 5070 - 32GB - 1TB
- 2000GB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar GEN V!!! SK Hynix 2048GB PCB01 kb. 14GB/s / 12GB/s
- Lenovo Thinkcentre M710Q MINI PC,i3-7100T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest