- Házimozi belépő szinten
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
Ezt jottem linkelni, de megelőztél. Szerintem nagyon sokat tett a Google a Java-ért azzal, hogy tobb, mint 1 milliárd okostelefonra Java a fő programozási nyelv. Nem tudom miert faj az Oraclenek egy masik api implementáció. (jó tudom, készülékenként részesedést a bevetelbol).
Ezzel a ítélettel hosszu tavon mit veszíthet a szakma?
-
dangerzone
addikt
Ezt végigjártam, még az általános védelmi szintet is lejjebb húztam, de ugyanezt írja ki.
Egyébként visszaraktam a 32 bites java-t, de ugyanez. Már max csak annyira tudok gondolni, hogy talán a registry-t is ki kellene pucolni a sok java install miatt.Egyébként a másik gond meg az, hogy nem lehet elküldeni a navnak a nyomtatványokat, mindig valami hibát ír ki, hogy a küldés sikertelen. Ez lehet szintén a java hibája?
-
floatr
veterán
válasz
dangerzone #5397 üzenetére
Csak tippelni tudok, de az utóbbi időkben belefutottam egy olyan hibába, hogy egy biztonsági szigorítás volt 1-2 hónappal ezelőtt a java egy automatikus frissítésével. Aki frissítette, az mind beszippantotta azt, hogy a NAV nem csomagolta újra a letölthető nyomtatványait. Ha ez a gond, akkor hozzá kell adni a NAV szerverét a megbízható források közé:
Start menü/Configure Java/Security/Edit Site List
és ide beírod, hogy http://nav.gov.hu
Ez akkor nekem segített pár site esetében. Remélem ennyivel megúszod te is. -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Anyám abevjava programját akarná használni. Csak amikor egy nyomtatványt tölt le, hogy csatolja a programhoz, a java azt írja ki, hogy : unable to launch application.Win 7 64 bit. A java is 64 bites, a legújabb. Valami javaslat?
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #5395 üzenetére
Nem a nyelv a probléma, hanem a kapcsolódó API-k. Itt pl. a java.lang csomag, és tsai. Ugyanez megvan természetesen a C#-al is. Mindennel
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5394 üzenetére
Az, de pl. a C# kinek a "nevén" van?
-
floatr
veterán
Az Oracle-Goole perben a fellebbviteli bíróság kimondta, hogy az API-t szerzői jog védelme illeti meg. Irány a középkor [link]
-
RexpecT
addikt
Lenne egy olyan problémám, hogy egy GUI-s alkalmazásban ha Netbeansből futtatom a programot, akkor megtalálja a képeket a gombokhoz, viszont ha a .jre fájlból akkor nem. A getClass().getResource("../resources/login.png") null -t ad vissza ebben az esetben, pedig a .jre fájl tartalmazza a képeket is.
Van valakinek ötlete? -
floatr
veterán
válasz
minimumgame #5384 üzenetére
Első körben nem ártana tudni, hogy mit értenek szerver alatt. Saját készítésű szerver alkalmazást, vagy alkalmazásszerveres (servlet/EJB konténeres) alkalmazást?
-
Mi a motiváció mögötte? Lassú? Villódzik? Egyikse, csak optimalizálni akarsz rajta?
Egyébként igen, meg lehet oldani. Itt van egy tutorial egy teljes játékról hardveres 2D gyorsítással, van benne pár kulcsmomentum amit átvehetsz. Gondolok különösen a BufferStrategy-n keresztüli rajzolásra, meg az ablak kezelésére.
-
chabeee
aktív tag
válasz
ha most kedzted, érdemes google-ben utánanézni a server-kliens architektúrának. Igazából a feladat nem nehéz, ha adatbázist kell használnod még akkor sem, ha valami nem megy szívesen segítek, ide és privátba is írhatod
-
PandaMonium
őstag
válasz
Üdv.
Nem túl pontos a specifikáció úgyhogy nem hiszem, hogy nagyon tudnánk segíteni.
De ha esetleg elárulod, hogy mi az ami nem megy ebből akkor abban már inkább. -
minimumgame
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy programhoz. Ha valakinek van ilyen és átküldené azt megköszönném
"Létre kell hozni egy klienst és egy szervert klienst, feladata: elküld egy árut, megkeresi mi az ára ha van ilyen ,ha nincs akkor írja ki nincs ilyen!" -
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Ha egy JPanelben ábrázolunk egy pályát, ami mezőkből áll, és a paintComponent-et így írtuk meg:
public void paintComponent(Graphics g) {
super.paintComponent(g);
setBackground(cBackground);
Graphics2D g2d = (Graphics2D)g;
int posX=X0;
int posY=Y0;
for(Field f : map.getFields()){
drawField(f, g2d, posX, posY);
posX += Field.WIDTH;
if(posX >= (map.getWidth() * Field.WIDTH)){
posX = X0;
posY += Field.HEIGHT;
}
}
A drowField 1 mezőt rajzol ki a rajta lévő dolgok alapján.Meg lehet oldani azt valahogy, hogy a JPanel repaint-je helyett csak a drowField legyen meghívva? Szeretnénk ha nem kellene mindig az összes mezőt frissíteni, elég csak azt ami változott, ha ez megvalósítható.
Köszi
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5381 üzenetére
Ez így van.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5380 üzenetére
ez ugye alap felüldefiniálás
Ez teljesen igaz, de akkor ne nevezzük már a szerencsétlent interfésznek
Felüldefiniálás class esetében értelmezett...most valami eddig nem definiált fogalomrendszert vezettek be
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5379 üzenetére
Szerintem ez ok, ez ugye alap felüldefiniálás, én mérges is lennék, ha nem így lenne.
Egyébként a jaros probléma most is hasonlóan fenáll abstract class esetén, ha beraknak egy új metódust az ős framework classba.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #5378 üzenetére
És a következő kavarás:
" Also if the class implements an interface's default method, the implementation of the class will be used instead of interfaces's default implementation"
Ez nekem spec nem tetszik. Csinálok véletlenül egy ugyanolyan nevű metódust és máris agyonvágom a default implementációt. Persze, ezt manapság is megtehetem abstract class vagy bármilyen extendált class esetén(@Override nélkül is), de hogy egy interfész metódust így szét lehet cseszni...még emésztenem kell.
Plusz van egy külső jar. Van benne egy default metódus. Csinálok ez alapján egy osztályt, beleteszek egy saját nevű metódust. Jön egy új jar egy ugyanilyen default metódussal, mert engem nem kérdeznek meg, hogy van-e már ilyen metódusom, aztán jól nem fog működni a default implementáció.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5377 üzenetére
Igen. Első olvasatra akár még jópofának is tűnhet, vitatkozásra érdemes feature. Aztán az ember belegondol, hogy éveken keresztül gondosan megtervezte az alkalmazások architektúráját, interface vagy abstract class szinten is, oszt jön valami frissítés, ami telibeveri ezt. Most már csak attól függ, hogy interface vagy abstract class, hogy melyik jut eszébe előbb az embernek. Jah és innentől fogva az egyiket meg is lehetne szűntetni, mert abstract class default implementációk nélkül == interfész default implementációk nélkül és a másik is igaz. Ergó, teljesen felesleges kettő
Még ha lenne valami teljesítménykülönbség vagy thread safe eltérés...de látszólag semmi...
Nem szeretem az ilyesmi átgondolatlan módosításokat....vagy megindokolta bárki is Oracle oldalról, hogy mi szükség volt erre?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5375 üzenetére
Igen, valóban megvitattuk már, elnézést, hogy megint felhoztam. Mindenesetre azért furcsa, hogy hirtelen mind egyetértünk, és mégis bele lett erőltetve a nyelvbe ez a dolog.
Az új stream apihoz még annyit, hogy azért volt már ilyesmi a Guavában régóta.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5374 üzenetére
Ja default implementációk és tsaik. Gondolom valakinek b...ta a csőrét, hogy sokat kell gépelni, ha több interfészt használt, vagy nem ment a többszörös abstract öröklés. Az élet kegyetlen. Kéne írni egy C++ szerű nyelvet, ami olyan szintaktikát és nyelvi elemeket használ, mint a C++, és úgy is viselkedik, mint a C++. Csak lassabb
Értem én, hogy húúú meg hááá, de amikor egy Project Lombok is hasznosabb dolgokat hoz, mint maga a main stream, ott azért már el kéne gondolkodni, hogy mit kéne újítgatni. Mindegy, legalább permgen space már nincsen
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5374 üzenetére
Igen, ezt az interface bohóckodást már korábban megvitattuk
Tök jó volt korábban, hogy az Interface és az Abstract Class ilyen faszán elvált egymástól...most meg összegányolták. -
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5371 üzenetére
Természetesen a megváltó lambdára. Már épp azon gondolkodtam, hogy felhagyok a mesterséggel, és favágónak állok, de szerencsére megmentett a dolog...
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5369 üzenetére
Mennek az űrgammák?
-
WonderCSabo
félisten
Kipróbáltam a Java8-at Eclipseben, nice.
-
axioma
veterán
válasz
plaschil #5367 üzenetére
Vagy marad a keyset es x.get(e)-vel elkered a map-tol a kulcshoz tartozo part. Nem mondom, hogy ez itt most jobb, de azert ez az alap hasznalati mod. Termeszetesen ha kozben modositgatnad, itt is igaz a concurrent mod.ex. megjegyzes.
amugy ertem hogy ez csak egy pelda, de ha nem egybetus valtozoneveid lennenek, akkor jobban latni lehetne szerintem, hogy ki mivel mit csinal - most en is 2x kellett visszagorgessek ra, sot ha egy het mulva nezed, neked magadnak is vissza kene keresned... -
plaschil
aktív tag
válasz
PandaMonium #5366 üzenetére
Ahham, szóval keySet helyett entrySet. Most már értem, köszönöm a gyors helpet!
-
PandaMonium
őstag
válasz
plaschil #5365 üzenetére
Az x.keySet() -el csupán a kulcsokról kapsz egy Set-et, nem pedig a teljes kulcs-érték pár listáról.
A teljes kulcs-érték pár készletet az x.entrySet() metódussal tudod lekérni és utána végig tudsz rajta menni egy for/foreach loop-al valahogy így:
for(Entry<String, Integer> e : x.entrySet()){
if(e.getValue() == 0){
String kulcs = e.getKey();
// Itt csinálj valamit a kulccsal
}
}Személy szerint én viszont az iterátorokat javasolnám, ugyanis ha egy entry set-en vagy listán keresztül mész épp egy foreach loop-al ConcurrentModificationException-t ha törölni próbálsz a listából egy elemet. Ilyen szempontból jók az iterátorok amelyek képesek megjelölni az objektumokat törlésre és amint vége az iterálásnak az elemeket valóban ki is törli.
Ez a fajta megoldás sem sokkal bonyolultabb:
Iterator<Entry<String, Integer>> iterator = x.entrySet().iterator();
while(iterator.hasNext()){
Entry<String, Integer> e = iterator.next();
if(e.getValue() == 0){
// Példa a törlésre
iterator.remove();
}
} -
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HashMap-em <String, Integer> párosokkal. Kiíratásnál a 0 értékűekre nem lenne szükségem. Hogyan tudom ezt vizsgálni iterálás közben?
for (String elem : x.keySet()) {
...
} -
vazee00
tag
válasz
Aethelstone #5362 üzenetére
Viszont köszönöm a segítőkészséged
-
vazee00
tag
válasz
Aethelstone #5350 üzenetére
Köszönöm a válaszod, az alábbi hibát kapom így:
Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: Teszt : Unsup
ported major.minor version 52.0
at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.security.SecureClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader.access$100(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.launcher.LauncherHelper.checkAndLoadMain(Unknown Source) -
szcsaba1994
tag
válasz
Aethelstone #5358 üzenetére
A téglalappal szerintem a legegyszerűb leprogramozni. A 3x4-re gondoltam
-
Aethelstone
addikt
válasz
szcsaba1994 #5357 üzenetére
Milyen alakúnak kell lennie a táblának? Négyzet? Téglalap?
Azt nem értem, pontosan, hogy játékosszám*6. Ez minimum 2 játékost feltételezve 2x(2x3) mező? Vagy hogy? 1x12, 2x6, 3x4? -
szcsaba1994
tag
válasz
Aethelstone #5356 üzenetére
Köszi, így már van honnan elindulnom
A másik (gui-s) kérdésre nincs valami öteleted?
-
Aethelstone
addikt
válasz
szcsaba1994 #5355 üzenetére
Akkor értelemszerűen:
public class Jatekos {
int sorszam=20;
List<Mezo> mezok;
public int getSorszam() {
return this.sorszam;
}
public List<Mezo> getMezok() {
return this.mezok;
}
}
public static void main(String[] args) {
new Jatekos().getMezok().get(0).getSorszam();
} -
szcsaba1994
tag
válasz
Aethelstone #5354 üzenetére
Köszi a választ.
Egy játékosnak több mezője is van. -
Aethelstone
addikt
válasz
szcsaba1994 #5353 üzenetére
Látatlanban:
public class Mezo {
int sorszam=10;
Jatekos jatekos;
return this.sorszam;
}
public Jatekos getJatekos() {
return this.jatekos;
}
}
public class Jatekos {
int sorszam=20;
Mezo mezo;
return this.sorszam;
}
public Mezo getMezo() {
return this.mezo;
}
}
public static void main(String[] args) {
new Jatekos().getMezo().getSorszam();
new Mezo().getJatekos().getSorszam()
}A megoldás nagyon pucér, setterek hiányoznak, stb, de kb. iránynak jó. Ez a felállás 1:1 Mező/Játékos kapcsolatot tételez fel. Ha 1 : N, N : 1, N : N kell, akkor valami List vagy Map implementációt kellene használni.
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
Pár alapab szintű kérdéssel fordulok felétek:
1) Vegy Mezo osztály, aminek van sorszam változója is, emellett a Jatekekos osztálynak is van sorszam változója. Hogy tudnám megcsinálni, hogy a mező tudja, hogy melyik sorszámú játékosé és fordítva. Egy Dice Wars nevű játékon dolgozok.2) Ugyan ehhez a projecthez a grafikus felületnél hogy kellene a térképet megcsinálni? A mezőszám a játéksok számától füg (jatekosszam*6), sima négyzetek a pályaelemek.
Eclipse-t használok, a gui-t WindowBuilder segítségével próbáltam előállítani
-
MrSealRD
veterán
(#5343) floatr : Igen-igen, nem is vagyok egy 'dizájnguru' csak egy kicsit mozdulnék az ipari külalaktól.
(#5344) Aethelstone : Megnézem.
(#5351) Senhi : Nézegettem már korábban is a JavaFX-et, de csak úgy nagyjából. Több helyen is leírják, pedig tényleg nagyon jól néz ki... Jó, hogy ezt feldobtad. Hétvégén rá fogok nézni.
-
Senhi
aktív tag
válasz
MrSealRD #5342 üzenetére
Hát a JavaFX-xel szerintem elég szép dolgokat lehet csinálni pl.: oracle honlapján is vannak elég jó példák kóddal: [link]. JavaFX célja amúgy is hosszútávon kiváltani a swinget, 7-es verziótól kezdve a jre része, van hardveres gyorsítás, régi verziókkal ellentétben most már nem kell szkripteket írni.
Régebben amikor megjelent a 2-es verzió próbálgattam és nekem bejött. -
vazee00
tag
válasz
Aethelstone #5347 üzenetére
Ez nem az én képem, az interneten találtam, de ugyan ezt írja ki, ugyan ilyen kis ablakban, más, egyéb szöveg nélkül.
[link] -
vazee00
tag
Szép napot!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Kezdő vagyok a programozásban, a java -ban is, a napokban egy nagyon alap grafikus felületű tesztprogramot próbáltam elkészíteni, sql kapcsolattal, pár nyomógombbal.
A fordítóban történő futtatáskor hiba nélkül lefut a program, jól is működik, a probléma ott merül fel, mikor a .jar létrehozott fájlt futtatni szeretném. A saját gépemen lefut, jól is működik, azonban mások számítógépén (java telepítve) az alábbi hibaüzenet jelentkezik a futtatáskor: java exeption has occured.Kipróbáltam egy internetről leszedett kóddal, teszt céljából, ekkor is én készítettem el a .jar kiterjesztésű fájlt, az eredmény ugyan az, nálam lefut, másnál nem. Ebből gondolom, hogy valami szükséges fájlt, vagy importált dolgokat nem csomagolja be ilyenkor, talán valami hasonló miatt lehet a hiba.
Programozáshoz a Netbeans -t használom, ennek a segítségével is készítem el a .jar fájlokat.
Üdv.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #5341 üzenetére
Ha már így szóba jött. Mivel lehet "szép"/esztétikus GUI-t csinálni Java-ban?
Egy nagyon egyszerű kis néhány órás hobbi programot dobnék össze, de szeretném ha az ódon stílusú AWT-nél egy fokkal jobban néznek.
A Swingben a Nimbus-t már erőltetettnek érzem...inkább valami modern letisztult felületben gondolkodom...de nem találtam eddig túl sok segítséget erre. -
Sziasztok!
Szeretnék összedobni egy "komolyabb" grafikus alkalmazást. A kérdésem vele kapcsolatban: Swing vagy inkább JavaFX. Desktop app lenne első sorban.
Köszi!
mobal,
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5336 üzenetére
Jó a C, megvan annak a helye. Pl. Linux kernelt nem fogsz Javában írni, de még cpp-ben. Persze értem én, hogy Ő írhatna Javában...
-
-v-
addikt
válasz
-
floatr
veterán
válasz
Hát nem rossz az a C, ha az embert órabérben fizetik
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5335 üzenetére
A főnököm meg a Java ellenzők sorában áll már régóta
C fejlesztő az istenadta
Overengineering...mindig ezzel zsibbaszt
-
floatr
veterán
válasz
kemkriszt98 #5333 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor applet tutorial - skip
-
kemkriszt98
tag
Nem az idő rászánása a baj (van már tapasztalatom az andrioddal) csak tapasztalatból tudom, hogy ha úgy próbálom követni a tutoriált hogy közben ilyen drasztikus változtatásokat eszközölök annak nem lessz jó vége.... következő projekt már saját lesz, ott majd nem fogok appletekkel vacakolni...
-
válasz
PandaMonium #5330 üzenetére
libgdx egy nagyon jó kis cucc. Könnyen tanulható...
-
floatr
veterán
válasz
kemkriszt98 #5328 üzenetére
Az applet témakör nagyon speciális (meg elavult). Ha nagyon nem akarsz droidos emulátorral, meg kóddal próbálkozni, akkor írj először egy egyszerű AWT/Swing-es alkalmazást, vagy csak egy natúr java-s valamit. De ha android a cél, akkor szánd rá az időt, és ott kezdjed.
-
PandaMonium
őstag
válasz
kemkriszt98 #5328 üzenetére
A játékfejlesztés önmagában is egy nagyon-nagyon komoly téma. Ha érdekel egy könnyen használható API ami mind Desktopon, mind Androidon fut és atom stabil vess egy pillantást a LibGDX-re, sok tutorial van hozzá a neten.
Csak az appletokat felejtsd el, tutorial ide vagy oda (amúgy se hiszem, hogy túl komoly oktatóanyag lehet az ahol még ilyesmit használnak). -
Aethelstone
addikt
Jesszus.
-
kemkriszt98
tag
válasz
PandaMonium #5327 üzenetére
Értettem eddig is
.... csak mint említettem azért írtam applet formájában mert a tutoriálban is így van és nem akartam megkavarni.... nem az alapok elsajátítása a célom(legalábbis nem közvetlenül) ... Nemrég fejeztem be egy könyvet az android fejlesztésről és írtam már 1-2 programot és most szeretnék egy kicsit a játékok irányába is elmenni.... ezzel a projekttel a célom az alap gondolatmenet elkapása....
-
PandaMonium
őstag
válasz
kemkriszt98 #5326 üzenetére
Csak, hogy értsd a felháborodás okát: Appleteket már szinte senki nem használ mert tényleg kb. a kihalt technológia szinonimája. Ha hasonló web technológia kell akkor HTML5 vagy Flash. Ha pedig a Java alapokat akarod elsajátítani arra egy IDE (legfőképpen Eclipse vagy Netbeans) az ajánlott, ahol kényelmesen tudod futtatni, debugolni, refactorolni, stb. stb. a projectjeidet.
-
válasz
kemkriszt98 #5324 üzenetére
Tényleg majdnem hasonlít, épp csak semmi köze hozzá. Mintha almát hasonlítanál a négyes metróhoz.
-
kemkriszt98
tag
Sikerült .. az volt a probléma amit te mondtál.... amúgy mint mondtam egy tutorial alapján írom és ott apletet használ... én sem értem hogy miért nem egyből droid de nem akartam keverni a dolgokat ... amúgy ez csak egy feltételezés de szerintem azért applet mert a legelején volt pár fejezet ilyen nagyon, nagyon alap dolgokról és ebből gondolom, hogy nem akarta még az android specifikus dolgokkal is komplikálni és akkor már azért applet mert jobban hasonlít a felépítése az androidéhoz...
-
válasz
kemkriszt98 #5321 üzenetére
Nagyon rég nem appleteztem, de nagyon erős a gyanúm, hogy Frame csak az AWT desktop alkalmazásoknál van... Ami az ablak.
Ha az Android a célod valóban, ne szopasd magad ezzel, menj Androidra! Az appletek egyébként is halottak.
-
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #5321 üzenetére
Figyu mán, miért kell Neked applet, ha android?
Plusz kellenének a konkrét hibaüzenetek, mondjuk a komplett stacktrace és nem csak az, amit Te ezekből dekódolsz, mert az nagyon kevéske.
-
kemkriszt98
tag
Nem tudom kipróbálni mert most meg olyan hibaüzeneteket kapok hogy a képek amiket a program használ nem olvashatóak, meg ilyenek (mivel az én célom is az android és csak nagyon, NAGYON minimális szinten konyítok a html-hez ezért most nincs kedvem ezzel vacakolni) ... minden esetre az eclipse arra vonatkozó kivételeket jelez, hogy nem lehet AppletViewerPanel -t Frame -re castolni...
-
válasz
kemkriszt98 #5316 üzenetére
Nekem az a getParent().getParent() sor igen gyanús, hogy nullt ad vissza.
-
kemkriszt98
tag
válasz
Aethelstone #5317 üzenetére
Ez annyira nem fontos (ezért nem is kérdeztem rá) mert a leírás (ami alapján írom) szerint a végén átírjuk androidra... de ha már rákérdeztél itt van:
<html>
<body>
<applet code="somegame/SomeGame.class">
</applet>
</body>
</html> -
Sziasztok!
Van egy feladat amit meg kell oldanom, de nem találom rá a megfelelő megoldást.
Röviden: Android készülékekről van szó, de a kérdés inkább JAVA-s. A feladat a következő. Van egy szerver tablet, ami irányít 30-50 kliens tabletet. A szervernek parancsokat (pl. videó indítása) kell küldenie a klienseknek, és ezeknek a parancsoknak egyszerre kell megérkezniük a tabletekre, ez nagyon fontos! Illetve visszafele is kell működjön az adatküldés, némely esetben a kliensek is küldenek a szervernek adatokat (statisztika).
Szóval egy ilyen hálózatot kell felépítenem. Bevallom őszintén nem vagyok a toppon hálózat témában. Utánanéztem a TCP illetve UDP kapcsolatoknak. UDP példaprogramot csináltam is, de sajnos csomagvesztés lép fel, nem minden készülék kapja meg az adatokat. A TCP 30-50 tabletnél nem tudom mennyire működhet.
Ti mit gondoltok erről? Hogyan kéne megvalósítani? Előre is köszönöm a tippeket!
Üdv
Gergő -
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #5316 üzenetére
És hogy próbálod böngészőből? A beágyazó kód kellene....
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #5315 üzenetére
Bocs lejárt az 5 perc... kipróbáltam az eclipse-t (a NetBeans nem tudja futtatni az appletet, legalábbis tudtom szerint) és megy úgyhogy valószínűleg azzal van a baj ahogy böngészőből próbáltam megnyitni...
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, az első Appletem egy NullPointerException-el kedveskedik nekem
van ötletetek hogy mi lehet?
A pontos üzenet:
NullPointerException
there was an error while executing the application -
Mármint a vége *van, nem tudom miért,hullott így szét a helyesírásom mostanában telefonon
Egyébként azt akartam még,hozzáfűzni, hogy a getClass().getResourceAsStream() az aktuális osztály classloaderét hívja meg, szóval kvázi ugyanott vagy, mintha máshonnan keresnél CL referenciát.
-
válasz
PandaMonium #5310 üzenetére
Ezen az oldalon találsz teljes megoldást a JAR-ból kimásolós és betöltős problémára. A kommentek között meg az is ott vagy, hogyan tudod kitakarítani.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Ez egy sima InputStream, amit oda írsz ki, ahova akarsz. Pl. fájlrendszerbe....
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Lekéred az URI-t a fent megadott módon. Ezután egy File objektummot csinálsz belőle:
File dir = new File(url.toURI());
A dir -től elkérheted a benne lévő fájlokat, azokat meg ki tudod másolni akárhova. Így tudsz másolni.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Aethelstone #5309 üzenetére
Ez eddig oké, ez majdnem azonos a ClassLoader "getResourceAsStream()" metódusával.
Az én kérdésem leegyszerűsítve az, hogy ha megvan az URL ("getResource()") vagy az InputStream ("getResourceAsStream()") egy JAR -on belüli mappához akkor utána hogyan tudom a mappát a tartalmával együtt átmásolni a JAR -on kívülre (ergo kicsomagolni). -
Aethelstone
addikt
válasz
PandaMonium #5308 üzenetére
this.getClass().getResourceAsStream()
Ennek meg kell adni a fájlt a JAR-on belül "/csomag/neve/akarmi.kit" formában. Ha erre gondolsz...
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Egy nem igazán hétköznapi problémám van és nem nagyon tudom hogy oldjam meg.
Épp egy API -n dolgozom aminek vannak C-ben írt fáljai amiket el kell érnie és JNI -n keresztül futtatnia, ám ezek a fájlok bele vannak csomagolva a JAR-ba különböző könyvtárakba, hogy 1 fájlból álljon az API és ne kelljen mellé mindenfélét másolgatni. A bibi ott van, hogy hiába akarok ClassLoader-t használni, hogy a JAR-on belül elérje a JNI a C fájlokat, állandóan exceptiont dobál, mondván, hogy neki abszolút elérési út kell (pedig én azt adok meg neki, ellenőriztem).
Egy kis Google keresgélés után kiderült, hogy JAR -on belül nem szereti futtatni a dolgokat a JNI így javasolt kicsomagolni a szükséges fájlokat a JAR-ból és úgy meghívni őket. A kérdés pedig itt jön: Hogy tudok egész mappákat a tartalmukkal együtt kicsomagolni a JAR-ból ClassLoader-rel (vagy valami mással)?Előre is köszönök minden segítséget.
-
Osiris
őstag
válasz
Lortech #5293 üzenetére
Én is erre jutottam. Nincs a (win8) vezérlőpult->java->Secirity->Manage certificates->Signer CA-> System alatti tanusítólistában a NetLock.
Most a Comodo tűnik a legolcsóbbnak és a google is ezt hozza ha java code signer-re keresek:
http://www.comodo.com/landing/ssl-certificate/cheap-code-signing/?gclid=CKLg58SCv70CFSUUwwodtKUAyg&utm_campaign=java_landing_page..viszont a Comodo-t sem találom a megbízható tanúsítók között.
Milyen néven szerepelhet a Comodo a java által elfogadott tanusítók között? Merjek ezért a tanúsításért fizetni? -
WonderCSabo
félisten
A counter azért alakult ki, mert az Androidnál vannak komponens nyitó és csukó események, ezekben van hívogatva a get és a close. Ha nullára esett vissza, akkor már senki sem használja a helpert, ezért zárni kell a kapcsolatot. Kb. hasonló a referencia számláláshoz.
Nem tudom, hogy az asszimetria miért alakult ki.
M_AND_Ms: így is lehet végülis nézni. :-)
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5296 üzenetére
Ha választanom kéne static és singleton között, akkor inkább az utóbbi. Annyi problémát tud okozni a nem moduláris classloader miatt a static. Igazság szerint nem is a singleton mellett kardoskodok, inkább csinálnék egy bean kontextust, amiben az objektumok singletonként viselkednének, és saját számlálókkal/flagekkel kezelnék a dolgaikat.
Nem tudom, hogy a minta honnét jön, de nem tartom igazán jó ötletnek ebben a formában.Ha meg az egész logikáját nézed, akkor nem szimmetrikus a dolog. Amikor "létrehozod" az objektumodat, akkor a helper/manager/factory igazítja a számlálót. Amikor meg "zárod", akkor maga az objektum gondoskodik róla, hogy megfelelő értéke legyen. Ez így eleve nem kerek.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #5298 üzenetére
Ezért írtam, hogy akkor már elvész a singleton jelleg (pl protected konstruktorral. - micsoda fertő!).
A minták ajánlott és bevált működések megoldásai, de nem szentírások. Véleményem szerint nyugodtan megírhatod "nem normálisan". Tk. kitaláltál egy újabb mintát. Gratula! ;-)
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5300 üzenetére
Van még egy csomó hülyeség, pl. a protected kulcsszó, vagy az inner classok láthatósága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest