- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
válasz
Superhun #11256 üzenetére
köszi, ez király dolog! Éreztem, hogy van valami ilyesmi
dockeresíteném (próbából) az egyik sima springboot teszt cuccomat, amiben embedded H2 van.
De ahogy egy régebbi node-os probálkozásomnál is, itt is egy soros semmit mondó hibaüzenettel száll el a run, de a build az rendben van mindig.Error: Invalid or corrupt jarfile /app.jar
Ez a dockerfile
FROM openjdk:14-jdk-alpine
VOLUME /tmp
ARG JAR_FILE
ADD ${JAR_FILE} /target/wishlist-1.0-SNAPSHOT.jar
COPY ${JAR_FILE} app.jar
ENTRYPOINT ["java","-jar","/app.jar"]
Le van buildelve a jar, ott van a helyén a targetban.
Még is. Amúgy ha arg-ot adnék meg azt, hol adjam meg? A formátumára vagyok kíváncsi.
Amúgy egy vindózos gépen fut, de lásd a backslashek per jellé vannak alakítva. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Superhun #5070 üzenetére
Ez érdekes, most megnéztem a bytecode-ot és tényleg így van.
Bár jobban belegondolva, annyira nem meglepő. Hiszen a string literálokat is fordítási időben összevonja a fordító. Pl.
System.out.println("Hello" + " world!");
Akkor a bytecode-ban vmi ilyesmi lesz:
System.out.println("Hello world!");
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4978 üzenetére
Jó nagy, kb. 30-35 osztállyal, nagyon profin megcsinálva (legalábbis az én szemeimmel nézve).
Külső libek nincsenek szerencsére.
Köszi a tanácsokat, nekirugaszkodom, oszt' ha bajban leszek valamivel, ordítok (vagyis a C# topikba, ezt a kérdést is oda kellett volna feltennem, így utólag belegondolva)
-
floatr
veterán
válasz
Superhun #4751 üzenetére
Csak megnéztem a dolgot, de érdekes [link]
testArrayListAdd 234.896 ops/msec
testVectorAdd 274.886 ops/msec
testArrayListTraverse 1718.711 ops/msec
testVectorTraverse 34.843 ops/msecvégülis csak majdnem két nagyságrendi különbség van a kettő közt. Elhanyagolható
Majd amikor nem példaprogramokból él meg az ember, és az ügyfél a haját tépi, hogy miért tart 10 percig egy funkció, akkor majd könnyebb lesz megérteni, csak egy többezres kódbázisú projekten újra végigfutni azért elég necces lesz. Pláne ha nyomorultul van megtervezve a struktúra.
-
smallmer
őstag
válasz
Superhun #4624 üzenetére
igen a focisat, na most ezt már ki is gondoltam. tehát lennének tulajdonságok és egy forma, a formával szoroznám a a tulajdonságokat és akkor így kapna minden játékos egy értéket. és akkor ugye létre jönne a két csapat és az értékek alapján dönteném el, hogy melyik csapat nyert, a több pontos játékosok csapata nyerne
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Superhun #4609 üzenetére
Erről lenne szó. Éjfélig muszáj lenne megcsinálnom.
Minden programnak tartalmaznia kell fájlból beolvasást, billentyűzetről olvasást, menüt, fájlba írást, képernyőre írást, súgót.
Előzetes megjegyzés az alábbi feladatokhoz
Számos részfeladat konkrét paraméterekkel rendelkezik, pl. a helységnévre utalnak, „Söréd”, „hugyagi”. Az ilyen konkrét paramétereket ugyan beolvasni nem kell (bár szabad!)1, de szimbolikus konstansként deklarálni kell a programban. Amennyiben függvényekkel oldja meg a szerző az egyes részfeladatokat (hiszen ez is többlet pontot jelent), akkor ez a paraméter is szerepeljen a megfelelő függvény paraméterlistáján.
A Facebookon nagyon sok információt tartanak nyilván a felhasználókról. Az egyik bennfentes alkalmazott megosztotta Önnel az adatbázis egy részét. Ez lesz programjának a bemenete. A bemenet egy-egy sora a Facebookon regisztrált egy-egy felhasználó kétféle adatát tartalmazza, szóközzel elválasztva: a születési helyet (településnév) – ha nincs megadva, akkor a településnév helyett „-” jel van –, és hogy hány darab képet töltött fel az illető. Az adatok regisztrálási idő szerint (csökkenően) rendezve követik egymást, és csak egy szóból álló településnevek fordulnak elő. Egyik este sörözgetés közben a haverokkal a következő kérésekre keresik a választ:
a) Töltöttek-e föl képet Öcsödön?
b) Hány felhasználó van Nőtincsen?
c) Hány képet töltött fel az első hugyagi felhasználó, ha volt ilyen?
d) Összesen hány képet töltöttek fel Rumból?
Az átmulatott éjszaka után, másnap – miután már elmúlt a fejfájása – programot ír, ami megválaszolja a kérdéseket. Természetesen dokumentálni is kell, hogy legközelebb meg tudják beszélni! -
scream
veterán
válasz
Superhun #4584 üzenetére
Igazából egy beadandóban kéne segédkezni, ezért nem akartam itt...
Sajnos jelenleg az egyetem mellett az OKJ-t most fejezem be és hirtelen mindenkire most jött rá a beadandók kiosztása ezért nincsen rá túl sok időm, se energiám és határidőre kell, de van magasabb prior -> OKJ szakdolgozat, már volt 1 majdnem kész, amire 3 hónapja rábólintottak, hogy jó, erre pár napja, utolsó konzultáción egy olyan indokkal, hogy hasonlít egy már készre, nem tudják elfogadni, csináljak újat, szóval most azzal vagyok elfoglalva, de ez egy hosszú sztori ...
Szóval az a lényeg, hogy ezt a beadandót 9-ig kell leadni, a szakdolgozatomat meg 12-ig, így ha az egyiket csinálom, a másikra nincsen időm + még a többi beadandó is.
Maga a feladat :
Futballbajnokság
Ezeket az osztályokat kell tartalmaznia (többet is lehet):
- bajnokság, csapat, meccs, játékos, támadójátékos, védőjátékos.
Egy futballbajnokság "szimulációja", több csapat között, mindenki-mindenkivel 1x játszik. A meccsek körökre vannak osztva, mely körök 1-1 támadást jelentenek egy védő és egy támadó játékossal, akik rendelkeznek egy támadási és egy védekezési értékkel, nyilván, ha nagyobb a támadási érték, mint a védekező, akkor gól születik a támadó csapatnak, amúgy meg a támadás sikertelen és jöhet a következő támadás (nincsen megadva, hogy hány támadást kell tartalmazni egy meccsnek, sőt még a félidőket sem kell számolni).
Továbbá szükséges feltételek :
- legalább összesen 7 osztály vagy interfész
- tartalmazzon származtatást, a származtatott osztályok objektumai legyenek polimorfikusan alkalmazva
- tartalmazzon absztrakt osztályt vagy interfészt
- az osztálystruktúrán kívül legyen egy tesztprogram (osztály), ami "csinál valamit" (-> "szimulál")
- a modell funkcionalitása legyen logikailag jól széttagolva az osztályok és azok függvényei között.Az interaktivitás nem követelmény. A főprogram dolgozhat beégetett adatok vagy pszeudovéletlenszámok alapján is.
Egyelőre elég volna számomra, egy helyes UML ábra, az alapján már el tudnék indulni valamerre.
Persze nem gond, ha valaki az egészben tudna segíteni. -
Spam123
tag
válasz
Superhun #4489 üzenetére
Na igen, a logikát kéne átlátni. Van egy nxn-es 2D-s tömböm, amibe random berakok gombákat. Majd Valahogy fel kéne ezt térképeznem egy algoritmussal, ami kitölti a négyzeteket számokkal ahol kell. Utána meg már nem olyan nehéz, csak azt kell beállítani, hogy mit csináljon, a user bombára, számra vagy üres kockára kattint. Bár, ha üres kockára kattint, akkor ugye rekurzívan fel kell fedni a pályának azon részét, ahol nincs szám, se bomba. Na ezekben kéne egy kis segítség, kezdőlökés.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Superhun #4473 üzenetére
Eclipse Ketler, JAVA EE alkalmazásokhoz szánt verzió, új projektnél a Runtime meghatározásánál meg kell adni egy alkalmazásszervert, ami nálam egy Glassfish, letöltöttem a glassfish 4.0-ás verzióját, kéri is a helyét az Eclipse, meg is találja benne a szervert, de itt írja azt a wizard, hogy csak JRE-t talált, egy 1.6-ost ami alapból fent van a gépen, és én adtam hozzá egy 1.7-et de az is csak JRE, így nem enged továbbmenni, mert írja, hogy JDK kell neki.
printscreen: [link]
-
-
RexpecT
addikt
válasz
Superhun #4374 üzenetére
Megpróbálom akkor még egyszer.
Van három osztály:
A osztály
B osztály
C osztályA B osztály a háttérben fut, ha kap Blueotoothon keresztül egy XML fájlt akkor C osztályból létrehoz egy új példányt, ami az XML-t parseolja. A C osztály az eredményt egy interfészen keresztül adja át az A osztálynak.
Ha A osztályból példányosítanám a C osztályt, akkor tudom hogy kellene megoldani(pl a C osztály konstruktorában átvenni az A osztály által implementált interfészt, majd azon keresztül visszaüzenni).
De mivel itt B osztályból példányosítok ezért nem tudom, hogy hogyan kellene.Remélem így világosabb
.
-
válasz
Superhun #4300 üzenetére
Vagy bekeményíthet egy kicsit a kerék újrafeltalálása előtt.
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4274 üzenetére
Nyomtam, nem segített. Újraindítottam a gépet, és lám, no problem. Néha tud érdekes dolgokat művelni ez a napfogyatkozás
Más:
Libgdx problémába ütköztem. Ugye egy aknakeresőt készítek, egy kész kód alapján, csak nagyon sok mindent módosítok rajta. (minesweeper-gdx google első találat)
Az input handling-gel gyűlt meg a bajom.
Van ez a metódusom:
if (in.justTouched()) {
int x = in.getX();
int y = H - in.getY();
if (isPaused) {
if (yesBox.contains(x, y)) {
Gdx.app.exit();
}
else if (noBox.contains(x, y)) {
isPaused = false;
}
}
else if (smileBox.contains(x, y)) {
MineFinder.Log.debug("restart touched");
clearGame();
}Az "in" változó korábban van deklarálva:
Input in = Gdx.app.getInput();Nos, ugye a smileBox-ra ha rányomnak, akkor újraindul a gém. A smileBox koordinátái: 610, 590.
Többször is rákattintottam, logoltam az x és az y koordinátát, jól kalkulálja ki, ilyenek jöttek ki: 600-600, 587, 612, stb, tehát nagyon közeliek, sőt, volt ami pont annyi volt, mégsem fogadja el, hogy rákattintottam.
Ez miért lehet? Ha gondoljátok, és ráértek, szívesen elküldöm a teljes forráskódot, (összesen kb ~600 sor) de azt privátban.
Köszönöm!
Szerk:
ja igen, a yesbox és a nobox-ra bezzeg elfogadja a kattintást, szóval végtelenül tanácstalan vagyok
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4178 üzenetére
Ez az a plugin, nem? Hogyan tudom bele rakni Eclipse-be?
URL címet kér a help->install new software-ben, ha local-ra kattintok, akkor hiába tallózom be a zip fájlt vagy a kicsomagolt mappát, azt írja nem talált semmit
Többiek: Köszönöm!
Ezt az xml fájlt hova kell majd rakni?
Nagyon nem tudom, hogy mi van
-
n00n
őstag
válasz
Superhun #4088 üzenetére
Azóta már megoldottam. Köszönöm.
Most a progress barral szívok. Eddig úgy csináltam, hogy másolás előtt megszámoltam mennyi fájl van a kiinduló mappába, majd abból és az átmásolt fájlok számából generáltam a százalékot. Csak ugye ez nem igen működik abban az esetben, ha nem kell fájlokat felülírni.
-
n00n
őstag
válasz
Superhun #4068 üzenetére
Ezt sikerült is implementálni. Viszont ez másoláskor felülírja a már meglévő fájlokat. Mit változtassak rajta, hogy ki hagyja azokat amik már léteznek? Ez azért fontos mert több millió kis fájlt kell másolnom, ami baromi hosszú. De naponta futna a másolás és ilyenkor csak pár fájl eltérés lenne.
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4075 üzenetére
Köszönöm szépen!
Bocsi a n00b kérdések miatt
Más (eclipse érdekesség):
Beraktam a /war/ könyvtárba pár új mappát, név szerint egy css, egy js és egy img-t, ezekbe raktam pár fájlt amit használni fogok (html5bp és bootstrap css és js fájljait)
Na én ezt a műveletet Total Commanderrel végeztem, amikor kész volt nyomtam Eclipse-re egy project->clean-t, belinkeltem a fő host fájlba a css és js fájlokat.
Működni működik, mert pl a bootstrap grid rendszere tökéletesen megy, viszont valamiért az Eclipse Package Explorer-ében nem jelennek meg a mappák, így módosítani sem tudom a bennük lévő fájlokat.
Mit tegyek?
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4073 üzenetére
Na már a GWT tutorialon túl is vagyok, nagyon tetszik eddig a környezet
Már egy utolsó kérdésem lenne. Idézem a kiírt feladatomból:
"... a táblázat legyen rendezhető bármelyik oszlopra, kattintásra az adott név minden adata jelenjen meg inline ablakban. A táblázatos nézetben egy oldalon legfeljebb 10 rekord szerepelhet, ennél több rekord esetén lapozóval lehessen navigálni előre-hátra."
1: rendezhetőség
Erre melyik a jobb a FlexTable vagy a Grid?
2: inline ablak
PopupPanel-re gondoltam, így átfutva a GWT widgeteken
3: lapozó
Nem tudom, hogy erre van-e valami widget, vagy akármi, tudtok bármit amivel könnyen meg lehet oldani?
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4071 üzenetére
Köszi, akkor kezdek a GWT-vel.
Most egy érdekes dolog fogott meg viszont:
A GWT oldala az Eclipse 3.7-es verzióját ajánlja, ahhoz van dokumentáció. Fel tudom rakni majd a plugint 4.3-ra?
Más:
Ha web alkalmazásokra fog specializálódni a dolog, akkor elég a Java EE-s változat, vagy jobb, ha megvan a teljes telepítés?Szerk:
Azt írták a leírásba, hogy Tomcat 6-on kell futnia a dolognak. Mivel tényleg nem foglalkoztam még ezzel, a biztonság kedvéért erre is rákérdezek: Nincs annak valami bundle csomagja local fejlesztéshez? (mint az XAMPP sima apache-ra) -
válasz
Superhun #4064 üzenetére
A Nokia Developeren lévő infók alapján ez úgy circa tíz éve volt menő. Egyébként egész mostanáig én se hallottam róluk, csak a facebook.jar fejlécben lévő rövidítéseknek kezdtem utánanézni.
meroly: Hát, bocs. Ezt a "szóljatok ha megvagytok" stílust lehet túl komolyan reagáltam le. Mindegy, eredetileg mit akartál volna elérni a csomaggal? Az kicsit érdekesebb, meg mondjuk az is, hogy honnan szerezted a védett JAR-t.
-
pakriksz
őstag
válasz
Superhun #4025 üzenetére
nem is infot akartam, csak tesztnél próbáltam hogy mi a baja(meg kb minden szintet). WARN-ig akartam logolni, de úgy látszik egyelőre azt a megoldást választom hogy WARN helyett ERROR-ként küldöm az üzeneteket, úgy is a szövegből kiderül hogy mennyire súlyos.
Merthogy ez a warn egy olyan dologra vonatkozott volna, ami nem hiba, nem áll meg semmi, nem probléma, de nem árt ránézni, mert embernek kéne dönteni róla.
-
pakriksz
őstag
-
TommyX_
őstag
válasz
Superhun #3835 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Jó a tutorial, de közben megoldottam.
Jól gondoltad, hogy panelen akarom a kép váltást megoldani.
Azt csináltam, hogy deklaráltam egy képcsere változott false-ként, majd a paint componentbe egy if feltételt,
if-hez(kepvaltas == false) , majd a mousepressed eseményhez beleírtam, hogy kepvaltas = true és egy repaint. -
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3828 üzenetére
Tényleg.....
Csak már annyira jó lenne rábírni, hogy működjön...
at java.io.FileInputStream.open(Native Method)
at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:138)
at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:97)
at sun.net.www.protocol.file.FileURLConnection.connect(FileURLConnection.java:90)
at sun.net.www.protocol.file.FileURLConnection.getInputStream(FileURLConnection.java:188)
at org.apache.xerces.impl.XMLEntityManager.setupCurrentEntity(Unknown Source)
at org.apache.xerces.impl.XMLVersionDetector.determineDocVersion(Unknown Source)
at org.apache.xerces.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
at org.apache.xerces.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
at org.apache.xerces.parsers.XMLParser.parse(Unknown Source)
at org.apache.xerces.parsers.DOMParser.parse(Unknown Source)
at org.apache.xerces.jaxp.DocumentBuilderImpl.parse(Unknown Source)
at javax.xml.parsers.DocumentBuilder.parse(DocumentBuilder.java:205)
at ProgramParser.<init>(ProgramParser.java:69)
at RajzTabla.<init>(RajzTabla.java:76)
at Main.main(Main.java:47) -
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3824 üzenetére
Hm, érdekes, ez a hiba jön vissza: (Karmás megoldás)
java.io.FileNotFoundException: C:\Users\bota.laszlo\Downloads\RobotXMLFeldolgozo\RobotXMLFeldolgozo\<?xml version="1.0"?>
<program>
<down\>
<left angle="90"\>
<forward units="200"\>
<reset\>
<\program>
(The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect)
Pedig ha abszólut módon sima File() konstruktorban hívom meg az XML fájlt akkor okés minden, lefut a program... viszont ennél meg ez a hiba jön. -
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3821 üzenetére
Ott van.
Ide felraktam az egész projektet, hátha így többet látok. (ha érdekel valakit még)
-
Lacces
őstag
válasz
Superhun #3816 üzenetére
Még most sem...
try {
if( args.length == 1 ) {
tabla = new RajzTabla(args[0]);
} else {
//tabla = new RajzTabla("src/main/demo.xml");
//tabla = new RajzTabla(IOUtils.toString(Main.class.getResourceAsStream("../../../demo.xml")));
InputStream is = Thread.currentThread().getContextClassLoader().getResourceAsStream("demo.xml");
tabla = new RajzTabla(IOUtils.toString(is));
}
System.out.print(tabla);
}
catch (Exception e) {
System.out.println("Hiba lépett fel a fájl megnyitása közben!");
}
Ugyanúgy az Exception-be fut bele. -
Jim-Y
veterán
válasz
Superhun #3715 üzenetére
Oké, de annyi, hogy JMF még sajnos nem volt elég, mert
"jmf mp3 player java" queryre még annyi rossz találatot adott, vagy 5-6 példaprojektet hoztam létre mielőtt ez bevált volna, vagyis az, hogy beválik, még nem biztos, de már a projektembe beleinjektáltam, tudok start, stopolni, és localhostról, és szerverről is zenét lejátszani, szv jobb mint a semmi.Az igazi az lenne, ha valami javafx szerű kódot fel tudnék használni a projektben, mert most magamtól szedtem le play, pause, next stb ikonokat, és hát ez így mindennek nevezhető, csak szépnek, vagy profinak nem
Meg pörgetősáv sincs :/
Azért köszönöm a tippet, mert végül csak lett a dologból valami
-
artiny
őstag
válasz
Superhun #3660 üzenetére
atirtam mar make xml metodust.
egy ilyet hoz letre:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
-<bikeshop>
-<bike id="k.xs99">
<meno>kellys xs99</meno>
</bike>
</bikeshop>a mainben meghivom... de ha mar ketto biciklit akarok bevinni akkor a masodikat nem teszi be az xml fajlba.
BicykliX k = new BicykliX("kellys xt4", "k.xt4", 15);
k.vypis();
k.makeXML();
BicykliX d = new BicykliX("kellys xs99", "k.xs99", 28); //ezt mar nem irja be az xml be
d.vypis();
d.makeXML(); -
artiny
őstag
válasz
Superhun #3628 üzenetére
azt nem tudom,nem volt szo ilyenrol.
ezt csinaltuk egyik oran:
https://www.dropbox.com/sh/qisw18747s6lsl5/xfN-ohuecl
Szerinted ez milyen modszer,hasznalnak libeket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged