- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Gaming notebook topik
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Sziasztok!
Szeretnék jobban belemélyülni a Java tanulásba, de magamat ismerve akkor megy igazán, ha ezt egy tréner mellett teszem, 'házikkal', stb. stb. Tudnátok Budapesten jó tanárt/kurzust ajánlani, ahol rendesen átadják a tudást?
Ezt a képzést találtam, nem tudom milyen nívót képviselnek.
Attól függ, mennyi szabadidőd van, és hogy bírod a gyűrődést. 200-300 ezer forint / félév áron már műszaki infós főiskolák - egyetemek is akadnak esti-levező tagozatokkal. Mondjuk igyekezni kell, mert febr. 15. a jelentkezési határidő.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
köszönöm a válaszokat.
Igen, ez egy gyakorlófeladat lenne, a leírásban szerepel, hogy írjam meg a tesztosztályokat is.
Ha mock framework nem jöhet számításba, akkor maradnak a kézzel létrehozott Stubok. Saját Connection, ami visszaad saját Statement objektumot, ami visszaad saját, tesztelhető Resultsetet.
-
fordfairlane
veterán
Van egy IO osztályom megnyitott Connection objektummal, amit konstruktorban kapott.
Az osztálynak van néhány PreparedStatement-je, amiket példányosításkor hoz létre.
És van néhány metódusa, amik elvégzik az adatbázis műveleteket.Ehhez az osztályhoz kellene Junit tesztet készítenem
Tudnátok pár tippet adni, a hogyanhoz?
köszönöm
-
fordfairlane
veterán
Nyilván kell egy eszköz amin keresztül gyakorlatban is ki lehet próbálni az elméletet. Erre viszont semmiképp sem egy java féle környezetet javaslok.
Éppen ezért írtam azt hogy kell hozzá az architekturák és oprendszerek megfelelő összhangban történő tanulása.
pl miért és hogyan történik egy program indítása. hogyan történik a különféle adatok tárolása a memóriában. ahhoz hogyan fér hozzá a processzor. hogyan készül egy olyan program ami képes a memóriába betöltődni, majd ott elindulni és különféle utasítások végrehajtása kapcsán egy konkrét feladatot elvégezni....Szóval a java-ig meg az első osztály leírásáig el kell telni egy kis időnek ha valaki teljesen nulláról kezdi.
nyilván lehet úgy is tanulni hogy elindítja az ember a mindenféle okosságokkal felruházott IDE-t és ír benne java-ban vagy bármi más nyelvben programot, közben megtanulva a szekvencia-szelekció-iteráció egységeket alkalmazni. De az hogy közben mi és hogyan máködteti a magas szinten megírt programot ha valaki nem érti, nem látja át akkor ahogy alább írták, csak favágás lesz belőle.
Egy autószerelőnek ismernie kell az autók általános felépítését és működését a lehető legaprólékosabban. Ha nem ismeri akkor nem lesz jó autószerelő. Ki fogja tudni cserélni a gyertyákat, meg be fogja tudni állítani a gyújtást, de ez nem azt jelenti hogy érti is amit csinál. Kb ez a helyzet a programozással is.
Szóval érdemes az alapokat minél jobban megismerni, kár kihagyni ezeket a lépéseket.
-1
-
fordfairlane
veterán
Persze, neki lehet menni, de nagyon a favágó szintről elmozdulni nem lehet.
Viszont lehet párhuzamosan tanulni ezeket a témát. Én például nem látom sok értelmét annak, hogy valaki elkezdi tanulni az oop paradigmákat, megtanulja az összeset, ír belőle egy ZH-t, majd rá egy vagy két félévre leírja élete első osztálydeklarációját és objektumpéldányosítását. Tartok tőle, hogy az ilyenből is csak olyan programozó lesz, aki ismeri az elméletet, ismeri a gyakorlatot, de a kettőt nem tudja hatékonyan összekötni. Sajnos sokszor láttam már ilyet.
-
fordfairlane
veterán
Pffff. Ezt remélem, nem komolyan írtad. A programozás, sőt manapság alkalmazás fejlesztés nem csupán for/while/if dolgokból áll. Adatbázis kezelés, hálózatok, szálak...hogy pár apróságot említsek. Paradigmák, tervezési minták és társai. Hogy a matematikai és egyéb elméleti alapokról ne is beszéljek....adatbázis elmélet, számítógép és távközlési alapok, protokollok, digitális technika, boole algebra, mátrixok, numerikus módszerek, számítástudományi alapok...hogy csak kapásból említsek pár dolgot. Ezt nem fogja a kolléga java tutoriálból kimazsolázni.
A programozás, sőt manapság alkalmazás fejlesztés nem csupán for/while/if dolgokból áll.
Csakhogy nem ez a téma. Azokról az előfeltételekről beszélek, aminek birtokában neki lehet kezdeni egy átlagos programnyelvnek, olyannak, mint amilyen a Java vagy C vagy más, földi halandóknak szánt programnyelv. Semmi szükség nincs arra, hogy Boole algebrával szopasd magad ahhoz, hogy megtanuld, Java-ban hogyan kell osztályokat meg objektumokat létrehoznod.
-
fordfairlane
veterán
Kb ezek:
szekvencia, szelekció, iteráció
alapvető adattípusok és struktúrák
összetett adatszerkezetek
programozási tételek, algoritmusok
objektum-orientált paradigmaValamint személyes meggyőződésem hogy ezzel párhuzamosan a számítógép architektúrákat és operációs rendszereket is megfelelő ütemben, összhangban kell tanulni (és oprendszer tantárgy alatt nem a windows grafikus felületének kezelésére gondolok.)
Ezeket párhuzamosan is lehet tanulni, ez nem előfeltétel, Javanál sem (elképzelhető, hogy vannak olyan nyelvek, amelyeknél másképp működik a dolog). Sőt, nekem meg az a személyes meggyőződésem, hogy konkrét programozási nyelv, és példák nélkül ezeket az absztrakt fogalmakat önmagukban tanulni totális időpocsékolás.
-
fordfairlane
veterán
Jesszus. Szerintetek azért tanítják több félévben, több tantárgy keretei között?
De mit tanítanak több féléven keresztül, ami nélkül nem lehet elkezdeni egy konkrét programnyelvet?
-
fordfairlane
veterán
De mégis mik azok a programozói alapok, amik egy bevezető szintű könyvhöz feltétlenül szükségesek? Illetve, másképp megfogalmazva: Nem lehetséges-e, hogy ezeket az alapokat menet közben is el lehet sajátítani, miközben olvasod ezeket a könyveket, és csinálod a példákat?
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
igen jdk telepités megvolt környezeti változokat átirtam ez idáig ok
java parancs és a java version parancs futása is zajlik
és itt a vége a dolgoknak ezért nem értem magát a programot nem futtatja
a javac parancsot nem érti: a rendszer a megadott parancsot nem ismeri fel se külső se belső rendszerként se futtatható programként.. ezt dobja...A javac.exe és a java.exe ugyanabban a könyvtárban található. X64 Windowsnál és a legfrissebb JDK-nál alapesetben ez a C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_112\bin könyvtár. Ha ezt a könyvtárat nem adod hozzá a PATH-hoz, akkor csak úgy tudod használni a javac és java parancsokat, ha helyesen hivatkozol az elérési útra. Tehát ha a rendszer nem találja a javac-t, akkor nem jól adtad meg a path-ban, vagy egyáltalán nem adtad meg az említett könyvtárat.
-
fordfairlane
veterán
En dolgoztam SVN-nel is, git-tel is, es az utobbira szavazok. Nem teljesen ertem hogy azt mondod "feature branchingre inkább való az SVN", mikozben az SVN-ben egy branchet eleg pain letrehezni (hiszen valojaban masolas tortenik), mikozben git-ben csak egy pointer allitodik at pillanatok alatt.
Nem a brancs a nehéz SVN-ben, hanem a merdzs.
-
fordfairlane
veterán
4 másodperc várakozás:
import java.util.concurrent.TimeUnit;
...
TimeUnit.SECONDS.sleep(4);Billentyűlenyomásig:
System.in.read(); -
fordfairlane
veterán
A "felénk" alatt elsősorban a magyar munkaerőpiacot értem. PHP, Java, C#, ez a tudás a kelendő fejlesztők terén. Minden más ezután következik. Üzemeltetői téren nincs nagy tapasztalatom, az külön világ.
-
fordfairlane
veterán
Ezek a nyelvek tipikusan a szerverautomatizálás bevett eszközei. Én speciel egyiket sem ajánlom.
A Python teljesen kezdőknek talán jobb, mint a PHP, és a platform lehetőségeit tekintve ebben is lehet különféle webes megoldásokat megvalósítani, de felénk nem igazán keresett az ilyen fejlesztő, ellentétben a PHP-vel. Szóval hacsak nem tudod magadról, hogy téged az üzemeltetés érdekel jobban, szerintem ne most térj át Pythonra. Pláne ne a másik kettőre.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
A kérdés az, hogy mi a célod a Java-val.
Ha gyorsan szeretnél eredményeket elérni és felmutatni webes programozás témakörben, akkor szerintem hagyhatod a Java-t, legalábbis így a második körben. Ha ellenben szeretnéd alaposan megtanulni magát a programozást, az objektumorientált programozás paradigmáit, hogy egy erős alapod legyen, hogy aztán később komplex rendszereket legyél képes készíteni, és ehhez keresel egy platformot, akkor a Java-nál keresve sem találhatsz alkalmasabb programnyelvet.
Tehát ha a szoftverfejlesztésre eszközként és lehetőségként tekinthetsz, akkor egyelőre hagyhatod a Java-t. Ha viszont hivatásként, akkor a Java kitűnő alap ehhez, és a további fejlődésedhez.
-
fordfairlane
veterán
Web esetén PHP szerveroldalra megfelelő. Persze áttérhetsz JAVA-ra, de akkor gyakorlatilag újra kell tanulnod a szerveroldal programozását. Kliensoldalon a Java szinte kizárólag Androidon létezik, a böngészőben Javascriptet használnak.
A Javascript pedig, ahogy azt sokan, sokszor leírták, teljesen más programnyelv, szinte semmi hasonlóság nincs a Java-val. Tán csak a Math object, meg az alap C szerű szintakszis.
-
fordfairlane
veterán
Tudom, hülye kérdés lesz, de ha már van alapom PHP-hoz, a Java hozzákapcsolása mennyire nehéz? (gondolok itt komplexebb weblapok összerakására)
Java alatt nem olyan egyszerű. Sok új fogalmon kell keresztül jutni, mire eljutsz mondjuk odáig, hogy képes vagy használni Java Server Faces-t, meg a JSP-t. Viszont sok dolog ismerős lesz, a PHP5 objektumkezelését nagyrészt a Java-ról mintázták. Sokkal több hasonlóság van a PHP és a Java közt, mint mondjuk a Java és a Javascript között.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
Hát, informatikai alapom van, nemrég végeztem rendszergizda képzést. Igazából ott volt C#, csak épp olyan tempóban akart haladni az oktató, hogy semmi esély nem volt arra, hogy azt megtanuljuk (tudniillik estin voltam). Ha jól tudom a Java összeköthető a PHP-val, amit azért valamilyen szinten átlátok, ezért szeretnék abba az irányba "haladni".
Én ebből tanultam. Nem volt olcsó.
-
fordfairlane
veterán
Passz. A részletekre nem kérdeztem rá, csak arra, hogy lesz-e új kiadása, ahogy az eredetinek is van már 6-os.
Miért jó ha double és float típusokat normál alakban tárolják?
Csak az bennük a "poén", hogy pár biten hatalmas számokat tudnak tárolni?+ próbálgatom a "Milliomos" programot, de nem engedi keverni a float, és double értékeket. Pl.Nem engedi futtatni, ha a double-t lecserélem float-ra.
class Milliomos {
public static void main(String args[]) {
double összegASzámlán;
összegASzámlán = 50.22;
összegASzámlán = összegASzámlán + 40000000;
System.out.print("A számládon ");
System.out.print(összegASzámlán);
System.out.print(" Ft van. ");
}
}float összegASzámlán = 50.22f; -
fordfairlane
veterán
Szomorú dolog ez. Mintha ezek a menedzselt kódok ennyi idő eltelte után sem lennének képesek beérni a natív alkalmazásokat ebben a tekintetben. Hiába a hardver fejlődése, SSD-k, satöbbi.
Persze lehet, hogy nem jó helyen tapogatózok, és nem a menedzselt kódbázis a lényeg, nekem valahogy mégis úgy tűnik, hogy itt az egyik fő választóvonal.
-
fordfairlane
veterán
Nekem a kedvenc IDE-m máig a Visual C++, még valahol az 5.0-6.0 környékén. A Netbeans kezdte megközelíteni, de a felülete annak sem volt annyira gyors, pattogós. Máig nem látok ilyet a szerkesztők között. Még az IJ-t vagy PHP Storm-ot sem érzem az igazinak. Nem tudom, hogy mi lenne akkor, ha valami sokmagos Xeon munkaállomás kerülne a mostani Sandy Bridge i5 devgép helyére, de anno egyáltalán nem kellett erőmű, ahhoz, hogy gyors, reszponzív legyen a fejlesztői környezet.
-
fordfairlane
veterán

Itt hogy jön ki a -25534?
Nem a short felső korlátját kéne felvennie x-nek?
Azaz 32 767-et?Nem a short felső korlátját kéne felvennie x-nek?
Azaz 32 767-et?Vagy például dobhatna kivételt. Nem, sajnos ilyenkor a legfelső bitek elvesznek.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
Bocs ha hülye a kérdés, de nagyon kezdő vagyok(és az agyhullám szerint nincs is hülye kérdés
)
E szerint minden osztályhoz egy külön fájlt kell létrehozni?
Vagy egy .java fájlba több osztály is kerülhet?

Egy fájlba kerülhet több osztály is, de ezek közül csak egy lehet publikus, és annak az osztálynak a neve meg kell egyezzen a fájl nevével. Kezdő perspektívából szerintem mindenképp jobb, ha maradsz az egy fájl egy osztály felosztásnál.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
Sziasztok !
Állásinterjún a teszten kaptam egy olyan kérdést, hogy :
Javaban milyen láthatóságok vannak és azokat mire lehet értelmezni ?Én azt írtam, hogy public, protected, private. Valamint leírtam, hogy ezt a 3at mire használhatjuk és mit jelentenek.
Viszont ezt a választ nem fogadták el. Szerintetek mi lett volna a helyes válasz ? Mit vártak volna ?
köszönöm
(A programtervező szakot most fejezem majd be az Egyetemen és egy első állást keresek)Kimaradt a "package-private" [link]
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
Weblapfejlesztéssel és szerkesztéssel foglalkozó, magas technikai színvonalú vállalat keres Senior Java fejlesztőt külföldre!
Ezen cég kiemelkedő fizetés és juttatási csomagot, nyelvi készségfejlesztési lehetőséget biztosít leendő munkavállalója számára.
Jelentkezni a fa@pbert.eu email címen, fényképes önéletrajzzal lehet!Külföldre? Én például szeretném megnézni a Zöld-foki szigeteket.
-
fordfairlane
veterán
Az informatika manapság leginkább a információ tárolásáról, szervezéséről, feldolgozásáról és közvetítéséről szól, elsősorban infokommunikációs jellegű.
Az oktatás meg mintha átaludta volna az elmúlt pár évtizedet, mintha megragadt volna a 60-as, 70-es években. Mintha az informatikai problémák nagy része még mindig matematikai vagy tudományos jellegű volna.
-
fordfairlane
veterán
Ennek az elméleti alapozásnak az értéke nulla. Szerinted mi értelme mondjuk a szoftver életciklusának a tankönyvi definícióit felsorolni egy olyan embernek, aki életében egy hello world-öt nem írt? Milyen tudást ad egy ilyen embernek, ha megtanítod neki a szoftver karbantarthatóságának a definícióját? Az átlag olvasó ezt a tudást meg tudja ugyan tanulni, de garantáltan nem fogja megérteni.
Szerintem ez egy teljesen ineffektív tanítási módszer. Hasonló szemlélettel oktattak annak idején az ELTE progmaton is, ott azzal verték a mellüket, hogy felvesznek 400 embert és ebből 30-40 fog diplomát szerezni. Erre remek ez a könyv, bárhol felnyitom, találok 3-4 definíciót amit kikérdezhetek.
Szóval a lényeg, hogy programozni úgy lehet megtanulni, ha az ember sokat programozik. Az elméleti alapozás és a mélyebb összefüggések feltárása is programozáson, kódon keresztül történik. A tankönyvi, elméleti definíciók megértéséhez előbb erre a szintre el kell jutni.(Az Angster könyv olyan, mint ha a szakácstanulóknak előbb megtanítanád a fehérjeláncok denaturálódásának kémiáját, mint elméleti alapozást a rántotta készítéséhez.)
Hasonló a véleményem az Angster-féle könyvről. És az a probléma, hogy a magyar szakirodalomban ez a könyv még a jobbak közé tartozik.
-
fordfairlane
veterán
DI-t említeni sem mertem.

Különösen, hogy anno, PHP-vel játszadozva rövid úton oda jutottam, hogy ehhez már keretrendszer kell.
(és most megint valaki azt fogja mondani, hogy kötözködök)
Szerintem a main-be tett publikus változó, az nagyjából megfelel a globális változónak, de OK, valóban, a javanak nincs olyan nyelvi konstrukciója, ami valódi globálist valósítana meg.long vs 64 bit... jellemzően már eszembe sem jut, hogy még léteznek 32 bites rendszerek is. Bennem csak annyi volt, hogy a java long = 64 bites int, az meg már processzor szinten is elemi adat.
Szerintem a main-be tett publikus változó, az nagyjából megfelel a globális változónak, de OK, valóban, a javanak nincs olyan nyelvi konstrukciója, ami valódi globálist valósítana meg.
Egy public static változó vagy metódus szerintem tekinthető globálisnak.
-
fordfairlane
veterán
Egyrészről nem ártana, másrészről meg ártana, mert esetleg nem olyan irányban fejlődik, ami a nyelvnek jó, hanem a konkurrencia hülyeségeit próbálnák beépíteni....lásd lambda....grrr
Miért, thread-kezelést építeni egy app-level nyelvbe nem hülyeség?

-
fordfairlane
veterán
Nem kedvelem a Microsoftot, de nem ártana már a Java-nak egy erős konkurencia. Persze várjuk ki, a gyakorlatban mi lesz ebből a cross-platform .NET kánanánból, amit beígértek.
-
fordfairlane
veterán
Mi a különbség a linuxon kiadott
git push
és a Windowson kiadott
git push
parancs között?

plaschi: A GitHub-ban semmi speckó dolog nincs, sima szabványos git repókat tudsz vele létrehozni. Szóval bármelyik Eclipse Git tutorial megfelel.
Semmi. Ha nem parancssoros klienst használsz, hanem pl. Source Tree-t, akkor meg épp az ellenkező igaz.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
Nem azért, hogy a kódbetöltő tudja egy osztály példányosításakor, hogy hol keresse az osztálydefiníciót? 'csak' úgy hangzik mintha valami érzelmi döntés lett volna.
-
fordfairlane
veterán
De ha már külön meg kell tanulni, akkor annyi erővel a JS-t is megtanulhatom.
Nekem úgy tűnik, hogy közbenső nyelvként is megállja a helyét a JS. Én jól ismerem a JS-t, de nem látom akadályát a js-re fordító technológiák alkalmazásának.
-
fordfairlane
veterán
Nem ismerem a GWT-t, de én már helyenként a JQuery-vel is úgy vagyok, hogy kezd kicsit túl sok lenni, és helyenként nagyon drasztikus teljesítmény különbség tud lenni attól függően hogy melyik functiont használja az ember ugyanarra a feladatra. Pedig ugye elvileg nem kéne így lennie. Ehhez képest egy java kódból js kódra fordítás nagyon meredeknek hangzik számomra... persze nyilván egy általános honlapnál rendben van (csak oda meg minek java kód), de ha erőforrás igényeset kell alkotni, akkor jó eséllyel úgyis bele kell nyúlni "kézzel"... akkor meg már valahol a lényege, a jó átláthatóság veszik el. De én csak koca javás vagyok, szóval nyugodtan cáfoljatok meg

Ehhez képest egy java kódból js kódra fordítás nagyon meredeknek hangzik számomra...
Nem olyan rossz az, ehhez is érteni kell. A Prezinél egy C++ alapú text-render enginet fordítottak cross-compilerrel javascriptbe, ez a js megjelenítő egyik komponense, és egész jó lett. (már amennyit én próbáltam)
-
fordfairlane
veterán
Mennyivel kulturáltabb objektumorientáltan, nemigaz?

private static final class Number {
private final int number;
private Number(int num) {
this.number = num;
}
boolean between(int from, int to) {
return this.number >= from && this.number <= to;
}
static final Number of(int num) {
return new Number(num);
}
}
// ...
return Number.of(m).between(m1, m2) && Number.of(d).between(d1, d2);Ez nem objektum-orientált.
-
fordfairlane
veterán
Ez azért durva. Én távközlési technikumba jártam ezidőtájt, és csakis azért tanultunk az elektroncsövekről, mert a nagyteljesítményű rádióadókban akkoriban is használatban voltak (tán még ma is).
-
fordfairlane
veterán
Sziasztok!
Írtam egy nagyon alap Black Jack-et JAVA-ban. Biztos, hogy profi szemmel nézve gányolás lehet néhány helyen a kód. Valaki nem nézne bele és mondaná el, hogy mi az ami nagyon nem jó és, hogy min kellene változtatni, csak hogy tanuljak belőle.

Letöltések:
Két java fileból áll. Egy BlackJack.java (JFrame), itt semmit nem csinálok szinte és egy Asztal.java-ból:
Megjegyzés: Van benne egy ékezetes függvény, az azóta javítottam. Gondolom nem célszerű használni.
Néhány kép:
Nem vagyok valami penge Java-ban, de ránézve a pastebin kódodra, ez jutott elsőnek eszembe:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gurulunk, WAZE?!
- Yettel topik
- Hálózati / IP kamera
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- Gaming notebook topik
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Hihetetlen Gaming PC brutális specifikációkkal! A dán Topdata.dk IT-cég által összerakva
- 2.5" 100% noti HDD-k Western Digital, Seagate 320Gb (3k) +1Tb (15k) van 1db SSHD is (15k)
- Lenovo P16s gen2 16" //Core i7 1360P // Nvidia RTX A500 4GB GDDR6 // 16Gb /512GB SSD/ gyári garancia
- Micron és Samsung 32GB ram 1 x 32GB 3200Mhz vagy 2 x 16GB 2666Mhz - több db elérhető
- Lenovo M720q Mini PC - Core i3 8100T vagy Core i5 8500T- 8GB vagy 16GB ram - 256/512GB SSD - több db
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)