- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
Rendben, elnézést... felteszem a kérdést a Javascript topicban.

-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
Nem igazán foglalkoztam még titkosítással, most lenne egy olyan feladat, hogy cookie-ban titkosítva kellene tárolni adatokat. Ismertek esetleg valami jó módszert/csomagot erre?
Kb. úgy képzelném el hogy lenne egy nyilvános kulcs és ennek birtokában lehetne titkosítani/visszafejteni. Cookie-ban JSON formátumban tárolódnak az adatok.Nem ehhez a topichoz tartozik, de esetleg javascripttel is van erre lehetőség? A kulcs tárolása lehet problémás itt szerintem.
Tárgytalan, igyekszünk lebeszélni az ügyfelet a kliens oldalon tárolt titkosított adatokról.

-
trisztan94
őstag
-
Pitu
aktív tag
Jax-ws-el generáltam egy klienst. Inicializálásnál megadok egy wsdl url-t, ill. opcionálisan QName-t is lehet.
Ügyfél most azt kérte hogy paraméterezhető legyen a soap:address is:
<soap:address location="http://example.com/WSService"/>Még nem tudtam kipróbálni, de ez a megoldás jó lehet a problémára:
WSService_Service service = new WSService_Service(url, new QName("example.com/WSServices", "WSService"));
webservice = service.getWSServicePort();
((BindingProvider)webservice).getRequestContext().put(BindingProvider.ENDPOINT_ADDRESS_PROPERTY, endpointAddress);?Itt találtam ezt.
Kipróbáltam, működik ez.

-
TBG
senior tag
-
Pitu
aktív tag
MimeMessageHelper helper = new MimeMessageHelper(message, true);
ByteArrayOutputStream baos = new ByteArrayOutputStream();
baos.write(notificationBean.getFileAttachment());
helper.addAttachment(notificationBean.getAttachmentFileName(), ????)addAttachment második paramétere lehet File, InputStreamSource, DataSource. Tehát ezek valamelyikére kellene konvertálni a ByteArrayOutputStream-et, aminél nem találtam megfelelő metódust egyelőre.

Végül ez nyert: helper.addAttachment(notificationBean.getAttachmentFileName(), new ByteArrayResource(notificationBean.getFileAttachment()));

TBG köszi az iránymutatást! -
TBG
senior tag
Bocs, ha alapkérdés.

Szóval, van egy byte tömböm + egy fájl nevem. Szeretném úgy csatolni mailben hogy ne mentődjön ez a szerverre (mert most mentődik). Tudnátok segíteni?Kód:
MimeMessageHelper helper = new MimeMessageHelper(message, true);
File someFile = new File(notificationBean.getAttachmentFileName());
FileOutputStream fos = new FileOutputStream(someFile);
fos.write( notificationBean.getFileAttachment());
//fos.flush();
fos.close();
helper.addAttachment(someFile.getName(), someFile);
flush()-t kiszedtem, de nem segített.FileOutputStream helyett ByteArrayOutputStream-et használj!
A someFile.getName() helyett notificationBean.getAttachmentFileName(),
a someFile helyett pedig a ByteArrayOutputSream megfelelő metódusát. -
TBG
senior tag
YouTube api-t használt már innen valaki? 1 éve jól működő alkalmazásnál olyan problémám lépett fel nemrég, hogy a CategoryFilter-t figyelmen kívül hagyva nem a google account-hoz tartozó videókat listázza, hanem a publikus tartalomból próbál. Így exception lesz, mivel több mint 1000 videót akar lekérdezni az alkalmazás... a performancia problémáról nem is beszélve.
Van valakinek ötlete? Api változás lenne?
Nézd meg az api changelogot....első körben.
-
TBG
senior tag
-
Pitu
aktív tag
-
MrSealRD
veterán
Hát ez jó kérdés...igazából én annotáció párti vagyok. Elvileg azért találták ki az xml helyett/mellett mert időnként az xml képes volt elszabadulni és egy nagy kupac nehezen áttekinthető maszlag volt.
Az annotációk meg ott vannak az osztályok "felett"...szerintem átláthatóbb. Ez egy jogos és hasznos fejlesztés volt.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
Sianis
addikt
Sziasztok,
olyan problémám lenne, hogy az alábbi beállítások mellett egy hívással többször is kimegy a request. (természetesen timeout esetén)
retryCount = 3,
connectionTimeout = 10000
A logból látszik hogy 10mp-enként timeout. De 3 próbálkozás helyett 12szer megy ki.Van valami ötletetek?
DefaultHttpClient client = new DefaultHttpClient();
client.setHttpRequestRetryHandler(new DefaultHttpRequestRetryHandler(retryCount, true));
HttpConnectionParams.setConnectionTimeout(client.getParams(),
connectionTimeout);
HttpConnectionParams.setSoTimeout(client.getParams(),
connectionTimeout);Köszönöm!
Most kapásból pusztán elmélkedni tudok, de hátha:
- Véletlenül nem futtatod több szálból is ugyanazt a kérést?
- Esetleg a kétféle timeout ami látszólag ugyanannyira van állítva, nem eredményezi azt, hogy külön-külön önmaguk is indítanak még 1-1 kérést a timeout után?Esetleg debugger módban megnézném, hogy amikor fut a kérés akkor az pontosan honnan hívódott, a stacktraceben ennek szépen látszania kell.
Sianis
-
robisz
senior tag
java.exe-nek -classpath paraméter.
-
robisz
senior tag
-
robisz
senior tag
A következő problémám lenne: java+mysql kapcsolatot akarom kipróbálni. Itt a kód:
import java.sql.*;
import java.util.*;
public class ConnTest {
public static void main(String[] args){
Connection conn = null;
try{
String userName=''********'';
String password=''*******'';
String url=''jdbc:mysql://valami.hu'';
Class.forName (''conn.mysql.jdbc.Driver'');
try{
conn=DriverManager.getConnection(url,userName,password);
System.out.println(''Adatbázis-kapcsolat létrejött!\n\n'');
}
catch (SQLException ex){
System.out.println(''SQLException: '' + ex.getMessage());
System.out.println(''SQLState: '' + ex.getSQLState());
System.out.println(''VendorError: '' + ex.getErrorCode());
}
}
catch (Exception ex){
System.err.println(''kapcsolódási hiba: '' + ex.getMessage());
}
finally{
if (conn!=null){
try{
conn.close();
System.out.println(''Adatbázis-kapcsolat vége!'');
}
catch (Exception ex){
}
}
}
}
}
Ezzel száll el: kapcsolódási hiba: conn.mysql.jdbc.Driver. mysql honlapjáról szedtem le drivert, de lehet rosszat és rossz helyre raktam. Valaki tudna segíteni? Mit és hova másoljak pontosan, hogy müködjön?
A drivert hozzaadtad a classpath-hoz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Spórolós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ MacBook Pro 14" M2 Pro 16 GB - 512 GB GAR ÉS jótállás!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Legion Pro 5 - 16IRX10 - i9 14900HX - RTX 5070 - 32GB - 1TB
- 2000GB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar GEN V!!! SK Hynix 2048GB PCB01 kb. 14GB/s / 12GB/s
- Lenovo Thinkcentre M710Q MINI PC,i3-7100T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 1TB Black Titanium -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5166
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- MSI A18 Vector QHD+ IPS 240Hz Ryzen9 9955HX 32GB RAM 2TB SSD Nvidia RTX 5070Ti 12GB Win11 Garancia
- Csak kipróbált!!!! Roborock Q10 VF+ robotporszívó, fekete
- Honor Magic V2 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest