Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Köszi mindenkinek, valóban az volt a probléma.
Viszont most az elején szépen elindul a másolás, majd a végére belassul. Nem kellene valami buffert üríteni? Vagy valami amitől gyorsabb lenne?
if (!dest.exists()) {
atmasoltFajlok++;
//if file, then copy it
//Use bytes stream to support all file types
InputStream in = new FileInputStream(src);
OutputStream out = new FileOutputStream(dest);
byte[] bufferPDF = new byte[1024 * 4];
int length;
//copy the file content in bytes
while ((length = in.read(bufferPDF)) > 0) {
out.write(bufferPDF, 0, length);
}
in.close();
out.close();
}Plusz utána másolok még más fájlokat, azok is sokkal lassabbak lesznek...
-
WonderCSabo
félisten
Egyébként nekem az a tippem, hogy a szamlalo kisebb, mint 100, ezért annak az egész típusú osztásnak eredménye 0 lesz. Így a következő műveletben 0-val osztasz, és emiatt AritmethicException dobódik. Vagy esetleg a szamlalo eleve 0.
Superhun megelőzött, miközben a hszt írtam.
-
n00n
őstag
Valamiért itt megakad a program és nem tudom, hogy miért:
String szazalek = "" + atmasoltFajlok / (szamlalo / 100);
Ötlet? Windowson gépen megy, majd felrakom Linuxos szerverre és ott nem. Ha átírom a szazalek változót 5-re, akkor jó.
-
Futtass egy ciklust a konkrét másolás előtt, amiben megszámolod, hogy hány fájl nem létezik a célmappában a forrás mappából. Miután ez megvan, kell egy másik számláló, amit megnövelsz eggyel, ha nem létezik egy fájl és másolni kell. A százalék pedig a (float) atmasoltFajlokSzama / masolandoFajlokSzama * 100;
-
n00n
őstag
Csak azt kellene megszámolnom ami nem létezik fájl. Eddig így néz ki (ez a létezőket is beleszámolja):
private void fajlokSzama(String dirPath) {
File f = new File(dirPath);
File[] files = f.listFiles();
if (files != null) {
for (int i = 0; i < files.length; i++) {
File file = files[i];
if (file.isDirectory()) {
szamlalo++;
fajlokSzama(file.getAbsolutePath());
} else {
szamlalo++;
}
}
}
}Ötlet?
Ugye a file-ba van benne az elérési út. Pl d:/innen\masol\1.fajl. Ebben kellene a d:/innen/ lecserélni d:/ide/-re.
-
n00n
őstag
válasz
Superhun #4088 üzenetére
Azóta már megoldottam. Köszönöm.
Most a progress barral szívok. Eddig úgy csináltam, hogy másolás előtt megszámoltam mennyi fájl van a kiinduló mappába, majd abból és az átmásolt fájlok számából generáltam a százalékot. Csak ugye ez nem igen működik abban az esetben, ha nem kell fájlokat felülírni.
-
-
n00n
őstag
válasz
Superhun #4068 üzenetére
Ezt sikerült is implementálni. Viszont ez másoláskor felülírja a már meglévő fájlokat. Mit változtassak rajta, hogy ki hagyja azokat amik már léteznek? Ez azért fontos mert több millió kis fájlt kell másolnom, ami baromi hosszú. De naponta futna a másolás és ilyenkor csak pár fájl eltérés lenne.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #4083 üzenetére
Hogyan akarod megoldani a kommunikaciot? Mert gyanus hogy te most kezzel le akarod kodolni ami igazabol mar GWT megold neked. Azt ajanlom hogy csinalj egy springes backendet (pl egy spring-mvc templatet csinalj STS plugint szedd le) . Az ottani Service reteget interfacen keresztul el tudod erni kliens oldalon, a valasz objektumaidat meg proxyba csomgalod) es meg van oldva , persze vannak limitaciok, de csak annyi amennyi amugyis lenne. Ha pedig Json akarsz feldolgozni (pl egy rest valaszkent, amit a springes templatebe 1perc alatt bedobsz, melle egy jacksont behuzol automatikusan JSON-ra konvertal minden valaszobjektumot) akkor kliens oldalon letrehozod az objektumodat amit ha jol emleksem a JavascriptObjectbol kell szarmaztatni, felveszed a gettereit ahova nativvkoddal beirod hogy mit adjon vissza (pl retutn this.jsonpropertyname ) majd pedig a safeEval-al megepited az objektumodat (JsonUtils GWT packageben ha jol emlekszem).
Nem beszelve hogy sprines orm-el pl egy hibernattel nem kell szenvedni a direkt jdbc-vel.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
MySQL-hez JDBC-vel pl. A GSON-t pedig én is csak ajánlani tudom, zseniális library.
-
raggg
senior tag
válasz
Nem tudom, hogy az egészből mennyi menne, de ha a JSON-os részével van gondod, akkor én ezt ajánlanám: [link]
Aztán MySQL -> Java "model" osztályok -> GSON szerializáció
-
trisztan94
őstag
válasz
WonderCSabo #4079 üzenetére
f5-el jó lett, köszönöm
Más:
Tud valaki jó oktatóanyagot arról, hogy hogyan tudnék egy adatbázishoz kapcsolódni, (mysql leginkább) az abban található adatokat ajax-al JSON formátumban átküldeni a kliensoldali kódomnak?
Eddig a GWTproject.org-on található "Getting Started" tutorial-t lesem, de abban nem találtam ilyet, csak sima JSON-osat.
-
Lortech
addikt
Lehet olyan externel tools launchot csinálni egy kamu batch filet indítva, aminek megadhatsz a refresh fülön tetszőleges, frissítendő projekt halmazt. Persze minden projektre ctrl + a és f5 gyorsabb, egyszerűbb.
Meg van ilyen opció is: Refresh using native hooks or polling - bár nem használom. -
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4079 üzenetére
F5-tel igen. De a cleanbe betehetnék a refresht végre.
Meg van amikor több projektet módosítok egyszerre és van, hogy végig kell nyomkodni az összesen az f5-t, ami elég unalmas tud lenni egy idő után.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #4076 üzenetére
Ez igy nem a legjobb megoldas, ahelyett hogy ClientBundle-kent a css-t. Persze ha nem az egesz page-t GWT-vel csinalod az mas helyzet.
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94 #4076 üzenetére
Fogd meg a mappát és drag & droppal húzd be az eclipsebe ugyanoda, majd vedd ki a pipát a copy files elől és kész.
Esetleg a projekt mappán megpróbálhatsz egy refresht (f5), nem mindig kerülnek be az új mappák, bugos kicsit (bár én még mindig Indigot használok egy plugin miatt, ami a Junon és a Kepleren már nem működik rendesen).
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4075 üzenetére
Köszönöm szépen!
Bocsi a n00b kérdések miatt
Más (eclipse érdekesség):
Beraktam a /war/ könyvtárba pár új mappát, név szerint egy css, egy js és egy img-t, ezekbe raktam pár fájlt amit használni fogok (html5bp és bootstrap css és js fájljait)
Na én ezt a műveletet Total Commanderrel végeztem, amikor kész volt nyomtam Eclipse-re egy project->clean-t, belinkeltem a fő host fájlba a css és js fájlokat.
Működni működik, mert pl a bootstrap grid rendszere tökéletesen megy, viszont valamiért az Eclipse Package Explorer-ében nem jelennek meg a mappák, így módosítani sem tudom a bennük lévő fájlokat.
Mit tegyek?
-
válasz
trisztan94 #4074 üzenetére
1. és 3.: DataGrid
2: PopupPanel -
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4073 üzenetére
Na már a GWT tutorialon túl is vagyok, nagyon tetszik eddig a környezet
Már egy utolsó kérdésem lenne. Idézem a kiírt feladatomból:
"... a táblázat legyen rendezhető bármelyik oszlopra, kattintásra az adott név minden adata jelenjen meg inline ablakban. A táblázatos nézetben egy oldalon legfeljebb 10 rekord szerepelhet, ennél több rekord esetén lapozóval lehessen navigálni előre-hátra."
1: rendezhetőség
Erre melyik a jobb a FlexTable vagy a Grid?
2: inline ablak
PopupPanel-re gondoltam, így átfutva a GWT widgeteken
3: lapozó
Nem tudom, hogy erre van-e valami widget, vagy akármi, tudtok bármit amivel könnyen meg lehet oldani?
-
válasz
trisztan94 #4072 üzenetére
Én most jelenleg egy Eclipse Juno SR2 Java EE-ben fejlesztek egy GWT projektet, tehát nem kell aggódni.
Sima Java EE verzió is elég, ahhoz majd felnyomsz egy Tomcat meg egy GWT plugint.
-
trisztan94
őstag
válasz
Superhun #4071 üzenetére
Köszi, akkor kezdek a GWT-vel.
Most egy érdekes dolog fogott meg viszont:
A GWT oldala az Eclipse 3.7-es verzióját ajánlja, ahhoz van dokumentáció. Fel tudom rakni majd a plugint 4.3-ra?
Más:
Ha web alkalmazásokra fog specializálódni a dolog, akkor elég a Java EE-s változat, vagy jobb, ha megvan a teljes telepítés?Szerk:
Azt írták a leírásba, hogy Tomcat 6-on kell futnia a dolognak. Mivel tényleg nem foglalkoztam még ezzel, a biztonság kedvéért erre is rákérdezek: Nincs annak valami bundle csomagja local fejlesztéshez? (mint az XAMPP sima apache-ra) -
válasz
trisztan94 #4070 üzenetére
A Sencha GTX a GWT-n alapszik, ezáltal magasabb szintű, mint a GWT. Ahhoz viszont, hogy jól tudj Sencha GTX-ben fejleszteni, nem árt, ha a GWT-ben is otthon vagy.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Jelentkeztem egy állásra, mint junior java fejlesztő, és egy próbafeladatot kell elkészítenem.
Alapvetően webes felületre fog történni a fejlesztés. Írták, hogy lehet mezei GWT-vel vagy Sencha GTX-el is készíteni az alkalmazást.
Mivel ezekkel még nem foglalkoztam, gondoltam titeket kérdezlek meg, hogy melyiket könnyebb megtanulni, melyiknek jobb a dokumentációja, egy előny-hátrány összehasonlítás nagoyn jó lenne
Vagy lehet, hogy orbitális nagy hülyeséget kérdezek, ha így lenne nyugodtan küldjetek el hűvösebb éghajlatra
Köszönöm!
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Írogatok egy programot amiben szükségem lenne a következő funkcióra: Adott egy mappa, benne több száz kis mappával, azokban fájlok. A programnak úgy kellene másolni ezt a mappát, hogy semmit nem ír felül, csak az új dolgokat másolja progress barral, tudnátok adni egy kis iránymutatást?
-
meroly
veterán
Bocsánat srácok, én totál viccnek szántam azt a beszólást, ironikus célzásnak a hozzáértésem nagyságához
A jar-t hivatalos úton szereztem be, tehát a facebook ezt tölti le a telefonra, egy dolgot szerettem volna átírni benne, a Meta-Inf mappában a MANIFEST.MF fájlba akartam beírni ezt a sort: Nokia-MIDlet-no-exit: true, semmi hátsó szándékom nem volt vele. Ezáltal "no-exit: true" vagyis a hívásmegszakító kilépés gombra nem lép ki, csak a menü/kilépésre. Itt a leírás ami alapján csináltam az előzményt, meg a többi jar-t: [link]
-
válasz
Superhun #4064 üzenetére
A Nokia Developeren lévő infók alapján ez úgy circa tíz éve volt menő. Egyébként egész mostanáig én se hallottam róluk, csak a facebook.jar fejlécben lévő rövidítéseknek kezdtem utánanézni.
meroly: Hát, bocs. Ezt a "szóljatok ha megvagytok" stílust lehet túl komolyan reagáltam le. Mindegy, eredetileg mit akartál volna elérni a csomaggal? Az kicsit érdekesebb, meg mondjuk az is, hogy honnan szerezted a védett JAR-t.
-
Hogyhogy én még nem hallottam DRM védett jar fájlokról? Mióta szokás így levédeni őket?
-
PandaMonium
őstag
Szerintem a probléma nem azzal volt, hogy kérdeztél hanem azzal, hogy mikor választ kaptál a kérdésedre rájuk bíztad az egészet. A JAR file védelemmel van ellátva, ami nyilván nem viccből lett rárakva és szépen szolgálja a célját. Az, hogy "szóljatok ha majd megoldottátok" elég flegma dolog, nem megbántani akarlak de senkinek nem hobbija a fórumon szerintem mások számára védelemmel ellátott fájlok feltörése (nem mint ha a brute force olyan gyors és egyszerű folyamat volna, mással pedig nem hiszem, hogy meg lehetne szerezni fájlhoz tartozó kulcspárt).
-
meroly
veterán
Szóltok ha megoldottátok srácok, mert ebből egy mukkot nem értek
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Módosítani szeretnék egy jar file-ban, de a winrar nem nyitja meg.
Ötlet? -
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4043 üzenetére
Gondolom így volt a forrásban, mert a lefordított byte codeba nem kerülnek bele a kommentek.
-
-
cekkk
veterán
Amikor így van megírva egy kód, akkor ez mi ? Soha nem találkoztam még vele a tanulmányaim során
public void addGlobalFileName(String fileName) {
// <editor-fold defaultstate="collapsed" desc="Compiled Code">
/* 0: aload_0
* 1: aload_1
* 2: aload_0
* 3: getfield #9 // Field globalConf:Lorg/apache/commons/configuration/CompositeConfiguration;
* 6: invokespecial #33 // Method addPropertiesSource:(Ljava/lang/String;Lorg/apache/commons/configuration/CompositeConfiguration;)Lorg/apache/commons/configuration/Configuration;
* 9: pop
* 10: return
* */
// </editor-fold>
} -
caindwan
aktív tag
megoldottam egy if(string == string)-el
bár igaz hogy még most se azt csinálja amit kellene -
caindwan
aktív tag
Simán betölti az app-ot, de ha megnyomom a gombot akkor egyből lefagy és kilép az applikációból. Kód:
public void addListenerOnButton() {
Spinner spinner = (Spinner) findViewById(R.id.spinner);
Spinner spinner1 = (Spinner) findViewById(R.id.spinner1);
Button btn1 = (Button) findViewById(R.id.btn1);btn1.setOnClickListener(new OnClickListener(){
String value;
@Override
public void onClick(View arg1) {if(value.equals(a1)){
ImageView pct =(ImageView) findViewById(R.id.pct);
Drawable tata = getResources().getDrawable(a);
pct.setImageDrawable(tata);
}
else{
}
}});
logcat:
07-25 14:37:26.695: D/dalvikvm(6168): GC_EXTERNAL_ALLOC freed 61K, 48% free 2806K/5379K, external 1514K/1746K, paused 130ms
07-25 14:37:30.164: D/AndroidRuntime(6168): Shutting down VM
07-25 14:37:30.164: W/dalvikvm(6168): threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x40018578)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): FATAL EXCEPTION: main
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): java.lang.NullPointerException
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at com.examplet.ukulele_chords.MainActivity$1.onClick(MainActivity.java:114)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.view.View.performClick(View.java:2485)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.view.View$PerformClick.run(View.java:9080)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.os.Handler.handleCallback(Handler.java:587)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:92)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.os.Looper.loop(Looper.java:130)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:3687)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:507)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:867)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:625)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)A 114. sor : if(value.equals(a1)){
-
pakriksz
őstag
Próbálkozott már valaki dropbox eléréssel javaból?
Minden példában a com.dropbox.client2 kezdetű csomagokra hivatkoznak, de egyszerűen ilyen nincs a dropbox oldalárol letölthető java SDK-s libekben. -
caindwan
aktív tag
köszönet
-
pakriksz
őstag
válasz
Superhun #4025 üzenetére
nem is infot akartam, csak tesztnél próbáltam hogy mi a baja(meg kb minden szintet). WARN-ig akartam logolni, de úgy látszik egyelőre azt a megoldást választom hogy WARN helyett ERROR-ként küldöm az üzeneteket, úgy is a szövegből kiderül hogy mennyire súlyos.
Merthogy ez a warn egy olyan dologra vonatkozott volna, ami nem hiba, nem áll meg semmi, nem probléma, de nem árt ránézni, mert embernek kéne dönteni róla.
-
pakriksz
őstag
de nem tudtam, arra a keresőkifejezésre amire rákerestem csak a szemetet okádta a google (egyre több az ilyen, ha valamiben benne van egy népszerű szó, akkor nem érdekli a többi, a legnépszerűbb keresés eredményét fogja az arcomba tolni), pl az hogy hogyan lehet(ne) beállítani a küldésküszöböt, már ha úgy működne ahogy kéne. De azt már tudtam, azt nem tudtam miért nem működik úgy ahogy kéne...
-
caindwan
aktív tag
Aki jártas az android fejlesztésben, segítséget kérnék. Nem rég kezdtem, és érdekelne, hogyan lehet megoldani activityk kapcsolását egy szövegrészre kattintva?
-
TBG
senior tag
És az ebben az egészben a gáz, hogy ezeket az infókat a google segítségével magad is össze tudnád gyűjteni.
-
TBG
senior tag
válasz
pakriksz #4014 üzenetére
Tesztre DEBUG szinten szoktunk logolni.
Próbáld ki DEBUG-gal. Nincs kizárva, hogy ez az appender egyáltalán nem logol INFO-ban. Láttam már ilyet. A 4.x-es JBoss egy csomó ERROR logot csak DEBUG-ban volt hajlandó logolni. Ergó, a kedves feljlesztők a try catch ág catch bejegyzéseibe nem ERROR, hanem DEBUG logot tettek... -
pakriksz
őstag
te most éppen miről beszélsz? Nem azt írtam be hogy nem működik, hanem azt hogy nem működik, és mivel van probléma és hogyan...
infora állított thresholddal nem küld semmit az info-ról, sem warn-ról csak errorról és fatalról.
Ugyan olyan threshold beállítással fájlba minden kiír, mailba viszont nem.Ne csak kötekedj, olvasd el miről van szó.
-
modder
aktív tag
válasz
pakriksz #4010 üzenetére
http://www.tutorialspoint.com/log4j/log4j_logging_levels.htm
For the standard levels, we have ALL < DEBUG < INFO < WARN < ERROR < FATAL < OFF
Ha a thresholdot INFO-ra teszed, akkor a DEBUG-ot nem engedi tovább.
Amúgy meg RTFM és azon nem javítasz a helyzeteden, hogy sértődötten beírod, hogy "nem működik", csak a 3. rákérdezésre adsz valami infót, amiből az ember leszűrhet valamit.
-
válasz
King Charles #4007 üzenetére
Nem tudod letölteni sehonnan, meg kell venni papíros formában. [link]
-
King Charles
tag
Sziasztok
Szeretném letölteni a Java 2 útikalauz programozóknak 5.0 köteteit de sehol nem találom. Tudnátok adni egy linket ahonnan leszedhetem?
köszi
Dudo -
pakriksz
őstag
igen
log4j.rootLogger=DEBUG, stdout, file, mail
log4j.appender.stdout=org.apache.log4j.ConsoleAppender
log4j.appender.stdout.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.stdout.layout.ConversionPattern=%d{HH:mm:ss} %-5p [%t]: %m%n
log4j.appender.stdout.Threshold=TRACE
log4j.appender.file=org.apache.log4j.RollingFileAppender
log4j.appender.file.File=F:\\logging.log
log4j.appender.file.MaxFileSize=1MB
log4j.appender.file.MaxBackupIndex=1
log4j.appender.file.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.file.layout.ConversionPattern=%d{yyyy-MM-dd HH:mm:ss} %-5p %c{1}:%L - %m%n
log4j.appender.file.Threshold=INFO
log4j.appender.mail=org.apache.log4j.net.SMTPAppender
log4j.appender.mail.BufferSize=1
log4j.appender.mail.SMTPHost=smtp.gmail.com
log4j.appender.mail.SMTPUsername=#####################
log4j.appender.mail.SMTPPassword=XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
log4j.appender.mail.SMTPPort=465
log4j.appender.mail.SMTPProtocol=smtps
log4j.appender.mail.From=##########################
log4j.appender.mail.To=##########################
log4j.appender.mail.Subject=Hiba
log4j.appender.mail.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.mail.layout.ConversionPattern=%d{HH:mm:ss} %-5p [%t]: %m%n
log4j.appender.mail.Threshold=INFO -
pakriksz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest