Hirdetés
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen széket vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Sztem nagyon kevesen vagyunk, akik ismerik definíció szerint a design patterneket és tudatosan használják őket. Tapasztalt fejlesztőknél ez már rutinból, tudat alatt jön.
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Castolni nem tudsz, de reflectionnel tudsz játszani, pl. így (a komment helyére írva):
try {Method method = innerke.getClass().getMethod("multiply");method.invoke(innerke);}catch (NoSuchMethodException | IllegalAccessException | InvocationTargetException e) {e.printStackTrace();} -
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
+1
Kb 2 éve váltott a projektünk IDEA-ra, azóta egyszer sem crashelt még. Eclipse-ben folyamatosan crashelt és hibákat dobott ugyanaz a plugin stack, amit IDEA-ban használunk. Szem nem véletlen, hogy az egész Java enterprise világ IDEA felé mozdul.

-
Superhun
addikt
Így van, nem véletlenül alakultak ki olyan frameworkok, mint pl. a Spring Data REST, ami közvetlenül Entityket dobál ki a frontendnek. Faék egyszerű use-case-ekhez teljesen jó.
-
Superhun
addikt
nem túl fontos, csak optimalizációs kérdés:
van egy jpql query, hogy pl:SELECT w FROM Stuff s JOIN User u ON s.owner_id=u.id WHERE u.id=?1
De itt épp nem kellene semmi a User-ből, szükségtelen a join, az owner_id-re keresni a where-ben elég lenne.
TehátSELECT s FROM Stuff s WHERE s.owner_id=?1de így elszáll, hogy nem találja az owner_id-t, pedig DB szinten van ilyen, csak entity-ben ugye User owner van.
Ilyet így csak natív queryben lehet?
Vagy ilyenkor a DB okosan egyszerűsít, és tudja, hogy a 2.-al kiváltható az első query?Próbálj ki valami ilyesmit:
SELECT s FROM Stuff s WHERE s.owner.id = ?1
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Ezt meg tudja nekem valaki magyarázni?
JSF frontend, springboot-mvc-data backend. Júzer módosító felületen, egy @PostConstruct init metódus van, ami betölti a júzer listát, egy @Autowired @Service metódust hívva, ami Crudrepositoryt hív.
Ez rendben is megy. Módosítok a felületen (jelszó változtatás), ami hasonlóképpen történik, de hogy a változások rögtön látszódjanak, a JSF managedbean (ami a spring miatt inkább @Component) metódusa ami a servicet meghívja, az újra meghívja az initet, ami szintén, csak a lekérdezést.
Ez megint oké. De ha 2. alkalommal is módosítok valamit, akkor hibernate lazyinitialization exceptionnal elszáll, és mindig ugyan ez lesz ezen túl, ha reloadolom az oldalt, akkor is.
Ha nem megyek el eddig a 2. módosításig, vagy előtte reloadolom az oldalt, nincs ilyen probléma. Akárhányszor nyomogathatom az újratöltést, annyiszor lekérdez, nincs lazy probléma.Mindegyik service metódus javax.transaction. @Transactional
A furcsaság amit itt észrevettem, hogy az első módosítás utáni frissítésnél, ha a managedbean metódus hívja meg az initet, akkor csak a fő tábla selectje megy le, az ahhoz kapcsolódó entityké nem. De ha böngészőben reloadot nyomok, akkor kapcsolódókat is selecteli.
Ugyan az a metódus 2 féle képpen működik?
Ez az egész nekem nagyon nem kerek. Ezt a részt hogy érted? "JSF managedbean (ami a spring miatt inkább @Component)"
A JSF managed beannek @ManagedBeannek kellene lennie, nem @Componentnek. JSF-et és Springet ilyen formában nem szabad keverni. Itt le van egy jó példa, hogy hogyan kellene a Spring+JSF-nek kinéznie: https://www.baeldung.com/spring-jsf -
Superhun
addikt
Sziasztok!
Van egy generikus osztályom és szeretnék egy függvényt, ami tömbbé alakít mondjuk egy listát, amit ezzel az osztállyal példányosítok, de sehogy nem akar működni. A sima list.toArray() ugye Object tömböt ad vissza, hiába castolom T[]-re.
public class CircularBuffer<T> {
T[] a;
T[] toArray() {
//???
}
}Main:
CircularBuffer<Integer> cb = new CircularBuffer<>(2);
cb.put(2);
cb.put(3);
Integer[] array = cb.toArray(); // itt lenne a lényegHali!
A toArray(T[] a) metódussal próbáld. Az a toArray() egy overload-olt változata, aminek meg tudod adni paraméterben a cél tömb típusát.
-
Superhun
addikt
Sziasztok!
A linken található projektben a personService Person findByName(String name) és void save(Person person) metódusa jól működik, viszont a List<Person> findAll() metódusa nem működik
com.vaadin.event.ListenerMethod$MethodException: Invocation of method uriFragmentChanged /
org.springframework.beans.factory.BeanCreationException: Error creating bean with name /
org.springframework.beans.BeanInstantiationException: Failed to instantiate
hibát dob. Csak akkor van hiba ha a visszatérési érték List.Szia. CrudRepository esetén a List visszatérési érték nem működik. Cseréld le Iterable<Person>-ra a visszatérési értéket, vagy használj JpaRepository-t CrudRepository helyett és akkor működik a List is.
-
Superhun
addikt
Ezzel a példával az a baj, hogy itt semmi jelentősége nincs annak, hogy számot írsz elé, és nem magad fűzöd össze. Esetleg talán olvashatóbb a kód.
Jaja, már lesett, hogy hülyeséget írtam.

Mert ha így írjuk:
String emelet1 = 1 + emelet;
akkor nem lesz optimalizáció a bytekódban.

-
Superhun
addikt
igaz
(#5069) [rvilike] nem akarom megvédeni, mert részben csak egy poén volt. A lényege annyi, hogy sokszor lehet belefutni ebbe gagyi konverzióba, amikor String összefűzés előtt implicit konverziót hív meg nem String típusokra, ami kicsit hibatűrőbb és több esetre is kiterjed, mint egy natúr toString hívás.
Viszont valós alkalmazásokban gyakoribb, hogy nem sysout-ot használsz, hanem valami logot, ami általában String paramétereket vár.(#5071) Karma volt egy olyan csoporttársam fősulin, akinek pokoli volt a kézírása, viszont ő maga simán el tudta olvasni. Aztán megláttam, hogy milyen kódot gyárt, és az is hasonlóan olvashatatlan volt

(#5070) Superhun ez egy kicsit amolyan semmirekellő optimalizáció, nem?

Annyira nem nevezném semmirekellőnek, mert ha konkatenálni akarsz primitív konstansokkal egy konstans Stringet, akkor nem mindegy, hogy a primitívből is lesz egy String és ebből a kettőből csinál egy újat futási időben, vagy már fordítási időben megtörténik ez.
Példának okáért:
String emelet = ". emelet";
String emelet1 = 1 + ". emelet"; // bytekódban: // String emelet1 = "1. emelet"; -
Superhun
addikt
Viszont ez változókra nem működik, és ugye "" + 1 helyett illik azért "1"-et írni.

A 3.-ban igazad lehet.

-
Superhun
addikt
Érdekességképpen, ha ezt primitívekre játsszuk el, akkor a fordító automatikusan literállá konvertálja. Pl.:
System.out.println("" + 1); // .class fájlban ez lesz: System.out.println("1");
Viszont ha ezek valamelyikét használjuk:
Integer.toString(1);
String.valueOf(1);
System.out.println(1);akkor ez az optimalizálás nem történik meg.
Nem is olyan hülyeség, ugye?

-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Azért, mert amikor az i-nek a j-t adod értékül, akkor a metódus scope-jában lévő i változónak az értékét állítod.
Helyette:
this.i = j; - ezzel az osztályszintű változóra hivatkozol.Pár dolog:
Kétszer van definiálva az i.
Miért tömb az i és a j?
Mert referencia szerint szeretne átadni primitíveket. Javaban ezt csak így lehet megoldani.
Továbbá osztályszintű metódusból nem fog tudni példányszintű változóra hivatkozni.
-
Superhun
addikt
Köszi a választ!
Tehát akkor semmi egetrengető nincs benne, csak tudni kell a két nyelv szintaktikáját? Osztályok logikáit, felépítéseit ha csak 1:1-ben lemásolom, elvileg nem lesz vele probléma?
Nem tudom mekkora programról van szó, de ha mondjuk 1 osztályból áll az egész és külső libeket nem használnak, akkor szerintem sima liba lesz, csak jól kell használnod a .NET-es osztályokat.
-
Superhun
addikt
Sziasztok!
Azt a feladatot kaptam, hogy egy Java-ban irt programot portoljak at C#-ra.
Milyen triviális buktatók vannak, amikre figyelni kellene?

A nyelv szintaktikája nagyon hasonló, a .NET és a JDK libek közötti különbségekre kell igazából figyelni. Jah és persze a kódolási konvenciókra... az nekem kicsit szokatlan volt.
C#-ban a metódusok nevét nagybetűvel írjuk, van kisbetűs String (mintha primitív típus lenne), a property-ket nagybetűvel írjuk és van get/set stb... -
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
En java-ban fejlesztek immar tobb mint 10 eve, elotte volt me'g C is, de nem fogom megoldani, nem erdekel. Ha esetleg egyszer valamire ebbol szuksegem lesz, van egy gugli baratom.
Es barmily meglepo, ettol fuggetlenul nem mondom azt, hogy nem ertek egyet ezzel a feladattal, HA iskolai kornyezetben kerul elo! Egyreszt egyetemen me'g friss az agyad annyira, hogy a magolast meg tudod (es kell) csinalni, masreszt ez emlekezetes lesz, ezekre a modositokra (nem a nevere, hanem a letezesere), sot, hogy miert es melyik reszevel szivtal sokat, na ARRA emlekezni fogsz. Es legkozelebb kerulod...
Igazabol az oktatason egy csomo mindenrol nincs szo, amirol kene, ha a kesobbi hasznalatot nezem (jo, hat en "kicsit" regebben vegeztem igy valtozhatott, de hogy pl. verziokezelo rendszert nem ismertetnek, sot, nem tesznek kotelezove mar az otthon megirando programokhoz... me'g a mas megirta helyette es/vagy lemasolta a netrol is jobban szurheto lenne). De osszessegeben me'giscsak felkeszit ahhoz, hogy kezdokent nekivaghass egy programozoi allasnak. Szerintem!Superhun: Hun?
Marmint rakjak ele. Csak hogy oda ne akarjak menni... (bar sztem itthon en mar ugyse fogok allast keresni, hacsak valami csoda nem tortenik).Akkor legyen senior java coder.
De semmiképp sem várható el ez a szint egy féléves java kurzus után. -
Superhun
addikt
Nagyjából egyetértünk, igazából ez egyetemen egy vizsgafeladat volt, csak kíváncsi vagyok, hogy akik mondjuk olyan munkájuk van, akik Java-t használnak, vagy csak egyszerűen jártasak benne, meg tudják e oldani ezt hibátlanul, ahogy nekem is kéne, fél év java "oktatás" után. (4 db előadás volt Java-ról, jegyzet persze nuku)

Ilyen feladatokat simán a senior java fejlesztők elé raknak "bemelegítésként" az interjúkon. Melyik egyetem ez?
-
Superhun
addikt
Ugye?
Egyébként én nem értem az embereket, nagyon sok helyen látok még Vector-t meg HashTable-t, furcsának tartom, hogy 2014-ban is ezeket használják.Én az ELTÉ-n Keszthelyi Zsolt óráin láttam utoljára Vectort. Megkérdeztem, hogy miért használ Vectort, mikor lassabb az ArrayListnél. Erre a válasz: a Vector szálbiztos és a sebességkülönbség minimális. Mondtam ok, nem akartam leülni erről vitázni.

-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Vagy egy már létező (a catch ágban elkapott) Exception-t dobsz tovább, vagy egy teljesen újat hozol létre és azt dobod vele.
Pl.:....
catch (Exception e) {
//Valamit csinál hiba esetén
DbHandler.transaction(DbHandler.TRANSACTION_OPERATION.ROLLBACK);
//és továbbdobja
throw e;
}if (result == null) {
//Létrehoz egy új hibát és azt dobja
throw new Exception("Nem található a rekord.");
}Ez nem a throws.
A throws megadja egy metódus szignatúrája után, hogy a metódus milyen kezelt exception-öket dob. Ezeket el kell kapni a metódus hívásakor, vagy szintén tovább kell dobni. -
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Mintafájlt tudsz linkelni? Jó lenne látni az adatok formátumát.
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Igazából egy beadandóban kéne segédkezni, ezért nem akartam itt...
Sajnos jelenleg az egyetem mellett az OKJ-t most fejezem be és hirtelen mindenkire most jött rá a beadandók kiosztása ezért nincsen rá túl sok időm, se energiám és határidőre kell, de van magasabb prior -> OKJ szakdolgozat, már volt 1 majdnem kész, amire 3 hónapja rábólintottak, hogy jó, erre pár napja, utolsó konzultáción egy olyan indokkal, hogy hasonlít egy már készre, nem tudják elfogadni, csináljak újat, szóval most azzal vagyok elfoglalva, de ez egy hosszú sztori ...
Szóval az a lényeg, hogy ezt a beadandót 9-ig kell leadni, a szakdolgozatomat meg 12-ig, így ha az egyiket csinálom, a másikra nincsen időm + még a többi beadandó is.

Maga a feladat :
Futballbajnokság
Ezeket az osztályokat kell tartalmaznia (többet is lehet):
- bajnokság, csapat, meccs, játékos, támadójátékos, védőjátékos.
Egy futballbajnokság "szimulációja", több csapat között, mindenki-mindenkivel 1x játszik. A meccsek körökre vannak osztva, mely körök 1-1 támadást jelentenek egy védő és egy támadó játékossal, akik rendelkeznek egy támadási és egy védekezési értékkel, nyilván, ha nagyobb a támadási érték, mint a védekező, akkor gól születik a támadó csapatnak, amúgy meg a támadás sikertelen és jöhet a következő támadás (nincsen megadva, hogy hány támadást kell tartalmazni egy meccsnek, sőt még a félidőket sem kell számolni).
Továbbá szükséges feltételek :
- legalább összesen 7 osztály vagy interfész
- tartalmazzon származtatást, a származtatott osztályok objektumai legyenek polimorfikusan alkalmazva
- tartalmazzon absztrakt osztályt vagy interfészt
- az osztálystruktúrán kívül legyen egy tesztprogram (osztály), ami "csinál valamit" (-> "szimulál")
- a modell funkcionalitása legyen logikailag jól széttagolva az osztályok és azok függvényei között.Az interaktivitás nem követelmény. A főprogram dolgozhat beégetett adatok vagy pszeudovéletlenszámok alapján is.
Egyelőre elég volna számomra, egy helyes UML ábra, az alapján már el tudnék indulni valamerre.

Persze nem gond, ha valaki az egészben tudna segíteni.
ELTE IK, proginf, progtech 1, Lengyel Zsolt
Jól tippelek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Superhun
addikt
Szia!
Szerintem írd a fórumba a kérdéseidet, mivel itt sok segítőkész ember van, és egyébként is több szem többet lát.

-
Superhun
addikt
"minden függvény külön class"
Ilyet nem mondtunk. Annyi a megkötés, hogy minden függvénynek osztályban kell lennie, de nem kell minden függvényhez új osztály.

-
Superhun
addikt
Hogyan tudok fájlból kiírni grafikusan a képernyőre egy ablakra a fájl tartalmát?
Tehát van egy txt file-om, bene szöveggel. Ezt szeretném kiírni egy JOptionPane.showMessageDialog-ra mondjuk.
A txt-t beolvastam egy String-be, de nem tudom kiírni valamiért:
JOptionPane.showMessageDialog( null, beolvasottstring,"Valami",JOptionPane.OK_CANCEL_OPTION)
Pontosabban az a baj, hogy nem látja a beolvasottstring változót, amit így olvastam be:
BufferedReader br = null;
try {
br = new BufferedReader(new FileReader("file.txt"));
} catch (FileNotFoundException e1) {
// TODO Auto-generated catch block
e1.printStackTrace();
}
try {
StringBuilder sb = new StringBuilder();
String line = null;
try {
line = br.readLine();
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
while (line != null) {
sb.append(line);
sb.append('\n');
line = br.readLine();
}
final String everything = sb.toString();
e.printStackTrace();
} finally {
try {
br.close();
e.printStackTrace();
}
}Ötlet?

Hol adsz értéket beolvasottstring-nek?
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Szerintem GridLayout-tal és JButton-ökkel a legegyszerűbb megoldani a pályát vizuálisan. A háttérben lévő logika már bonyolultabb, gondolkodni kell rajta. De ha már látod a gui-t, úgy sokkal könnyebb a többi.
-
Superhun
addikt
Bizonyára azért, mert már fel volt előtte rakva a JDK, és rendesen be is volt állítva a környezeti változó hozzá. Az eclipsehez nincs JDK csatolva, nem lehet használni nélküle.
Van fent JDK, de nincs beállítva a környezeti változókban. Vígan fut az eclipse és generálja a class fájlokat. Lennie kell valami compilernek az eclipse összetevői között.
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Eclipse Ketler, JAVA EE alkalmazásokhoz szánt verzió, új projektnél a Runtime meghatározásánál meg kell adni egy alkalmazásszervert, ami nálam egy Glassfish, letöltöttem a glassfish 4.0-ás verzióját, kéri is a helyét az Eclipse, meg is találja benne a szervert, de itt írja azt a wizard, hogy csak JRE-t talált, egy 1.6-ost ami alapból fent van a gépen, és én adtam hozzá egy 1.7-et de az is csak JRE, így nem enged továbbmenni, mert írja, hogy JDK kell neki.
printscreen: [link]
Ez szerintem specifikusan a glassfishnek kell, az eclipse alapjáraton megvan JDK nélkül.
-
Superhun
addikt
Az nem a Netbeans, amelyikhez csatolják a JDK-t? Eclipsnél nem túl sok verziót látok Java terén.
StackOverflow-n is volt ilyen kérdés.
-
Superhun
addikt
Én úgy tudom, hogy az Eclipse-nek csak JRE kell, mert tartalmaz saját java compilert. Milyen Eclipse-t próbálsz felrakni?
-
Superhun
addikt
Sziasztok, mit csinál az ember ha olyan számmal akar dolgozni ami egy long int- be se fér bele?
Szerk.: javában van longint?Java-ban long típus van. Mihez kell neked akkora egész szám, hogy a longba sem fér bele?

-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
org.apache.commons.validator.routines.IntegerValidator hogyan működik?
A java.text.Format osztályt használja, és azon belül is a túlterhelt parseObject metódust.
edit: megelőztek.
-
Superhun
addikt
Megpróbálom akkor még egyszer.

Van három osztály:
A osztály
B osztály
C osztályA B osztály a háttérben fut, ha kap Blueotoothon keresztül egy XML fájlt akkor C osztályból létrehoz egy új példányt, ami az XML-t parseolja. A C osztály az eredményt egy interfészen keresztül adja át az A osztálynak.
Ha A osztályból példányosítanám a C osztályt, akkor tudom hogy kellene megoldani(pl a C osztály konstruktorában átvenni az A osztály által implementált interfészt, majd azon keresztül visszaüzenni).
De mivel itt B osztályból példányosítok ezért nem tudom, hogy hogyan kellene.Remélem így világosabb
.Az A osztályt ki példányosítja?
-
Superhun
addikt
Sziasztok, hogyan tudnám megállapítanih hogy egy stringben tárolt karakterlánc tulajdon képen egy szám e? Arról van szó hogy a felhasználó egy textfield be írja be a számot de ha véletlenül betűt ír be akkor figyelmeztetni kellene...
Formatted Text Field kell neked.
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Nem írtad le konkrétan, hogy mit csináltál, de akkor a leírás alapján: Leszeded a programot (SamyGO ChanEdit v0.42.bz2). Leszeded a megfelelő swt-t (nem mindegy 32bit vagy 64, a jdk-nak megfelelő kell) mondjuk innen. Ezután ezeket kicsomagolod, ahogy írja elég csak a SamyGoChanEd.jar és a swt.jar, egy mappába. Aztán abban a mappában állva rányomod a "java -classpath .;swt.jar;SamyGoChanEd.jar gui.Main" parancsot, és mennie kellene. (Nálam jdk1.7.0_45-es jdk-s java van a Path-ba betéve, ha nálad nincs beállítva, akkor ahogy a leírásban is van, add meg neki javad (JDK legyen) elérési útját). Így nálam működött.
Valójában mindegy, hogy 64 vagy 32 bit. A JDK verzió a lényeg. Egyébként szerintem itt ez sem zavarhat, mert a rosszabb esetben is Java 6-ot telepített fel, és csaknem buildelték Java 7-en a programot.

-
Superhun
addikt
Ez így sajnos elég kevés. Tudni kéne, hogy pontosan mi is az az exception. Crash logot nem generál a program?
-
Superhun
addikt
Jó de akkpr meglehet úgy csinálni hogy ne kelljen beirogatnom egy csomó mindent csak raklikkelni?
Persze, csak a regeditben kell egy picit mókolni. Kikeresed a fájltípushoz tartozó reg bejegyzést és módosítod úgy, hogy abszolút elérési útban legyen egy jar paraméter is a java.exe/javaw.exe után.
-
Superhun
addikt
Na a baj már csak az hogy a windows nem látja a JAR fájlokat ha pedig beállítom hogy mindent lásson akkor se indul el
Nem az adott jar-ral kell társítanod a fájltípust, hanem a java.exe/javaw.exe-vel. A paramétert pedig így kell átadni:
java -jar myjar.jar param1 param2 ...
-
Superhun
addikt
Sziasztok, hogy tudom kódban kezelni a fájlt "amire" elindítottam a programot. Tehát mint pl a NotePad hogy a Windows ban beállítom hogy az én programommal nyissa meg és akkor nem kell külön elinditani a progit és megynomni hogy open..
A regeditben tudod módosítani, hogy miként adja át a fájlt a programnak a windows, de alapesetben szerintem simán az első parancssori argumentumnak adja meg a fájl abszolút elérési útját.
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Sziasztok!
GWT-vel kapcsolatban lenne még kérdésem.
Készítettem egy service-t, egy Model-t és egy adatbázis kapcsolódást.
Így néz ki az adatbázis kapcsolódás:
public class db_conn
{
public Connection con;
public db_conn()
{
}
public String ConnectToDB()
{
try
{
String host = "localhost";
String db = "test";
String driver = "com.mysql.jdbc.Driver";
String user = "root";
String pass = "pwd";
Class.forName(driver).newInstance();
con = DriverManager.getConnection(host+db, user, pass);
return "Connected to Database";
}
catch(Exception ex)
{
return ex.toString();
}
}
}Sikeresen kapcsolódik is az XAMPP-s adatbázishoz. Egy kérdésem maradt már csak: Hogyan tudok a mysql adatbázis felé query-ket küldeni, és visszakapni azok értékét? (Valami olyasmi kellene, mint PHP-ban a fetchAll, vagy valami hasonló)
-
Superhun
addikt
Sziasztok!
Tegnap este fejlesztgettem, normálistan bezártam az Eclipse-t, kikapcsoltam a gépem. Ma bekapcsolom és ez fogad:
A legérdekesebb, hogy a desktop project sikeresen elindul, nincs vele probléma.
Eclipse bug, vagy mit kell ezzel csinálni? Libgdx-ben folyik a fejlesztés.
Nyomj egy Clean-t szerintem a projectre, hátha segít.
-
Superhun
addikt
(#4241) Superhun : sb.replace(0,sb.length,"x"); Tudom nem szép....
(#4243) modder : Nyilván mindenre azt lehet mondani, hogy "attól függ..."
Én alapvetően erre a helyzetre akartam reagálni.:
String s = "egy";
...
s = "ketto"; // innentől kezdve ott ül a memóriában elérhetetlenül, hogy "egy" ami majd egyszer ki lesz takarítva.
Amíg ez egyszer van addig oké nem nagy érvágás...de alkalmazás szinten már halmozódhat a dolog. Nem törvényszerű nyilván...A példa amit írtál az kicsit erőltetett...egy szóval nem mondtam, hogy String helyett általánosan StringBuilder-t kell használni...pláne nem olyan helyzetben amit vázoltál. Ha tudom, hogy lesz egy szövegem ami nem fog megváltozni akkor persze String, de ha valamivel "műveleteket" szeretnék végezni akkor StringBuilder.
sb.replace(0,sb.length,"x")
Ekkor is létrehozol egy "x" (vagy akármi más) tartalmú String objektumot. Tény, hogy utána a régi literált nem kell GC-zni, mert egyszerűen felülcsapja az új literállal a karaktertömbjét, de ha picit utánaolvasol annak, hogy mi az a PermGen, akkor rájössz, hogy alapesetben a régi Stringet sem fogja megenni a GC. Annyit értél el az egésszel, hogy rondább lett a kód.

-
Superhun
addikt
(#4235) Karma : Ezt jó tudni. Kösz.
(#4236) Superhun : Oké, de amíg a másik String referencia nélkül ott kallódik memóriában valahol addig egy másik területen újabb memória kerül lefoglalásra az új String esetében. A StringBuilder-nél pedig marad ahol van. Ha szükséges bővíti, ha nem akkor marad amennyi volt. Ez valahogy takarékosabbnak tűnik nekem...Rosszul gondolom?
Írnál egy rövid kódsort arról, hogy hogy valósítanád meg a cserét StringBuilder-rel?

-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
A példaként hozott esetben a StringBuilder használata teljesen indokolatlan, hiszen nem karakterlánc hozzáfűzés/zsugorítás történt, hanem egy teljes csere. StringBuilder használata akkor javasolt és szép, ha ciklusban használod a String += operátorát, vagy ha 2-nél több Stringet akarsz összefűzni.
-
Superhun
addikt
Üdv ismét. Tanulom nagyban az alapokat és belefutottam egy ilyenbe:
String gyumolcs = "körte";
gyumolcs = "barack";Így a gyümölcsöm barack lesz, nem pedig körte. De a hivatalos dokumentáció szerint nem lehet megváltoztatni a gyumolcs értékét, az első hozzárendelés után:
"Enclosing your character string within double quotes will automatically create a new String object; for example, String s = "this is a string";. String objects are immutable, which means that once created, their values cannot be changed"
WTF? Vagy mire gondolnak?
A String objektumok értékét nem tudod megváltoztatni. Az általad írt esetben a gyumolcs referencia egy másik String objektumra fog mutatni az értékadás után. A "körte" tartalmú String objektumot pedig szépen meg fogja enni a garbage collector.
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Ez az a plugin, nem? Hogyan tudom bele rakni Eclipse-be?
URL címet kér a help->install new software-ben, ha local-ra kattintok, akkor hiába tallózom be a zip fájlt vagy a kicsomagolt mappát, azt írja nem talált semmit 
Többiek: Köszönöm!
Ezt az xml fájlt hova kell majd rakni? 
Nagyon nem tudom, hogy mi van

Igen, ez az. Csomagold ki az eclipse/plugins mappába, majd indítsd újra az eclipse-t.
-
Superhun
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudok Eclipse-ben GWT-hez Tomcat6 szerverrel dolgozni?
Evileg a window->server->runtime environements menüpontban az "add"-ra kellene kattintani, majd kiválasztani a Tomcat-ot a listából, de nekem nincs ott semmi ilyesmi:
Tomcat plugint nyomd fel előtte.
-
Superhun
addikt
Semmi vitám nincs veled, csak csodálkoztam, hogy mire gondolsz, és azért kötöttem bele mert érdekel ez az "altéma".

A bytebuffer tömböt tényleg ki lehetne szedni, az úgyis mindig felülíródik, felesleges mindig létrehozni.
A finally is teljesen jogos, de itt valszeg nem ez lesz a probléma, mindenesetre érdemes ezt a konvenciót követni. Vagy ha van Java 7-re lehetőség, akkor még jobb a try-with-resources blokk.Nem tudom mennyi fájlról van szó és mekkora méretről, érdemes kipróbálni másik OS-n is, egyébként érdekes a probléma, mert kvázi triviális dologról van szó, ami ráadásul rohadtul gyakori művelet is.
Ami még most eszembe jutott, hogy meg kéne próbálni NIO2 fájlmásolással, lehet, hogy segít rajta, és a kód is rohadtul leegyszerűsödik. Persze ez is csak Java 7-el.
Az a nio2 is bufferrel és streamekkel másol, nem lenne különbség. Én egyébként arra gyanakszom, hogy túl sok kiírandó adat gyűlik össze, amit már az OS lassan tud kezelni.
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Köszi mindenkinek, valóban az volt a probléma.

Viszont most az elején szépen elindul a másolás, majd a végére belassul. Nem kellene valami buffert üríteni? Vagy valami amitől gyorsabb lenne?
if (!dest.exists()) {
atmasoltFajlok++;
//if file, then copy it
//Use bytes stream to support all file types
InputStream in = new FileInputStream(src);
OutputStream out = new FileOutputStream(dest);
byte[] bufferPDF = new byte[1024 * 4];
int length;
//copy the file content in bytes
while ((length = in.read(bufferPDF)) > 0) {
out.write(bufferPDF, 0, length);
}
in.close();
out.close();
}Plusz utána másolok még más fájlokat, azok is sokkal lassabbak lesznek...
Memóriahasználat hogy növekszik a másolás során? Én egyébként nem látok hibát, hiszen minden megnyitott erőforrást lezársz.
-
Superhun
addikt
Sztem 0-val osztasz

Egyébként ez így nem jó, mert egész számok osztása egész számot ad vissza, ezért is írtam a float castolást fentebb.
-
Superhun
addikt
Azóta már megoldottam. Köszönöm.

Most a progress barral szívok. Eddig úgy csináltam, hogy másolás előtt megszámoltam mennyi fájl van a kiinduló mappába, majd abból és az átmásolt fájlok számából generáltam a százalékot. Csak ugye ez nem igen működik abban az esetben, ha nem kell fájlokat felülírni.
Futtass egy ciklust a konkrét másolás előtt, amiben megszámolod, hogy hány fájl nem létezik a célmappában a forrás mappából. Miután ez megvan, kell egy másik számláló, amit megnövelsz eggyel, ha nem létezik egy fájl és másolni kell. A százalék pedig a (float) atmasoltFajlokSzama / masolandoFajlokSzama * 100;
-
Superhun
addikt
Ezt sikerült is implementálni. Viszont ez másoláskor felülírja a már meglévő fájlokat. Mit változtassak rajta, hogy ki hagyja azokat amik már léteznek? Ez azért fontos mert több millió kis fájlt kell másolnom, ami baromi hosszú. De naponta futna a másolás és ilyenkor csak pár fájl eltérés lenne.
Nem mondtam, hogy meg is oldja a feladatot, csak azt, hogy egy jó kiindulási pont.

Annyi hiányzott volna csak, hogy az else ágban lévő kód köré egy if (!dest.exists()) {...} blockot raksz. Vagy szimplán átírod az else-t else if (!dest.exists())-re.
-
Superhun
addikt
Na már a GWT tutorialon túl is vagyok, nagyon tetszik eddig a környezet

Már egy utolsó kérdésem lenne. Idézem a kiírt feladatomból:
"... a táblázat legyen rendezhető bármelyik oszlopra, kattintásra az adott név minden adata jelenjen meg inline ablakban. A táblázatos nézetben egy oldalon legfeljebb 10 rekord szerepelhet, ennél több rekord esetén lapozóval lehessen navigálni előre-hátra."
1: rendezhetőség
Erre melyik a jobb a FlexTable vagy a Grid?
2: inline ablak
PopupPanel-re gondoltam, így átfutva a GWT widgeteken
3: lapozó
Nem tudom, hogy erre van-e valami widget, vagy akármi, tudtok bármit amivel könnyen meg lehet oldani?
1. és 3.: DataGrid
2: PopupPanel -
Superhun
addikt
Köszi, akkor kezdek a GWT-vel.
Most egy érdekes dolog fogott meg viszont:
A GWT oldala az Eclipse 3.7-es verzióját ajánlja, ahhoz van dokumentáció. Fel tudom rakni majd a plugint 4.3-ra?
Más:
Ha web alkalmazásokra fog specializálódni a dolog, akkor elég a Java EE-s változat, vagy jobb, ha megvan a teljes telepítés?Szerk:
Azt írták a leírásba, hogy Tomcat 6-on kell futnia a dolognak. Mivel tényleg nem foglalkoztam még ezzel, a biztonság kedvéért erre is rákérdezek: Nincs annak valami bundle csomagja local fejlesztéshez? (mint az XAMPP sima apache-ra)Én most jelenleg egy Eclipse Juno SR2 Java EE-ben fejlesztek egy GWT projektet, tehát nem kell aggódni.

Sima Java EE verzió is elég, ahhoz majd felnyomsz egy Tomcat meg egy GWT plugint.
-
Superhun
addikt
Sziasztok!
Jelentkeztem egy állásra, mint junior java fejlesztő, és egy próbafeladatot kell elkészítenem.
Alapvetően webes felületre fog történni a fejlesztés. Írták, hogy lehet mezei GWT-vel vagy Sencha GTX-el is készíteni az alkalmazást.
Mivel ezekkel még nem foglalkoztam, gondoltam titeket kérdezlek meg, hogy melyiket könnyebb megtanulni, melyiknek jobb a dokumentációja, egy előny-hátrány összehasonlítás nagoyn jó lenne

Vagy lehet, hogy orbitális nagy hülyeséget kérdezek, ha így lenne nyugodtan küldjetek el hűvösebb éghajlatra

Köszönöm!

A Sencha GTX a GWT-n alapszik, ezáltal magasabb szintű, mint a GWT. Ahhoz viszont, hogy jól tudj Sencha GTX-ben fejleszteni, nem árt, ha a GWT-ben is otthon vagy.
-
Superhun
addikt
Sziasztok!
Írogatok egy programot amiben szükségem lenne a következő funkcióra: Adott egy mappa, benne több száz kis mappával, azokban fájlok. A programnak úgy kellene másolni ezt a mappát, hogy semmit nem ír felül, csak az új dolgokat másolja progress barral, tudnátok adni egy kis iránymutatást?
Kiindulásnak ez a példakód szerintem egész jó. Ha van még kérdésed, írj.
-
Superhun
addikt
Hogyhogy én még nem hallottam DRM védett jar fájlokról? Mióta szokás így levédeni őket?
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Meg kell írni a metódust a bytekód alapján? Vagy mi a feladat?

-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Amikor így van megírva egy kód, akkor ez mi ? Soha nem találkoztam még vele a tanulmányaim során

public void addGlobalFileName(String fileName) {
// <editor-fold defaultstate="collapsed" desc="Compiled Code">
/* 0: aload_0
* 1: aload_1
* 2: aload_0
* 3: getfield #9 // Field globalConf:Lorg/apache/commons/configuration/CompositeConfiguration;
* 6: invokespecial #33 // Method addPropertiesSource:(Ljava/lang/String;Lorg/apache/commons/configuration/CompositeConfiguration;)Lorg/apache/commons/configuration/Configuration;
* 9: pop
* 10: return
* */
// </editor-fold>
}Nem kód, hanem komment.
A /* a többsoros komment kezdete, a */ pedig a vége. A // az egysoros komment kezdete.
Az <editor-fold> tag pedig arra szolgál, hogy össze lehessen csukni/ki lehessen nyitni NetBeans-ben a tag közé zárt kódrészletet (mint egy redőnyt).
-
Superhun
addikt
Simán betölti az app-ot, de ha megnyomom a gombot akkor egyből lefagy és kilép az applikációból. Kód:
public void addListenerOnButton() {
Spinner spinner = (Spinner) findViewById(R.id.spinner);
Spinner spinner1 = (Spinner) findViewById(R.id.spinner1);
Button btn1 = (Button) findViewById(R.id.btn1);btn1.setOnClickListener(new OnClickListener(){
String value;
@Override
public void onClick(View arg1) {if(value.equals(a1)){
ImageView pct =(ImageView) findViewById(R.id.pct);
Drawable tata = getResources().getDrawable(a);
pct.setImageDrawable(tata);
}
else{
}
}});
logcat:
07-25 14:37:26.695: D/dalvikvm(6168): GC_EXTERNAL_ALLOC freed 61K, 48% free 2806K/5379K, external 1514K/1746K, paused 130ms
07-25 14:37:30.164: D/AndroidRuntime(6168): Shutting down VM
07-25 14:37:30.164: W/dalvikvm(6168): threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x40018578)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): FATAL EXCEPTION: main
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): java.lang.NullPointerException
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at com.examplet.ukulele_chords.MainActivity$1.onClick(MainActivity.java:114)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.view.View.performClick(View.java:2485)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.view.View$PerformClick.run(View.java:9080)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.os.Handler.handleCallback(Handler.java:587)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:92)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.os.Looper.loop(Looper.java:130)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:3687)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:507)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:867)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:625)
07-25 14:37:30.195: E/AndroidRuntime(6168): at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)A 114. sor : if(value.equals(a1)){
Itt tedd fel az Androidos kérdéseidet. Továbbá jó lenne, ha a kódot a pastebin-ről linkelnéd.
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Nem tudod átállítani a Threshold property-vel sem. Trükközni kell. Kérdés, hogy megéri-e.
-
Superhun
addikt
Alapértelmezésként ERROR vagy magasabb szintű logokat küld csak az SMTPAppender, amit property állítgatással nem lehet befolyásolni. Miért van egyébként szükség az INFO szintű logok elküldésére?
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
-
Superhun
addikt
Ha valaki ismeri a bukkit api-t megtudná mondani hogy van-e olyan listener ami a playerek "opolását" figyeli?
Ezt inkább a minecraft topicban kérdezd. De egyébként mindent meg lehet oldani.
-
Superhun
addikt
Ez erősen függ attól, hogy milyen jellegű az a Javas munka. Mindig célszerű az álláshirdetésben szereplő technológiákat megnézni, továbbá legalább a Java alapokkal legyél teljesen tisztában, hiszen ha az alapdolgok sem mennek, feleslegesen szívatod majd magad az interjú hátralevő részében, nem fognak felvenni.

-
Superhun
addikt
úgy hozom létre a yml-t hogy jobb klikk a projektre----new----YAML File.... ezt a (nem vagyok biztos hogy így hívják) gyökérkönyvtárba helyezi. De a jar-ba nem kerül bele.
A package struktúrába helyezd át (az src-n belülre, csak ne közvetlenül a gyökerébe).
Edit: ha megvan, akkor ok

-
Superhun
addikt
Na de maik tutoriál szól arról hogy NetBeans-ben hogy lehet a plugin.yml fájlt automatikusan belerakni a jar-ba?
Hogy érted, hogy automatikusan? Ha a forráskód mappáiba rakod a plugin.yml fájt, automatikusan be fog kerülni a jar build során a jarba. Ha erre gondolsz...
-
Superhun
addikt
Most vagy énértem félre vagy te

Nem a kódban hozom létre hanem előtte. Egyébként a szükséges plugin.jml-ről van szóHát ha picit bővebben kifejted a problémát, talán nem értem félre.

Ha szabványos dolgokról beszélünk, akkor kövesd a tutorialokat, ott mindent elmondanak, szájbarágósan.
Ha gond lenne az angol, akkor itt egy magyar is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Battlefield 6
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ubuntu Linux
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gurulunk, WAZE?!
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)