- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Castolni nem tudsz, de reflectionnel tudsz játszani, pl. így (a komment helyére írva): try {Method method = innerke.getClass().getMethod("multiply");method.invoke(innerke);}catch (NoSuchMethodException | IllegalAccessException | InvocationTargetException e) {e.printStackTrace();}
- 

- 

válasz  togvau

üzenetére togvau

üzenetéreEz az egész nekem nagyon nem kerek. Ezt a részt hogy érted? "JSF managedbean (ami a spring miatt inkább @Component)" 
 A JSF managed beannek @ManagedBeannek kellene lennie, nem @Componentnek. JSF-et és Springet ilyen formában nem szabad keverni. Itt le van egy jó példa, hogy hogyan kellene a Spring+JSF-nek kinéznie: https://www.baeldung.com/spring-jsf
- 

válasz  WonderCSabo

üzenetére WonderCSabo

üzenetéreJaja, már lesett, hogy hülyeséget írtam.  Mert ha így írjuk: String emelet1 = 1 + emelet; akkor nem lesz optimalizáció a bytekódban.  
- 

Annyira nem nevezném semmirekellőnek, mert ha konkatenálni akarsz primitív konstansokkal egy konstans Stringet, akkor nem mindegy, hogy a primitívből is lesz egy String és ebből a kettőből csinál egy újat futási időben, vagy már fordítási időben megtörténik ez. Példának okáért: String emelet = ". emelet"; 
 String emelet1 = 1 + ". emelet"; // bytekódban: // String emelet1 = "1. emelet";
- 

Érdekességképpen, ha ezt primitívekre játsszuk el, akkor a fordító automatikusan literállá konvertálja. Pl.: System.out.println("" + 1); // .class fájlban ez lesz: System.out.println("1"); Viszont ha ezek valamelyikét használjuk: Integer.toString(1); 
 String.valueOf(1);
 System.out.println(1);akkor ez az optimalizálás nem történik meg. Nem is olyan hülyeség, ugye?  
- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreMert referencia szerint szeretne átadni primitíveket. Javaban ezt csak így lehet megoldani. Továbbá osztályszintű metódusból nem fog tudni példányszintű változóra hivatkozni. 
- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreNem tudom mekkora programról van szó, de ha mondjuk 1 osztályból áll az egész és külső libeket nem használnak, akkor szerintem sima liba lesz, csak jól kell használnod a .NET-es osztályokat. 
- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreA nyelv szintaktikája nagyon hasonló, a .NET és a JDK libek közötti különbségekre kell igazából figyelni. Jah és persze a kódolási konvenciókra... az nekem kicsit szokatlan volt.  C#-ban a metódusok nevét nagybetűvel írjuk, van kisbetűs String (mintha primitív típus lenne), a property-ket nagybetűvel írjuk és van get/set stb... C#-ban a metódusok nevét nagybetűvel írjuk, van kisbetűs String (mintha primitív típus lenne), a property-ket nagybetűvel írjuk és van get/set stb...
- 

válasz  WonderCSabo

üzenetére WonderCSabo

üzenetéreÉn az ELTÉ-n Keszthelyi Zsolt óráin láttam utoljára Vectort. Megkérdeztem, hogy miért használ Vectort, mikor lassabb az ArrayListnél. Erre a válasz: a Vector szálbiztos és a sebességkülönbség minimális. Mondtam ok, nem akartam leülni erről vitázni.  
- 

válasz  WonderCSabo

üzenetére WonderCSabo

üzenetéreNem az alap telepítési mappában van a JDK, de ez most mindegy. Utánanéztem, és a JDT-ben van az alap compiler. 
- 

válasz  WonderCSabo

üzenetére WonderCSabo

üzenetéreVan fent JDK, de nincs beállítva a környezeti változókban. Vígan fut az eclipse és generálja a class fájlokat. Lennie kell valami compilernek az eclipse összetevői között. 
- 

válasz  kemkriszt98

üzenetére kemkriszt98

üzenetéreJava-ban long típus van. Mihez kell neked akkora egész szám, hogy a longba sem fér bele?  
- 

válasz  Peter Kiss

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreA java.text.Format osztályt használja, és azon belül is a túlterhelt parseObject metódust. edit: megelőztek. 
- 

válasz  kemkriszt98

üzenetére kemkriszt98

üzenetéreFormatted Text Field kell neked. 
- 

válasz  kemkriszt98

üzenetére kemkriszt98

üzenetérePersze, csak a regeditben kell egy picit mókolni. Kikeresed a fájltípushoz tartozó reg bejegyzést és módosítod úgy, hogy abszolút elérési útban legyen egy jar paraméter is a java.exe/javaw.exe után. 
- 

válasz  kemkriszt98

üzenetére kemkriszt98

üzenetéreNem az adott jar-ral kell társítanod a fájltípust, hanem a java.exe/javaw.exe-vel. A paramétert pedig így kell átadni: java -jar myjar.jar param1 param2 ... 
- 

válasz  kemkriszt98

üzenetére kemkriszt98

üzenetéreA regeditben tudod módosítani, hogy miként adja át a fájlt a programnak a windows, de alapesetben szerintem simán az első parancssori argumentumnak adja meg a fájl abszolút elérési útját. 
- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetére
- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreNyomj egy Clean-t szerintem a projectre, hátha segít. 
- 

válasz  MrSealRD

üzenetére MrSealRD

üzenetéresb.replace(0,sb.length,"x") Ekkor is létrehozol egy "x" (vagy akármi más) tartalmú String objektumot. Tény, hogy utána a régi literált nem kell GC-zni, mert egyszerűen felülcsapja az új literállal a karaktertömbjét, de ha picit utánaolvasol annak, hogy mi az a PermGen, akkor rájössz, hogy alapesetben a régi Stringet sem fogja megenni a GC. Annyit értél el az egésszel, hogy rondább lett a kód.  
- 

válasz  MrSealRD

üzenetére MrSealRD

üzenetéreA példaként hozott esetben a StringBuilder használata teljesen indokolatlan, hiszen nem karakterlánc hozzáfűzés/zsugorítás történt, hanem egy teljes csere. StringBuilder használata akkor javasolt és szép, ha ciklusban használod a String += operátorát, vagy ha 2-nél több Stringet akarsz összefűzni. 
- 

- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreIgen, ez az. Csomagold ki az eclipse/plugins mappába, majd indítsd újra az eclipse-t. 
- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreTomcat plugint nyomd fel előtte. 
- 

válasz  WonderCSabo

üzenetére WonderCSabo

üzenetéreAz a nio2 is bufferrel és streamekkel másol, nem lenne különbség. Én egyébként arra gyanakszom, hogy túl sok kiírandó adat gyűlik össze, amit már az OS lassan tud kezelni. 
- 

Futtass egy ciklust a konkrét másolás előtt, amiben megszámolod, hogy hány fájl nem létezik a célmappában a forrás mappából. Miután ez megvan, kell egy másik számláló, amit megnövelsz eggyel, ha nem létezik egy fájl és másolni kell. A százalék pedig a (float) atmasoltFajlokSzama / masolandoFajlokSzama * 100; 
- 

- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetére1. és 3.: DataGrid 
 2: PopupPanel
- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreÉn most jelenleg egy Eclipse Juno SR2 Java EE-ben fejlesztek egy GWT projektet, tehát nem kell aggódni.  Sima Java EE verzió is elég, ahhoz majd felnyomsz egy Tomcat meg egy GWT plugint. 
- 

válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreA Sencha GTX a GWT-n alapszik, ezáltal magasabb szintű, mint a GWT. Ahhoz viszont, hogy jól tudj Sencha GTX-ben fejleszteni, nem árt, ha a GWT-ben is otthon vagy. 
- 

Hogyhogy én még nem hallottam DRM védett jar fájlokról? Mióta szokás így levédeni őket? 
- 

- 

válasz  King Charles

üzenetére King Charles

üzenetéreNem tudod letölteni sehonnan, meg kell venni papíros formában. [link] 
- 

válasz  kemkriszt98

üzenetére kemkriszt98

üzenetéreEzt inkább a minecraft topicban kérdezd. De egyébként mindent meg lehet oldani. 
- 

Ez erősen függ attól, hogy milyen jellegű az a Javas munka. Mindig célszerű az álláshirdetésben szereplő technológiákat megnézni, továbbá legalább a Java alapokkal legyél teljesen tisztában, hiszen ha az alapdolgok sem mennek, feleslegesen szívatod majd magad az interjú hátralevő részében, nem fognak felvenni.  
- 

válasz  kemkriszt98

üzenetére kemkriszt98

üzenetéreA package struktúrába helyezd át (az src-n belülre, csak ne közvetlenül a gyökerébe). Edit: ha megvan, akkor ok  
- 

válasz  kemkriszt98

üzenetére kemkriszt98

üzenetéreHogy érted, hogy automatikusan? Ha a forráskód mappáiba rakod a plugin.yml fájt, automatikusan be fog kerülni a jar build során a jarba. Ha erre gondolsz... 
- 

válasz  kemkriszt98

üzenetére kemkriszt98

üzenetéreHát ha picit bővebben kifejted a problémát, talán nem értem félre.  Ha szabványos dolgokról beszélünk, akkor kövesd a tutorialokat, ott mindent elmondanak, szájbarágósan. Ha gond lenne az angol, akkor itt egy magyar is. 
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elemlámpa, zseblámpa
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én is wint használok a melóhelyen.
 Én is wint használok a melóhelyen.