Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Castolni nem tudsz, de reflectionnel tudsz játszani, pl. így (a komment helyére írva):
try {
Method method = innerke.getClass().getMethod("multiply");
method.invoke(innerke);
}
catch (NoSuchMethodException | IllegalAccessException | InvocationTargetException e) {
e.printStackTrace();
}
-
addikt
-
addikt
válasz togvau #11078 üzenetére
Ez az egész nekem nagyon nem kerek. Ezt a részt hogy érted? "JSF managedbean (ami a spring miatt inkább @Component)"
A JSF managed beannek @ManagedBeannek kellene lennie, nem @Componentnek. JSF-et és Springet ilyen formában nem szabad keverni. Itt le van egy jó példa, hogy hogyan kellene a Spring+JSF-nek kinéznie: https://www.baeldung.com/spring-jsf -
addikt
válasz WonderCSabo #5080 üzenetére
Jaja, már lesett, hogy hülyeséget írtam.
Mert ha így írjuk:
String emelet1 = 1 + emelet;
akkor nem lesz optimalizáció a bytekódban.
-
addikt
Annyira nem nevezném semmirekellőnek, mert ha konkatenálni akarsz primitív konstansokkal egy konstans Stringet, akkor nem mindegy, hogy a primitívből is lesz egy String és ebből a kettőből csinál egy újat futási időben, vagy már fordítási időben megtörténik ez.
Példának okáért:
String emelet = ". emelet";
String emelet1 = 1 + ". emelet"; // bytekódban: // String emelet1 = "1. emelet"; -
addikt
Érdekességképpen, ha ezt primitívekre játsszuk el, akkor a fordító automatikusan literállá konvertálja. Pl.:
System.out.println("" + 1); // .class fájlban ez lesz: System.out.println("1");
Viszont ha ezek valamelyikét használjuk:
Integer.toString(1);
String.valueOf(1);
System.out.println(1);akkor ez az optimalizálás nem történik meg.
Nem is olyan hülyeség, ugye?
-
addikt
válasz trisztan94 #5007 üzenetére
Mert referencia szerint szeretne átadni primitíveket. Javaban ezt csak így lehet megoldani.
Továbbá osztályszintű metódusból nem fog tudni példányszintű változóra hivatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz trisztan94 #4973 üzenetére
Nem tudom mekkora programról van szó, de ha mondjuk 1 osztályból áll az egész és külső libeket nem használnak, akkor szerintem sima liba lesz, csak jól kell használnod a .NET-es osztályokat.
-
addikt
válasz trisztan94 #4970 üzenetére
A nyelv szintaktikája nagyon hasonló, a .NET és a JDK libek közötti különbségekre kell igazából figyelni. Jah és persze a kódolási konvenciókra... az nekem kicsit szokatlan volt. C#-ban a metódusok nevét nagybetűvel írjuk, van kisbetűs String (mintha primitív típus lenne), a property-ket nagybetűvel írjuk és van get/set stb...
-
addikt
válasz WonderCSabo #4750 üzenetére
Én az ELTÉ-n Keszthelyi Zsolt óráin láttam utoljára Vectort. Megkérdeztem, hogy miért használ Vectort, mikor lassabb az ArrayListnél. Erre a válasz: a Vector szálbiztos és a sebességkülönbség minimális. Mondtam ok, nem akartam leülni erről vitázni.
-
addikt
válasz WonderCSabo #4485 üzenetére
Nem az alap telepítési mappában van a JDK, de ez most mindegy. Utánanéztem, és a JDT-ben van az alap compiler.
-
addikt
válasz WonderCSabo #4482 üzenetére
Van fent JDK, de nincs beállítva a környezeti változókban. Vígan fut az eclipse és generálja a class fájlokat. Lennie kell valami compilernek az eclipse összetevői között.
-
addikt
válasz kemkriszt98 #4450 üzenetére
Java-ban long típus van. Mihez kell neked akkora egész szám, hogy a longba sem fér bele?
-
addikt
válasz Peter Kiss #4391 üzenetére
A java.text.Format osztályt használja, és azon belül is a túlterhelt parseObject metódust.
edit: megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz kemkriszt98 #4333 üzenetére
Persze, csak a regeditben kell egy picit mókolni. Kikeresed a fájltípushoz tartozó reg bejegyzést és módosítod úgy, hogy abszolút elérési útban legyen egy jar paraméter is a java.exe/javaw.exe után.
-
addikt
válasz kemkriszt98 #4331 üzenetére
Nem az adott jar-ral kell társítanod a fájltípust, hanem a java.exe/javaw.exe-vel. A paramétert pedig így kell átadni:
java -jar myjar.jar param1 param2 ...
-
addikt
válasz kemkriszt98 #4328 üzenetére
A regeditben tudod módosítani, hogy miként adja át a fájlt a programnak a windows, de alapesetben szerintem simán az első parancssori argumentumnak adja meg a fájl abszolút elérési útját.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz trisztan94 #4299 üzenetére
-
addikt
válasz trisztan94 #4273 üzenetére
Nyomj egy Clean-t szerintem a projectre, hátha segít.
-
addikt
válasz MrSealRD #4245 üzenetére
sb.replace(0,sb.length,"x")
Ekkor is létrehozol egy "x" (vagy akármi más) tartalmú String objektumot. Tény, hogy utána a régi literált nem kell GC-zni, mert egyszerűen felülcsapja az új literállal a karaktertömbjét, de ha picit utánaolvasol annak, hogy mi az a PermGen, akkor rájössz, hogy alapesetben a régi Stringet sem fogja megenni a GC. Annyit értél el az egésszel, hogy rondább lett a kód.
-
addikt
válasz MrSealRD #4234 üzenetére
A példaként hozott esetben a StringBuilder használata teljesen indokolatlan, hiszen nem karakterlánc hozzáfűzés/zsugorítás történt, hanem egy teljes csere. StringBuilder használata akkor javasolt és szép, ha ciklusban használod a String += operátorát, vagy ha 2-nél több Stringet akarsz összefűzni.
-
-
addikt
válasz trisztan94 #4181 üzenetére
Igen, ez az. Csomagold ki az eclipse/plugins mappába, majd indítsd újra az eclipse-t.
-
addikt
válasz trisztan94 #4177 üzenetére
Tomcat plugint nyomd fel előtte.
-
addikt
válasz WonderCSabo #4115 üzenetére
Az a nio2 is bufferrel és streamekkel másol, nem lenne különbség. Én egyébként arra gyanakszom, hogy túl sok kiírandó adat gyűlik össze, amit már az OS lassan tud kezelni.
-
addikt
Futtass egy ciklust a konkrét másolás előtt, amiben megszámolod, hogy hány fájl nem létezik a célmappában a forrás mappából. Miután ez megvan, kell egy másik számláló, amit megnövelsz eggyel, ha nem létezik egy fájl és másolni kell. A százalék pedig a (float) atmasoltFajlokSzama / masolandoFajlokSzama * 100;
-
addikt
-
addikt
válasz trisztan94 #4074 üzenetére
1. és 3.: DataGrid
2: PopupPanel -
addikt
válasz trisztan94 #4072 üzenetére
Én most jelenleg egy Eclipse Juno SR2 Java EE-ben fejlesztek egy GWT projektet, tehát nem kell aggódni.
Sima Java EE verzió is elég, ahhoz majd felnyomsz egy Tomcat meg egy GWT plugint.
-
addikt
válasz trisztan94 #4070 üzenetére
A Sencha GTX a GWT-n alapszik, ezáltal magasabb szintű, mint a GWT. Ahhoz viszont, hogy jól tudj Sencha GTX-ben fejleszteni, nem árt, ha a GWT-ben is otthon vagy.
-
addikt
Hogyhogy én még nem hallottam DRM védett jar fájlokról? Mióta szokás így levédeni őket?
-
addikt
-
addikt
válasz King Charles #4007 üzenetére
Nem tudod letölteni sehonnan, meg kell venni papíros formában. [link]
-
addikt
válasz kemkriszt98 #3982 üzenetére
Ezt inkább a minecraft topicban kérdezd. De egyébként mindent meg lehet oldani.
-
addikt
Ez erősen függ attól, hogy milyen jellegű az a Javas munka. Mindig célszerű az álláshirdetésben szereplő technológiákat megnézni, továbbá legalább a Java alapokkal legyél teljesen tisztában, hiszen ha az alapdolgok sem mennek, feleslegesen szívatod majd magad az interjú hátralevő részében, nem fognak felvenni.
-
addikt
válasz kemkriszt98 #3974 üzenetére
A package struktúrába helyezd át (az src-n belülre, csak ne közvetlenül a gyökerébe).
Edit: ha megvan, akkor ok
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kemkriszt98 #3971 üzenetére
Hogy érted, hogy automatikusan? Ha a forráskód mappáiba rakod a plugin.yml fájt, automatikusan be fog kerülni a jar build során a jarba. Ha erre gondolsz...
-
addikt
válasz kemkriszt98 #3969 üzenetére
Hát ha picit bővebben kifejted a problémát, talán nem értem félre.
Ha szabványos dolgokról beszélünk, akkor kövesd a tutorialokat, ott mindent elmondanak, szájbarágósan.
Ha gond lenne az angol, akkor itt egy magyar is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest