- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
Közben arra jutottam, hogy ha az fxml-ben az objektumnak minden eseményéhez ugyanazt a metódust rendelem, akkor ebben a metódus paraméterben egyszerre kapon meg az összes Event-tet.
Az érdekelne, amit az előző példámban bénáztam, azt hogy is kell a megfelelő helyre irányítani?
-
F1rstK1nq
aktív tag
Én is ezt hittem sokáig, hogy elég a Hikari függőséget betenni a pom-ban, aztán kidebugoltam a közelmúltban és láttam, hogy így az alap tomcat-jdbc datasource-t szúrja be.
Szóval kell a
spring.datasource.type=com.zaxxer.hikari.HikariDataSource
.Majd checkold azért te is légyszí, ha lesz rá időd.
-
M_AND_Ms
veterán
Jó, hogy mindenre van valami elnevezés, ami miatt az a valami marha különleges dolognak tűnik.
Fésüs lista. Dinamikus mátrix. Első hallásra már megijedek, pedig 10 éve Javazom.
Én egyszerűen egy listát látok, amibe listákat tárolnak. Ezen meg nem csodálkozom, hiszen tudom, hogy listába bármit belerakhatok, ahogy a működés megkívánja. És eszembe se jut mindegyikhez külön nevet keresni. Pl ennek mi a neve List<Map<String>> ? -
attis71
tag
Bocsi, én nem írtam le érthetően mit is akarok. Szóval ha mondjuk így néz ki a fájl tartalma:
1. 0.49708825 0.968154
2. -0.49831982 0.967633
3. -0.49938438 0.967984
4. -0.49602369 0.967087
5. 0.49708825 0.968154
6. -0.49831982 0.967633
7. -0.49938438 0.967984
8. -0.49602369 0.967087Én a 4. ik sorral bezárólag szeretném mondjuk kiírni egy másik fájlba vagy konzolra tenni az már részletkérdés. Ami nem akar sikerülni az a 4. és 5. sor határolása. Természetesen a sorok nőhetnek vagy csökkenhetnek mármint a db számuk.
Remélem el tudtam mondani. -
Á tényleg!
Akkor jól logikáztam, csak nem gondoltam arra, hogy entitással csináljam meg.
Amúgy szerintem ott van a random is:
"if(world.getBlockId(tx, ty, tz) == blockID && world.rand.nextInt(1000) < NetherOresCore.explosionProbability.getInt())"
Ezt az explosionProbability-t pedig a mod konfigjából olvassa ki.
Nekem is nagyon szimpatikus a forge, de ellentétben a Bukkittal itt alig van wiki, vagy vmi, amiből az ember megtanulhatja a dolgokat... Viszont ha az ember bele tudja magát ásni, akkor elképesztő dolgokat lehet elkészíteni. Most pl a transzformációkkal/animációkkal szórakozom. Viszont ha kész a mod, akkor rengeteg hálás lurkó kerül a táboromba!
-
Igen, a minecraftban tickek vannak. Be kell állítani, hogy a blokk/cucc, amit hozzáadsz hány tickenként frissüljön. 10 tick jelent 1 mp-et. És az általad linkelt EventHandlerrel lehet lekódolni, h mit hajtson végre, ha blokkfrissítés van. Nade, ez azért nem jó, mert én azt szeretném, ha az általam létrehozott rubint blokkot kiütöd, akkor 20% eséllyel ad egy sercegő hangot, majd 4 mp múlva robban.
Megoldhatnám úgy, hogy beleírom az EventHandler onDestroy részébe, hogy a változót állítsa mondjuk 1-re, és az update tick-be pedig berakhatnám, hogy ha a változó 1, akkor minden update ticknél adjon hozzá 1-et, és ha mondjuk elérte a 4-et, akkor robbanjon, de ezzel az a gond, h szétütés után már nincsen update tick. Másodsorban pedig, hogy ha több rubint blokk van a világban, akkor azok is frissítődnek és ha a változó 1, akkor az összes ad hozzá mrg egyet és ezzel vagy kifagy a játék, vagy felrobban az egész map...
Tehát picit tanácstalan vagyok. De akkor du megosztom a kódot püben.
-
Igazából, nekem nem is sleepre lenne szükségem, hanem egy szimpla counterre. Csak nem tudom, hogyha pl while-lal létrehozok egy i változót 0 értékkel és ahhoz adok hozzá mindig +1-et, amíg eléri a 4-et, akkor az valóban mpenként fog hozzáadni +1-et. Gondolom nem...
Forge mod loader-t használok, elvileg ott is van egy csomó extra lib, ami a segítségemre lehet. A gond az, hogy sehol egy doksi, hogy hogyan is működnek, mi a szintaktika stb...
(#8246) M_AND_Ms
Ezt próbáltam már try-ba tenni és elkapni, de kicrashelt a játék, ha robbanni kellett volna neki...
Amúgy ezt próbáltam:
try {
Thread.sleep(1000);
}
catch (InterruptedException e) {
continue;
}Ja és continue; nélkül is ugyanaz az eredmény...
-
Igen, sajnos winen próbálkozom.
Köszi amúgy a választ, ilyen egyszerűre nem is gondoltam!
Majd holnap ránézek.
2. Igen, az mc is támogat hasonlót, sőt, mi-több! Van minden nyelvhez külön egy .lang fájl, ami tökéletesen működik, de a list.add-nál vmiért nem sikerült a fájlból kiolvastatnom a hozzá tartozó értéket... De akkor még próbálkozom!
-
Aethelstone
addikt
Nos, 1.8-as Java-val igazából csak akkor érdemes foglalkozni, ha az ember valóban ki is használja. Sajnos azonban a mai senior Java fejlesztő brigád 1.6-1.7(1.5??) környékén leragadt. Jah, hogy 1.8-on kívül nincs support? A világ nem csak Oracle Java-ból áll, hanem *nix környezetben van OpenJDK is, ami ott kvázi szabvány és egyáltalán nem elhagyott. Hivatalosan a RedHat még mindig supportálja a 7-es OpenJDK-t.
Szóval, nem csak hobbiprojektek és 1.8-as Oracle Java van a világon.
És komolyan kérdezem, aki most kezd el Java-val foglalkozni, annak miért is nem jó egy 7-es verzió? Vagy akár a 6-os is......
-
_kovi_
aktív tag
Ez egy szakdolgozati feladat. S arról van szó, hogy elkészítettünk egy Swing alkalmazást vagyis még csak a vázát, és az adatokat adatbázisból szeretnénk mögé tolni. Egy távoli szerveren levő adatbázisból. Így ezen törjük a fejünket, hogy hogyan lehetne megoldani, egyszerűen. Netbeans-el csináljuk és állítólag abban van beépített Glassfish support és úgy egyszerűbb, állítólag...
-
RexpecT
addikt
Így próbálom: [link]
Egyébként érdekes, mert ha exportálom a JAR-t akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
javax.net.ssl.SSLHandshakeException: sun.security.validator.ValidatorException:
PKIX path building failed: sun.security.provider.certpath.SunCertPathBuilderExce
ption: unable to find valid certification path to requested targetAzaz nem találja a certificatet.
A java -verisonre ezt kapom:
C:\>java -version
java version "1.8.0_25"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_25-b18)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.25-b02, mixed mode)Pedig abban a JDK-ban a certificate benne van a cacerts-ben:
C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_60\bin>keytool -list -keystore "C:\Program Files\
Java\jre1.8.0_25\lib\security\cacerts" -alias xy.zzs.hu
Enter keystore password:
xy.zzs.hu, 2015.06.19., trustedCertEntry,Az eclipse.iniben a 1.7.0_60 -os JDK van beállítva, tehát ha Eclipsből futtatom akkor a ennek a JDK-nak a cacerts fájljában keresi a certificatet, és itt már csak connection resetet ír, pedig abba a cacertsbe be sincs importálva a certificate:
C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_60\bin>keytool -list -keystore "C:\Program Files\
Java\jdk1.7.0_60\jre\lib\security\cacerts" -alias xy.zzs.hu
Enter keystore password:
keytool error: java.lang.Exception: Alias < xy.zzs.hu> does not existU.i: Egyébként a kód más oldallal jól működik, szóval vagy a certificatere gondolok,vagy valami szerver beállításra.
-
MrSealRD
veterán
Ja..az mondjuk félig jogos...Csak hát indításonként ellenőrizni...
Ha éppen nincs netem akkor nincs fejlesztés...
Ezt addig nem fogom megérteni amíg nem lesz olyan szintű infrastruktúra mint az áram, vagy a víz. Addig inkább időszakos bosszúság mint szükséges feltétel.
-------------
De egy témába vágó kérdésem is lenne. Windows Registry-t szeretnék írni olvasni.
A WinRegistry osztályt találtam eddig a leghasználhatóbbnak az eddigiek közül. Nem akarok JNI, 3rd party, windows api hívásos módszereket használni.Van esetleg valami ami még szóba jöhet?
-
-
floatr
veterán
-
WonderCSabo
félisten
Azért hozzátenném, hogy a fordító nagyon okos, és a + operátor esetében is StringBuildert használ az összefűzéshez. Szóval olvashatóság érdekében nyugodtan meg lehet tartani az operátoros jelölést (itt mondjuk az pont ronda). Pl.
Integer b = // valahonnan
String a = b + "hehe" + 4;Az erre fordul:
NEW java/lang/StringBuilder
DUP
INVOKESPECIAL java/lang/StringBuilder.<init> ()V
ALOAD 4
INVOKEVIRTUAL java/lang/StringBuilder.append (Ljava/lang/Object;)Ljava/lang/StringBuilder;
LDC "hehe"
INVOKEVIRTUAL java/lang/StringBuilder.append (Ljava/lang/String;)Ljava/lang/StringBuilder;
ICONST_4
INVOKEVIRTUAL java/lang/StringBuilder.append (I)Ljava/lang/StringBuilder;
INVOKEVIRTUAL java/lang/StringBuilder.toString ()Ljava/lang/String;
ASTORE 5 -
plaschil
aktív tag
Ah.
Ez megoldva, ahol majd használom felüldefiniáltam.Még egy kérdés: cvs-t olvasnék be. Vannak benne integer típusú adatok, pl. 100000.
Ezt beolvasáskor beteszem egy String-be majd parsolom és ez lesz belőle: 100 000, így viszont ugye nem int.
String str_kobmeter = record.get("COL5");
int kobmeter = Integer.parseInt(str_kobmeter);Hibaüzenet:
java.lang.NumberFormatException: For input string: "100 000"Kérdés: hogyan olvasok be számokat csv-ből?
-
boost
veterán
-
floatr
veterán
Ez az egyetlen előnye a többiekkel szemben, meg hogy az eclipse artifact-okat automatikusan kizárja a kezelt adatok köréből. A merge-el kapcsolatban nemtom, hogy ez mennyire függ a klienstől, de futottam már bele cifra dolgokba. Ilyenkor a pesszimista branch-always nem a barátom.
Már régóta várom, hogy készüljön egy szemantikus verziókezelő
-
axioma
veterán
De, az fake, szol mar a fejl.korny, hogy ket type mismatch van (merthogy parseInt van a toString helyett, irja is lent vmelyik comment).
Az viszont teny, hogy lehet idonkent talalni erdekes dolgokat. Az egyik m.tarsam kapta feladatul egy korabbi program atvetelet, javitasat. Annak a programozoja minden egyes feluleten megjeleno figyelmezteto ablakhoz kulon szalat nyitott... szegeny mire rendberakta, me'g evekkel kesobb is emlegette. -
kemkriszt98
tag
Sikerült .. az volt a probléma amit te mondtál.... amúgy mint mondtam egy tutorial alapján írom és ott apletet használ... én sem értem hogy miért nem egyből droid de nem akartam keverni a dolgokat ... amúgy ez csak egy feltételezés de szerintem azért applet mert a legelején volt pár fejezet ilyen nagyon, nagyon alap dolgokról és ebből gondolom, hogy nem akarta még az android specifikus dolgokkal is komplikálni és akkor már azért applet mert jobban hasonlít a felépítése az androidéhoz...
-
kemkriszt98
tag
Nem tudom kipróbálni mert most meg olyan hibaüzeneteket kapok hogy a képek amiket a program használ nem olvashatóak, meg ilyenek (mivel az én célom is az android és csak nagyon, NAGYON minimális szinten konyítok a html-hez ezért most nincs kedvem ezzel vacakolni) ... minden esetre az eclipse arra vonatkozó kivételeket jelez, hogy nem lehet AppletViewerPanel -t Frame -re castolni...
-
Mármint a vége *van, nem tudom miért,hullott így szét a helyesírásom mostanában telefonon
Egyébként azt akartam még,hozzáfűzni, hogy a getClass().getResourceAsStream() az aktuális osztály classloaderét hívja meg, szóval kvázi ugyanott vagy, mintha máshonnan keresnél CL referenciát.
-
WonderCSabo
félisten
Most akartam kipróbálni, felraktam a JDK8-at. Viszont az Eclipse nem ajánlja fel az 1.8-as fordítást. Hogy lehet előhozni? Vagy akkor mégsincs a stabil verzióban? Én itt azt olvasom, hogy egy development patchet lehet felrakni a Keplerhez, vagy felrakni a dev Lunát, sehol se látok olyasmit, hogy a stabil Kepler támogatná.
-
Aethelstone
addikt
Igen, de ott jelen van ez a dolog. Java oldalon mindig is megvolt, hogy az interfész csak szignatúra, az abstract class meg default implementáció is. Hozzá kell szokni, hogy lehet ilyen is.
A "gond" ott van, hogy innentől fogva nem látom sok értelmét az abstract class-nakVagy nem látom sok értelmét ennek az újításnak
Szóval, nem rossz, de számomra nem túl Java kompatibilis
-
floatr
veterán
A hírverésre gondolok. Amikor a java 8 kerül szóba, akkor általában a lambdát tolják előtérbe, pedig az csak ~3 sornyi rövidítés. Az ebből profitáló API-k, mint pl a stream, csak sokadlagos tényezők, pedig ennek több értelme van, mint egy anonim osztály shortcutnak.
Mindegy, nem akartam ebbe belefolyni, mert felesleges vita. Csak sokan teljesen becsavarodnak ettől a lambdás dologtól, mintha valami olyan történt volna, amitől más irányba kering a Hold.
-
fatal`
titán
"A default methodokkal interfészekhez lehet alapértelmezett implementációkat írni, tehát ha van valami közös funkció amit egy interfészt megvalósító osztályoknak mindnek tudnia kell, és pont ugyanúgy, akkor nem kell se abstract ősosztály, se kódot ismételni."
Ez mondjuk tud hasznos lenni.
-
floatr
veterán
Persze, az api egy dolog, de nem azt tolják, hanem a lambdát. Az meg csak ennyi; lett pár új operátor, meg egy kicsit rövidebb a kód, cserébe könnyebben bele lehet zavarodni.
Ez a default cucc is elég érdekes, amikor többszörös öröklés jön elő. Veszélyes vizekre tévedtek ezzel.
-
-v-
addikt
mindig azt vallottam és tartom is, hogy minél kevesebb kódot ír az ember, annál jobb
Háát ... én meg inkább Clean Code stb. felé hajlok. Meg afelé, hogy attól mert van kalapácsom, még ne lássak mindent szögnek. Van amikor igen, jó az ha minél kevesebb kódot irok, valamikor meg nem jó ...
Szeirntem is csak szintaktikai édestiszer ez a lambda, semmi ténylegesen újat nem hoz. -
Dolby
senior tag
"A forrásprogramnak a laboratóriumban rendszeresített (nem a hallgatók által írt package hozzáadása nélküli) JDK alatt lefordíthatónak és futtathatónak kell lennie"
Sajnos a kiírás miatt nem használhatunk semmilyen kiegészítést a nyelvhez, ezért próbálnám meg a logger-rel megoldani. :-/
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
Igaz, valóban nem kell eldöntenie a toronynak. Ebben az esetben igazad van. Azt nem olvastam el, hogy játékról van szó ahol kézi irányítás van, azt hittem, ez vmi sima OOP példa.
Bár van egy ilyen:
KRITERIUM: Minden toronynak eltérő mennyiséggel kell sebeznie a különböző típusú ellenségeket.
Na akkor azért mégis el kell dönteni valahol, hogy kit mennyivel tud sebezni.
-
WonderCSabo
félisten
A túlterhelt doDamage() metódusok sztem se jó ötlet, viszont a toronynak magának kell eldöntenie, hogy melyik típusú ellenségnek melyik támadást adja be, és nem kívülről kell ezt átadni, legalábbis én így értelmezem a feladatot. Valakinek biztos el kell ezt dönteni.
Én valahogyan úgy csináltam volna, hogy az Entity szolgáltat magáról vmi vulnerabilities információt, és a torony ez alapján dönt - kb. ez az, mint a getType() metódus.
-
floatr
veterán
A specifikusságot illetően nem feltétlenül értünk egyet. Amiről beszélek egy minimalista eszköz, de saját binding van mögötte, és egy kis átalakítással általános célra is lehetne használni. Inkább ott van nekem ezzel az egésszel problémám -- ami viszont igaz a legtöbb ilyen eszközre -- hogy annyira sokrétű felhasználásra akarnak megoldást adni egy csomag formájában, hogy a library 90%-a sokszor csak felesleges ballaszt. Ez a maximalista hozzáállás nagyon rossz ötlet, mert ha ilyen elemekből építesz egy alkalmazást, akkor csúnyán elszalad az erőforrás használattal a ló. A Jackson is gázos ilyen szempontból, és az az érzésem, hogy maga a J2ME runtime is ebbe a zsákutcába futott bele.
-
floatr
veterán
A Jackson2 kicsit jobban illeszkedik a JRE-ben meglévő JAXB implementációhoz, meg lehet h elég lesz a core pár dologra.
Mondjuk én egy kicsit elborultam, amikor láttam, hogy mekkora böszme csomagokat építenek fel a feladatra. Egyszer régebben gyúrtam egy specifikus bindingot, és a forrása volt ~20kB, itt meg a jarok rúgnak többszáz kB-ra
-
WonderCSabo
félisten
Az egy String generálás, hiszen változó esetén nem ismert fordítási időben az érték (kivéve final cuccokat).
Jaja, a StringBuilderest ismertem. Persze ez nem menti meg az embert ha ciklusban akar appendolni, mert akkor ugye annyi StringBuildert hoz létre ahány iteráció van.
-
MrSealRD
veterán
Na ezután a pár sor után érzem azt, hogy ez kemény menet lesz...
A "mivel írom meg" is nyitott...bár lövésem sincs mik a lehetőségek...jelen pillanatban a felhasználandó és az esetlegesen megtanulandó technológiák gyűjtése és lefixálása a cél...Mert tisztán látszik, hogy lesz mit tanulni...
Amit viszonylag fixen tudok az a webszerviz alapú működés...Felmerült még a Spring framework neve is. Bár eléggé bizonytalan mit tudnánk használni belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged