- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tauren45
aktív tag
válasz
Scroll Lock #2499 üzenetére
Üdv.
Köszi a BME-s utmutatót, megvettem mind2 könyvet remélem most már sikerülni fog haladnom.
Köszönöm még 1x a segítségeteket!
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Nem igen találtam jobb topikot.
A problémám az lenne, hogy suliban elég nehézkesen megy ez a java cucc ( eclipse ) és szeretnék hozzá valami lépcsőzetesen felépítő könyvet venni, ha ilyen létezik.
Tudnátok segíteni ebben? Ajánlani pár könyvet ami használható alapoktól felfele?
A legjobb olyan lenne ami így "órákra" lenne bontva, és az adott "órai" anyaghoz valami kisebb feladatok.Mint az a könyv: PHP 24 óra alatt nem tudom ezt valaki látta e már de az elég jól elvan magyarázva stb hasonló könyvet szeretnék csak java-ban.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
pakriksz
őstag
Olyat lehet valahogy csinálni, hogy a jar futtatható program egy beállított heap méretet igényeljen magának? Tehát ne úgy hogy paraméterként megadja a felhasználó, hanem magától alapon kér magának nagyobb heapot.
-
pakriksz
őstag
Próbálgatom ezt a nio-t, és elég jó ez a directory streamelés, főleg hogy egyszerűen lehet fájlokat szűrni vele.
Ezt a glob nevű leírónyelvet használja, és elég ismerős is, fájlok szűrése kiterjesztés szerint simán megy, na de arra nem láttam példát sehol, hogy fájlra szűrés mellett még mappákra is szűrjön.
Szóval most van egy kifejezésem, hogy "*.bin" ez ugye a bin fájlokat fogja kiadni. De én azt szeretném hogy a mappákat is kiadja, de ezeken kívül más fájlt nem. Ilyet tud egyáltalán? -
G.Zs.
senior tag
válasz
wolandino #2488 üzenetére
Néhány keretrendszer/fejlesztőeszköz amire szükséged lesz/lehet.
IDE: Eclipse
Web alkalmazás szerver: Apache TomCat
Webes keretrendszer: Java Server Faces
Adatbázis kapcsolathoz: JDBCJó fejlesztgetést!
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Chaosftw001 #2489 üzenetére
Környezeti változók között a PATH -hoz hozzá kell adni a telepített JDK/bin könyvtár elérését.
Én úgy emlékszem, hogy a könyv is tárgyalja a JDK és a környezeti változók beállítását, bár már elég rég olvastam.
-
Chaosftw001
tag
Sziasztok most ismerkedem a tanuljuk meg a java programozási nyelvet 24óra alatt című könyvel.Feltelepítettem a jdk-t és példaprogramokat próbálom csinálni.De például beírom parancssorba hogy javac Root.java nem történik semmi nem fordítja le a programot .class kiterjesztésre(a megadott nevet [javac] a rendszer nem ismeri fel külső vagy belső parancsként,futtatható programként ezt írja). De a lefordított programot ami már .class kiterjesztésben van a java paranccsal futtatható.Úgy tudom a jdk-ban kell valamit beállítani de nem tudom pontosan mit
Előre is köszönöm a segítséget
-
wolandino
tag
Sziasztok,
Lenne egy MS Access adatbázis, ami köré kellene írni egy webes alkalmazást.
(Az adatbázisban dolgozók adatai vannak, akik egy id-vel vannak azonosítva, és ennek segítségével léphetnek majd be az alkalmazásba is)
Tudna valaki abban segíteni, hogy milyen fejlesztőeszközökre lenne szükség?
Pl. milyen nyelvnek van MS Access adatbáziskapcsolata?( javanak van-e?)
Az adatbázis sajnos adott, köré kellene valamit építeni.
Ha lenne egy jól járható javas út, akkor annak tudnék örülni
Köszönettel,
W. -
G.Zs.
senior tag
-
pakriksz
őstag
válasz
Chipi333 #2483 üzenetére
De elengedte, mert a java program megvárja egy waitFor()-al a külső programot. Ráadásul ez után már nem ezen a fájlon végez munkát, hanem a "kicsomagolton", úgyhogy néhány msec ideje is van.
Az ok csak a szokásos lehet: szar a vindóz. Nem újdonság.
Olvastam róla hogy gyakran vannak gondok a régi fájl műveletekkel. emiatt, randomban, és persze csak vindózon...
Ehelyett kiváltottam a dolgot a nio csomag Files.copy-val, az működik. -
Chipi333
csendes tag
válasz
pakriksz #2482 üzenetére
Nem teljesen értem a folyamatot. Azt kicsit átláthatóbban leirhatnád, hogy mi történik.
De ha nem tudod átnevezni a fájlt annak egy oka lehet: valamilyen processznél meg le van lockolva.
Ez lehet a külső progi ami konvertált (lehet még nem engedte el a file-t), ill. lehet a windows is (nem feltétlenül engedi fel azonnal a lockot miután egy progi bezárta a fált).http://stackoverflow.com/questions/1325388/how-to-find-out-why-renameto-failed
http://www.bigsoft.co.uk/blog/index.php/2010/02/02/file-renameto-always-fails-on-windowsGoogle első két találat a problémára és szerintem leirják, hogy mik a lehetséges bajok.
Ha csak annyi, hogy a windows még tartja rajta a lockot, akkor erre megoldás, hogy egy ciklusban addig próbálkozol az átnevezéssel amég nem sikerül(érdemes közben minden próbálkozás után pihentetni kicsit a szálat, hogy ezzel ne edd meg a procit). Ha valahol elfelejted bezárni a fájlt, akkor meg rá kell jönni, hogy ez hol van és javitani.Ui.: Ha nem windowson vagy akkor a lock felengedés késlekedése elvileg nem játszik, és tuti, hogy valahol nyitvahagyod a fájlokat.
-
pakriksz
őstag
Mitől működik randomban a file renameTo metódusa? Van egy programom ami mentés előtt átnevezi az eredeti fájlt, biztonsági mentés céljából.
Ez úgy működik, hogy konvertál egy fájl külső programmal, a konvertáltat megnyitja, majd a végén menti, visszakonvertálás előtt pedig még az eredeti fájlt átnevezi és bak kiterjesztést ad. Ez működik is, csak randomban. Semmi hiba, csak a renameTo sikertelen átnevezést ad vissza bizonyos fájloknál mindig, a többi fájlnál ugyanabban a mappában meg randomban. Vagy átnevezi, vagy sikertelen. -
pakriksz
őstag
Tud valaki valami libet amivel a megnyitott xml-ek(szóval dinamikus felületű kéne) jeleníthetőek meg és szerkeszthetőek kultúrált átlátható módon, némi testreszabással? )pl mi szerkeszthető mi nem.
Fa struktúrát néztem, de annál kicsit átláthatóbb kéne. -
pakriksz
őstag
jibxnél sikerült a nullpointerexeptionra rákeresve, hogy valami namespace ha nincs és javadocot akar csinálni (akar alapból) akkor le kell ezt tiltani paranccsorból és menni fog. Hát ment, az más kérdés hogy borzasztóan csinálja a dolgát, nemnagyon ismer fel semmi adattípust, még a booleannak is külön osztályt csinál. Ezt így nem sok mindenre lehet használni.
-
Lortech
addikt
-
pakriksz
őstag
létezik valami működő program ami xsd-ből annak megfelelő java osztályt csinál? eddig próbáltam az xmlbeans-t ami használhatatlan, jibx szintén összevissza "informatív" errorokat ír.
-
Pitu
aktív tag
meg lett a hiba
sajnos nem saját kódomban kellett javítani, és később kiderült hogy egymás után mentek a requestek eltérő paraméterezéssel. bővebb logolás és debug fényt derített erre.
-
Sianis
addikt
Most kapásból pusztán elmélkedni tudok, de hátha:
- Véletlenül nem futtatod több szálból is ugyanazt a kérést?
- Esetleg a kétféle timeout ami látszólag ugyanannyira van állítva, nem eredményezi azt, hogy külön-külön önmaguk is indítanak még 1-1 kérést a timeout után?Esetleg debugger módban megnézném, hogy amikor fut a kérés akkor az pontosan honnan hívódott, a stacktraceben ennek szépen látszania kell.
Sianis
-
Pitu
aktív tag
Sziasztok,
olyan problémám lenne, hogy az alábbi beállítások mellett egy hívással többször is kimegy a request. (természetesen timeout esetén)
retryCount = 3,
connectionTimeout = 10000
A logból látszik hogy 10mp-enként timeout. De 3 próbálkozás helyett 12szer megy ki.Van valami ötletetek?
DefaultHttpClient client = new DefaultHttpClient();
client.setHttpRequestRetryHandler(new DefaultHttpRequestRetryHandler(retryCount, true));
HttpConnectionParams.setConnectionTimeout(client.getParams(),
connectionTimeout);
HttpConnectionParams.setSoTimeout(client.getParams(),
connectionTimeout);Köszönöm!
-
Sianis
addikt
válasz
Istikee007 #2472 üzenetére
Szerintem ezt itt kérdezd meg.
Sianis
-
Istikee007
tag
Sziasztok.Egy olyan java scriptet szeretnék hogy lesz egy osztálynévsor.És ha rákattintok vagy rámegyek az egérrel a névre akkor ott a név mellet adja ki a kis képét.Én ezt valami ilyesmi kép képzelem el.
[Kép]Abba a buborék szerűségbe lenne benne az illető képe.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
pakriksz
őstag
Tudja valaki hogyan lehet a swinges objektumokat frissülésre bírni? Mert nagyon úgy frissülnek amikor akarnak.
revalidate nem frissít, validate, sem setvisible sem, semmi. -
pakriksz
őstag
Hogyan lehet JTable-ben több sort kijelölni?
replacelist.setRowSelectionAllowed(true);
replacelist.setSelectionMode(ListSelectionModel.MULTIPLE_INTERVAL_SELECTION);Ezeket írják, de nem működik. Csak cellákat tudok kijelölni, 1-et.
-
proci985
MODERÁTOR
használ valaki virtuális gépben (ubuntu@VMware) eclipset? hány szálat/mennyi memóriát érdemes neki adni?
fizikailag négy magom és 8 giga ramom van, jelenleg egy mag és giga ram dedikálással. szerintem két (adott esetben három) magot és olyan 2-4giga dedikáltat tudok neki adni, ha kell (win7 x64 alapon van a rendszer).
van valakinek tapasztalata hasonló környezettel? (ennek a megoldásnak az előnye, hogy a teljes fejlesztői környezet felrakható egy pendrivera és hurcolható)
-
sirály12
őstag
Lehet hülye kérdés lesz, de nézzétek el nekem most kezdem megismerni az eclipse-t!
(és a javat mint olyat is meg persze az xml-t)
Androidra akarok csinálni egy kis progit.Tehát a kérdésem:
Nem tudja valaki, hogy a eclipse miért hülyül néha be amikor a run-ra kattintok? Ilyenkor egyik vagy másik állományt duplázza, és a kiterjesztése out lesz. Ha viszont várok vagy 1 percet, akkor hibátlanul fordul a projekt! Miért lehet ez? Persze a változásokat mentem mielőtt a run-ra kattintanék!Más:
Nem tud valaki linkelni egy biztosan jó androidra írt példát tcp socket kezelésre? Küldés és fogadás is kellene!
lenne egy routeren lévő openwrt, amin fut egy setserial és egy stty, így felcsatlakozva rá a megfelelő portra adatot küldve wifin keresztül az sorosporton kijön és vissza is. Erre kellene nekem valami használható kód, ami az androidos oldalon van.Előre is kösz.
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!
Szükséges a Java SE Runtime Environment ?Vagy egyáltalán nem?
-
Lortech
addikt
válasz
bolcsodal #2459 üzenetére
Létrehozhatsz te is egy parancsikont az asztalon, amelyben parancsnak megadod, amit a cmdbe is írtál az imént, valamint megadod a start in-nek a program könyvtárát, amiben a mauve.jar helyet foglal, akkor el kéne induljon (utóbbi azért szükséges, hogy a java megtalálja a jart).
AbevJava is csak egy java program, ami használja a java vm-et, de nem kéne belepiszkítson, legjobb tudomásom szerint semmi ilyet nem is tesz. -
bolcsodal
addikt
válasz
Lortech #2458 üzenetére
A "java -Xmx500m -jar Mauve.jar" sorral elindult rendesen. Előtte picsogott, hogy neki minimum 384 MB RAM-ra szüksége lesz és nincs neki...De csak a program könyvtárából. az indító ikonnal továbbra sem hajlandó...
Hol lehet ezt általánosságban beállítani? És a többi gépen miért nincs ez elállítódva? Az AbevJava telepítéskor összeszarhatja ezt a paramétert?
-
Lortech
addikt
válasz
bolcsodal #2457 üzenetére
Ha beírod a parancssorba (cmd), hogy java -jar Mauve.jar a program könyvtárából (cmd-t a program könyvtárából indítva totalcommanderrel) akkor mi történik?
A tulajdonságoknál a Start in mező ugyanaz, mint a notin ? A program ugyanoda van telepítve?
Én megpróbálnám egy másik java telepítéssel, letöltesz egy másikat, és átírod a target sort az új verziónaknak megfelelően.
-
Sianis
addikt
Aki esetleg Androidban mozog, annak itt e kérdés: [link]
Sianis
-
Lortech
addikt
válasz
pakriksz #2452 üzenetére
Annyit használ, amennyit a default maximum heap size (vagy permgen) megenged neki.
Az -xmx paraméterrel felülbírálható, pl. -Xmx1024m.#2451 bolcsodal:
meg kéne vizsgálni, milyen java futtatókörnyezet és verzió a követelmény a program futtatáshoz, és ehhez képest milyen java van telepítve a gépen, illetve a másik gépeken. Ha oracle/sun jvm van a másik gépeken, akkor parancssorba beírva java -version paranccsal le tudod kérdezni a verziót. Ezt kéne feltelepíteni a gépre.
Pl. Oracle 1.6 jre itt
Ha ezután sem működik, meg kéne vizsgálni, hogy a program hogyan indítja saját magát, pl. PATH-ból vagy más környezeti változón keresztül eri el a javat. -
pakriksz
őstag
Bingó, debuggerben "OutofMemoryError". Kár hogy még úgy 2 giga szabad ram van, de a java csak 1-et használ...
-
bolcsodal
addikt
Üdv! Furcsa problémám van. Átlag felhasználó lennék, aki egy java alapú programot szeretne futtatni (Mauve: Genom alignment program).
3 másik gépen probléma nélkül fut a cucc (Xp SP3), a laptopomon probléma nélkül fut (Win7 Enterprise). Végül egy 5. gépen Win Xp SP3 nem akar megszólalni:
A hibajelenség, amit produkál:
1, Felugrik egy hibaüzenet: "could not load the java virtual machine"
2, A továbbiakben nem történik semmi.A gépen leszedhetetlen állapotban volt egy AbevJava alkalmazás, amit törlés/regedit módszerrel pucoltam le.
Amit próbáltam:
Pagefile "system managed" méretűre állítása...hátha -
pakriksz
őstag
Sikerült, furán viselkedik. Ugyan az a program ugyanazokkal a teszfájlokkal ugyanannyi beállított threaddel teljesen randomban 3 féle dolgot művel:
-töltöget majd úgy néz ki mint egy végtelen ciklus 1 mag használatával
-működik de 1 magon
-több magon működik ahogy kellVolt már ilyen kiszámíthatatlan működés hasonlóképpen, de néhány indítás után normális lett. Hát most nem lett.
Ami mégfurább, hogy ha egyszerre kevesebb fájlt nyitok meg (300+ helyett mondjuk 100-at) akkor mindig megfelelően működik.
Elfogyott a memória talán? -
pakriksz
őstag
megvan, while awaittermination és a ciklusba egy sleep. Már "csak" meghívni a metódusokat kéne több szálon.
-
pakriksz
őstag
válasz
pakriksz #2447 üzenetére
Az első mondat hülyeség, csak már felment a pumpa. De a lényeg még mindig az hogy a metódushívás nem megoldott.
Viszont Executeservice működik létrehozáskor, a probléma az, hogy ugye végigmegy a for cikluson, de még futnak a threadek, a for ciklus után meg jön a gui frissítés az adatokkal, csak hogy sehogy sem tudom ezt váratni amíg készvannak a threadek.
Megváratni viszont sehogy sem tudom. Ha berakok egy waitet akkor "IllegalMonitorStateException", ha not isTerminated vagy isShutdown-t rakok a while ba azok soha nem jelzik hogy kész van... -
-
ArchElf
addikt
válasz
pakriksz #2445 üzenetére
Tread Poolingról olvasgass...
AE
-
pakriksz
őstag
válasz
Lortech #2444 üzenetére
és ha nincs vége a konstruktornak akkor nem indítja a többi threadet? Ez nagyon gáz. akkor ahogy látom képtelenség így létrehozáskor exceptiont dobni, ugyanis a run() "nem támogatja". Konstruktor igen
Amúgy konstruktorból átrakva a dolgokat, sikerült több magot használtatni vele. De aztán hogyan?Grafikus felületen egy listában tárolja a fenti osztály példányait, majd for ciklussal megy végig rajtuk és hívogatja meg a metódusait a user eventjeikor, viszont ugye a for megvárja az eredményt, így 1 szál fog futni egyszerre. Ilyenkor mi van?
(valami szálmenyiség maximalizálást is kéne csinálni, mert fájlokból olvas ír, és hát a vinyóknál nem valami hatékony hogy 300 szál olvasgat írogat 300 fájlt, na meg a cpu-nak is értelmetlen ennyi.)
-
pakriksz
őstag
válasz
Lortech #2441 üzenetére
ja úgy néz ki csak 1 thread fut.
Csináltam ezért egy tesztosztályt.
public class Tred extends Thread {
private double tőtjük=0;
public Tred() {
super();
while (true) {
tőtjük=tőtjük+Math.round(Math.random()*(Math.random()*10));
//System.out.println(totjuk);
}
}
@Override
public void run() {
super.run();
}
}
És így indítom:
public static void main(String[] args) {
new Tred().start();
new Tred().start();
new Tred().start();
new Tred().start();
}gyönyörűen beáll 1 magra... mivel 25%-os terhelés a 4 magon.
Pedig úgy indítom ahogy mindenhol írjáák és itt aztán még synchronized változó sincs. -
Lortech
addikt
válasz
pakriksz #2440 üzenetére
Annyi (nyilván az erőforrások és a futtatókörnyezet adta keretet között) külső programot indíthatsz el akár ugyanabból a threadből is, amennyit csak akarsz. A külső programtól függ, hogy megakadályozza-e, hogy futtathass több példányt belőle. Ha nincs ilyen limitáció, akkor valószínűleg valamit rosszul csinálsz.
-
pakriksz
őstag
Azt nem tudja valaki, hogy sok egymástól független threadből indított külső programból miért nem indít annyit a java ahány threadből meghívódik? Mert csak 1x hívja meg, és így ezen a részen elveszik a többszálúság.
-
Lortech
addikt
Sok lehetőség van classpath beállításra.
Legjobb, ha az indítást, classpath beállítást egy batch fájlba foglalod.
Én az alábbiakat szoktam preferálni:
-kitöltheted a CLASSPATH környezeti változót, ezt automatikusan használni fogja a java.
-megadhatod java-nak az alábbi paramétert: -classpath %XYZ_ENV_VAR%, ahol XYZ_ENV_VAR környezeti változó tartalmazza a classpath bejegyzéseket. (ha ugyanazon a konzolon futtatsz különböző java alkalmazásokat (különböző classpathokkal), akkor célszerű különböző classpath változókat használni az egyértelműség kedvéért)
Classpathban megadhatsz könyvtárat is 1.6 felett csillaggal kijelölve benne az összes jart, pl. létrehozol egy lib könytárat, benne a jar fájlokkal, és
set CLASSPATH=lib\*A másik kérdésed nem teljesen világos. A sort metódusnak tetszőleges Comparator argumentumot meg tudsz adni (de akár lehet egyetlenegy Comparatorod is, ha generikus Comparatort írsz, típusonként szétválasztva az eseteket) . Ha az egy paraméteres sortot használod, akkor pedig az elemek Comparable implementációja mondja meg, hogy mi a sorrend, a compareTo metódusban meg azt vizsgálsz, amit csak akarsz.
-
válasz
Lortech #2433 üzenetére
Eddig kívülről - IDEből ment szó nélkül, jó volt a tipp, köszönöm.
Parancssoros futtatásnál lehet valami konfigfájlszerű dolgot mellécsapni, hogy ne kelljen minden futtatásnál ennyit gépelni?
Másik: ha Collections.sort()al szeretnék egy saját osztályokból álló konténert rendezni, van rá mód, hogy többféle komparátor metódusom is legyen? (Teszem azt, egyszer egy String mező szerint, máskor Double alapján, stb).
-
pakriksz
őstag
Ez azért nagyon kemény:
sír hogy az objectként beolvasott objektum (lista) listára castolása ellenőrizetlen. De ha berakok egy instanceof-ot, oda meg nem lehet generikust írni, tehát ugyanúgy ellenőrizetlen lesz -
pakriksz
őstag
válasz
Lortech #2435 üzenetére
nem volt, de közben rájöttem. Mindegy ez amit így objektumként ment nem valami szép xml, és azért jó lenne ha embernek is jobban olvasható lenne, úgyhogy saját xml mentést írok, csak van vele egy gond.
DOM-ot használok, be van állítva a transformernél az indent is, mégsem formázza szépre az xml-t, miközben ugyanebben a programban egy másik xml-t igen, ugyan ezekkel a beállításokkal. -
pakriksz
őstag
XML-be írnék objektumokat.
De Ha egy feltöltött listát írok ki, gyakorlatilag létrehoz egy arraylist node-ot az xml-be ami tök üres, pedig a listben vannak objektumok.Ha forral akarom kiiratni a listben lévő objektumokat, akkor meg egy ilyen rendkívül informatív hibaüzenetet kapok:
java.lang.InstantiationException: Replaceable
Continuing ...
java.lang.Exception: XMLEncoder: discarding statement XMLEncoder.writeObject(Replaceable);A replaceable objektum már implements Serializable, de úgy is ugyanez.
-
Hello!
Valaki dolgozott már JFreeChart-tal? IDEA11 alá próbálom beüzemelni, de valahogy nem akar összejönni. A szükséges jar fájlok könyvtárát már beállítottam, IDE nem is panaszkodik és le is fordul szépen, de futtatáskor elszáll mint a győzelmi zászló.
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org/jfree/ui/ApplicationFrame
at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(Unknown Source)
[...]
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.jfree.ui.ApplicationFrame
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
[...]Gondolom valami noob hiba lehet (még nem volt dolgom külső librarykkel)...
Köszönöm előre is! -
pakriksz
őstag
Egy olyan problémába ütköztem, hogy egy külső exét hív meg a programom Runtime.getRuntime().exec("serz.exe "+path); ami egy fájlt konvertál. A gond az, hogy erről a sorról tovább lép a programom mielőtt kész lenne a hívott program, így konvertált fájlt vagy nem találja, vagy félkészen nyitja meg. Mit lehet tenni?
-
Sziasztok!
Létezik valami jó Java framework amivel érdemes lenne foglalkozni? Kis googlezás után semmi értelmeset nem találtam most.
-
Murphistic
aktív tag
Nekem is ugyanazt a hibát dobja mint neked, ha a netbeansből indítom a programot.
Viszont ha a parancssorból indítom, akkor működik. Erre csak az az ötletem van, hogyha a fejlesztőkörnyzet konzolja is fontos neked, akkor használd a System.in -t bemenetként. Nekem eddig nem volt vele gondom, bár az is igaz, hogy ritkán használtam. -
Osiris
őstag
Nekem erre:
import java.io.Console;
public class consoleClass {
Console console = System.console();
if (console == null) {
System.err.println("sales: unable to obtain console");
return;
}
String username = console.readLine("Enter username: ");
System.out.println(username);
}
}Ezt dobja:
run:
sales: unable to obtain console
BUILD SUCCESSFUL (total time: 0 seconds)Mi lehet a gond, miért nem kéri be a felhasználónevet?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Konzolról adatbekérést szeretnék csinálni majd megszámoltatni a szavak számát. Sikerült megcsinálnom a programot, de csak az ősrégi extra csomaggal tudtam bekérni. Valaki esetleg tudna segíteni hogy implementáljam bele a Bufferedreader-t?import java.util.*;
import extra.*;
public class szavak {
String szoveg = Console.readLine("Szöveg: ");
StringTokenizer st = new StringTokenizer(szoveg);
System.out.println("Szavak száma: "+st.countTokens());
}
} -
válasz
Neil Watts #2422 üzenetére
Szia!
Eclipsnek 1.6 os java dukál. Úgy vettem észre - szó szerint nekem 1.7 alatt két gépen is fos. Továbbá tudom ezt ajánlani, szerintem jobb! A CE ingyenes. Egyik ismerősömet idézve, az Eclipse túl van tervezve (android fejlesztő
). Persze egy marha jó ide, aláírom, sok mindent tud - ízlések és pofonok.
mobal,
-
-
Lortech
addikt
válasz
Neil Watts #2420 üzenetére
Nálam ~100000 osztályos projektnél, pluginekkel megrakva sem lassú az eclipse ganymede-től indigoig. Talán lassúnak tűnhet az indulása, kicsit be kell járatódnia.
Amikor létrehozol egy új workspace-ben egy új projektet, akkor szól, hogy mi az alap nézet (perspective). Ez itt a jobb felső sarokban állítható:
Ha létrehozol egy java projectet, akkor alapból java nézetet ajánlja fel. Bal oldalt a package explorerbent (vagy windows/show view / package explorer és oda húzod ahova akarod) tudod tallózni a workspace tartalmát, például a package-ek alatt a kódokat (default könyvtár a /src, ha vannak.
-
Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni a Javaval a C# mellett - azt már kezdem érteni (tudom, ilyet igazából sohasem mondhatok, mert mindíg van új ismeretlen része) - és rögtön meggyűlt a bajom az Eclipse-szel.
- Lassú (adataimnál látható 8G RAM-os gépen)
- Képtelenség bejutnom kód nézetbe, hogy kell ennél ezt kivitelezni?Visual Studioban 1 kattintás.
Biztos itt is egyszerű, csak nem jöttem mlg rá.Üdv. core2
-
Osiris
őstag
Majd kipróbálom linux alol is, de most nincs rá időm sajnos. Az az érzésem, hogy az ősöreg extra csomagban (amit a magyar java tankönyvek használnak pl. konzolról történő adatbevitelre) lehet valami elavulva.
ArchElf:
Csak a vesszősökre. Tudsz valami megoldást?Az extra csomagot Angster Erzsébet készítette a Java 1 és Java 2 című tankönyveihez.
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a egy String-be szeretnék beolvasni extra.Console.readLine metódussal, de ha a beolvasandó szövegben van vesszős betű, akkor a program látszólag nem megy tovább, nem jelenik meg a beolvasás következő sora. A lenti programban pl. megáll a vezetéknév beolvasása után ha a névben van egy "ó" betű.
Mi lehet a baj?A kód:
public class Köszön1 {
String vezetékNév="", keresztNév="";
vezetékNév=extra.Console.readLine("Vezetékneve : ");
keresztNév=extra.Console.readLine("Keresztneve : ");
String név=null;
név=vezetékNév+" "+keresztNév;
System.out.println("Üdvözlöm "+név+"!");
}
}A kimenetében a programnak a vesszős betűk is rosszul jelennek meg. (NetBeans 7.0.1)
-
pakriksz
őstag
Hogyan lehet egy nagyobb libből kiszedni a szükséges dolgokat (vagy akár összeset mert gondolom a proguard ki tudja szedni a felesleget) hogy működjön is? Úgy megy hogy external jarként hozzáadom majd eclipse-vel úgy exportálom hogy berakja a jar-ba a lib jarokat is (de jarként teszi bele). Ha azt mondom hogy csomagolja ki a libet és úgy tegye bele a jarba, úgy megy, de így még nagyobb lesz az egész jar, proguard meg állandóan elszáll a végén, hogy "Warning: org.jdesktop.swingx.auth.KeyChain: can't find referenced class...".
Hogy lehet csökkenteni a libek méretét? -
pakriksz
őstag
válasz
Lortech #2411 üzenetére
Aha igen így tényleg megy. És így a noduplicatelisttel is ugyanúgy "thread safe" lesz?
Más: az xml-t egy serz (ami a serialize rövidítése szinte biztos) nevű programmal tudom konvertálni oda és vissza, egy bin kiterjesztésű fájlból. A bin-be konvertált xml-ek úgy néznek ki, hogy kb tizedakkora a méretük, néhány xml szöveget ki lehet venni belőle, de nagy része olyan bináris kódos mindenféle jel. És jó lenne ha nem kéne ez a serz program a konvertálásra, viszont zárt forráskódú. Rákerestem arra java-ban binarize, amire csak annyi jött ki hogy lehet javaban bináris adatot menteni sima xml-be. Serialize-re rákeresve pedig objektumok xml-be mentése jött ki. Egyik sem éppen az ami kéne.
Ez a dolog lenne az
De nem tudom javaban honnan indulhatnék el, ez a serz program egyébként c# nyelven íródott. -
Lortech
addikt
válasz
pakriksz #2410 üzenetére
Ha duplaklikkel futtatod, akkor az os jar fájl társítása határozza meg, mivel fut, ha a java -jart ... parancsot kiadva futtatod, akkor pedig a %PATH%-ban található java-val fut. A kettő nem szükségképpen uaz.
Collections.synchronizedList()-nek mennie kell generikusokra, ahogy írták előttem. pl.
List<T> xyz = Collections.synchronizedList(new NoDuplicateList<T>()); -
pakriksz
őstag
Hát ez nagyon furcsa. A programomat elindítom a jar-ra duplaklikkelve win7 alatt, de nem csinálja a dolgát. Egy 50 megás xml-t kéne betöltenie, de nem listázza ki, semmi hibaüzenet, és jó sokáig terheli a cpu-t.
Eclipse-ből indítva jóval rövidebb ideig terhel, és úgy működik ahogy kell. A vicc az hogy paranccsorból java -jar al futtatva szintén rendesen működik.
Ha duplaklikkel indítom és nem működik rendesen akkor a folyamatoknál egy 32 bites javaw.exe-ben fut. Ha eclipse-ből, akkor 64bites javaw-ban, java -jar nál pedig 64 bites java.exe-ben. -
pakriksz
őstag
válasz
skoda12 #2407 üzenetére
Pedig nem működik, azt mondja nem lehet Listt-é alakítani. Viszont máshogy megoldottam a dolgot, úgy hogy a noduplicatelistben minden használt metódust synchronized-ként overrideoltam. Set-list konvertálgatás pedig azért gáz mert futás közben jópárszor végig kéne járnia ezt az utat, merthogy szerkeszteni is lehet a dolgokat nem csak kilistázni.
A JTable-hez meg csináltam egy saját tablemodelt, amivel már rendesen megy.
De van nála egy kis kinézeti bibi. Nem találok olyan beállítást hogy a cellákat az abban az oszlopban lévő leghosszabb szövegre méretezze, mert bár futás közben lehet egérrel átméretezni de jó lenne ha minden látszana. Az auto resize beállításoknál nincs ilyen azokat végigpróbáltam. A jtable metódusainál van 2 aminek a nevéből ítélve az lenne célja, de az egyik deprecated a másik meg már elvileg java 1.4 óta nincs benne. Az állítólagos alternatíva doLayout meg semmit sem csinál. -
skoda12
aktív tag
válasz
pakriksz #2406 üzenetére
Pengen kell mukodnie annak a Collections.synchronizedList()-tel is. Ennek ellenere megsem ajanlanam ezt a megoldast, a szarmaztatas mindig csak vegso menedek legyen. Neked az kell, hogy a szalak egy Set-et allitsanak ossze, igy nem lesz duplikacio. Ezutan pedig keszithetsz egy listat a Set elemeibol.
-
pakriksz
őstag
Csináltam egy ilyet public class NoDuplicateList<E> extends ArrayList<E>
Azért nem set-et használok új osztály helyett mert kell a get metódus is és az is hogy a listában minden csak egyszer szerepel. Na de most A Collections.synchronizedList() ezen nem működik, már pedig több szál fog hozzáférni ehhez a listához.
Mit lehet tenni?
Ja a másik csavar benne, hogy ez azért kell, mert egy több szálú program állítja össze a listát (igazából bármi lehet csak 1 adat(ez az adat egy 6 stringből álló objektum csak 1x szerepeljen benne), majd ezt egy Jtable-ben kéne megjeleníteni(amihez szintén kell 3 metódust implementálni). -
pakriksz
őstag
Megoldottam, végigkeresi az üres string attribútumos(mert van ilyen az xml-ben, így szerencsére nem kell az összes tagen végigmenni, mert csak ezeknél fordulhat elő üres tag) tageket, és beilleszt egy space-t. Így külön zárja le. Azt olvastam az xml-nél az a szabvány ha nincs semmi a tagek között akkor <Tagnév/> a szabályos, de azért jó lenne ha a DOM-ban be lehetne állítani hogy formázgathatja-e vagy sem.
-
pakriksz
őstag
Ha segít, ilyen az xml-be mentési metódus.
private void toXML() throws Exception
{
TransformerFactory xf = TransformerFactory.newInstance();
xf.setAttribute("indent-number", new Integer(2));
Transformer xformer = xf.newTransformer();
xformer.setOutputProperty(OutputKeys.METHOD, "xml");
xformer.setOutputProperty(OutputKeys.INDENT, "yes");
xformer.setOutputProperty(OutputKeys.ENCODING, "UTF-8");
FileOutputStream fos= new FileOutputStream("teszt.xml");
Result out = new StreamResult(new OutputStreamWriter(fos,
"UTF-8"));
xformer.transform(new DOMSource(doc), out);
fos.close();
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest