- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
motoflug
őstag
válasz
fordfairlane #9151 üzenetére
Maradnék a tanfolyamnál, egy BSC elég volt, inkább majd egy MBA. Így esetleg valami ajánlás?
-
bucsupeti
senior tag
válasz
fordfairlane #9068 üzenetére
Nyilván kell egy eszköz amin keresztül gyakorlatban is ki lehet próbálni az elméletet. Erre viszont semmiképp sem egy java féle környezetet javaslok.
Éppen ezért írtam azt hogy kell hozzá az architekturák és oprendszerek megfelelő összhangban történő tanulása.
pl miért és hogyan történik egy program indítása. hogyan történik a különféle adatok tárolása a memóriában. ahhoz hogyan fér hozzá a processzor. hogyan készül egy olyan program ami képes a memóriába betöltődni, majd ott elindulni és különféle utasítások végrehajtása kapcsán egy konkrét feladatot elvégezni....Szóval a java-ig meg az első osztály leírásáig el kell telni egy kis időnek ha valaki teljesen nulláról kezdi.
nyilván lehet úgy is tanulni hogy elindítja az ember a mindenféle okosságokkal felruházott IDE-t és ír benne java-ban vagy bármi más nyelvben programot, közben megtanulva a szekvencia-szelekció-iteráció egységeket alkalmazni. De az hogy közben mi és hogyan máködteti a magas szinten megírt programot ha valaki nem érti, nem látja át akkor ahogy alább írták, csak favágás lesz belőle.
Egy autószerelőnek ismernie kell az autók általános felépítését és működését a lehető legaprólékosabban. Ha nem ismeri akkor nem lesz jó autószerelő. Ki fogja tudni cserélni a gyertyákat, meg be fogja tudni állítani a gyújtást, de ez nem azt jelenti hogy érti is amit csinál. Kb ez a helyzet a programozással is.
Szóval érdemes az alapokat minél jobban megismerni, kár kihagyni ezeket a lépéseket.
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #9072 üzenetére
A mondanivaló hangsúlya nem az oop-n volt. Pár, fontosabb dolgot is odaírtam. Bool algebrával szopatni magam? Ember, ez mindennek az alfája és omegája. Hogy akarsz ennélkül pl. if/else szerkezetet írni?
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #9070 üzenetére
Persze, neki lehet menni, de nagyon a favágó szintről elmozdulni nem lehet.
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #9068 üzenetére
Pffff. Ezt remélem, nem komolyan írtad. A programozás, sőt manapság alkalmazás fejlesztés nem csupán for/while/if dolgokból áll. Adatbázis kezelés, hálózatok, szálak...hogy pár apróságot említsek. Paradigmák, tervezési minták és társai. Hogy a matematikai és egyéb elméleti alapokról ne is beszéljek....adatbázis elmélet, számítógép és távközlési alapok, protokollok, digitális technika, boole algebra, mátrixok, numerikus módszerek, számítástudományi alapok...hogy csak kapásból említsek pár dolgot. Ezt nem fogja a kolléga java tutoriálból kimazsolázni.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
fordfairlane #9066 üzenetére
Kb ezek:
szekvencia, szelekció, iteráció
alapvető adattípusok és struktúrák
összetett adatszerkezetek
programozási tételek, algoritmusok
objektum-orientált paradigmaValamint személyes meggyőződésem hogy ezzel párhuzamosan a számítógép architektúrákat és operációs rendszereket is megfelelő ütemben, összhangban kell tanulni (és oprendszer tantárgy alatt nem a windows grafikus felületének kezelésére gondolok.)
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
fordfairlane #9060 üzenetére
Szerintem igen.
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #9060 üzenetére
Hát nem túl valószínű.
-
eliterob
tag
válasz
fordfairlane #9028 üzenetére
ellenőriztem a patch ez az utvonal nálam is annyi különbség hogy 111 a vége nem 112...
ellenben start menü -- keresés --- javac exe nincs a gépemen csak sima java.. ez jelent valamit?illetve a java könyvtáron belül nem csak jdk hanem jre is van értelmeszerűen a patchbe a jdk cime van megadva..
-
válasz
fordfairlane #8891 üzenetére
TimeUnit.SECONDS.sleep(4);
+1 -
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #8873 üzenetére
Hát, mondhatni, nekem az "üzemeltetés" (már ha suliban ezt annak lehet nevezni) nagyon jól ment. ha jól veszem ki a szavaidból, akkor felétek a php fejlesztő "kerestetik"?
-
válasz
fordfairlane #8859 üzenetére
Ilyet nem írtam. Csak, hogy foglalkozzon vele!
Szerk.: fentebbi két hsz.-re reagálva, szerintem a C# és a Java között különbség nem sok. Persze meg kell szokni a nyelv finomságait de szvsz. nekem nettó egy hét volt az egyikről átszokni a másikra (kronológia: PHP majd C# és most a Java). Én úgy gondolom, hogy mindegyikenk megvan a jó helye, pl.: desktop alkalmazást eszem ágában nem lenne Java-val csinálni.
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #8855 üzenetére
Magyarán ha jót akarok magamnak, java-t hagyom a csipába és megpróbálom az alapoktól a PHP-t és a C#-ot?
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #8846 üzenetére
oh, az jó, akkor kutatgatok egy kicsit
Tudom, hülye kérdés lesz, de ha már van alapom PHP-hoz, a Java hozzákapcsolása mennyire nehéz? (gondolok itt komplexebb weblapok összerakására)
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #8844 üzenetére
hát, ez egyenlőre nekem nem kivitelezhető ilyen áron
-
válasz
fordfairlane #8727 üzenetére
Ja igen... az f...
De így se az az eredmény jön ki mint amit a könyv ír. A program ezt adja vissza, ha a double-t lecserélem float-ra:
4.000005022E7 vs 4.0000052E7
40'000'050.22 vs 40'000'052A könyv szerint csak 0.03 a difi, vagyis 40'000'050.25-nek kellene kijönni.
-
floatr
veterán
válasz
fordfairlane #8602 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy hogyan van menedzselve. Anno amikor a WFC-t használtam a MS motorjával, tisztán látszott az, hogy a MS tud JIT compilert írni, tud sebességre optimalizált struktúrát tervezni... szomorkodjunk együtt
-
válasz
fordfairlane #8599 üzenetére
Semmi, az IJ meg a tobbi ugyanolyan lassu. A VS meg mindig a leggyorsabb. (A VS Code is szuper.)
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #8599 üzenetére
szerintem nem feltétlenül a sok mag számít, hanem a ram.
nekem semmi bajom a netbeans sebességével. -
Chesterfield
őstag
válasz
fordfairlane #8491 üzenetére
köszönöm
-
válasz
fordfairlane #8491 üzenetére
A nested classok is lehetnek publikusak.
De egyébként teljesen egyetértek a második felével. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
fordfairlane #8401 üzenetére
És a kis projekted gyökeréből - ahonnét a csomagkönyvtárak is kezdődnek
-
MrSealRD
veterán
válasz
fordfairlane #8401 üzenetére
Így van ez a megoldás.Mégsem. Így sem lesz jó. -
válasz
fordfairlane #7083 üzenetére
Bazi meleg van, es nehez jo kajat szerezni, mondjuk szigettol fugg.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
fordfairlane #7052 üzenetére
ezzel egyetértek! Igen szegényes és gyenge a magyar java szakirodalom.
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #6465 üzenetére
Ez most komoly?
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #6455 üzenetére
Egyrészről nem ártana, másrészről meg ártana, mert esetleg nem olyan irányban fejlődik, ami a nyelvnek jó, hanem a konkurrencia hülyeségeit próbálnák beépíteni....lásd lambda....grrr
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #6003 üzenetére
Ezt máshogy is meg lehetett volna oldani. Ehhez nem kellett volna feltétlenül ugyanolyan néven lennie az osztálynak és az őt tartalmazó fájlnak.
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #5932 üzenetére
Két if-et nehéz objektum-orientáltan megvalósítani
-
n00n
őstag
válasz
fordfairlane #4975 üzenetére
Nem vagyok az. De ezt írtam is. Ezért kérem ki olyanok véleményét akik értenek hozzá, hogy mi az ami nagyon rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Nintendo Switch 2
- Robogó, kismotor
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- EAFC 25
- Lexus, Toyota topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple MacBook
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest