-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andalma
friss újonc
válasz
burgatshow #284191 üzenetére
Pont azért csináltam mert nem működik amit írsz. A szoftver frissítés után nem reagál rá. Azt gondoltam a gomb rossz, de így megvan a hiba oka… de amit ír azt mindent kikapcsoltam, mégsem megy. 🤷♀️ A CarPlay-t teljesen kikapcsolni nem tudom… ha bemegyek keresi a kocsit. De nincs párosítva és soha nem is volt.
-
válasz
bodorjanos #284190 üzenetére
Ha tokban van a telefon, akkor a hatékonyság az őskort idézi...
Xiaomin a 3 ujj lefelé húzás nagyon kényelmes volt...
-
válasz
bodorjanos #284187 üzenetére
amúgy nekem is az a tippem, hogy az érzés jó része abból származik, hogy 13ProMax és 14ProMax után kézbefogva egy 60Hz telefon már nem hozza ugyanazt a fluiditást - de ezt addig nem veszed észre, amíg nem visszafele váltasz
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #284186 üzenetére
Nekem sima 11-em van és nem tapasztalom a fent leírt problémákat, sőt a 2016-os se is meglep mennyire folyékonyan működik még most is. Amit érzek inkább az az, amikor egy 120 hz-es android után veszem a kezembe a telefont. Na ott amíg nem "szokik" vissza az agyam a kissebb képfrissítéshez, addig én is laggolósnak érzem a telefont, de ez csak a 60 hz miatt van.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
ittakary #284185 üzenetére
Köszi hogy leírtad!
Szerintem is teljesen jó telefon még, csak sokszor van hogy megnyitom a Mail app-ot és fekete képernyővel indul, meg összességében nem annyira folyékonyak már az animációk szerintem. Még sose csináltam ezen a telefonon tiszta OS telepítést, lehet hogy jót tenne de annyira nem hiszek ebben. Szerintem inkább tervezett elavulás szaga van a dolognak.
-
válasz
tothjozsi96 #284183 üzenetére
11 Pro Max -> 14 Pro Max-ra váltott most párom
néha nyomogattam a telefonját, és tényleg picit rakoncátlankodónak találtam, de semmi komoly - őszintén szólva, teljesen jó telefon még, inkább csak azért váltott, mert most még jó áron elment (most májusban lett volna 2 éves a telefon)
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Van itt esetleg olyan aki iPhone 11 Pro-ról váltott 14 Pro-ra?
Árakat tekintve még jó lenne nekem a 11 Pro.Viszont nem tudom hogy az újabb iOS vacakol, de olyan sokszor minthogyha már nem lenne annyira smooth a telefon, régebben jobbnak éreztem. Persze lehet használni meg jó meg minden, csak kíváncsi lennék ha valaki váltott esetleg 11 Pro-ról -> 14 Pro-ra, akkor mit tapasztalt?
Köszi.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Mr.Grincs #284172 üzenetére
Ahogy írtam, egy távoli ismerős, volt munkatárs kérte a segítségem. Megoldás nem lett. Onnan indult az egész hogy egyik napról a másikra a kijelzője elkezdett meghibásodni, csíkozódni kezdett. Javasoltam neki hogy szedje szét a telefont, húzza le a csatlakozót és próbálja meg kicsit megfújkálni, azért ez van hogy segít egy ilyen esetnél. A telefon nem volt szétszedve, tehát magától kezdett el vacakolni a szalagkábel. Igazából szerintem a srác nem kellő figyelemmel szerelte össze a telefont és egyszerűen a Touch ID szalagkábele tönkrement, meghibásodott. Én írtam neki hogy nagyon figyeljen ezekre a szalagkábelekre mert extra érzékenyek és tényleg könnyen tönkre lehet tenni.
Szóval mivel én nem láttam a telefont és csak szóban beszéltünk, így biztos vagyok benne hogy a Touch ID szalagkábele ment tönkre. Valaki itt írta hogyha le van húzva a Touch ID és nincs visszadugva akkor valahogy elszáll a párosítása, de ez szerintem nem igaz, mert ilyent már én is csináltam régebbi (2016-os) SE-vel, illetve iPhone 7-el is, ott visszadugtam a Touch ID-t később és ugyanúgy működött, szóval szerintem itt a szalagkábel ment tönkre. Javasoltam neki hogy egy AliExpress-es kijelzőt meg lehetne próbálni, azokhoz jár ugye a Touch ID szalagkábele is, gyárilag rajta van a kijelzőn, mondta hogy még meglátja mert rendelt egy talán iPhone 13-at, azt hiszem.
Szóval megoldás nem lett, inkább a hiba oka derült ki, hogy a szalagkábel szállhatott el. Én is ahogy írtam csináltam már ilyent hogy nem dugtam vissza a Touch ID-t, később dugtam csak vissza és utána működött. Szóval tuti hogy a szalagkábel sérült.
-
Andalma
friss újonc
Sziasztok!
Bárhogy keresem nem találok hasonló problémát… hátha tudtok segíteni. Iphone 11-em van és kb 2 hónapja a szoftver frissítés óta nem tudok képernyő fotót készíteni.
Betettem a gyorsgombok közé, ott jön hibaüzenet.
Ez: nem érhető el, amikor az AirPlay, CarPlay, a korlátozások vagy a képernyő tükrözés aktív.
Már mindent kikapcsoltam rajta ezek közül amit csak megtaláltam, tudtam…. mégsem jó.
Azóta már újra volt szoftver frissítés.. a probléma megmaradt.
Van valakinek valami ötlete?
Köszönöm 😘 -
D4rkm4n
őstag
válasz
Szabikaa20 #284176 üzenetére
Az always on display Fényerejét és színét is be tudod állítani, hogy ne legyen olyan erős fénye. IMHO elég hasznos feature
-
Szabikaa20
őstag
Megtaláltuk!Köszönöm!
-
MasterMark
titán
válasz
Szabikaa20 #284173 üzenetére
-
tuzpenge
őstag
válasz
Szabikaa20 #284173 üzenetére
A kijelző beállításoknál keressétek!
Ez az always on kijelző beállítás. Kapcsold ki! -
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
A sógórnőm vett egy iPhone 14 Pro-t.Mitől van az hogyha lezárja a telefont az nem sötétül el?Vagyis nem kapcsol le tisztára csak elhalványul.Gondolom ez valami funkció,de hol kell kikapcsolni? -
Mr.Grincs
veterán
válasz
tothjozsi96 #284153 üzenetére
Mi lett végül a megoldás?
-
Astery
senior tag
válasz
burgatshow #284170 üzenetére
Köszi. Akkor ezt a beállítást hanyagolom.
-
Astery
senior tag
Van ez a beállítási lehetőség: Beállítások -> Kisegítő lehetőségek -> Érintés -> A hívás zárolás általi befejezésének megakadályozása. Gondoltam ez arra jó, hogy ha benne vagyok egy hívásban akkor véletlenül ne tudjam letenni. Ez tök jó ... lenne - azonban ha ez be van kapcsolva akkor nem tudok elutasítani bejövő hívást a dupla gombnyomással csak lezárja a képernyőt. Ez valóban így működik vagy csak én bénázok? És ha így van akkor van más módszer ebben az esetben elutasítani hívást?
-
válasz
Fritz Teufel #284161 üzenetére
Köszönöm , de az nem jó . Mobilitás véget lenne jó mágneses .
-
Noxy
veterán
válasz
yodamester10 #284160 üzenetére
[link]
Ha meg stabil kapcsolatot akkor akkor használd az USB kábelt a wi-fi helyett. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #284140 üzenetére
Szerntem nincs. Olyan viszont van, amit kétoldalú ragasztóval kell felfogatni. Ha érdelek, megkersem neked.
-
yodamester10
őstag
Szevasztok!
Valaki tudna nekem linkelni egy videót,hogy kell mobilnetet megosztani iphone-ról win 11-es laptopra? -
törölt tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy Facebookon néhány posztnál nem látom a like-okat és a hozzászólásokat? Ha nem vagyok bejelentkezve, akkor megjelenik a like és hozzászólások is látszanak. -
bigrob
őstag
válasz
MasterMark #284156 üzenetére
Gondoltam, hogy én voltam a f@sz, csak szükségem van a pozitív megerősítésre
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Másodjára járok úgy, hogy az Arénában a parkolókártya mágnescsíkja meghal, majd rájöttem, hogy mindkét alkalommal a telefon mellé raktam a kártyát a szembembe.
14PM magsafe része megölheti ezeket? Vagy esetleg az ESR-es magsafe tok? -
tothjozsi96
addikt
Srácok! Elfelejtettem megköszönni a sok választ amit a Touch ID problémára írtatok nekem. Köszönet érte!
-
Geryson
addikt
Nagyon köszönöm Nektek! Ez volt most a legfontosabb kérdés!
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Totál newbi kérdés, de "sajnos" váltanom kell Androidról IOS-re és a legfontosabb kérdésem, hogy be fogok tudni lépni a 14Pro-n a Google fiókomba és tudom ezt használni mint elsődleges azonosító (plusz a névjegyek és társai)? Tudom, hogy van valami Apple fiók, de nem akarok újat csinálni 10-15 év Google fiók használat után. Sőt, a Google-nél van 2 terra tárhelyem, tudom ezt használni utána? Nem akarnék ICloud-ot venni és folyamatosan bővíteni.
Köszönöm!
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Mi arról a tapasztalatotok, hogy ezen a nagy kameraszigeten (13, 14 pro) ülő lencsék mennyire karcolódnak? Olyan tokot választottam ami nem teljesen van kivágva a kameraszigetnél hanem a lencsék és az érzékelők körül van anyag. Vigyázok rá de azért zsebben is karcolódhat ha hajlamos rá.
-
Sziasztok , van olyan telefon tartó ami a felfogatási része mágneses ?
-
oliwire
őstag
Lehet már volt róla szó, csak nem találtam.
iPhone 13 Pro-nál azt tapasztalom, hogy néha gondol egyet, és Edge hálózatra vált, majd azon marad, hiába amúgy 4G vagy 5G is elérhető lenne. Nem segít rajta semmi, csak a forced reset. A mobilhálózati beállításom 4G only. Csak nekem vagy másnak is csinál ilyet? -
válasz
INGJOKE #284128 üzenetére
Jah és kiterjesztik a duplikátumok kezelését a közös fotó könyvtárra. Lényegében így felezni fogom a tárhely méretet, mert eddig mindenképet oda vissza küldözgettünk egymásnak a feleségemmel. Most beteszek “mindent” mindkettőnknél és reményeim szerint az összes duplikátumot ki fogom tudni szűrni egy fél nap alatt
-
Ha jól látom kint van a 16.4 RC
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #284124 üzenetére
Szomorú ,pedig már van egy pár készülék a gyűjteményben ami akku csere érett.
-
válasz
TechN7ne #284122 üzenetére
Nekem 84%-os volt a gyári aksi, asszem 900 feletti ciklussal. Most kevésbé merül az tuti, de hogy milyen volt új korában arra már nem emlékszem.
Én két simmel használom, Apple Watchom is van és gyakran hallgatok, zenét podcastot, YT-ot Airpods-al, tehát kapja az ívet. -
Sziasztok,
iPhone 11 Pro-hoz keresnék tokot, eddig egy Nomad Activeot használtam, de az túl bumszli volt, gyári (Forest green) bőrre váltottam, de az már kiszolgált, sarkai elkoptak a három év alatt.
Nagy beruházást már nem tennék a nálam töltendő ,5-1 évére (Noha nem rég kapott új aksit gyári szervizben)
Mit ajánlanátok, amit nem egy hónapos várakozás után lehetne beszerezni? -
Tibee86
nagyúr
Van topikja a szép kártyának, fáradjatok már át oda…
-
Kbali
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #284116 üzenetére
Tehát szerinted banki háttér nélkül ez menni fog? Oh wait - hiszen bankok bocsájtják ki ezeket a kártyákat (KH, OTP, MKB).
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Kbali #284114 üzenetére
Nem is mondtam ilyesmit. Az NFC meg nem banki informatikai technológia, így a bankokhoz úgy kötődik mint egy mobiltelefon a tőzsdeügynök kezében. Az elfogadó hálózat is irreleváns. Szóval, minden további nélkül kiadhatnák NFC-vel, ez csak üzleti döntés kérdése (ár/érték arány), semmi több.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #284101 üzenetére
A SZÉP kártyának semmi köze a bankkártya világhoz. Külön elfogadó hálózata van (még ha mára a legtöbb bankkártyát is elfogadó terminálnál lehet vele fizetni) - ezért sem lesz NFC-s, meg wallet kompatibilis.
-
Exoon
csendes tag
válasz
burgatshow #284110 üzenetére
Nálam már megy az app. Ip12
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #284101 üzenetére
Tuti nem fogjak, hogy ne kelljen jutalekot fizetni az Apple-nek.
a bankkartyanal ugye ezt nem tehettek meg mert mas mod nem volt ra (az Apple-nek hala - es ez jol is van igy).
-
Szabi®
addikt
Köszönöm a válaszokat, már mindent megpróbáltam, de nagyon nehezen jön csak össze egy valamire való kép portré módban, sokszor már magát a témát áldozza fel az ember a készülék utasítása szerint. Szinte állandósult a "menjen távolabb" szöveg. Mindegy végülis, de néha jobb lenne ha könnyebben működne a dolog. 12-öm volt még, viszont ott nem próbáltam ezt funkciót. Lehet újabb típusoknál jobban működik.
-
oszy
veterán
válasz
balazska92 #284103 üzenetére
Ez tényleg nem az!
-
balazska92
senior tag
válasz
dvdbackuper #284079 üzenetére
Köszi. Ez nem úgy tűnik mint amit én magamnak otthon osszepakolok :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Fehér
- ELADÓ - Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Mobiltelefon (2,5 év garanciával)
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Makulátlan Karcmentes Állapotban,2025.11.18-ig Apple Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest