Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
markknight
veterán
válasz
Parson #273087 üzenetére
A telefon régió meg az Apple ID régió az kettő, nincs köze egymáshoz és ez így is van jól.
Az Apple Payben nem vagyok biztos, Appstore-ban biztos nem fogsz tudni magyar kártyával fizetni hiába van a walletben. De mondom, ezt a payes dolgot nem próbáltam, talán valaki relevánsabb tudja, előbbivel van sok tapasztalatom -
plejik
addikt
válasz
madle #273074 üzenetére
nekem a 13P -n ilyen van egy jó ideje és hibátlan.
[PANZER GLASS Apple iPhone 13 / 13 Pro Case Friendly Anti-bacterial - Black]
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Két nap múlva válik szolgáltató által függetlenné az iPhone 11 Pro-m.
Jelenleg Vodafone-os, de kerül be mellé így a hétvégén egy Yettel E-SIM is.
Kérdésem volna ezzel kapcsolatban, hogy onnantól, hogy ez hozzáadásra került a telefonomon, úgy azt követően hozzáadhatò az Apple Watch-hoz is, mint e-sim?Tehát a Yetteles kártya át másolhatò majd pl. a Watchra az appon belül is, bármiféle korlát nélkül?
-
Parson
addikt
válasz
markknight #273083 üzenetére
Csak a tisztán látás végett: iPhone-on pl a beállitások / általános alatt van a nyelv/régió menüpont. A nyelv Ok, de a régió ezesetben az apple ID alatt kellene mint menüpont megjelenjen, mert jelenleg az jön le, hogy igy ez eszközönként külön állitható - Pl uj iPhone beállitásánál is elöjön a regio / nyelv kérdése, attól függetlenül, hogy milyen apple ID-val jelentkezik be az ember - HA jól emlékszem, de ebben nem vagyok biztos.
Aha, szóval a telefonon semmi komoly változás nem történik, csak az elérhetö szolgáltatások/appok (App Store) lesznek az aktuálisan adott régióhoz kötöttek. Ez korrektnek tünik így. Apple Pay meg továbbra is tudja használni a külföldi bankkártyákat ha jól értem, hiszen azok csak simán hozzá vannak rendelve, beállitott régiótól függetlenül...
-
Érdekes,nálam nem írja,pedig fix hogy eredeti a töltő.
Mivel próbáltad?Gyári töltőfejjel?
Nálam a kocsiban egy 20W-os PD-s Baseusra van rádugva,lehet hogy csak a gyári töltőfejjel írja ezt ki.
Kipróbálnám a házban a gyári 20W-os töltővel,de el van vezetve a kábel a műszerfalban,azt meg csak ezért nem bontanám meg. -
markknight
veterán
válasz
Parson #273082 üzenetére
Nem értem mire gondolsz az eszközös kérdéseddel, nincs semmi a készülékhez kötve. Szimpla régióváltás nem okoz problémát, sőt ha magyarról most átrakod USA-ra a telefont akkor szépen megjelenik a news app is a programok közt.
Az Apple ID régió váltáshoz pedig kell kártya. Ha USÁ-ba akarom váltani a régiómat akkor meg kell adnom egy USA kártya kódját.
Nagy változást nem okoz iCloud-ban, maximum az appok fognak már az új régióból updatelődni. Illetve ami csak mondjuk a magyar store-ban elérhető, ahhoz nem igazán kapsz majd frissítést onnan ahol nincs.
-
Parson
addikt
válasz
markknight #273078 üzenetére
Aha, ez jogosnak tünik. Ezesetben jön a kérdés, hogy egy régióváltás:
1. - miért az eszközhöz és nem az apple-ID-hoz van kötve - ergo minden eszközön régiót kell váltani akkor, vagy ha nem, akkor az nem okoz-e kalamajkát ?
2. - ha a régióváltás megtörténik, akkor az miben okoz változást a meglévö eszközön / szolgáltatásokban ?
Szerk.: 1. kérdésre most látom, hogy az apple ID alatt is lehet változtatni a régiót... gondolom az akkor frissiti minden eszközön, ami ahhoz az apple ID-hoz tartozik.
-
Parson
addikt
Srácok, úgy finoman kérdezném, hogy vajon ez a családi megosztás müködik akkor is, ha a család egyik-másik tagja:
- huzamosabb ideig / stabilan egy másik országban tartózkodikés / vagy
- a külföldön tartózkodó családtag eszközei ahhoz az országhoz, mint régióhoz + annak az országnak a hivatalos nyelvére is vannak állitva?
Mert hát, ha tetszik ha nem, attól még 100%-ban családtag, hogy picit arrébb van helyileg...
Tehát máshogy megfogalmazva a fizikai lokáció, az eszközön beállitott régió és az eszközön beállitott nyelv befolyásolja-e a családi megosztáshoz való kapcsolódást?
-
CragON
aktív tag
Aki használ Waze-t CarPlay-el, tapasztalt melegedést és gyorsabb merülést?
Nekem a megszokottól jóval melegebb a telefon és a Waze háttértevékenysége szívja rendesen az akksit. 16.0.2. -
madle
őstag
Sziasztok,
üvegfóliát keresek az i13-asra, betörtem sajnos a régit. Láttam, hogy Spigent ajánlja mindenki, 6 ezer Ft körül láttam a felhelyezőset, ott több fajta van, vagy mind ugyan az? Fontos lenne, hogy ne torzítsa a kijelző képét.
-
shifty!
senior tag
válasz
7Heads Drago #273071 üzenetére
iSE 2020-on a 16.0.1 verzió iOS-re 7.95 GB-ot, Rendszeradatokra 8,03 GB-ot ír, az utóbbi a gyorsítótár, naplók, rendszer appok adatai, lehet hogy ez jobban felhasználófüggő. Összesen azt mondanám, hogy 16 GB-ot elvisz a rendszer, többi az appok+média.
Az árat új, vagy használt készülékre kérdezed?
-
7Heads Drago
veterán
Mennyi helyet visz el az ios egy i11-en? És mennyi lehet az értelmes ára egy 128-as verziónak?
-
Imi1981
veterán
Még mindig nem világos, hogy itt iOS-en miért nem lehet asztali nézetet választani azon az oldalon amelyiken csak akarom ? Nagyon kevés oldalon működik! Mi az oka ennek? És szinte mindegyik böngészőben! Az opera kicsit jobb ebben (az más miatt nem tetszik) de csak egy kicsit. Androidon bármelyik oldalt tudtam asztali nézetbe kérni ha éppen arra volt szükségem! Ez számomra egy nagy hiányosság iOS-en.
Amúgy már megszerettem a rendszert és jó is használni csak néha azért ilyen dolgok idegesítenek. -
sagit
veterán
Hello
uj vagyok iphone vonalon
mi az ajanlott darkmode es adbolcker kiegeszito safarihoz? Olyan erdekel amit egyszer megveszek,jol mukodik. Hianyzik a brave de a safari a macbookommal jobb kombo -
KD6-3.7
őstag
válasz
pulyka jocó #273053 üzenetére
Érdekes, nekem ott a magyar is meg német is.
-
válasz
dvdbackuper #273052 üzenetére
Olvass utána a neten,mindenhol ezt az értéket fogod találni.
Az hogy a töltő mit ír ki egy dolog,a valóság sokszor más.
Amúgy nem lehet hogy az inkább a pad működési teljesítményét írja?
Csak mert qi töltésnél a technológiából adódóan mindig van jó nagy veszteség,cirka 25%.
10W->7,5W,20W->15W.
Rohadtul nem hatékony ez a töltési forma. -
Joachim21
őstag
válasz
BigBlackDog #273059 üzenetére
Öszinte leszek, a Mujjot nagyon szerettem, de megpróbáltam öregíteni a bőrt
és a végertedmény olyan lett, hogy inkább vettem egy másik tokot.
Ha új tok, akkor legyen magsafe-es és a teszteket amiket néztem tokokról elég jókat mondtak a lonli tokjairól. Árban is baráti volt, ezért lett ez. Eddig nem csalódtam, de ahogy írtam csak pár hónapja van nálam, és nem vagyok egy igazi hardcore user, nem járok építkezésekre, és nincs kulcs mellé téve a zsebbe.
-
gergo5991
őstag
Sziasztok az normalis hogy 1 napos iphonet dead pixel mitt nem cserelnek ki? Apple premium resellerben vettem azt mondtak telo csere nincs, mert ok nem direct apple, es atiranyitottak a szervizhez ahol valszeg kijelzo csere lesz..
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Joachim21 #273056 üzenetére
Bíztató, Amazonon azért van egy-két negatív vélemény az "öregedésével" kapcsolatban.
-
válasz
7Heads Drago #273057 üzenetére
Vagy csinálni egy backupot pc-re iTunes-szal. De a cloud is jó.
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Ki szeretném próbálni a lányom iPhoneját, hogy mennyire tetszik. Nincs neki cloud előfizetése és ugye én egy másik fiókkal használnám a telot 1 hétig. Kijelentkezéskor viszont azt írja hogy több mindent töröl a teloról. Max 1 hét után menne vissza hozzá a telo. Mi a megoldás? Venni kell cloudot?
I11 az tudja már az e sim-et mindegyik modellje? -
Joachim21
őstag
válasz
BigBlackDog #273055 üzenetére
Jó minőségű bőrnek tűnik. Az igazság, hogy csak ~3 hónapja használom (13PM-on), de eddig semmilyen degradációt nem látok a tokon.
-
Joachim21
őstag
válasz
BigBlackDog #273051 üzenetére
Szia, a Mujjo tok jó (használtam), bár nem magsafe-es. Amit még próbáltam és tesztek alapján is nagyon jó erős a mágnes benne, az a Lonli-nak a bőrtokja.
-
dvdbackuper
őstag
amugy honnan van ez a qi 7.5w? nekem a tolto mindig 10W-ot ir, amikor rateszem a telot
11 pro maxyotube-ra ott az indiai elofizu, £15 egy evre
-
half333
őstag
Üdv! A google chrome-mal lehet valamit csinálni hogy blokkolja a hirdetéseket, felugró ablakokat?
-
válasz
markknight #273046 üzenetére
Nekem mutat, nincs gondom vele (Apple Watch is van természetesen).
Csa ka trendeknek kell 6 hónap, hogy mutassa utána, hogy magadhoz képest jobban, vagy rosszabbul teljesítesz. A gyűrű értékeket mutatnia kellene minden nap (állás,gyakorlat, mozgás).
-
markknight
veterán
Ez a fitness widget most lényegében halott? Se a lockscreenen, se sehol nem mutat adatot.
Vagy csak 6 hónap múlva mutat adatokat? Healthből nem látja? Furi.
-
válasz
BigBlackDog #273037 üzenetére
Fekete Decoded Speedshopnál van raktáron,ahogy Bestmarknál is.
Mujjo 2 féle top4mobile.hu-n van,bár az az oldal nem olcsó.
ESR-t meg találni nagyon sok webshopban.Top4mobile,doopshop,Tok-shop pl. -
BigBlackDog
veterán
Nem gyári bőrtokot (pl. ESR, Decoded, Mujjo) honnan lenne érdemes beszerezni 12 Prohoz? IKiegészítőknél már nem kapható és többi helyen is eléggé kifutottak, ha jól látom.
-
majestic
őstag
Most vonták le a számlámról a teló összegét. Mindig az Apple.hu-ról rendelek és a tranzakció kedvezményezettje az Apple.com/hu volt mindig. Most a tranzakció kedvezményezettje “AOS HUNGARY”. Tudja valaki, hogy ez micsoda?
-
zojjektum
őstag
Melyik böngészőt használjátok? Ha a Safarit azt melyik reklámblokkolóval?
-
válasz
gyuri2008 #273029 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni,sosem használtam tok nélkül a telót.
Amúgy i11???
Ahhoz minek Magsafe?Mágnes sincs a telóban és a vezeték nélküli teljesítménye is max 7,5W,nem tudja kihasználni a Magsafe pad képességeit.Ehhez bármilyen minimum 7,5W-ra képes sima qi töltőpad elég,ezekből meg relatív olcsón találni 1000+1 félét. -
gyuri2008
veterán
A MagSafe töltő vékony szilikon keresztül is rendesen tölt?
-
KD6-3.7
őstag
Ma vettem észre, hogy a naptárban az ünnepnapok németek, német nyelven írva
Régio pedig magyar! Másnál ilyen? -
válasz
chelseafan94 #273020 üzenetére
gondolom az apple ID-dat nem a telekomtól kaptad, szóval ennek nem hiszem hogy köze lenne a hardver forrásához, szóval inkább az ID környékén nézelődnék.
-
Noxy
veterán
válasz
chelseafan94 #273020 üzenetére
Beáll.. - általános - nyelv és régió
Német vagy Magyar? -
gyuri2008
veterán
Ezt APPLE MagSafe töltőt rádughatom erre APPLE 20W USB-C hálózati adapter-re,mivel ez gyorstöltő.
-
chelseafan94
tag
Sziasztok! A magyar telekomtól vettem egy 14 pro-t. Tudnátok segíteni, hogy az app store miért írja, hogy a fiókja a magyar áruházban nem használható, váltson a német áruházra?
-
Semmi köze az nfc-hez.
Maga a töltőelektronika egyedi (a töltőben is) ami csak a Magsafe-es telókat engedi gyorstölteni.A technikai részébe nem mennék bele jobban,de konyhanyelven és röviden.
Minden alkalommal gyorstöltene a töltő,de ha nem kap választ a telótól hogy “ok,küggyed” akkor azonnal levált kisebb teljesítményre.
Kommunikál egymással a töltő és a teló (de nem NFC-n),ez a kommunikáció az amin tekert egyet az apple azért hogy csak a Magsafe-es telókkal működjön a töltő 12/15W-on.
Ez a kommunikáció hiányzik a mezei qi töltőkből,ezért töltenek csak 7,5W-tal még a legbikább padok is.
Ezt az elektronikát simán lemásolják a kínaiak,ahogy az MFi chippel is tették,vagy fizetnek az Apple-nek licenszdíjat amiért használják.
Blitzwolf pl. utóbbit szokta. -
flawfless
csendes újonc
Valaki esetleg, aki váltott Gen 2 Airpods Pro-ra, nincsen eladó tokja Gen 1-hez? Leginkább valami fekete színűt szeretnék. Köszi és bocsi az offért.
-
2000 Ftért vettem Aliexpressről - gyári Apple 20W töltővel használom, működik ahogy a nagykönyvben meg van írva
én pl pont örülök hogy nem költöttem rá nyolcszor ennyit
puttyog a töltés megkezdésekor, speckó animációval, pont mint az eredeti
töltés sebessége is pont ugyanaz
-
swaggie5
csendes tag
Másnál is előfordul a gyári billentyűzet hangjának laggolása? Safariban, Messengerben, mindenhol előfordul, nem app specifikus. Azt hittem az XS nem bírja már úgy a tempót, de sajnos 14 Pro Max-on is beakad néha. Tudtok rá valami fixet, az újraindításon kívül?
-
esbii22
őstag
Sziasztok! Arra lesz mód esetleg hogy a gyári időjárásban a forrást, ami most OMSZ, vissza lehessen állítani a The Weather Channelre? Szinte mindig mutatja a 20-30% esőt és a felhős időt akkor is, ha süt a nap mindenhol ( radaron ellenőrizve ). Ráadásul amikor esett 3 órát egyhuzamba, szerinte csak felhős volt ez idő alatt. Kár pedig szerettem a gyári időjárást de ez így elfogadhatatlan.
Szerk: írnék egy véleményt app store-ban de így adja be a billentyűzetet, és nem is tudom elforgatni. (iOS 16.0.2)
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Nem pont iPhone, de bármi Apple cuccra mikortól él a garancia? Vásárlástól számítva vagy bekapcsolástól számítva? Vagy hülyeséget kérdezek?
Most vennék órát, de csak karácsonykor adnám át. -
Greg-77
aktív tag
Egy olyan problémám van, hogy a gyári levelezőbe felvettem a Gmail-t valamint a Hotmailt az iCloud mellé. Szépen működik is minden, de a Hotmail folyamatosan jelez 1 db levelet. De ha megnyitom nincsen egy sem, se kimenő sem pedig bejövő levél. Szűrés nincsen bekapcsolva már néztem. De az 1-es továbbra is kint van.
Mit tudok csinálni? Mi lehet a hiba?
-
Clemi
veterán
Ha jól emlékszem, nemrégen volt szó arról, hogy a 16.0 utáni frissítéssel visszakerül a zárolt képernyőre az akku töltés státusza, amit most csak a csatlakozáskor jelenít meg, de később a kijelzőre koppintva már nem.
Ez most visszajött a 16.02-vel? Csak mert nekem nem jelenik meg most sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest