Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
csucsbicep #7299 üzenetére
Az lenne szép baleset.
-
ffodi
veterán
válasz
SoulReaver #7293 üzenetére
Ez eléggé - hogy is mondjam - egyénfüggő. Nekem speciel a színe sem tetszik a gyári ventinek, így emiatt is alapból cseréltem őket anno.
3 lehetőséget látok:
- A gyári ventikkel megegyező paraméterű ventiket veszel, ha nem tetszik a szín
- A gyári ventiknél valamivel nagyobb légszállítású (és nagyobb statikus nyomásértékkel bíró) ventiket veszel
- Veszel 2 ilyen vagy ilyen ventit, persze ezek mellé járulékos még pl. egy ilyen is.Értelemszerűen a 2. opció a nyerő az esetek túlnyomó többségében. Értelmes ventik (a teljesség igénye nélkül
):
Coolink Swif2 120P
Corsair SP120, SP140
Corsair AF120
Enermax Magma, TB silence, TB vegas etc,
Noiseblocker PK-3
stb...(Figyelem a felsorolt ventilátorok általában nem PWM-esek, ahogy a gyáriak sem, ha ez igény, akkor szűkül a kör.....)
-
troll81
addikt
válasz
SoulReaver #7293 üzenetére
sziasztok elnézést kérek mi baj a gyári ventikkel a noctuan? most tervezem egy 4770 k ra rátenni nekem 4 4.2 ghz re tervezek azt tudni kell neki szerintem
de a komolyabb ventik érdekelnek engem is
-
ffodi
veterán
Jobb lett volna a terhelés melletti grafikont ide tenni, mert ez így nem sokat mutat.
Egyébként a könnyebb szerelhetőséggel egyet értek, viszont a D14-re dobsz két komolyabb ventit, és nyertél további 3-5 °C akár. (és még mindig nem érted el a H110 árát). Arról nem is beszélve, hogy nekem pl. a H110-hez adott ventik hangosak, és a pumpának is van/lehet komolyabb hangja. Persze van akinek ezek nem szempontok........
-
SoulReaver
veterán
Hát akkor majd kiderül a héten. Elég sokat foglalkoztam a témával, a házat is úgy vettem, h tágas legyen a nagy szörnynek és maradjon is + hely, viszonylag jól szellőzik, de majd még lesz belerakva+venti is, mert még fér
Jobban félek attól, h nem olyan procit fogok ki ami megy 4.5 ghz en stabilan... :/
-
h1mpi
félisten
válasz
SoulReaver #7289 üzenetére
-
Hoorus
őstag
válasz
SoulReaver #7285 üzenetére
Szerintem az a D14 azért jobb, mint egy ilyen "játékvíz"
-
Hoorus
őstag
válasz
SoulReaver #7283 üzenetére
Az még ivy-nál működött, de haswelnél már kényesebb a szitu.. A kupakkal együtt a fesz szabályzó "biszbaszok" is könnyen lerepülhetnek ám..
A képet laychi készítette
-
laychi
veterán
válasz
SoulReaver #7279 üzenetére
Nem a noctua pasztáját használom,hanem mx2-t,kupak alá liquid ultra ment.
Így mosz 1,256v mellett linx alatt 88fok volt a legmelegebb mag. Majd szerintem szerdán szétszedem megint,mert többet kellene hoznia.
3570k-nál 103 fok volt a maxom 4,5-ön,delid után lett 75,házcsere után 71 fok cm hyper 212 evoval.
Most vagy azt sikerült sokkal jobban megkenni,vagy ez tényleg iszonyatos meleg.
Valószínűleg mindkettő. -
laychi
veterán
válasz
SoulReaver #7276 üzenetére
1,2v-ig meg lehet fogni 90 fok körül d14-gyel linx alatt,fölötte már kell a deilid.
Az enyémet tegnap szét is kaptam -
Hoorus
őstag
válasz
SoulReaver #7276 üzenetére
Írok privátot..
-
Hoorus
őstag
válasz
SoulReaver #7274 üzenetére
Szia
Z87X-UD3H lapom van. 4,6 GHz-en megy benne stabilan a 4670K.. Kupakolva lesz, mert a linx azonnal 100 fokra forralja, de minden más programban max. 70 fok.. Thermalright Macho-val van hűtve..
Az hogy mennyit fog menni az inkább a procin múlik (nameg a szerencsén), mint a lapon.. Láttam már olyan 4770K-t, amit egy Asrock Z87 Pro4-ben hajtottak 4,7-4,8 GHz-en, de olyan is akad, hogy a legdurvább ROG lapban alig bírnak 4,2-4,3-at.. Szóval lutri..
-
SoulReaver
veterán
Üdv urak!
A napokban érkezik az i5 4670K-m és az érdekelne, h egy Gigabyte z87x ud4h lapban, fog-e vajon 4.5ghz körül menni? Valakinek van-e személyes tapasztalata? És, ha megy, akkor milyen hőfokon? mivel hűti?
Előre is köszi a válaszokat!
-
shteer
titán
-
Lipton
őstag
Lehetséges, hogy már a 4.2 se megy stabilan, vagy én állítok be rosszul valamit?
-
Erdei88
veterán
Mire megvesszük a Z97-et és a Haswell Refresh-t már jön is a Skylake
-
TomiLi
addikt
válasz
csucsbicep #7263 üzenetére
Persze, de nem elhanyagolható tényező. Az viszont igaz, hogy még nem teljes a paletta.
-
NFree
addikt
Na látod erre nem is gondoltam
lehetséges
(#7262) h1mpi
Szép lap az msi, majdnem azt vettem giga helyett, de olvastam , hogy nem tud az msi biost írni, ez nem készpénz lehet csak pont akkor pont olvastam ilyesmit. Így lett giga , meg marad is . De azt tuti , hogy ha legközelebb gép upgrade lessz akkor csak is felsőkategória. -
Hoorus
őstag
Nekem a Z97 biztos, hogy kimarad.. Majd csak ha már lesz DDR4, akkor fogok váltani.. Ettől függetlenül az Mpower nagyon bejön
-
h1mpi
félisten
Nekem szerintem megvan a next: MSI MPOWER Z97 (megy a Viperekhez is)
20 Phase DigitALL Power Design
-
TomiLi
addikt
Pedig kerestem, de nem találtam....
Na erről ennyit akkor!!! A deluxe sokkal jobb lap, mint a csili - vili parasztvakítós ROG.
(#7260) NFree: Szerintem azt alapból a cpu-nak kell tudnia. (16-16x) Persze az lehet, hogy a broadwell már fogja tudni, és elő vannak készítve rá az alaplapok....
(#7262) h1mpi: Nice!
-
NFree
addikt
Azt nem tudjátok véletlen, hogy a refress. nek változtatnak valamit a pcie sávokon, mert ahogy nézegetem a z97 es lapokat az összes slott 16x osig van beforasztva, nállam pl a gigánál 16x,8x,4x,4x így van a kiosztás.
Lehet a z97 már tudja 16x16x-ot -
TomiLi
addikt
Csatlakozik az MSI is
Azt bírom ebben a marketing maszlagban (nem csak számtech.), hogy ilyenkor kiderül: tulajdonképen mekkora egy szar az ami jelenleg a kedves felhasználónál van..... - Na ennek nem szabad bedőlni....
Asus-nál pl. nem találom a R.O.G. lapoknál, hogy hány fázisú a táp ellátás, persze van mindenféle csili vili baromság, hogy mi minden "felesleges" dolgot lehet aggatni a lapra, stb...A Deluxe viszont ígéretes: 16 fázisú!
-
TomiLi
addikt
EVGA Z97 Classified, FTW, Stinger.... (van rajta táp csati bőven....
)
Állati jó az elrendezése a csatlakozókat illetően, főleg, hogy javarészt 90fokos!
-
TomiLi
addikt
Még nem "hivatalosan" vannak fent a lapok az oldalakon (reggel néztem utoljára, akkor az Asrock, meg az Asus "merészelte" feltenni, a többiek még nem)
Passz: még lehet, hogy nem is teljes a lista, bár a nagy ágyúk már szerintem láthatóak...
Szerintem tuningnál fontos, hogy minél több fázisú legyen a táp ellátása a lapnak. (pl anno a gigabyte csinált erősebb nem "gamer" lapot, mint a G1 sniper) -
TomiLi
addikt
Asus is rosszalkodik!
[link]
-
korcsi
veterán
1 processzor foglalatos rendszerbe jó csak?
he7edik:
K: szorzózár mentes
S: low power
T: ultra low poweri5-ök részletes adatai
i7-ek részletes adataicsumpa:
4770s: 3,5; 3,6; 3,8; 3,9 GHz
4770: 3,7; 3,8; 3,9; 3,9 GHz a terhelt magok számának függvényében. -
artiny
őstag
Intel Xeon E3-1220 v3 , milyen teljesítménye van ha jatek alatt hasznalnam, mint egy normalis othoni pc. processzorakent?
egy i5 4440 est neztem ki,de meglattam egy ilyen Xeont ..mi a velemenyetek errol ,jobb mint egy i5? -
he7edik.
addikt
Lámer kérdés de az utóbbi pár évben nem foglalkoztam pc-vel.
Az intel prociknál mit jelöl a K,T,S ill. utótag nélkül típusjelzés? -
laychi
veterán
Jóelőbb,hogy ne mondjak hülyeséget az órajel kapcsán rámentem az ak intel oldalára és megnéztem és kiszúrtam egy új értéket a procival kapcsolatban,ami eddig nem volt jelen egyik procinál sem,gondoltam megnézem a 4670k-nál is van e ilyen,mert tuti,hogy nem volt,de most van.
szóval erről lenne szó: Scalability 1S Only -ez mi a tosz? -
csumpa93
tag
Sziasztok!
Kapva-kaptam egy lehetőséget, hogy olcsón kapjak egy i7 4770s-es procit. Mi a külömbség a többihez képest és mit jelent az s betű? Válaszokat előre is köszönöm
-
Hoorus
őstag
1,5 V-os ramoknak szerintetek mennyi feszt lehet adni max?
-
Picturemaker
őstag
-
NFree
addikt
válasz
Picturemaker #7229 üzenetére
Mennyi fesszel megy neked 4ghz en az uncore?
-
Lalaboy
őstag
Majdnem berendeltem egy Asrock Z87M OCF-et jo arban, de kivartam a Z97-es lapok elso tesztjeit.......
Az amerikai newegg 24 ora alatt 2x valtoztatta meg a felhozatalt. Elso ranezesre az MSI MPOWER jott kepbe, ami azonnal rendelheto, de majdnem azonos arban, de csak elorendelesre feljottek a tobbiek is, igy most egyszeruen nemtudok donteni....
Ott a GIGABYTE GA-Z97X-SOC, GIGABYTE GA-Z97X-UD5H, ASUS Z97-PRO, de ezek kozul egyedul az MSI lapja nem elorendeleses...... -
deadwing
addikt
válasz
Erdei88 #7202 üzenetére
Mivel én is csatlakoztam a táborhoz egy 4670k-val, a későbbiekben fogok tudni prezentálni eredményeket, hogy mennyire is számít a tuning CF-nél. 2 db 290-es karival fogom tesztelni. Sajnos most napokig nem leszek a gépemnél, és még nem volt tuning...
Mindig ez van egyébként, ahogy bővítek vmi vasat, tuti el kell utaznom, nehogy tudjam nyomkodni(#7222) ÁdiBá: nem lehet a probléma forrása nálad az 1.65V-os RAM? Én a helyedben kipróbálnám 1333/1.5V-on.
-
ÁdiBá
veterán
Mindenesetre a Cpu Core most nálam a Biosban 1,19V és a uncore cpu cache feszültség is 1,19v.
Így a processzort is belőttem Linx v0.6.5 program segítségével stabilan. A Cpu Cache is 4,2Ghz üzemel.
Linx alatt 1,216V dolgozik a mag is és az Uncore is.
Fixálva vannak a feszültségek.
Szerintetek így 24/7 tudom használni hosszú távon?
Nem megy jobban a processzor ugy hogy nem is kínzom tovább. Gondot nem okozhat gondolom az, hogy az alaplap Biosban fixálva van a cpu core és az uncore 1,19V? -
TomiLi
addikt
Z97 - Broadwell: azért jól csinálják, mert tuti, hogy amikor jön majd a Broadwell cpu, akkor ismét támadásba lendülnek az alaplapgyártók, és kiadnak egy rakás új lapot, amikben picit ez jobb, picit az "szebb", picit..... szal' ki van ez találva....
(#7217) laychi Sajnos nem tudom pontosan, hogy a Haswell Refresh, vagy Broadwell procikkal kapcsolatban tett ígéretet az intel, hogy jobb pasztát fognak használni... (mondjuk
viccesszomorú)(#7219) Hoorus: Jól tudják a gyártók, hogy kell piszkálni a fanatikus júzerek' ingerenciáját. Aki benne van nyakig a témában úgy sem tud ellen állni...
Pl: szerintem első körben - ne nekem legyen igazam - az m.2 sata-s ssd-knek sem lesz sok értelme, mert szerintem csak foglalatban lesz eltérés, úgy sem használják ki az új foglalat adta sávszélességet/sebességet. - Remélem az mSATA-s társaik árára pozitívan fog hatni az új jövevény..... -
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Nem bírtam tovább a Celeronnal és vettem egy 4670K-t. 1,25 V (AVX-nél ugye +0,1 V) mellett 4,6 Ghz a vége.
Cinebench, Prime95, 3DMark, játékok alatt stabil. Prime AVX alatt max. 85 fok, Linx viszont azonnal felforralja 100-ra, de ettől függetlenül stabilan lement pár kör, igaz itt már throttling-ol.
úgyhogy kupakolás lesz a vége..
Mindettől függetlenül szerencsésnek érzem most magam..
-
bozont
veterán
Így van ez, én is mondtam magamban, veszek egy PS3-at és elleszek vele míg jobb árban lesz a PS4 és lesznek rá játékok. Most úgy sincs sok időn játszani, elég az FX6100+7790 kombó. Aztán itt van, hajszál választott el hogy 280X-et vegyek, sőt a 290 is megfordult a fejemben (aztán 270X lett belőle, lassan úgyis itt az új széria
) és váltok Intelre is, főleg az egyszálas teljesítmény érdekében. Persze most is csak a Z97-es lapokra várok, csakhogy meglegyen a Broadwell lehetősége is.
Én egyszerűen szeretem ha a legfrissebb technológia lapul a gépházban, még ha nem is használom ki.mod.: Most is azon gondolkozom, vegyek e 16GB ramot vagy legyen elég a 8, kitudja mennyire erőltetik meg magukat a fejlesztők optimalizálatlanság terén.
-
NFree
addikt
Az a baj így 40 évesen kell rájönöm, hogy a még játékok nélkül el-el vagyok de a tuning a piszkálás azt nem tudom le vakarni 3,5 évig elvoltam egy e5300 al, most a télen volt egy kis pénzem s tessék megint szivatom magam a hülyeséggel. attól tartok nem fogom már kinőni
(#7199) ÁdiBá
Hogy a fenébe tudod lehűten azon a feszen, nekem bugzik a linx ezért nem teljesen terheli le a procit , ezért néha primal megnézem a valós értékeket(fogyasztás, hőfok) mert magasabbak prime alatt mint linx alatt, de valameik nap 1.36v mellett ráküldtem, és abba a pillanatba kiakadt az enyém 100 fokon 160-170w os fogyasztás mellett.
De örülök , hogy megvan a 4,4ghz, lassan nállam is csak 1,28v on. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Erdei88 #7208 üzenetére
Most kicsit le kell állnom. Használtam 2600K/3770K most pedig a 4770K...
Játékok terén egyiktől se ájultam el, már mint úgy értem a legnagyobb teljesítmény pluszt számomra a 2600K hozta Core2Duo e8400 után illetve Q6600 után, mert azt használtam előttük.
De a 2600K után szinte játékokban semmilyen gyorsulást nem tapasztaltam, vagy a mai processzorok nagyon jók már játékokra, vagy a grafikus kártyák nagyon gyengék még a CPU-hoz....
Természetesen játékokhoz mindig is cpu kellett...
Ez miatt most nem fogok ugrani Z97 vásárolni az tuti....
Inkább levizezem az egész gépet és veszek még két grafikus kártyát. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Erdei88 #7205 üzenetére
Gondolkodom rajta, hogy meg kellene várni.
Viszont az új processzorok Z97 alaplapban fognak csak működni?!
Jelenleg nem igazán szeretném leváltani a 2 hónapos Extreme VI deszkámat.Mindenesetre ez így már mindjárt barátságosabb, nem?!
Ezt nem értem azért, hogy ha ezt a teljesítményt, órajelet tudja teljesíteni ekkora feszültség mellett kényelmesen, mi a tökömért nem bír ki 100-200Mhz-et hasonló kakaóval...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest