Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#35751) DrJános válasza eXtase (#35750) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Ezek nagyon jó eredmények. Főleg egy olyan kis házban. De a hang amivel ezt eléri fontosabb. Gondolom hang szempontjából is jobb lett. :D

Amúgy Grat a hűtőhöz, használd egészséggel. :K

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#35752) eXtase válasza DrJános (#35751) üzenetére

eXtase
(lelkes újonc)

Köszönöm! :)

Ez a cooler kétféleképpen fér be a kis házba. Jelenleg a lamellák kereszthuzatában a RAM van, alatta pedig az alaplapi chip kap a levegőből, de lehet átfordítom hogy a VGA paneljét hűtse.

Igazából a VGA hűtésével voltak gondjaim, mivel zárt házban a VGA felfelé nyomta a meleget, melegítve a ház hátsó lemezét, illetve a közelében lévő HDD-t.
Ezt kompenzálva egy 8cm es ventillátort raktam be hátra, amely befelé szívja a levegőt , át a CPU cooleren végig a táp 12cm -es ventillátoráig ami kifelé nyoimja a levegőt, így kialakítva egy szélcsatornát. A hdd 32, a CPU pedig 50 fok helyett 38 alapjáraton, terhelve pedig 45-47 úgy, hogy a ventillátorok ~1400 as fordulaton mennek, amit én állítottam be a bios-ban állandóra. Direkt kerestem az optimális beállítást, hogy halk maradjon a gép.
Ezeket a hőfokokat úgy produkiálja, hogy rajta van a gép teteje! Ha leszedem csökkennek ezek a hőmérsékletek is.

1 slotos VGA coolert keresek most, de nem nagyon van kínálat. Megmérve kb. 18 mm ami kényelmesen elférne. Annyit csináltam most, hogy a VGA gyári hűtőjének fekete alu burkolatát leszedtem, így nyertem még 4 fokot... most kb. 84 fokos a vga terhelve, alapjáraton pedig 62.
Igyekszem megőrizni a ház eredeti állapotát, nem nagyon hajlok az átalakítás felé...

Itt vannak az ígért képek:

[ Szerkesztve ]

(#35753) Smani válasza eXtase (#35752) üzenetére

Smani
(senior tag)

Ha nem akarod az egész géped lecserélni, sürgősen cseréld le a tápod.

(#35754) eXtase válasza Smani (#35753) üzenetére

eXtase
(lelkes újonc)

Igen?

A ház gyári 450W -os tápja (codegen), gondolkoztam rajta, hogy cserélem de egyenlőre nem akartam, mivel új még.

(#35755) Ł-IceRocK-Ł válasza eXtase (#35754) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Codegen tápra semmit nem bíznék.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#35756) Smani válasza eXtase (#35754) üzenetére

Smani
(senior tag)

Be sem kapcsolnám addig azt a gépet. Vegyél bele egy FSP Hexa 400-t vagy 400 APN-t. Esetleg Chieftec CTG-400-t vagy aprübül valami olcsó 350-PNF-t.

(#35757) eXtase válasza Ł-IceRocK-Ł (#35755) üzenetére

eXtase
(lelkes újonc)

Éppenséggel lenne egy 350W-os HIPRO táp kéz alatt, ha az jobb...

(#35758) Smani válasza eXtase (#35757) üzenetére

Smani
(senior tag)

Igen, jobb.

(#35759) Ł-IceRocK-Ł válasza eXtase (#35757) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jobbnak jobb, de még az is a legalja.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#35760) kaboska

kaboska
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Arctic MX-4-es pasztáról mi a véleményetek?Vagy esetleg Freezer 7 PRO REV2 hűtő és
E8500 pároshoz milyen pasztát ajánlanátok?
Előre is kösz!

"Fej vagy gyomor"

(#35761) Merlinclub válasza Ł-IceRocK-Ł (#35759) üzenetére

Merlinclub
(fanatikus tag)

Azért a Hipro messze nem a legalja :N
MS-Tech, Mercury, Codegen, Acorp, és a csúcs a Vargáné! Na az a legalja!

kaboska

Jó az MX-4. Tulajdonképpen édes-mindegy mikre kened.

[ Szerkesztve ]

Notebook-PC alaplap, VGA, TFT javítás, chip, cpu foglalat, csatlakozó cserék, reball / Alpenföhn, Deepcool cuccok

(#35762) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Nekem egy Fsp 400-as füstölte el az alaplapomat a haláltusája közepette. Azóta nekem bárki bármit mondhat mi a minőség,és hogy mit kell venni! :)

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#35763) Merlinclub válasza Silentfrog (#35762) üzenetére

Merlinclub
(fanatikus tag)

Egy dolog ezzel kapcsolatban: nem mindegy, hogy adott típusok mindezt milyen gyakorisággal teszik!

Notebook-PC alaplap, VGA, TFT javítás, chip, cpu foglalat, csatlakozó cserék, reball / Alpenföhn, Deepcool cuccok

(#35764) Silentfrog válasza Merlinclub (#35763) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Jogos de engem nem vigasztal,hogy a 12 k-ér vett táp,kinyirta a 30k-s alaplaponat. ;]
Van szerives ismerősöm és az mesélt nekem a minőségi és gagyi tápok elhalálozási statisztikájárol. De nem fejtem ezt ki nem ennek a topic témája!

(#35765) Smani válasza Silentfrog (#35764) üzenetére

Smani
(senior tag)

Kedves ismerősöd arról nem mesélt, hogy a gagyi tápos gépekben elég gyakran kell HDD-t cserélni? :U

(#35766) Silentfrog válasza Smani (#35765) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

:N

(#35767) BullZeye válasza Silentfrog (#35764) üzenetére

BullZeye
(őstag)
LOGOUT blog

Na meg ha kedves ismerősöd szervizben dolgozik, akkor tudja, hogy azért fordul meg nála több márkás táp, mert azokat van értelme javítani. Míg a egyszer használatos Codegen-t ha tönkremegy dobják kukába.

De ha már belekezdtél, egy offba fejtsd már ki, hogy miért jobb a codegen, mint egy enermax?

~ userstyles.org/users/94870 ~

(#35768) Attici válasza Ł-IceRocK-Ł (#35755) üzenetére

Attici
(fanatikus tag)

Codegen tápban az a jó, hogy simán tönkremegy, nem indul, kikapcsolgat, de nem tesz tönkre semmit.
Felkondizod és megy tovább! :K
Az más tészta, hogy a mostani gépembe már én sem tenném be, de irodai gépekbe még jók.
A Vargáné a legbrutálisabb, azt semmibe se raknám.

"Soha ne feledd a Schwartz erejét!"-Yoghurt

(#35769) Smani válasza Attici (#35768) üzenetére

Smani
(senior tag)

Codegen tápban az a jó, hogy simán tönkremegy, nem indul, kikapcsolgat, de nem tesz tönkre semmit.

Egy nagy lóf@szt már bocsánat :(((
Ilyen félrevezető infót NE írj sehova. Ha valóban így lenne senki nem venne normális tápot.

Haver gépében pont tegnap cseréltem ki az isteni codegen tápot ami vitte magával a hdd-t és a vga-t.

Ennyit erről :((

(#35770) Attici válasza Smani (#35769) üzenetére

Attici
(fanatikus tag)

Már rengeteg rossz Codegent láttam és javítottam, de mégy egy sem tett tönkre semmit.
Van bennük védelem.
Nem azt mondtam , hogy jó a Codegen, de a sok szar közül még mindig az egyik legjobb.
Nem mindenki engedhet meg magának komoly tápot, de én is azt mondom, hogy komoly gépbe, komoly táp való.
Mi baja lett a VGA-nak? A HDD-n nézd meg a védődiódát, legtöbbször csak az szál el.

(#35771) Smani válasza Attici (#35770) üzenetére

Smani
(senior tag)

Egy codegen ára annyi mint egy normális használt tápé. Gondolom valami pc boltos vagy...

Itt lezártam.

(#35772) Ł-IceRocK-Ł válasza Attici (#35768) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Codegen tápban az a jó". Nincs abba jó. Én meg nem eggyel találkoztam ami vitt magával alkatrészt. Szerencsére nálam sem történt, de akkor is egy ipari hulladék.

(#35773) Attici válasza Smani (#35771) üzenetére

Attici
(fanatikus tag)

Nem vagyok boltos, csak műszerész. Nekem is egy Corsair tápom van az itthoni gépemben, de az irodai gépeink többsége nem került annyiba, mint ez a táp!
Nagyon sok gépet használunk a cégnél, ahol folyamatosan mennek tönkre a gépek és nincs pénz újat venni, de folyamatosan lehet őket javítgatni fillérekért.
A Codegen értékatrányos. Elég sokáig bírja javítás nélkül egy átlagos irodai gépben, míg nagyon sok hulladék táp tényleg visz magával mindent és a javítása sem gazdaságos.
Most Codegen gyűlölők topicja lett ebből? :F

[ Szerkesztve ]

(#35774) Smani

Smani
(senior tag)

A 754 lefogatása ugye kompatibilis az Am2-vel?

(#35775) Apollo_21 válasza Attici (#35773) üzenetére

Apollo_21
(tag)

Abba a tápba semmisejó!_D xr ahogy van, am...gratulálnék mondjuk csiftek 450ekhez is..múltkor az vitte el a gépemet:D ennyit arról h az "jó" legalábbis én naívan azt gondoltam:D

Hell...It's about Time

(#35776) Silentfrog válasza Smani (#35774) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Az am 3 gyári hűtője rámegy a 754 tokozású alaplapra,most probáltam.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.