Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
Ja, és így akarok Európába eladni mert a hülye amcsiknak nem kell 4790K.
Erről a hsz-ről sem nyílik? (#9744) Tomdriver
(#9899) MoP_FX 57: Ja, ez nem EU, tax-al nem számoltam basszus....
Vagy nem értem, mi az 1,295 szorzó? Ebay-ról rendeltem Miamiből asszonynak egy cuccost, holnap érkezik, de ott nem számolt fel ilyen pluszt.. -
MoP_FX 57
őstag
Nem szeretik a magyarokat, hideme.be-n keresztül próbálkozzatok!
(340 + 25) * 1,295 = 473 USD = ~107k egyébként.
-
Tomdriver
őstag
Akkor már olcsóbb Kaliforniából rendelni, posta + 24,70 USD rá. (Aztán ha gariztatni kell, az már szívás.
)
-
laychi
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Ha nem hibázik akkor szerintem megtartom.
Nem igazán látok már jövőt a Haswell processzorokban.
A Broadwell megjelenéséig azért megszeretném őrizni.(#9890) NFree Én azért nyilván rá akarom rakni a Liquid Ultrát a hűtő és a mag alá is...
Tehát azért arról nem mondtam le hogy rendes hővezetőt használjak...(#9892) laychi Most annyira nem vont a dolog, mert jön a nyaralás pihenés, megy a foci is.
Ez miatt félévet, háromnegyed évet kibírok a 4770K-val is. -
NFree
addikt
Én vadásztam , irtam az intelnek, de semi. Sajnos ki kell fogni egy javíthatatlan procit s arról leszedni, de most hogy elek barátunk már javítja a procikat , nagyon kevés az esély rá. Én azt mondom , rakd be a gépbe , nézd meg mit megy olyan 1.25v körül s használd úgy , én is úgy használtam, 4,3ghz en teljesen rendben ment , néha belefért még egy pár bench is ha hideg idő volt.
-
h1mpi
félisten
Nem tudsz beszerezni, Nfree felhajtotta az egész világot, de nem talált. Szerintem használd még 1-2 hétig, aztán jön a 4790K vagy vegyél egy 4690K-t. Ahogy ismerlek 4790K lesz belőle
40-50K-ért meg el tudod adni szerintem ezt is, ha kitesztelve napokon keresztül, nem dob hibát. Így is keresel egy kicsit, ahhoz képest, mintha papírnehezékké vált volna. -
ÁdiBá
veterán
Beszéltem CinkElkekkel, megcsinálta a processzort, mondta már csak apróságok vannak, lakkozás ilyenek.
Viszont ahogy kivettem a szavából a bal szélső kondit nem tudja pótolni, átrakta a jobb szélén található kondit a bal szélére, mert itt NFree kollégának így működött a processzor stabilan.
Működni működik a processzor. Csak nem tudom mennyire fogja ez majd vissza esetleg stabilitásban teljesítményben.Azon gondolkodom hogy ilyen kondit sehol nem lehet beszerezni?!
Nyilván tudni kellene az értékét... -
laychi
veterán
Én úgy veszem észre,hogy anélkül is visszaveszi.
Sőt ha nincs terhelve és eist ki van kapcsolva meg fix fesz van beállítva akkor is idle alig fogyaszt.Nekem most gariztatás alatt van a vgam,mert gyárilad nem működik a 2D órajel(vga biosban letiltotta az asus a power tune-t és a zero core sem működik,stb,de ez nem is ide való)
Szóval így most 40-45W-ot eszik a gép idle+monitor kb 25-30W+hangfal,ami megint nem lehet több 5-10W-nál.tehát a windowsba azt mutatja mondjuk a cpu z,hogy 1,248V-on megy a proci,de a fogyimérő azt jelzi,hogy alig vesz fel valamit.Terheléskor nyilván megy felfelé
-
h1mpi
félisten
Mit állítottam át a biosban, ha csak az órajelet veszi vissza a feszt nem? Eddig egyiket se vette vissza és az nekem szimpi
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni hogy megéri-e a mostani konfigurációmat már most lecserélni?Mostani:
AMD Phenom 955 @ 3,8Ghz
Gigabyte 785-USH
4GB DDR2 800 Mhz
HD 6970 2GB
Mugen 4Arra gondoltam hogy, eladnám a proci alaplap párost 25 ezerért. Ramot 9 ezerért. Vennék használtan I3 4130 procit és 4GB DDR3 1600Mhz-es Ramot. Így 0FT-ra jönnék ki szerintem. Valamit egy Z-s alaplapot a későbbi I5 (k) [Mugen 4 miatt]. Mit gondoltok mennyire életszerű ez a történet? Sokat várok az alkatrészeimért? Vagy felesleges cserélnem?
-
PAtr0n
addikt
Nem, neki itt magyarhonban van a helye, látjuk mi történt pár okos magyarral aki kiment, mind ott kamatoztatta valós tudását (tudósok, feltalálók), és nem lett magyar a siker. Nem minden a pénz, én azt mondom, remélem CinkElek is így gondolkodik. Meg mi is így járunk jól akik elbaltázzák a cuccaikat, legalább van aki nagy szakértelemmel megcsinálja nekünk, olcsó pénzért.
-
ÁdiBá
veterán
Kész a procim. Irt cink elek. Minden működik. Memoria tesztek. Agresszív cpu tesztek. Igpu része. Teljesen kész és hozza a pontokat amit kell neki. I7 4770K. De mondta hogy nem volt egyszerű feladtam neki a leckét rendesen.
-
h1mpi
félisten
105K lesz a bevezetô ára a 4790K-nak. Majd figyeljétek
-
h1mpi
félisten
válasz
Trailblazer #9852 üzenetére
Ok, de a 4770K javítása a 4790K. Akkor mi értelme lenne piacon tartani?
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit játszottam Prime alatt.
4770K, 4,5GHz, max. 1,324V auto feszültséggel, 14336MB ram, max. 91C.
4,4GHz, 1,28V fix feszültség, 14336MB, max.84C, itt stabil.
Hol próbáljam, hogy ne fesszelje ennyire tul?Érdekesség, hogy auto fesszel alapon a TEMP2 és TEMP5 72C, fix fesszel ez 41C.
-
laychi
veterán
Nem kell megijedni srácok,megjönnek,1-2 hét és megy le az áruk,mint a refresheknek.
-
Matiax90
csendes tag
Iponban már lehet rendelni a 4690K-t eléggé érdekes árral, a 4790k szerintem 100-105 körül lesz
-
laychi
veterán
Tuning procinak a tuningpotenciál a lényege,csak már elmentek itt az emberek egy más irányba,az erő irányába.(Maga az intel az,ami az erőt képviseli,nem a húzhatóság szvsz (AMD-vel szemben clock to clock). )
Ha amennyivel erősebb,annyival drágább is akkor megint ott vagyunk,hogy lényegében csak lehúztak még egy bőrt a hasiról és még több pénzt(a még több pénzt úgy is lehet érteni,hogy megint ugyan arról,illetve hogy megint ugyanarról és még többet,mert drágábban adják) az emberektől,hőátadásnál nem látok javulást,1,2V-on 90 fok ez is meg a régi haswellek is,ahogy Gera021-nél is látszik illetve régebbi linxes eredményekből(normális hűtővel) -
laychi
veterán
Jobb lesz,de tuning szempontjából akkor is rosszabb.Hogy miért is?
Mondjuk legyen ez az átlag:
4770k 3,5Ghz-->4,4 ghz ~1,25V ~26% tuning
4790K 4,0Ghz-->4,6Ghz ~1,25V ~15% tuningTuningban jobb a a 4770K,viszont erőben a 4790K,Inteléknek megint nem sikerült jó tuningos procit kiadni
Viszont akkor az én 4670K-m jó tuningos
1,24V Biosban 4,5Ghz - 1,248-1,256V terhelés közben túlhajtás 32%
-
Matiax90
csendes tag
Én új gép vásárlása előtt állok de olvasva itt a dolgokat nem hiszem, hogy 4790K-t fogok venni mert nem látom értelmét annak, hogy drágábban megvegyek egy cput aminek állítólag jobb a hővezetése mint a 4770k-nak de közben lehet, hogy mégsem...
Inkább egy 4770k-t beszerzek 65-70K között itt aprón.
-
h1mpi
félisten
Mondjuk az első "sokk" után szerintem 10K-n belüli lesz az áreltérés a DC javára. Szvsz-t 75-80K és 83-88K lesz az ára a két cpu-nak. Ki tudja, amúgy, hogy mikor vezetik ki a 4770K-t a piacról?!
Illetve fontos, hogy ez kevesebb feszen fogja tudni ugyanazt az óra jelet, ami szintén megéri a különbséget.
Mint a példa is itt van, 4.5-öt tudja 1.2v alatt. Ez nem rossz szerintem. Nekem a 4770K stabilan (linx, prime stb.) 1.240v-al tudja a 4.4-et a 4.5-öt már 1,3v-al. -
h1mpi
félisten
Ezt mondtam én is. Aki racionálisan gondolkozik az nem cseréli le a 4770K-t 4790K-ra max., ha nagyon gatya darabot fogott ki. Aki most vált 1150-re, annak persze már érdemes egyből a DC-ont venni, mert a javított IHS megéri azt a pár ezer forint többletet. Mi itt nem vagyunk racionálisan, ezért cseréli majd mindenki +200 Mhz-ért a procit, lapot
-
laychi
veterán
válasz
MoP_FX 57 #9826 üzenetére
Értelek,én is mondtam korábban(megjelenés előtt,mikor mindenki itt izgult),hogy nagy csodára ne számítsanak,sajnos nekem lett igazam,és nem lettek olyan über királyak ezek se tuning szempontjából,azt tudják,amit a jobb 4770K-k,ennyi változott.
Persze biztos lesznek ezek közt is jobbak,amik extreme tuningpotenciállal rendelkeznek és majd 1-2 embernél kiverik a biztosítékok,hogy ők már megint egy "szart" fogtak ki.
-
MoP_FX 57
őstag
-
laychi
veterán
-
gera021
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #9818 üzenetére
sajnos en nem igazan tudtam lehuteni, elertre a 90 fokot, azonnal leallitottam a LinX et, nem is bajlodtam vele,
h miert azt nem tudom,laychi, okes megfogadom tanacsod,
-
laychi
veterán
válasz
gera021 #9817 üzenetére
AZ MSI biost nem neked linkeltem,ha azért írod,hogy neked asus lapod van,hanem Melorin-nak,hogy van több opció bios frissítésre,biztos asusnál is.
Szerintem légy drasztikusabb és rögtön vidd le 1,16-1,17V-ra
Hamarabb kiderül,hogy mit bír,ha nem jön be,akkor meg a kettő közé félútra beállítod,aztán lehet vacakolni a pontos legalja fesz kiderítésével.
-
laychi
veterán
válasz
Melorin #9814 üzenetére
MSI-nél két választható opció van
Valószínűleg asus lapnál is kell lennie ilyen opcióknak,csak esetleg más néven fut.
De jelen esetben ugyebár írta is gyártói oldalon,hogy BIOS Updater toolra van szükség.Gera21: Egész jó lett,bár a hőfok mehetne még lefelé
Ezt miért nem tudták elkövetni a 4770k-nál?Hogy ilyen órajelen tudjon menni,ilyen fesz mellett...Meg azért egy kicsit mehetett volna még lejjebb a fesz is
-
gera021
aktív tag
sziasztok, megerkezett a 4790k es tuning alatt van, 4500mhz tesztelem, 4,6ghz et mar nem tudtam lehuteni cm seidon 240m hutovel,
-
Micha3l
tag
válasz
velizare #9809 üzenetére
A komplett storyval, lepesekkel nem tudok szolgalni, mert 2 hetig a nagykerben ultek a probleman.
Amit el tudok mondani az esetrol:
Adott a H87-plus Asus lap, elso vak folt, nem tudom milyen BIOS verzio volt benne gyarilag.
Feltetelezheto, hogy 0805 nel regebbi, mert akkor talan indult volna a 4590 is.
Ugye ezzel nem indult, ekkor egy 4670 el eletre keltettek a lapot es az akkor 0809 es biost kapta meg, ezek szerint BIOS alol pendriverol. Majd kovetkezett a hosszas utanajaras, erdeklodes, irogatas az Intel ill ASUS fele a problemat illetoen. (Kozben volt meg 2 db 4590 es is probalva hatha a CPU rossz) Gondolom itt elmondtak, hogy milyen BIOS verzioval probaljak, sot mas tipusu, markaju alaplapban sem mukodik a 4590. Kb 1 het elteltevel az ASUS kiadta a 2001 BIOS ehhez a laphoz, amelytol megvaltast vartunk. A nagykeres kollegak sem olvastak el szerintem a leirast amit az ASUS kozol, hogy a toolal kell vegrehajtani a frissitest. Ekkor kertem, hogy a 4670 el kuldjek le nekem a gepet es mellekeljek a 4590 es CPU t is, majd en is megprobalom eletre kelteni.
En szembetalaltam magam a 2001 es BIOS verzioval es a mukodo 4670 procival, majd csere 4590 re, meg se mukkant. A saman tancon kivul mindent kiprobaltam es ekkor gondoltam, hogy kozzeteszem elkeseredettsegem. S lon vilagossag, par perc alatt kaptam olyan infot ami sikerre vezetett. -
-
Micha3l
tag
Mukodik
Nagyon hálás vagyok, valamit kuldok, cimet add meg privatban.
Sor, bor, palinka. ebben a sorrendben.
*Mindig el kell olvasni az aprobetus reszt*
Mentsegemre legyen, hogy 2 hetig tokoltek a nagykerben vele, ma kaptam meg a gepet a 4670 el. De rajtam is kifogott.
Tanulsagul alljon a jovore nezve, hogy Win alol az ASUS toolal kell frissiteni! -
laychi
veterán
válasz
velizare #9800 üzenetére
igen,csak lehet,hogy valamiért sima pendrive-os flashelésnél valamit nem ír felül,amit kellene és ezért lenne szükség az updaterre,pl én a lapomnál live update-et flesheltem és előbb sokmindent törölt a devils canyont támogató bios felrakásakor,utána kezte el telepíteni a biost,szóval nem felülírás,hanem totál lecsupaszítás és újraírás történt.
pendrive-ról való frissítésnél is úgy kell kiválasztani,hogy nem elég az update bios,hanem update BIOS+ME-t kell kiválasztanom.Ezért gondoltam erre,hogy BIOS Updater-rel kellene megpróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest