Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobobazsy
őstag
ha a 3. RAM KIT-el is sz.rakszik a gép akkor az az alaplap hibája? a proci nem lehet ludas? ugye abba van a memória vezérlő
bár lehet hülyeséget kérdezek -
mcs
veterán
válasz
laychi #24084 üzenetére
A Prime sokkal kevésbé fűt, mint például a Linx. Nálam az általad említett Prime verzió 60ra nyomta fel az i5öt, a Linx pedig 75re is.
kisbocs06: A hűtés pöckeit tényleg nézd át, hogy jól vannak-e bepattintva. Beszereléskor nem elég egyszeri kattanásig nyomni őket, hanem be kell feszíteni is a megfelelő irányú csavarással.
-
blu79
addikt
- már tettem is , mint korábban írtam ez volt a célom 4,8 24/7 és ezért tartottam picit hogy csak deliddel tudom lehet megvalósítani de úgy tűnik hogy nem kell erre sort keríteni csak ha 5 GHZ lenne a cél
-játékok allatt (pl. CoD AW 66-62 de ez a max néha felugrik de vissza is megy 5X körülre ) HWinfo-val mérve
-holnap picit szeretnék finomhangolni ( feszt lennebb vinni)
ha engedi
- én nem fix feszt szoktam alkalmazni hanem Adaptive és Offszet egyszerre, igy idle-ben lemegy a fesz -
blu79
addikt
- na...sziasztok, látva a mai nap eredményeit én is felbátorodtam és 4,7 Ghz-ről feltekertem 4,8 Ghz-re a kis 4790K-t, csak plusz feszt adtam semmi mást nem állítottam, többi minden maradt ugyanaz, 2 x próbálkoztam a fesszel , második beállításra sikerült a lap most 4,8 GHZ -hez 1,247v-t ad, hőfokok kb ugyanazok mint 4,7Ghz-n 1,219v -vel, tesztelésre mint már észrevettétek nem szeretem a linx-et , prime95 meg társait, általában játékra használom a gépet, és azzal is teszetltem, CoD AW stabil minden, meg egyéb, holnap valószínű megprobálom picit csökkenteni a feszt ha engedi a proci
, de szerintem így sem vészes
ha minden szép és jó lesz akkor csak egy jobb hűtést veszek és nem delidelek, mert végül is elértem a célom : stabil 4,8Ghz 24/7 re
-
válasz
Victor91 #24078 üzenetére
Ha kompakt hűtést tervezel,akkor H110 minimum,nem 240 hanem 280 radi van hozzá.
De ahhoz a procihoz már érdemes vizet építeni,ha hosszútávon meg akarod tartani.
Az épített víz azután is jól jöhet,ha esetleg konfigot cserélnél.
A delid szinte kötelező arra a procira. Utána mivel hűtöd a te döntésed.
Akarsz-e próbálkozni kompakt vízzel,vagy építesz rá.
(fele vizem viheted)
-
Victor91
tag
Igen gondoltam, hogy zárás utáni banki bevétel kell hozzá
Egyenlőre sajnos nem fér bele, de amíg megjön a nagy nyár addig talán sikerül összehozni.
Lehetőség szerint megpróbálok összegyűjteni minnél több információt a témával kapcsolatban. Egy ideje már olvasom topic-ot de sajnos nagyon sok minden kínai. Leginkább a cső átmérők, nem értem ezt a G1/4 dolgot stb. Tök amatőrként nem kezdtem el írkálgatni oda, itt meg off és így nemigazán jutottam előre a témában. Össz tapasztalatom egy Thermaltake Tidewater ami az Xbox 360-on van rajta
Ha mindez elkészül akkor természetesen prezentálni fogok eredményeket. Ideglenesen sem érdemes egy h100i-re benevezni amíg nem lesz jobb? Gondolok arra, hogy a V6GT-től csak jobb...
-
Victor91
tag
válasz
akoska07 #24075 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat... nem vettem binnelt procit külföldről..
De most már lenyugodtam
Nagyon fogok vigyázni rá egyértelműen, amúgy sem szeretem a LinX-et meg a többi hasonló progit ami rántottát csinál a prociból.. Realbench lemegy 3 kört, XTU 15 percet + valamelyik 3D Markot lefuttatom és azalatt nincs kékhalál akkor azután nem is lesz. Tapasztalataim szerint
Természetesen az 5Ghz-en akkor használnám majd, ha valami kéri is. Jelenleg 4.7-4.8Ghz-n is megfelel nekem, azokhoz nagyon alacsony feszt kér, még nem teszteltem ki de kb 1.2v elég a 4.8Ghz-hez. Van pár játék ( pl a WOT ) amik a "baromi jó" optimalizáltságuk miatt még 4.8Ghz-n is képes 90% körül terhelni egy magot a többi meg unatkozik..Hűtéssel kapcsolatban bizonytalan vagyok, gondolom léghűtést már el kellene felejteni, de pl. a Corsair H100i hasonló teljesítményt nyújt mint egy Noctua, ha nem tévedek. Érdemes lenne beneveznem egy saját épített vízre? vagy elegendő lenne egy h100i + delid?
-
válasz
#Morcosmedve #24076 üzenetére
Olyan már volt neki.
Nála az 5GHz 24/7 a cél.Plusz fesz támogatást szinte nem is kér,csak vcore-t.
Jó kis proci ez.
Igyekszem majd egy nagyon jól sikerült javítást csinálni rajta.
Elviszi hozzá a fél vizemet,és használhatja 5GHz 24/7. -
-
Kisbocs06
tag
Normális hogy 90 Celsius fokig felmelegszik az i3 4160 as cpu Prime95 teszt alatt ? Gyári hűtő , pasztázva van , 3 hetes a gép , tiszta , hátulján 12 cm szívó ventilátor , alsó tápos .
-
dobobazsy
őstag
0x124es bsod-ot kapok játék alatt. adnom kellene valaminek egy kis feszt?
-
Victor91
tag
válasz
laychi #24055 üzenetére
Coolermaster V6 GT-vel, delid nélkül. Melegebb chip mint a többi. 4.8 Ghz-n még okésak a hőfokok ( 80 fok fölött picivel Realbenchen) de magasabb órajelen már nem tudom hűteni
Kutya_7: Ez megtartós lesz
Joshi: Köszi! Igen olvastam sajnos. Ebbben a prociban az a durva, hogy VCCIN emelés sem kell hozzá, 1.712v-s alap fesszel megy, amit ad a lap neki!
Vigyázok rá nem fogom szétgyötörni. -
Joshi
titán
válasz
Victor91 #24052 üzenetére
Az nagyon durva, 1.290V 5GHz-hez?
Legközelebb a HWinfo-t görgesd lejjebb, kíváncsi lennék a max feszre amit kap a proci. Nagyon vigyázz erre a procira mert hasonló volt BMW001-nek is de sajnos megadta magát, túl sok feszt már nem bírja. Ezt a procit érdemes lenne delidelni, delid után kapja meg a legjobb hűtőt és nem lesz párja.
-
laychi
veterán
Kupaktalanítás után igen,amúgy nem.De nyilván befolyásoló tényező a proci(milyen fesz mellett viszi az adott órajelet),ház szellőzés,szobahőmérséklet,stb.
Szerk.: Habár a HT miatt a linx másként viselkedik i7-nél mint i5-nél,kevésbé terhelődik a proci,kevesebb gflopsot is kap az i7
-
mex28
csendes tag
válasz
laychi #24048 üzenetére
Köszi a választ. Ezek szerint az LLC emelése nincs kapcsolatban a proci hőmérséklettel?
A fórumban olvasgatva és teszteket nézve a Noctua NH-D14-et néztem, hogy megfelelne az említett követelményeknek. Ez mennyire hangos a proci terhelése mellett? Ennél a hűtőnél pl. reális elvárás, hogy 4600-4800-on LinX futtatásnál 90 fok alatt marad? Vagy ez is inkább csak a kevésbé melegedős CPU-k esetén teljesül? -
laychi
veterán
Haswellnél az LLC nem a VCORE feszt,hanem a VCCIN-t vagyis az input voltage-t szabályozza.
Azon ne csodálkozz,hogy linx alatt rohadt meleg,mert a linx 0.6.5 avx2-t is terhel.
Léghűtőből dupla tornyos,vízből duplaradis javasolt vagy épített.
2 ventivel sem mennél sokra,általában a második venti 2-3 fokot jelent. -
mex28
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy i7 4790k-hoz milyen hűtést lenne érdeme beszerezni, ami csendes is és elfér az ASUS Maximus VI formula lapon a ROG armor miatt. Jelenleg egy enermax elc120 van rajta egy ventivel (így sikerült beszerelni), aminél nem szeretnék hangosabbat. Belőttem a procit 1.1350V-ra (alatta fagy) LLC 1-gyel és így Linx alatt 87 fokig megy. Bírnia kellene ennek a hűtésnek jobban 2 ventilátorral, vagy valóban kevés ide? A cél az lenne, hogy olyan 4800-4800 körül elmenjen.
-
dobobazsy
őstag
egy rövid kérdés:
a "közepes" LLC-nek megfelel a level 5-ös beállítás? -
sqpp
őstag
i3 4330 -mellé szerintetek jó egy gtx660 2gb ddr5 és 8gb ddr3 corsair?
-
laychi
veterán
válasz
aftercooler #24030 üzenetére
Én nem turbózok az i5-tel 4,7ghz-re be van lőve.
Mi normal vagy high? -
laychi
veterán
válasz
aftercooler #24028 üzenetére
Ez turbo offal van 4ghz alapórajelen. Ha neked így jó,akkor maradhat.
De több van ebben a prociban. -
laychi
veterán
-
Grózi
veterán
válasz
aftercooler #24024 üzenetére
-
Grózi
veterán
válasz
aftercooler #24019 üzenetére
Milyen hűtő van rajta?Mert ha valami közepes vagy gyengébb léghütő akkor teljesen normális.
-
Joshi
titán
Valószínűleg Win7-et használsz SP1 javítócsomag nélkül, ezért kapsz Linx alatt 60-at.
Az alaplap gyártók az egy magra szóló max Turbo órajelet kiküszöbölték, ezért működik a Turbo órajel mind a négy magon.(#24019) aftercooler IBT és Linx alatt teljesen jó értékek feltéve ha 4-5 kör IBT után is 85-88 C° alatt marad a hőmérséklet.
-
mex28
csendes tag
Sziasztok!
Tegnaptól egy i7 4790k és egy Asus maximus formula VI boldog tulajdonosa lettem. Annyi kérdés merült fel bennem, hogy LinX futtatásakor nálam olyan 60+ gflops az eredmény és azt láttam másoknál ez 100+. Most akkor nem megy a HT? Vagy van ennek valami trükkje?
Másik érdekes dolog, hogy IBT-vel teszteltem és 4400-on ment végig. Nem állítottam rajta semmit. Nem csak 1 core terhelése esetén kellene mennie a turbonak? Vagy itt már más mint a lynnfield esetén?Még annyi, hogy az AIDA is, ill. a win feladatkezelő is 8 szálat mutat.Szóval lehet a LinX a ludas?
-
Popes
őstag
válasz
Dexter-2000 #24015 üzenetére
Igen, mert az 1155 fel van tüntetve az meg ugyan az.
-
Dexter-2000
őstag
Alpenföhn Triglav hűtő kompatibilis a 1150 es foglalatú procikkal?
-
Kutya_7
tag
válasz
andromedae #24011 üzenetére
Köszi, de ismerem a tesztet és az összehasonlító táblázatot is.
Engem konkrétan a tápellátás stabilsága érdekel, hogy minél többet ki lehessen hozni a kis kockámból. (azért kicsi, mert mikor először a kezembe fogtam felkiáltottam, hogy "b+ milyen kicsi...", tudniillik életem első intel procija, mindig AMD-m volt eddig)
Tudom a prociban van a lényeg, de azért nem mindegy milyen stabilan kapja a VCCIN-t, ugye? Vagy rosszul gondolom? -
andromedae
tag
válasz
Kutya_7 #24009 üzenetére
Szia!
Most használok pár napja egy új asus z97 pro gamer-t, eddig meg vagyok vele elégedve, szerintem ár/értékben jó.
itt egy csomó z97-es tesztje mindenféle módon összehasonlítva, igazából az látszik csak pár százalék a különbség köztük a nagyon drágák sem sokkal gyorsabbak, a pro gamer jó helyen áll az árához képest a drágábakkal összehasonlítva:
http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1330
asus összehasonlítás: úgy tűnik az hogy drágább egy lap abban az is sokat számít hogy mennyi extra van rajta
http://www.asus.com/us/site/motherboards/Z97/comparison/ -
Kutya_7
tag
Lassan de biztosan csatlakozok én is hozzátok
Már van egy ilyenem:
i7-4790K
VIETNAM
X438B036Már csak túl kell adnom az FX+Saber duón és lesz alá vmi lapféle is.
Véleményeket kérnék a kiszemeltek közül ki melyiket venné, miért:
Z97-PRO GAMER
MAXIMUS VII GENE
MAXIMUS VI FORMULA
Z87-DELUXE -
MiklosSaS
nagyúr
Valami kulonbseg tuning teren van a costa rica/malaj es Vietnami processzorok kozott?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
andromedae #24004 üzenetére
450D front két ventilatirat nem erdemes cserelni. 4,6-ot elviszi. Uh 690
-
blu79
addikt
válasz
andromedae #24004 üzenetére
- szia, a magok hőmérsékletét nézd ... mondjuk Realtemp -el , max terhelést ezt milyen progival csináltad? hány voltot kap a proci?
-
andromedae
tag
i7 4790K + asus z97 pro gamer + corsair h80i + corsair 450d ház + sok corsair csendes venti, gyári ventik cserélve + corsair 600 táp
tuning nélkül: (4-4,4ghz)
alapjárat = 30-40 fok
max terhelés: 60 fok (videókártya nélkül)ha berakok egy gtx 690-et akkor 70 fok
-
dobobazsy
őstag
bepróbálkoztam egy kisebb tuninggal, ismerkedek
valami ötlet, javaslat? jó ez így? -
Grózi
veterán
válasz
aftercooler #23999 üzenetére
Ha az valóban tartósan 110 lenne már csak füstölne a proci..Core Temp,Real Twmp megmutatja a valódi hőfokokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Peugeot, Citroën topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Nintendo Switch 2
- Nők, nőügyek (18+)
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest