Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Nem lesz tuning egyenlőre, 560Ti nem is indokolja, decemberbe tervezem az új vga-t
K-s azért kell hogy az esély meglegyen a húzzásra, meg lehet majd eladni is könnyebb lesz egy K-stAlaplapnak meg ezzek közül lesz valamelyik(tudom hogy elméletileg Z-s lap kell a húzáshoz de megy a tuning ezzekkel is, minimális tuningra jó, videó [link] )
ASROCK Fatal1ty B85 Killer
ASROCK Fatal1ty H87 PerformanceJelenlegi hűtőm megy rá Cooler Master Hyper 212 EVO
-
bul07
nagyúr
Van valami új hír a i5- 4690-ról?
Várjak még rá vagy vegyem meg i5-4670K-t?(egy hónap belefér)
A áttervezett kupak miatt várnék, tuning nem nagyon számít
Menyire vészes amúgy ez a mellegedés dolog?
-
Goyee
tag
válasz
csucsbicep #6389 üzenetére
Én is pont így jártam!
3770K-m volt előtte, mindig a 0.6.4-es LinX-el meg mittudomén már milyen Prime-al teszteltem, ha ezek lefutottak, utána jött a játék, aztán mindig adogatni kellett neki egy kis feszt, hogy játék alatt is stabil legyen.
Megjött a 4770K, jött a szokásos módszer (0.6.4-es LinX+Prime), be is lőttem mindent, nyomtam vagy 2 óra BF4-et, 1,271V 4,4GHz lett a vége, mondom még elég jól megy ez a proci, nem is nagyon melegszik.
Aztán olvasgattam itt, hogy ácsi, Linx 0.6.5+prime95 28.1 blend teszt-el kéne tesztelni, le is tőgyelt 5 sec alatt a rendszer LinX alatt.
0.6.5-ös LinX alatt 4,4 esélytelen volt a hőfokok miatt, 1,21V-on tudtam stabilizálni a 4,2-őt, tovább nem is néztem, de vissza is raktam mindent 1,271V 4,4GHz-re, azóta sem fagyott le gép. -
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #6389 üzenetére
Nem konkrétan a 3570k gondoltam csak. Korábbi AMD procimmal is hasonló volt a helyzet.
-
csucsbicep
nagyúr
3570K-val nekem is ez volt, de olvass vissza, pont ezt írtam le, hogy itt már nem így van. 1 órát játszottam Metro LL-al és Grid2-vel 4,2GHz@1,115V-on, kíváncsiságból kipróbáltam a cinebenchet is, stabilan működött. Aztán ráküldtem az avx-es prime-ot és 10s alatt ledobta, 1,14V-on sikerült stabilizálni.
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #6384 üzenetére
Nekem meg pont az a tapasztalatom, hogy a Prime vagy LinX stabil beállítások lazán befagyhatnak játék alatt. Játék teljesen máshogy terheli a procit. Nem fix nagy terhelés, hanem változó terhelést kapnak a magok.
-
csucsbicep
nagyúr
LinX-et rá sem küldtem, nem látom sok értelmét. Játékok alatt ott az osd, látok mindent. prime-ot is csak próbaképpen toltam. Ha azokban, amit használok stabil, akkor jó, többi meg nem izgat. Melózni úgysem fogok rajta, csak néha programozok, játékokon kívül nem lesz nagyon leterhelve.
-
ST05
őstag
válasz
nem véletlen tolja 0,1V pluszban, auto-üzemmódban
szvsz nem kell azokkal sokat kinlódni főzni, ha aztán úgy is -15 fokkal beljebb fog üzemelni.
.. 1-2xer vmi beton beállitáson megnézni mit tud a hűtés ! majd aztán xtu, van aida- finomítani valamely kíméletesebbekkel..
-
h1mpi
félisten
válasz
Ez főleg a 6.5 lynxre igaz. Ha ott kidob még 24/7-ben jó is lehet..
-
-
h1mpi
félisten
válasz
csucsbicep #6382 üzenetére
Ez teljesen jó eredmény
-
csucsbicep
nagyúr
Eddig 4,2GHz@1,14V-nál vagyok. Igazából fix fesszel semmivel sem melegszik jobban játékok alatt és AVX-es prmie alatt, mint a 3570K hasonló órajelen és feszen.
-
Immy
őstag
Ebben igazad van, de az 1600 mhz-es memória kompatibilis visszafelé, és akkor már jobb időzítősük lesz 1333-on
Olyan tesztre lennék kíváncsi, ahol a haswell integrált memória vezérlőjét nézik meg 1333-on és 1600-on.
ui.: lehet, hogy G3420 lesz a befutó, mert 1500ft-al drágább a G3220-nál és támogatja az 1600mhz-es memóriát, és +200mhz.
-
Immy
őstag
válasz
csucsbicep #6376 üzenetére
ATOM
Más: 1333 vs 1600mhz-es memória között mekkora a különbség?
-
ST05
őstag
válasz
csucsbicep #6376 üzenetére
ATOM , nem athlon
-
Immy
őstag
válasz
csucsbicep #6373 üzenetére
4magos Atomok sebességére lennék kíváncsi a G3220-al szemben.
Elsősorban egy darab java 7-es kamerafelfevő alkalmazást szolgálna ki LAN-on, 7/24-ben ubuntu alatt.
-
Immy
őstag
G3220-ról valaki tud tesztet? Mennyire kevés az a 2szál?
-
laychi
veterán
válasz
Picturemaker #6355 üzenetére
Holnap még meló,azátn meg lesz a 2 nap pihi
-
ffodi
veterán
válasz
Bacusuz #6365 üzenetére
A DualCH konfigurációhoz (2 modult feltételezve) ugye A1-B1 vagy A2-B2-be kell tenni a modulokat. (az nem feltétlen baj, ha csak egy modullal próbálkozol, az is B2-ben van, és nem indul a gép).
Lehet megérne a dolog egy BIOS reset-et. Ha nem segít, akkor nézd meg, nem e "húztad túl" a hűtőt, illetve a CPU foglalatot is érdemes szemügyre venni.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Bacusuz #6331 üzenetére
hát uraim közben változott a szitu
úgy néz ki nem a ram a hibás ,mert A1,A2 slotban mennek együtt,de B1,B2 slotban egyik sem indul el sem együtt sem külön-külön.
Lehet hogy megadta magát az alaplap,vagy nagy valószínűséggel én is elhajlíthattam egy-két lábacskát a foglalaton mikor visszaraktam a procit? -
h1mpi
félisten
válasz
csucsbicep #6361 üzenetére
4.8-ról indulj felfelé
-
Gery15
addikt
válasz
csucsbicep #6361 üzenetére
Várjuk.
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok.
Most érkezett meg az ebay-rol rendelt spec pasztám egyenesen Japánból.
Ha bekened vele a procit akkor duplázodik benne minden,nemcsak a tuning hanem még a magok száma is.
A kence 200ml, és mivel csak egy gyüszünyi kell belöle,ezért adagonként eladnám nektek cirka 30k -ért /adag.Ne felejtsétek el egy nap után letörölni,mert a sok cucc majd nem fér el benne.
Ja és utána akár 5v on is elmegy hötermelés nélkül ,kb 15000mhz ig uhzható.Akit érdekel püben jelentkezzen
-
Gery15
addikt
válasz
csucsbicep #6356 üzenetére
Üdv a fedélzeten! Szaladj gyorsan az Intelhez, hogy pasztázza már újra így április elején.
-
laychi
veterán
Na gyerekek.
A minap felvettem a kapcsolatot az intel supporttal és megkérdeztem,hogy nem e lehetne megoldani,hogy a megvásárolt procin ők cseréljék ki a pasztát az ihs alatt .
A válasz az volt,hogy megoldható garanciában,de az intel nem hajlandó beszerezni a kért pasztát,nekünk kell megvásárolni és a processzorral együtt elküldeni.
A postaköltség oda vissza minket terhel,de a garancia megmarad
4-6 hét az átfutási idő. -
Gery15
addikt
Na én már frissítettem, i7 4790k-val csatlakozok ismét.
-
Bacusuz
őstag
szóval köszi az együttérzést srácok
a cseréig meg majd kihúzom egy noname 2gb rammal
-
-
NFree
addikt
válasz
Bacusuz #6331 üzenetére
Pontosan életartam garis, küld vissza , csak az a baj , asszem párba kell küldeni , mert csak úgy fogják cserélni, legalább is nálam így volt, mondjuk én anno itt vettem ph-n, és papir minden nélkül cserélte a gyártó, igaz nem kevés idő volt a macera.
Egyébként sajnálom -
Bacusuz
őstag
Az irigykedésről annyit hogy a procit újrapasztáztam,és mikor visszakapcsoltam már ram hibaüzenettel indított.
úgy néz ki a kettőből egy elszállt.
Az egyik minden slotban megy,a másik egyikben sem.
Természetesen előtte nem állítottam vissza semmit a biosban,tehát a ram is a magasabb frekin ment magasabb fesszel.
Szerintetek ez kimutatható garizásnál?
Elronthattam valamit,hisz a ramokhoz hozzá sem nyúltam? -
D013
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #6321 üzenetére
Egy R9 270x oc-t, 8 gb rammal párosítva. El is felejtettem már mikor állíthattam be utoljára árnyékot egy játékban.
-
D013
aktív tag
Lekötelezve érzem magam hogy csatakozhatok a táborhoz egy i5-4440-el, imádom
-
Immy
őstag
válasz
Picturemaker #6309 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor csak bizakodok
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Az alaplapos topikból irányítottak ide. Lenne kettő kérdésem.
Asrock Z87 Extreme4 vagy Extreme6-nak van nagyobb tuning potenciálja és jobb kondijai?
Vagy csak a nagyobb felszereltsége miatt nem érné meg az Extreme6?4770K menne bele.
Köszi
-
Picturemaker
őstag
Pár alaplapnál (több márkánál is) megjelent már új BIOS, amire azt írják, hogy új procik támogatása az egyik változás, de a processzorok támogatási listáját még nem láttam sehol sem bővülni. Ez majd akkor derül ki, ha ténylegesen elérhetők lesznek az új CPU-k és a gyártók nem csak a specifikációk alapján írnak hozzá BIOS-t, hanem bele is pattintják az új cuccokat.
Előző AMD-s lapomnál FX6300 benne volt a listában és mégsem ment rendesen. Random (sűrű) fagyások, BIOS-ban pár fontos beállítás meg sem jelent.
-
Immy
őstag
válasz
Picturemaker #6269 üzenetére
(fel)Javított Haswell megjelenése mikorra várható? 1hónap múlva lesz esedékes a vásárlás és akkor ha lesz újabb generáció, akkor lehet nem a G3220-őt választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest